Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Analýza spokojenosti klientů s nabídkou bezmasých pokrmů v rest.
Analýza spokojenosti klientů s nabídkou bezmasých pokrmů v rest.
Základní údaje o provedeném průzkumu
Autor průzkumu: | Martina Hadwigerová |
---|---|
Šetření: | 15. 11. 2010 - 05. 12. 2010 |
Počet respondentů: | 68 |
Počet otázek (max/průměr): | 13 / 11.97 |
Použité ochrany: | žádné |
Zobrazení otázek: | celý dotazník najednou |
Návratnost dotazníků: | 75 % |
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník). | |
Průměrná doba vyplňování: | 00.03:21 |
odpovědi & grafy segmentace závislosti zdroje dotazník citovat |
Úvodní informace zveřejněné respondentům
Vážený respondente, vážená respondentko,
jmenuji se Martina Hadwigerová a jsem studentkou Slezské univerzity v Opavě, oboru Lázeňství a turismus a ráda bych Vás požádala o vyplnění tohoto dotazníku. Dotazník je zcela anonymní a jeho výsledky budou sloužit jako podklad k mé bakalářské práci. Prostřednictvím tohoto dotazníku bych chtěla analyzovat spokojenost klientů s nabídkou bezmasých pokrmů v běžných restauracích. Vybranou odpověď, případně i více odpovědí, prosím označte, případně dopište.
Děkuji Vám předem za ochotu ke spolupráci.
Odpovědi respondentů
1. Objednáváte si v restauraci bezmasé pokrmy?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano, občas | 37 | 54,41 % | 54,41 % |
ne, spíše ne | 14 | 20,59 % | 20,59 % |
ano vždy, jsem vegetarián | 8 | 11,76 % | 11,76 % |
ano, často | 7 | 10,29 % | 10,29 % |
ne, nikdy | 2 | 2,94 % | 2,94 % |
2. Jak často se stravujete v restauracích?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
1x měsíčně | 23 | 34,85 % | 33,82 % |
1x týdně | 19 | 28,79 % | 27,94 % |
4x ročně a vícekrát | 16 | 24,24 % | 23,53 % |
výjimečně (maximálně 3x ročně) | 6 | 9,09 % | 8,82 % |
vícekrát týdně | 2 | 3,03 % | 2,94 % |
3. Jaký typ bezmasého pokrmu konzumujete nejčastěji v soukromí?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
těstoviny a rizota | 44 | 66,67 % | 64,71 % |
zeleninové pokrmy | 37 | 56,06 % | 54,41 % |
saláty | 30 | 45,45 % | 44,12 % |
sladká jídla | 26 | 39,39 % | 38,24 % |
smažené sýry | 19 | 28,79 % | 27,94 % |
vaječné pokrmy | 15 | 22,73 % | 22,06 % |
luštěniny | 13 | 19,7 % | 19,12 % |
houby | 13 | 19,7 % | 19,12 % |
bílkovinné náhražky masa (sója, tofu, robi maso, seitan, klaso, tempeh, šmakoun,…) | 8 | 12,12 % | 11,76 % |
4. Pokud si v restauraci objednáte bezmasý pokrm, jaký upřednostníte?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
saláty | 35 | 53,03 % | 51,47 % |
těstoviny a rizota | 28 | 42,42 % | 41,18 % |
smažené sýry | 24 | 36,36 % | 35,29 % |
zeleninové pokrmy | 19 | 28,79 % | 27,94 % |
sladká jídla | 12 | 18,18 % | 17,65 % |
houby | 6 | 9,09 % | 8,82 % |
luštěniny | 5 | 7,58 % | 7,35 % |
bílkovinné náhražky masa (sója, tofu, robi maso, seitan, klaso, tempeh, šmakoun,…) | 5 | 7,58 % | 7,35 % |
vaječné pokrmy | 1 | 1,52 % | 1,47 % |
5. Z následujících náhražek masa označte ty, které znáte a objednal/objednala byste si je případně i v restauraci:
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
sóju | 51 | 77,27 % | 75 % |
tofu | 37 | 56,06 % | 54,41 % |
šmakouna | 22 | 33,33 % | 32,35 % |
tempeh | 10 | 15,15 % | 14,71 % |
seitan | 8 | 12,12 % | 11,76 % |
robi maso | 7 | 10,61 % | 10,29 % |
klaso | 3 | 4,55 % | 4,41 % |
tomi maso | 1 | 1,52 % | 1,47 % |
6. Jakou částku jste ochoten/ochotna uhradit za bezmasý hlavní chod?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
71 - 100 Kč | 39 | 59,09 % | 57,35 % |
101 – 140 Kč | 16 | 24,24 % | 23,53 % |
do 70 Kč | 10 | 15,15 % | 14,71 % |
nad 141 Kč | 1 | 1,52 % | 1,47 % |
7. Jaký druh tepelné úpravy bezmasých pokrmů upřednostňujete?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
vaření | 18 | 27,27 % | 26,47 % |
opékání | 16 | 24,24 % | 23,53 % |
dušení | 11 | 16,67 % | 16,18 % |
smažení | 8 | 12,12 % | 11,76 % |
pečení | 7 | 10,61 % | 10,29 % |
vaření v páře | 6 | 9,09 % | 8,82 % |
8. Jste spokojen/spokojena s obvyklou nabídkou bezmasých pokrmů v restauracích?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
spíše ano | 31 | 46,97 % | 45,59 % |
spíše ne | 19 | 28,79 % | 27,94 % |
ne | 9 | 13,64 % | 13,24 % |
ano | 7 | 10,61 % | 10,29 % |
9. Pokud nejste spokojen s nabídkou, které pokrmy Vám konkrétně v nabídce restaurací chybí?
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.
..
Bezmesite pripravované zo zeleniny, vsade maju iba 5 druhou smazenych syrov a to mi uz fakt lezie na nervy...
bílkovinné náhražky: šmakoun, tofu
často malý výběr kvalitních salátů, malý ebo skoro žádný výběr bezmasých pokrmů kromě smažených sýrů
indické sabdži, orientální čočka, a další jídla inspirovaná indickou kuchyní, čína z tofu, nebo se sojou, pečená zelenina (BBQ), plněné papriky (např. bulgurem, či pohankou a sýrem), kuskus se zeleninou, cokoliv z tempeh, zeleninové fajitas, vegetariánské burito, zeleninové nákypy, vege lečo (např. bulharské s fetou) , smažená rýže (nasi goreng) nejdůležitější ze všeho je, aby vegetariánovo jedinou nabídkou nebyl jen smažák, smaž. květák atp. naprosto esenicální je umět dobře používat koření - to je základ všeho - nejlepší inspiraci lze najít právě u Indů
jsem spokojena, viz výše
konkretne si nevybavim ted, ale vseobecne je v restauracich, ktere nejsou vyhradne vegetarianske malý výběr bezmasých jídle, nebo příliš jednotvarny (napr. omeleta se sryem, omeleta s nevimčim atd, pak třeba jen smazeny syr a konec...mozna max. nejaky salat...A casto jsou i cenove nevyhodne oproti jídlem s masem.
kvalitní luštěninové pokrmy, a více nápaditá zeleninová jídla (nejen brokolici se sýrovou omáčkou a smažený květák, případně chudý salát)
Luštěniny, bílkovinové náhražky, rizota aj.
něco víc než jen smažené sýry. Různé zeleninový směsi aj třeba s bramborem. Náhražky masa atd.
Nechybí mi nic, jelikož takové jídla nevyhledávám
Nechybí, spíš mi vadí zařazování halušek se špekem, smaženého sýru se šunkou apod. mezi vegetariánské jídla.
nesmazene
obvykle má restaurace v nabídce pouze smažený květák, případně smažený sýr, ale ten má často v sobě vloženou šunku (jako by to nebylo maso). Chybí pokrmy z luštěnin, tofu, zeleninových jídel je také málo.
pokrmy s tofu a sójou
pokrmy z luštěnin, zapékaná zelenina, sójové maso
ratatouille, dobře připravené těstoviny, kvalitní zeleninové polévky, lasagne, buchtičky se šodó, pain perdu, salát Caesar
rozmanité druhy čerstvých šalátov
tofu
většinou restaurace nabízí jen různé úpravy sýrů, přitom bych si třeba ráda dala nějak lákavě upravenou sóju nebo tofu
všechno kromě smažených sýrů
Zapékaná brokolice (se sýrem)
10. Co je podle Vás nejčastějším nedostatkem nabídky bezmasých pokrmů v restauracích?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
malá nápaditost v sortimentu použitých surovin | 38 | 57,58 % | 55,88 % |
malý počet nabízených pokrmů | 19 | 28,79 % | 27,94 % |
vysoká cena bezmasých pokrmů | 6 | 9,09 % | 8,82 % |
malá různorodost tepelných úprav | 3 | 4,55 % | 4,41 % |
11. V čem případně spatřujete příčinu nízké nabídky bezmasých pokrmů?
Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
malý zájem o bezmasá jídla | 25 | 39,06 % | 36,76 % |
neodbornost provozovatelů gastronomických zařízení | 25 | 39,06 % | 36,76 % |
nízký zisk z důvodu vysokých nákladů na suroviny | 12 | 18,75 % | 17,65 % |
nabídka je dostatečná | 2 | 3,13 % | 2,94 % |
12. Jaký je Váš věk?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
16 - 40 let | 66 | 100 % | 97,06 % |
13. Jakého jste pohlaví?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
žena | 61 | 92,42 % | 89,71 % |
muž | 5 | 7,58 % | 7,35 % |
Citace
Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko
Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.