Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
jmenuji se Kristýna Polcarová a jsem studentskou 3. ročníku bakalářského studia na Vysoké škole hotelové a ekonomické v Praze. Tímto bych si vás dovolila požádat o vyplnění dotazníku k mé bakalářské práci, jejímž tématem je povědomí českých spotřebitelů o značkách kvality potravin. Dotazník je zcela anonymní a jeho vyplnění zabere přibližně 5 minut. Celkové výsledky budou po ukončení sběru dat veřejně dostupné.
Předem vám velmi děkuji za váš čas i ochotu! Vaše odpovědi budou pro mou práci přínosem.
Odpovědi respondentů
1. Zajímáte se při nákupu potravin o jejich kvalitu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano, vybírám pouze kvalitní potraviny. → otázka č. 2, Spíše ano, ale jiné faktory mohou být důležitější (cena, dostupnost atd.). → otázka č. 2, Ne, kvalita potravin mě nezajímá. → otázka č. 4].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Spíše ano, ale jiné faktory mohou být důležitější (cena, dostupnost atd.).
113
61,08 %
61,08 %
Ano, vybírám pouze kvalitní potraviny.
38
20,54 %
20,54 %
Ne, kvalita potravin mě nezajímá.
31
16,76 %
16,76 %
Skôr áno, ale iné faktory môžu byť dôležitejšie (cena, dostupnosť atď.).
2
1,08 %
1,08 %
Áno, vyberám iba kvalitné potraviny.
1
0,54 %
0,54 %
2. Které z následujících kritérií považujete za nejdůležitější z hlediska kvality potravin?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Senzorické vlastnosti (vzhled, chuť, vůně, konzistence)
52
34,44 %
28,11 %
Původ surovin a místo výroby
41
27,15 %
22,16 %
Nutriční a energetické složení
37
24,5 %
20 %
Ekologický původ
6
3,97 %
3,24 %
Tradiční receptura
5
3,31 %
2,7 %
Složení
2
1,32 %
1,08 %
jednoznačně chuť a aby nebyly vyrobený u estébáka
1
0,66 %
0,54 %
Absence či co nejmenší obsah škodlivin, biologická nekontaminovanost. Senzorické vlastnosti až na třetím místě
1
0,66 %
0,54 %
jak u čeho
1
0,66 %
0,54 %
U jablka něco jiného jež u masa
1
0,66 %
0,54 %
Použité suroviny
1
0,66 %
0,54 %
všechny potraviny kupuji od lokálních pěstitelů a chovatelů vyjma soli, koření atd.
1
0,66 %
0,54 %
Složení - zbytečná Ečka, sladila, glukózovo fruktózový sirup aj.
1
0,66 %
0,54 %
Kombinace
1
0,66 %
0,54 %
3. Věnujete při výběru potravin pozornost značkám kvality potravin?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano → otázka č. 4, Spíše ano → otázka č. 4, Spíše ne → otázka č. 4, Ne → otázka č. 4].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Spíše ano
61
40,4 %
32,97 %
Spíše ne
53
35,1 %
28,65 %
Ano
19
12,58 %
10,27 %
Ne
18
11,92 %
9,73 %
4. Domníváte se, že jste dobře informováni o značkách kvality potravin dostupných na tuzemském trhu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano → otázka č. 5, Spíše ano → otázka č. 5, Spíše ne → otázka č. 5, Ne, nic o nich nevím. → otázka č. 14].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Spíše ne
74
40,66 %
40 %
Spíše ano
52
28,57 %
28,11 %
Ne, nic o nich nevím.
44
24,18 %
23,78 %
Ano
12
6,59 %
6,49 %
5. Kde se nejvíce setkáváte s informacemi o značkách kvality potravin? Zvolte 1 možnost:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
na oficiálních webových stránkách značek a/nebo na jejich oficiálních profilech na sociálních sítích (Facebook, Youtube)
33
23,74 %
17,84 %
ve zpravodajství (televizní zpravodajské pořady, zpravodajské weby iDnes, Aktuálně.cz apod.)
28
20,14 %
15,14 %
v internetové reklamě, která se nachází mimo oficiální webové stránky značek kvality
20
14,39 %
10,81 %
v televizní reklamě
19
13,67 %
10,27 %
z reklamních materiálů v místě prodeje
18
12,95 %
9,73 %
Zkušenosti ji
1
0,72 %
0,54 %
nevzpomínám si
1
0,72 %
0,54 %
Moc jsem na ně nenarazil.
1
0,72 %
0,54 %
zatím nikde
1
0,72 %
0,54 %
DTest
1
0,72 %
0,54 %
v reklamě v tisku
1
0,72 %
0,54 %
na internetu obecně
1
0,72 %
0,54 %
nově nikde
1
0,72 %
0,54 %
v hospodě
1
0,72 %
0,54 %
info na rohlik. z
1
0,72 %
0,54 %
nikde
1
0,72 %
0,54 %
někde jinde
1
0,72 %
0,54 %
??
1
0,72 %
0,54 %
Škola
1
0,72 %
0,54 %
Vzdy si proctu o produktu co se da
1
0,72 %
0,54 %
vlastní znalosti a zkušenosti
1
0,72 %
0,54 %
Od znamych
1
0,72 %
0,54 %
Zjišťovala jsem si sama na sociálních sítích a na oficiálních stránkách. A na porovnávacích stránkách.
1
0,72 %
0,54 %
Snad nikde
1
0,72 %
0,54 %
Rozhodl jsem se zjistit podrobně, jak tato označení fungují. A zjistil jsem, že nehraje takovou roli kvalita potraviny, jako placení poplatku výrobcem. Od té doby některá označení většinou ignoruji.
1
0,72 %
0,54 %
Na produktu
1
0,72 %
0,54 %
6. Jaká značka kvality potravin se Vám vybaví jako první? Dokázali byste popsat její logo? (Pokud si žádnou značku nevybavujete, uveďte, že žádnou. Pokud si nevybavujete logo, uveďte prosím, že si ho nevybavujete.)
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
klasa
32
23,19 %
17,3 %
žádnou
10
7,25 %
5,41 %
Žádná
8
5,8 %
4,32 %
Bio
4
2,9 %
2,16 %
Hamé
2
1,45 %
1,08 %
klasa, A
2
1,45 %
1,08 %
Zadna
2
1,45 %
1,08 %
Nevybavuji si
2
1,45 %
1,08 %
Klasa. Je to modročervená značka.
2
1,45 %
1,08 %
český výrobek
2
1,45 %
1,08 %
ostatní odpovědi
Zádnou KLASA - červeno modré malé písmeno "a" + nápis KLASA Klasa - nápis Klasa se zvýraznĕným "a" EU-Bio - zelený obdelní s hvězdičkami ve tvaru listu Klasa "a" Když ji vidím, tak ji poznám, ale po paměti je nepopíšu Bio - list z hvězd na zeleném pozadí Klasa. Logo je písmeno a Pikok Regionální potravina - obrázek krajiny s názvem kraje žádnou, nevybavuji Nic Klasa, nevybavuji si logo Klasa( logem je písmeno K), Česká potravina (logem je česká vlajka) Vegan Česká vlajka - výrobce i suroviny by měly být české Klasa, česká vlajka klasa - písmeno a modro červené ČESKÁ FARMA Klasa. Logo si nevybavuji. Nevybavuji klasa, vím co jím Česká potravina - logo české vlajky Klasa, nevybavuju, káčko nějak Czech made Biopotraviny, logo si nepamatuju klasa, modro-červené logo Klasa, logo písmene a. Klasa, logo si nevybavuji Klasa, logo si nevybavuji. Nestlé Nevyvavuju Klasa, písmeno a, je modré a červené Klasa, Áčko Cechovní norma, regionální potravina, bio, forest Klasa, logo a velkým A x klasa, vlajka čr klasa, česká potravina Žádnou značku si nevybavuji Klasa, červeno-modré a pekařství Javor 0 nevím Vím co jím, oranžová fajfka Žádná, nevybavuji Klasa- klas na barevném pozadí Klasa - a z cerveno modrymi “zavorkami” například Klasa Klasa, modrobílé logo Klasa, znak v barvách české vlajky aklasa ( v barvy naší vlajky) , český výrobek (v našich českých barvách) Nature's Promise polomáčené sušenky Klasa . písmeno K a modrý rámeček Klasa, logo ve tvaru písmene a Cechovní norma, kolečko list modrá červená slovenské žádnou,nevybavuji cechovní norma Nevybavuju si značku si nevybavuji, ale logo možná - takový panáček s kuchařskou čepicí s kolečku Klasa, ano BIO, klasik Olma Klasa, obilí Natures promise. Natures nahoře promise dole. Bílý pozadí se zelenými listy na kraji Aktivia apek BIO, Fairtrade Vim co jim, Ceska kvalita, Regionalni potravina
72
52,17 %
38,92 %
7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi na dané škále.
Automatizované zpracování této otázky zatím není podporováno, odpovědi je nutné zpracovat "ručně" na základě exportu surových dat (xls/xlsx/csv apod.)
8. Které z názvů níže uvedených značek kvality potravin Vám nejsou vůbec povědomé?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Česká chuťovka
92
66,67 %
49,73 %
Vím, co jím
63
45,65 %
34,05 %
Vyrobeno podle české cechovní normy
62
44,93 %
33,51 %
Zaručená tradiční specialita
62
44,93 %
33,51 %
Chráněné zeměpisné označení
50
36,23 %
27,03 %
Chráněné označení původu
48
34,78 %
25,95 %
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou ČR
39
28,26 %
21,08 %
Česká potravina
38
27,54 %
20,54 %
Evropské označení pro BIO potraviny
34
24,64 %
18,38 %
BIO produkt ekologického zemědělství (národní označení pro BIO potraviny)
29
21,01 %
15,68 %
Regionální potravina
21
15,22 %
11,35 %
KLASA
16
11,59 %
8,65 %
Všechny zde uvedené značky kvality jsou mi povědomé
10
7,25 %
5,41 %
9. Určete prosím, které z následujících log náleží ČESKÉ NÁRODNÍ značce kvality potravin garantované českými veřejnými institucemi?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Multimediální soubory v této otázce:
A.
B.
C.
D.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
B.
64
46,38 %
34,59 %
E. Nevím.
30
21,74 %
16,22 %
C.
24
17,39 %
12,97 %
A.
11
7,97 %
5,95 %
D.
9
6,52 %
4,86 %
10. Určete prosím, které z následujících log náleží EVROPSKÉ značce kvality potravin:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Multimediální soubory v této otázce:
A.
B.
C.
D.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
A.
72
52,17 %
38,92 %
E. Nevím.
35
25,36 %
18,92 %
B.
22
15,94 %
11,89 %
C.
5
3,62 %
2,7 %
D.
4
2,9 %
2,16 %
11. Která z těchto značek kvality potravin nevyobrazuje na svém logu českou vlajku?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Nevím
102
73,91 %
55,14 %
Vyrobeno podle českých cechovních norem
13
9,42 %
7,03 %
Česká chuťovka
10
7,25 %
5,41 %
Česká potravina
7
5,07 %
3,78 %
Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou ČR
6
4,35 %
3,24 %
12. Které z následujících log označuje potravinářské výrobky vyprodukované ekologickým zemědělstvím?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Multimediální soubory v této otázce:
A.
B.
C.
D.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
D.
52
37,68 %
28,11 %
E. Nevím.
36
26,09 %
19,46 %
B.
22
15,94 %
11,89 %
A.
18
13,04 %
9,73 %
C.
10
7,25 %
5,41 %
13. Která značka kvality je známá též pod označením "biozebra"?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Nevím.
102
73,91 %
55,14 %
BIO produkt ekologického zemědělství (národní označení pro BIO potraviny)
24
17,39 %
12,97 %
Evropské označení pro BIO potraviny
12
8,7 %
6,49 %
14. Jste:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
žena
116
63,74 %
62,7 %
muž
66
36,26 %
35,68 %
15. Vyberte věkovou skupinu, do níž spadáte:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
26 až 35 let
49
26,92 %
26,49 %
36 až 45 let
41
22,53 %
22,16 %
18 až 25 let
37
20,33 %
20 %
46 až 55 let
27
14,84 %
14,59 %
56 až 65 let
18
9,89 %
9,73 %
66 let a víc
10
5,49 %
5,41 %
16. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?
Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
vysokoškolské
72
44,17 %
38,92 %
středoškolské s maturitou
59
36,2 %
31,89 %
základní
14
8,59 %
7,57 %
vyšší odborné
9
5,52 %
4,86 %
středoškolské bez maturity
9
5,52 %
4,86 %
SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA
Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!
Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.
Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3
Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5
Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 6 otázek.
Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).
1. Zajímáte se při nákupu potravin o jejich kvalitu?
odpověď Spíše ano, ale jiné faktory mohou být důležitější (cena, dostupnost atd.).:
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi Senzorické vlastnosti (vzhled, chuť, vůně, konzistence) na otázku 2. Které z následujících kritérií považujete za nejdůležitější z hlediska kvality potravin?
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi Evropské označení pro BIO potraviny=4 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
4. Domníváte se, že jste dobře informováni o značkách kvality potravin dostupných na tuzemském trhu?
odpověď Ne, nic o nich nevím.:
3.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ne, kvalita potravin mě nezajímá. na otázku 1. Zajímáte se při nákupu potravin o jejich kvalitu?
7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
odpověď BIO produkt ekologického zemědělství (národní označení pro BIO potraviny)=1:
4.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Evropské označení pro BIO potraviny=1 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
odpověď Česká chuťovka=5:
2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi Regionální potravina=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
2x vetší pravděpodobnost při odpovědi Vyrobeno podle české cechovní normy=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
odpověď Evropské označení pro BIO potraviny=5:
5.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi BIO produkt ekologického zemědělství (národní označení pro BIO potraviny)=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
10. Určete prosím, které z následujících log náleží EVROPSKÉ značce kvality potravin:
odpověď A.:
2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ano na otázku 4. Domníváte se, že jste dobře informováni o značkách kvality potravin dostupných na tuzemském trhu?
2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi C. na otázku 9. Určete prosím, které z následujících log náleží ČESKÉ NÁRODNÍ značce kvality potravin garantované českými veřejnými institucemi?
11. Která z těchto značek kvality potravin nevyobrazuje na svém logu českou vlajku?
odpověď Nevím:
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi E. Nevím. na otázku 12. Které z následujících log označuje potravinářské výrobky vyprodukované ekologickým zemědělstvím?
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Česká potravina=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi E. Nevím. na otázku 10. Určete prosím, které z následujících log náleží EVROPSKÉ značce kvality potravin:
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Chráněné zeměpisné označení=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Evropské označení pro BIO potraviny=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
13. Která značka kvality je známá též pod označením "biozebra"?
odpověď Nevím.:
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi KLASA=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Regionální potravina na otázku 8. Které z názvů níže uvedených značek kvality potravin Vám nejsou vůbec povědomé?
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Evropské označení pro BIO potraviny=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi BIO produkt ekologického zemědělství (národní označení pro BIO potraviny)=3 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi BIO produkt ekologického zemědělství (národní označení pro BIO potraviny)=4 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Chráněné označení původu=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi BIO produkt ekologického zemědělství (národní označení pro BIO potraviny)=5 na otázku 7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi E. Nevím. na otázku 9. Určete prosím, které z následujících log náleží ČESKÉ NÁRODNÍ značce kvality potravin garantované českými veřejnými institucemi?
Zjišťování závislostí odpovědí
Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).
1. Zajímáte se při nákupu potravin o jejich kvalitu?
2. Které z následujících kritérií považujete za nejdůležitější z hlediska kvality potravin?
3. Věnujete při výběru potravin pozornost značkám kvality potravin?
4. Domníváte se, že jste dobře informováni o značkách kvality potravin dostupných na tuzemském trhu?
5. Kde se nejvíce setkáváte s informacemi o značkách kvality potravin? Zvolte 1 možnost:
6. Jaká značka kvality potravin se Vám vybaví jako první? Dokázali byste popsat její logo? (Pokud si žádnou značku nevybavujete, uveďte, že žádnou. Pokud si nevybavujete logo, uveďte prosím, že si ho nevybavujete.)
7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
8. Které z názvů níže uvedených značek kvality potravin Vám nejsou vůbec povědomé?
9. Určete prosím, které z následujících log náleží ČESKÉ NÁRODNÍ značce kvality potravin garantované českými veřejnými institucemi?
10. Určete prosím, které z následujících log náleží EVROPSKÉ značce kvality potravin:
11. Která z těchto značek kvality potravin nevyobrazuje na svém logu českou vlajku?
12. Které z následujících log označuje potravinářské výrobky vyprodukované ekologickým zemědělstvím?
13. Která značka kvality je známá též pod označením "biozebra"?
14. Jste:
15. Vyberte věkovou skupinu, do níž spadáte:
16. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?
B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).
1. Zajímáte se při nákupu potravin o jejich kvalitu?
2. Které z následujících kritérií považujete za nejdůležitější z hlediska kvality potravin?
3. Věnujete při výběru potravin pozornost značkám kvality potravin?
4. Domníváte se, že jste dobře informováni o značkách kvality potravin dostupných na tuzemském trhu?
5. Kde se nejvíce setkáváte s informacemi o značkách kvality potravin? Zvolte 1 možnost:
6. Jaká značka kvality potravin se Vám vybaví jako první? Dokázali byste popsat její logo? (Pokud si žádnou značku nevybavujete, uveďte, že žádnou. Pokud si nevybavujete logo, uveďte prosím, že si ho nevybavujete.)
7. Na stupnici od 1 do 5 prosím ohodnoťte, nakolik se cítíte být informováni o jednotlivých značkách kvality potravin z hlediska rozpoznatelnosti loga a povědomí o kritériích udělení značky (1 – jsem výborně informovaný/á, 5 – jsem špatně informovaný/á).
8. Které z názvů níže uvedených značek kvality potravin Vám nejsou vůbec povědomé?
9. Určete prosím, které z následujících log náleží ČESKÉ NÁRODNÍ značce kvality potravin garantované českými veřejnými institucemi?
10. Určete prosím, které z následujících log náleží EVROPSKÉ značce kvality potravin:
11. Která z těchto značek kvality potravin nevyobrazuje na svém logu českou vlajku?
12. Které z následujících log označuje potravinářské výrobky vyprodukované ekologickým zemědělstvím?
13. Která značka kvality je známá též pod označením "biozebra"?
14. Jste:
15. Vyberte věkovou skupinu, do níž spadáte:
16. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?
C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI
Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.
Poznámky: 1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli. 2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 % 3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat. 4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.