Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Česká gastronomie

Česká gastronomie

Víte, že... si na Vyplňto.cz můžete zdarma vytvořit vlastní dotazník?

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Lenka Marynková
Šetření:24. 10. 2017 - 22. 11. 2017
Počet respondentů:262
Počet otázek (max/průměr):26 / 22.68
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:85,8 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.07:15
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-3 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,

jsem studentkou Vysoké školy obchodní v Praze. Zpracovávám diplomovou práci na téma Specifické rysy české gastronomie a jejich využití v cestovním ruchu. Ráda bych Vás požádala o vyplnění anonymního dotazníku, který se věnuje tomuto tématu. Všem, kteří si udělají čas, děkuji.

Bc. Lenka Marynková

Odpovědi respondentů

1. Zajímáte se o gastronomii?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano11547,52 %43,89 %  
ano8133,47 %30,92 %  
spíše ne3815,7 %14,5 %  
ne83,31 %3,05 %  

Graf

2. Do jaké skupiny se řadíte?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
sním všechno14761,51 %56,11 %  
dodržuji zdravý životní styl2711,3 %10,31 %  
jsem alergický(á) na některé potraviny135,44 %4,96 %  
mám dietní omezení ze zdravotních důvodů104,18 %3,82 %  
jsem abstinent104,18 %3,82 %  
jsem vegan (jím pouze rostlinnou stravu)72,93 %2,67 %  
jsem lakto-ovo vegetarián (jím vejce a mléčné výrobky, nejím maso)41,67 %1,53 %  
snažím se jíst zejména zdravá jídla10,42 %0,38 %  
sním všechno, ale jen to, co mi chutná10,42 %0,38 %  
něco mezi sním všechno a dodržuji zdravý životní styl, do toho lehké dietní omezení10,42 %0,38 %  
jsem pescetarián (jím pouze mléko, vejce, ryby)10,42 %0,38 %  
vegetarián10,42 %0,38 %  
normální člověk - magoři typu vitarian by měli jit do Bohnic10,42 %0,38 %  
nedodržuji zdravý styl, ale vše nesním=)10,42 %0,38 %  
Jsem vybíravá a snažím se byt vegetarián10,42 %0,38 %  
nejím červené maso a uzeniny (a jsem hodně vybíravá)10,42 %0,38 %  
jsem gurmán a mám mlsný jazýček10,42 %0,38 %  
jim vše kromě ovoce a zeleniny a některých druhů mas10,42 %0,38 %  
nejím kopr a držťky, jinak asi vše10,42 %0,38 %  
jsem velice vybíravá, hodně věcí mi nechutná10,42 %0,38 %  
Umírněný všežravec10,42 %0,38 %  
jím co mi chutná, chutná mi většinou zdravé jídlo10,42 %0,38 %  
sním skoro všechno10,42 %0,38 %  
sním co mi chutná10,42 %0,38 %  
Jím všechno, ale snažím se dodržovat určité zásady zdravého stylu10,42 %0,38 %  
JSEM VŠEŽRAVEC, ALE "VŠECHNO" OPRAVDU NESNÍM10,42 %0,38 %  
Jsem gurmán10,42 %0,38 %  
snim vsechno protoze jsm tehotna, predtim jsem byla 12let vegetarian10,42 %0,38 %  

Graf

3. Jaký typ stravování preferujete?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
standardní restaurace s českou kuchyní12350,83 %46,95 %  
italské restaurace, pizzerie11848,76 %45,04 %  
restaurace asijského typu8334,3 %31,68 %  
restaurace vyšší cenové kategorie4920,25 %18,7 %  
firemní nebo školní jídelna (menza)3916,12 %14,89 %  
levnější bufet (bistro), samoobslužná jídelna3815,7 %14,5 %  
fast food typu McDonald's, KFC3414,05 %12,98 %  
Doma62,48 %2,29 %  
Domácí strava 41,65 %1,53 %  
domácí31,24 %1,15 %  
motorest31,24 %1,15 %  
vlastní jídlo20,83 %0,76 %  
domácí stravování10,41 %0,38 %  
veganské restaurace, domácí stravu - z důvodu intolerance laktózy10,41 %0,38 %  
Vegetariánské/veganské restaurace10,41 %0,38 %  
vlastní (domácí) kuchyně10,41 %0,38 %  
pokaždé něco jiného10,41 %0,38 %  
maminka10,41 %0,38 %  
chodím všude10,41 %0,38 %  
vegetarianske restaurace, rybi restaurace10,41 %0,38 %  
domácí kuchyně10,41 %0,38 %  
je mi to jedno10,41 %0,38 %  
Vlastní10,41 %0,38 %  
rád zkouším nové a střídám10,41 %0,38 %  
vegan restaurace a bistra10,41 %0,38 %  
myx všeho10,41 %0,38 %  
domácí kuchyň10,41 %0,38 %  
vlastní jídlo, uvařené doma10,41 %0,38 %  
i jiné dostupné restaurace - mexická, argentinská, středomořská.. cukrárny..10,41 %0,38 %  
domácí stravu. Proč zde není tato možnost? 10,41 %0,38 %  
Vlastni strava10,41 %0,38 %  
vlastní vaření10,41 %0,38 %  
vařím doma10,41 %0,38 %  
pokaždé jiné -rád ochutnávám nová jídla10,41 %0,38 %  
jídlo vařen doma10,41 %0,38 %  
mexické10,41 %0,38 %  
domácí jídlo10,41 %0,38 %  
Normalni jidlo doma/z domova10,41 %0,38 %  
italské, maxické a "stejk a salát"10,41 %0,38 %  
vlastní stravu z domu, popr. restaurace s českou kuchyní10,41 %0,38 %  
Vlastnil priprava jidla- tzv. krabickovani10,41 %0,38 %  
domácí kuchyně - sám si uvařit10,41 %0,38 %  
Kuchyně typu co dům a lednice dá10,41 %0,38 %  
Vaření doma10,41 %0,38 %  
Domácí vaření10,41 %0,38 %  
ŽÁDNÁ PREFERENCE10,41 %0,38 %  
vařím si převážně sám10,41 %0,38 %  
podle chuti, nekdy mam chut na italskou kuchyni, jindy na ceskou...atd10,41 %0,38 %  
standartně drahá restaurace a ne s českou ani asijskou kuchyní10,41 %0,38 %  

Graf

4. Stravovací zařízení navštěvuji:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
několikrát za měsíc7932,51 %30,15 %  
několikrát za rok5522,63 %20,99 %  
několikrát týdně5522,63 %20,99 %  
téměř denně5221,4 %19,85 %  
restaurace nenavštěvuji20,82 %0,76 %  

Graf

5. Důvodem mé návštěvy stravovacího zařízení je (1=nejčastější důvod)

Nepovinná otázka, respondent mohl u každé z nabízených odpovědí určit jedinečné pořadí.

OdpověďPrůměrné pořadíRozptyl
běžný oběd v pracovním týdnu2.1293.787
oběd nebo večeře s rodinou nebo přáteli2.0632.409
mimořádná příležitost (oslava narozenin, promoce apod.)2.8793.19
pracovní jednání s obchodními partnery4.3294.596
chodím na pivo3.8713.712
stravování během výletu nebo dovolené31.992

Graf

6. Jakou cenu jste ochotni zaplatit za menu (polévka, hlavní jídlo, dezert) pro jednu osobu, chcete-li zažít gastronomický zážitek?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
201-400 Kč10643,62 %40,46 %  
401-600 Kč4920,16 %18,7 %  
na ceně mi nezáleží4618,93 %17,56 %  
100-200 Kč4217,28 %16,03 %  

Graf

7. Vyhledáváte gastronomické zážitky během cestování v tuzemsku?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano, ale není to hlavním cílem10744,77 %40,84 %  
spíše ne, stravuji se v náhodně vybraných zařízeních10142,26 %38,55 %  
ano, je to jeden z hlavních důvodů cestování145,86 %5,34 %  
ne, gastronomie mě nezajímá145,86 %5,34 %  
v tuzemsku ne, spíš v zahraničí. V Praze mám vše, co tuzemský trh nabízí10,42 %0,38 %  
a Vy o nějakých víte?10,42 %0,38 %  
ne10,42 %0,38 %  

Graf

8. Vybíráte si v jídelním lístku jídla české kuchyně?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
občas si rád dám něco z české kuchyně15463,9 %58,78 %  
ne, preferuji spíše jinou kuchyň4418,26 %16,79 %  
často si vybírám česká jídla4317,84 %16,41 %  

Graf

9. Které jídlo české kuchyně se Vám vybaví jako první?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Bramborový salát a řízek

Bramboraky

bramboráky, koprovka

bramborový salát a řízek

Buchtičky se šodó

Buŕt guláš

Cmunda

černý kuba

Gulas

Guláš

guláš

Halušky, Segedínský guláš, Knedlo-vepřo-zelo

Jitrnice

kachna

kachna se zelím a knedlíkem

kachna, řízek

kachna,zelí,knedlík , řízky,brambor , knedlo-vepřo-zelo , svíčková,knedlik

Knedliky

knedlíky

Knedlíky s masem a zelím

Knedlíky.

Knedlo vepřo zelo

knedlo vepřo zelo

KNEDLO vepřo zelo

knedlo vepřo zelo

knedlo vepřo zelo

knedlo vepřo zelo

knedlo vepřo zelo

Knedlo vepřo zelo

Knedlo zelo

knedlo zelo

knedlo zelo vepř

Knedlo zelo vepřo

Knedlo-vepro-zelo

knedlo-vepřo-zelo

Knedlo-vepřo-zelo

knedlo-vepřo-zelo

Knedlo-vepřo-zelo

Knedlo-zelo-vepřo

knedlo, vepro, zelo

knedlo, vepřo, zelo

knedlo, vepřo, zelo

Knedlo, zelo, vepřo

Knedlo, zelo, vepřo.

Knedlo,zelo,vepro

Koprová omáčka s hovězím a babiččin utěrkový knedlík

koprová omáčka, maso, knedlík

koprovka

Koprovka

křenová omáčka s hovězím jazykem a knedlíkem

kuba

kulajda

Kuřecí řízek s bramborovou kaší

KYNUTÉ OVOCNÉ KNEDLÍKY SE STROUHANÝM TVAROHEM

Moravský vrabec/výpečky

Oblíbení guláš.

Pečená kachna se zelím

pečená kachna se zelím

Pečené kuře s rýží

Perkelt

Plnene knedliky

plněné telecí hrudí s bramborovou kaší

rajská

Rajska

rajská omáčka

Rajská omáčka

rajská omáčka

řízek

řízek

řízek

Řízek a bramborový salát

smazak

Smažený sýr

Smažený sýr

smažený sýr =D

Svickova

Svickova

Svickova

Svickova

svickova

svickova

Svickova

Svickova

Svickova

Svickova

Svickova

Svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková (ale tu si nedávám)

svíčková na smetaně

svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

svíčková na smetaně

svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčková omáčka

svíčková s kynutým knedlíkem

Svíčková se šesti... :-)

svíčková, rajská - omáčky

Svíčková.

Svíčkovámorav

Svíčkovou

svíšková s 6

Vepro knedlo zelo

Vepro knedlo zelo

vepro-knedlo-zelo

vepřo knedlo zelo

vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo

vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo

vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo

vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo.

vepřo-knedlo-zelo

Vepřo-knedlo-zelo

vepřo-knedlo-zelo

vepřo-knedlo-zelo

Vepřo, knedlo , zelo

vepřo, knedlo, zelo

Vepřo, knedlo, zelo

vepřo, knedlo, zelo

vepřo, knedlo, zelo

Vepřo, knedlo, zelo

Vepřo, knedlo, zelo

vepřo, knedlo, zelo :)

Vepřo, knedlo, zelo, svíčková

vepřo, knedlo,zelo

vepřo, zelo

vepřo,knedlo

Vepřo,knedlo.zelo

vepřové maso s e zelím

Vypecky se spenatem a bramborovy knedlik

Výpečky se špenátem

výpečky se zelím

10. Které české jídlo je Vaše oblíbené?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Asi ani nemám.

asi ovocné knedlíky

biftek

Borůvkové knedliky

bramboračka

bramborák

bramborák

bramboráky, koprovka

bramborové kedlíky s uzeným masem, zelí

Bramborové knedlíky se španátem (bez uzeného)

Bramborový knedlík, špenát, uzené maso

bramborový salát (brambory) a kuřecí řízek bramborák

Bramborový salát a řízek

buchty

čerstvý domácí chléb s máslem :)

Čočka, pohanka, kynuté knedlíky

dukátové buchtičky s krémem

Gulas

Guláš

Guláš

Guláš

guláš

Guláš

guláš z hovězího masa

Halušky, Segedinský guláš

Houbová omáčka

hovězí guláš

jakýkoli steak

je jich více

Kachna

Kachna, gulášová polévka, ovocné knedlíky...

Kachní prso se zelím

Karlovarské knedlíky, křenová omáčka a hovězí maso

knedlíky

Knedlíky plněné uzeným (vegan alternativa s tofu) a se zelím

Knedlo vepřo zelo

Knedlo vepřo zelo

knedlo zelo

Knedlo-vepro-zelo

Knedlo, zelo, vepřo

Knedlo,vepřové,zelo

knedlo;zelo; vepřo

Koprová omáčka

Koprová omáčka

koprová omáčka

koprová omáčka, kulajda, rajská omáčka, kapr

Koprovka

Krupice

Křenová omáčka

Kuba, bramboráky, ovocné knedlíky,

kulajda

kulajda

kulajda, bramboráky, vepřový vrabec, různé vnitřnosti

kuře na paprice

Kuřecí maso s rýží

kuřecí řízek

Kuřecí řízek a bramborová kaše

Kuřecí řízek s bramborovou kaší

kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté knedliky s ovocem

KYNUTÉ OVOCNÉ KNEDLÍKY SE STROUHANÝM TVAROHEM

kyselica, koprová omáčka

lokše

moc dlouhý seznam

Moravský brabec a zelí

moravský vrabec, bramborový knedlík, špenát

Nádivka

nemám také

Nemám vyloženě oblíbený pokrm.

nudle s mákem

Obalovaný květák

Oblíbení guláš.

omáčky (rajska, svickova, gulasek)

omáčky, bramborák, řízek

ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Pečená kachna, knedlík, zelí

Plněné bramborové knedlíky masem ze zelím

Plněné knedlíky

plněné ovocné knedlíky

Plněné papriky

Plněné papriky v rajské omáčce s rýží

polévka kulajda

polévky

Preferuji jinou kuchyni.

rajská

Rajska

Rajska

rajská + knedlík

Rajská omáčka

Rajská omáčka

rajská omáčka

Regionální jídla (bramborové lokše, kyselo,...)

řízek

řízek a bramborová kaše

Řízek a salát

řízek s bramborovým salátem

řízek. bram. kaše

řízky

Segedín

skoro všechno

smažák

smažák a řízek

Smažený sýr, hranolky, tatarka

spekove knedliky

Svickova

Svickova

Svickova

Svickova

Svickova

Svickova

svickova

Svickova

Svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

Svíčková

SVÍČKOVÁ

Svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

svíčková

Svíčkova

svíčková

svíčková

Svíčková

svíčková

svičkova

Svíčková

svíčková

svíčková

svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková

Svíčková (ale zásadně s brusinkami)

svíčková na smetaně

svíčková na smetaně

svíčková na smetaně

svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně s knedlíkem

Svíčková na smetaně, tvarohové knedlíky s jahodama

Svíčková na smetaně, výpečky se zelím, rajská omáčka, znojemská

Svíčková s knedlíky

svíčková, guláš

Svíčková, Guláš...hotovky - omáčky

Svíčková, husa se zelím, bramborový salát, řízek v těstíčku,

Svíčková, koprovka, guláš

Svíčková, ovocné knedlíky

svíčková, povidlová omáčka, řízek

Svíčková, rajská

svíčková, vepřo knedlo

Svíčky

svíšková s 6

španělský ptáček s rýží

špenát

těstoviny

utopence

V K Z

v restauraci vepřo, knedlo, zelo

Vepro knedlo zelo

Vepro knedlo zelo

vepř-knedlo-zelo, guláš, játra na cibulce, moravský vrabec, vepřové výpečky

vepřo knedlo zelo

vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo

vepřo knedlo zelo

Vepřo knedlo zelo, kuřecí řízek, halušky

vepřo, knedlo zelo

vepřo, knedlo, zelo

vepřo, knedlo, zelo

Vepřová knedlo zelo

Vepřový bůček s bramborovým knedlíkem a špenátem

Vepřový řízek brambor

Vošouchy.

Všechna

Vypecky se spenatem

Zadne

Žádné

žádné

Žemlovka

Žemlovka

11. Jaké tradiční jídlo z vašeho regionu si vybavíte?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Beleše

bigos

Borůvkové knedliky

Bramborák

bramborák

Bramborák

Bramboráky

Bramboraky

bramboráky

bramborové knedlíky

bramborové placky

Bramborove placky

Brambory na loupačku

bryndzové halušky

Cmunda

Cmunda

Cmunda

Cmunda po kaplicku

cmunda, pikador, zelňák

couračka

frgál

Frgál

frgál

Frgal

frgály

frgály

guláš

Guláš

Guláš

guláš

halušky

halušky se zelím a slaninou a bramboráky (valašsko)

Hermelín

hladká Ančka

Hladká ančka

honzovy buchty

chodský koláč

jelito

Jihočeský sýr

jsem z Prahy a kromě plechovkové pražské šunky nic pražského neznám

Kachna

Kachna se zelím( hlávkovým) a bramborový knedlík

kachnu

Kaldoun

Knedlíky

Knedlo vepřo zelo

Knedlo vepřo zelo

Knedlo zelo vepř :-D

knedlo-vepřo-zelo

Koláč

Koláč

krkonošské kyselo

kulajda

Kulajda, cmunda

kuře na paprice

kynuté borůvkové knedlíky

kynuté knedlíky s jahodami

kynuté koláče

kyselica

Kyselica

kyselica

Kyselica

Kyselice

Kyselo

kyselo

kyselo Krkonošské

kyselo, houbovec

moravska kyselica

Mrkvance

nevím

Nevím

nevím

nevím

nevím :D

nevybavím

Nic mě nenapadá

niewjym, polski bigos

olomoucké tvarůžky

Patenty

Pavlisovsky rizek

pavlišov

Pavlišovský řízek

Pečený kapr

perník

Pěry

pikador

Pivni gulas

Pivo?

Pizza

Plzeňský guláš

povidlová omáčka

Pražská šunka

Prejt ze zabijačky

přesbydlo, cmunda

Ryba v housce :-D

sarma

Sejkory

sejkory

Sladkovodní ryby (JČK).

slezské svatební koláče, "gobzole a zele", švestková omáčka

Smazenej rizek

smažené tvarůžky

smažený kapr

svíčková

svíčková

svíčková

svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčkovou?

svíšková s 6

škubánky

škubánky

Šlížky s mákem, Manželstvo

Španělský ptaček

štramberské uši

Tradiční z regionu? To snad ani neexistuje

Trdelnik

Tu sežereme všechno

tvarůžky

tvarůžky

Tvarůžky.

Úpický řízek

vepřoknedlozelo

Vepšo,gnedlo,zelí.

vím, že to není české, ale bryndzové haušky so slaninou

Vošouchy

Vošouchy.

Vysočina - brambory (tradiční sice až od novověku, ale +- 500 let by tradice být mohla :) )

Zadne

Zadne

zadne

Zadne

znojemská pečeně

Znojemská pečeně

Znojemske okurky, Znojemska pecene

žádné

žádné

žádné

žádné

žádné není

žemlovka

12. Kterou českou polévku byste si vybrali v restauraci?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
hovězí vývar11346,69 %43,13 %  
česnečka11045,45 %41,98 %  
zelňačka8535,12 %32,44 %  
bramboračka7731,82 %29,39 %  
čočková polévka6727,69 %25,57 %  
kulajda6426,45 %24,43 %  
rajská polévka4819,83 %18,32 %  
kyselo3514,46 %13,36 %  
květáková polévka3414,05 %12,98 %  
dršťková polévka2811,57 %10,69 %  
Hříbkový krém 10,41 %0,38 %  
svíšková s 610,41 %0,38 %  
gulášovku10,41 %0,38 %  
drůbeží vývar (když už si někde polévku dám, tak nejčastěji tuhle)10,41 %0,38 %  
ančka10,41 %0,38 %  
ve vegan formě jakoukoli10,41 %0,38 %  
cibulačku, houbovou, gulášovou10,41 %0,38 %  
ani jednu...10,41 %0,38 %  
polévky nevyhledávám10,41 %0,38 %  
cibulačka10,41 %0,38 %  
gulášová10,41 %0,38 %  
Brokolicová, hrachová10,41 %0,38 %  
žádnou 10,41 %0,38 %  
pórková :)10,41 %0,38 %  
Guláčovka10,41 %0,38 %  
mám ráda všechny10,41 %0,38 %  

Graf

13. Které české hlavní jídlo byste si vybrali v restauraci?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
svíčková s knedlíkem12853,33 %48,85 %  
bramborové plněné knedlíky8937,08 %33,97 %  
vepřo knedlo zelo8635,83 %32,82 %  
guláš7531,25 %28,63 %  
bramborák, cmunda6828,33 %25,95 %  
smažený sýr s bramborem6627,5 %25,19 %  
zvěřina s přílohou6527,08 %24,81 %  
ovocné knedlíky6527,08 %24,81 %  
řízek s bramborem6225,83 %23,66 %  
řízek a bramborový salát6125,42 %23,28 %  
moravský vrabec6025 %22,9 %  
koprová omáčka s vejcetem nebo hovězím masem a přílohou5422,5 %20,61 %  
rajská omáčka s hovězím masem a přílohou5020,83 %19,08 %  
dukátové buchtičky s vanilkovým krémem4217,5 %16,03 %  
jehněčí kýta se špenátem4117,08 %15,65 %  
zabíjačkové speciality3715,42 %14,12 %  
šišky s mákem3313,75 %12,6 %  
kapr s bramborovým salátem187,5 %6,87 %  
smaženice156,25 %5,73 %  
chutná zeleninová jídla (bez mäsa)10,42 %0,38 %  
svíšková s 610,42 %0,38 %  
žádné10,42 %0,38 %  
vegetarianskych tradicnich jidel (pohanka?) je v restauracich malo.:(10,42 %0,38 %  
Čočku10,42 %0,38 %  
Kachna s červeným zelím10,42 %0,38 %  
žádné, jako vegan alternativu řízek a salát10,42 %0,38 %  
škubánky, palačinky, halušky10,42 %0,38 %  
Zadne10,42 %0,38 %  
kuřecí rizoto10,42 %0,38 %  
Svíčková ale vegan10,42 %0,38 %  
Vše beru ve vegan verzi.10,42 %0,38 %  
pečené koleno na černém pivě10,42 %0,38 %  

Graf

14. Jaký nealkoholický nápoj si nejraději objednáváte v restauraci?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
domácí limonády (připravené v restauraci)6225,94 %23,66 %  
Kofolu5322,18 %20,23 %  
kohoutkovou vodu2410,04 %9,16 %  
balenou vodu neperlivou2410,04 %9,16 %  
balené limonády (Coca-cola, Sprite, Fanta)239,62 %8,78 %  
balené džusy125,02 %4,58 %  
balenou vodu perlivou83,35 %3,05 %  
ledové čaje83,35 %3,05 %  
fresh džusy (připravené v restauraci)72,93 %2,67 %  
nealko pivo52,09 %1,91 %  
nealkoholické pivo31,26 %1,15 %  
nealkoholické koktejly20,84 %0,76 %  
k obědu žádný10,42 %0,38 %  
perlivou vodu, někdy kolu, někdy džusy10,42 %0,38 %  
kávu10,42 %0,38 %  
točenou malinovku10,42 %0,38 %  
kohoutkovou vodu nebo nealko pivo10,42 %0,38 %  
kafe10,42 %0,38 %  
Radegast nealko10,42 %0,38 %  
Džus redeny kohoutkovou vodou10,42 %0,38 %  

Graf

15. Jaký alkoholický nápoj si nejraději objednáváte v restauraci?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
české pivo9540,08 %36,26 %  
víno (nemusí být české)3615,19 %13,74 %  
nic ze zmíněných možností3113,08 %11,83 %  
české (moravské) víno2711,39 %10,31 %  
pivo (nemusí být české)229,28 %8,4 %  
Jsem abstinent41,69 %1,53 %  
alkohol nepiji20,84 %0,76 %  
lihoviny (nemusí být české)20,84 %0,76 %  
koktejly20,84 %0,76 %  
nepiji alkohol20,84 %0,76 %  
české lihoviny (Becherovka, slivovice)20,84 %0,76 %  
k obědu žádný10,42 %0,38 %  
mochito10,42 %0,38 %  
víno, jedině české10,42 %0,38 %  
alkohol si neobjednávám10,42 %0,38 %  
cider10,42 %0,38 %  
Abstinuji10,42 %0,38 %  
nic, jsem abstinent10,42 %0,38 %  
když už tak koktejly, jinak alkohol moc nepiji10,42 %0,38 %  
nepiju10,42 %0,38 %  
pivo (nejraději pšenicné, tudíž povětšinou ne-české)10,42 %0,38 %  
míchané drinky nebo Martini10,42 %0,38 %  
Pivo či víno, podle typu jídla10,42 %0,38 %  

Graf

16. Bez jakých surovin využívaných v české kuchyni byste se neobešli?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
brambory15766,24 %59,92 %  
zelenina (mrkev, celer, zelí, květák, kedlubna, špenát)15264,14 %58,02 %  
chléb10544,3 %40,08 %  
ovoce (jablka, hrušky, švestky, borůvky...)9740,93 %37,02 %  
vepřové maso8535,86 %32,44 %  
houby7732,49 %29,39 %  
houskové nebo bramborové knedlíky7431,22 %28,24 %  
nakládané okurky6627,85 %25,19 %  
ryby (pstruh,kapr)4920,68 %18,7 %  
zvěřina3313,92 %12,6 %  
králičí maso2410,13 %9,16 %  
česnek, cibule, pór na dochucení, a zelen. salát jako příloha k jídlu10,42 %0,38 %  
těstoviny10,42 %0,38 %  
česnek, cibule!10,42 %0,38 %  
Hovězí, jednoznačně cibule, česnek, petržel10,42 %0,38 %  
Hovězí maso10,42 %0,38 %  
cibule10,42 %0,38 %  
hlavně cibule10,42 %0,38 %  
"tekutý chléb" - pivo10,42 %0,38 %  
cibule, česnek, koření, bylinky10,42 %0,38 %  
cibule, česnek, kmín10,42 %0,38 %  
rýže (i když asi není česká)10,42 %0,38 %  
Mouka, máslo10,42 %0,38 %  
česnek, cibule, mouka10,42 %0,38 %  
Těstoviny, rýže10,42 %0,38 %  
rozmarýn,a deset dalších druhů koření10,42 %0,38 %  

Graf

17. Jakou přípravu jídel preferujete z hlediska použitých surovin?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
z čerstvých surovin12351,25 %46,95 %  
ze sezónních surovin5824,17 %22,14 %  
je mi to jedno3112,92 %11,83 %  
z lokálních zdrojů114,58 %4,2 %  
z bio surovin41,67 %1,53 %  
z polotovarů a mražených jídel41,67 %1,53 %  
z čerstvých sezónních surovin pokud možno z lokálních zdrojů10,42 %0,38 %  
ze sezónních čerstvých surovin, také lokálních, aby ještě byly čerstvé10,42 %0,38 %  
je mi to jedno mimo polotovary10,42 %0,38 %  
z lokálních zdrojů a ze sezónních surovin10,42 %0,38 %  
vše víše10,42 %0,38 %  
je mi to jedno, až na polotovary10,42 %0,38 %  
z vlastních surovin10,42 %0,38 %  
z čerstvých potravin a nejlépe z lokálních zdrojů10,42 %0,38 %  
přes 50% surovin si pěstuji sám.10,42 %0,38 %  

Graf

18. Uvažujete, že byste se účastnil(a) kurzu vaření?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
stačí mi, co umím7632,76 %29,01 %  
zahraniční kuchyně (italská, francouzská, španělská...)6829,31 %25,95 %  
exotické kuchyně (thajská, čínská)5523,71 %20,99 %  
vařím dobře, o kurzu neuvažuji4820,69 %18,32 %  
pro začátečníky3515,09 %13,36 %  
české kuchyně2912,5 %11,07 %  
nevařím (vařím minimálně), ale nevadí mi to2611,21 %9,92 %  
příprava zvěřiny177,33 %6,49 %  
o speciálních postupech vaření (molekulární gastronomie, finger food...)156,47 %5,73 %  
kurz vaření jsem již absolvoval(a)62,59 %2,29 %  
zabíjačka52,16 %1,91 %  
neuvažuji, ale výše uvedené možnosti odpovědí mi nevyhovují10,43 %0,38 %  
kuchyně se zaměřením na vegetariánskou/veganskou stravu10,43 %0,38 %  
rád se něco přiučím, ale na to nepotřebuju kurs, stačí rady od zkušenějšího kuchaře10,43 %0,38 %  
ne,protože vařít vůbec neumím.10,43 %0,38 %  
Příprava ryb a steaků10,43 %0,38 %  
kurs pro vegetariany aby se naucili varit maso asi neni10,43 %0,38 %  

Graf

19. Kurz vaření byste raději absolvoval(a):

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
s přáteli nebo rodinou v uzavřeném kurzu9245,32 %35,11 %  
sám (sama) individuálně7335,96 %27,86 %  
jako firemní akci167,88 %6,11 %  
ve vlastní domácnosti, na chatě, chalupě115,42 %4,2 %  
ne31,48 %1,15 %  
U Michelina10,49 %0,38 %  
vůbec10,49 %0,38 %  
S kamarádkou 10,49 %0,38 %  
neabsolvovala10,49 %0,38 %  
Nikdy10,49 %0,38 %  
ne,protože vařít vůbec neumím.10,49 %0,38 %  
s pěknou kuchařkou! (do max. 70kg)10,49 %0,38 %  
neuvazovala jsem10,49 %0,38 %  

Graf

20. Nabídku kurzu vaření tradičních českých jídel byste využil(a)

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ne8638,57 %32,82 %  
spíše ano6629,6 %25,19 %  
určitě ne4721,08 %17,94 %  
určitě ano2310,31 %8,78 %  
takovou nabídku jsem již využil(a)10,45 %0,38 %  

Graf

21. Účastnil(a) jste se nějaké gastronomické akce nebo festivalu?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Farmářské trhy12166,85 %46,18 %  
Vinobraní9552,49 %36,26 %  
Street food festival4323,76 %16,41 %  
Prague food festival3519,34 %13,36 %  
ne179,39 %6,49 %  
Polévkování126,63 %4,58 %  
Víno a delikatesy Praha94,97 %3,44 %  
Garden food festival94,97 %3,44 %  
Grand restaurant festival63,31 %2,29 %  
Burger fest10,55 %0,38 %  
nie10,55 %0,38 %  
ne, bývá tam moc lidí, jídlo si užiju raději v restauraci10,55 %0,38 %  
Bosch Festival10,55 %0,38 %  
Oktoberfest :-)10,55 %0,38 %  
Vegenajt10,55 %0,38 %  
Gulášfest10,55 %0,38 %  
Burger Fest...10,55 %0,38 %  
ruzne akce v zahranici10,55 %0,38 %  
Košty vína a slivovice10,55 %0,38 %  
Salima10,55 %0,38 %  
Veggie náplavky10,55 %0,38 %  
žádné10,55 %0,38 %  
Co je zrovna na náplavce=)10,55 %0,38 %  
lokální gastronomické akce10,55 %0,38 %  
Bohužel ne10,55 %0,38 %  
Festival v Brně. Nepamatuji si název10,55 %0,38 %  
Burger festival10,55 %0,38 %  
účastním se food festivalů v brně10,55 %0,38 %  
v zahraničí různé akce a festivaly10,55 %0,38 %  
gastrofestival ve VK10,55 %0,38 %  
Francouzské trhy v Praze na Kampě10,55 %0,38 %  
Jiných10,55 %0,38 %  
Veggie náplavky, Veggie Vánoce a ostatní veggie akce10,55 %0,38 %  
Karlovský gastrofestival10,55 %0,38 %  
festival gulášů10,55 %0,38 %  
spousta dalších v regionech, pražské jsou zpravidla o ničem10,55 %0,38 %  
gastroFest Třinec10,55 %0,38 %  
vůbec ne.10,55 %0,38 %  
Veggie naplavka, grilovani na naplavce10,55 %0,38 %  
Festival dobrého jídla Brno10,55 %0,38 %  
ne, neláká mě to. Nemám ráda hromadné akce10,55 %0,38 %  
Martinské vino s husou a lokšemi10,55 %0,38 %  
Gastro fest v Č. Budějovicích10,55 %0,38 %  
Restaurant day10,55 %0,38 %  
Finger food festival, burgerfest10,55 %0,38 %  
Extreme food festival10,55 %0,38 %  

Graf

22. Jak se dozvídáte o restauracích nebo gastronomických akcích? Jak získáváte informace o stravovacích zařízeních?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
na doporučení od známých a kolegů z práce11953,6 %45,42 %  
na sociálních sítích11451,35 %43,51 %  
hledám informace na internetu10547,3 %40,08 %  
z reklamy v tisku, televizi, na billboardech5524,77 %20,99 %  
využívám mobilní aplikace135,86 %4,96 %  
bylo by lepší více reklam na tyto události10,45 %0,38 %  
nijak10,45 %0,38 %  
nezajímá10,45 %0,38 %  
jdu okolo10,45 %0,38 %  
Nehledam10,45 %0,38 %  
NÁHODNĚ10,45 %0,38 %  
posílají mi profi nabídky10,45 %0,38 %  

Graf

23. Jste:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena17572,61 %66,79 %  
muž6627,39 %25,19 %  

Graf

24. Vaše věková skupina:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
21-3012853,11 %48,85 %  
20 a méně4418,26 %16,79 %  
31-403514,52 %13,36 %  
41-50208,3 %7,63 %  
51-6093,73 %3,44 %  
61 a více52,07 %1,91 %  

Graf

25. Vaše příjmová kategorie (hrubá průměrná mzda v České republice je cca 27.000 Kč):

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nižší než průměrná10745,53 %40,84 %  
žádná4318,3 %16,41 %  
nadprůměrná4318,3 %16,41 %  
průměrná4217,87 %16,03 %  

Graf

26. Vaše bydliště:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
město nad 50 000 obyvatel10744,58 %40,84 %  
město do 50 000 obyvatel6627,5 %25,19 %  
obec do 2 000 obyvatel4619,17 %17,56 %  
město do 5 000 obyvatel218,75 %8,02 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Metabáze tohoto průzkumu dosud nebyla analyzována, zkuste se vrátit později (cca za hodinu).

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Zajímáte se o gastronomii?

2. Do jaké skupiny se řadíte?

3. Jaký typ stravování preferujete?

4. Stravovací zařízení navštěvuji:

5. Důvodem mé návštěvy stravovacího zařízení je (1=nejčastější důvod)

6. Jakou cenu jste ochotni zaplatit za menu (polévka, hlavní jídlo, dezert) pro jednu osobu, chcete-li zažít gastronomický zážitek?

7. Vyhledáváte gastronomické zážitky během cestování v tuzemsku?

8. Vybíráte si v jídelním lístku jídla české kuchyně?

9. Které jídlo české kuchyně se Vám vybaví jako první?

10. Které české jídlo je Vaše oblíbené?

12. Kterou českou polévku byste si vybrali v restauraci?

13. Které české hlavní jídlo byste si vybrali v restauraci?

14. Jaký nealkoholický nápoj si nejraději objednáváte v restauraci?

15. Jaký alkoholický nápoj si nejraději objednáváte v restauraci?

16. Bez jakých surovin využívaných v české kuchyni byste se neobešli?

17. Jakou přípravu jídel preferujete z hlediska použitých surovin?

18. Uvažujete, že byste se účastnil(a) kurzu vaření?

19. Kurz vaření byste raději absolvoval(a):

20. Nabídku kurzu vaření tradičních českých jídel byste využil(a)

21. Účastnil(a) jste se nějaké gastronomické akce nebo festivalu?

22. Jak se dozvídáte o restauracích nebo gastronomických akcích? Jak získáváte informace o stravovacích zařízeních?

23. Jste:

24. Vaše věková skupina:

25. Vaše příjmová kategorie (hrubá průměrná mzda v České republice je cca 27.000 Kč):

26. Vaše bydliště:

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Zajímáte se o gastronomii?

2. Do jaké skupiny se řadíte?

3. Jaký typ stravování preferujete?

4. Stravovací zařízení navštěvuji:

5. Důvodem mé návštěvy stravovacího zařízení je (1=nejčastější důvod)

6. Jakou cenu jste ochotni zaplatit za menu (polévka, hlavní jídlo, dezert) pro jednu osobu, chcete-li zažít gastronomický zážitek?

7. Vyhledáváte gastronomické zážitky během cestování v tuzemsku?

8. Vybíráte si v jídelním lístku jídla české kuchyně?

9. Které jídlo české kuchyně se Vám vybaví jako první?

10. Které české jídlo je Vaše oblíbené?

12. Kterou českou polévku byste si vybrali v restauraci?

13. Které české hlavní jídlo byste si vybrali v restauraci?

14. Jaký nealkoholický nápoj si nejraději objednáváte v restauraci?

15. Jaký alkoholický nápoj si nejraději objednáváte v restauraci?

16. Bez jakých surovin využívaných v české kuchyni byste se neobešli?

17. Jakou přípravu jídel preferujete z hlediska použitých surovin?

18. Uvažujete, že byste se účastnil(a) kurzu vaření?

19. Kurz vaření byste raději absolvoval(a):

20. Nabídku kurzu vaření tradičních českých jídel byste využil(a)

21. Účastnil(a) jste se nějaké gastronomické akce nebo festivalu?

22. Jak se dozvídáte o restauracích nebo gastronomických akcích? Jak získáváte informace o stravovacích zařízeních?

23. Jste:

24. Vaše věková skupina:

25. Vaše příjmová kategorie (hrubá průměrná mzda v České republice je cca 27.000 Kč):

26. Vaše bydliště:

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Marynková, L.Česká gastronomie (výsledky průzkumu), 2017. Dostupné online na https://ceska-gastronomie.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.