Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
jsem studentkou 3. ročníku oboru Diplomovaný nutriční terapeut a ráda bych vás požádala o vyplnění následujícího dotazníku, který bude podkladem k mé absolventské práci na téma „Asijská kuchyně“.
Jeho vyplněním pomůžete zjistit všeobecné povědomí a zkušenosti populace ČR s kuchyní především východní a jihovýchodní Asie.
Dotazník vám nezabere více než 3-5 minut, je zcela anonymní a všechny výsledky budou prezentovány souhrně.
Předem Vám moc děkuji za účast v tomto šetření, především za Váš zájem, čas a námahu, kterou věnujete prospěšné věci. Veškeré vaše odpovědi jsou pro mě nesmírně cenné.
Odpovědi respondentů
1. Jak často navštěvujete asijské restaurace, bistra, bufety nebo bary?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
občas (několikrát měsíčně)
65
43,92 %
43,92 %
zřídka (několikrát ročně)
56
37,84 %
37,84 %
Méně než 1x/ rok
15
10,14 %
10,14 %
často (několikrát týdně)
6
4,05 %
4,05 %
tyto podniky nenavštěvuji
6
4,05 %
4,05 %
2. Zajímáte se o asijskou kuchyni a je pro vás nějakým způsobem lákavá?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
82
55,41 %
55,41 %
trochu
51
34,46 %
34,46 %
ne
15
10,14 %
10,14 %
3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
pokrmy Čínské kuchyně
122
82,43 %
82,43 %
pokrmy Vietnamské kuchyně
79
53,38 %
53,38 %
pokrmy Japonské kuchyně
76
51,35 %
51,35 %
pokrmy Indické kuchyně
72
48,65 %
48,65 %
pokrmy Thajské kuchyně
61
41,22 %
41,22 %
pokrmy Korejské kuchyně
11
7,43 %
7,43 %
pokrmy Indonéské kuchyně
7
4,73 %
4,73 %
s žádnými
4
2,7 %
2,7 %
pokrmy Malajské kuchyně
3
2,03 %
2,03 %
4. Zkoušeli jste někdy jíst jídelními hůlkami?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano, rád/a bych se v tom časem zdokonalil/a
43
29,05 %
29,05 %
ano, jím hůlkami pravidelně
40
27,03 %
27,03 %
ano, jednou
35
23,65 %
23,65 %
ne, nijak po tom netoužím
30
20,27 %
20,27 %
5. Zkoušeli jste někdy připravit nějaký pokrm z asijské kuchyně doma?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 6, ne → otázka č. 9].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
116
78,38 %
78,38 %
ne
32
21,62 %
21,62 %
6. Používáte do asijských jídel české náhražky nebo originální suroviny?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [spíše české náhražky → otázka č. 7, spíše originální suroviny → otázka č. 7, půl na půl → otázka č. 7].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
půl na půl
46
39,66 %
31,08 %
spíše české náhražky
37
31,9 %
25 %
spíše originální suroviny
33
28,45 %
22,3 %
7. Kde sháníte speciální potraviny pro přípravu asijských jídel?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
hypermarkety
70
60,34 %
47,3 %
specializované prodejny
53
45,69 %
35,81 %
supermarkety
49
42,24 %
33,11 %
E-shopy
8
6,9 %
5,41 %
8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
sojová omáčka
105
90,52 %
70,95 %
bambusové výhonky
76
65,52 %
51,35 %
kokosové mléko
50
43,1 %
33,78 %
klíčky luštěnin (sója, fazole, hrách)
48
41,38 %
32,43 %
houby šitake
33
28,45 %
22,3 %
mořské řasy
33
28,45 %
22,3 %
ústřicová omáčka
26
22,41 %
17,57 %
rýžový papír
25
21,55 %
16,89 %
sezamový olej
25
21,55 %
16,89 %
čatní
24
20,69 %
16,22 %
rýžový ocet
23
19,83 %
15,54 %
rýžové víno
20
17,24 %
13,51 %
rybí omáčka
17
14,66 %
11,49 %
Hoi-sin omáčka
10
8,62 %
6,76 %
černé houby mu-er
10
8,62 %
6,76 %
miso
8
6,9 %
5,41 %
kimči
7
6,03 %
4,73 %
žádné z uvedených
3
2,59 %
2,03 %
vodní kaštany
2
1,72 %
1,35 %
černá vejce
1
0,86 %
0,68 %
9. Víte, co je to čatní?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 10, ne → otázka č. 11].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ne
89
60,14 %
60,14 %
ano
59
39,86 %
39,86 %
10. Pokud Ano, zkuste vypsat, co je čatní a z jaké země pochází:
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Indie
3
5,08 %
2,03 %
ostrá indická omáčky z ovoce nebo zeleniny k dochucení jídel
1
1,69 %
0,68 %
chuťově výrazná hustá omáčka z Indie
1
1,69 %
0,68 %
Indie, hustá kořeněná omáčka až pasta ze zeleniny, nejčastěji z rajčat
1
1,69 %
0,68 %
"Omáčka", pochutina přidávající se k jídlu/do jídel, nejčastěji k masu. Něco na způsob salsy. Indie.
1
1,69 %
0,68 %
zeleninový pokrm z indie, pikantní, někdy s masem; jí se většinou s plackami... ne zcela nepodobný našemu leču =)
1
1,69 %
0,68 %
ostrá omáčka z jablek a manga. je typickým indickým jídlem
1
1,69 %
0,68 %
Dochucovadlo (podobně jako salsa), z Indie
1
1,69 %
0,68 %
Zvýrazňující omáčka, nevím, z jaké země pochází
1
1,69 %
0,68 %
Pochází z Indie a je to ovocná zavařenina.
1
1,69 %
0,68 %
ostatní odpovědi
Je to takova nasladla jako by marmeladova omacka. Znam mango chutney. Zeme puvodu tipuji Thajsko nebo Indonesii. maso, indie ostrý "džem" zeleninová mix-čalamáda čatní pochází z Indie a jedná se o rozvařené ovoce, které se používá jako příloha k masu, pečivu atd. Podobné jako naše marmeláda, ale více tekutá indie, smes zeleniny s korenim kořeněná dochucovací pochoutka z Indie dochucovací omáčka, Indie Indie, ovoce nalozene v koreni a okyselene, priloha indie, jakási omáčkozavařenina omáčka Z Indie, rozvařená a ochucená zelenina. Indie, je to taková omáčka, která se podává např. k masu měla by to být hustá omáčka (něco jako marmeláda) je z ovoce nebo zeleniny - zemi netuším sladko-pikantní dip (obvykle ovocný), Indie Obvykle lehce pikantní "pasta" na bázi ovoce, Indie dochucovadlo z Indie omáčka z Indie indická "omáčka" - často se dělá ovocná (např. mangové nebo jablečné čatní), ale vždycky je pikantní; používá se např. jako příloha k rýži asijský zeleninový salát - indie - indie, pálivá omáčka hustá omáčka nebo pasta ze zeleniny nebo ovoce Omáčka k dochucování pokrmů, Indie Hutná kořeněná (pálivá, je z Indie) omáčka, v níž si konzument máčí "přílohu" (rýži, placku). omáčka původem z indické kuchyně Z Indie - něco jako jablečná povidla s chili různě pálivá omáčka k dochucování pokrmů, Indie Indie, zelenina ovocno zeleninová omáčka, Indie indická salsa omáčka na dochucování jídel, zřejmě pochází z indické kuchyně kořeněná nakrajená zelenina tepelně zpracovaná, původ nevím Kořeněná ovocná nebo zeleninová "marmeláda", Indie. Indie, omáčka vyráběná z ovoce a zeleniny k dochcuení jídel, většinou ostré chuti. čatní je něco jako pomazánka ze zeleniny, ale i ovoce - například cibulové čatní, fíkové, mango čatní... nevím odkud pochází hustá dochucovací omáčky z indie dip nebo omáčka, do které se namáčejí placky a maso , původ v Indii Pálivá směs, z Indie. indie, pikantni priloha, casto z ovoce Zvýrazňující omáčka či dochucovací doplněk původem z Indie. Pochází z Indie a je to omáčka, nebo dochucovadlo. omáčka z ovoce a zeleniny, pikantní, z Indie čalamáda k dochucení jídel, indie Dochucovací omáčka a pochází z Indie. příloha v indické kuchyni indická omáčka z ovoce a zeleniny
47
79,66 %
31,76 %
11. Jedl/a jste někdy sushi?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano, ochutnal/a, ale nechutnalo mi → otázka č. 12, ano, ochutnal/a a chutnalo mi → otázka č. 12, ano, jsem pravidelným konzumentem sushi → otázka č. 12, ne, nikdy jsem ho neochutnala a ani o to nemám zájem → otázka č. 13, ne, neměl/a jsem příležitost, ale rád/a bych ho někdy zkusil/a → otázka č. 13].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano, ochutnal/a a chutnalo mi
44
29,73 %
29,73 %
ano, jsem pravidelným konzumentem sushi
33
22,3 %
22,3 %
ne, neměl/a jsem příležitost, ale rád/a bych ho někdy zkusil/a
33
22,3 %
22,3 %
ano, ochutnal/a, ale nechutnalo mi
21
14,19 %
14,19 %
ne, nikdy jsem ho neochutnala a ani o to nemám zájem
17
11,49 %
11,49 %
12. Odkud jste sushi konzumovali?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
restaurace, bary, bufety
79
80,61 %
53,38 %
domácí příprava
36
36,73 %
24,32 %
kupované z obchodu
26
26,53 %
17,57 %
workshopy
3
3,06 %
2,03 %
13. Víte, z jakých ingrediencí se sushi skládá?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 14, ne → otázka č. 15].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
123
83,11 %
83,11 %
ne
25
16,89 %
16,89 %
14. Pokud Ano, zkuste je vyjmenovat:
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
rýže, ryba, řasa
2
1,63 %
1,35 %
sushi rýže s rýžovým octem, solí a cukrem, řasa nori, wasabi, sójová omáčka, nakládaný zázvor
1
0,81 %
0,68 %
rýže (+ ocet, cukr, sůl), řasa nori a dále dle chuti např. syrová ryba, krevety, avokádo, okurka, sezam atd.
1
0,81 %
0,68 %
ryba
1
0,81 %
0,68 %
rýže, ryba, zelenina
1
0,81 %
0,68 %
rýže, nori, wasabi, ryba, zelenina...
1
0,81 %
0,68 %
syrová ryba, rýže
1
0,81 %
0,68 %
rýže a dál nevím
1
0,81 %
0,68 %
řasy, rybí maso, rýže, zelenina
1
0,81 %
0,68 %
mořská řasa, rýže, ryba
1
0,81 %
0,68 %
ostatní odpovědi
Dělá se různé: ovocné, s rybou/krabím masem/krevetou nebo se zeleninou... Maki: základ je japonská rýže s rýžovým octem. Nori řasa jako obal, uvnitř okurka, případně mrkev nebo jiná zelenina. Nigiri je rýže s lososem/rybou nahoře. Temaki - kornout mořské řasy, mořská sůl, rýže, rybí maso rýže, mořské řasy, případně syrová ryba, wasabi, sojová omáčka, škeble, zelenina a pod rýže na sushi, řasy, náplň - losos, krabí tyčinky, avokádo a pod. mořské řasy, rýže, syrové ryby (losos), řasy, rýže, náplň (okurka, krabí tyčinky.. ) rýže, rybí maso, mořské řasy, wasabi... nemýlím-li se, existuje více druhů sushi, takže předpokládám, že se ingredience budou lišit rýče, mořská řasa, čerstvá ryba, různě volitelné ingredience... řasy, rýže, syrová ryba, případně uzený losos, tuňák, sezamové semínko... ryba (tuňák, losos, aj.) , avokádo, mořská řasa, rýže, omáčka: sojová, zázvor, wasabi chaluha, rýže, krabí kousek, zelenina rýže na sushi, losos, avokádo, papír z mořských řas, rýžový ocet. papir z morskych ras nebo ryzovy papir, ryze, syrove ryby popr. zelenina řasa, rýže, okurka, uzený losos, krevety, krabítyčinky mořská řasa, rýže, ryba/zelenina ryže,rasa,ryby... rýže, řasy, syrové rybí maso ryba a rýže speciální rýže, řasa nori, rýžový ocet, wasabi a náplň dle výběru rýže, pak nějaký druh ryby, plát, do kterého se to balí, popřípadě zelenina, či semínka morska rasa, sushi ryze, ryba nebo zelenina, nebo kure sushi rýže, rýžový ocet, cukr, sůl, nori, okurek, sezam, wasabi, vaječná omeleta, shiitake, rybí maso, sakura denbu, avokádo, atd. atd.. rýže, řasa mori, uzený losos mořské časy, rýže, ryba, mořské plody ryze, cerstve ryby, morska, rasa, zelenina, zazvor losos, rýže, mořská řasa, ocet rýže, řasy, ryby, zelenina + wasabi a sojova omacka Rýže, ryby (případně jikry, krevety) nebo zeleinina, řasa rýže, wasabi, syrové ryby, sojová omáčka rejže, sirová ryba a mořská řasa rýže, mořská řasa, ryby, mořské plody, rýžový ocet, zelenina, sojové omáčka, wasabi sushi rýže, mořské řasy, syrové ryby mořská řasa, rýže, kreveta, krab, mango, okurka, losos speciální rýže, losos, sojová omáčka, mořská řasa, wasabi, zelenina rýže, ryba losos k tomu ostré omáčky řasy (chaluhy), rýže, sirové ryby nebo zelenina (okurka, avokádo..),sezam a přdává se k tomu wassabi a marinovaný zázvor s omáčkou sojovou rýže, mořská řasa, syrové ryby nebo zelenina, rýžový ocet ryby, řasy, rýže rýže na sushi, rýžový ocet, sojová omáčka, zelenina, syrové ryby, mořská řasa, wasabi Rýže + ocet a pak dle typu ryba (losos, tuňák, kalamár atd., syrový), do Maki navíc mořská řasa, lze použít další ingredience (avokádo, okurka, sezamová semínka)... mnoho možností rasa, ryze, "napln" (napr. tunak, losos, avokado, repa, krevety...), k tomu sojova omacka, wasabi, nakladany zazvor... Speciální rýže na sushi, rýžový ocet, mořské plody, ryby nebo na bezmasé sushi (bílá ředkev, okurka, avokádo), dále i např. sezamové semínka, možno podle toho který typ děláme mořské řasy, k dochucení wasabi, sójová omáčka, naložený zázvor ryba, rýže, vasabi, ryba,rýže, vasabi,bambus nori (mořská řasa), rýže smíchaná s rýžovým octem; další suroviny závisí na typu sushi (rybí maso, vajíčka, zelenina, avokádo, grahamová semínka atd.) zelené listy, rýže atd ryba surova, ryze, ryba,rýže, vasabi,mořské řasy mořské řasy, rýže, rýžový ocet, sojovka, wasabi, a dále čerstvé ryby a zelenina, popř. vejce, tofu - dle fantazie řasa, rýže, syrová ryba, zelenina sušená ryba mořské řasy, syrové rybí maso, rýže a nějaká ochucovadla - rýže, řasy, mořské potvory řasa nori, rýže ochucená rýžovým octem, syrová ryba/okurka/avokádo ... řasa, rýže, wasabi křen, ryba nebo zelenina + sojová omáčka rýže, mořská řasa, zelenina, ryba, dochucovadla jsou sojová omáčka, zázvor a wasabi Rýže, řasa, syrová ryba/zelenina ryze, ryba. zelenina, sojova omacka rýže,zelenina,ryby,maso,řasy Rýže (speciální), syrová ryba, omáčka. syrová ryba, rýže, atd. mořská řasa, rýže, syrová ryba rýže, rýžový ocet a volitelně třeba mořská řasa, zelenina, rybí maso Rýže, řasa, losos, kreveta, avokádo atd., příloha marinovaný zázvor, sojová omáčka, wasabi řasy, rýže + různá náplň (např. ryby - losos, okoun; avokádo, surimi tyčinky, krabí maso, kreveta...) rýže, ryba, mořské řasy, wasabi zelená lisovaná řasa, rýže, zelenina-okurka..,syrová ryba-losos... rýže, rybí maso, omáčka, řasa ryba, řasa, ryže nori, rýže, wasabi +např losos, tuˇák, kreveta atd řasy, rýže, rýžový ocet, avokádo, losos nebo okurka syrová ryba, rýže, řasy základem je rýže a dle druhu sushi se přidává: čerstvé či upravené ryby, maso atd...dle druhu se pak balí do řas, či nikoliv, může se přidat kaviár, sezam Rýže, mořská řasa a hlavní ingradience, což může být cokoliv (např. losos, zelenina, krab, atd.) Syrové ryby mořské řasy, čerstvé ryby, rýře, čerstvá zelenina základ řasy, rýže a podle chuti dovnitř zelenina, losos, krevety Ryza, sojova omacka, cerstva ryba rýže, ryba, mořská řasa vařená rýže, syrová ryba nebo zelenina, mořská řasa rýže, syrová ryba a řasa rýže, chaluha, ryba a wasabi Rýže, ryby. řasy, rýže, ryba ingredience jsou různé ale hlavní je rýže a list nějaké řasy ryba, rýže, chaluha rýže, řasa nori, wasabi křen, dále např. losos, tuňák, okurka, avokádo... řasa,rýže,syrove morske maso,wasabi,okurka... sushi rýže, rýžový ocet, nori řasa, wasabi, sojová omáčka, nakládaný zázvor, náplň - syrová nebo uzená ryba, mořské plody, zelenina, avokádo, vejce, tofu, sezamová semínka apod. rýže, octový rozvar na rýži, pak se může přidat řasa, syrové maso, zelenina, sezamová semínka, ředkev, kaviár..., wasabi (křen), zázvor a sojovka rýže, řasa, syrová ryba, "náplň" sushi může být upravena dle chuti strávníka (avokádo, okurka,...) syrová ryba, zelenina, rýže, mořské řasy, křen wasabi, sojová omáčka atd. sushi rýže, ryby/mořské plody, řasy, omáčka řasa, speciální rýže namočená v rýžovém octu, různé druhy syrových ryb, krevety, omeleta, soja, zelenina jako avokádo, ředkev, okurka, občas se přidává sezam, kaviár atd. + wasabi a speciální sojova omacka Rýže, řasy, ryba, zelenina zelená řasa, rýže, ryba (losos) rýže, ryby ryze, morska rasa, ryba nebo zelenina Rýže, mořská řasa, zelenina, syrové kousky ryb, vajíčko, kaviár, wasabi... Dělá se i nasladko např. s flambovaným ananasem... syrová ryba, rýže, řasy, omáčky(např.wasabi) syrová ryba, rýže, mořská řasa Především rýže a omáčka potom už je to individuální podle toho, jakésushi chcete. Nějaká ta řasa, rýže, syrová ryba, ale může tam být i zelenina nebo je i sushi bez řasy. syrové rybí maso, x způsobů přípravy s x ingrediencemi sushi ryze, ryzovy ocet, morska rasa, napln (syrova ryba, avokado, okurka, nakladana redkev, popr. jine podle chuti), wasabi, sojova omacka. Na moji oblibenou kalifornskou inside out rolku pak i sezamova seminka syrová ryba, rýže, řasa, zelenina rýže, řasy, okurky, syrové ryby, zelenina, wasabi, sojová omáčka hovno,sifl,mořská řasa,ryba,rýže řasa, syrová ryba/zelenina, rýže syrová ryba Záleží na typu sushi. Já ochutnala maki suši- speciální rýže, mořská řasa nori a okurka a losos.. plus sojová omáčka, kousek zázvoru a wasabi
112
91,06 %
75,68 %
15. Víte, jaký je rozdíl mezi sushi a sashimi?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 16, ne → otázka č. 17].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ne
111
75 %
75 %
ano
37
25 %
25 %
16. Pokud Ano, zkuste vypsat, o jaký rozdíl se jedná:
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
rolka a nerolka
1
2,7 %
0,68 %
Sashimi jsou zdobené plátky ryb bez rýže, narozdíl od sushi. Viz. výše zmíněné u otázky č. 14
1
2,7 %
0,68 %
sushi je zabalene dokolecka, sashimi je ryze a na tom zhora kousek ryby
1
2,7 %
0,68 %
sashimi je jen ryba (bez rýže a řasy)
1
2,7 %
0,68 %
sushi je z ryb, sashimi z jiého masa
1
2,7 %
0,68 %
sushi je rolka, kdežto sashimi je obláček rýže a na něm plátek ryby
1
2,7 %
0,68 %
sushi = rýže+ další ingredience, sashimi = na plátky krájené syrové rybí maso
1
2,7 %
0,68 %
sashimi - uparavené kousky ryb a možských plodů, sushi je tvarovaná rýže s přílohou
1
2,7 %
0,68 %
sushi - válečky s rýží s kouskem syrové ryby n. mořskými plody, sashimi - samostatně kousek syrové ryby n.mořských plodů
1
2,7 %
0,68 %
syrove ryby vs. ryby ci zelenina balene v ryzi
1
2,7 %
0,68 %
ostatní odpovědi
jedno je ze syrovych ryb a druhe z tepelne upravenych, ale ktere je ktere?;) sashimi jsou nakrájené na tenko plátky ryby jsou jinak poskládané - sushi se balí, sashimi se skládá na sebe..aspoň myslím u sushi je rýže pod řasou a sashimi ji má i okolo :) Sushi je s rýží, sashimi je v podstatě samotná syrová ryba sushi je "zabalene", sashimi je ryba polozena na valecku ryze Myslím, že sashimi je syrové maso jen tak na talíři sushi může obsahovat maso, ale jeho základem je rýže a nori; sashimi jsou aranžované plátky syrového masa, obvykle ryby, ale třeba i hovězího nebo koňského masa sashimi je pouze syrová ryba, sushi je ryba s rýží, případně i řasou nejsem si jistá, ale sushi může být pouze plátek ryby (případně položené na rýžiú, kdežto sashimi jsou závitky v řase sashimi jsou kousky obvykle syrového masa, kdežto u sushi je základem pokrmu rýže sašimi jsou plátkysyrových ryb bez rýže Sushi - ryba a rýže, sashimi - ryba sashimi jsou čertvé syrové kousky ryb, sushi obvykle obsahuje i rýži a je upraveno do tvaru sashimi je vařená ryba domnívám se, že sashimi neobsahuje rýži, je to jen kus ryby Sashimi jsou na tenko nakrájené plátečky syrové ryby či jiného syrového masa okrasně nazdobené se zeleninou, sushi se jí s rýží sashimi je podle mě jen syrový kousek ryby, sushi obsahuje rýži U sushi se jedná o srolování ingrediencí do "ruličky" a nakrájení na kolečka. Sashimi je rýče upravená většinou do obdélnikového tvaru, přes ni přeložená ryba (většinou tuňák a nebo loso) a je ovázán proužkem řasy sashimi není zabalené nakrájené syrové rybí maso servírované bez rýže Jedno je balený "naruby" sashimi je jen ryba Sashimi se skládá ze syrového masa ryb nebo jiných mořských plodů, které se nakrájí na plátky a podávaná s omáčkou na namáčení. Narozdíl od sushi např. zabalené do řasy a rýže. Sashimi jsou mořské plody sushi rýže. pokud vim, sashimi jsou najemno, natenko nakrajene platky ryby nebo jineho syroveho masa, ale kvuli tomu, ze jsem vegetarianka, tak je nejim, takze si nejsem uplne jista na plátky nakrájená syrová ryba např., podáváná s wasabi, ředkví a sojovou omáčkou
27
72,97 %
18,24 %
17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)
Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi na dané škále.
Podotázka
Průměr
Rozptyl
Japonská kuchyně
1.784
0.967
Čínská kuchyně
2.547
0.761
Indická kuchyně
2.642
0.851
Vietnamská kuchyně
2.73
0.873
Korejská kuchyně
2.696
0.86
Thajská kuchyně
2.601
0.753
18. Používáte ve své stravě tofu nebo jiné sojové produkty?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ne
65
43,92 %
43,92 %
ano, výjimečně
54
36,49 %
36,49 %
ano, pravidelně
29
19,59 %
19,59 %
19. Jak často do svého jídelníčku zařazujete asijské instantní nudlové polévky?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
tyto polévky nejím vůbec
66
44,59 %
44,59 %
méně než 1x/ měsíc
34
22,97 %
22,97 %
1x/ měsíc
18
12,16 %
12,16 %
1x/ 14 dní
14
9,46 %
9,46 %
1x/ týden
12
8,11 %
8,11 %
1x/ den
2
1,35 %
1,35 %
tyo polévky nejím vůbec
1
0,68 %
0,68 %
3-4x/ týden
1
0,68 %
0,68 %
20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
dlouhozrnná rýže
103
69,59 %
69,59 %
jasmínová rýže
65
43,92 %
43,92 %
basmati rýže
57
38,51 %
38,51 %
japonská "sushi" rýže
22
14,86 %
14,86 %
krátkozrnná rýže
18
12,16 %
12,16 %
střednězrnná rýže
15
10,14 %
10,14 %
hnědá rýže Natural
15
10,14 %
10,14 %
arborio rýže
14
9,46 %
9,46 %
divoká planá rýže
11
7,43 %
7,43 %
neznám druhy rýže
1
0,68 %
0,68 %
tesco rejže :D
1
0,68 %
0,68 %
Vždy ovšem parboiled
1
0,68 %
0,68 %
Nepreferuji, jím co je
1
0,68 %
0,68 %
rýži nejím
1
0,68 %
0,68 %
Naprosto netuším
1
0,68 %
0,68 %
21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
kari
132
89,19 %
89,19 %
skořice
117
79,05 %
79,05 %
chilli
115
77,7 %
77,7 %
zázvor
100
67,57 %
67,57 %
sezamová semínka
70
47,3 %
47,3 %
wasabi
56
37,84 %
37,84 %
koriandr
55
37,16 %
37,16 %
kurkuma
53
35,81 %
35,81 %
citronová tráva
40
27,03 %
27,03 %
šalvěj
37
25 %
25 %
fenykl
35
23,65 %
23,65 %
badyán
34
22,97 %
22,97 %
římský kmín
32
21,62 %
21,62 %
kardamon
28
18,92 %
18,92 %
sečuánský pepř
19
12,84 %
12,84 %
vločky mořských řas
11
7,43 %
7,43 %
limetové listy
7
4,73 %
4,73 %
22. Používáte asijské nudle?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 23, ne → otázka č. 24].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
99
66,89 %
66,89 %
ne
49
33,11 %
33,11 %
23. Které druhy nudlí preferujete?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
rýžové nudle
69
69,7 %
46,62 %
vaječné nudle
47
47,47 %
31,76 %
skleněné nudle
37
37,37 %
25 %
kudrnaté pšeničné nudle (ramen, mie nudle)
13
13,13 %
8,78 %
soba nudle (dlouhé pohankové nudle)
10
10,1 %
6,76 %
udon nudle (tlusté pšeničné nudle)
10
10,1 %
6,76 %
sómen nudle (velmi tenké pšeničné nudle)
4
4,04 %
2,7 %
shirataki nudle (nízkokalorické nudličky z japonské brambory konnaku ve formě želé)
1
1,01 %
0,68 %
24. Víte, co je to Kimči?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 25, ne → otázka č. 26].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ne
131
88,51 %
88,51 %
ano
17
11,49 %
11,49 %
25. Pokud Ano, zkuste vypsat, co je Kimči a z jaké země pochází:
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
zelenina koření korea
1
5,88 %
0,68 %
korejská kvašená zdravá zelenina
1
5,88 %
0,68 %
Korea, jedná se o nakládané zelí, je to základ korejské kuchyně a je velmi ostré
1
5,88 %
0,68 %
pálivo-kyselé naložené zelí, Korea
1
5,88 %
0,68 %
korea, nakládané zelí
1
5,88 %
0,68 %
zelí, Korea
1
5,88 %
0,68 %
základní korejská příloha k jídlu - čínské zelí nakládané do speciální pálivé pasty; před použítím se nechává uležet (u některých receptů stačí několik dnů, ale většinou jde o týdny až měsíce)
1
5,88 %
0,68 %
korejská polévka
1
5,88 %
0,68 %
sladkoostrá směs z feferonek,medu
1
5,88 %
0,68 %
korejská pochoutka ze zelí
1
5,88 %
0,68 %
ostatní odpovědi
korejské náriodní jídlo - zelí, mrkev, čili naložené čínské zelí v rybím oleji a jiných přísadách a koření Korea, kvašená zelenina, nejčastěji čínské zelí ochcucená chilli, rybí omáčkou, zázvorem a česnekem. ovoce s tvrdou slupkou a mazlavou sladkou dužninou, která je tvrdá. původ nevím fermentovane pikantni zeli, asi japonsko Korejské jídlo připravené z nakládané a fermentované zeleniny a dalších ingrediencí. Dá se říci korejská obdoba Pickles. korejská specialita, nakládané ostré zelí
7
41,18 %
4,73 %
26. Využíváte někdy ve své kuchyni pánev Wok?
Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
84
56,76 %
56,76 %
ne
64
43,24 %
43,24 %
27. Jaký je váš věk?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
21-30
97
65,54 %
65,54 %
15-20
21
14,19 %
14,19 %
31-40
17
11,49 %
11,49 %
51 a více
8
5,41 %
5,41 %
41-50
5
3,38 %
3,38 %
28. Jaké je vaše pohlaví?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
žena
115
77,7 %
77,7 %
muž
33
22,3 %
22,3 %
29. Jaké je vaše nejvyšší dosažené vzdělání?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
středoškolské vzdělání s maturitou
85
57,43 %
57,43 %
vysokoškolské vzdělání
37
25 %
25 %
základní vzdělání
11
7,43 %
7,43 %
vyšší odborné vzdělání
8
5,41 %
5,41 %
učební obor
7
4,73 %
4,73 %
30. Jaké je vaše bydliště?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Velké město
71
47,97 %
47,97 %
Malé město
26
17,57 %
17,57 %
Středně velké město
26
17,57 %
17,57 %
Vesnice
25
16,89 %
16,89 %
SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA
Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!
Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.
Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3
Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5
Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 12 otázek.
Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).
2. Zajímáte se o asijskou kuchyni a je pro vás nějakým způsobem lákavá?
odpověď ano:
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Hoi-sin omáčka na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi japonská "sushi" rýže na otázku 20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?
3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
odpověď pokrmy Indické kuchyně:
1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
odpověď pokrmy Japonské kuchyně:
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi japonská "sushi" rýže na otázku 20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi vločky mořských řas na otázku 21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi mořské řasy na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
7. Kde sháníte speciální potraviny pro přípravu asijských jídel?
odpověď specializované prodejny:
2.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi rýžový ocet na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
2.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi rýžové víno na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
odpověď bambusové výhonky:
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi arborio rýže na otázku 20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?
9. Víte, co je to čatní?
odpověď ne:
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ne na otázku 13. Víte, z jakých ingrediencí se sushi skládá?
11. Jedl/a jste někdy sushi?
odpověď ano, jsem pravidelným konzumentem sushi:
4.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
12. Odkud jste sushi konzumovali?
odpověď restaurace, bary, bufety:
1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano, jsem pravidelným konzumentem sushi na otázku 11. Jedl/a jste někdy sushi?
17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)
odpověď Japonská kuchyně=1:
1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Vietnamská kuchyně=1 na otázku 17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)
19. Jak často do svého jídelníčku zařazujete asijské instantní nudlové polévky?
odpověď tyto polévky nejím vůbec:
2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi arborio rýže na otázku 20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?
20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?
odpověď jasmínová rýže:
2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi pokrmy Korejské kuchyně na otázku 3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?
odpověď sezamová semínka:
2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi vločky mořských řas na otázku 21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?
odpověď wasabi:
2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi rýžový ocet na otázku 8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi vločky mořských řas na otázku 21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?
26. Využíváte někdy ve své kuchyni pánev Wok?
odpověď ano:
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Korejská kuchyně=4 na otázku 17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)
Zjišťování závislostí odpovědí
Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).
1. Jak často navštěvujete asijské restaurace, bistra, bufety nebo bary?
2. Zajímáte se o asijskou kuchyni a je pro vás nějakým způsobem lákavá?
3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
4. Zkoušeli jste někdy jíst jídelními hůlkami?
5. Zkoušeli jste někdy připravit nějaký pokrm z asijské kuchyně doma?
6. Používáte do asijských jídel české náhražky nebo originální suroviny?
7. Kde sháníte speciální potraviny pro přípravu asijských jídel?
8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
9. Víte, co je to čatní?
11. Jedl/a jste někdy sushi?
12. Odkud jste sushi konzumovali?
13. Víte, z jakých ingrediencí se sushi skládá?
15. Víte, jaký je rozdíl mezi sushi a sashimi?
17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)
18. Používáte ve své stravě tofu nebo jiné sojové produkty?
19. Jak často do svého jídelníčku zařazujete asijské instantní nudlové polévky?
20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?
21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?
22. Používáte asijské nudle?
23. Které druhy nudlí preferujete?
24. Víte, co je to Kimči?
26. Využíváte někdy ve své kuchyni pánev Wok?
27. Jaký je váš věk?
28. Jaké je vaše pohlaví?
29. Jaké je vaše nejvyšší dosažené vzdělání?
30. Jaké je vaše bydliště?
B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).
1. Jak často navštěvujete asijské restaurace, bistra, bufety nebo bary?
2. Zajímáte se o asijskou kuchyni a je pro vás nějakým způsobem lákavá?
3. S jakými asijskými pokrmy máte osobní zkušenost?
4. Zkoušeli jste někdy jíst jídelními hůlkami?
5. Zkoušeli jste někdy připravit nějaký pokrm z asijské kuchyně doma?
6. Používáte do asijských jídel české náhražky nebo originální suroviny?
7. Kde sháníte speciální potraviny pro přípravu asijských jídel?
8. Využíváte některé z následujících speciálních surovin Asijské kuchyně?
9. Víte, co je to čatní?
11. Jedl/a jste někdy sushi?
12. Odkud jste sushi konzumovali?
13. Víte, z jakých ingrediencí se sushi skládá?
15. Víte, jaký je rozdíl mezi sushi a sashimi?
17. Oznámkujte následující kuchyně podle toho, jak si myslíte, že jsou přínosné pro zdraví člověka (1- nejzdravější 2- spíše zdravá 3- neutrální 4- spíše nezdravá 5- nezdravá)
18. Používáte ve své stravě tofu nebo jiné sojové produkty?
19. Jak často do svého jídelníčku zařazujete asijské instantní nudlové polévky?
20. Jaké druhy rýže jsou vámi nejvíce preferovány?
21. Které z následujících bylinek a koření Asie používáte ve své kuchyni?
22. Používáte asijské nudle?
23. Které druhy nudlí preferujete?
24. Víte, co je to Kimči?
26. Využíváte někdy ve své kuchyni pánev Wok?
27. Jaký je váš věk?
28. Jaké je vaše pohlaví?
29. Jaké je vaše nejvyšší dosažené vzdělání?
30. Jaké je vaše bydliště?
C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI
Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.
Poznámky: 1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli. 2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 % 3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat. 4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.