Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Vliv gastronomie na cestovní ruch

Vliv gastronomie na cestovní ruch

Víte, že... si na Vyplňto.cz můžete zdarma vytvořit vlastní dotazník?

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Zdeněk Moravec
Šetření:14. 04. 2011 - 30. 04. 2011
Počet respondentů:89
Počet otázek (max/průměr):20 / 19.42
Použité ochrany:unikátní IP
Zobrazení otázek:po jedné otázce
Návratnost dotazníků:35,3 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.09:49
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Vážená respondentko, vážený respondente,

jmenuji se Zdeněk Moravec a jsem studentem 5. ročníku Ekonomické fakulty Univerzity Mateja Bela Banská Bystrica. V současné době zpracovávám diplomovou práci na téma „Vliv regionální gastronomie na rozvoj cestovního ruchu“. Dovoluji si Vás požádat o vyplnění dotazníku, jehož cílem je získat informace a názory o vlivu regionální gastronomie na rozvoj cestovného ruchu. Po skončení šetření budou výsledky veřejně zpřístupněny.

Dotazník je anonymní.

Děkuji Vám za ochotu a spolupráci.

Odpovědi respondentů

1. Co si představujete pod pojmy regionální gastronomie a tradiční kuchyně?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

česká kuchyně

jedlá a nápoje, ktoré sú typické pre určitý region, oblast. regionálna gastronomia vychadza z historie a dlhodobo dostupnych surovin na pripravu jedal.

jedlá regionu, tradicne pre dany region, ponuka jedal typickych pre danu krajinu

Jedná se o kuchyně - jídla v příslušné nebo danném regionu. Typická jídla různých národů.

jídla typická pro danou oblast

jídla typická pro danou oblast

jídla z lokálních surovin dle lokálních receptur

Jídla, která jsou svým složením a zpracováním specifická pro danou oblast, jsou tím více či méně známá.

jídlo

Jídlo a pití nedílně spjaté s určitou oblastí, je součástí kultury daného kraje.

jídlo specifické pro danou oblast

jídlo typické pro určitou oblast (např.Olomoucké tvarůžky)

Jídlo, které je nějakým způsobem spjato z danou lokalitou

Jídlo, které je typické pro danou oblast a charakterizuje ji. Bežný člověk si oblast spojí s konkrétním jídlem (Slovensko-halušky, Maďarsko-guláš, Itálie-pizza, pasta atd.)

každý kraj má lehce odlišné stravovací zvyky, pod tradiční kuchní si přestavím spíše klasická česká jídla jako vepřo,knedlo zelo, či svíčkovou, ovšem může to být tradiční kuchyně i jen pro region jako podkrkonošské kyselo

Klasická kuchyně dané země s specifickými obměnami v různých subregionech

Krajové speciality.

kuchařské speciality, které jsou typické pro určitý region (např. milánské špagety - miláno)

Kuchyně jednotlivých států, etnik.

kuchyně typická pro danou oblast nabízející speciality právě z dané oblasti a regionu

kuchyně typická pro určitý region

Kuchyně v oblasti kde žiji - lokální/místní pokrmy - speciality z určité oblasti

kuchyně využívající pouze místní suroviny

Kuchyně vztahující se k místní určité oblasti, pokrmy pro tuto určitou oblast typické.

kulinarske umeni vztahujici se k urcite oblasti, ktera je timto znama. Vetsinou vychazi z prirodnich a kulturnich predpokladu.

lokální speciality, např. na Valašsku.. jídla která nenajdete v běžném jídelním lístku

miestne zvyky a tradicie pri podavani jedal

mistni kuchyne

mistní originální kuchyni, pokrmy, které mají původ v navštíveném regionu něco, co se jinde obyčejně nevaří/nenabízí

Místní speciality.

místní tradiční jídl a z místních surovin nebo i něco novějšího ale pořád s nějakým prvkem regionu - ať ž v surovinách nebo stylu, chutích

Nějeká jedinečná jídla, která pochází z určité oblasti.

originální recepty i chutě, vždy něčím vyjímečné

pajšl s knedlíkem

pod pojmem regionalni gastronomie si nepredstavim nic, pod pojmem trdicni kuchyne si predstavim pokrmy typicke pro nejakou oblast

Pod pojmem regionální gastronomie si představuji kulinářské speciality určitého regionu, které jsou pro něj typické a návštěvník cestovniho ruchu má příležitost je ochutnat pouze v daném regionu. Regionální gastronomie by měla odrážet typický charakter kraje a měla by vyvolávat okamžitou interakci v souvislosti s ním. Regionální pochoutka by zkrátka měla automaticky vyvolat oblast, kde je připravována a pro kterou je tudíž typická. Tradiční gastronomie je podle mého názoru kuchyně, která je připravována z místních surovin, pomocí tradičních technologií a určitě by neměla být opomíjena ani forma servírování. Kromě tradičních technologických postupů je důležité podávat pokrmy v tradičním nádobí, nejlépe ve stylové restauraci, která příjemně dotvoří atmosféru gastronomického zážitku. Je tedy nezbytné vycházet z tradice a místních surovin a vše šikovně nakombinovat s prijemnou atmosférou.

Pod pojmem regionální gastronomie si představují místní speciality a pod pojmem tradiční kuchyně - klasická pro nás česká jídla

Pod těmi to pojmy si představuju nějaká jídla, která jsou pro daný region typická a do určité míry ojedinělá. Například brynzové halušky na Slovensku, frgál na Valaššku.

Pokrmy připravované v určité oblasti převážně s využitím tamních potravinových zdrojů

Pokrmy typické kulturně i historicky pro jedno území. Např. Slivovice pro část jižní Moravy...

Pokrmy typické pro danou oblast, ty, které v dané oblasti vznikaly a z níž pocházejí, ačkoliv se již třeba jejich výroba rozšířila po celém světě.

pokrmy typické pro danou oblast...z lokálních surovin

pokrmy typické pro lokalitu, např. Valašsko - bramory, luštěniny, zelí...

pokrmy z typické pro určitou oblast...

Pokrmy zhotovené dle tradičních receptur z ingrediencí typyckých pro danou oblast.

Pokrmy, které jsou typické pro určitý region, vyrobené z ingrediencí, které mohou být pěstovány v daném regionu...

použité tradiční suroviny daného kraje, sezónní zboží

pro mě je tradiční kuchyní česká kuchyně, regionální gastronomie = síť restaurací po ČR

představuji si jídlo, které je specialitou pro určitý region. Jídlo, které nikde jinde neochutnám. A pokud ho mohu ochutnat někde jinde, tak potom s odkazem na region ve kterém daný pokrm vznikl.

Představuji si typické jídlo pro daný region.

R.g: Podle mě je to to, co se v daném kraji vaří s ohledem na zvyklosti, chutě a suroviny dostupné v oblasti. Tradiční kuchyně: Bohužel tedy nedokážu rozlišit slovo "kuchyně" a "gastronomie". Takže prostě jde o to, co preferují kuchařky v souladu s tím, co mají rádi strávníci... a opakuje se to po delší dobu. Pomáhá taky, když se určité jídlo podává při stejné události nebo druhu událostí.

regionálna gastronomia - jedlá, ktoré sú charakteristické pre daný region tradicná kuchyna - jedlá, ktoré sa na predmetnom území varia odnepamati

regionálna gastronómia = ponuka jedál a nápojov charakteristických pre príslušný región tradičná kuchyňa = tradičné jedlá určitého národa (osvedčené recepty starých mám ap.)

regionalna gastronomie-vramci regionu,tradicna kuchyna-tradicia kazdeho regionu, popripade statu.

regionální gastronomi se může lišit od celosvětové různými pro tu oblast typickými zvláštnostmi tradiční kuchyně by měla nabídnou speciality trádiční pro tu zemi např. u nás knedlo zelo vepřo, pečenou husu atd.

regionální gastronomie - místní speciality, tradiční kuchyně - místní speciality s tradicí

regionální gastronomie - pokrmy specifické pro určitý region tradiční kuchyně - např. české tradiční pokrmy - vepřo knedlo zelo atd.

Regionální gastronomie - to co je tipické pro určitý kraj, například: jihomoravský kraj - víno, valašsko - tzv. frgále atd..

regionální gastronomie - to co se tradičně vaří v určité části země a je pro tu část země typické a jinde se to nevaří, nebo pozměněně např. v Toskánsku se vaří něco jiného než v Lombardii tradiční kuchyně - to co je typické bez ohledu na lokalitu

regionální gastronomie - typická jídla pro daný region (např. štramberské uši, hořické trubičky, valašské frgále - dostupné především v té lokalitě, v regionu) tradiční kuchyně - typické pokrmy pro větší oblast, pro celou zemi, kulturu, např. tradiční čínská kuchyně vznikla v Číně a odtud se pak šířila dále

regionální gastronomie - typická kuchyně pro region (menší oblast - např. frgál na Valašsku) tradiční kuchyně - typická jídla pro větší oblast (stát, z dlouhodobějšího hlediska, např. vepřo knedlo zelo pro ČR)

regionální gastronomie = jídlo, které se konzumuje, připravuje v určitém regionu/oblasti tradiční kuchyně = původní kuchyně dané oblasti, jídlo připravované podle původních zvyklostí, jakýsi základ kuchyně, který je dán např. i přírodními podmínkami - zemědělskou a živočišnou výrobou v daném místě.

regionální gastronomie = místně specifické stravovací zvyklosti spojené s typickými místními surovinami a potažmo zvyky tradiční kuchyně = v českém prostředí omáčky, pečené maso, vývary...

regionální gastronomie- typická gastronomie daného regionu ( co se vařilo dříve a tedy i dnes) tradiční kuchyně si myslím asi podobné neli to samé...

Regionální kuchyně je typická kuchyně pro daný region (např. na Valašsku valašské frgály, v Podkrkonoší kyselo apod.). Tradiční kuchyně = národní kuchyně? Např. v ČR knedlo-vepřo-zelo či bramboráky

regionální kuchyně jsou odlišná jídla od ostatních části státu, je to jídlo, které reprezentuje tu oblast. tradiční kuchyně jsou jídla, která jsou typická pro celou zemi a najdeme je všude.

regionální speciality:např. Plzeňský guláš -něco, co je typické pro určitou oblast. Tradiční kuchyně-česká kuchynějako svíčková,knedlíky, sladká jídla.To, co je u nás původní, nikoli převzaté jako třeba pizza.

rg- krajové speciality tk - jídla typická a běžně podávaná v dané zemi

rozumiem pod tym svojsky sposob stravovania, zvyklosti pri stravovani a typicke jedla, ktoré sú príznačné pre jednotlivé oblasti - regióny v krajine.

self explanatory

speciality místní kuchyně v dané lokalitě z místních produktů

speciální druhy jídla a speciální přípravy jídel k danému regionu (valašsko - frgály,..) tradiční kuchyně - je např. česká tradiční kuchyně ( vepřo knedlo zelo), slovenská tradiční kuchyně (halušky), maďarská ( guláš), německo (eintopf) regionální kuchyně je tedy podtyp tradiční kuchyně každé země

Spojení tradičních jídel s danou oblastí - např. pro slovensko halušky kvůli kamenitým stráním na kterých se pasou ovce a jejich mléko se zpracovává - jednoduché vydatné jídlo s využitím místních surovin

Tradicne jedla v regione

tradicne jedla z daneho regionu, ktore su typicke a jedinecne pre danu oblast

tradičné jedlá, ktoré varia ľudia v domácnostiach v regióne

Tradiční kuchyně: typické jídlo dané země respektive regionu. Co se tam jí a podává odjakživa a je to spjato s danou oblastí.(halušky=romové, slovensko Regionální gastronomie: Jídlo, které je uvařené/připravené z potravin, které byly na daném místě vypěstované či které se tam nejčastěji vyskytují (vysočina - bramborářský kraj)

tradiční pokrmy jednotlivých států, jako je u nás v čr například svíčková

tradiční pokrmy pro danný kraj

Tuzemská kuchyně.

typická jídla pro daný region či zemi

typické jedlá a nápoje v regione

typické jedlá regiónov, súčasť kultúrneho dedičstva. Tradičnú kuchyňu vystihujú pôvodné receptúry, . ktoré boli kedysi typické pre daný región (národ) - tzv. kuchyňa starých mám. Regionálna gastronómia je aktuálnym trendom v gastronómii.

typické jídlo pro danou oblast

Typické jídlo pro určitou oblast z místních surovin

typické pokrmy pro danou lokalitu

V každém regionu se vaří tradiční jídla (např. jihočeská kulajda, moravské zelí...)

vyuzivajici jen mistni produkty, sezonni produkty, produkty ktere maji v dane oblasti tradici

ze existuji rozdily v tom co se vari na Morave a co v Lisabonu. A take, ze kazdy region byl mel mit nejakou svoji odlisnost ve stolovani, pokrmech, priprave pokrmu aj. Co je jine, je lakave a to cestovnimu ruchu prospiva.

2. Je poznávání tradiční gastronomie pro Vás motivem k účasti na poznávání nových regionů a krajin?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano5662,92 %62,92 %  
ne3337,08 %37,08 %  

Graf

3. Co bylo Vaším hlavním motivem k návštěvě regionu Jižní Morava?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vinařské cyklostezky4247,19 %47,19 %  
kulturně-historické památky3842,7 %42,7 %  
kulturní akce, jejímž obsahem je místní a regionální kuchyně2022,47 %22,47 %  
tradiční gastronomie a kulinářské speciality1415,73 %15,73 %  
zábava22,25 %2,25 %  
Primárně studia.;)11,12 %1,12 %  
Sekundárně ženský! :)11,12 %1,12 %  
este som ho nenavštívila11,12 %1,12 %  
žiji na JM11,12 %1,12 %  
pouze vino11,12 %1,12 %  
na jižní moravě jsem nikdy nebyla11,12 %1,12 %  
konference11,12 %1,12 %  
folklor11,12 %1,12 %  
Příbuzenstvo žijící v tomto regionu11,12 %1,12 %  
přátelé11,12 %1,12 %  
nákupy11,12 %1,12 %  
Myslím, že jižní M. nemá kulinářské speciality.11,12 %1,12 %  
cyklostezky11,12 %1,12 %  
studium :)11,12 %1,12 %  
sex se dvěma dívkami11,12 %1,12 %  
vinné sklípky11,12 %1,12 %  
pozn. bydlím na Jižní Moravě11,12 %1,12 %  
region jsem nenavštívil 11,12 %1,12 %  
příroda, dostupnost, přátelé11,12 %1,12 %  
Příbuzní.11,12 %1,12 %  
narodil jsem se a žiji tady11,12 %1,12 %  
přátelé a kontakty11,12 %1,12 %  
vinařské večery11,12 %1,12 %  

Graf

4. Má podle Vás tradiční gastronomie vliv na rozvoj cestovního ruchu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano4247,19 %47,19 %  
částečně4146,07 %46,07 %  
ne66,74 %6,74 %  

Graf

5. Dáváte přednost domácí kuchyni před restauračním zařízením?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano4449,44 %49,44 %  
je mi to jedno3134,83 %34,83 %  
ne1415,73 %15,73 %  

Graf

6. Jak často využíváte ke stravování pohostinská zařízení typu fast food?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vyjjímečně3438,2 %38,2 %  
jedenkrát za měsíc2730,34 %30,34 %  
jedenkrát za týden1415,73 %15,73 %  
nevyužívám1011,24 %11,24 %  
několikrát do týdne44,49 %4,49 %  

Graf

7. Co je pro Vás z hlediska gastronomie nejdůležitější?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
chuť pokrmu7382,02 %82,02 %  
vzhled pokrmu2932,58 %32,58 %  
cena pokrmu2730,34 %30,34 %  
složení pokrmu2730,34 %30,34 %  
vše dohromady11,12 %1,12 %  
všechno dohromady:)11,12 %1,12 %  
příjemná obsluha11,12 %1,12 %  
nápoj nabízený k jídlu (např. doporučené víno).11,12 %1,12 %  
originalita11,12 %1,12 %  
nezvyklé složení a cena11,12 %1,12 %  
lokalnost, sezonost, jednoduchost11,12 %1,12 %  
poměr výš uvedených charakteristik11,12 %1,12 %  
obsluha, servis11,12 %1,12 %  
i to, zda se jedná o místní spcialitu11,12 %1,12 %  
poměr ceny, chuti a výživných hodnot11,12 %1,12 %  
glykemický index11,12 %1,12 %  

Graf

8. Vaří se ve Vaší domácnosti tradiční jídla?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 9, neotázka č. 10].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano8089,89 %89,89 %  
ne910,11 %10,11 %  

Graf

9. Která tradiční jídla se vaří ve domácnosti?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

Bavíme-li se o české tradiční kuchyni: svíčková, vepřo knedlo zelo, polévky

bigos, kachna se zelim, králík na černo

bramboráky, řízek s bramborovou kaší, svíčková s knedlíkem,

bramborové placky, luštěninová polévka.....

bryndzove halusky, svieckova, segedin, zemiakove placky, pecena kacka

bryndzové halusky, zemiakove placky,viedensky rezen- šnicla

bryndzové halušky

bryndzové halušky, kysnuté koláče, pirohy, lievance, šišky, lokše

bryndzové halušky, pirohy, kapusnica

Čočka na kyselo, fazolový guláš, česnečka...

gulas, svickova, stroganoff, sekana, vepro knedlo zelo apod.

guláš

halusky, zemiakova kasa, tradicne polievky a koláce.

halušky s brundzou, halušky s kapustou, plnená kapusta, pirohy na sladko so slivkovým lekvárom a tvarohom, bobaľky s kyslou kapustou

halušky s bryndzou, pirohy, boršč...

halušky, pirohy, zemiaková placka

halušky, podlesniky, posuchy, parene buchty, slivove knedle.............

hodové koláčky nakládané okurky knedlo-zelo-vepřo

hovězí svíčková s knedlíkem, vepřové maso se zelím, pečená kachna

Jáhly, kynuté knedlíky, omáčky, kaše.

kapustnica, guláš, halušky, segedínsky guláš, pečené a parené buchty, dolky, pirohy a i.

knedlo vepřo zelo

knedlo vepřo zelo, halušky, svíčková

Knedlo vepřo zelo, zelná polévka, svíčková, rajská, domácí nudle, šišky s mákem, řízek s bramborovým salátem, bramboračka, štrůdl, kynuté buchty, kačena s bramborovým knedlíkem, atd..

knedlo zelo vepřo, řízek, rajská, svíčková, ...

knedlo zelo vepřo, svíčková, rajská..

Knedlo, zelo, vepřo...svíčková....ovocné tvarohové knedlíky...bramboráky

knedlo,zelo, vepřo, řízky, kapr a bramborový salát

koláče, cukroví, vepři knedlo zelo

Krkonošská...kyselo, chlupaté knedlíky, pak typická česká jako omáčky, vepřo knedlo zelo atd.

krkonošské kyselo polská jídla - boršč, bigos, holubky, zelné pokrmy svíčková a rajská řízky a knedlo, vepřo, zelo :)

krupice, michana vajicka, rizky, vepro knedlo zelo, palacinky, varena cervena repa, nakladane zeli

kuba

kuře na smetaně, špenát s bramborovým knedlíkem a vejcem, pečené kuře, pečený krocan, zapékané brambory

nádivka, kuba, svíčková, bramboráky, zelnačka...

omáčky, bramboráky, vdolky, guláš, buchty atd.

Omáčky.

ovocné knedlíky svíčková koprovka rajská omáčk brambory na tradiční způsoby knedlíky houskové/bramborové zelí atd..

Ovocné knedlíky, bramboráky

ovocné knedlíky, frgale, svíčková omáčka, kachna se zelím, houbová polévka, houbové řízky

ovocné knedlíky, velikonoční beránek, hlavička (velikonoční nádivka), řízek

Pečená kačena, svíčková, bramborový salát a kapr

řízek, guláš, svíčková, koprovka, nudlová polévka, fazolová polévka, rajská, kapr, buchty

řízky, bramboráky, české buchty, bábovka aj.

svíčková

Svíčková na smetaně Knedlo, zelo, vepřo Bramboráky Palačinky se špenátem houbová smaženice

Svíčková na smetaně, bramborové knedlíky s uzeným masem a zelím, moravský vrabec, uzené maso, bramborové placky, vepřo knedlo zelo.

Svíčková na smetaně, knedlo vepřo zelo, králík

svíčková na smetaně, vepřové, knedlík, zelí

Svíčková omáčka, knedlo zelo vepřo, vývarové polévky, rajská omáčka....

svíčková omáčka, vepřové maso + knedlík + zelí, rajská omáčka, koprová omáčka

svíčková, čočka, halušky...

svíčková, guláš, bramborové knedlíky, bramboráky, lívance, lepenice, kyselo, houbový kuba, vepřiknedlozelo, houbový guláš, brambory s tvarohem, ...

Svíčková, guláš, rajská omáčka, čočka na kyselo, bramborový salát

svíčková, gulíáš, vepřo knedlo zelo, kynuté knedlíky, knedlíky..

svíčková, kachna, slepice na paprice, karbanátky, řízky, bramborový salát, moravský vrabec

svíčková, knedlo vepřo zelo...

Svíčková, Knedlo vepřo, Špenát, Bramborové knedlíky se škvarkama a se zelím, Kapr bramborový salát, Pečená kačena,..

svíčková, knedlo-vepřo-zelo

svíčková, kyselice, vepřo knedlo zelo, guláš, řízky, kačena se zelím, houby na různé způsoby

svíčková, řízky, guláš, vepřo-knedlo-zelo ...........

svíčková, vepřo knedlo zelo, zelňačka, kynuté knedlíky, pečená kačena se zelím a bramborovým knedlíkem, plněné bramborové knedlíky,..

Sviečková, bryndzové halušky, ceske-knedlo, vepro, zelo

Tohle nejde vyjmenovat, ráda experimentuji a využívám sezónních potravin na mnoho způsobů. Mezi tradiční jídla by snad šla zařadit svíčková, vývary, steaky..

Tradiční česká jídla. Vepřo, knedlo zelo, staročeské buchty, bramboráky, zelnačku ...

tradiční jídla vaříme především na svátky - Vánoce, Velikonoce.... Vánoce - kapr., salát, cukroví Velikonoce - mazanec Jinak vaříme knedlíky, guláše, ale i třeba jídla z pohanky

vepro-knedlo-zelo

Vepro,knedlo,zeli

veprove se zelim a knedlikem, svickova, bramborove knedliky plnene uzenym masem

Vepřo knedlo zelo Plněná kachna Nádivka Ovocné knedlíky Tlačenka

vepřo knedlo zelo, halušky se zelím, kyselo...

vepřo knedlo zelo, moravský vrabec, tradiční polévky (zelňačka,..), guláš, apod.

vepřo knedlo zelo, ovocné knedlíky, ...

vepřo knedlo zelo, svíčková ...

Vepřo knedlo zelo, svíčková, krkonošské kyselo, myslivecký guláš, loupané brambory či chléb s tvarohem, plněný štrůdl, povidlové buchty ap.

vepřo-knedlo-zelo rajská omáčka guláš

vepřo, knedlo, zelo; svíčková omáčka; knedlíky plněné ovocem; pečená kačena atd.

vepřoknedlozelo. španělský ptáček s rýží, řízek s bramborovým salátem, sekaná, rajská omáčka, slepice na paprice, guláš, hovězí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky, bramboráky, česnečka, ....mňam

vepřové, knedlíky, zelí svíčková české buchty

zelňačka; vepřo, knedlo, zelo; ovocné knedlíky, štrůdl, česnečka, čočková polévka, bramboračka,

10. Využívá se ve Vaší domácnosti při přípravě jídel tradičních technologických postupů, resp. dodržujete tradice a zvyky spojené s přípravou pokrmů národních a regionálních gastronomií (typické suroviny, způsob přípravy, nezbytné pracovní pomůcky apod.)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
používáme tradiční suroviny a moderní technologie5561,8 %61,8 %  
vaříme tak, aby nás příprava jídla co nejméně časově zatěžovala1921,35 %21,35 %  
používáme tradiční suroviny i technologie1617,98 %17,98 %  
využíváme polotovary, ale používáme tradiční technologie88,99 %8,99 %  
jak kdy11,12 %1,12 %  
kombinace předchozích možností dle dostupnosti sur11,12 %1,12 %  
-ovin11,12 %1,12 %  
Stravuji se čistě vegetariánsky.11,12 %1,12 %  

Graf

11. Snažíte se ochutnávat a poznávat gastronomii typickou pro region Jižní Morava?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne4853,93 %53,93 %  
ano4146,07 %46,07 %  

Graf

12. Které tradiční gastronomické produkty si vybavíte, když se řekne Jižní Morava?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

???

Béleše, moravský vrabec

bohužel mě nic nenapadá

burčák,

cmunda frgál trdelníky víno

červené hroznové víno, bílé hroznové víno, potravinářská kukuřice

frgály, slovice, víno

guláš

halušky

hlavně víno

jídlo ne, ale víno!

jitrnice, jelita, grilované pokrmy, tlačnka

kachna

klobásky, halušky a samoždřejmě vína

Klobásy, frgály

knedlo, zelo, vepro vino

koláčky, boží milosti, klobásy, přesňáky

Kromě nápojů vůbec nic. :(

kromě vína nic :-)

kusy, vína

max. víno..

moravske koláče

moravske uzene maso a knedlik

moravské zelí, kyselé okurky

moravsky vrabec

moravský vrabec

moravský vrabec

moravský vrabec

Moravský vrabec, moravské uzené, znojemské okurky, zabíjačkové speciality, patenty, bramborové placky, pečená kachna se zelím a houskovým knedlíkem..

neviem

nevím

nevím

Nevím konkrétně - napadá mě jen víno :-)

neznám tradiční gastronomické produkty regionu Jižní Morava

nic

ovocné knedle, zemiaková placka

Pecena hus,zeli,vino

pečená kačka s červenou kapustou a zemiakovými knedlíkmi?

Především víno

slivovice

trdelník

trdelník

tvarohové koláčky:-) , víno, sýr,

vepro knedlo zelo

vepro, knedlo, zelo???

vína

vína, uzené maso, zabíjačkové speciality

Víno pálenky Štramberské uši???

víno

Víno

víno

Víno

víno

víno

víno

vino

víno

víno

víno

víno

víno

víno

víno

víno :-)

Víno :-)

víno :) ovocné koláče meruňky

víno ! :) tramín červený preclíky

víno (to ochutnávám :) specifické jídlo si nevybavím žádné

Víno a slivovice, produkty ze zabijaček (sádlo, škvarky, jitrnice, tlačenka), malé svatební koláčky

víno, chlebíčky, znojemský okurek

víno, koláčky, boží milosti, klobásky, uzená slanina, kysané zelí, nakládané okurky

víno, kuře s knedlíkem a zelím

víno, moravské koláče, uzené, klobásky

vino, ovci syr, slivovice

víno, ovoce

víno, sladké

víno, slivovice, zabíjačka, okurky

Víno.

Víno. Avšak nevím, jde-li o "gastronomický produkt".

víno....zelňačka

vše kolem vína, meruňky

Vybavím si především jídla, která se vážou k pití vína. Například různé druhy sýrů, uzeninové mísy. Pak také například škvarková pomazánka. Dále také jídla a výrobky spojené se zabijačkou (tím už nemyslím jídla spojená s vínem). Jižní Morava by měla určitě zapracovat na propagaci určitého produktu, který by si lidé spojovali především s návštěvou tohoto místa. Jsem z Jižní Moravy, a přesto si typický pokrm, který by návštěvník mohl ochutnat jen a právě zde, nedokážu vybavit.

Zabíjačka, meruňky, okurky, švestky, slivovice, víno

zabíjačka, víno, pivo Starobrno

zeli

zelí s knedlíkem, plněné ovocné knedlíky, husa se zelím, zabijačkové hody - jitrnice, klobásy

znojemské okurky

žiadne

žiadne

13. Jaký vztah máte k tradiční a regionální gastronomii?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

blízky

celkem kladny. Bavi me rozpoznavat rozdily mezi nimi.

dobrý

dobrý

dobrý

dobry

dobrý

dobrý

dobrý, ráda ochutnám místní pokrmy

dobry, vitam ji

Dobrý. Během cestování vyhledávám.

Já osobně mám celkově ke gastronomii velmi kladný vztah. Kdykoliv navštívím určitou zemi nebo region, zajímá mne vedle místní kultury, historie a přírody především místní gastronomie typická pro daný region, neboť zastávám názor, že gastronomie charakterizuje právě oblast svého vzniku a je důležitým faktorem také pro rozvoj cestovniho ruchu. Vždyť stačí zapřemýšlet a každého napadne hned několik světově uznávaných kuchyní, které výrazně přispěly a stále přispívají k rozvoji cestovniho ruchu (a nejen jeho) v dané oblasti či zemi. Za všechny jmenuji například francouzskou, italskou,španělskou, řeckou nebo čínskou či indickou kuchyni. Myslím si, že podobné je to i v rámci České republiky, jednak jako celku (tu jsme, řekl bych na velmi dobré cestě, nejen s propagací, ale především s kvalitou nabízených pokrmů), ale také na úrovni regionů (i když zde se ještě stále učíme prosadit a zaujmout). Co se týče gastronomie Jizni Moravy mám velmi oblíbené bramborové knedlíky se zelím a uzeným masem a také moravského vrabce. Velice rád ochutnám i jiné kulinářské speciality Jižní Moravy, neboť jich je v tomto úžasném kraji obrovské množství. Myslím, že Jižní Morava má nakročeno k výtečné budoucnosti co se gastronomické značky týče a že nebude trvat dlouho a už nebude platit pouze spojení Jižní Morava - víno (vinařská oblast), ale také Jižní Morava - tradiční moravská gastronomie (gastronomická oblast).

Je mi nedostupná. Pokud jde o restaurace, využívají nalepku "tradiční" jako turistickou přirážku k ceně, což obvykle místní odradí.

je to pro mě exotika, něco, co mám chut zkusit

když cestuji tak rád ochutnávám tradiční místní gastronomii

ke středomořské dobrý

kladný

kladný

kladný

kladný

kladný

kladný

Kladný

kladný

kladný

kladný

kladný

kladný

kladný

kladný

kladný

kladný

kladný :D

kladný vztah, především proto že moje rodina je producentem potravin, rád vyzkouším konkrétní regionální potravinu

kladný, ale nemusím mít vždy jen tradiční místní specialitu...

kladny, ale nevyzaduji ji

kladný, uvítám ji

Kladný. Rád baštím a pokud mám možnost ochutnám rád něco, co není běžné.

navázování na tradice

Nedokážu odpovedět.

není má oblíbená

neutrální

neutralni

neutrální

neutrální

neutrální

neutrální

neutralny

nijak zvlášť silný - neřeším

normální

nulový

Oblibujem,kladny

Pokud někam cestuji, tak ráda ochutnávám místní speciality a jídla typická pro daný region. Ale častěji gastronomické speciality vyhledávám v zahraničí než v ČR.

pozitivní

pozitivní

pozitivní

pozitivní

Pozitivní

pozitivní

Pozitivní, rád jsi ji dám, ale nemusím ji mít každý den

pozitívny

pozitívny, mám rada tradicnu kuchynu

pozitvní

preferuji mezinárodní kuchyni

rád ochutnám vše

ráda bych ji více poznala, zajímá mě

rada ju vyskúšam, keď som na novom mieste

rada ochutnam, pokial maju v ponuke

rada ochutnávam tradicne jedlá

Ráda poznávám místní speciality, pokud navštívím nějaký kraj, snažím se ochutnant jejich tradiční pokrmy. Vyhýbám se zásadně položkám v jídelním lístku jako např. "čína", kuřecí s broskví atd

ráda poznávám nové věci, tudíž i chuťovými buňkami

ráda střídám tradici s moderní kuchyní a zahraniční gastronomií

ráda vyzkouším nové věci z regionální kuchyně, některé kousky se snažím naučit dobře vařit, zároveň se však držím i osvědčených receptů z domova

Respektuji tradice v obecném slova smyslu, aniž bych jedl tradiční pokrmy.

uprednostnujem tradicne jedla, hoci ma laka vyskusat aj ine, cudzokrajne kuchyne

velice kladný

velice kladný k tradiční až na knedlo vepřo zelo o regionální jsem se teď začala zajímat

velice kladný. ráda navštěvuju tradiční české hospody

velice pozitvní - preferuji gastronomické výlety s ochutnávkou místních dobrot

velmi pozitivny

velmi vřelý

vesměs kladný

víceméně žádný - nevybírám/nevařím jídlo podle regionů, ale podle předpokládané chuti, ceny, náročnosti na přípravu

vřelý

vřelý

vřelý

vyhľadávam ich

vysoko pozitívny :) V každej krajine preferujem návštevu reštaurácii ponúkajúcich/zameraných na tradičnú gastronómiu

žádný

14. Znáte některé současné trendy v gastronomii?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 15, neotázka č. 16].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano4651,69 %51,69 %  
ne4348,31 %48,31 %  

Graf

15. Které současné trendy v gastronomii znáte?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

jídla v daných regionech by měla být na jídelničcích zpracována podle daného regionu, dále je moderní japonské sushi, vegetariánská strava...

bio

bio potraviny, tradiční regionální gastronomie s použitím mísních produktů na jejich přípravu, čerstvé suroviny, zážitková gastronomie

bio produkty, sezonost, jednoduchost, bez zeleninovych priloh, vlastni produkty

bio trend méně tuku a zbytečných surovin, pokrmy bez polotovarů důraz na kvalitní suroviny používání domácích produktů pečení vlastního chleba

cizí suroviny, tzn. mořské plody, cizí sýry apd.

Fast food (v současné době veliký neduh tohoto odvětví), wellness food, resp. určité formy zdravého stravování, v poslední době se myslím hodně rozvíjí snahy o menší porce a dbá se více na estetickou stránku..mnohem více je v snaha prosazovat čerstvé suroviny a to nejen zeleninu, ale kupříkladu také chlazené těstoviny apod.

finger food, chutnay...

foodstyling, využívání biopotravin

imporotovaná mezinárodní jídla, nízkotučné, ryby, pestrobarevné, orientální ingredience

jednoduchost a zdravé pokrmy

jednoduchost, návrat k tradiční kuchyni

Malé porce jídla, optická úprava (vzhled jídla), více chodů a menší množství jídla, co nejčerstvější suroviny, zákaz vaření z polotovarů.

Malé porce, míchání nezvyklých chutí.

mimimalismus v přílohách (žádná hora brambor) saláty jako příloha vícechodové drobnější menu italské rizoto (v čechách poměrně nový objev) důraz na nepolotovarové produkty, poctivé suroviny = žádná šlehačka ve spreji, kapučíno z prášku, glutamát na deset způsobů...

molekulární gastronomie návrat k domácí kuchyni bio výrobky vím, co jím - znám původ výrobků a pokrmů, které konzumuji

molekulární gastronomie

mořská kuchyně

najíst se chutně, zdravě, pohodlně, rychle

napríklad zážitková gastronómia, tzv. otvorená kuchyňa kde zákazník priamo vidí ako sa jedlo pripravuje.., pozornosť sa sústreďuje na zdravý životný štýl aj čo sa týka kuchyňe a jedál.. a trendom je určite aj návrat k tradičnej kuchyni, k domácim jedlám a k domácej príprave jedál

nejlepší restaurace v Praze, veletrhy, místa a časy konání farmářských trhů, z kterých surovin vaří kuchaři z nejlepších pražských podniků a kde je nakupují, poslední trendy úpravy jídel, trendy ve stravování (např. upřednostnění využití sezónních potravin při sestavování jídelníčku), hodnocení restaurací a toho, kdo v nich vaří, jejich "profláknutost", začínám se orientovat v catheringových společnostech

nevím jak se to přesně jmenuje, ale schlazování suchým ledem...

otvorená kuchyňa, príprava jedál a nápojom pred zrakom hostí, v jednoduchosti je krása, menšie porcie na väčších tanieroch

pití vody z kohoutku:-), málo oblohy více masa

používání tzv. biopotravin

prisposobovat sa rocnemu obdobiu (t.j. vyuzivat sezonne potraviny, ktore su cerstve), orientacia na bio a racionalnu stravu...

příprava na páře

rychlé, ale zdravé jídlo návrat k tradici bio suroviny

show kitchen fusion kuchyne

šetrné vaření, falambování

trendy v zdobení jídlal, používání místních produktů, nabídka jídla s doporučeným nápojem, pokrmy z ryb a mořských plodů

třeba vepřový na ředkvičkách, sýr s houbou, ke grillu jahodová marmeláda s kremžskou hořčicí a amuse buche

Uspokojit potřeby klienta který se chce najíst nejen chutně a zdravě, ale také rychle a co nejlevněji.

v mem meste, zadne tradicni restaurace nejsou. Podle me, je trendem byt svetovy a varit co nejvice cizi kuchyne. Myslim, ze je to spatne, lide pak nevedi co je vlastne tradicni.

varenie pred zrakom hostí,

více chodů, malé porce

Vracení se právě k místním čerstvím surovinám, rozmach farmářských trhů, slowfood, spojení vína a jídla - degustační několikachodové menu, jednoduchost přípravy pokrmů

vyuzivanie domacich surovin a lokalnych produktov, vyuzivanie zdravych surovin, design jedla,

vyuzivanie polotovarov, rychlych jedal-fast foody,

využívání domácích zdrojů - čerstvé regionální (případně i bio) suroviny

vzhlad pokrmu, malé poricie pokrmov

wellness food

zážitková gastronómia, trhová reštaurácia, slow - food, fast food, tématická reštaurácia, etnická kuchyňa, bio-reštaurácia, vegetariánska reštaurácia, zdobenie jedla kvetinami ...

zdravá strava, front cooking

zjednodušování přípravy jídel

zmenšování porcí, méně omáček a pouze ze základních surovin - žádné zahuš´tování bezpřílohovost no a pak vaření ve všech možných parních hrncích...

16. Slyšel (a) jste o mezinárodním hnutí slow food?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne6775,28 %75,28 %  
ano2224,72 %24,72 %  

Graf

17. Jakého jste pohlaví?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena6876,4 %76,4 %  
muž2123,6 %23,6 %  

Graf

18. Jaký je Váš věk

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
19 - 25 let5764,04 %64,04 %  
26 - 40 let2932,58 %32,58 %  
41 - 50 let22,25 %2,25 %  
méně než 18 let11,12 %1,12 %  

Graf

19. Z jakého kraje pocházíte?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vysočina1415,73 %15,73 %  
Pardubický1314,61 %14,61 %  
Praha77,87 %7,87 %  
Jihomoravský66,74 %6,74 %  
moravskoslezský44,49 %4,49 %  
Olomoucký33,37 %3,37 %  
Středočeský33,37 %3,37 %  
Pardubický kraj33,37 %3,37 %  
Zlínský33,37 %3,37 %  
Stredocesky33,37 %3,37 %  
ostatní odpovědi jihomoravského
Jižní Morava
Královéhradecký
Severní morava + jižní čechy
Košický
Bratislavský kraj
slovensko-trnavsky
Pardubického
Bratislavsky
Banskobystrický kraj (SR)
Slovensko, Prešovkský kraj
zilinsky, SR
Slovensko-trenciansky kraj
Jihočeský
Banskobystrický
Kraj Praha
žilinská kraj
Moravskoslezský kraj
zlínksý
Vysočina, předtím Prešovský kraj
ze středozemě
Liptov - Slovensko
Středočeský kraj
podkrkonoší
Trenciansky
Z královéhradeckého.
3033,71 %33,71 % 

Graf

20. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vysokoškolské6067,42 %67,42 %  
střední s maturitou2426,97 %26,97 %  
vyšší odborné33,37 %3,37 %  
vyučen, střední bez maturity22,25 %2,25 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u jedné otázky.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

2. Je poznávání tradiční gastronomie pro Vás motivem k účasti na poznávání nových regionů a krajin?

  • odpověď ano:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi tradiční gastronomie a kulinářské speciality na otázku 3. Co bylo Vaším hlavním motivem k návštěvě regionu Jižní Morava?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

2. Je poznávání tradiční gastronomie pro Vás motivem k účasti na poznávání nových regionů a krajin?

3. Co bylo Vaším hlavním motivem k návštěvě regionu Jižní Morava?

4. Má podle Vás tradiční gastronomie vliv na rozvoj cestovního ruchu?

5. Dáváte přednost domácí kuchyni před restauračním zařízením?

6. Jak často využíváte ke stravování pohostinská zařízení typu fast food?

7. Co je pro Vás z hlediska gastronomie nejdůležitější?

8. Vaří se ve Vaší domácnosti tradiční jídla?

10. Využívá se ve Vaší domácnosti při přípravě jídel tradičních technologických postupů, resp. dodržujete tradice a zvyky spojené s přípravou pokrmů národních a regionálních gastronomií (typické suroviny, způsob přípravy, nezbytné pracovní pomůcky apod.)?

11. Snažíte se ochutnávat a poznávat gastronomii typickou pro region Jižní Morava?

12. Které tradiční gastronomické produkty si vybavíte, když se řekne Jižní Morava?

13. Jaký vztah máte k tradiční a regionální gastronomii?

14. Znáte některé současné trendy v gastronomii?

16. Slyšel (a) jste o mezinárodním hnutí slow food?

17. Jakého jste pohlaví?

18. Jaký je Váš věk

19. Z jakého kraje pocházíte?

20. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

2. Je poznávání tradiční gastronomie pro Vás motivem k účasti na poznávání nových regionů a krajin?

3. Co bylo Vaším hlavním motivem k návštěvě regionu Jižní Morava?

4. Má podle Vás tradiční gastronomie vliv na rozvoj cestovního ruchu?

5. Dáváte přednost domácí kuchyni před restauračním zařízením?

6. Jak často využíváte ke stravování pohostinská zařízení typu fast food?

7. Co je pro Vás z hlediska gastronomie nejdůležitější?

8. Vaří se ve Vaší domácnosti tradiční jídla?

10. Využívá se ve Vaší domácnosti při přípravě jídel tradičních technologických postupů, resp. dodržujete tradice a zvyky spojené s přípravou pokrmů národních a regionálních gastronomií (typické suroviny, způsob přípravy, nezbytné pracovní pomůcky apod.)?

11. Snažíte se ochutnávat a poznávat gastronomii typickou pro region Jižní Morava?

12. Které tradiční gastronomické produkty si vybavíte, když se řekne Jižní Morava?

13. Jaký vztah máte k tradiční a regionální gastronomii?

14. Znáte některé současné trendy v gastronomii?

16. Slyšel (a) jste o mezinárodním hnutí slow food?

17. Jakého jste pohlaví?

18. Jaký je Váš věk

19. Z jakého kraje pocházíte?

20. Jaké je Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Moravec, Z.Vliv gastronomie na cestovní ruch (výsledky průzkumu), 2011. Dostupné online na https://15361.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.