Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Česká a francouzská gastronomie

Česká a francouzská gastronomie

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:John Doe
Šetření:17. 03. 2011 - 23. 03. 2011
Počet respondentů:94
Počet otázek (max/průměr):20 / 18.29
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:72,5 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.06:40
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den, jsem studentkou Vysoké školy obchodní. V současné době vypracovávám diplomovou práci. Ráda bych zjistila, jak obyvatelé české republiky přistupují k zahraniční gastronomii (konktrétně francouzské), a také jak vnímají typickou českou stravu.

Odpovědi respondentů

1. Zajímáte se o stravu, kterou konzumujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano5154,26 %54,26 %  
spíše ano3234,04 %34,04 %  
spíše ne99,57 %9,57 %  
ne22,13 %2,13 %  

Graf

2. Které z národních kuchyní dáváte přednost?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
italská4143,62 %43,62 %  
česká3234,04 %34,04 %  
jiná77,45 %7,45 %  
čínská55,32 %5,32 %  
francouzská44,26 %4,26 %  
indická33,19 %3,19 %  
řecká22,13 %2,13 %  

Graf

3. Z jakého důvodu dáváte přednost právě vámi zvolené kuchyni?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

-

1. je to naše kuchyně tzn. umíme ji nejlépe připravit, 2. v ostatních kuchyních se používají suroviny, které jsou k nám dovezené jsou pro nás nové a ne každému mohou chutnat

asi proto, že ji znám a velmi mi chutná, ale možná je to také pouze zvyk.

dobře ochucené jídlo - hlavně bylinkami, více možností úpravy těstovin, jídlo obsahující olivy, rajčata, voňavé koření, různé typy sýrů

Domácí kuchyně, tedy česká, je nejlepší.

domácí strava

Dostupnost

chutna mi

Chutná mi

chutná mi

chutná mi

chutná mi

Chutná mi pizza, špageti.....

Chutna mi to,mam rada rajčata a všecho co se s nich děla.

chutná mi, je originální, používá zajímavé koření

Chutné, i když jednotvárné

Chutné, zdravé a zároveň syté

Chuťově je mi nejbližší

Italská strava je velmi pestrá a dalo by se říci , že i lehká.

japonská - chutná mi

Je Dobroučká...

Je chutná

Je lehká a dobře chutná

Je lehká aspon teda pro mě a chutná my

Je nejchutnější

Je nejchutnější

je oblíbená

je to m domácí kuchyně

je velmi chutná

Je výborná, prostě mi chutná. Tepelně upravená zelenina, koření, sýry, olivy, chleba, tzatziky...

je zdrava

jednoduchá jídla, ne tak náročná na přípravu, z mých oblíbených surovin

jednoduchá na přípravu a dostupnost surovin

jednoduchá na přípravu, chutná, zdravější

jednoduchá,nejvíce rozšířená jídla. mám nejradši středomořskou kuchyni

Jednoduchost, chuťová rozmanitost, rychlost přípravy, čerstvost

Jednoduchost, lehkost

Jednoduchost, zajímavé suroviny, chutná strava

Jsem čech a jsem na tom vychováný a takový vepřo knedlo zelo je proste klasika ....

Jsem na ní zvyklej.

Jsem vlastenec :)

Každý si v ní najde to své

kjki

klasické jídlo, které mi chutná

krásně voní.

kvůli koření a jednoduchosti přípravy

kvůli typům jídla - pizza, těstoviny, saláty

lehká jídla

lehká jídla, snadná příprava

lehká, chutná

lehka, svezi

lehkost, rychlost přípravy, těstoviny, rizzoto

má lehká jídla, jako jsou například těstoviny

mám ráda ostrá jídla a karí.

mám ráda pizzu, těstoviny

mám ráda těstoviny

Mám ráda těstoviny, a jemné sýrové a rajčatové omáčky, které jsou převážně v italské kuchyni.

Mám ráda těstoviny, pizzu, jejich dobré víno...

miluji šneky a červené víno,

Miluji těstoviny

Miluju těstoviny a pizzu..))

Miluju těstoviny a sýr.

Mými oblíbenými jídly jsou těstoviny na všechny způsoby a pizza.

nejlepší dostupnost v místě bydliště

Nejspíše jde o tradici, zbyk již z dětství

nemam duvod

nevím prostě mi to chutná ...

Obsahuje několik druhů mých oblíbených jídel a šmytec. Jsem jedlík konzervativní, jiná jídla, neřkuli cizí kuchyně mě (co se konzumace týče) naprosto nezajímají.

Obsahuje všechny potřebné živyny,vitamíny a minerály a stopové prvky pro dokonalou funkci těla...hlavně pro vyživění svalovyny a spalování tuku a pro revitalizaci buněk a tudíš je člověk zdravější acítí se lépe.

pestrá, čerstvé ryby, lehčí jídla než v české kuchyni

Pizza, těstoviny, gnocchi, atd. jsou bezkonkurenční

Preferuji lehkou a vyváženou stravu, hodně zeleniny, ryb atp.

proto že mi chutna!

protože je naše

protože jsem Čech..

protože má výborné jídla

protože mi nejvíc chutná

Rodiče mi podávali italskou stravu díky mé fyzické vytíženosti ve sportu, kde jsme převážně právě také konzumovali často Italskou kuchyni.

rozmanitost chutí

Suroviny mám ráda,jsou mi "sympatické",chutná mi "kořenění",líbí se mi,jak to jídlo vypadá a jak se jí.

Suroviny mám ráda,jsou mi "sympatické",chutná mi "kořenění",líbí se mi,jak to jídlo vypadá a jak se jí.

svíčková je svíčková

tradiční, regionální, chutná

Třeba že mi chutná? :)

Tuzemská kuchyně, dobře dostupné suroviny a lety osvědčené recepty

Víc mi chutná, než ostatní.

vyhovuje mi chuťově i ingrediencemi

Zdravá, z čerstvých surovin, rozmanitá.

Zkrátka mi sedí.

znám česká jídla a vím jaké jsou.

Znám ji nejlépe. Dříve se to doma jedlo pořád, časem jak se více řešila zdravá strava tak se to začlo měnit...

Znám ji nejlíp a nejlíp se na ní nakupují suroviny.

zvláštní ingredience

žiju v ČR

4. Myslíte, že můžeme být pyšní na českou stravu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano3638,3 %38,3 %  
ano2930,85 %30,85 %  
spíše ne2223,4 %23,4 %  
ne77,45 %7,45 %  

Graf

5. Z jakého důvodu se tak domníváte?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

je pestrá na výběr

Co může být lepšího než naše knedlo, zelo, vepřo a svíčková?? :-)

Česká kuchyně je tradiční a specifická, čímž se nemůže pyšnit kdejaký národ.Přestože kaloricky charakter jídla neodpovídá dnešnímu zdravému stylu života, myslím si, že i přesto si každý občas rád dá české vepřo-knedlo-zelo.

česká kuchyně je tučná, nezdravá, ale zase některá jídla moc chutná.

česká strava je podle mě moc kalorická a slouží akorát k tomu aby lidé bez rychlého metabolismu vypadali jako prasátka!Ovšem i přez tyto špatné věci je velice chutná :)

Česká strava je těžká na strávení, skoro každé jídlo je z masa.

češi nezohledňují kvalitu používaných surovin a ingrediencí, neradi experimentují, mají sklon ke stereotypům v jídle

chutná jídla

chutna mi skoro vše

chutné jídlo

i když mám ráda italskou kuchyni, českou určitě nepohrdnu. Český knedlík, jak se svíčkovou nebo s vepřovym a zelíčkem nemá konkurenci

já ji mám ráda

Je bohatá a pestrá

je dobrá

Je dobrá

Je chutná a unikátní

je chutná, i když ne moc zdravá

je odporná

je originální

je součástí našich národních tradic, je svým způsobem specifická a oblíbená i v zahraničí

Je to dáno historickým vývojem.

je výborná, kvalitní, rozmanitá

Je zajímavá, levná..bohuzel nezdrava

Ještě jsme nepřestali vařit jako USA, Anglie, ....

Jsem nacionalista:o)

Jsem vlastenec

Každá kychyně je specifická, nezatracuji žádnou jen proto, že někdo "kafrá" nad tím, jak je např. česká kuchyně hutná a výživná, je to dáno historickým kontextem, je sice pravda, že by si určitý posun zasloužila, ale rozhodně bych ji nepřetvářel na žádný paskvil či mix různých kuchyní světa.

každá strava z nějaké země má něco do sebe

kk

kvalitní a chutné pokrmy

Máme dobrá jídla....např. Vepřo-knedlo-zelo nebo špenát či koprovka. Určitě se jich najde mnohem více.

máme dobrá, poměrně originální jídla, která nasytí a a zachutná většině lidí. oproti jiným státům, kde jídla nejsou tak masitá a obsahují ingredience, které chutnají pouze určitým skupinám lidí (napříkald klasicky sushi, mořské plody aj.)

Máme dobrou kuchyn

Máme i dobrý recepty na dobrá jídla.

máme nejlepší omáčky

Máme pár typický jídel, které nemají nikde jinde. Např. knedlíky, dobré pivo, ryby, a na nic jiného si teď nevzpomenu.

máme pestrou kuchyni, spoustu jídel nikde jinde ve světě neznají, ale na dnešní dobu nejsou naše typicky česká jídla příliš vhodná pro zdravý životní styl

máme spoustu výborných receptů

Máme to, co jiné státy nemají, umíme to :-D

Mastnost a tučnost, často nezdravé jídlo. Princip a postoj klasického Čecha = kde není maso, je to o ničem a když se nenacpu, tak se nenajím. Co Čech, to nenažranec. Většina jiných států např. skandinávských má lehkou a pestrou stravu, jsou hubenější, méně stresovaní....

mnoho cukru a tuků, tlusté maso

Moc tučná jídla

Moc tučná, málo ovoce a zeleniny

Moc tučná, založaná na větším poměru příloh než masa, málo čerstvých surovin, hodně těžká jídla, která se dlouho tráví, ale dodají málo energie nebo jen v podobě rychlých cukrů.

Myslim, že máme spoustu kvalitních chutných pokrmů, které jinde nemají, a když už u nás někdo ze zahraničí okusý Českou kuchyni, tak že mu nejenom chutná, ale má chuť si nějakej ten recept i odnést :-)

Myslím, že naše pokrmy, pokud jsou tedy správně připraveny, jsou velmi chutné a originální.

Myslím,že na ni můžeme být pyšní kvůli její "unikátnosti".Je spousta podobných jídel,ale myslím,že žáné nejsou takové,jako ty naše,ale to je v podstatě každá národní kuchyně. Ale zase si myslím,že na ni nemůžeme být AŽ TAK pyšní,protože není moc zdravá.Sice je hutná a připraví tělo na "třeskuté mrazy",ale obsahuje hodně tuku,takže to taky není zrovna přínosné.

Myslím,že na ni můžeme být pyšní kvůli její "unikátnosti".Je spousta podobných jídel,ale myslím,že žáné nejsou takové,jako ty naše,ale to je v podstatě každá národní kuchyně. Ale zase si myslím,že na ni nemůžeme být AŽ TAK pyšní,protože není moc zdravá.Sice je hutná a připraví tělo na "třeskuté mrazy",ale obsahuje hodně tuku,takže to taky není zrovna přínosné.

Na jednu stranu se někomu může zdát nezdravá, ale na tu druhou je chuťově dobrá.

naše jídla si dávají turisté z celého světa i přes to že by si mohli dat u nas kuchyni své národnosti.

Naše kuchyně je založená na příliš "těžkých" jídlech.

naše omáčky májí jedinečnou chuť

Naše pivo a knedlíky jsou nejlepší.

Nehubíme kvůli jídlu velryby jako Japonci.

nechutná mi

Některá jídla jsou po chuťové stránce výborná, nicméně jejich vliv na zdraví člověka zase tak výborný nebude (hodně tuků v typických jídlech z české kuchyně)

nevim

Nevim

nevím

nezdravá

nezdrava

nezdravá nekvalitní strava

Nikdo jiný nevydrží tak dlouho jíst tak nezdravou stravu :-)

Nikdo neodolá svíčkoví a guláši.. A co potom Knedlo,vepřo,zelo..:D

originalita pokrmů, které se jinde nevyskytují

pestrá, chutná - v konkurenci se světovou kuchyní se nemáme za co stydět

Pestrost, chutnost, rozmanitost

Podobná strava se jinde ve světě těžko hledá.

pokud je opravdu kvalitně vyrobena (suroviny i odborné provedení), tak můžeme, jelikož je velmi pestrá a sami si můžeme za to, že ji cizinci příliš u nás nevyhledávají... a pokud ano, znají jen kachnu, svíčkovou, a vepřovou s knedlíkem a zelím... ale jsem optimista, protože je stále víc a víc vidět, že s tím někteří chtějí něco udělat... (Emanuel Ridi, Zdeněk Pohlreich, Václav Frič, Roman Vaněk, Tomio Okamura a řada dalších)

pokud se uvaří z kvalitních potravin je chutná

Protože češi se nestravujou zdravě

Protože je kvalitní a dobrá

protože mi nejvíc chutná

Rozmanitost, originální recepty, které v jiných kuchyních nejsou

rozmanitost, vadí mi "težkost" jídel, tučnost..

říká to skoro každej a je to pravda

Tak jsou tu pokrmy, které například v jiných kuchyních nenajdete...

Tak to přesně nevim, ale pokud to mám srovnávat třeba s anglickou kuchyní nebo nějakou kongžskou je to nesrovnatelné. Každý cizinec co přijede ví že tady u nás si dá právě svíčkovou.

Tezka, prekombinovana, tucna

téžká a složitá jídla, nekvalitní potraviny

těžká jídla,tučná

těžká strava, málo zeleniny, příliš mouky, nešetrná příprava jídla ve vztahu k výživovým hodnotám

Těžko stravitelné, příliš těžké, mastné, málo vitaminů, vlákniny a téměř žádná výživová hodnota.

tradice, ale jídla jsou na druhou stranu hodně kalorická a nezdravá

tučná

tučná a těžká jídla

Tučné, jednotvárné, syté.

Typická česká strava není příliš zdravá. Měli bychom se naučit vařit zdravěji a kupovat kvalitnější potraviny.

Typicky český jídla nejsou zrovna nejzdravější

tyto jídlo jsou také báječné

V Čechách se jí nezdravě - mastná a smažená jídla, hodně se používá sůl, vaří se bez nápadu,

Vše nezdravé, tučné, těžké

všem cizincům u nás chutná (mých známých)

žádná česká neexistuje, je to transformace, adopce středoevropského koridoru, tj. z Německa, Rakouska, Maďarska

6. Navštívili jste někdy v Čechách francouzskou restauraci?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne7175,53 %75,53 %  
ano2324,47 %24,47 %  

Graf

7. Pokud ano, jaký na Vás udělala dojem? (ohodnoťte jako ve škole)

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
2833,33 %8,51 %  
1729,17 %7,45 %  
3625 %6,38 %  
5312,5 %3,19 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o jeden extrém z každé strany - odpovědí je však příliš málo na to, aby z nich šlo cokoli vyvozovat:

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.27
Minimum:1
Maximum:5
Variační rozpětí:4
Rozptyl:1.35
Směrodatná odchylka:1.16
Medián:2
Modus:2

Graf

8. Znáte nějaké typické francouzské jídlo? Které?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

"foye gra", myslím, že králík je národní jídlo, palačinky

Ano. Crepes.

asi ne. spíš nápoje.

bageta :-) kachna

bageta, croisant,

bagety, mušle

Canard a l´orange Les escargots Foie gras Grenuille

ceasar salát

cibulačka

cibulovej koláč

Creme Brule, Crepes, paštika z husích jater, kachna nadívaná kaštany, ...

creme brulee

Crème brûlée , ústřice

croissant

croissant, bageta, fondue, ústřice, lanýže

Croissant, šneci

Čokoládové mousse, creme brule, šneci

Fois gras, šneci, cibulová polévka

fondue

fondue

fr.cibulačka

francouzke brambory

Francouzké brambory

francouzská polívka.:)

Francouzský quiche, ratatouile

Jídlo ne, ale snad jen sýry mě napadají.

Kachna s kaštanovou nádivnou?? Různé těstoviny.

klk

Kohoutek na víně, creme brule (vynikající dezert)

Králík na víně

Lanýže

lazaně

Masa na víně, sýry, šneci...

Mušle

ne

ne

ne

ne

NE

Ne

ne

ne

ne

ne

Nevím,jestli jsou typické a neznám jejich jména...šneci,sýry.

Nevím,jestli jsou typické a neznám jejich jména...šneci,sýry.

Nevzpomenu si

nevzpomínám si

neznam

neznám

neznám

neznám žádné

neznám, ale kvalita stojí za to. Jsou to kulináři, o Česku se toto říct nedá.

Neznám.

Neznám.

Neznám.

neznám....

palačinky

pečivo, sýry, obojživelníci, šnek

quiche de lorraine

Ratatouille

ratatouille

ratatouille

Ratatouille (nebo jak se to píše)

ratatouille, fois de gras, créme brulé

ratatoule, žabí stehýnka

Ratatuil,Creme brulee..

slimak

sýr

Sýr

Sýrový koláč, mušle na bílem víně, pstruh na šampaňském, tuňák po provensálsku

Sýry, bagety, mořské plody, ...

Šampanské i když to není jídlo :-D (chlast =slast) a potom asi nějaký ten sýr

škeble

Škeble a hlemýždi

šneci

šneci

šneci, mušle, žabí stehýnka..

šneci, žabí stehýnka

šnečci se špenátem.:)

šneky

šneky

Šneky a žáby. Chuděrky... :-(

šneky, creme brilé

šneky, ratatouille, modré sýry, kozí sýr, quiche, bagety, paté, ústřice, hřebenatky, foie grass, bouillabaise, fondue, crépe suzette palačinky, profiterolky, ...

Šneky...

Šukrut..

Ty mušličky jak se z toho vyjídají ty plži či co?! :D KAždopádně..to je asi jen zákusek :)A hlavně asi špagety :)

Typické francouzké jídlo asi neznám. Jediné co vím, že jsou francouzi velcí konzumenti baget...

typické neznám

Vařený hlemýžď?

žabí stehýnka,francouzská bageta a víc nevim,teda možná ještě šneci :-)

žáby, šneci, sýry, bagety, soufflé

žádné mě bohužel nenapadá

9. Myslíte si, že se od Francouzů máme v oblasti stravování hodně co učit?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano3638,3 %38,3 %  
spíše ne3436,17 %36,17 %  
ano1819,15 %19,15 %  
ne66,38 %6,38 %  

Graf

10. Co byste francouzské gastronomii vytkli?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

...

asi nic

asi nic

asi nic

asi nic

Asi nic.

asi nic.

často nedopékají maso...vše je udělané jen na půl

finanční náročnost ingrediencí

Francouzskou gastronomii neznám. Proto nemohu hodnotit.

Hodně

chutná,lehká,stravitelná

Jak řečeno výše - pojídání ohrožených skupin živočichů.

kdyz jsem ti ted napsala, ze ji neznam.. :) tyhle otazky bys mela nechat jen v pripade, ze jsme na predchozi otazky odpovedeli kladne, to jde nastavit.

kjk

krutost, nevýrazná chuť, nadutost, pseudomix různých chutí, uvařit vše co roste a dýchá v jednom hrnci

Má málo kalorií a tak mám pořád hlad.

malá rozmanitost

malé porce

maximálně arogantnost vůči těm ostatním, protože se tváří jako matka kulinářství, (které bylo dovezeno z Itálie)... ale to bych musel chtít opravdu moc rýpat...

méně pestrá

Moc jsem se s ní nesetkala,spíše jen tak obecně,takže se neodvažuju posuzovat.

Moc jsem se s ní nesetkala,spíše jen tak obecně,takže se neodvažuju posuzovat.

Moc o ní nevim, proto nemám co vytknout...

Moc těstovin :D

Myslím, že nic.

nabubřelost, kopírovaní ostatních gastronomií (především italské gastronimie) a prohlašování za francouzskou,

naškrobenost a moc častu tráveného konzumací jídla

nejíst žáby a podobné sprostosti.

nejspíš nic

Nemohu posoudit.

nenapadá mě nic

Není co vytknout, každá kultura má své zvyky

neschopnost ohleduplně stolovat

netuším

nevim

nevim

nevim

nevim

Nevím

nevím

Nevim

nevim

Nevim

nevím

Nevím

nevim

nevím

nevím asi nic , moc ji neznám

Nevim francouzkou kuchyni moc neznám.

nevím, neznám ji

Nevím, protože ji neznám

Nevím, tolik se o ni zase nezajímám.

nevim,neznam

Nevím.

neznám

Neznám ji tak dobře, abych ji mohl cokoliv vytýkat.

Neznám příliš francouzskou gastronomii, tudýž není co vytknout.

nic

nic

nic

nic

Nic

nic

nic

nic

nic

Nic

nic

Nic

nic

nic

nic

nic :o)

nic, akorát cenu ve francouzských restauracích :-)

Nic, co se týče přiučení, tak možná vaření z kvalitních surovnin.

nikdy jsem tam nebyl

o ničem nevím

Paštiku

po pravdě nevím

Pro mnohé může být nepřijatelná extravagantnost některých pokrmů. Osobně s tím problém nemám.

Překombinovanost

příliš ji neznám

Snídani:-D po ránu nemám ráda sladké....u nich je typická sladká snídaně.

spíše nic

šneky

šneky

šneky :)

šneky, žáby a nevaří knedlíky :)

Tak to nevim.

tučná jídla

tvrdé bagety

Víno ke všemu být nemusí...

Vůbec nic.. Francouzská gastronomie je jedna z nejlepších..

11. Jakému alkoholickému nápoji dáváte přednost?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
víno4143,62 %43,62 %  
pivo3031,91 %31,91 %  
jiné1617,02 %17,02 %  
alkohol nepiji77,45 %7,45 %  

Graf

12. Francouzi při konzumaci jídla nikam nespěchají a mají na něj vymezený dostatečně dlouhý čas (i v práci). Uvítali byste tento zvyk i v Čechách?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano6468,09 %68,09 %  
spíše ano2223,4 %23,4 %  
spíše ne66,38 %6,38 %  
ne22,13 %2,13 %  

Graf

13. Stravujete se pravidelně?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano3537,23 %37,23 %  
spíše ano3132,98 %32,98 %  
spíše ne2324,47 %24,47 %  
ne55,32 %5,32 %  

Graf

14. Kde obědváte v pracovní době (během školního dne)

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
jídlo si nosím z domova2627,66 %27,66 %  
v restauraci2122,34 %22,34 %  
v menze1819,15 %19,15 %  
neobědvám1212,77 %12,77 %  
jiné1212,77 %12,77 %  
ve fast - foodech55,32 %5,32 %  

Graf

15. Snažíte se svůj jídelníček obohatit o zdravou stravu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano8590,43 %90,43 %  
ne99,57 %9,57 %  

Graf

16. Pokud ano, o jaké potraviny konkrétně?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
zelenina a ovoce7992,94 %84,04 %  
mořské ryby3844,71 %40,43 %  
dietní maso (kuřecí, králičí...)3035,29 %31,91 %  
bio potraviny1821,18 %19,15 %  
jiné1720 %18,09 %  

Graf

17. Pohlaví

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena5659,57 %59,57 %  
muž3840,43 %40,43 %  

Graf

18. Vzdělání

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
středoškolské4952,13 %52,13 %  
vysokoškolské2526,6 %26,6 %  
základní1111,7 %11,7 %  
vyšší odborné66,38 %6,38 %  
vyučený/a33,19 %3,19 %  

Graf

19. národnost

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
česká9095,74 %95,74 %  
jiné33,19 %3,19 %  
francouzská11,06 %1,06 %  

Graf

20. Případné připomínky k dotazníku:

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

biopotravina nemusí být zdravá strava, je to nonsense, biopotravina je způsob hospodaření z půdou nebo hospodářským chovem

Dotazník se mi plnil snadno, byl dost přehledný a bavil mě.

Hodně štěstí ;-)

hrozný!!!:))

Je boží!

kk

marketko, smrdis zlato:P

nosím si jídlo do práce A ZÁROVEŇ jím v menze... podobných chyb je v dotazníku víc

Sli dva a treti upad. Čůs.

super dotazník :-)

Uvítal bych více otevřených odpovědí, ale patrně by se to pak leckomu nechtělo vyplňovat, takže vlastně bez výhrad.

velmi pěkně zpracovaný dotazník


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Nebyly nalezeny žádné zajímavé souvislosti mezi odpovědmi.

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Zajímáte se o stravu, kterou konzumujete?

2. Které z národních kuchyní dáváte přednost?

4. Myslíte, že můžeme být pyšní na českou stravu?

6. Navštívili jste někdy v Čechách francouzskou restauraci?

8. Znáte nějaké typické francouzské jídlo? Které?

9. Myslíte si, že se od Francouzů máme v oblasti stravování hodně co učit?

10. Co byste francouzské gastronomii vytkli?

11. Jakému alkoholickému nápoji dáváte přednost?

12. Francouzi při konzumaci jídla nikam nespěchají a mají na něj vymezený dostatečně dlouhý čas (i v práci). Uvítali byste tento zvyk i v Čechách?

13. Stravujete se pravidelně?

14. Kde obědváte v pracovní době (během školního dne)

15. Snažíte se svůj jídelníček obohatit o zdravou stravu?

16. Pokud ano, o jaké potraviny konkrétně?

17. Pohlaví

18. Vzdělání

19. národnost

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Zajímáte se o stravu, kterou konzumujete?

2. Které z národních kuchyní dáváte přednost?

4. Myslíte, že můžeme být pyšní na českou stravu?

6. Navštívili jste někdy v Čechách francouzskou restauraci?

8. Znáte nějaké typické francouzské jídlo? Které?

9. Myslíte si, že se od Francouzů máme v oblasti stravování hodně co učit?

10. Co byste francouzské gastronomii vytkli?

11. Jakému alkoholickému nápoji dáváte přednost?

12. Francouzi při konzumaci jídla nikam nespěchají a mají na něj vymezený dostatečně dlouhý čas (i v práci). Uvítali byste tento zvyk i v Čechách?

13. Stravujete se pravidelně?

14. Kde obědváte v pracovní době (během školního dne)

15. Snažíte se svůj jídelníček obohatit o zdravou stravu?

16. Pokud ano, o jaké potraviny konkrétně?

17. Pohlaví

18. Vzdělání

19. národnost

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Doe, J.Česká a francouzská gastronomie (výsledky průzkumu), 2011. Dostupné online na https://ceska-a-francouzska-gastrono.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.