Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Mexická gastronomie

Mexická gastronomie

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Lenka Syrováková
Šetření:09. 06. 2011 - 13. 06. 2011
Počet respondentů:66
Počet otázek (max/průměr):22 / 12.11
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:79,8 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.04:54
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,

 

prosím o pomoc při vyplnění mého dotazníku k mé diplomové práci, která se týká úrovně mexické gastronomie v ČR.

 

Děkuji mnohokrát za Vaši pomoc!

 

Bc. Lenka Syrovátková

Odpovědi respondentů

1. Navštívil/a jste někdy mexickou restauraci?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 2, neotázka č. 3].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano4974,24 %74,24 %  
ne1725,76 %25,76 %  

Graf

2. Kolik mexických restaurací jste přibližně navštívil/a?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1 až 54183,67 %62,12 %  
6 až 1048,16 %6,06 %  
11 a více48,16 %6,06 %  

Graf

3. Z jakého důvodu jste nikdy nenavštívili mexickou restauraci?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Neměl/a jsem příležitost1482,35 %21,21 %  
Z chuťových důvodů15,88 %1,52 %  
Z finančních důvodů15,88 %1,52 %  
Z jiných důvodů15,88 %1,52 %  

Graf

4. Jaká je Vaše průměrná útrata v jakékoli restauraci za osobu, včetně spropitného?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
200 – 300 Kč2640 %39,39 %  
150 – 200 Kč2233,85 %33,33 %  
300 Kč a více913,85 %13,64 %  
90 – 150 Kč812,31 %12,12 %  

Graf

5. Byl/a byste ochoten/ochotna připlatit si za kvalitnější pokrmy?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 6, Neotázka č. 7, Ne, už tak jsou ceny příliš vysoké.otázka č. 7].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano5075,76 %75,76 %  
Ne812,12 %12,12 %  
Ne, už tak jsou ceny příliš vysoké.812,12 %12,12 %  

Graf

6. O kolik byste byl/a ochotna připlatit (v Kč)?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1001127,5 %16,67 %  
50615 %9,09 %  
20025 %3,03 %  
40025 %3,03 %  
50025 %3,03 %  
30025 %3,03 %  
200 kč12,5 %1,52 %  
o padesát korun12,5 %1,52 %  
o 100 Kč12,5 %1,52 %  
tak o dvě stovky12,5 %1,52 %  
ostatní odpovědi záleží na pokrmu od 100kč
o 200
o 500 Kč
padesát
o 50% "normální ceny" více za mimořádnou kvalitu
max 30%
Dvojnásobek
30 kč
sto, max dvěstě
40
50 - 100
1127,5 %16,67 % 

Graf

7. Ocenil/a byste, kdyby byl šéfkuchař restaurace mexické národnosti nebo měl vystudovaný speciální kurz mexické kuchyně?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano5481,82 %81,82 %  
nevím812,12 %12,12 %  
ne46,06 %6,06 %  

Graf

8. Jaký pokrm Vás napadne, pokud uslyšíte pojem mexická gastronomie?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
tortila710,61 %10,61 %  
tortilla710,61 %10,61 %  
Tacos57,58 %7,58 %  
burritos46,06 %6,06 %  
fajitas34,55 %4,55 %  
fazole23,03 %3,03 %  
nachos23,03 %3,03 %  
Fajitas, chimichangas11,52 %1,52 %  
Chicken fajita ensalada11,52 %1,52 %  
Burittos, Torttilas, aranchera steak11,52 %1,52 %  
ostatní odpovědi Tacos, Quesadillas, Enchiladas, Empanadas...
tortilla, nachos, burito
tacos, chipotle, jalapenos, habaneros, quesiladas,
enchiladas
buritos
quessadias
Buritos, Fajitas, Nachos, Salsa
tortily, nachos, burito
tortila,tamales
chili con carne
fazole s rajčatovou omáčkou
něco pálivého
sýrový buritos
Nachos se salsou
Guacamole
slony
quesadilla
nachos, tacos, burritos
quesadilla, nachos, tortilla, chilli, burito
burito
chilli con carne
buritos :)
La tinga poblana
burritos,tacos
tacos, tortilla, salsa...
burrito
načos
nic
mexické fazole
nachos, fazole, torila
taco, burrito, pozole
fajita
Tachos, Burritos
3350 %50 % 

Graf

9. Jaký nápoj Vás napadne, pokud uslyšíte pojem mexická gastronomie?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Tequila3857,58 %57,58 %  
tequilla69,09 %9,09 %  
mojito23,03 %3,03 %  
tequila, mezcal23,03 %3,03 %  
tequila, corona11,52 %1,52 %  
pivo s limetkou11,52 %1,52 %  
Tequila, Tamarindo, Mezcal, Tecate11,52 %1,52 %  
tequila, mezcal, tequila sunrise11,52 %1,52 %  
tequila, mezcal, sotol11,52 %1,52 %  
Tequila, Sotol11,52 %1,52 %  
ostatní odpovědi sangria
koňak?
margarita
tequila :)
Pina colada
pivo
cola
Mezcal
nic
Margarita, Tequila
mexické pivo
tekila
1218,18 %18,18 % 

Graf

10. Byl/a jste někdy v Mexiku?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 11, neotázka č. 13].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne5481,82 %81,82 %  
ano1218,18 %18,18 %  

Graf

11. Měla Vaše návštěva Mexika vliv na Vašem vnímání mexické gastronomie v České republice?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano1083,33 %15,15 %  
ne216,67 %3,03 %  

Graf

12. Jaký je Váš názor na mexickou gastronomii v České republice v porovnání mexickou gastronomií v Mexiku?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Je zcela jiná. S pravou mexickou gastronomií nemá nic společného.otázka č. 13, V některých ohledech se liší, ale to je dáno nedostatkem mexických surovin na českém trhu.otázka č. 13, Je skoro stejná, jako v Mexiku.otázka č. 13, Je zcela stejná.otázka č. 13, Nevím, nebyl/a jsem v mexické restauraci v České republiceotázka č. 22].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
V některých ohledech se liší, ale to je dáno nedostatkem mexických surovin na českém trhu.650 %9,09 %  
Je zcela jiná. S pravou mexickou gastronomií nemá nic společného. 433,33 %6,06 %  
Nevím, nebyl/a jsem v mexické restauraci v České republice216,67 %3,03 %  

Graf

13. Máte nějaké zkušenosti s mexickou gastronomií ze zahraničí (mimo Mexiko a ČR)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano, přijde mi stejná jako v ČR.otázka č. 14, Ano, ale přišla mi na lepší úrovni než v ČR.otázka č. 14, Ano, ale byla na horší úrovni než v ČR.otázka č. 14, Neotázka č. 14, Ne, nikdy jsem nebyl/a v mexické restauraciotázka č. 22].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne4062,5 %60,61 %  
Ne, nikdy jsem nebyl/a v mexické restauraci1320,31 %19,7 %  
Ano, ale přišla mi na lepší úrovni než v ČR. 1015,63 %15,15 %  
Ano, přijde mi stejná jako v ČR.11,56 %1,52 %  

Graf

14. Jste spokojen/a s nabídkou a kvalitou mexických pokrmů v mexických restauracích?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano, jsem spokojen/a.770 %10,61 %  
Ne, nejsem příliš spokojen/a.330 %4,55 %  

Graf

15. Ocenil/a byste, kdyby byly v jídelních lístcích mexických restaurací vedle minutek i hotová jídla (hotovky)?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano770 %10,61 %  
ne330 %4,55 %  

Graf

16. Jaká část pokrmů se Vám zdá v jídelním lístku mexických restaurací nedostačující?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
rybí pokrmy či plody moře660 %9,09 %  
dezerty550 %7,58 %  
hotová jídla440 %6,06 %  
saláty330 %4,55 %  
předkrmy330 %4,55 %  
polévky330 %4,55 %  
masové pokrmy110 %1,52 %  

Graf

17. Zdají se Vám pokrmy v mexických restauracích kvalitní a obsahující správné a kvalitní suroviny?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano550 %7,58 %  
spíše ne330 %4,55 %  
ne110 %1,52 %  
určitě ano110 %1,52 %  

Graf

18. Jak byste hodnotil/a pokrmy v mexických restauracích z hlediska čerstvé zeleniny a používaných čerstvých bylin? (1 - nejlepší, 5 - nejhorší)

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
2550 %7,58 %  
3330 %4,55 %  
4220 %3,03 %  
Statistická polohaHodnota
Průměr:2.7
Minimum:2
Maximum:4
Variační rozpětí:2
Rozptyl:0.68
Směrodatná odchylka:0.82
Medián:2.5
Modus:2

Graf

19. Chtěl/a byste obměnu jídelního lístku v mexických restauracích?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 20, neotázka č. 21].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano880 %12,12 %  
ne220 %3,03 %  

Graf

20. Jak často byste preferoval/a obměnu jídelního lístku?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Jednou za čtvrt roku450 %6,06 %  
Jednou za půl roku225 %3,03 %  
Jednou za rok 112,5 %1,52 %  
Jednou za měsíc112,5 %1,52 %  

Graf

21. Líbila by se Vám možnost koupit si, přímo v mexické restauraci, kvalitní originální mexické produkty (koření, omáčky, tortilly, chilli papričky apod.)?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano10100 %15,15 %  

Graf

22. Měl/a byste zájem v budoucnosti navštívit mexickou restauraci?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano5380,3 %80,3 %  
spíše ano913,64 %13,64 %  
spíše ne34,55 %4,55 %  
ne11,52 %1,52 %  

Graf

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 5 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

1. Navštívil/a jste někdy mexickou restauraci?

  • odpověď ne:
    • 3.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ne, nikdy jsem nebyl/a v mexické restauraci na otázku 13. Máte nějaké zkušenosti s mexickou gastronomií ze zahraničí (mimo Mexiko a ČR)?
    • 3.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Neměl/a jsem příležitost na otázku 3. Z jakého důvodu jste nikdy nenavštívili mexickou restauraci?

10. Byl/a jste někdy v Mexiku?

  • odpověď ano:
    • 5.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano na otázku 11. Měla Vaše návštěva Mexika vliv na Vašem vnímání mexické gastronomie v České republice?

13. Máte nějaké zkušenosti s mexickou gastronomií ze zahraničí (mimo Mexiko a ČR)?

  • odpověď Ne:
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi saláty na otázku 16. Jaká část pokrmů se Vám zdá v jídelním lístku mexických restaurací nedostačující?

14. Jste spokojen/a s nabídkou a kvalitou mexických pokrmů v mexických restauracích?

  • odpověď Ano, jsem spokojen/a.:
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi 2 na otázku 18. Jak byste hodnotil/a pokrmy v mexických restauracích z hlediska čerstvé zeleniny a používaných čerstvých bylin? (1 - nejlepší, 5 - nejhorší)

19. Chtěl/a byste obměnu jídelního lístku v mexických restauracích?

  • odpověď ano:
    • 2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi Jednou za půl roku na otázku 20. Jak často byste preferoval/a obměnu jídelního lístku?
    • 2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ne, nejsem příliš spokojen/a. na otázku 14. Jste spokojen/a s nabídkou a kvalitou mexických pokrmů v mexických restauracích?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Navštívil/a jste někdy mexickou restauraci?

2. Kolik mexických restaurací jste přibližně navštívil/a?

3. Z jakého důvodu jste nikdy nenavštívili mexickou restauraci?

4. Jaká je Vaše průměrná útrata v jakékoli restauraci za osobu, včetně spropitného?

5. Byl/a byste ochoten/ochotna připlatit si za kvalitnější pokrmy?

6. O kolik byste byl/a ochotna připlatit (v Kč)?

7. Ocenil/a byste, kdyby byl šéfkuchař restaurace mexické národnosti nebo měl vystudovaný speciální kurz mexické kuchyně?

9. Jaký nápoj Vás napadne, pokud uslyšíte pojem mexická gastronomie?

10. Byl/a jste někdy v Mexiku?

11. Měla Vaše návštěva Mexika vliv na Vašem vnímání mexické gastronomie v České republice?

13. Máte nějaké zkušenosti s mexickou gastronomií ze zahraničí (mimo Mexiko a ČR)?

14. Jste spokojen/a s nabídkou a kvalitou mexických pokrmů v mexických restauracích?

15. Ocenil/a byste, kdyby byly v jídelních lístcích mexických restaurací vedle minutek i hotová jídla (hotovky)?

16. Jaká část pokrmů se Vám zdá v jídelním lístku mexických restaurací nedostačující?

17. Zdají se Vám pokrmy v mexických restauracích kvalitní a obsahující správné a kvalitní suroviny?

18. Jak byste hodnotil/a pokrmy v mexických restauracích z hlediska čerstvé zeleniny a používaných čerstvých bylin? (1 - nejlepší, 5 - nejhorší)

19. Chtěl/a byste obměnu jídelního lístku v mexických restauracích?

20. Jak často byste preferoval/a obměnu jídelního lístku?

21. Líbila by se Vám možnost koupit si, přímo v mexické restauraci, kvalitní originální mexické produkty (koření, omáčky, tortilly, chilli papričky apod.)?

22. Měl/a byste zájem v budoucnosti navštívit mexickou restauraci?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Navštívil/a jste někdy mexickou restauraci?

2. Kolik mexických restaurací jste přibližně navštívil/a?

3. Z jakého důvodu jste nikdy nenavštívili mexickou restauraci?

4. Jaká je Vaše průměrná útrata v jakékoli restauraci za osobu, včetně spropitného?

5. Byl/a byste ochoten/ochotna připlatit si za kvalitnější pokrmy?

6. O kolik byste byl/a ochotna připlatit (v Kč)?

7. Ocenil/a byste, kdyby byl šéfkuchař restaurace mexické národnosti nebo měl vystudovaný speciální kurz mexické kuchyně?

9. Jaký nápoj Vás napadne, pokud uslyšíte pojem mexická gastronomie?

10. Byl/a jste někdy v Mexiku?

11. Měla Vaše návštěva Mexika vliv na Vašem vnímání mexické gastronomie v České republice?

13. Máte nějaké zkušenosti s mexickou gastronomií ze zahraničí (mimo Mexiko a ČR)?

14. Jste spokojen/a s nabídkou a kvalitou mexických pokrmů v mexických restauracích?

15. Ocenil/a byste, kdyby byly v jídelních lístcích mexických restaurací vedle minutek i hotová jídla (hotovky)?

16. Jaká část pokrmů se Vám zdá v jídelním lístku mexických restaurací nedostačující?

17. Zdají se Vám pokrmy v mexických restauracích kvalitní a obsahující správné a kvalitní suroviny?

18. Jak byste hodnotil/a pokrmy v mexických restauracích z hlediska čerstvé zeleniny a používaných čerstvých bylin? (1 - nejlepší, 5 - nejhorší)

19. Chtěl/a byste obměnu jídelního lístku v mexických restauracích?

20. Jak často byste preferoval/a obměnu jídelního lístku?

21. Líbila by se Vám možnost koupit si, přímo v mexické restauraci, kvalitní originální mexické produkty (koření, omáčky, tortilly, chilli papričky apod.)?

22. Měl/a byste zájem v budoucnosti navštívit mexickou restauraci?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Citace

Syrováková, L.Mexická gastronomie (výsledky průzkumu), 2011. Dostupné online na https://16353.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.