Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Asijská kuchyně v ČR

Asijská kuchyně v ČR

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Michaela Klátíková
Šetření:03. 03. 2012 - 17. 03. 2012
Počet respondentů:148
Počet otázek (max/průměr):30 / 26.28
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:82,3 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.05:47
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Vážení respondenti,


jsem studentkou 3. ročníku oboru Diplomovaný nutriční terapeut a ráda bych vás požádala o vyplnění následujícího dotazníku, který bude podkladem k mé absolventské práci na téma „Asijská kuchyně“.

Jeho vyplněním pomůžete zjistit všeobecné povědomí a zkušenosti populace ČR s kuchyní především východní a jihovýchodní Asie.


Dotazník vám nezabere více než 3-5 minut, je zcela anonymní a všechny výsledky budou prezentovány souhrně.

 

Předem Vám moc děkuji za účast v tomto šetření, především za Váš zájem, čas a námahu, kterou věnujete prospěšné věci. Veškeré vaše odpovědi jsou pro mě nesmírně cenné.

Odpovědi respondentů

1. Jak často navštěvujete asijské restaurace, bistra, bufety nebo bary?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
občas (několikrát měsíčně)6543,92 %43,92 %  
zřídka (několikrát ročně)5637,84 %37,84 %  
Méně než 1x/ rok1510,14 %10,14 %  
často (několikrát týdně)64,05 %4,05 %  
tyto podniky nenavštěvuji64,05 %4,05 %  

Graf

2. Zajímáte se o asijskou kuchyni a je pro vás nějakým způsobem lákavá?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano8255,41 %55,41 %  
trochu5134,46 %34,46 %  
ne1510,14 %10,14 %  

Graf

3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
pokrmy Čínské kuchyně12282,43 %82,43 %  
pokrmy Vietnamské kuchyně7953,38 %53,38 %  
pokrmy Japonské kuchyně7651,35 %51,35 %  
pokrmy Indické kuchyně7248,65 %48,65 %  
pokrmy Thajské kuchyně6141,22 %41,22 %  
pokrmy Korejské kuchyně117,43 %7,43 %  
pokrmy Indonéské kuchyně74,73 %4,73 %  
s žádnými42,7 %2,7 %  
pokrmy Malajské kuchyně32,03 %2,03 %  

Graf

4. Zkoušeli jste někdy jíst jídelními hůlkami?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, rád/a bych se v tom časem zdokonalil/a4329,05 %29,05 %  
ano, jím hůlkami pravidelně4027,03 %27,03 %  
ano, jednou3523,65 %23,65 %  
ne, nijak po tom netoužím3020,27 %20,27 %  

Graf

5. Zkoušeli jste někdy připravit nějaký pokrm z asijské kuchyně doma?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 6, neotázka č. 9].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano11678,38 %78,38 %  
ne3221,62 %21,62 %  

Graf

6. Používáte do asijských jídel české náhražky nebo originální suroviny?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [spíše české náhražkyotázka č. 7, spíše originální surovinyotázka č. 7, půl na půlotázka č. 7].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
půl na půl4639,66 %31,08 %  
spíše české náhražky3731,9 %25 %  
spíše originální suroviny3328,45 %22,3 %  

Graf

7. Kde sháníte speciální potraviny pro přípravu asijských jídel?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
hypermarkety7060,34 %47,3 %  
specializované prodejny5345,69 %35,81 %  
supermarkety4942,24 %33,11 %  
E-shopy86,9 %5,41 %  

Graf

8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
sojová omáčka10590,52 %70,95 %  
bambusové výhonky7665,52 %51,35 %  
kokosové mléko5043,1 %33,78 %  
klíčky luštěnin (sója, fazole, hrách)4841,38 %32,43 %  
houby šitake3328,45 %22,3 %  
mořské řasy3328,45 %22,3 %  
ústřicová omáčka2622,41 %17,57 %  
rýžový papír2521,55 %16,89 %  
sezamový olej2521,55 %16,89 %  
čatní2420,69 %16,22 %  
rýžový ocet2319,83 %15,54 %  
rýžové víno2017,24 %13,51 %  
rybí omáčka1714,66 %11,49 %  
Hoi-sin omáčka108,62 %6,76 %  
černé houby mu-er108,62 %6,76 %  
miso86,9 %5,41 %  
kimči76,03 %4,73 %  
žádné z uvedených32,59 %2,03 %  
vodní kaštany21,72 %1,35 %  
černá vejce10,86 %0,68 %  

Graf

9. Víte, co je to čatní?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 10, neotázka č. 11].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne8960,14 %60,14 %  
ano5939,86 %39,86 %  

Graf

10. Pokud Ano, zkuste vypsat, co je čatní a z jaké země pochází:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Indie35,08 %2,03 %  
ostrá indická omáčky z ovoce nebo zeleniny k dochucení jídel 11,69 %0,68 %  
chuťově výrazná hustá omáčka z Indie 11,69 %0,68 %  
Indie, hustá kořeněná omáčka až pasta ze zeleniny, nejčastěji z rajčat11,69 %0,68 %  
"Omáčka", pochutina přidávající se k jídlu/do jídel, nejčastěji k masu. Něco na způsob salsy. Indie.11,69 %0,68 %  
zeleninový pokrm z indie, pikantní, někdy s masem; jí se většinou s plackami... ne zcela nepodobný našemu leču =)11,69 %0,68 %  
ostrá omáčka z jablek a manga. je typickým indickým jídlem11,69 %0,68 %  
Dochucovadlo (podobně jako salsa), z Indie11,69 %0,68 %  
Zvýrazňující omáčka, nevím, z jaké země pochází11,69 %0,68 %  
Pochází z Indie a je to ovocná zavařenina.11,69 %0,68 %  
ostatní odpovědi Je to takova nasladla jako by marmeladova omacka. Znam mango chutney. Zeme puvodu tipuji Thajsko nebo Indonesii.
maso, indie
ostrý "džem"
zeleninová mix-čalamáda
čatní pochází z Indie a jedná se o rozvařené ovoce, které se používá jako příloha k masu, pečivu atd. Podobné jako naše marmeláda, ale více tekutá
indie, smes zeleniny s korenim
kořeněná dochucovací pochoutka z Indie
dochucovací omáčka, Indie
Indie, ovoce nalozene v koreni a okyselene, priloha
indie, jakási omáčkozavařenina
omáčka
Z Indie, rozvařená a ochucená zelenina.
Indie, je to taková omáčka, která se podává např. k masu
měla by to být hustá omáčka (něco jako marmeláda) je z ovoce nebo zeleniny - zemi netuším
sladko-pikantní dip (obvykle ovocný), Indie
Obvykle lehce pikantní "pasta" na bázi ovoce, Indie
dochucovadlo z Indie
omáčka z Indie
indická "omáčka" - často se dělá ovocná (např. mangové nebo jablečné čatní), ale vždycky je pikantní; používá se např. jako příloha k rýži
asijský zeleninový salát - indie
-
indie, pálivá omáčka
hustá omáčka nebo pasta ze zeleniny nebo ovoce
Omáčka k dochucování pokrmů, Indie
Hutná kořeněná (pálivá, je z Indie) omáčka, v níž si konzument máčí "přílohu" (rýži, placku).
omáčka původem z indické kuchyně
Z Indie - něco jako jablečná povidla s chili
různě pálivá omáčka k dochucování pokrmů, Indie
Indie, zelenina
ovocno zeleninová omáčka, Indie
indická salsa
omáčka na dochucování jídel, zřejmě pochází z indické kuchyně
kořeněná nakrajená zelenina tepelně zpracovaná, původ nevím
Kořeněná ovocná nebo zeleninová "marmeláda", Indie.
Indie, omáčka vyráběná z ovoce a zeleniny k dochcuení jídel, většinou ostré chuti.
čatní je něco jako pomazánka ze zeleniny, ale i ovoce - například cibulové čatní, fíkové, mango čatní... nevím odkud pochází
hustá dochucovací omáčky z indie
dip nebo omáčka, do které se namáčejí placky a maso , původ v Indii
Pálivá směs, z Indie.
indie, pikantni priloha, casto z ovoce
Zvýrazňující omáčka či dochucovací doplněk původem z Indie.
Pochází z Indie a je to omáčka, nebo dochucovadlo.
omáčka z ovoce a zeleniny, pikantní, z Indie
čalamáda k dochucení jídel, indie
Dochucovací omáčka a pochází z Indie.
příloha v indické kuchyni
indická omáčka z ovoce a zeleniny
4779,66 %31,76 % 

Graf

11. Jedl/a jste někdy sushi?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano, ochutnal/a, ale nechutnalo miotázka č. 12, ano, ochutnal/a a chutnalo miotázka č. 12, ano, jsem pravidelným konzumentem sushiotázka č. 12, ne, nikdy jsem ho neochutnala a ani o to nemám zájemotázka č. 13, ne, neměl/a jsem příležitost, ale rád/a bych ho někdy zkusil/aotázka č. 13].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, ochutnal/a a chutnalo mi4429,73 %29,73 %  
ano, jsem pravidelným konzumentem sushi3322,3 %22,3 %  
ne, neměl/a jsem příležitost, ale rád/a bych ho někdy zkusil/a3322,3 %22,3 %  
ano, ochutnal/a, ale nechutnalo mi2114,19 %14,19 %  
ne, nikdy jsem ho neochutnala a ani o to nemám zájem1711,49 %11,49 %  

Graf

12. Odkud jste sushi konzumovali?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
restaurace, bary, bufety7980,61 %53,38 %  
domácí příprava3636,73 %24,32 %  
kupované z obchodu2626,53 %17,57 %  
workshopy33,06 %2,03 %  

Graf

13. Víte, z jakých ingrediencí se sushi skládá?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 14, neotázka č. 15].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano12383,11 %83,11 %  
ne2516,89 %16,89 %  

Graf

14. Pokud Ano, zkuste je vyjmenovat:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
rýže, ryba, řasa21,63 %1,35 %  
sushi rýže s rýžovým octem, solí a cukrem, řasa nori, wasabi, sójová omáčka, nakládaný zázvor 10,81 %0,68 %  
rýže (+ ocet, cukr, sůl), řasa nori a dále dle chuti např. syrová ryba, krevety, avokádo, okurka, sezam atd. 10,81 %0,68 %  
ryba10,81 %0,68 %  
rýže, ryba, zelenina10,81 %0,68 %  
rýže, nori, wasabi, ryba, zelenina...10,81 %0,68 %  
syrová ryba, rýže10,81 %0,68 %  
rýže a dál nevím10,81 %0,68 %  
řasy, rybí maso, rýže, zelenina10,81 %0,68 %  
mořská řasa, rýže, ryba10,81 %0,68 %  
ostatní odpovědi Dělá se různé: ovocné, s rybou/krabím masem/krevetou nebo se zeleninou... Maki: základ je japonská rýže s rýžovým octem. Nori řasa jako obal, uvnitř okurka, případně mrkev nebo jiná zelenina. Nigiri je rýže s lososem/rybou nahoře. Temaki - kornout
mořské řasy, mořská sůl, rýže, rybí maso
rýže, mořské řasy, případně syrová ryba, wasabi, sojová omáčka, škeble, zelenina a pod
rýže na sushi, řasy, náplň - losos, krabí tyčinky, avokádo a pod.
mořské řasy, rýže, syrové ryby (losos),
řasy, rýže, náplň (okurka, krabí tyčinky.. )
rýže, rybí maso, mořské řasy, wasabi... nemýlím-li se, existuje více druhů sushi, takže předpokládám, že se ingredience budou lišit
rýče, mořská řasa, čerstvá ryba, různě volitelné ingredience...
řasy, rýže, syrová ryba, případně uzený losos, tuňák, sezamové semínko...
ryba (tuňák, losos, aj.) , avokádo, mořská řasa, rýže, omáčka: sojová, zázvor, wasabi
chaluha, rýže, krabí kousek, zelenina
rýže na sushi, losos, avokádo, papír z mořských řas, rýžový ocet.
papir z morskych ras nebo ryzovy papir, ryze, syrove ryby popr. zelenina
řasa, rýže, okurka, uzený losos, krevety, krabítyčinky
mořská řasa, rýže, ryba/zelenina
ryže,rasa,ryby...
rýže, řasy, syrové rybí maso
ryba a rýže
speciální rýže, řasa nori, rýžový ocet, wasabi a náplň dle výběru
rýže, pak nějaký druh ryby, plát, do kterého se to balí, popřípadě zelenina, či semínka
morska rasa, sushi ryze, ryba nebo zelenina, nebo kure
sushi rýže, rýžový ocet, cukr, sůl, nori, okurek, sezam, wasabi, vaječná omeleta, shiitake, rybí maso, sakura denbu, avokádo, atd. atd..
rýže, řasa mori, uzený losos
mořské časy, rýže, ryba, mořské plody
ryze, cerstve ryby, morska, rasa, zelenina, zazvor
losos, rýže, mořská řasa, ocet
rýže, řasy, ryby, zelenina + wasabi a sojova omacka
Rýže, ryby (případně jikry, krevety) nebo zeleinina, řasa
rýže, wasabi, syrové ryby, sojová omáčka
rejže, sirová ryba a mořská řasa
rýže, mořská řasa, ryby, mořské plody, rýžový ocet, zelenina, sojové omáčka, wasabi
sushi rýže, mořské řasy, syrové ryby
mořská řasa, rýže, kreveta, krab, mango, okurka, losos
speciální rýže, losos, sojová omáčka, mořská řasa, wasabi, zelenina
rýže, ryba losos k tomu ostré omáčky
řasy (chaluhy), rýže, sirové ryby nebo zelenina (okurka, avokádo..),sezam a přdává se k tomu wassabi a marinovaný zázvor s omáčkou sojovou
rýže, mořská řasa, syrové ryby nebo zelenina, rýžový ocet
ryby, řasy, rýže
rýže na sushi, rýžový ocet, sojová omáčka, zelenina, syrové ryby, mořská řasa, wasabi
Rýže + ocet a pak dle typu ryba (losos, tuňák, kalamár atd., syrový), do Maki navíc mořská řasa, lze použít další ingredience (avokádo, okurka, sezamová semínka)... mnoho možností
rasa, ryze, "napln" (napr. tunak, losos, avokado, repa, krevety...), k tomu sojova omacka, wasabi, nakladany zazvor...
Speciální rýže na sushi, rýžový ocet, mořské plody, ryby nebo na bezmasé sushi (bílá ředkev, okurka, avokádo), dále i např. sezamové semínka, možno podle toho který typ děláme mořské řasy, k dochucení wasabi, sójová omáčka, naložený zázvor
ryba, rýže, vasabi,
ryba,rýže, vasabi,bambus
nori (mořská řasa), rýže smíchaná s rýžovým octem; další suroviny závisí na typu sushi (rybí maso, vajíčka, zelenina, avokádo, grahamová semínka atd.)
zelené listy, rýže atd
ryba surova, ryze,
ryba,rýže, vasabi,mořské řasy
mořské řasy, rýže, rýžový ocet, sojovka, wasabi, a dále čerstvé ryby a zelenina, popř. vejce, tofu - dle fantazie
řasa, rýže, syrová ryba, zelenina
sušená ryba
mořské řasy, syrové rybí maso, rýže a nějaká ochucovadla
-
rýže, řasy, mořské potvory
řasa nori, rýže ochucená rýžovým octem, syrová ryba/okurka/avokádo ...
řasa, rýže, wasabi křen, ryba nebo zelenina + sojová omáčka
rýže, mořská řasa, zelenina, ryba, dochucovadla jsou sojová omáčka, zázvor a wasabi
Rýže, řasa, syrová ryba/zelenina
ryze, ryba. zelenina, sojova omacka
rýže,zelenina,ryby,maso,řasy
Rýže (speciální), syrová ryba, omáčka.
syrová ryba, rýže, atd.
mořská řasa, rýže, syrová ryba
rýže, rýžový ocet a volitelně třeba mořská řasa, zelenina, rybí maso
Rýže, řasa, losos, kreveta, avokádo atd., příloha marinovaný zázvor, sojová omáčka, wasabi
řasy, rýže + různá náplň (např. ryby - losos, okoun; avokádo, surimi tyčinky, krabí maso, kreveta...)
rýže, ryba, mořské řasy, wasabi
zelená lisovaná řasa, rýže, zelenina-okurka..,syrová ryba-losos...
rýže, rybí maso, omáčka, řasa
ryba, řasa, ryže
nori, rýže, wasabi +např losos, tuˇák, kreveta atd
řasy, rýže, rýžový ocet, avokádo, losos nebo okurka
syrová ryba, rýže, řasy
základem je rýže a dle druhu sushi se přidává: čerstvé či upravené ryby, maso atd...dle druhu se pak balí do řas, či nikoliv, může se přidat kaviár, sezam
Rýže, mořská řasa a hlavní ingradience, což může být cokoliv (např. losos, zelenina, krab, atd.)
Syrové ryby
mořské řasy, čerstvé ryby, rýře, čerstvá zelenina
základ řasy, rýže a podle chuti dovnitř zelenina, losos, krevety
Ryza, sojova omacka, cerstva ryba
rýže, ryba, mořská řasa
vařená rýže, syrová ryba nebo zelenina, mořská řasa
rýže, syrová ryba a řasa
rýže, chaluha, ryba a wasabi
Rýže, ryby.
řasy, rýže, ryba
ingredience jsou různé ale hlavní je rýže a list nějaké řasy
ryba, rýže, chaluha
rýže, řasa nori, wasabi křen, dále např. losos, tuňák, okurka, avokádo...
řasa,rýže,syrove morske maso,wasabi,okurka...
sushi rýže, rýžový ocet, nori řasa, wasabi, sojová omáčka, nakládaný zázvor, náplň - syrová nebo uzená ryba, mořské plody, zelenina, avokádo, vejce, tofu, sezamová semínka apod.
rýže, octový rozvar na rýži, pak se může přidat řasa, syrové maso, zelenina, sezamová semínka, ředkev, kaviár..., wasabi (křen), zázvor a sojovka
rýže, řasa, syrová ryba, "náplň" sushi může být upravena dle chuti strávníka (avokádo, okurka,...)
syrová ryba, zelenina, rýže, mořské řasy, křen wasabi, sojová omáčka atd.
sushi rýže, ryby/mořské plody, řasy, omáčka
řasa, speciální rýže namočená v rýžovém octu, různé druhy syrových ryb, krevety, omeleta, soja, zelenina jako avokádo, ředkev, okurka, občas se přidává sezam, kaviár atd. + wasabi a speciální sojova omacka
Rýže, řasy, ryba, zelenina
zelená řasa, rýže, ryba (losos)
rýže, ryby
ryze, morska rasa, ryba nebo zelenina
Rýže, mořská řasa, zelenina, syrové kousky ryb, vajíčko, kaviár, wasabi... Dělá se i nasladko např. s flambovaným ananasem...
syrová ryba, rýže, řasy, omáčky(např.wasabi)
syrová ryba, rýže, mořská řasa
Především rýže a omáčka potom už je to individuální podle toho, jakésushi chcete.
Nějaká ta řasa, rýže, syrová ryba, ale může tam být i zelenina nebo je i sushi bez řasy.
syrové rybí maso, x způsobů přípravy s x ingrediencemi
sushi ryze, ryzovy ocet, morska rasa, napln (syrova ryba, avokado, okurka, nakladana redkev, popr. jine podle chuti), wasabi, sojova omacka. Na moji oblibenou kalifornskou inside out rolku pak i sezamova seminka
syrová ryba, rýže, řasa, zelenina
rýže, řasy, okurky, syrové ryby, zelenina, wasabi, sojová omáčka
hovno,sifl,mořská řasa,ryba,rýže
řasa, syrová ryba/zelenina, rýže
syrová ryba
Záleží na typu sushi. Já ochutnala maki suši- speciální rýže, mořská řasa nori a okurka a losos.. plus sojová omáčka, kousek zázvoru a wasabi
11291,06 %75,68 % 

Graf

15. Víte, jaký je rozdíl mezi sushi a sashimi?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 16, neotázka č. 17].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne11175 %75 %  
ano3725 %25 %  

Graf

16. Pokud Ano, zkuste vypsat, o jaký rozdíl se jedná:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
rolka a nerolka12,7 %0,68 %  
Sashimi jsou zdobené plátky ryb bez rýže, narozdíl od sushi. Viz. výše zmíněné u otázky č. 1412,7 %0,68 %  
sushi je zabalene dokolecka, sashimi je ryze a na tom zhora kousek ryby12,7 %0,68 %  
sashimi je jen ryba (bez rýže a řasy)12,7 %0,68 %  
sushi je z ryb, sashimi z jiého masa12,7 %0,68 %  
sushi je rolka, kdežto sashimi je obláček rýže a na něm plátek ryby12,7 %0,68 %  
sushi = rýže+ další ingredience, sashimi = na plátky krájené syrové rybí maso12,7 %0,68 %  
sashimi - uparavené kousky ryb a možských plodů, sushi je tvarovaná rýže s přílohou12,7 %0,68 %  
sushi - válečky s rýží s kouskem syrové ryby n. mořskými plody, sashimi - samostatně kousek syrové ryby n.mořských plodů12,7 %0,68 %  
syrove ryby vs. ryby ci zelenina balene v ryzi12,7 %0,68 %  
ostatní odpovědi jedno je ze syrovych ryb a druhe z tepelne upravenych, ale ktere je ktere?;)
sashimi jsou nakrájené na tenko plátky ryby
jsou jinak poskládané - sushi se balí, sashimi se skládá na sebe..aspoň myslím
u sushi je rýže pod řasou a sashimi ji má i okolo :)
Sushi je s rýží, sashimi je v podstatě samotná syrová ryba
sushi je "zabalene", sashimi je ryba polozena na valecku ryze
Myslím, že sashimi je syrové maso jen tak na talíři
sushi může obsahovat maso, ale jeho základem je rýže a nori; sashimi jsou aranžované plátky syrového masa, obvykle ryby, ale třeba i hovězího nebo koňského masa
sashimi je pouze syrová ryba, sushi je ryba s rýží, případně i řasou
nejsem si jistá, ale sushi může být pouze plátek ryby (případně položené na rýžiú, kdežto sashimi jsou závitky v řase
sashimi jsou kousky obvykle syrového masa, kdežto u sushi je základem pokrmu rýže
sašimi jsou plátkysyrových ryb bez rýže
Sushi - ryba a rýže, sashimi - ryba
sashimi jsou čertvé syrové kousky ryb, sushi obvykle obsahuje i rýži a je upraveno do tvaru
sashimi je vařená ryba
domnívám se, že sashimi neobsahuje rýži, je to jen kus ryby
Sashimi jsou na tenko nakrájené plátečky syrové ryby či jiného syrového masa okrasně nazdobené se zeleninou, sushi se jí s rýží
sashimi je podle mě jen syrový kousek ryby, sushi obsahuje rýži
U sushi se jedná o srolování ingrediencí do "ruličky" a nakrájení na kolečka. Sashimi je rýče upravená většinou do obdélnikového tvaru, přes ni přeložená ryba (většinou tuňák a nebo loso) a je ovázán proužkem řasy
sashimi není zabalené
nakrájené syrové rybí maso servírované bez rýže
Jedno je balený "naruby"
sashimi je jen ryba
Sashimi se skládá ze syrového masa ryb nebo jiných mořských plodů, které se nakrájí na plátky a podávaná s omáčkou na namáčení. Narozdíl od sushi např. zabalené do řasy a rýže.
Sashimi jsou mořské plody sushi rýže.
pokud vim, sashimi jsou najemno, natenko nakrajene platky ryby nebo jineho syroveho masa, ale kvuli tomu, ze jsem vegetarianka, tak je nejim, takze si nejsem uplne jista
na plátky nakrájená syrová ryba např., podáváná s wasabi, ředkví a sojovou omáčkou
2772,97 %18,24 % 

Graf

17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)

Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi na dané škále.

PodotázkaPrůměrRozptyl
Japonská kuchyně1.7840.967
Čínská kuchyně2.5470.761
Indická kuchyně2.6420.851
Vietnamská kuchyně2.730.873
Korejská kuchyně2.6960.86
Thajská kuchyně2.6010.753

Graf

18. Používáte ve své stravě tofu nebo jiné sojové produkty?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne6543,92 %43,92 %  
ano, výjimečně5436,49 %36,49 %  
ano, pravidelně2919,59 %19,59 %  

Graf

19. Jak často do svého jídelníčku zařazujete asijské instantní nudlové polévky?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
tyto polévky nejím vůbec6644,59 %44,59 %  
méně než 1x/ měsíc3422,97 %22,97 %  
1x/ měsíc1812,16 %12,16 %  
1x/ 14 dní149,46 %9,46 %  
1x/ týden128,11 %8,11 %  
1x/ den21,35 %1,35 %  
tyo polévky nejím vůbec10,68 %0,68 %  
3-4x/ týden10,68 %0,68 %  

Graf

20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
dlouhozrnná rýže10369,59 %69,59 %  
jasmínová rýže6543,92 %43,92 %  
basmati rýže5738,51 %38,51 %  
japonská "sushi" rýže2214,86 %14,86 %  
krátkozrnná rýže1812,16 %12,16 %  
střednězrnná rýže1510,14 %10,14 %  
hnědá rýže Natural1510,14 %10,14 %  
arborio rýže149,46 %9,46 %  
divoká planá rýže117,43 %7,43 %  
neznám druhy rýže10,68 %0,68 %  
tesco rejže :D10,68 %0,68 %  
Vždy ovšem parboiled10,68 %0,68 %  
Nepreferuji, jím co je10,68 %0,68 %  
rýži nejím10,68 %0,68 %  
Naprosto netuším10,68 %0,68 %  

Graf

21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
kari13289,19 %89,19 %  
skořice11779,05 %79,05 %  
chilli11577,7 %77,7 %  
zázvor10067,57 %67,57 %  
sezamová semínka7047,3 %47,3 %  
wasabi5637,84 %37,84 %  
koriandr5537,16 %37,16 %  
kurkuma5335,81 %35,81 %  
citronová tráva4027,03 %27,03 %  
šalvěj3725 %25 %  
fenykl3523,65 %23,65 %  
badyán3422,97 %22,97 %  
římský kmín3221,62 %21,62 %  
kardamon2818,92 %18,92 %  
sečuánský pepř1912,84 %12,84 %  
vločky mořských řas117,43 %7,43 %  
limetové listy74,73 %4,73 %  

Graf

22. Používáte asijské nudle?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 23, neotázka č. 24].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano9966,89 %66,89 %  
ne4933,11 %33,11 %  

Graf

23. Které druhy nudlí preferujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
rýžové nudle6969,7 %46,62 %  
vaječné nudle4747,47 %31,76 %  
skleněné nudle3737,37 %25 %  
kudrnaté pšeničné nudle (ramen, mie nudle)1313,13 %8,78 %  
soba nudle (dlouhé pohankové nudle)1010,1 %6,76 %  
udon nudle (tlusté pšeničné nudle)1010,1 %6,76 %  
sómen nudle (velmi tenké pšeničné nudle)44,04 %2,7 %  
shirataki nudle (nízkokalorické nudličky z japonské brambory konnaku ve formě želé)11,01 %0,68 %  

Graf

24. Víte, co je to Kimči?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 25, neotázka č. 26].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne13188,51 %88,51 %  
ano1711,49 %11,49 %  

Graf

25. Pokud Ano, zkuste vypsat, co je Kimči a z jaké země pochází:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
zelenina koření korea15,88 %0,68 %  
korejská kvašená zdravá zelenina15,88 %0,68 %  
Korea, jedná se o nakládané zelí, je to základ korejské kuchyně a je velmi ostré15,88 %0,68 %  
pálivo-kyselé naložené zelí, Korea15,88 %0,68 %  
korea, nakládané zelí15,88 %0,68 %  
zelí, Korea15,88 %0,68 %  
základní korejská příloha k jídlu - čínské zelí nakládané do speciální pálivé pasty; před použítím se nechává uležet (u některých receptů stačí několik dnů, ale většinou jde o týdny až měsíce)15,88 %0,68 %  
korejská polévka15,88 %0,68 %  
sladkoostrá směs z feferonek,medu15,88 %0,68 %  
korejská pochoutka ze zelí15,88 %0,68 %  
ostatní odpovědi korejské náriodní jídlo - zelí, mrkev, čili
naložené čínské zelí v rybím oleji a jiných přísadách a koření
Korea, kvašená zelenina, nejčastěji čínské zelí ochcucená chilli, rybí omáčkou, zázvorem a česnekem.
ovoce s tvrdou slupkou a mazlavou sladkou dužninou, která je tvrdá. původ nevím
fermentovane pikantni zeli, asi japonsko
Korejské jídlo připravené z nakládané a fermentované zeleniny a dalších ingrediencí. Dá se říci korejská obdoba Pickles.
korejská specialita, nakládané ostré zelí
741,18 %4,73 % 

Graf

26. Využíváte někdy ve své kuchyni pánev Wok?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano8456,76 %56,76 %  
ne6443,24 %43,24 %  

Graf

27. Jaký je váš věk?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
21-309765,54 %65,54 %  
15-202114,19 %14,19 %  
31-401711,49 %11,49 %  
51 a více85,41 %5,41 %  
41-5053,38 %3,38 %  

Graf

28. Jaké je vaše pohlaví?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena11577,7 %77,7 %  
muž3322,3 %22,3 %  

Graf

29. Jaké je vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
středoškolské vzdělání s maturitou8557,43 %57,43 %  
vysokoškolské vzdělání3725 %25 %  
základní vzdělání117,43 %7,43 %  
vyšší odborné vzdělání85,41 %5,41 %  
učební obor74,73 %4,73 %  

Graf

30. Jaké je vaše bydliště?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Velké město7147,97 %47,97 %  
Malé město2617,57 %17,57 %  
Středně velké město2617,57 %17,57 %  
Vesnice2516,89 %16,89 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 12 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

2. Zajímáte se o asijskou kuchyni a je pro vás nějakým způsobem lákavá?

  • odpověď ano:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Hoi-sin omáčka na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi japonská "sushi" rýže na otázku 20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?

3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?

  • odpověď pokrmy Indické kuchyně:
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
  • odpověď pokrmy Japonské kuchyně:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi japonská "sushi" rýže na otázku 20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi vločky mořských řas na otázku 21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi mořské řasy na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?

7. Kde sháníte speciální potraviny pro přípravu asijských jídel?

  • odpověď specializované prodejny:
    • 2.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi rýžový ocet na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
    • 2.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi rýžové víno na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?

8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?

  • odpověď bambusové výhonky:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi arborio rýže na otázku 20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?

9. Víte, co je to čatní?

  • odpověď ne:
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ne na otázku 13. Víte, z jakých ingrediencí se sushi skládá?

11. Jedl/a jste někdy sushi?

  • odpověď ano, jsem pravidelným konzumentem sushi:
    • 4.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?

12. Odkud jste sushi konzumovali?

  • odpověď restaurace, bary, bufety:
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano, jsem pravidelným konzumentem sushi na otázku 11. Jedl/a jste někdy sushi?

17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)

  • odpověď Japonská kuchyně=1:
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Vietnamská kuchyně=1 na otázku 17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)

19. Jak často do svého jídelníčku zařazujete asijské instantní nudlové polévky?

  • odpověď tyto polévky nejím vůbec:
    • 2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi arborio rýže na otázku 20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?

20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?

  • odpověď jasmínová rýže:
    • 2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?

21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?

  • odpověď sezamová semínka:
    • 2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi vločky mořských řas na otázku 21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?
  • odpověď wasabi:
    • 2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi rýžový ocet na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
    • 2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi vločky mořských řas na otázku 21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?

26. Využíváte někdy ve své kuchyni pánev Wok?

  • odpověď ano:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Korejská kuchyně=4 na otázku 17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Jak často navštěvujete asijské restaurace, bistra, bufety nebo bary?

2. Zajímáte se o asijskou kuchyni a je pro vás nějakým způsobem lákavá?

3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?

4. Zkoušeli jste někdy jíst jídelními hůlkami?

5. Zkoušeli jste někdy připravit nějaký pokrm z asijské kuchyně doma?

6. Používáte do asijských jídel české náhražky nebo originální suroviny?

7. Kde sháníte speciální potraviny pro přípravu asijských jídel?

8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?

9. Víte, co je to čatní?

11. Jedl/a jste někdy sushi?

12. Odkud jste sushi konzumovali?

13. Víte, z jakých ingrediencí se sushi skládá?

15. Víte, jaký je rozdíl mezi sushi a sashimi?

17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)

18. Používáte ve své stravě tofu nebo jiné sojové produkty?

19. Jak často do svého jídelníčku zařazujete asijské instantní nudlové polévky?

20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?

21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?

22. Používáte asijské nudle?

23. Které druhy nudlí preferujete?

24. Víte, co je to Kimči?

26. Využíváte někdy ve své kuchyni pánev Wok?

27. Jaký je váš věk?

28. Jaké je vaše pohlaví?

29. Jaké je vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

30. Jaké je vaše bydliště?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Jak často navštěvujete asijské restaurace, bistra, bufety nebo bary?

2. Zajímáte se o asijskou kuchyni a je pro vás nějakým způsobem lákavá?

3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?

4. Zkoušeli jste někdy jíst jídelními hůlkami?

5. Zkoušeli jste někdy připravit nějaký pokrm z asijské kuchyně doma?

6. Používáte do asijských jídel české náhražky nebo originální suroviny?

7. Kde sháníte speciální potraviny pro přípravu asijských jídel?

8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?

9. Víte, co je to čatní?

11. Jedl/a jste někdy sushi?

12. Odkud jste sushi konzumovali?

13. Víte, z jakých ingrediencí se sushi skládá?

15. Víte, jaký je rozdíl mezi sushi a sashimi?

17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)

18. Používáte ve své stravě tofu nebo jiné sojové produkty?

19. Jak často do svého jídelníčku zařazujete asijské instantní nudlové polévky?

20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?

21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?

22. Používáte asijské nudle?

23. Které druhy nudlí preferujete?

24. Víte, co je to Kimči?

26. Využíváte někdy ve své kuchyni pánev Wok?

27. Jaký je váš věk?

28. Jaké je vaše pohlaví?

29. Jaké je vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

30. Jaké je vaše bydliště?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Klátíková, M.Asijská kuchyně v ČR (výsledky průzkumu), 2012. Dostupné online na https://asijska-kuchyne-v-cr.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.