Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Kulinářský turismus v ČR (2)

Kulinářský turismus v ČR (2)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Iveta Tatarková
Šetření:30. 01. 2012 - 02. 04. 2012
Počet respondentů:687
Počet otázek (max/průměr):19 / 18.22
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:83,1 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.02:39
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-3 PDF-4 PDF-5 PDF-6 PDF-7 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

 Vážený respondente, vážená respondentko.

Dovoluji si Vás požádat o vyplnění tohoto dotazníku, který se týká kulinářského turismu v České republice. Cílem tohoto zkoumání je zjistit, zda je široká veřejnost informována o kulinářském turismu v ČR, zda je o něj zájem nebo zda jsou informováni o programech podporujících českou především regionální gastronomii.

 

Děkuji za Váš čas a ochotu při vyplňování dotazníku.

Bc. Iveta Tatarková
studentka 2. navazujícího ročníku SU OPF

Odpovědi respondentů

1. Víte, co znamená kulinářský turismus?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano56181,66 %81,66 %  
ne7911,5 %11,5 %  
nevím, nejsem si jist/á476,84 %6,84 %  

Graf

2. Navštívil/a jste někdy turistický region převážně kvůli místní gastronomii?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 3, Neotázka č. 4].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano43563,32 %63,32 %  
ne25236,68 %36,68 %  

Graf

3. Pokud ano, uveďte který:

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Jižní Morava10524,14 %15,28 %  
Praha7717,7 %11,21 %  
Jižní Čechy5312,18 %7,71 %  
Krkonoše a Podkrkonoší4410,11 %6,4 %  
Západočeské lázně286,44 %4,08 %  
Severní Morava a Slezsko265,98 %3,78 %  
Šumava235,29 %3,35 %  
Střední Čechy225,06 %3,2 %  
Plzeňsko a Český les214,83 %3,06 %  
Střední Morava a Jeseníky122,76 %1,75 %  
Východní Morava112,53 %1,6 %  
Východní Čechy71,61 %1,02 %  
Vysočina40,92 %0,58 %  
Královéhradecko30,69 %0,44 %  
Českolipsko a Jizerské hory10,23 %0,15 %  
Český ráj10,23 %0,15 %  

Graf

4. Jste spokojen/á s gastronomickými službami ve Vašem kraji?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše spokojen/a45265,79 %65,79 %  
spíše nespokojen/a10715,57 %15,57 %  
rozhodně spokojen/a9413,68 %13,68 %  
nevím223,2 %3,2 %  
rozhodně nespokojen/a121,75 %1,75 %  

Graf

5. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně zvláště regionálních?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 6, neotázka č. 7, nevím, nejsem si jist/áotázka č. 7].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano49071,32 %71,32 %  
ne14521,11 %21,11 %  
nevím, nejsem si jist/á527,57 %7,57 %  

Graf

6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku39981,43 %58,08 %  
Regionální potraviny38277,96 %55,6 %  
Toulavá kamera ochutnává Česko36073,47 %52,4 %  
Česko na talíři23948,78 %34,79 %  
Stezky dědictví19339,39 %28,09 %  
gastrofestivaly v rámci celé ČR16433,47 %23,87 %  
GRAND RESTAURANT FESTIVAL13527,55 %19,65 %  
Ochutnejte Moravu!11623,67 %16,89 %  
GASTROFEST10120,61 %14,7 %  
Jídlo z blízka6513,27 %9,46 %  
festival Česká chuťovka489,8 %6,99 %  
Chuť Jeseníků316,33 %4,51 %  
Chutná hezky. Jihočesky.51,02 %0,73 %  
chutná hezky jihočesky10,2 %0,15 %  
Slow food10,2 %0,15 %  
Ryba česká10,2 %0,15 %  
farmářské trhy10,2 %0,15 %  
Jak šmakuje Ostravsko?10,2 %0,15 %  
Vína z Moravy, vína z Čech; Ryby10,2 %0,15 %  
Krkonoše originální produkt10,2 %0,15 %  
HANÁ regionální produkt10,2 %0,15 %  

Graf

7. Jak hodnotíte propagaci českých a regionálních specialit?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
průměrně37361,86 %54,29 %  
kladně17328,69 %25,18 %  
negativně426,97 %6,11 %  
nevím, nedokážu posoudit152,49 %2,18 %  

Graf

8. Navštívil/a jste certifikovanou restauraci označenou logem Czech Specials?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano37654,73 %54,73 %  
ne19027,66 %27,66 %  
nevím, nejsem si jist/á12117,61 %17,61 %  

Graf

9. Navštívil/a jste restauraci, která je uvedená v Průvodci dobrými restauracemi (projekt Stezky dědictví)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne27640,17 %40,17 %  
nevím, nejsem si jist/á24235,23 %35,23 %  
ano16924,6 %24,6 %  

Graf

10. Jakou nejvyšší částku jste ochoten/ochotna zaplatit za jedno kvalitní české regionální jídlo v restauraci?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
151 – 300 Kč43162,74 %62,74 %  
301 – 500 Kč16323,73 %23,73 %  
do 150 Kč8712,66 %12,66 %  
nad 501 Kč60,87 %0,87 %  

Graf

11. Jak velký význam má místní gastronomie ve Vašem rozhodování o regionu či destinaci?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše vyšší význam35251,24 %51,24 %  
spíše nižší význam15722,85 %22,85 %  
velký význam13319,36 %19,36 %  
minimální význam456,55 %6,55 %  

Graf

12. Které jídlo považujete za tradiční českou specialitu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vepřo knedlo zelo21230,86 %30,86 %  
svíčková na smetaně20129,26 %29,26 %  
kachna s knedlíkem a se zelím12017,47 %17,47 %  
kapr s bramborovým salátem527,57 %7,57 %  
bramborák415,97 %5,97 %  
houbový kuba334,8 %4,8 %  
ovocné knedlíky142,04 %2,04 %  
koprová omáčka71,02 %1,02 %  
všechny10,15 %0,15 %  
všechny uvedené :)10,15 %0,15 %  
řízek s bramborem a okurkový salát10,15 %0,15 %  
rajská omáčka10,15 %0,15 %  
všechny uvedené, mňam :-)10,15 %0,15 %  
plněné papriky s rajskou omáčkou10,15 %0,15 %  
kachna + šoulet10,15 %0,15 %  

Graf

13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nevím375,39 %5,39 %  
Moravský vrabec253,64 %3,64 %  
bramborák182,62 %2,62 %  
Plzeňský guláš142,04 %2,04 %  
Pražská šunka121,75 %1,75 %  
svíčková na smetaně121,75 %1,75 %  
kyselo111,6 %1,6 %  
Chodské koláče91,31 %1,31 %  
Hubník91,31 %1,31 %  
tvarůžky91,31 %1,31 %  
ostatní odpovědi svíčková
znojemská roštěná
valašské frgály
krkonošské kyselo
Kulajda
slepé myši
vepřo knedlo zelo
trdelník
Bramborové placky se škvarkami
Bachora
Valašská kyselica
Pardubický perník
zabijačkové speciality
Olomoucké tvarůžky
pivo
Bramborové placky
doubický rarášek
jihlavská kyselka
lázeňské oplatky
frgály
Řízek Ondráš
štramberské uši
Bramborový bác
Becherovka
horácká houbová polévka
hořické trubičky
smažené olomoucké tvarůžky
krchlebský koláč
Sejkory
žádnou
Boží milosti
frgál
houbový kuba
Škubánky s mákem
Karlovarsky knedlik
černá polévka
Budějovické pivo
Táborská bašta
Hanácká syrnica
Miletínské modlitbičky
víno z Moravy
cmunda po Kaplicku
řepánky
čočka na kyselo
Špecle
svíčkovou
Bramborové vdolky
Houbovník
cmunda
perník
papka
kyselica
Zvíkovský koláč
bramboráky
jabkance
valašská kyselice
Pelhřimovský řízek
švestkové knedlíky
pivní štrúdl
Moravské uzené
hanácké koláče
bramboračka
kachna+knedlík+zelí
langoše
Plzeňské pivo
kachna
bosáky
jablečný mošt
králík na smetaně
svickova
Rambulice
peciválky
Pražskou šunku
Vřídelní polévka
pražský koláč
guláš
Jihočeská Zlatá Niva
bigos
pečené koleno
Zelná polévka
mrkvance
kozí sýr
Hanácký vrabec
kapr na modro
Třeboňský kapr
zelňačka
katův šleh
bramborové placky s mákem
polévka kyselo
Krůtí stehýnko na medu se šťouchaným bramborem
švestkovou omáčku s uzeným masem
vepřoknedlozelo
chodské koláře
Volarská zlatá (originální lihovina)
Kyselo z kvásku a zmíněný Kuba.
šumavská zelnice
houbového kubu
Houbanec s uzeným masem
Klobásy
pirohy
plněné bramborové knedlíky
Pečená kachna s knedlíkem a zelím
bramboráky s kysaným zelím
kyselo (polévka z chlebového kvásku s houbami, vajíčkem a bramborami)
Krkonošská kulajda
laty neboli patenty (bramborové placky plněné ořechy, mákem nebo povidly)
Nevím.
Skubanky s makem
borůvkové kynuté knedlíky se šlehačkou
znojemskou omáčku
Žamberecký kanec - pivo
smažák
knedlo vepřo zelo
oliuzu
obávám se, že ústecký kraj mám specialitu jen tekutou a tou je žatecké pivo
Není z mého regionu (Jižní Morava), ale je to Kapr načerno - vánoční varianta na smaženého kapra. Tento se jí s knedlíkem a výbornou tmavou omáčkou obsahující pivo, víno, švestky a jiné.
hnětynky
Vepřové výpečky na černém pivu
hraběnčiny řazey
nevím o žádné
Olomoucké syrečky :)
Znojemskou rostenou
těšínský bigus
řízek
Škvarkové placky se zelím
halusky
olomocké tvarůžky
bác
guláš v chlebu
švestkový koláč
Zelńáky
halušky
Kulajdu
Krakonošův oheň
Pěčoky s kyškou
vošouchy
kapr dle Petra Voka
perník z Pardubic
pivo kocour
med
slezský bigos
Kaldoun
bryndzové halušky
placky
bile vino
hrusická bašta
knedlo-vepřo-zelo
Karlovarské oplatky
Táborskou baštu
Karlovarské knedlíky
Krušnohorské sušenky
bramborové noky, švestková omáčka, uzené
svíčková s knedlíkem
buchty
bramborové placky se škvarky
meruňkové knedlíky
Kaplická cmunda
kyselice
*neznám žádnou specialitu regionu
opravdu nevím
olomoucké tvyrůžky
Krchlebské koláče
nakládané vepřové maso
bramborový knedlík
pravou poděbradku - ne to v pet lahvích z obchodu
Kitlovy bylinné likéra
knedlo zelo vepřo
pečené vepřové koleno
Kapr podle Petra Voka
Šimlena (uzené s povidlovou omáčkou, šimlena je ona omáčka).
vino
hermelín
bramborák s masovou náplní
kachnu
bramborove knedliky plnene uzenym se zelim
křimické zelí
caparanda
kapr
Slezsko - bachora
Moravské koláče
cesnecka
těšínská cmunda
kačena se zelím
houbová bramboračka
kapr po novohradsku
Valašskou kyselici
neznám
slivovici
kočičí tanec
Ovocné knedle
Slivovice
nějakou zvěřinu
Zabíjačku
Smažený sýr
kroupy
medovina
halušky s brinzou
ostravská klobása
Svíčkovou na smetaně.
znajemskou roštěnou
povidlová omáčka
Křapáče s masovou směsí
Kachnu s bramborovým knedlíkem a se zelím
frgále
ovocné knedlíky
dříve výrobky ze zabíjačky
Vošouchy se zelím
Humr na slanině
stryky
bramborák se sirobem
hanácká česnečka
karlovarský guláš
zauzená sekaná:-)
slišky s tvarohem - jedná se o "hmotu" vytvořenou z vejce, mouky a ještě něčeho, tvar noku, uvařeného ve vodě, s tvarohem, cukrem a máslem;)
Tvarůžky na sladký způsob
smažené tvarůžky
Bachora - plněné tlusté střevo nastrouhanými bramborami, pečené s kostičkami bůčku
chleba se sádlem
Třesenec
Karlovasrké oplatky
Mrkvance z Polné
Ďábelské bramboráčky
víno z Jižní Moravy
Závitek 'Naháč z Vysočiny'
zabíjačkové hody
Flamendr
pivo z Černic
martinská husa
havířské placky
Kuřecí ohnivý stryk
Prachatické zelňáky
Vimperské kuřecí plátky
jihlavský flamendr
berounské koláčky
bramborové placky zvané pekáčky
houbový guláš
Karlovarské minerální vody
koprová omáčka s vejcem a brambory
kynuté knedlíky s meruňkami
pastýřský sýr
Sedlejovská polévka
Svratecký guláš s bramboráčky
pečená husa
šulánky s mákem
česneková omáčka a uzené
Zapékané špekáčky na pivě v troubě
vepřový ovar
šumajstr
houbová polévka
pstruh
vepro knedlo zelo
Valašský frgál
Hodolanská omáčka
Hukvaldský závitek
Naháč z Vysočiny
koprová omáčka
Putimské žebírko
posvícenské koláče
Pavlišovský řízek (kuřecí řízek s kyselým zelím a houskovým knedlíkem)
srnčí na smetaně
kapr na černo
pivní polévka
žahour
Slezské zelí v chlupatém knedlíku
slovacky kolacek
staroměstská máslová trubička
candát na kmínu
nevím o regionální specialitě
znojemské okurky
cmundu
koláčky
53177,29 %77,29 % 

Graf

14. Který nápoj považujete za tradiční český?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
pivo46767,98 %67,98 %  
kofola11316,45 %16,45 %  
víno568,15 %8,15 %  
destiláty (pálenky)223,2 %3,2 %  
mošt162,33 %2,33 %  
minerální voda60,87 %0,87 %  
sodovka30,44 %0,44 %  
becherovka20,29 %0,29 %  
kofola a destiláty10,15 %0,15 %  
Slivovice10,15 %0,15 %  

Graf

15. Který turistický region v ČR, z pohledu kulinářského turismu, považujete za nejvíce vhodný pro gastroturistiku?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Jižní Morava24936,24 %36,24 %  
Praha13219,21 %19,21 %  
Jižní Čechy8211,94 %11,94 %  
Krkonoše a Podkrkonoší537,71 %7,71 %  
Plzeňsko a Český les273,93 %3,93 %  
Střední Morava a Jeseníky213,06 %3,06 %  
Západočeské lázně213,06 %3,06 %  
Severní Morava a Slezsko192,77 %2,77 %  
Střední Čechy182,62 %2,62 %  
Šumava172,47 %2,47 %  
Východní Morava152,18 %2,18 %  
Vysočina131,89 %1,89 %  
Východní Čechy81,16 %1,16 %  
Český ráj50,73 %0,73 %  
Severozápadní Čechy40,58 %0,58 %  
Královéhradecko30,44 %0,44 %  

Graf

16. Vaše pohlaví:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
muž38255,6 %55,6 %  
žena30544,4 %44,4 %  

Graf

17. Vaše věková kategorie:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
31 – 40 let25436,97 %36,97 %  
21 – 30 let21230,86 %30,86 %  
41 – 50 let16023,29 %23,29 %  
51 – 60 let375,39 %5,39 %  
do 20 let202,91 %2,91 %  
nad 61 let40,58 %0,58 %  

Graf

18. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
středoškolské35852,11 %52,11 %  
vysokoškolské18026,2 %26,2 %  
vyučen/á11616,89 %16,89 %  
vyšší odborné233,35 %3,35 %  
základní101,46 %1,46 %  

Graf

19. V jakém kraji žijete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Jihomoravský kraj8612,52 %12,52 %  
Praha7811,35 %11,35 %  
Moravskoslezský kraj588,44 %8,44 %  
Plzeňský kraj537,71 %7,71 %  
Kraj Vysočina527,57 %7,57 %  
Jihočeský kraj517,42 %7,42 %  
Středočeský kraj507,28 %7,28 %  
Zlínský kraj486,99 %6,99 %  
Olomoucký kraj426,11 %6,11 %  
Královéhradecký kraj395,68 %5,68 %  
Pardubický kraj365,24 %5,24 %  
Liberecký kraj365,24 %5,24 %  
Ústecký kraj304,37 %4,37 %  
Karlovarský kraj284,08 %4,08 %  

Graf

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 5 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

2. Navštívil/a jste někdy turistický region převážně kvůli místní gastronomii?

  • odpověď ano:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Západočeské lázně na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Východní Morava na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Šumava na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • zobrazit další souvislosti
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Střední Morava a Jeseníky na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Střední Čechy na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Severní Morava a Slezsko na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Praha na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Plzeňsko a Český les na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Krkonoše a Podkrkonoší na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Jižní Morava na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Jižní Čechy na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:

6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?

  • odpověď Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku:
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi festival Česká chuťovka na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Jídlo z blízka na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Stezky dědictví na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
    • zobrazit další souvislosti
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Západočeské lázně na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi mošt na otázku 14. Který nápoj považujete za tradiční český?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Moravský vrabec na otázku 13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi gastrofestivaly v rámci celé ČR na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano na otázku 8. Navštívil/a jste certifikovanou restauraci označenou logem Czech Specials?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ochutnejte Moravu! na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
  • odpověď Regionální potraviny:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi gastrofestivaly v rámci celé ČR na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
  • odpověď Toulavá kamera ochutnává Česko:
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Pražská šunka na otázku 13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?

8. Navštívil/a jste certifikovanou restauraci označenou logem Czech Specials?

  • odpověď ano:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Jídlo z blízka na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Západočeské lázně na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Moravský vrabec na otázku 13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?
    • zobrazit další souvislosti
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi festival Česká chuťovka na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Stezky dědictví na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?

16. Vaše pohlaví:

  • odpověď muž:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Střední Čechy na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:

19. V jakém kraji žijete?

  • odpověď Jihomoravský kraj:
    • 7.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi Moravský vrabec na otázku 13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?
  • odpověď Plzeňský kraj:
    • 13x vetší pravděpodobnost při odpovědi Plzeňský guláš na otázku 13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?
  • odpověď Praha:
    • 8.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Pražská šunka na otázku 13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Víte, co znamená kulinářský turismus?

2. Navštívil/a jste někdy turistický region převážně kvůli místní gastronomii?

3. Pokud ano, uveďte který:

4. Jste spokojen/á s gastronomickými službami ve Vašem kraji?

5. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně zvláště regionálních?

6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?

7. Jak hodnotíte propagaci českých a regionálních specialit?

8. Navštívil/a jste certifikovanou restauraci označenou logem Czech Specials?

9. Navštívil/a jste restauraci, která je uvedená v Průvodci dobrými restauracemi (projekt Stezky dědictví)?

10. Jakou nejvyšší částku jste ochoten/ochotna zaplatit za jedno kvalitní české regionální jídlo v restauraci?

11. Jak velký význam má místní gastronomie ve Vašem rozhodování o regionu či destinaci?

12. Které jídlo považujete za tradiční českou specialitu?

13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?

14. Který nápoj považujete za tradiční český?

15. Který turistický region v ČR, z pohledu kulinářského turismu, považujete za nejvíce vhodný pro gastroturistiku?

16. Vaše pohlaví:

17. Vaše věková kategorie:

18. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

19. V jakém kraji žijete?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Víte, co znamená kulinářský turismus?

2. Navštívil/a jste někdy turistický region převážně kvůli místní gastronomii?

3. Pokud ano, uveďte který:

4. Jste spokojen/á s gastronomickými službami ve Vašem kraji?

5. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně zvláště regionálních?

6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?

7. Jak hodnotíte propagaci českých a regionálních specialit?

8. Navštívil/a jste certifikovanou restauraci označenou logem Czech Specials?

9. Navštívil/a jste restauraci, která je uvedená v Průvodci dobrými restauracemi (projekt Stezky dědictví)?

10. Jakou nejvyšší částku jste ochoten/ochotna zaplatit za jedno kvalitní české regionální jídlo v restauraci?

11. Jak velký význam má místní gastronomie ve Vašem rozhodování o regionu či destinaci?

12. Které jídlo považujete za tradiční českou specialitu?

13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?

14. Který nápoj považujete za tradiční český?

15. Který turistický region v ČR, z pohledu kulinářského turismu, považujete za nejvíce vhodný pro gastroturistiku?

16. Vaše pohlaví:

17. Vaše věková kategorie:

18. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

19. V jakém kraji žijete?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Citace

Tatarková, I.Kulinářský turismus v ČR (2) (výsledky průzkumu), 2012. Dostupné online na https://kulinarsky-turismus-v-cr-2.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.