Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Analýza spokojenosti klientů s nabídkou bezmasých pokrmů v rest.

Analýza spokojenosti klientů s nabídkou bezmasých pokrmů v rest.

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Martina Hadwigerová
Šetření:15. 11. 2010 - 05. 12. 2010
Počet respondentů:68
Počet otázek (max/průměr):13 / 11.97
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:75 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.03:21
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Vážený respondente, vážená respondentko,
jmenuji se Martina Hadwigerová a jsem studentkou Slezské univerzity v Opavě, oboru Lázeňství a turismus a ráda bych Vás požádala o vyplnění tohoto dotazníku. Dotazník je zcela anonymní a jeho výsledky budou sloužit jako podklad k mé bakalářské práci. Prostřednictvím tohoto dotazníku bych chtěla analyzovat spokojenost klientů s nabídkou bezmasých pokrmů v běžných restauracích. Vybranou odpověď, případně i více odpovědí, prosím označte, případně dopište.
Děkuji Vám předem za ochotu ke spolupráci.
 

Odpovědi respondentů

1. Objednáváte si v restauraci bezmasé pokrmy?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, občas3754,41 %54,41 %  
ne, spíše ne1420,59 %20,59 %  
ano vždy, jsem vegetarián811,76 %11,76 %  
ano, často710,29 %10,29 %  
ne, nikdy 22,94 %2,94 %  

Graf

2. Jak často se stravujete v restauracích?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1x měsíčně2334,85 %33,82 %  
1x týdně1928,79 %27,94 %  
4x ročně a vícekrát1624,24 %23,53 %  
výjimečně (maximálně 3x ročně)69,09 %8,82 %  
vícekrát týdně23,03 %2,94 %  

Graf

3. Jaký typ bezmasého pokrmu konzumujete nejčastěji v soukromí?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
těstoviny a rizota4466,67 %64,71 %  
zeleninové pokrmy3756,06 %54,41 %  
saláty3045,45 %44,12 %  
sladká jídla2639,39 %38,24 %  
smažené sýry1928,79 %27,94 %  
vaječné pokrmy1522,73 %22,06 %  
luštěniny1319,7 %19,12 %  
houby1319,7 %19,12 %  
bílkovinné náhražky masa (sója, tofu, robi maso, seitan, klaso, tempeh, šmakoun,…)812,12 %11,76 %  

Graf

4. Pokud si v restauraci objednáte bezmasý pokrm, jaký upřednostníte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
saláty3553,03 %51,47 %  
těstoviny a rizota2842,42 %41,18 %  
smažené sýry2436,36 %35,29 %  
zeleninové pokrmy1928,79 %27,94 %  
sladká jídla1218,18 %17,65 %  
houby69,09 %8,82 %  
luštěniny57,58 %7,35 %  
bílkovinné náhražky masa (sója, tofu, robi maso, seitan, klaso, tempeh, šmakoun,…)57,58 %7,35 %  
vaječné pokrmy11,52 %1,47 %  

Graf

5. Z následujících náhražek masa označte ty, které znáte a objednal/objednala byste si je případně i v restauraci:

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
sóju5177,27 %75 %  
tofu3756,06 %54,41 %  
šmakouna2233,33 %32,35 %  
tempeh1015,15 %14,71 %  
seitan812,12 %11,76 %  
robi maso710,61 %10,29 %  
klaso34,55 %4,41 %  
tomi maso11,52 %1,47 %  

Graf

6. Jakou částku jste ochoten/ochotna uhradit za bezmasý hlavní chod?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
71 - 100 Kč3959,09 %57,35 %  
101 – 140 Kč1624,24 %23,53 %  
do 70 Kč1015,15 %14,71 %  
nad 141 Kč11,52 %1,47 %  

Graf

7. Jaký druh tepelné úpravy bezmasých pokrmů upřednostňujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vaření1827,27 %26,47 %  
opékání1624,24 %23,53 %  
dušení1116,67 %16,18 %  
smažení812,12 %11,76 %  
pečení710,61 %10,29 %  
vaření v páře69,09 %8,82 %  

Graf

8. Jste spokojen/spokojena s obvyklou nabídkou bezmasých pokrmů v restauracích?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano3146,97 %45,59 %  
spíše ne1928,79 %27,94 %  
ne 913,64 %13,24 %  
ano710,61 %10,29 %  

Graf

9. Pokud nejste spokojen s nabídkou, které pokrmy Vám konkrétně v nabídce restaurací chybí?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

..

Bezmesite pripravované zo zeleniny, vsade maju iba 5 druhou smazenych syrov a to mi uz fakt lezie na nervy...

bílkovinné náhražky: šmakoun, tofu

často malý výběr kvalitních salátů, malý ebo skoro žádný výběr bezmasých pokrmů kromě smažených sýrů

indické sabdži, orientální čočka, a další jídla inspirovaná indickou kuchyní, čína z tofu, nebo se sojou, pečená zelenina (BBQ), plněné papriky (např. bulgurem, či pohankou a sýrem), kuskus se zeleninou, cokoliv z tempeh, zeleninové fajitas, vegetariánské burito, zeleninové nákypy, vege lečo (např. bulharské s fetou) , smažená rýže (nasi goreng) nejdůležitější ze všeho je, aby vegetariánovo jedinou nabídkou nebyl jen smažák, smaž. květák atp. naprosto esenicální je umět dobře používat koření - to je základ všeho - nejlepší inspiraci lze najít právě u Indů

jsem spokojena, viz výše

konkretne si nevybavim ted, ale vseobecne je v restauracich, ktere nejsou vyhradne vegetarianske malý výběr bezmasých jídle, nebo příliš jednotvarny (napr. omeleta se sryem, omeleta s nevimčim atd, pak třeba jen smazeny syr a konec...mozna max. nejaky salat...A casto jsou i cenove nevyhodne oproti jídlem s masem.

kvalitní luštěninové pokrmy, a více nápaditá zeleninová jídla (nejen brokolici se sýrovou omáčkou a smažený květák, případně chudý salát)

Luštěniny, bílkovinové náhražky, rizota aj.

něco víc než jen smažené sýry. Různé zeleninový směsi aj třeba s bramborem. Náhražky masa atd.

Nechybí mi nic, jelikož takové jídla nevyhledávám

Nechybí, spíš mi vadí zařazování halušek se špekem, smaženého sýru se šunkou apod. mezi vegetariánské jídla.

nesmazene

obvykle má restaurace v nabídce pouze smažený květák, případně smažený sýr, ale ten má často v sobě vloženou šunku (jako by to nebylo maso). Chybí pokrmy z luštěnin, tofu, zeleninových jídel je také málo.

pokrmy s tofu a sójou

pokrmy z luštěnin, zapékaná zelenina, sójové maso

ratatouille, dobře připravené těstoviny, kvalitní zeleninové polévky, lasagne, buchtičky se šodó, pain perdu, salát Caesar

rozmanité druhy čerstvých šalátov

tofu

většinou restaurace nabízí jen různé úpravy sýrů, přitom bych si třeba ráda dala nějak lákavě upravenou sóju nebo tofu

všechno kromě smažených sýrů

Zapékaná brokolice (se sýrem)

10. Co je podle Vás nejčastějším nedostatkem nabídky bezmasých pokrmů v restauracích?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
malá nápaditost v sortimentu použitých surovin3857,58 %55,88 %  
malý počet nabízených pokrmů1928,79 %27,94 %  
vysoká cena bezmasých pokrmů69,09 %8,82 %  
malá různorodost tepelných úprav34,55 %4,41 %  

Graf

11. V čem případně spatřujete příčinu nízké nabídky bezmasých pokrmů?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
malý zájem o bezmasá jídla2539,06 %36,76 %  
neodbornost provozovatelů gastronomických zařízení2539,06 %36,76 %  
nízký zisk z důvodu vysokých nákladů na suroviny1218,75 %17,65 %  
nabídka je dostatečná23,13 %2,94 %  

Graf

12. Jaký je Váš věk?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
16 - 40 let66100 %97,06 %  

Graf

13. Jakého jste pohlaví?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena6192,42 %89,71 %  
muž57,58 %7,35 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 2 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

3. Jaký typ bezmasého pokrmu konzumujete nejčastěji v soukromí?

  • odpověď sladká jídla:
    • 2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi sladká jídla na otázku 4. Pokud si v restauraci objednáte bezmasý pokrm, jaký upřednostníte?

5. Z následujících náhražek masa označte ty, které znáte a objednal/objednala byste si je případně i v restauraci:

  • odpověď tofu:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi tempeh na otázku 5. Z následujících náhražek masa označte ty, které znáte a objednal/objednala byste si je případně i v restauraci:

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Objednáváte si v restauraci bezmasé pokrmy?

2. Jak často se stravujete v restauracích?

3. Jaký typ bezmasého pokrmu konzumujete nejčastěji v soukromí?

4. Pokud si v restauraci objednáte bezmasý pokrm, jaký upřednostníte?

5. Z následujících náhražek masa označte ty, které znáte a objednal/objednala byste si je případně i v restauraci:

6. Jakou částku jste ochoten/ochotna uhradit za bezmasý hlavní chod?

7. Jaký druh tepelné úpravy bezmasých pokrmů upřednostňujete?

8. Jste spokojen/spokojena s obvyklou nabídkou bezmasých pokrmů v restauracích?

10. Co je podle Vás nejčastějším nedostatkem nabídky bezmasých pokrmů v restauracích?

11. V čem případně spatřujete příčinu nízké nabídky bezmasých pokrmů?

12. Jaký je Váš věk?

13. Jakého jste pohlaví?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Objednáváte si v restauraci bezmasé pokrmy?

2. Jak často se stravujete v restauracích?

3. Jaký typ bezmasého pokrmu konzumujete nejčastěji v soukromí?

4. Pokud si v restauraci objednáte bezmasý pokrm, jaký upřednostníte?

5. Z následujících náhražek masa označte ty, které znáte a objednal/objednala byste si je případně i v restauraci:

6. Jakou částku jste ochoten/ochotna uhradit za bezmasý hlavní chod?

7. Jaký druh tepelné úpravy bezmasých pokrmů upřednostňujete?

8. Jste spokojen/spokojena s obvyklou nabídkou bezmasých pokrmů v restauracích?

10. Co je podle Vás nejčastějším nedostatkem nabídky bezmasých pokrmů v restauracích?

11. V čem případně spatřujete příčinu nízké nabídky bezmasých pokrmů?

12. Jaký je Váš věk?

13. Jakého jste pohlaví?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Hadwigerová, M.Analýza spokojenosti klientů s nabídkou bezmasých pokrmů v rest. (výsledky průzkumu), 2010. Dostupné online na https://10373.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.