Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Česká gastronomie - Projekt CzechSpecials
Česká gastronomie - Projekt CzechSpecials
→ Mohou Vaši podřízení pracovat z domova? Sledujete nějak, co v práci dělají a zda nedělají vedle práce ještě něco jiného? ←
(průzkum pro diplomovou práci, cca 10 minut)
Základní údaje o provedeném průzkumu
Autor průzkumu: | Zuzana Zámková |
---|---|
Šetření: | 26. 01. 2015 - 25. 02. 2015 |
Počet respondentů: | 162 |
Počet otázek (max/průměr): | 20 / 15.88 |
Použité ochrany: | žádné |
Zobrazení otázek: | celý dotazník najednou |
Návratnost dotazníků: | 54,8 % |
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník). | |
Průměrná doba vyplňování: | 00.04:12 |
odpovědi & grafy segmentace závislosti zdroje dotazník citovat |
Úvodní informace zveřejněné respondentům
Vážení respondenti,
ráda bych Vás požádala o vyplnění dotazníku, který mi poslouží k tvorbě mé diplomové práce. Tento průzkum se zabývá českou gastronomií, konkrétně projektem CzechSpecials, který má za cíl českou gastronomii propagovat.
Dotazník je zcela anonymní a jeho vyplňování Vám nezabere více než 5 minut.
Předem děkuji za Vaši ochotu a čas
Zuzana Zámková
Odpovědi respondentů
1. Máte rádi českou gastronomii?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 142 | 87,65 % | 87,65 % |
ne | 20 | 12,35 % | 12,35 % |
2. Čím je podle Vás typická česká gastronomie?
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
syté jídlo, dobrá chuť, tradiční jídla která jinde nevaří (svíčková, apod..), zabijačky
-
.
.
"Těžkým" jídlem - omáčky a k nim knedlíky, knedlo zelo vepřo apod.
bohatá na maso, tuky
brambory, omacky, knedliky, pecena masa
Ceskou kuchyni
co je to česká gastronomie? to, co předvádějí různí kašpárkové a polraichové? a Magdalena Dobromila ani neuměla česky a ostatní máme z Vídně
často používáné vepřové maso na všechny způsoby, knedlíky, zelí, brambory
Dobré výrazné jídlo v kombinaci s dobrým pivem.
fui
hodne masa a priloh, ne moc zeleniny
hodně tučná
hodně tuku, málo zeleniny
hooooooooodne masa
Houskove knedliky, ruzne pecene, kachna se zelim,...
houskové knedlíky, tučná jídla
hutná ale chutná jídla
Hutná jídla (to nemyslím negativně) výrazných chutí. A cibulí.
hutná těžká jídla
hutné, tučné jídlo...knedlíky, omáčky
Hutnými jídly, knedlíky a vepřovým a hovězím masem
Hutnými pokrmy
Chutí
Chutí
Chutí
chutná mi a tam hodně masa
Chutná.
ingredience, chuť, způsob přípravy
je dobrá
je mastná
Je to opravdové jídlo, které zasytí.
Je velmi nezdrava
jednoduchá jídla
jednoduchost
jídla s knedlíkama, omáčkami
Jídla z tradičních či regionálních surovin.
kalorická těžká strava - tuky a cukry v hojné míře
kapr
Klasickými domácími pokrmy, které tvoří oproti jiným státům spousta omáček. Je sice trochu tučnější, nicméně velmi chutná.
Knedlíkama
Knedlíkem
knedlíkem
Knedlikem
Knedliky
Knedlíky
knedlíky
knedlíky
knedlíky
Knedlíky omáčky
Knedlíky, luštěniny, zelí, buchty...
knedlíky, omáčkami, tučností
Knedlíky, omáčky, hotovky....
Knedlíky, omáčky, smažené a pečené pokrmy
knedlíky, zelí, svíčková, maso
kvalitni suroviny vetsinou z domacich zdroju, prevazne narocna na pripravu
lidi pořádně neví, co mají rádi a jí blafy
masem a sádlem
Maso, mastnoty.
masová, tučná jídla
mastna jidla, pivo
množstvím
Momentálně moc ustrnula a nevyvýjí se moderním směrem.
Nasytí a je složitá a zdlouhava na přípravu.
netuším
netuším, zdá se mi prostě přirozená
nevím
nevím - možná otázka pro turisty , kteří Česko navštěvují a plní naše restaurace
Nezdravá, tučná jídla, houby, brambory
Nezdrave jidlo
Omackou
Omacky
omacky, polevky... zpracovatelnost vseho..
Omáčkami
omáčkami
omáčkami a knedlíky
Omáčkami a knedlíky
Omáčkovo-knedlíková a příliš hutná.
Omáčky
Omáčky a polívky
Omáčky s kendliky
Omáčky s knedlíkama
omáčky, knedlík
Omáčky, knedlík, bůček...
Omáčky, knedlíky, dezerty
Omáčky, knedlíky, maso
omáčky, levné, či sezónní suroviny
omáčky, mäsité jedlá a pivo
omáčky, sladká jídla
omáčky, těžká jídla
Pivo, knedlíky, řizky
poctivost a tučnost
poctivost, vlastní vypěstované suroviny, příprava bez éček a konzervantů
podle mě je typická tím, že je hrozně tučná a těžká
Pokrmy z masa,
Polévkami.
polévky, omáčky
polévky, omáčky, poměrně jednoduché úpravy místních surovin (drůbeže, ryb, mas, zeleniny)
poměrně tučná
postavením ve středu Evropy - mísí se tu "těžká, vydatná" středozemská jídla s "lehkými" jídly středozemní kuchyně + dnešní snaha vařit z původních českých surovin (mrkev, petržel, hrášek, prostě čemu se tu daří)
Příliš tučná a nebo přeslazená jídla.
příloha - knedlíky
rozmanitostí
různé typy omáček, povětšinou maso pečené vařené, knedlík brambory
Různorodost, jídla jsou spíše těžká oproti jiným jídlům typickým pro jiné země. Mnohdy větší náročnost na přípravu.
smažením
Super a chutná jídla
Svou chutí
Svou jedinečností, nikdy na světě není nic podobného
Svou vůní, teplem, rozmanitostí
Syté a tučné jídlo
Sytostí a poctivostí
Tezkym jidlem, pivem a moravskym vinem
Tezkymi a chutnymi jidly.
těžká a hůře stravitelná
těžká jídla
Těžká jídla
Těžká jídla
Těžká jídla a knedlíky
těžká jídla, omáčky, nezdravá jídla
těžká, mastná jídla
těžká, mastná, složitá jídla, knedlíky, omáčky
těžké omáčky
těžkými nedietními jídly
těžší hůře stravitelná jídla, sytá a vydatná.
težší jídlo
tradičností
tucne jidlo
tučná a mastná jídla
Tučná a nezdravá strava, náročná na přípravu.
tučná jídla
tučná jídla
tučná jídla, maso.
tučné a syté jídla
tučností
Tučností, těžce stravitelnými pokrmy
tučným a těžkým jídlem, které je ale také velmi chutné
Tučným jídlem
tučnými jídly
tučnými jídly
Tučnými jídly
tučnými jídly
Tučnými jídly
tučnými jídly, ne příliš racionální výživou a vysoký kalorický obsah
tuk, sádlo - těžká a tučná jídla
tukem
typická je tím, že mnoho podnikatelů, co provozují gastron. zařízení oboru nerozumí, ti co rozumí se snaží nabízet lokální pokrmy, čerstvě suroviny..
vařená jídla a omáčky
vaření ze zmrzlých surovin, špivané prostředí, lidé, kteří nejsou vyučeni v oboru
Velice zdlouhavou přípravou, tučností a přehnaným používáním masa a masných produktů.
Velky objem. Omacky a knedliky. Vyuziti vseho. Tezka jidla
Velký podíl tuku, hodně mouky, relativně dost masa (i když to především až po hospodářské krizi), dost používání smetany.
Velmi chutná, hutná, nápaditá, ale také bohužel dost "smažená." Avšak obsahuje i velmi zdravá jídla, takže typicky je pestrá :-)
Velmi výživná, někdy až příliš. Převážně pečené maso, omáčky a výrobky z mouky.
Vepřo, knedlo, zelo. Omáčky, Vepřové maso.
vepřové, pečivo, tuky, hodně cukrů
vepřovým masem
Výborné jídlo z regionálních surovin
vysoká energetická hodnota
ze je kaloricka :)))
zvláštními a originálními recepturami
3. Jaký pokrm je podle Vás nejvíce typický pro Českou republiku?
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
bramborák
Bramborový salát, vepřo knedlo zelo
dg
guláš
guláš
Guláš.
Hovězí pečeně na smetaně s houskovými knedlíky nebo pečená kachna s červeným zelím a knedlíky.
Hovezi svickova na smetaně
Chleba
je jich více: svíčková na smetaně, kachna/vepřové-zelí-knedlík, smažený řízek a bramborový salát
Kačena se zelím a bramborovým knedlíkem, Svíčková a knedlo vepřo zelo
Kachna, svickova na smetane
kachna, zelí, knedlík
Kachna,knedlik,zeli
každý regionální
knedlík :)
Knedlík vepřové a zel í
knedlík, zelí, maso
knedlíky
knedlíky a omáčka
knedlíky svíčková
Knedlíky, Svíčková
Knedlo - maso - zelo.
knedlo vepro zelo
knedlo vepro zelo
knedlo vepro zelo. Kolace.
knedlo vepřo zelo
knedlo vepřo zelo
knedlo vepřo zelo
knedlo vepřo zelo
Knedlo vepřo zelo
Knedlo vepřo zelo
knedlo vepřo zelo a svíčková
knedlo vepřo zelo, svíčková
Knedlo vepřo zelo.
knedlo zelo vepř
Knedlo zelo vepřo
knedlo zelo vepřo
Knedlo zelo vepřo, svíčková
Knedlo zelo vepřo, svíčková omáčka
knedlo- vepřo- zelo
Knedlo-omáčko-maso
Knedlo-vepčo-zelo
Knedlo-vepřo-zelo
knedlo-vepřo-zelo
Knedlo-vepřo-zelo, svíčková
Knedlo-vepřo-zelo.
knedlo-zelo-vepřo
Knedlo-zelo, svíčková, bramboračka, hovězí vývar
Knedlo, vepro, zelo
knedlo, vepřo, zelo
Knedlo, vepřo, zelo
knedlo, vepřo, zelo
knedlo, vepřo, zelo
Knedlo, vepřo, zelo a Svíčková
knedlo, vepřo, zelo; svíčková
Knedlo, zelo, vepro
knedlo, zelo, vepřo
Knedlo, zelo, vepřo
Knedlo, zelo. vepřo
knedlo,vepro, zelo
Kulajda.
mäso, knedľa, kapusta
Obecne omacky a knedliky
omáčky s knedlíkama
pečená kachna s knedlíkem a zelím
Pravděpodobně svíčková.
prejt
Rajska s hovezim masem a knedlikem
Řízek
Řízek
řízek a salát
řízek s brsalátem
řízek, svíčková omáčka, vepřo knedlo zelo
Smažený sýr :D
Svickova
svickova
Svickova
Svickova
svickova
svickova, sekana, koprovka, knedlo vepro zelo, vyvarove polevky
svíčko na smetaně, kachna - knedlík - zelí
svíčková kačena
svíčková
Svíčková
svíčková
Svíčková
Svíčková
svíčková
svíčková
svíčková
svíčková
Svíčková
Svíčková
Svíčková
svíčková
svíčková
svíčková
Svičkova
Svíčková
svíčková
svíčková
svíčková
Svíčková
Svíčková
svíčková
Svíčková
svíčková
svíčková
Svíčková
Svíčková a knedlo zelo vepřo.
Svíčková na smetaně
svíčková na smetaně
svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně
Svíčková na smetaně a vepřo, knedlo zelo.. =)
svíčková na smětaně s houskovým knedlíkem
Svíčková na smetaně s knedlíkem
Svičková na smetaně, houskový knedlík
Svíčková na smetaně, houskový knedlík.
svíčková na smetaně, knedlík
Svíčková na smetaně. Knedlo, zelo, vepřo. Řízek či kapr s bramborovým salátem.
svíčková nebo vepřo knedlo zelo
Svíčková omáčka s knedlíky, knedlo zelo vepřo....
Svíčková omáčka, hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Svíčková omáčka, knedlo vepřové zelo
Svíčková omáčka, knedlo-vepřo-zelo, zemlbába....
svíčková omáčka, vepřo-knedlo- zelo, řízek
svíčková omáčky s brusinkami a/nebo knedlo-zelo-vepř
svíčková pečeně na smetaně
svíčková s knedlíkem, vepřo knedlo zelo
Svíčková s knedliky, ovocné knedliky, žemlovka, kynuté buchty, knedlo-zelo-vepřo
svíčková, kachna
Svíčková, knedlíky. Řízek.
svíčková, knedlo - zelo - vepřo
svíčková, knedlo vepřo zelo
svíčková, knedlo vepřo zelo, pstruh
svíčková, knedlo zelo vepřo
Svíčková, knedlo zelo vepřo, guláš, brambory
svíčková, koprovka, kulada, knedliky - houskové, bramborové, ovocné
Svíčková, ovocné knedlíky.
svíčková, řízek a bramborový salát,
svíčková, smažený sýr
svíčková, švestkové knedlíky, kulajda, kyselo ...
svíčková, vepřoknedlozelo
Svíčková, vepřové, knedlíky a zelí.
sýr a hranolky
Šišky s mákem
Určitě ne knedlík. Spíš různé obilné kaše.
vepro knedlo zelo
veprove se zelim, svickova omacka
vepřo knedlo zelo
Vepřo Knedlo Zelo, Utopenci
Vepřo knedlo zelo.
Vepřo-knedlo-zelo
vepřo-knedlo-zelo, svíčková
Vepřo-knedlo-zelo, svíčková
vepřo, knedlo, zelo
vepřová pečeně, knedlík, zelí a polévka zelňačka
vepřová s knedlíky a zelím
vepřové s knedlíkem a zelím
z pohledu zahraničí asi knedlo vepřo zelo, svíčková, guláš a bramboráky - v kuchyních běžných lidí to ale podle mě vypadá jinak: maso, příloha, popř. nějaká rychlá UHO... obměny se zeleninou a jinými druhy příloh, ale třeba k rybám, výrazným bylinkám nebo bezmasým porkmům moc netíhneme. Tradiční česká jídla zase spolknou moc času, takže ty taky nevaříme.
4. Myslíte si, že je potřebné propagovat českou gastronomii?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 109 | 67,28 % | 67,28 % |
ne | 29 | 17,9 % | 17,9 % |
nevím | 24 | 14,81 % | 14,81 % |
5. Jak je podle Vás možné více propagovat českou gastronomii?
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
nejsem zastáncem propagování české kuchyně
-
.
.
ano
ceske porady o vareni i v zahranicni
Česká jídla i v zahraničí a více českých restaurací v ČR.
české restaurace v zahraničí
české restaurace v zahraničí
české restaurace v zahraničí
dát jídlu trochu styl - např. tradiční česká restaurace na úrovni
Dostávat pořady o vaření do zahraničí. Nabízet české kuchaře podnikům u nás, které se zaměřují na zahraniční gastronomii.
festival, slavnosti, akce
Gastronomické zájezdy
informační střediska, veletrhy, propagační materiály, ale s tím samozřejmě souvisí i zvýšení kvality restaurací v běžné cenové relaci, aby nedocházelo k propagaci pouze těch podniků, které jsou pro většinu Čechů finančně nedostupné
internet,letáčky
Internetem
je již dost známá
Jedine kvalitnim jidlem a napoji
joo, to kdybych věděla :)
kuchaři
Kvalitní kuchyní
kvalitní pokrmy v turisticky vytížených místech v čr, učast na zahraničních gastronomických akcích, ovšem obsazené kvalitnímy kuchaři
Kvalitou
kvalitou a chutí
Lepsi uroven hospod a restauracnich zarizeni
Lokální kuchyně, nalákat zahraniční turisty různými akcemi prostřednictvím např Czech tourism atd..
média
Medializace, doporučení restaurací v cestovních kanceláří
Mluvit a psát o ní, více ji propagovat v zahraničních kuchyních českými kuchaři... českými kuchařkami v zahraničí
moderní variance klasických jídel
modernizaci a odlehcenim
Myslim si,ze je celkem znama.
Myslím, že je dobré motivovat lidi (Čechy) aby místo vymýšlení blbostí a hledání co nejexotičtějších receptů vařili česká jídla.
myslím, že je propagována dostatečně. Češi ji znají. A žaludek cizince na ni není zvyklý.
Na internetových stránkách, v turistických či gastronomických průvodcích, ovšem nejlepší propagace je záležitostí samotných majitelů restaurací a hostinců prostřednictvím kvalitních jídel.
na internetu
na mezinárodních gastronomických soutěžích/festivalech
na mezinárodních výstavách a soutěžích
na různých veletrzích
Nabizet co nejvice ceskych pokrmu cizincum, vytvorit ceske restaurace ve velkych mestech (pr. jako je v Washington DC.)
Nabízet jí jako první v menu
Nabízet ji ve více stravovacich zařízeních
Nabizet ji zahranicnim navstevnikum. At uz politikum. Sportovcum nebo i v letadlech a vlacich
Nabízet jídla z tradičních surovin, v moderní úpravě, respektujíc zdravou výživu alespoň okrajově a upravit foodstyle.
nalít do toho víc peněz a nalákat slavné lidi
Naučit některé kuchaře pořádně vařit, alespoň česká jídla...
Nejlépe tím, že bude výtečná kuchyně v restauracích - z opravdu kvalitních surovin. Mohou pomoci i názvy - např. "Česká restaurace," "U Čecha, "Český talíř" ap. Dále snažit se o prosazení těchto restaurací v cizině.
Nejlepší by bylo, aby se více restaurací zaměřovala na klasiku, než na zahraniční kuchyni, které tu stejně moc procent lidí neosloví (mám na mysli menší města). Je potřeba, abychom se nebáli stát si za svým a ne stále dělat co dělají ostatní země. Zkrátka být na něco hrdý, je ta největší reklama.
Nemyslím si, že by bylo nutné ji více propagovat.
nepodávat v českých restauracích jídla z ciziny...
nepřijde mi, že by byla nyní dost propagovaná, takže jakákoliv další reklama je výhodná
netuším
nevim
Nevim
nevím
nevím
nevím
nevím
nevím
Nevím
nevím
Nevím
nevim
nevím
Nevím
nevím
nevím
Nevim
Nevím
Nevím
nevim
Nevím
nevím
ničím
nijak
nijak, myslím, že se propaguje sama zejména poctivými provozovateli středisek veřejného stravování. CzechSpecials je ok, ale zbytek stojí za nic.
nijak, propagaci pokládám za dostatečnou
ochutnávky na tématických sešlostech
Po internetu
pořádání kurzů vaření českých jídel v zahraničí
PR, reklama.
Pravymi ceskymi restauracemi ktere budou cenove dostupne, vyvozem potravin a recepty
Projekty na podporu spoluprace v ramci regionu
Prostřednictvím médií
Prostřednictvím televizní reklamy.
Především zkvalitňováním použitých surovin, převodem klasické české kuchyně do moderní podoby
recenzema na internetu
Reklama, kvalita
Reklama.
reklamou
Reklamou
Reklamou, u známých,
Reklamy
Reklamy...nevim... kucharky v cizich jazycich
Restaurace v zahraničí s českou kuchyní
restauracemi specializující se na česká jídla
Rozumně
ruzne
Různé ochutnavky
Různé ochutnávky, akce, vouchery a podobné způsoby
s tím nemohu souhlasit
sdgd
seriál dílů vaření s předními a renomovanými kuchaři, "oprášit" tradiční recepty v tradiční a zároveň modernější formě (lehčí, stravitelnější), v případě zájmu o seriál vydat kuchařku
Skrze zahraniční studenty a turisty a dále oteviranim a podporou českých restauraci v zahraničí. Franchising
Snažit se českou gastronomii odlehčit a přizpůsobit životu dnešního člověka.
Světové festivaly kulinářství...
Těžce
Těžko
tím, že v restauracích budou vařit kvalitní jídla za rozumnou cenu místo pizzi, kebebu a různých burgerů
to musí majitelé restaurací, místo všelijakých jídel "z dovozu" nabízet jídla česká
To nevím. Nemohu posoudit.
to opravdu nevím
TV, Kaufland, učit vaření na ZŠ jako to bývalo dřív
Týdny českých jídel.
Účast na mezinárodních veletrzích, prodej kuchařek s typicky českými jídly v zahraničí, vaření z typicky českých plodin, účast na mezinárodních soutěžích, české restaurace ve světových metropolích, aby lidé mohli ochutnat naši kuchyni i v místě svého bydliště
Účast na zahraničních akcích
účastí na mezinárodních soutěžích
Uchovavat puvodni receptury
ukázat zvyšující se kvalitu
Ukazovat konzumentům českou kuchyni z pohledu, z kterého jí neznají. Moderní trendy, odlehčit ji.
v "čínských"vietnamských restauracích na každém rohu
v českých restauracích vařit česká jídla z místních surovin
v ČR otevřít více českých restaurací a soustřeďovat se na tuto kuchyni, v ČR máme spoustu restaurací s jinými kuchyněmi (italská, čínská...), propagovat českou kuchyni v zahraničí (veletrhy, čeští kuchaři vařící v zahraničních restauracích..)
v první řadě by bylo potřeba konečně začít vařit skutečně kvalitní českou kuchyni bez potřeby překombinovávat suroviny a pak by bylo možno i lépe českou gastronomii propagovat - webové stránky, degustační večery, účast na foodfestivalech apod.
v restauracích
v restauracích se více zaměřit na české jídla
V restauracích více klást důraz na typická česká jídla.
V stravovacích zařízeních hotelů, který ubytovává zejména turisty
v TV
Varenim ceskych jidel v programech o vareni
varit ji kvalitne a vymitit z hospod blivajzy jako kureci platek s broskvi apod
vaření českých jídel v zahraničí
vaření z regionálních a sezonních surovin a specializovat restaurace pouze na tento styl. Ukázet, že česká kuchyň muže byt i zdravá.
vařit ji dobře
Vařit ji ve školních jídelnách
Vařit v restauracích více kvalitní regionální kuchyně, dělat více českých "food festivalů"
vážně nevím, jestli je to zapotřebí. Většina lidí (včetně mě) ani neví, která jídla do toho zahrnout (luxusní restaurace dělají typická česká jídla, který běžný Čech nikdy nejedl a propagovat tradiční jídla čtyřkových hospod asi nepotřebujeme). Oceňuji ale návrat k farmářským trhům a představu vařit z lokálních surovin - to by se dalo považovat jako určitý druh propagace.
veletrhy ( ochutnávky, informace...) akce ve městech, internet
viac natáčať krátke reklamy s českými jedlami a stručnou prípravou
Víc českých restaurací
Více českých restauraci
Více českých restaurací. Většinou v každém městě je italská, čínská atd, ale málo českých.
více kvalitních českých jídel v restauracích
Více KVALITNÍCH českých restauracích.
více kvalitních restaurací
Více lepších a čistých restaurací a propagovat více lidí, kteří gastronomii rozumí
více o ní mluvit
více reklam
Více rychlých občerstvení s kvalitní českou kuchyní
více vařit zdravější jídla
více veletrhů s českou gastronomií
Vv
Výstavy, restaurace a bistra v cizině, ale jde o to, že naše kuchyně nemá předpoklady pro masové rozšíření.
Vyvážet více do zahraničí
Zakládat v české restaurace nabízející zejména česká jídla.
zařadit více těchto jídel v restauracích
Zařazením do světových gastronomických průvodců
Zavraždit Láďu Hrušku.
Zlepšit její pověst/úroveň a pak se bude propagovat sama.
zmodernit ji, odlehčit ji.
Že umí být typicky česká a přitom modernější než dříve a ne tak tučná.
6. Jak často chodíte do restaurace?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
1x měsíčně | 70 | 43,21 % | 43,21 % |
1x týdně | 42 | 25,93 % | 25,93 % |
jednou za půl roku | 23 | 14,2 % | 14,2 % |
vícekrát týdně | 20 | 12,35 % | 12,35 % |
jednou ročně | 4 | 2,47 % | 2,47 % |
nechodím vůbec | 3 | 1,85 % | 1,85 % |
7. Jaká jsou kritéria při výběru restaurace?
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
.
aby byla kuřácká
aby tam bylo čisto, rychlá a příjemná obsluha, dobré jídlo
cena
cena
cena
cena
Cena a kvalita.
Cena a reference
cena cena cena - meníčko do 69 kč
cena, chuť, lokalita
cena, jídelní lístek
cena, kvalita
cena, kvalita
cena, nabidka jineho jidla jak ceska kuchyne
Cena, obsluha, jídlo
cena, suroviny
Cenova dostupnost, lokalita a podle toho na co mame chut
Cenová dostupnost. Přehledný a jednoduchý jídelní lístek, neboť přeplácaný a dlouhý jídelní lístek je známkou toho, že restaurace nemůže vařit z čerstvých surovin a kvalita taky nemůže být nic moc. Jídelní lístek je vizitkou každé restaurace. Má být jednoduchý, obsahovat denní nabídku a pouze určitý ,,kontrastní výběr'' jídel ve stálém menu. Čistota restaurace. Upravenost personálu, nemusí mít stejnokroj, ale být upravení a příjemní. Příjemná atmosféra.
Ceny, nabidka jidelnicku, personal a cistota
Čerstvost, sezonnost, regionálnost, obsluha.
Čistota-nekuřácká, cena pokrmů, musí být v dostahu
Čistota, dobré jídlo, ochotný personál
čistota, reference
dgd
Dle jídelního lístku
Dobrá kuchyně, příjemný personál a prostředí - nejlépe nekuřácké. Pestrá nabídka nealko nápojů. Příznivé ceny. Také i to, jaký druh hostů restauraci navštěvuje.
Dobré jídla, čistota, příjemný personál.
Dobre jidlo
Dobre jídlo
dobré jídlo (masové) + dobré točené pivo
Dobré jídlo za nízkou cenu
dobré jídlo, příjemná a klidná atmosféra a nekuřácké prostředí je vítáno
dobré jídlo, příjemná obsluha
dobré jídlo, příjemná obsluha, příznivá cena
dobre jidlo,dobra recenze od znamych,prijemne prostredi,prijatelne ceny
dobré pivo prostředí obsluha cena
dobré referencie, nie moc široký výber jedál, radšej menej a kvalitnejších, príjemné prostredie a personál
Dobry pomek kvality, ceny a dostupnosti
Dobře se najíst za přiměřenou cenu.
Doporučení a zkušenosti přátel
Doporučení od známých, dobré reference na internetu. Vybírám si restauraci i podle menu, pokud nabízí jahody, chřest a podobné letní suroviny v zimě, spolehlivě mě to odradí.
doporučení přátel, co a jak vaří, cena
doporučení známých, reference
Doporučení, cena a nabídka.
doporučení, kvalita, cena
Doporučení, kvalita, obsluha
Doporučení, nabídka jídel, vzhled.
Dostupnost
dostupnost, hygiena, kvalita
druh kuchyne na kterou je chut, predchozi zkusenost, doporuceni pratel, zvedavosz
exteriér, informační cedule, menu
Hodnocení zákazníů, dostupnost, informace na internetu, kuřácká x nekuřácká, na základě vlastních zkušeností
Hygiena, dobře foporuceni
chuť jídla, cena
Chutné pokrmy
Jdu do restaurace spíše náhodou (s někým, např.).
je mi to jedno
jidelni listek
Jídelní lístek
jídlo, obsluha
Jídlo, pivo.
Kladu důraz na dobrou obsluhu a příjemné prostředí. Důležitá je pro mě dobrá kuchyně. Často se zaměřím i na doporučení od známých.
Koncept samotné restaurace, srozumitelný a ne příliš obsáhlý jídelní lístek, kvalitní a chutná jídla, nealkoholické nápoje za přijatelné ceny, prostředí (vzhled interiéru, nekuřácké prostory), obsluha.
Koureni. Formalni x neformalni. Zkusenosti a recenze znamych. Na cenu moc nehledim
Kuchyně, prostředí, místo
kvalita
Kvalita cena lokalita obsluha možnost vzít psa
kvalita jídel. Nesmí být rozmražované jídla, vždy čerstvé suroviny
Kvalita jídla
Kvalita jídla = cena
kvalita jídla a prostředí
kvalita jídla, čistota prostředí, úroveň
kvalita jidla, kvalita prostredi, vena
Kvalita jídla, porce, personal
kvalita jidla, primerena cena, prijemna obsluha, vzdalenost
kvalita jídla, prostředí
Kvalita jídla, prostředí, cenová přijatelnost.
Kvalita jídla, vstřícnost obsluhy, čistota.
kvalita jídla, výběr jídla, obsluha
kvalita kuchyně a obsluhy
kvalita surovin
kvalita, cena, atmosféra
kvalita, cena, vzhled restaurace
Kvalita, hygiena, jak umí vařit
Kvalita.
Kvalitní jidlo ve spojeni k dobrou obsluhou
kvalitní kuchyně a příjemné prostředí
kvalitní kuchyně, malý počet položek na jídelníčku, absence rozeznatelných polotovarů, konzervovaných a mražených prefabrikátů, čistota, profesionalita personálu, styl a nápad celého podniku
kvalitní obsluha a dobré menu
kvalitní reference, kvalita jídla a servisu
Kvalitní suroviny, příjemné prostředí a obsluha
kvality pokrmů, přiměřená cena
lokalita, příp. nabídka na slevomatu
Lokalita, zaměření, vzhled
Ma vlastni chut - myslim, ze kazdy ma jist, co ma rad, ne odkud pochazi, dale prvni dojem zvenku i zevnitr, vune
mám své oblíbené
Mily personal, ciste prostredi dobra kuchyne
moderní prostředí, příjemný a rychlý personál, kvalitní jídlo, pití
momentální chuť a cena
Momentální chuť, vzhled restaurace.
momentální nálada a chuť
Musi se mi libit
Na doporučení Čistá Dobré jídlo Příjemný personál Nekuřácká
nabídka jídel, umístění, ceny, servis
nabízené jídlo, cena
Národní kuchyně, kvalita, suroviny
nechodím
nekuřácká
nekuřácká restaurace a dobré jídlo. České hotovky
nekuřácká restaurace, dobré jídlo, česká kuchyně, pizzerie.
nekuřácká, čistota, vařená jídla, dobré jídlo,
nekuřácká, příjemná obsluha a dobré jídlo
nekuřácká, příjemné prostředí a personál
Nemam zadna kriteria - vyzkousim a kdyz jsem spokojena vracim se.
nízká cena a chutná jídla
Obsluha + dobrá kvalitní kuchyně
poměr cena/kvalita
Poměr kvalita-cena
pověst kuchyně
Pověst, kvalita, cena, předchozí zkušenosti
prijemny personal, adekvatni doba cekani na jidlo, chutne a ne prilis drahe jidlo , utulne a uklizene prostredi restaurace
Prostředí, obsluha, jídlo
prostředí,kvalita,cena
předešlá zkušenost, osobní, přátel, ...
příjemná obsluha, přiměřené ceny
Příjemné a čisté prostředí, milý a všímavý personál, pestré ale přehledné menu a kvalitní jídlo
Příjemné prostředí a obzvláště obsluha. Dále samozřejmě i cena a kvalita jídel.
Příjemné prostředí, cena, kvalita jídla
příjemné prostředí, dostatečný výběr, předchozí zkušenost známých, ceny
Příjemné prostředí, kvalitní pokrmy a široký výběr pokrmů.
Příjemné prostředí, ochotná obsluha a výborné jídlo.
příjemné prostředí, příznivé ceny, dobré jídlo, či doporučení přátel
Rád zkouším něco nového a speciality podniku
recenze a kvalita jídla
reference, cena, dobrá kuchyne
Restaurace né moc nóbl, spíš taková normální s dobrými cenami a skvělím jídlem
Sezonnost potravin,obsluha, cena,parkovani
Stravuji se přes oběd , klasická forma kantýny. Večer s přáteli vyhledávám pohodu a utulno
To, co mám ráda a zároveň cena.
typ kuchyně, prostředí, vzdálenost, obsluha
úroveň
úroveň gastronomie
Vegetariánská jídla, tj. Bez masa, ryb a sádla
Velmi dobré recenze, čerstvost surovin, příjemná obsluha
Většinou kombinace dostupnosti a referencí
vetšinou zahraniční kuchyně, českou kuchyni mám doma
víceméně žádná, záleží která je zrovna při cestě kudy jedu
výběr jídel
výber jídla, cena, kvalita
Vyber z jídel, prostředí, kvalita jídla, cena, cas nutný ke strávení v restauraci
výborné jídlo, kvalitní prostředí, příjemná obsluha
Vydatnost a cena
vzdálenost, cena, nabídka, personál, prostředí
vzdálenost, ceny
Vzdalenost, ceny, kvalita
Vzhled a cena
vzhled restaurace, nabídka na jídelním lístku, cena
záleží na okolnostech - pokud se potřebuji jen rychle najíst, tak volím cokoliv v okolí, kde nebudu příliš dlouho čekat. Pokud jde o slavnostnější záležitost, bohužel vybírám z toho, co je prostě v okolí a kde mi chutná - nic extrémně drahého zde není, takže cena při těchto příležitostech nehraje takovou roli... tedy hlavně místo a zkušenosti
Záleží na situaci, ale v čtyřce ani v mišelnce mě nikdo nikdy neuvedí. Jedno je sračka, druhý je předražená sračka.
Zaměřeni restaurace, jídla, kvalita, ceny, interiér
Zda je kuřácká, příjemné a designově upravené prostredí, cena, obsluha...
8. Znáte nějakou restauraci, kterou byste vřele doporučili?
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Restaurace u Kohouta /Jesenice u Praahy/
-
--
.
.
"vrele" asi ne ale mam rada Green v Brne
Akapulco ve Vyškově
Ambiente + Lokál, Grosseto, Hanabi sushi, Dish Burger, z rychlych - Boulevard
ani nie
Ano
Ano
Ano
ano
Ano
Ano
Ano
ano
ano
ano
ano
ano
Ano
Ano
ano
ano
Ano
ano
ano
ano
Ano
Ano - Hospůdka U Gurmána Bítovčice
ano i ne... spíše vybrali z možných alternativ a pak doporučili.
Ano penzion a restaurace Na Mýtě u Bezděkova nad Metují.
Ano sweet & papers
ano znám
Ano,
Ano, ne jednu. To samé i naopak.
Ano.
Ano.
Art café v Novém Jičíně.
asi ne
Babiččina zahrada - Průhonice, česká restaurace
Barabizna - Zbraslav
Bílý Beránek Kadaň.
Black Dog Beroun
Botta café Vrchlabí
Brno - U Všech oslu Praha - U Zelené brány Olomouc - Kamenný Mlýn Šumperk - U Řeka
bruxx
Buena vista, Radniční, La oliva v Jihlavě
Cafe Louvre
Cereto
Cereto
Cook and Look
Dětenice
Dětenice
dgd
Formanka Hustopeče,
Gambrinus street Jihlava, Radniční Jihlava, Taverna Hodonín
gir, guesto, victoria
Gopál
Grosetto
Grossetto v Praze (kterékoli), El Barrio - Anděl (Praha), Potrefené husy
Home Kitchen
hotel větřuše (pan kuchař Uher)
Italskou
jasně
je jich několik
je jich více dobrých
Kamenný Dvůr v Praze
Karluv sklep v Praze, Spalena 12 Praha 1- kantina, Holesovice-Veganska restaurace
KlubEX v Jablonci nad Nisou
Kolja Litomyšl,
Kozlovna-čb a Hubert- hluboká nad vltavou
Kramářova chata na Suchém vrchu, restaurace Bohém Litomyšl
krčma v Dětenicích
La Bruska (Uherské Hradiště), Panoptikum (Brno), Forhaus (Brno), U Johana (Zlín)
La cabaňa Pardubice, Restaurace Flora Přelouč, ...
Lokal
Lokál Dlouhá
LoOliva v JIhlavě, Tři Knížata v Jihlavě, NO19 v Praze
Lovas&Lovas Poděbrady bohužel to tam mám cca 120Km ale 2x za rok se tam zastavím ;-))
Maršovský rychta
Merlot v Lounech
Místní maloměstské restaurace a některé motoresty, např. na cestě z Prahy do Karlových Varů se nachází perfektní motorest Na Šustně, dále pak v obci Kladno dvě "americké restaurace", které nabízí skvělé hovězí maso a burgery, a to Rock and Roll bar a Mustang bar.
Mlsná sofie, praha 3
moc
Moje mamka vaří nejlíp, tak ne.
Na statku Hradec Králové
Na Zbraslavi pizzeria vari všechno
ne
Ne
ne
ne
ne
ne
ne
Ne
ne
Ne
ne
Ne.
nekolik... vetsina restauraci retezce ambiente, exotictejsi noi, pro drazsi gurmansky zazitek zdenek's oysters bar, z mensich, ale bajecnych cafe orange
Nemám žádnou úplně oblíbenou
nevim
nevím
Nevím
New limit cafe restaurant, Praha 1, Těšnov
nezmám, nemám žádnou oblíbenou restauraci, kterou bych častěji navštěvoval a mohl jí doporučit
Pizzeria Venezia Jihlava, Pizzeria Colosseum a Grosseto v Praze
Pizzerie & Restaurant Anděl - Pec pod Sněžkou
Pizzérie Vittorie, DoubleDecker, Restaurace na Střídačce
Potrefená husa
Potrefená husa.
Reasturace U třech trojek
Red Rat Šumperk
Restaurace Blue Queen Boskovice.
Restaurace Císaře Rudolfa II.
Restaurace Hai, Strakonice
Restaurace Klub-ex, Jablonec n.N.
restaurace Krokodyl (Praha Újezd nad Lesy)
Restaurace Maxant Frymburk
restaurace moc nenavštěvuji, žádná mě vyloženě nezaujala
Restaurace U dobré myšlenky, Restaurace Potrefená husa Budějovická
restaurace v Hotelu U Zlatého lva
Restaurace Veranda
Retro Karlovy Vary
různé kebaby, Turecká restaurace, nebo restaurace mimo ČR
řecká restaurace Veronika v Přibyslavi
Saiko cuisine v Liberci ,Motel roubenka v Tynisti
Sasazu
Sasazu
Savoy
sousedský pivovar u bansethů
Spíš ne. Nemám žádnou TOP.
Spíše ne, nechodím neustále na jedno místo. Restauraci obvykle využívám někde na cestách.
Starobrněnský pivovar, Brno a Pizzeria v Luhačovicích
T.g.i. fraidays
Taj Mahal v UnL, Paroloď v Děčíně.
Trapolla Mladá Boleslav
Tři Knížata
Tři Knížata v Jihlavě.
Tuning bar na Mlýnské ulici v Prostějově
U France Josefa Kutná Hora
U Modré kachničky.
u nás nádražní bufítek - výborný český smažák
U Pinkasů, Pravěk
U pštrosa
U Zběhlíka
U Zvonečku ve Svitavách- příjemné prostředí, dobré jídlo
Určitě ano: restaurace TINTO v Brně, IL Cavallo v Brně,určitě stojí za to navštívit.
ustin n. L. -replay´ s, litomerice- zlaty bazant
Vavřinec v Roudnici nad Labem
Ve městě Litoměřice Johannahoff
Vegan rest. Maitrea
Velorex
Věšín - restaurace v penzionu Jaro
vinárna u Drašnara - Nové Město nad Metují
Zezulkárna, Na Hliništi, Spartak
znam
Znám
Ztráty a nálezy, Liberec
žádná mě teď nenapadá
9. Znáte agenturu CzechTourism?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 96 | 59,26 % | 59,26 % |
ne | 66 | 40,74 % | 40,74 % |
10. Znáte projekt CzechSpecials?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 11, ne → otázka č. 16].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 129 | 79,63 % | 79,63 % |
ano | 33 | 20,37 % | 20,37 % |
11. Setkali jste se někdy s propagačními materiály CzechSpecials?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 25 | 71,43 % | 15,43 % |
ano | 10 | 28,57 % | 6,17 % |
12. Sledujete webové či facebookové stránky CzechSpecials?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 27 | 79,41 % | 16,67 % |
ano | 7 | 20,59 % | 4,32 % |
13. Znáte nějaké restaurace zapojené do projektu CzechSpecials?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 23 | 67,65 % | 14,2 % |
ano | 11 | 32,35 % | 6,79 % |
14. Navštívili jste nějakou restauraci, která je zapojená do projektu CzechSpecials?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 15, ne → otázka č. 16].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 29 | 85,29 % | 17,9 % |
ano | 5 | 14,71 % | 3,09 % |
15. Pokud jste nějakou restauraci zapojenou do projektu CzechSpecials navštívili, tak jaká to byla, kde se nacházela a jak byste ji ohodnotili? (odpovězte)
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
ahj
Bohém, Litomyšl, nejlepší v kraji
Restaurace hotelu Hajčman ve Žďáru nad Sázavou. Lehce podprůměrné
Restaurace hotelu Termal Mušov, která se nachází u nádrže Nové Mlýny. Jídlo bylo dobré, restaurace měla celkem standartní prostředí a nepříjemnou obsluhu.
Restaurace U Fleků.
16. Jaké je Vaše pohlaví?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
žena | 135 | 83,33 % | 83,33 % |
muž | 27 | 16,67 % | 16,67 % |
17. Jaký je Váš věk?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
15 - 26 let | 114 | 70,37 % | 70,37 % |
27 – 45 let | 38 | 23,46 % | 23,46 % |
46 - 64 let | 10 | 6,17 % | 6,17 % |
18. Jaké je Vaše bydliště?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Praha | 38 | 23,46 % | 23,46 % |
Kraj Vysočina | 31 | 19,14 % | 19,14 % |
Jihomoravský kraj | 18 | 11,11 % | 11,11 % |
Středočeský kraj | 15 | 9,26 % | 9,26 % |
Ústecký kraj | 11 | 6,79 % | 6,79 % |
Pardubický kraj | 11 | 6,79 % | 6,79 % |
Královéhradecký kraj | 10 | 6,17 % | 6,17 % |
Moravskoslezský kraj | 6 | 3,7 % | 3,7 % |
Olomoucký kraj | 5 | 3,09 % | 3,09 % |
Jihočeský kraj | 5 | 3,09 % | 3,09 % |
Liberecký kraj | 5 | 3,09 % | 3,09 % |
Plzeňský kraj | 4 | 2,47 % | 2,47 % |
Zlínský kraj | 2 | 1,23 % | 1,23 % |
Karlovarský kraj | 1 | 0,62 % | 0,62 % |
19. Jaké je Vaše vzdělání?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
středoškolské | 81 | 50 % | 50 % |
vysokoškolské | 75 | 46,3 % | 46,3 % |
odborné – vyučen/a | 4 | 2,47 % | 2,47 % |
základní | 2 | 1,23 % | 1,23 % |
20. Jaké je Vaše zaměstnání?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
žák/student | 79 | 48,77 % | 48,77 % |
zaměstnaný | 64 | 39,51 % | 39,51 % |
rodičovská dovolená | 7 | 4,32 % | 4,32 % |
nezaměstnaný | 6 | 3,7 % | 3,7 % |
důchodce | 4 | 2,47 % | 2,47 % |
v domácnosti | 2 | 1,23 % | 1,23 % |
Citace
Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko
Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.