Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Dovoluji si Vás požádat o vyplnění tohoto dotazníku, který se týká kulinářského turismu v České republice. Cílem tohoto zkoumání je zjistit, zda je široká veřejnost informována o kulinářském turismu v ČR, zda je o něj zájem nebo zda jsou informováni o programech podporujících českou především regionální gastronomii.
Děkuji za Váš čas a ochotu při vyplňování dotazníku.
Bc. Iveta Tatarková studentka 2. navazujícího ročníku SU OPF
Odpovědi respondentů
1. Víte, co znamená kulinářský turismus?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
561
81,66 %
81,66 %
ne
79
11,5 %
11,5 %
nevím, nejsem si jist/á
47
6,84 %
6,84 %
2. Navštívil/a jste někdy turistický region převážně kvůli místní gastronomii?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano → otázka č. 3, Ne → otázka č. 4].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
435
63,32 %
63,32 %
ne
252
36,68 %
36,68 %
3. Pokud ano, uveďte který:
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Jižní Morava
105
24,14 %
15,28 %
Praha
77
17,7 %
11,21 %
Jižní Čechy
53
12,18 %
7,71 %
Krkonoše a Podkrkonoší
44
10,11 %
6,4 %
Západočeské lázně
28
6,44 %
4,08 %
Severní Morava a Slezsko
26
5,98 %
3,78 %
Šumava
23
5,29 %
3,35 %
Střední Čechy
22
5,06 %
3,2 %
Plzeňsko a Český les
21
4,83 %
3,06 %
Střední Morava a Jeseníky
12
2,76 %
1,75 %
Východní Morava
11
2,53 %
1,6 %
Východní Čechy
7
1,61 %
1,02 %
Vysočina
4
0,92 %
0,58 %
Královéhradecko
3
0,69 %
0,44 %
Českolipsko a Jizerské hory
1
0,23 %
0,15 %
Český ráj
1
0,23 %
0,15 %
4. Jste spokojen/á s gastronomickými službami ve Vašem kraji?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
spíše spokojen/a
452
65,79 %
65,79 %
spíše nespokojen/a
107
15,57 %
15,57 %
rozhodně spokojen/a
94
13,68 %
13,68 %
nevím
22
3,2 %
3,2 %
rozhodně nespokojen/a
12
1,75 %
1,75 %
5. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně zvláště regionálních?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 6, ne → otázka č. 7, nevím, nejsem si jist/á → otázka č. 7].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
490
71,32 %
71,32 %
ne
145
21,11 %
21,11 %
nevím, nejsem si jist/á
52
7,57 %
7,57 %
6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku
399
81,43 %
58,08 %
Regionální potraviny
382
77,96 %
55,6 %
Toulavá kamera ochutnává Česko
360
73,47 %
52,4 %
Česko na talíři
239
48,78 %
34,79 %
Stezky dědictví
193
39,39 %
28,09 %
gastrofestivaly v rámci celé ČR
164
33,47 %
23,87 %
GRAND RESTAURANT FESTIVAL
135
27,55 %
19,65 %
Ochutnejte Moravu!
116
23,67 %
16,89 %
GASTROFEST
101
20,61 %
14,7 %
Jídlo z blízka
65
13,27 %
9,46 %
festival Česká chuťovka
48
9,8 %
6,99 %
Chuť Jeseníků
31
6,33 %
4,51 %
Chutná hezky. Jihočesky.
5
1,02 %
0,73 %
chutná hezky jihočesky
1
0,2 %
0,15 %
Slow food
1
0,2 %
0,15 %
Ryba česká
1
0,2 %
0,15 %
farmářské trhy
1
0,2 %
0,15 %
Jak šmakuje Ostravsko?
1
0,2 %
0,15 %
Vína z Moravy, vína z Čech; Ryby
1
0,2 %
0,15 %
Krkonoše originální produkt
1
0,2 %
0,15 %
HANÁ regionální produkt
1
0,2 %
0,15 %
7. Jak hodnotíte propagaci českých a regionálních specialit?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
376
54,73 %
54,73 %
ne
190
27,66 %
27,66 %
nevím, nejsem si jist/á
121
17,61 %
17,61 %
9. Navštívil/a jste restauraci, která je uvedená v Průvodci dobrými restauracemi (projekt Stezky dědictví)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ne
276
40,17 %
40,17 %
nevím, nejsem si jist/á
242
35,23 %
35,23 %
ano
169
24,6 %
24,6 %
10. Jakou nejvyšší částku jste ochoten/ochotna zaplatit za jedno kvalitní české regionální jídlo v restauraci?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
151 – 300 Kč
431
62,74 %
62,74 %
301 – 500 Kč
163
23,73 %
23,73 %
do 150 Kč
87
12,66 %
12,66 %
nad 501 Kč
6
0,87 %
0,87 %
11. Jak velký význam má místní gastronomie ve Vašem rozhodování o regionu či destinaci?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
spíše vyšší význam
352
51,24 %
51,24 %
spíše nižší význam
157
22,85 %
22,85 %
velký význam
133
19,36 %
19,36 %
minimální význam
45
6,55 %
6,55 %
12. Které jídlo považujete za tradiční českou specialitu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
vepřo knedlo zelo
212
30,86 %
30,86 %
svíčková na smetaně
201
29,26 %
29,26 %
kachna s knedlíkem a se zelím
120
17,47 %
17,47 %
kapr s bramborovým salátem
52
7,57 %
7,57 %
bramborák
41
5,97 %
5,97 %
houbový kuba
33
4,8 %
4,8 %
ovocné knedlíky
14
2,04 %
2,04 %
koprová omáčka
7
1,02 %
1,02 %
všechny
1
0,15 %
0,15 %
všechny uvedené :)
1
0,15 %
0,15 %
řízek s bramborem a okurkový salát
1
0,15 %
0,15 %
rajská omáčka
1
0,15 %
0,15 %
všechny uvedené, mňam :-)
1
0,15 %
0,15 %
plněné papriky s rajskou omáčkou
1
0,15 %
0,15 %
kachna + šoulet
1
0,15 %
0,15 %
13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
nevím
37
5,39 %
5,39 %
Moravský vrabec
25
3,64 %
3,64 %
bramborák
18
2,62 %
2,62 %
Plzeňský guláš
14
2,04 %
2,04 %
Pražská šunka
12
1,75 %
1,75 %
svíčková na smetaně
12
1,75 %
1,75 %
kyselo
11
1,6 %
1,6 %
Chodské koláče
9
1,31 %
1,31 %
Hubník
9
1,31 %
1,31 %
tvarůžky
9
1,31 %
1,31 %
ostatní odpovědi
svíčková znojemská roštěná valašské frgály krkonošské kyselo Kulajda slepé myši vepřo knedlo zelo trdelník Bramborové placky se škvarkami Bachora Valašská kyselica Pardubický perník zabijačkové speciality Olomoucké tvarůžky pivo Bramborové placky doubický rarášek jihlavská kyselka lázeňské oplatky frgály Řízek Ondráš štramberské uši Bramborový bác Becherovka horácká houbová polévka hořické trubičky smažené olomoucké tvarůžky krchlebský koláč Sejkory žádnou Boží milosti frgál houbový kuba Škubánky s mákem Karlovarsky knedlik černá polévka Budějovické pivo Táborská bašta Hanácká syrnica Miletínské modlitbičky víno z Moravy cmunda po Kaplicku řepánky čočka na kyselo Špecle svíčkovou Bramborové vdolky Houbovník cmunda perník papka kyselica Zvíkovský koláč bramboráky jabkance valašská kyselice Pelhřimovský řízek švestkové knedlíky pivní štrúdl Moravské uzené hanácké koláče bramboračka kachna+knedlík+zelí langoše Plzeňské pivo kachna bosáky jablečný mošt králík na smetaně svickova Rambulice peciválky Pražskou šunku Vřídelní polévka pražský koláč guláš Jihočeská Zlatá Niva bigos pečené koleno Zelná polévka mrkvance kozí sýr Hanácký vrabec kapr na modro Třeboňský kapr zelňačka katův šleh bramborové placky s mákem polévka kyselo Krůtí stehýnko na medu se šťouchaným bramborem švestkovou omáčku s uzeným masem vepřoknedlozelo chodské koláře Volarská zlatá (originální lihovina) Kyselo z kvásku a zmíněný Kuba. šumavská zelnice houbového kubu Houbanec s uzeným masem Klobásy pirohy plněné bramborové knedlíky Pečená kachna s knedlíkem a zelím bramboráky s kysaným zelím kyselo (polévka z chlebového kvásku s houbami, vajíčkem a bramborami) Krkonošská kulajda laty neboli patenty (bramborové placky plněné ořechy, mákem nebo povidly) Nevím. Skubanky s makem borůvkové kynuté knedlíky se šlehačkou znojemskou omáčku Žamberecký kanec - pivo smažák knedlo vepřo zelo oliuzu obávám se, že ústecký kraj mám specialitu jen tekutou a tou je žatecké pivo Není z mého regionu (Jižní Morava), ale je to Kapr načerno - vánoční varianta na smaženého kapra. Tento se jí s knedlíkem a výbornou tmavou omáčkou obsahující pivo, víno, švestky a jiné. hnětynky Vepřové výpečky na černém pivu hraběnčiny řazey nevím o žádné Olomoucké syrečky :) Znojemskou rostenou těšínský bigus řízek Škvarkové placky se zelím halusky olomocké tvarůžky bác guláš v chlebu švestkový koláč Zelńáky halušky Kulajdu Krakonošův oheň Pěčoky s kyškou vošouchy kapr dle Petra Voka perník z Pardubic pivo kocour med slezský bigos Kaldoun bryndzové halušky placky bile vino hrusická bašta knedlo-vepřo-zelo Karlovarské oplatky Táborskou baštu Karlovarské knedlíky Krušnohorské sušenky bramborové noky, švestková omáčka, uzené svíčková s knedlíkem buchty bramborové placky se škvarky meruňkové knedlíky Kaplická cmunda kyselice *neznám žádnou specialitu regionu opravdu nevím olomoucké tvyrůžky Krchlebské koláče nakládané vepřové maso bramborový knedlík pravou poděbradku - ne to v pet lahvích z obchodu Kitlovy bylinné likéra knedlo zelo vepřo pečené vepřové koleno Kapr podle Petra Voka Šimlena (uzené s povidlovou omáčkou, šimlena je ona omáčka). vino hermelín bramborák s masovou náplní kachnu bramborove knedliky plnene uzenym se zelim křimické zelí caparanda kapr Slezsko - bachora Moravské koláče cesnecka těšínská cmunda kačena se zelím houbová bramboračka kapr po novohradsku Valašskou kyselici neznám slivovici kočičí tanec Ovocné knedle Slivovice nějakou zvěřinu Zabíjačku Smažený sýr kroupy medovina halušky s brinzou ostravská klobása Svíčkovou na smetaně. znajemskou roštěnou povidlová omáčka Křapáče s masovou směsí Kachnu s bramborovým knedlíkem a se zelím frgále ovocné knedlíky dříve výrobky ze zabíjačky Vošouchy se zelím Humr na slanině stryky bramborák se sirobem hanácká česnečka karlovarský guláš zauzená sekaná:-) slišky s tvarohem - jedná se o "hmotu" vytvořenou z vejce, mouky a ještě něčeho, tvar noku, uvařeného ve vodě, s tvarohem, cukrem a máslem;) Tvarůžky na sladký způsob smažené tvarůžky Bachora - plněné tlusté střevo nastrouhanými bramborami, pečené s kostičkami bůčku chleba se sádlem Třesenec Karlovasrké oplatky Mrkvance z Polné Ďábelské bramboráčky víno z Jižní Moravy Závitek 'Naháč z Vysočiny' zabíjačkové hody Flamendr pivo z Černic martinská husa havířské placky Kuřecí ohnivý stryk Prachatické zelňáky Vimperské kuřecí plátky jihlavský flamendr berounské koláčky bramborové placky zvané pekáčky houbový guláš Karlovarské minerální vody koprová omáčka s vejcem a brambory kynuté knedlíky s meruňkami pastýřský sýr Sedlejovská polévka Svratecký guláš s bramboráčky pečená husa šulánky s mákem česneková omáčka a uzené Zapékané špekáčky na pivě v troubě vepřový ovar šumajstr houbová polévka pstruh vepro knedlo zelo Valašský frgál Hodolanská omáčka Hukvaldský závitek Naháč z Vysočiny koprová omáčka Putimské žebírko posvícenské koláče Pavlišovský řízek (kuřecí řízek s kyselým zelím a houskovým knedlíkem) srnčí na smetaně kapr na černo pivní polévka žahour Slezské zelí v chlupatém knedlíku slovacky kolacek staroměstská máslová trubička candát na kmínu nevím o regionální specialitě znojemské okurky cmundu koláčky
531
77,29 %
77,29 %
14. Který nápoj považujete za tradiční český?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
pivo
467
67,98 %
67,98 %
kofola
113
16,45 %
16,45 %
víno
56
8,15 %
8,15 %
destiláty (pálenky)
22
3,2 %
3,2 %
mošt
16
2,33 %
2,33 %
minerální voda
6
0,87 %
0,87 %
sodovka
3
0,44 %
0,44 %
becherovka
2
0,29 %
0,29 %
kofola a destiláty
1
0,15 %
0,15 %
Slivovice
1
0,15 %
0,15 %
15. Který turistický region v ČR, z pohledu kulinářského turismu, považujete za nejvíce vhodný pro gastroturistiku?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Jižní Morava
249
36,24 %
36,24 %
Praha
132
19,21 %
19,21 %
Jižní Čechy
82
11,94 %
11,94 %
Krkonoše a Podkrkonoší
53
7,71 %
7,71 %
Plzeňsko a Český les
27
3,93 %
3,93 %
Střední Morava a Jeseníky
21
3,06 %
3,06 %
Západočeské lázně
21
3,06 %
3,06 %
Severní Morava a Slezsko
19
2,77 %
2,77 %
Střední Čechy
18
2,62 %
2,62 %
Šumava
17
2,47 %
2,47 %
Východní Morava
15
2,18 %
2,18 %
Vysočina
13
1,89 %
1,89 %
Východní Čechy
8
1,16 %
1,16 %
Český ráj
5
0,73 %
0,73 %
Severozápadní Čechy
4
0,58 %
0,58 %
Královéhradecko
3
0,44 %
0,44 %
16. Vaše pohlaví:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
muž
382
55,6 %
55,6 %
žena
305
44,4 %
44,4 %
17. Vaše věková kategorie:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
31 – 40 let
254
36,97 %
36,97 %
21 – 30 let
212
30,86 %
30,86 %
41 – 50 let
160
23,29 %
23,29 %
51 – 60 let
37
5,39 %
5,39 %
do 20 let
20
2,91 %
2,91 %
nad 61 let
4
0,58 %
0,58 %
18. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
středoškolské
358
52,11 %
52,11 %
vysokoškolské
180
26,2 %
26,2 %
vyučen/á
116
16,89 %
16,89 %
vyšší odborné
23
3,35 %
3,35 %
základní
10
1,46 %
1,46 %
19. V jakém kraji žijete?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Jihomoravský kraj
86
12,52 %
12,52 %
Praha
78
11,35 %
11,35 %
Moravskoslezský kraj
58
8,44 %
8,44 %
Plzeňský kraj
53
7,71 %
7,71 %
Kraj Vysočina
52
7,57 %
7,57 %
Jihočeský kraj
51
7,42 %
7,42 %
Středočeský kraj
50
7,28 %
7,28 %
Zlínský kraj
48
6,99 %
6,99 %
Olomoucký kraj
42
6,11 %
6,11 %
Královéhradecký kraj
39
5,68 %
5,68 %
Pardubický kraj
36
5,24 %
5,24 %
Liberecký kraj
36
5,24 %
5,24 %
Ústecký kraj
30
4,37 %
4,37 %
Karlovarský kraj
28
4,08 %
4,08 %
SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA
Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!
Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.
Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3
Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5
Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 5 otázek.
Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi festival Česká chuťovka na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Stezky dědictví na otázku 6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
16. Vaše pohlaví:
odpověď muž:
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Střední Čechy na otázku 3. Pokud ano, uveďte který:
19. V jakém kraji žijete?
odpověď Jihomoravský kraj:
7.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi Moravský vrabec na otázku 13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?
odpověď Plzeňský kraj:
13x vetší pravděpodobnost při odpovědi Plzeňský guláš na otázku 13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?
odpověď Praha:
8.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Pražská šunka na otázku 13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?
Zjišťování závislostí odpovědí
Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).
1. Víte, co znamená kulinářský turismus?
2. Navštívil/a jste někdy turistický region převážně kvůli místní gastronomii?
3. Pokud ano, uveďte který:
4. Jste spokojen/á s gastronomickými službami ve Vašem kraji?
5. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně zvláště regionálních?
6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
7. Jak hodnotíte propagaci českých a regionálních specialit?
9. Navštívil/a jste restauraci, která je uvedená v Průvodci dobrými restauracemi (projekt Stezky dědictví)?
10. Jakou nejvyšší částku jste ochoten/ochotna zaplatit za jedno kvalitní české regionální jídlo v restauraci?
11. Jak velký význam má místní gastronomie ve Vašem rozhodování o regionu či destinaci?
12. Které jídlo považujete za tradiční českou specialitu?
13. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu)?
14. Který nápoj považujete za tradiční český?
15. Který turistický region v ČR, z pohledu kulinářského turismu, považujete za nejvíce vhodný pro gastroturistiku?
16. Vaše pohlaví:
17. Vaše věková kategorie:
18. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?
19. V jakém kraji žijete?
B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).
1. Víte, co znamená kulinářský turismus?
2. Navštívil/a jste někdy turistický region převážně kvůli místní gastronomii?
3. Pokud ano, uveďte který:
4. Jste spokojen/á s gastronomickými službami ve Vašem kraji?
5. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně zvláště regionálních?
6. Pokud ano, uveďte, které projekty jste zaznamenal/a?
7. Jak hodnotíte propagaci českých a regionálních specialit?
Poznámky: 1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli. 2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 % 3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat. 4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.
H.: otázky 12 a 14 vyžadují více odpovědí. stejně tak region by měl být odstupňován třeba i podle objemu obyvatel ve městě (z důvodu přímé závislosti na výši příjmů atd.)