Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Bio restaurace s vlastní farmou

Bio restaurace s vlastní farmou

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Petr Kudlička
Šetření:30. 07. 2014 - 29. 08. 2014
Počet respondentů:156
Počet otázek (max/průměr):8 / 5.88
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:78,6 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.01:22
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,

chtěl bych vám předem poděkovat za vyplnění mého dotazníku týkajícího se plánované výstavby restaurace v Moraskoslezském kraji s vlastním chovem zvířat a soužitím s přírodou. 

Odpovědi respondentů

1. Měli byste zájem o restauraci, která by si převážnou část surovin sama produkovala v BIO kvalitě a poskytovala by velké množství vyžití pro celou rodinu, kde by byla možnost nahlédnout do "zákulisí" farmy?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 2, Neotázka č. 8].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano14089,74 %89,74 %  
Ne1610,26 %10,26 %  

Graf

2. Jaký je Vás věk?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
16 - 25 let6445,71 %41,03 %  
26 - 35 let4431,43 %28,21 %  
36 - 50 let2215,71 %14,1 %  
51 a více let75 %4,49 %  
15 a méně let32,14 %1,92 %  

Graf

3. Z jakého regionu pocházíte?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Praha3726,43 %23,72 %  
Moravskoslezský 53,57 %3,21 %  
středočeský42,86 %2,56 %  
liberec21,43 %1,28 %  
Plzeňský kraj21,43 %1,28 %  
Severní Morava21,43 %1,28 %  
Liberecko21,43 %1,28 %  
Vysočina21,43 %1,28 %  
Ostravsko21,43 %1,28 %  
Jihočeský21,43 %1,28 %  
ostatní odpovědi JM
Hlavní město Praha
plzensky
jihočeský kraj
královéhradecký
Středočeský kraj
Moravskoslezský kraj
Karlovarský
střední čechy
Hradecko
Brno
z Moravskoslezského kraje
jižní Čechy
Plzeňsko
Podbrdsko, teď Praha
Z Jihomoravského kraje
střed čechy
Šumava
Mělník
Kraj Vysočina
Horňácko
plzeň
českého
Slovácko
Slovensko
Trnavský kraj
3466588
středníčechy
Jihomoravský kraj, okres Hodonín, region Slovácko
Olomoucko
Moravskoslezský kraj, Hlučínsko
Ústecký kraj
moravskoslezsko
Jihomoravský kraj
Liberecký kraj, resp. tehdy ještě Východočeský
Západní Morava
Krkonoše
MS
trutnov
Jizni morava
Jihomoravský
Pardubický
Poděbrady, Kolín
Klatovsko

Mělnicko - Kokořín
.
Haná
východní Čechy
Chebsko
Hodonínsko (Jihomoravský kraj)
MSK
Karlovarský kraj
přerovsko
zlinsky
Liberecký
podkrkonoší
Ostrava
ČR
Jižní Morava
Kladensko
Trnavský kraaj
severní morava a slezsko
Karviná
Mikulovsko
Olomouc
z Brna
Jihomor.
Moravskoslezský kraj - Ostrava
Kralovehradecky kraj
8057,14 %51,28 % 

Graf

4. Kolik kilometrů byste byli ochotni jet za restaurací tohoto typu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
0-20 km5740,71 %36,54 %  
21-40 km4733,57 %30,13 %  
41-60 km2215,71 %14,1 %  
61-80 km85,71 %5,13 %  
80 a více64,29 %3,85 %  

Graf

5. Kolik peněz byste byli ochotni utratit za hlavní chod v restauraci tohoto typu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
101 - 200 Kč6042,86 %38,46 %  
200 - 300 Kč6042,86 %38,46 %  
300 - 400 Kč128,57 %7,69 %  
400 a více53,57 %3,21 %  
0 - 100 Kč32,14 %1,92 %  

Graf

6. Už jste někdy nějaký podobný podnik navštívili?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne11078,57 %70,51 %  
Ano3021,43 %19,23 %  

Graf

7. Pokud jste zvolili možnost "Ano", tak kde a jak se Vám to líbilo?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

.

3466588

Bazalka v Hradci Králové. vlastní biopotraviny a pokrmy. Ale bez vyžití. Navštěvuji denně jako spousta lidí v našem městě

Bohdaneč, moc se mi tam líbilo

bohužel se již nepamatuji

Brno - rebio. Pravidelne a rada navstevuji

Byla to dřevěná koliba někde na Slovensku, ale to už se moc nepamatuji :D.

Farmářská Bašta - Velký Újezd

Jiná Krajina-Praha, Monarchie-Praha

Kalábrie-skvělé

Kdekoliv, jen více takových podniků!

Mikulov. Líbilo se mi to moc. Jídlo bylo chutné

moc

Ne tak docela restaurace, ale Zahradní kavárna (Treescoffee) v Červeném Kostelci. Byl jsem naprosto nadšený. Nejen ze salátu a všech možných položek z nápojového lístku. Nemalý podíl na skvělém dojmu mělo krásné prostředí a ohromně milá obsluha.

Novohradské hory

Pec pod Sněžkou - Lesní Bouda. Líbilo se nám velice, příjemné místo, chuťová vyváženost.

Penzion v Českém ráji. Moc milí lidé a prostředí dané tím, že lidé dělali, co je baví. Dále spokojená zvířata a volná, ale i upravená příroda.

Rejvíz, jen nákup potravin na ekofarmě. Kvalita potravin mne nepřesvědčila, pěčivo bylo průměrné, klobásy jsem nezkoušel - nebyla chuť.

Restaurace Krajinka na Slovensku se tak prezentuje, ale je to podvrh, jejich malá farma samozřejmě nemůže vyprodukovat takové množství surovin.

Restaurace Slunečnice v Plzni, Spirála v Českých Budějovicích, Secret Of Raw v Praze, Restaurace na Vráži v Trhových Svinech a další. Rád navštěvuji restaurace, které vaří zdravě a zároveň tak, jak si neuvařím doma.

Salaš Krajinka, Ružomberok, moc, moc, moc se mi to libilo! mrknete na stranky http://www.salaskrajinka.sk

U Stepana

Vojetice - U Štěpána, skvělá kuchyně

vysočina - moc pěkné

8. Pokud chcete, vyjádřete svůj názor ohledně projektu tohoto typu.

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

.

*like*

BIO = nafouknutá zdechlina

Bio jde mimo mne :)

Bude to super :D

dobrý nápad, jen tak dál

Dobrý nápad,ale aby to bylo vševěrohodná,jelikož s bio mám i negativní zkušenosti,kdy začátek provozu restaurace byl v pořádku,ale po čase potraviny byly nakupovány na trzích,ikdyžve vysoké kvalitě

držím palce!

Držím palce! :-)

Go VEGAN!!! =)

Jde o to, jestli dnes vůbec něco je BIO kvalita. Tím nechci napadat, ale když se rozhlédnu kolem - neřekla bych, že tedy je výživa BIO - BIO opravdu. Asi ale záleží jak a kde. Omlouvám se za můj názor, ale já to vidím takto. Přesto bych preferovala BIO.

Je skvělé, pokud restaurace nabízí kvalitní kuchyni z čerstvých lokálních surovin. Přesolených umaštěných polotovarů se všude vaří dost. Kupní síla v Moravskoslezském kraji není nic moc, raději bych si dobře spočítal návratnost své investice. Držím nicméně palce vašemu záměru.

je to super nápad - který si myslím má šanci uspat :-) když se natom nebude chtít vydělat ale bude to životní styl vlastníka

Jednou jsem takovou restauraci viděla v pořadu Ano, šéfe! a moc se mi takový nápad líbil. Bohužel je od mého bydliště daleko, takže jsem se tam zatím nemohla podívat. Kdybychom měli tento typ restaurace v Ostravě, hned bych si tam zašla.

Kéž by jich bylo čím dál víc!!!

len do toho!

Líbí se mi, rád bych měl více kvalitních bio potravin.

Líbilo by se mi, kdyby restaurace vařila z vlastních produktů, ale označení BIO nevěřím a restauraci s tímto označením bych nenavštívil, tak jako bych nekoupil potraviny s označením BIO, neb BIO je jen podvod na lidi, jak prodat potraviny za vyšší cenu při stejné kvalitě jko ty obyčejné. BIO je jen fiktivní image

Lidská práce musí být ohodnocena, proto pokrm v takovéto restauraci nemůže stát 100 Kč, ale více. Na jídlo v cenové relaci již od 200 Kč namá skoro ani střední třída, tudíž projekt bio restaurací je běh na dlouhou trať a nalézt takto vytrvalého jedince, který výborným marketingem nalezne cílovou skupinu je dnes těžké. Je to o lokalitě restaurace, kupní síle a tvrdé práci.

moje argumenty by zněly asi jako urážka, tak se jen omezím na konstatování, že teroristy nepodporuji, ani ty zelené... I když toto není tento případ, ale souvisí to spolu.

Myslím, že je to velmi dobrý nápad, bohužel se obávám, že většina české společnosti není "připravená" s chutí zajít do podobné restaurace a nebát se utratit více peněz za kvalitní služby/jídlo.

Myslím, že podobné projekty by se měly realizovat ve všech regionech. Osobně mám velký zájem o suroviny, jejichž původ dobře znám a velmi ráda si je také nechám připravit na nějakém pěkném místě.

ne

Nelíbí a nikdy se mi nebude líbit název farma. Jsme přeci v ČR, tak proč nepoužít české slovo sedlák, hospodář.. Atd.?

Nemam dobre skusenosti s bio predajnami

Nemyslím si, že u nás je možné pěstovat něco Bio, pokud se zalívá vodou z nebio řek, nebo na půdu prší špinavé deště. Je to jenom trik a tahání peněz z důvěřivých lidí.

nesnáším výrobky bio, nesnáším podniky, zaměřené na rodiny s dětmi, zkrátka všechno umělé určitě by byla zajímavá hospůdka na farmě, s možností nahlédnutí do hospodářství, s přípravou vyprodukovaných surovin, ovšem v normální přirozené rovině :-/

neverim zadne BIO produkci - v dnesni dobe muze byt produkt BIO ale zemina, vzduch, voda, postriky apodobne ve vsem jsou dnes chemikalie. Muj nazor je ten ze 100% BIO neexistuje. Pouhy marketing

plná podpora

Podle mě je to skvělý nápad a moc Vám držím palce ;-)

Podporujem -))

Pokud si chcete vytvořit takovou restauraci, nezapomeňte na několik zásad: co nejvíce čerstvé, domácí suroviny. Vyberte si jeden styl restaurace - není moc vhodné mít dřevěnou kolibu a v ní kovové židle, dále se snažte při výběru obsluhy, aby byla plná elánu, chutě do života a usměvavá, s tím také souvisí dobré vztahy s personálem. Byl bych rád, pokud byste mi poslal adresu na Vaši restauraci, pokud budete potřebovat jakkoliv pomoct s vedením restaurace, ... ozvěte se mi na mail: lukas.27@email.cz Přeji hodně štěstí :)

Preferoval bych spíše pokrmy zdravě připravované, tedy NE na sádle, bez zahušťování moukou, minimálně tučné a v Bio kvalitě s EU certifikátem BIO

Projekt by mi líbil, jelikož do budoucna také plánujeme malou farmičku, ale bez restaurace.

Určitě dobrý nápad, sám bych rád něco takového realizoval, patrně jsem si ale položil stejnou otázku jako Vy - totiž tu, která Vás vedla k založení tohoto dotazníku: Budou o to lidi mít zájem?

vynechal bych v nazvu BIO protoze to je pouze modni trend, ale restaurace, ktera si sama produkuje suroviny ze kterych vari a nakupuje pouze od mistnich chovatelu je velmi lakava a mela by v dnesnim umelem svete uspet.

Zajímavý a dobrý nápad

Zdá se, že o lokální a sezónní a domácí a bio produkci je rostoucí zájem a je to dobře.


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Nebyly nalezeny žádné zajímavé souvislosti mezi odpovědmi.

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Měli byste zájem o restauraci, která by si převážnou část surovin sama produkovala v BIO kvalitě a poskytovala by velké množství vyžití pro celou rodinu, kde by byla možnost nahlédnout do "zákulisí" farmy?

2. Jaký je Vás věk?

3. Z jakého regionu pocházíte?

4. Kolik kilometrů byste byli ochotni jet za restaurací tohoto typu?

5. Kolik peněz byste byli ochotni utratit za hlavní chod v restauraci tohoto typu?

6. Už jste někdy nějaký podobný podnik navštívili?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Měli byste zájem o restauraci, která by si převážnou část surovin sama produkovala v BIO kvalitě a poskytovala by velké množství vyžití pro celou rodinu, kde by byla možnost nahlédnout do "zákulisí" farmy?

2. Jaký je Vás věk?

3. Z jakého regionu pocházíte?

4. Kolik kilometrů byste byli ochotni jet za restaurací tohoto typu?

5. Kolik peněz byste byli ochotni utratit za hlavní chod v restauraci tohoto typu?

6. Už jste někdy nějaký podobný podnik navštívili?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Kudlička, P.Bio restaurace s vlastní farmou (výsledky průzkumu), 2014. Dostupné online na https://bio-restaurace-s-vlastni-far.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.