Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Italská kuchyně

Italská kuchyně

Víte, že... si na Vyplňto.cz můžete zdarma vytvořit vlastní dotazník?

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Michaela Mruvčinská
Šetření:30. 11. 2015 - 03. 12. 2015
Počet respondentů:73
Počet otázek (max/průměr):6 / 6
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:po jedné otázce
Návratnost dotazníků:78,3 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.04:06
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Výsledky dotazníku budou využity jako doplněk k seminární práci na téma "Charakteristika tradiční a současné italské kuchyně z pohledu zdravé výživy".

Odpovědi respondentů

1. Ochutnali jste někdy italskou kuchyni?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano - v italské restauraci v ČR4764,38 %64,38 %  
ano - v Itálii4257,53 %57,53 %  
ano - na návštěvě u známých2027,4 %27,4 %  
ano - jinde1621,92 %21,92 %  
ne34,11 %4,11 %  

Graf

2. Považujete italskou kuchyni za proslulou?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano6893,15 %93,15 %  
ne56,85 %6,85 %  

Graf

3. Považujete italskou kuchyni za zdravou?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano5473,97 %73,97 %  
ne1926,03 %26,03 %  

Graf

4. Jaká jídla, potraviny, koření či nápoje si vybavíte, pokud se řekne italská kuchyně?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

Bazalka Oregano Těstoviny Pizza

bazalka, mozarella, zmrzlina, těstoviny

bazalka, mozzarela, pizza, těstoviny, pesto, rajčata, olivový olej, víno, zmrzlina

Bazalka, oregáno, proscuito, zmrzlina, těstoviny, mozzarela, pizza.

bylinky, bazalka, rozmarýn, olivový olej, pasta, špagety, lasagne, rajčata, zelenina....

caprese, pizza , carbonara

Cinzano, bazalka, spaghetti, parmazano, mozarela, pizza, frutti di mare, etc.

italy, italky, pomeranče, rajčata, cuba libre

Jídla: Lasaně, špagety Carbonara, Pomodoro... Pizza, Parmazán, Mascarpone, Tiramisu, Oregáno, Bazalka

kvalitní sýry (pecorino, bůvolí mozzarela, grana padano, ricotta atd.), rajčata, víno, těstoviny, pesto, bazalka, pizza, mořské plody

minestrone, pasta, lasagne, různé ryby, capresse, nkládaná zelenina, víno, káva, zmrzlina, bazalka, oregano, olivový olej, balzámový ocet, ricotta, mascarpone, pana cotta, tiramisu, proscuito, meloun,...

mnoho

mortadela, těstoviny, rajčata, pizza, mascarpone, tiramisu, bazalka

nepřeberné množství těstovin - spaghetti, maccheroni, tagliatelle, fettucine, lasagne, gnocchi aj., vynikající sýry, prosciutto, výborný olivový olej, čerstvé bylinky, z pokrmů pizza, risotto, různé úpravy polenty, polévky minestrone nebo acquacotta, carpaccio, saltimbocca, osso buco, ze sladkostí výborné zmrzliny, krém zabaglione, tiramisu

olivy, olivový olej, mandle, pistácie, kaštany, citrusy, rajčata, pizza, těstoviny, pesta, bazalka, lasagne, sýry, prosciutto... a zmrzlina!!!

Parmazán, víno, foccacia, pizza, těstoviny, rajčata, bazalka a bazalkové pesto.

pasta, lasagne, pizza, polievky

pasta, pizza

Pizza

pizza

pizza a minestrone, případně jiné

pizza, mořské plody, těstoviny, rajčata, oregáno

pizza, pasta

Pizza, Pasta - těstoviny, Zmrzlina, Bazalka,

Pizza, pasta, parmezán, rajčata, bazalka, pesto, víno, ryby, mořské plody, artyčoky, parmská šunka, olivový olej

Pizza, Pasta, Tagliatelle, Penne, Spagetti, Farfalle, Mozzarella, Gorgonzola, Rajčata, Olivový olej, Bazalka, Tiramisu, Mořské plody, Víno, Minestrone, Ravioli, Fusilli, Lasagne, Gnocchi, Prosciutto, Mortadella, Bruscheta, Gran Panado, Parmazán, Káva

pizza, pasta, veškerá zelenina, sýry, všechny byliny, balsamico

pizza, špagety, bazalka, rajčata

Pizza, špagety, cestoviny, paradajka, bazalka

Pizza, Špagety, Lasagne, bazalka, parmezán, Tiramisu

Pizza, špagety, mozzarela

pizza, špagety, víno

Pizza, špagety, vlastně těstoviny všeho druhu, gnochi, parmazán, kečup, mozzarela

pizza, tagliate, penne, gnochi, špageti, oregano, parmezán

pizza, testoviny

pizza, těstoviny

pizza, těstoviny na všechny myslitelné způsoby, rajčata, sýr...

pizza, těstoviny, italské rizoto, mořské plody, víno, sušená rajčata

Pizza, těstoviny, parmezán, bazalka, rajčata

Pizza, těstoviny, polenta, rizoto, toskánský steak, parmazán, Parmská šunka, limoncelo

pizza, těstoviny, rajčata

pizza, testoviny, rizoto, oregano

Pizza, těstoviny, ryby, rajčata, dobromysl, saláty, sýry, víno, rukola...

Pizza, těstoviny, víno

rajcata, bazalka, mozzarella, testoviny, pizza, prosciutto, olivy...

rajčata, sýry, víno

risotto, pizza, pasta bolognese, pasta pomodoro

rukolu, parmazán, špageti

různá

sýry (parmazan, grana padano) proscuito rajčatová omáčka bazalka těstoviny olivový olej

špagety

špagety, olivy, bazalka, bílý víno

špagety, pizza, saláty

špagety, tortelinni, pizza, makaroni

těstoviny

těstoviny

Těstoviny (spíše pene, noky, špagetám se vyhýbám, neumím je jíst), Saláty, Pizza, Sýry- mozzarella, eidam, různé saláty se sýry a rajčaty a jinou zeleninou. Mořské potvory. Nápoje: hustá krémová čokoláda(ze zkušenosti), a samozřejmě káva.

těstoviny, mocarelu, omáčky, bazalka, káva, zmrzlina

těstoviny, mořské plody, rizoto, pizza

těstoviny, passata, limoncello, tiramisu, bazalka

těstoviny, pizza

těstoviny, pizza, mozzarela, rajčata, víno, parmezán, grana padano, mořské plody, bazalka, olivový olej,

těstoviny, pizza, oregano, tiramisu,...

testoviny, pizza, pomodoro, parmazan, vino, olivy...

Těstoviny, pizza, rajčata, bazalka, olivový olej, pesto

těstoviny, pizza, rajčata, olivy, oregano, víno

těstoviny, pizza, ryby, stejky, víno...

testoviny, pizza, vino

Těstoviny, pizza, vino

Těstoviny, pizza, víno, oregano, mořské plody, aperol, granini, etc.

Těstoviny, pizza, víno, ryby, mozzarela

těstoviny, rajčata, bazalka, pizza, pasta,

těstoviny, rajčata, bazalka, tymián, mozzarela, parmazán, ...

5. Čím by se měla česká kuchyně u italské inspirovat?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

-

()

Čerstvostí a kvalitou potravin.

čerstvostí a kvalitou surovin

Čerstvými bylinkami a jednoduchostí přípravy z mála počtu ingrediencí

čerstvými surovinami

Česká kuchyně je česká, vychází z tradic, neměla by se měnit. Ale Češi by měli více přebírat stravovací návyky blízké zdravým třeba z italské kuchyně.

čim by se mělo inspirovat jablko u hrušky?

italové mají často více lehkých chodů a hodně pracují i s čerstvou zeleninou a sýry

Jednoduchostí

Jednoduchostí a netučnými pokrmy

jednoduchostí a využíváním místních surovin

jednoduchosti na pripravu

jednoduchostí přípravy a lehkostí

Jednoduchostí, lehkostí, vyvážeností chutí

korením

Kořeněním, těstovinami, omáčkami

Kvalitními surovinami (ne těmi nejlevnějšími často pochybných kvalit), správně vyladěnými pikantními chutěmi.

Kvalitou surovin

lehčí stravou

lehkost a sezónní suroviny

lehkost, rychlost, čerstvost, zelenina

lehkostí

Lehkostí

lehkosti a cerstvosti

lehkosti jidel (lepsi stravitelnost)

Lehkostí jídel, snadnou přípravou, použití několika málo surovin

lehkostí jídla

lehkostí pripravy , zadne slozité postupy

lehkostí, důrazem na kvalitu a čerstvost surovin

lehkostí, pestrostí chutí

lehkou stravitelností

Malými porcemi

mnozstvim zeleniny a jednoduchosti

n

nevím

nevim

ničím

Ničím, česká je česká a italská italska

Ničím, je dobré, že jsou odlišné.

ničím, jsou to dvě úplně odlišené kuchyně

ničím, každá kuchyně by měla zůstat unikátní

ničím, měla by zůstat česká

ničím. česká kuchyně je česká kuchyně a italská je italská. multikulti bude něco jako když pejsek a kočička dělali dort :)

Ničím. Obě jsou skvělé tak jak jsou a dostupnost italských potravin a jídel je v ČR více než dobrá.

olivový olej, mořské plody

omáčkami

pestrost, zelenina

pizzou

Používáním v ČR opomíjených surovin

používat více těstoviny

používat více zeleniny, méně tuku, čerství suroviny

především relativní jednoduchostí úprav, užitím výborných a čerstvých surovin, užitím olivového oleje (česká kuchyně je se všemi zátřepkami, zásmažkami apod. poměrně těžká)

Připravovat jídla kratší dobu, používat kvalitní suroviny, není nutné přidávat do jídel ochucovadla s glutamáty, existují i jiná koření než jenom pepř a sůl.

Rozmanotostní těstovin

rychlostí

rychlou přípravou, lehkým složením, zdravějšími potravinami

to nevím

To už dávno dělá

Určíte vkládáním více bylinek a zeleniny do jídel.

ve větším podílu zeleniny, olivovém oleji a méně je v ní masa

velké množství zeleniny v jídlech, jídla jsou "lehká" a netlačí na žaludku, nejsou tak mastná

vepřovým kolenem

větší "odlehčeností"

Viac zeleniny.

Více barevnější a zajímavější.

více zeleniny

více zeleniny

více zeleniny, čerstvost surovin

vším

vším

zdravější a čerstvé potraviny, lehčí jídla, mořské plody

zeleninou

6. Myslíte si, že česká kuchyně od italské již něco převzala? Pokud ano, co?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne4156,16 %56,16 %  
nevím45,48 %5,48 %  
ano, ale bohuže jen to nezdravé - např. pizzu11,37 %1,37 %  
spoustu variací se zeleninou, sýrem atd. převážně na grilu 11,37 %1,37 %  
grilování těstovin11,37 %1,37 %  
vidličku, větší rozmanitost pokrmů v renesanci, snad i řízek? každopádně v dnešní době už řadu postupů, nejen soffritto a insaporirre :-), dnes asi málokdo nezná přípravu základních italských typů těstovin apod. 11,37 %1,37 %  
těstoviny, kečup11,37 %1,37 %  
cesi jako takovi italska jidka vari. do ceske kuchyne toho myslim mnoho ale neproniklo11,37 %1,37 %  
těstoviny a pizza na mnoho způsobů jsou velmi populární11,37 %1,37 %  
saláty11,37 %1,37 %  
vice olivoveho oleje11,37 %1,37 %  
Těstoviny (šunkofleky jako špagety carboara)11,37 %1,37 %  
těstoviny a pizza11,37 %1,37 %  
olivový olej, pizzu11,37 %1,37 %  
co ja vim11,37 %1,37 %  
boloňské špagety, ale většinou jsou hnusné11,37 %1,37 %  
Jednoduchost v přípravě pokrmů11,37 %1,37 %  
"Kečup", Těstoviny, Bazalku11,37 %1,37 %  
používání olivového oleje, těstoviny, pizzu, dezerty11,37 %1,37 %  
Pizza11,37 %1,37 %  
Používání olivového oleje.11,37 %1,37 %  
boloňské špagety, ty už se léta vaří uplně všude, včetně školních jídelen11,37 %1,37 %  
neviem11,37 %1,37 %  
příjde na to, co myslítě českou kuchyní. jestli tradiční vepřo-knedlo-zelo, tak ne, protože je to prostě tradiční, ale v domácnostech se začíná více užívat těstovin a dalších typicky italských surovin11,37 %1,37 %  
pizza, špagety11,37 %1,37 %  
těstoviny11,37 %1,37 %  
Špagety, Tiramisu11,37 %1,37 %  
jistě se v něčem prolíná i u nás máme těstoviny11,37 %1,37 %  
Pizzu11,37 %1,37 %  
možná trochu těstoviny... možná.11,37 %1,37 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Nebyly nalezeny žádné zajímavé souvislosti mezi odpovědmi.

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Ochutnali jste někdy italskou kuchyni?

2. Považujete italskou kuchyni za proslulou?

3. Považujete italskou kuchyni za zdravou?

6. Myslíte si, že česká kuchyně od italské již něco převzala? Pokud ano, co?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Ochutnali jste někdy italskou kuchyni?

2. Považujete italskou kuchyni za proslulou?

3. Považujete italskou kuchyni za zdravou?

6. Myslíte si, že česká kuchyně od italské již něco převzala? Pokud ano, co?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Mruvčinská, M.Italská kuchyně (výsledky průzkumu), 2015. Dostupné online na https://51511.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.