Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Analýza spokojenosti klientů s nabídkou bezmasých pokrmů

Analýza spokojenosti klientů s nabídkou bezmasých pokrmů

Víte, že... si na Vyplňto.cz můžete zdarma vytvořit vlastní dotazník?

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Martina Hadwigerová
Šetření:15. 11. 2010 - 01. 12. 2010
Počet respondentů:23
Počet otázek (max/průměr):14 / 12.3
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:63,2 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.04:59
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Vážený respondente, vážená respondentko,
jmenuji se Martina Hadwigerová a jsem studentkou Slezské univerzity v Opavě, oboru Lázeňství a turismus a ráda bych Vás požádala o vyplnění tohoto dotazníku. Dotazník je zcela anonymní a jeho výsledky budou sloužit jako podklad k mé bakalářské práci. Prostřednictvím tohoto dotazníku bych chtěla analyzovat spokojenost klientů s nabídkou bezmasých pokrmů v běžných restauracích. Vybranou odpověď, případně i více odpovědí, prosím označte, případně dopište.
Děkuji Vám předem za ochotu ke spolupráci.

Odpovědi respondentů

1. Objednáváte si v restauraci bezmasé pokrmy?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, občas834,78 %34,78 %  
ano, často834,78 %34,78 %  
ne, spíše ne417,39 %17,39 %  
ano vždy, jsem vegetarián313,04 %13,04 %  

Graf

2. Jak často se stravujete v restauracích?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
4x ročně a vícekrát730,43 %30,43 %  
1x týdně626,09 %26,09 %  
1x měsíčně521,74 %21,74 %  
výjimečně (maximálně 3x ročně)313,04 %13,04 %  
vícekrát týdně28,7 %8,7 %  

Graf

3. Jaký typ bezmasého pokrmu konzumujete nejčastěji v soukromí?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
těstoviny a rizota1460,87 %60,87 %  
saláty1252,17 %52,17 %  
luštěniny1252,17 %52,17 %  
smažené sýry939,13 %39,13 %  
sladká jídla939,13 %39,13 %  
zeleninové pokrmy834,78 %34,78 %  
bílkovinné náhražky masa (sója, tofu, robi maso, seitan, klaso, tempeh, šmakoun,…)626,09 %26,09 %  
vaječné pokrmy521,74 %21,74 %  
houby521,74 %21,74 %  

Graf

4. Pokud si v restauraci objednáte bezmasý pokrm, jaký upřednostníte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
těstoviny a rizota1147,83 %47,83 %  
smažené sýry1147,83 %47,83 %  
zeleninové pokrmy626,09 %26,09 %  
saláty521,74 %21,74 %  
luštěniny521,74 %21,74 %  
bílkovinné náhražky masa (sója, tofu, robi maso, seitan, klaso, tempeh, šmakoun,…)417,39 %17,39 %  
sladká jídla417,39 %17,39 %  
houby313,04 %13,04 %  

Graf

5. Z následujících náhražek masa označte ty, které znáte a objednal/objednala byste si je případně i v restauraci:

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
sóju1147,83 %47,83 %  
žádnou z nabízených1147,83 %47,83 %  
tofu939,13 %39,13 %  
tempeh626,09 %26,09 %  
seitan521,74 %21,74 %  
šmakouna521,74 %21,74 %  
robi maso313,04 %13,04 %  
klaso14,35 %4,35 %  

Graf

6. Jakou částku jste ochoten/ochotna uhradit za bezmasý hlavní chod?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
71 - 100 Kč1565,22 %65,22 %  
do 70 Kč521,74 %21,74 %  
101 – 140 Kč28,7 %8,7 %  
nad 141 Kč14,35 %4,35 %  

Graf

7. Jaký druh tepelné úpravy bezmasých pokrmů upřednostňujete?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vaření628,57 %26,09 %  
dušení523,81 %21,74 %  
smažení419,05 %17,39 %  
pečení314,29 %13,04 %  
vaření v páře29,52 %8,7 %  
opékání14,76 %4,35 %  

Graf

8. Jste spokojen/spokojena s obvyklou nabídkou bezmasých pokrmů v restauracích?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ne730,43 %30,43 %  
ne626,09 %26,09 %  
spíše ano626,09 %26,09 %  
ano417,39 %17,39 %  

Graf

9. Pokud nejste spokojen s nabídkou, které pokrmy Vám konkrétně v nabídce restaurací chybí?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

nic

Cokoli kromě smaženého sýra a smaženého květáku. Nejsou v nabídce luštěniny, je jen minimum těstovin (a zpravidla rozvařených).

cokoliv, co by nebyl smažený sýr nebo květák. Víc toho restaurace nenabízí. Maximálně saláty, ale ty většinou nejsou ochucené...

kromě smaženého sýra a smažených žampionů se bezmasé pokrmy příliš nevyskytují, zejména ne v denních menu. Uvítala bych sojová a zeleninová jídla (vařený květák, mrkev, brokolici, dýni, houbová jídla...aj.).

sýrové speciality a těstoviny

tepelně upravené zeleninové pokrmy a obliloviny (jáhly, pohanka, apod.)

větší nabídka nejen tradiční smažák

většinou kromě smaženého sýru a pár sladkých jídel nejsou v nabídce jiné bezmasé pokrmy

10. Co je podle Vás nejčastějším nedostatkem nabídky bezmasých pokrmů v restauracích?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
c) malý počet nabízených pokrmů939,13 %39,13 %  
a) malá nápaditost v sortimentu použitých surovin834,78 %34,78 %  
d) vysoká cena bezmasých pokrmů626,09 %26,09 %  

Graf

11. V čem případně spatřujete příčinu nízké nabídky bezmasých pokrmů?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
neodbornost provozovatelů gastronomických zařízení1147,83 %47,83 %  
malý zájem o bezmasá jídla730,43 %30,43 %  
nízký zisk z důvodu vysokých nákladů na suroviny313,04 %13,04 %  
nabídka je dostatečná28,7 %8,7 %  

Graf

12. Jakého jste pohlaví?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena2086,96 %86,96 %  
muž313,04 %13,04 %  

Graf

13. Jaký je Váš věk?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
16 - 40 let2191,3 %91,3 %  
nad 40 let28,7 %8,7 %  

Graf

14. Prostor pro Vaše další náměty

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

zcela ve výběru chybí obiloviny, jakožto základ mého jídelníčku (alespoň jáhly, pohanka, kroupy)


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Tento dotazník byl vyhodnocen jako nevhodný pro úlohu DZD (s největší pravdědpodobností jej zodpovědělo příliš málo respondentů).

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Hadwigerová, M.Analýza spokojenosti klientů s nabídkou bezmasých pokrmů (výsledky průzkumu), 2010. Dostupné online na https://10388.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.