Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Zážitková gastronomie

Zážitková gastronomie

Víte, že... si na Vyplňto.cz můžete zdarma vytvořit vlastní dotazník?

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Iva Pospíšilová
Šetření:26. 10. 2011 - 25. 11. 2011
Počet respondentů:134
Počet otázek (max/průměr):12 / 10.6
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:61,4 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.03:40
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Vážení respondenti,

jmenuje se Iva Pospíšilová a jsem studentkou Slezské univerzity v Opavě. Tímto bych Vás ráda požádala o vyplnění tohoto dotazníku. Vyhodnocené odpovědi použiji k účelům bakalářské práce na téma Zážitková gastronomie.

Děkuji za Váš čas při vyplňování dotazníku.

Odpovědi respondentů

1. Setkal/a jste se někdy s pojmem "Zážitková gastronomie"?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano8563,43 %63,43 %  
ne3223,88 %23,88 %  
nevím1712,69 %12,69 %  

Graf

2. Pokuste se, prosím, o definici tohoto pojmu:

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

?

aby se jídlo stalo zážitkem

beseda o jídle

cesty za poznámím gastronomie daného místa (regiónu, země)

Cesty za poznáním jídla

degustace, menu

Gastronomická akce se zaměřením na zábavu/zážitek (např. servírování nezvyklého typu jídla atp.)...

Gastronomie obohacená o víc, než jen "chuťový efekt". (vzhled, vůně,...)

gastronomie spojená nejen s chuťovými, ale i jinými vjemy. Důležitý je vzhled jídla, komunikace kuchaře s klienty, vaří přímo před nimi atd.

Gastronomie spojená s místními zvyky, ochutnávání různých druhů lokálních specialit nebo i ochutnávání cizích kuchyní spojené s nějakou akcí

gastronomie zaměřená na určité téma

gastronomie, jejíž součástí je i nějaký zážitek

Gastronomie, ve smyslu toho, že z jídla máme nějaký zážitek (požitek)

jde o "vychutnávání kvalitních potravin"

Jde o cestování za kulinářskými zážitky formou výletů či dovolené.

Jde o stravování se zážitkem. Jde o to zažít něco nového nebo nám známého, ale oblíbeného. Jako fondue, lávové kameny, degustace, vaření v otevřené kuchyni atd.

Je to labužnický zážitek.

Je založena na tom, že člověk vnímá všemi smysly, proto se klade důraz nejen na chuť, ale také na estetiku, vůni a další věci, které mohou ovlivnit naše vnímání pokrmu.

Jedete/jdete někam abyste zažil nějaký kulinářský zážitek, seznámil se s novými jídly, nápoji,... .

jedinečné jídlo a pití svým způsobem zvláštní nebo typické pro určitou oblast na nejvyšší možné úrovni co se týče surovin, zpracování i servírování spojené s velmi příjemným nebo vyjímečným prostředím..

jedná se o nevšední kulinářský zážitek

jídlo jako zážitek

Jídlo které jíte očima :-)

Jídlo nám nepřináší pouze uspokojení hladu, ale je spojeno s určitým dalším zážitkem. Jde o to ochutnat něco nového a užít si např. večeři.

jídlo se stává zážitkem

Jídlo spojené nejen s požitkem z dobrého jídla, ale doplněné i specifickou atmosférou. Např. Zabijačkové hody

Jídlo ze kterého si odnesem zážitek?

jídlo, které ve mě vzbudí příjemné pocity, vypadá dobře, je připraveno z čerstvých a kvalitních surovin, čemuž odpovídá i cena. nejedná se jen o jídlo samotné, ale i o prostředí, kde je servírováno a samozřejmě je podstatné i vystupování obsluhy.

jídlo, které vypadá skvěle, chutná skvěle a společně s prostředím zákazníkovi přináší nějaký zážitek

Jízda do lokalit s místníma specialitama.

Když se pokusíme vnímat jídlo všemi smysly. Často bývá spojován s několikachodovým menu. Nemusíme chodit ani do luxusní restaurace, můžeme si zážitek udělat i doma.

Konzumace cílená nikoli na uspokojení hladu či žízně nýbrž na vyšší stupně Málowé pyramidy.

Konzumace jídel na vysoké gastronomické úrovni

Konzumování jídla spojené s nějakým zážitkem, akcí...restaurace pravěk...

Lidem nejde jen o ssamotné jídlo, ale i o atmosféru a zážitek kolem - např. speciální interiér restaurace, personál oblečený v kostýmech...

malé porce

Mělo by to být něco vyjímečného, co vetšina lidí nemá možnost ochutnat při stravování v běžných restauracích.

Menu o pěti chodech, velmi kvalitní suroviny, které jsou velmi dobře zpracovány, upravená tabule, lepší servis, žádná umělá dochucovadla.

Mylím si, že se jedná o "výlety" za dobrým jídlem, nebo třeba pobyty v různých hotelových zařízeních , kde jsou gastronomické akce a tak podobně. Zážitek z dobrého jídla, to není zas tak špatný nápad!

Něco, co mě uchvátí při prvním soustu jídla

nejde pouze o jídlo,ale také o jeho zpracování,něco má představovat

Netradiční menu s určitou tématikou

Netradiční zážitky spojené se stravováním, stále populárnější a originálnější, ačkoliv některé lidi nikdy nepřilákájí.

netuším

Nevím

nevím

Odcházet z restaurace s pocitem nezapomenutelného zážitku. (kladně) Zážitek s prostředí, obsluhy, atmosféry, doprovodného programu...

ochutnávání zajímavých jídel na základě voucheru

Ochutnávka mnoha miniaturních porcí různých druhů jídel

ochutnávka netradičního kulinářského umění, příjemné prostředí a obsluha

okusení různých lákavých pokrmů ve větší míře ale malých porcích

pod tímto pojmem si představuju výjmečný pokrm, který jen tak na běžném jídelním lístku nenajdu a nebo akci spojenou s určitou zemí nebo obdobím. Důležité prostě je, aby si člověk domů opravdu dnesl "zážitek"

podle mě jde o celkový dojem nejen z jídla podle chuti, ale také dojem ze vzhledu, vůní, celkově s prostředím, kde si jídlo objednám, kde ho jím, kdo a jak ho naservíruje.. atd..

podle mě jsou to festivaly s netradičním jídlem

pojídání jídla je spojeno s určitou aktivitou, zážitkem, akcí

požitek z jídla

požitek z jídla

Prvotřídní jídlo v prvotřídní restauraci.

Předpokládám, že se jedná o gastronomii, která mě něčím nadchne, přinese mi nějaký "zážitek" Něco nového...

Představuji si ochutnávku (festival) jídel, kde se nabízí mnoho druhů jídel v malých porcich, která běžně neochutnáme, nebo jsou finančně nedostupná.

příprava a konzumace pokrmu spojená s něčím výjimečným

příprava jídla, jeho úprava na talíři

setkání s dobrým jídlem a pitím v příjemném prostředí

sladěná jídla, výborná chuť

snaha vytvořit např. nějaké speciální jídlo, společně s vhodným nápojem, které by chutnalo, vypadalo i vonělo skvěle, které by způsobilo skvělý prožitek z jídla a přinutilo by (hosta v restauraci) přijít znovu :-)

Speciální pokrmy, které nejsou volně dostupné a volně dostupné v restauracích je to prostě něco úplně jiného

spojení požitku z jídla s dalším zážitkem

utrácení přemrštěných sum a zdolávání vzdáleností za účelem dosažení gastronomického orgasmus

užasné Jídlo

Užiju si chuti, vychutnávám nové jídlo a nové speciality a různé druhy nápojů.

vychutnávání si nových, kvalitně připravených jídel, malé degustační porce, prostě gurmánský zážitek :)

vyjímečný prožitek

Zábavné jídlo, něco nového, neočekávané kombinace a tvary

zájezd i do zahraničí za poznáváním tamní kuchyně

Zážitek nejen z konzumace ale i z přípravy pokrmu ( příprava před hostem apod)

zážitek s jídlem na celý život

Zážitková gastronomie je založena na sledu po sobě jdoucích delikatesních chodů, které je cílem pouze ochutnat a ohodnotit kuchařský výkon.

zdravé chuťovky

3. Do jaké věkové kategorie patříte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
18 - 26 let10679,1 %79,1 %  
27 - 39 let139,7 %9,7 %  
0 - 18 let118,21 %8,21 %  
40 - 59 let42,99 %2,99 %  

Graf

4. Město, ve kterém bydlíte?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Praha2820,9 %20,9 %  
Ostrava2720,15 %20,15 %  
Krnov118,21 %8,21 %  
Opava21,49 %1,49 %  
Havířov21,49 %1,49 %  
Ústí nad Labem21,49 %1,49 %  
Most21,49 %1,49 %  
Hradec Králové21,49 %1,49 %  
Prostějov21,49 %1,49 %  
Plzeň21,49 %1,49 %  
ostatní odpovědi Bystřice pod Hostýnem
Libiš
Benešov
Brno
Český Těšín
Ostrava - Poruba
Hošťálkovy
KOlín
Karlovy Vary
Jičín
Tábor
Jilemnice
železný brod
Znojmo
Strancice
Hulice
Hlučín
Frýdek-Místek
Jihlava
Šumperk
Horní Tošanovice, nejbližší město Fýdek-Místek
Pardubice
Tachov
fno
fm
louny
Stará Boleslav
šlapanice
mexiko
Nymburk
Olomouc
Přelouč
Jindřichův Hradec
Nové Veselí (5 km od Žďáru nad Sázavou)
Zlín
Slaný
Říčany
Roudnice nad Labem
Sušice
České Budějovice
Havlíčkův Brod
Mladá Boleslav
Vřesina u Ostravy
jbc n/n
Mělník
Beroun
Okrouhnli e
Rožnov
Čelákovice
Nový Bor
5440,3 %40,3 % 

Graf

5. Jste?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žena10779,85 %79,85 %  
Muž2720,15 %20,15 %  

Graf

6. Jak daleko jste ochoten/ochotna cestovat za zážitkovou gastronomií?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
do 50 km4332,09 %32,09 %  
do 10 km3123,13 %23,13 %  
do 100 km2619,4 %19,4 %  
za hranice státu2014,93 %14,93 %  
do 200 km96,72 %6,72 %  
nejsem ochoten/ochotna cestovat53,73 %3,73 %  

Graf

7. Jste spokojen/a s úrovní poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních ve Vašem okolí? (1 - rozhodně ano, 5 - rozhodně ne)

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
35843,28 %43,28 %  
23727,61 %27,61 %  
11813,43 %13,43 %  
41611,94 %11,94 %  
553,73 %3,73 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.62
Minimum:1
Maximum:4
Variační rozpětí:3
Rozptyl:0.68
Směrodatná odchylka:0.83
Medián:3
Modus:3

Graf

8. Pracuje podle Vás v gastronomických zařízeních ve Vašem okolí kvalifikovaný personál? (1 - rozhodně ano, 5 - rozhodně ne)

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
35440,3 %40,3 %  
23324,63 %24,63 %  
42518,66 %18,66 %  
11511,19 %11,19 %  
575,22 %5,22 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.8
Minimum:1
Maximum:5
Variační rozpětí:4
Rozptyl:0.77
Směrodatná odchylka:0.88
Medián:3
Modus:3

Graf

9. Jaká gastronomická akce by Vám vyhovovala nejvíce?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
mezinárodní kuchyně5440,3 %40,3 %  
nevšední, exotické pokrmy3425,37 %25,37 %  
masové hody2216,42 %16,42 %  
řízená degustace107,46 %7,46 %  
národní kuchyně75,22 %5,22 %  
degustace nápojů (různé druhy piva, vína)53,73 %3,73 %  
vegetariánská10,75 %0,75 %  
Vše10,75 %0,75 %  

Graf

10. Kolik peněz jste ochoten/ochotna utratit za vyjímečnou gastronomickou akci pro jednu osobu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
300 - 500 Kč8261,19 %61,19 %  
100 - 299 Kč4029,85 %29,85 %  
100032,24 %2,24 %  
nic21,49 %1,49 %  
500010,75 %0,75 %  
klidně i okolo 1000 10,75 %0,75 %  
až 200010,75 %0,75 %  
70010,75 %0,75 %  
i víc než 50010,75 %0,75 %  
200 - 400 10,75 %0,75 %  
I tisíce, záleží na akci.10,75 %0,75 %  

Graf

11. Jmenujte, prosím, Vaše nejoblíbenější gastronomické zařízení:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Restaurace96,72 %6,72 %  
pánev64,48 %4,48 %  
pizzerie32,24 %2,24 %  
Ambiente32,24 %2,24 %  
zámeček Zábřeh21,49 %1,49 %  
nevim21,49 %1,49 %  
...21,49 %1,49 %  
nemám21,49 %1,49 %  
Hacienda Mexicana10,75 %0,75 %  
Na půdě 10,75 %0,75 %  
ostatní odpovědi Alexandria
Cactus / OC LASO Ostrava
restaurace typu U Krbu v Opavě
Penzion u zvonu
Pizzerie Milano
Gyros na Husaku :D
Praha - název si nepamatuji něco s Bohemica..
sushi restaurace - Linz
Barbara
green bar
Restaurace U Žida
žádný oblíbený nemám
U Žida, Hermes
Hotel Cvilín, Hotel Pepa
řecká restaurace Hermes
Hotel U Kata
pizzerie, česká restaurace, někdy čína
hotel Cvilín v Krnově
žádné
Ambiente Brasilero
u ducha
Delta
U dvora
pupp
kvalitní sushi bary
taverna Agiu Georgiu
Slon Restaurant
restaurace u Bazalů - Lechovice
pizzerie Marco
řecká restaurace Ellas
nemám žádné takové
U Doktora
Radniční sklípek Hlučín
Mexicana v Ostravě
Orio
La bodega
Nevím.
Comedor mexicano
penzion restaurace Rondo
Na Špici, Postřelmov
vinárna
Hostinec a penzion Lhotka
Gril Bar Komorní Lhotka
U dvou Kohoutků
River
nuz
jabko
La Futura
Il Giardino restaurant
menza ve škole
Krnov, hotel Šelemburk
Pizzerie Boršičanka
http://www.ambi.cz/ambi_brasiliero.php
Restaurant Septim
replay
Klub cestovatelů Karavanseráj
Replay(ústí nad labem)
restaurace, kavárna
havana restaurant
Domyno
Grosseto Marina
kfc
restaurace u Libuše Praha 4 Na Pankráci 7
Nerozumím otázce
Restauraci Bacchus
Restaurace při indickém velvyslanectví v Lublani
stále hledám
mexicka restaurace
Restaurace Černý Pták - Jindřichův Hradec
restaurace Karavanseráj na Masarykově náb. v Praze
Running sushi
nemám nejoblíbenější
restaurace zaměřené na dny spec. kuchyně
Pivovar Antoš
Blanice
Zámecká restaurace
Restaurace U Štěpána
U Kaštanu
cukrárna U Myšáka v Praze, obchůdek se sýry v H.B.
Naprosto nejde říci. Restaurace? :-)
Sakura Praha
Doma u své přítelkyně:-)
rauty
noems arch
Šnek
restaurece u krajacara
Al Capone;
Mexiko (mexická restaurace)
Running Sushi- Palladium
pizzerie Grosseto
Zelená kočka
veletrhy gastronomie
zlatý lev
Braserie avion
La Grotta
Di carlo
restaurace štěstí
Nemám, zkouším nové věci
Malostranská beseda
La casa Argentina
kavárna
Imperial
Hotel Cvilín
10376,87 %76,87 % 

Graf

12. Zde je prostor pro Vaše připomínky a postřehy:

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Doporučuji Maurerův průvodce. Bohužel "málo" známý, ale dělá pořádný kus práce pro českou gastronomii.

Gastro.je velice chutné a hodně si na tom člověk nechává záležet hodně vkusné. Ale také hodně drahé některé kousky.

podle mě je v dotazníku třeba uvést i sexuální orientaci a to, kdo je zadaný a nezadaný. Pohled na gastronomii jako takovou se velmi různí a tyto odpovědi hodně napoví. :-) navíc bych přidal otázku "vyplňoval/la jste dotazník sám/sama nebo pod dozorem partnera/partnerky?" :-)


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Nebyly nalezeny žádné zajímavé souvislosti mezi odpovědmi.

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Setkal/a jste se někdy s pojmem "Zážitková gastronomie"?

3. Do jaké věkové kategorie patříte?

4. Město, ve kterém bydlíte?

5. Jste?

6. Jak daleko jste ochoten/ochotna cestovat za zážitkovou gastronomií?

7. Jste spokojen/a s úrovní poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních ve Vašem okolí? (1 - rozhodně ano, 5 - rozhodně ne)

8. Pracuje podle Vás v gastronomických zařízeních ve Vašem okolí kvalifikovaný personál? (1 - rozhodně ano, 5 - rozhodně ne)

9. Jaká gastronomická akce by Vám vyhovovala nejvíce?

10. Kolik peněz jste ochoten/ochotna utratit za vyjímečnou gastronomickou akci pro jednu osobu?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Setkal/a jste se někdy s pojmem "Zážitková gastronomie"?

3. Do jaké věkové kategorie patříte?

4. Město, ve kterém bydlíte?

5. Jste?

6. Jak daleko jste ochoten/ochotna cestovat za zážitkovou gastronomií?

7. Jste spokojen/a s úrovní poskytovaných služeb v gastronomických zařízeních ve Vašem okolí? (1 - rozhodně ano, 5 - rozhodně ne)

8. Pracuje podle Vás v gastronomických zařízeních ve Vašem okolí kvalifikovaný personál? (1 - rozhodně ano, 5 - rozhodně ne)

9. Jaká gastronomická akce by Vám vyhovovala nejvíce?

10. Kolik peněz jste ochoten/ochotna utratit za vyjímečnou gastronomickou akci pro jednu osobu?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Pospíšilová, I.Zážitková gastronomie (výsledky průzkumu), 2011. Dostupné online na https://17698.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.