Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Česká kuchyně

Česká kuchyně

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Markéta Michlová
Šetření:27. 04. 2011 - 30. 04. 2011
Počet respondentů:186
Počet otázek (max/průměr):14 / 12.74
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:72,5 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.07:07
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

 Jsem studentka Marketingové komunikace a PR na UK a chtěla bych vás poprosit o vyplnění krátkého dostazníku na téma česká kuchyně. Moc mi to pomůže při psaní bakalářské práce. Děkuju! :)

Odpovědi respondentů

1. Jakou kuchyni upřednostňujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
českou7841,94 %41,94 %  
italskou5630,11 %30,11 %  
čínskou94,84 %4,84 %  
řeckou63,23 %3,23 %  
francouzskou52,69 %2,69 %  
mexickou21,08 %1,08 %  
slovenskú21,08 %1,08 %  
od všeho trochu21,08 %1,08 %  
neupřednostňuji ani jednu, od každé něco :-)10,54 %0,54 %  
svou vlastní10,54 %0,54 %  
nemám oblíbenou10,54 %0,54 %  
korejskou10,54 %0,54 %  
španělskou 10,54 %0,54 %  
německou10,54 %0,54 %  
japonskou10,54 %0,54 %  
od všeho kousek10,54 %0,54 %  
nic10,54 %0,54 %  
mix10,54 %0,54 %  
neupřednosťuji ž10,54 %0,54 %  
polská10,54 %0,54 %  
spíše kombinace italské, španělské a mexické10,54 %0,54 %  
mezinárodní, od každé něco10,54 %0,54 %  
nemám preferovanou kuchyni, mám rád od každné něco10,54 %0,54 %  
dobrou10,54 %0,54 %  
nezaměřuji se jen na jednu10,54 %0,54 %  
indoneskou10,54 %0,54 %  
nepreferuji konkrétní kuchyni ale českou mám rád10,54 %0,54 %  
mám ráda všechny10,54 %0,54 %  
mám ráda více kuchyní, vyberu si to nejlepší 10,54 %0,54 %  
neupřednostňuji žádnou kuchyni10,54 %0,54 %  
žádnou10,54 %0,54 %  
Hlavně dobrou10,54 %0,54 %  
Jak kdy, neupřednostňuji konkrétní10,54 %0,54 %  
jím vše co je dobré10,54 %0,54 %  

Graf

2. Máte rád/a českou kuchyni?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano16387,63 %87,63 %  
ne2312,37 %12,37 %  

Graf

3. Proč?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

ačkoli není v mnoha případech zdravá, je chutná

co je české, to je dobré :o)

česká kuchyně je na mě moc těžká..

Česká kuchyně je velmi pestrá a chuťévě velmi dobrá. Má výběr lehkých i těžších jídel. Vždyť i cizincům když přijedou do Čech moc chutná.

Česká kuchyně má svá tradiční jídla jako je vepřo,knedlo zelo,svíčková nebo dobrý guláš s knedlíkem na která je od narození český člověk zvyklý.Tyto jídla vařila maminka,babička, prababička atd..Žádný čech se bez těchto jídel většinou neobejde a jednou za čas je vyžaduje na svém stole.Tak i já at jsem kdekoliv,doma nebo v zahraničí,vždy se těším na dobrou českou kuchyni.

Česká strava je tučná, těžká na strávení a ve většině případech nezdravá.

českou kuchyni ano, ale od odborníků, poctivě provedenou, ne žádné náhražky, co se používají v jídelnách, podravky, zahušťování moukou atd. to totiž české kuchyni uškodilo a mnoho lidí si myslí, že to je ta česká kuchyně. S tímto tvrzením nesouhlasím :-)

dobré jídlo

glykemicky nevhodná nevýrazné koření

hodně cukru, tuku, mouky

chuť pokrmů, tradice

chuť, styl, tradice

chutná

Chutná mi

chutná mi

chutná mi

chutná mi

Chutná mi

chutná mi

chutná mi

chutná mi a jsem vlastenec

Chutná mi.

chutná, vydatná, pestrá, hodně masitá

Chutnají mi tučná jídla (vepřové),ale i např. kuřecí a králičí. Myslím, že česká kuchyně je "našemu tělu" nejpřínosnější, nejvhodnější. Držím se hesla, jím především to, kde jsem se narodila a kde žiju.

Chuťově velmi dobrá, ač ne příliš zdravá... Klasické omáčky jsou výtečné

chytná mi, je tučnější, více masitější

I jiné kuchyně mají co nabídnout,ale po čase se přejí. K té domácí se člověk vrací průběžně pořád.

je dobrá, levná,chutná

Je hodně podob ná té francouzské, ale zdá se mi variabilnější a nápaditější. Nadto jsem ČEŠKA, byla by ostuda neznat nevařit a nejíst českou kuchyni.

Je hodně variabilní a každý si jí může upravit dle vlastních pořadavků.

je chutná

je chutná

je jednoduchá na vaření, suroviny i koření všude nejsnaze dostanu, cela ma rodina je na ni zvykla

je mi nejbližší, jsem na ni zvyklý

Je náročná na přípravu.

Je NASE, mame to v krvi, a nekdy si rada dopreju tradicni ceske jidlo

Je naše a je jí tu nejvíc

je nezdravá, jídla jsou těžká, příliš sytá.

je podobná sloveskej

Je pro mne jednoduchá

je to klasika

Je to kuchyně mojí maminky, babičky a v řadě jídel je nenapodobitelná.

je v ní od každé kuchyně z celého světa trochu

je vcelku pestrá a v současné době prochází řadou pozitivních změn

jednoduchá klasika

Jednoduše proto, že česká jídla mi nechutnají!! neříkám, že všechny,ale většina mi nic neříká!! Jsou moc těžká, mastná...

jednou za čas je dobrá, kombinace zelí s masem a bramborovými knedlíky, svíčková velmi specifická chuť, vánoční kapr je tradice

Jídla, na která jsem zvklá.

jsem Čech

Jsem Čech a preferuji národní kuchyni

jsem Čech, je to tradice

Jsem ČECH.

Jsem konzervativní

Jsem na ni od mala zvyknutý :)

Jsem na ni od malička zvyklá, mám ráda omáčky, pečené kuře....

jsem na ní zvyklá

jsem na ni zvyklá

jsem na ni zvykla

jsem na ni zvykla

Jsem na ni zvyklá a je různorodá.

Jsem na ni zvyklá od mala.

jsem na ni zvyklá, prostě maminčiny sladké knedlíky, hutné omáčky ,houbová polévka atd. kuné kuchyně nenabízí

Když se umí uvařit, jsou pokrmy české kuchyně velmi chutné, i když často velmi vydatné.

klasické české jídlo je tradičnější,než ostatní a má svojí osobitost,kterou žádné jiné nepřekoná...

Klasika, jednoduchost, tradice

klasika, od dětství

knedlíky a svíčková

Korejská je zdravá, vysoce výživná a chutná; česká je dobrá, ale často příliš těžká

Kvalitní, chutná

máme knedlíky :D

maso, knedlík

moc těžká

Na těchto chutích jsem vyrostla a jsou to tedy ty základní. Nemusí být navíc nutně jen tučná a hutná.

národní jídlo

Neholduji tolik knedlíkům, ale omáčky mám ráda a těch má česká kuchyně nespočet. Stejně neodolám sladkým pokrmům jako jsou buchtičky se šodo, lívace nebo ovocné knedlíky ;)

některá klasická jídla mi chutnají (řízek, bramborák... :) , ale nepreferuju ji

nektere veci jsou moc dobre

Nemám rád (a nejím) těžká, tučná a masná jídla.

Nemám ráda knedlíky, omáčky - přijde mi to jako příliš těžké jídlo. Používá se málo zeleniny.

neni chuťově tak výrazná..

od mala nás s ní krmí

Omacky :)

proč ano? Stejná odpověď je proč ne? Prostě si z ní - stejně jako z jakékoli jiné "kuchyně" beru to co mě těší. Jistě jsem poznamenán naučenými chutěmi z té "naší české kuchyně", ale snažím se poznamenat se i chutěmi u nás netradičními.

proste me chutna

Prostě mi chutná :-)

protoze jsem zjistila, jak mi v americe chybi

Protože je hodně pestrá

Protože je jednoduchá, chutná a velmi dobrá..

Protože je z našich surovin, dobře dostupné, nám přirozené.

protože jí jíme od mala a je nám blízká

protože jsem na ni vyrostla a chutná mi

Protože jsem na ni zvyklá.

protože mi chutná

protože mi chutná

Protože mi jídla české kuchyně chutnají

Protože některá jídla tradiční české kuchyně jsou opravdu velmi dobrá. Protože jsme se je učili vařit od našich matek a babiček. Protože máme většinou k dispozici všechny ingredience doma.

Protože suroviny na vaření jsou vždy lehce dostupné

Protže jsem na ní vyrostla:)

Představuje tradiční jídla a chutě, které v jiných světových kuchyních najdeme.

Přijde mi hodně tučná. I když samozřejmě občas také nepohrdnu

příliš tučná a nezdravá

Příliš tučná, hutná, sytá, masitá, není osvěžující. Málo zeleniny, ovoce, sýru, ...

rozmanitá

různorodá, zvyk na určité chutě, specifická a tradiční jídla

Sentimentální vztah

tak

tradice

tučná, těžká jídla

tučná, těžká, mastná

tučné jídlo, těžké, jsem vegetariánka a proto mi vadí tolik masa

Tuk, moc smazene, celkovo nezdrave hlavne co sa restauracneho vyberu tyka a hlavne tie knedliky to bych ani prasatam nedavala-hnus velebnosti...

Vařila ji moje maminka, babička - vařím tak i já (samozřejmě s obměnou)

většinou chutné jídlo, nelze snad ani moc zkazit :-)

Většinu tradičních jídel (omáčky, knedlíky, tučná masa, polévky) bohužel nemůžu od malička ani cítit, dělá se mi z nich špatně. J

Vychazi z mistnich surovin, ktere mi jsou dobre zname.

vyrostl jsem na ní

vyrostla jsem na ní

Vyrostla jsem na ní. Pokud je dobře uvařená a nepřekypuje tukem, je velmi chutná, vydatná. A ačkoliv asi nepatří k nejzdravějším, tak mi vyhovuje. Podobná je německá. Je tradiční, poctivá.

začal jsem jí vařit jako první a pak jsem přidal další kuchyně, třeba čínskou

ze zvyku

zvyk odmalička

zvyk, obvykle bez nepříjemných překvapení, můj žaludek a citlivé chutě ji dobře snáší : ), dobrá cena, dostupnost

Žiju v česku, tak by bylo divné jí ráda nemít.

4. Jak často navštěvujete restaurace?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1x a více týdně6736,02 %36,02 %  
1x za 14 dní5529,57 %29,57 %  
1x za měsíc4524,19 %24,19 %  
1x za půl roku189,68 %9,68 %  
nenavštěvuji10,54 %0,54 %  

Graf

5. Objednáváte si české speciality?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano10556,45 %56,45 %  
ne8143,55 %43,55 %  

Graf

6. Co máte na české kuchyni rád/a?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

jídla našich babiček

...

Ano a ne - to je opět stejná odpověď na otázku č.6 i 3. Jistě jsem si někdy objednal "typicky české jídlo" a jistě jsem si objednal i nečeské jídlo. Mezi česká jídla počítám například pohanku/pohankovou kaši s volským okem či plátečkem šrůtku. Mezi cizí jídla například guláš, segedín, rýži, těstoviny či hranolky.

asi jen smažený sýr

Barevnost a šíři sortimentu.

bramboráky

bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky, ty by mi v jiných krajích chyběly.

bramborový knedlík

Česká kuchyně je stejně zvláštní jako jiná, má něco do sebe, její chutě mohou být leckdy lepší než kdejaká cizí.

Dokáže být velmi jednoduchá a přesto chutná

domácí suroviny

dušené telecí maso, polévky - převážně hovězí vývary, jelení, kachní medailonky pečené kolínko, žebírka atd staročeskou znovu objevenou kuchyni

ediné, co opravdu můžu jsou spíš taková ta chudší jídla: čočka na kyselo, šoulet, brambory s tvarohem :). A pak samozřejmě sladká jídla jako tvarhové knedlíky s meruňkami... A syrečky (tvarůžky)! Na ty nedám dopustit.

hlavně starší česká jídla (škubánky, nastavená kaše, bramborák...)

houskové knedlíky s omáčkama různých příchutí..

chuť

chut

chuť

Chuť

chuť

chuť

chuť

Chuť, vůni a vzhled.

chuť,domácí plody,tradici

chutě

chuťové kombinace, pocit sytosti

je pestrá

Je jednoduchá na vaření.

je poctivě hutná

Je prostě moc dobrá. Vepřo knedlo zelo a pivo.

je to národní dědictví a rád si objednávám česká jídla

je to naše tradice, jídla jsou velmi chutná a přizpůsobená tomu co je člověk zvyklý jíst

Je velmi chutná; když jí vařím, mám zaurčeně úspěch

jedinečnost, chuť

Jednoduchost, nápady, kombinace..

Její rozmanitost.

Její vydatnost.

Jelikož nemám českou kuchyni ráda, tak nemůžu říct!!

jestli je to myšleno jako jídlo, tak mám ráda smažák :-)

Jídla jsou chutná a sytá.

jídla z brambor

jídlo samotné

kachna zeli knedlik

karbanatky, gulas a sladke knedliky

Když se chci dosyta najíst, je ideální

Klasická jídla jako je např. kachna se zelím a houskovým knedlíkem.

klasické české jídlo je tradičnější,než ostatní a má svojí osobitost,kterou žádné jiné nepřekoná...

Knedlíček, jednoduchost pokrmu

knedlík

knedlíky

knedlíky

Knedlíky

knedlíky a maso

Knedlíky, Guláš, Svíčkovou

Knedlíky, které umíme asi jelépe na celé zemi.

knedlíky, omáčky

Knedlíky, omáčky...

knedliky, zeli

knedlovepřozelo

koláče

Kulajdu, svíčkovou, rajskou, klasickou vepřovou a řadu moučníků.

Kvalitu jednotlivých jídel, odráží se v ní celá paleta toho,co příroda nabízí a také valečná doba, která ji naučila vařit z mála surovin a ničím neplýtvat.

mám rád tu spjatost s kulturou, české jídlo bych si v cizině nedal.

masicko

maso

maso, knedlík

mnoho variací

Mnohotvárnost, spoustu kombinací a možností.

Možnost použití surovin původem z ČR

nedokazu vyjadrit. asi jsem na ni zvykla a nektere veci jsou moc dobre

nejde o českou kuchyni, ale o kuchaři, ale českou proto, že jsem čech

Nelze jednoznačně říct, jsem na ní prostě odmala zvyklý. Kdybych byl Ital nebo Somálec, taky bych asi nedokázal říci, co mě na italské nebo somálské kuchyni láká.

není přehnaně pikantní a kořeněná, je hodně masová

nevím

nezaměnitelnost - svíčkovou na smetaně s knedlíkem nikde ve světě nenajdete a ani vám ji nenabídnou (nebo aspoň jsem se s tím osobně nesetkala)

nic

Nic

nic

od maminky je nejlepší. v restauracích si ji neobjednávám.

omacky a upravu masa

omacky, bram. knedlik

Omacky, polevky

Omáčky

omáčky

omáčky

omáčky

omáčky

omáčky

omáčky

omáčky

omáčky

Omáčky

omáčky

Omáčky - jednoduché, většinou chutné Moučníky - bábovky, koláče, štrůdly

Omáčky a Knedlíky

omáčky a sladké moučníky (různé druhy buchet), kapra na Vánoce, zelí a bramborový knedlík.

Omáčky hlavně svíčkovou, rajskou, koprovku a také typické české jídlo vepřo, knedlo zelo. Řízeček je také vynikající.

Omáčky, knedlíky

omáčky, knedlíky,

Omáčky, polévky, knedlíky, jáhly, cizrnu.

omáčky, polévky, maso(např. zvěřina)

omáčky, sladké pokrmy

Omáčky, velký výběr polévek a sladké pokrmy (buchtičky se šodo, lívace nebo ovocné knedlíky)

originalitu, české tradice

Otázka je trochu podobná otázce číslo 3. Pokud myslíte, co z české kuchyně mám ráda, tak jsou to polévky. Pokud máte na mysli, abych popsala vlastnost české kuchyně, která se mi na české kuchyni líbí, tak jsem již odpověděla v otázce 3, tzn. že je pro mě tradiční a je to strava vydatná.

ovocne knedliky

pečené mäso

Pestrost

pestrost

pestrost jídel

pestrost,knedlíky,omáčky

plnou chuť - bez kompromisů( svíčkovou nebo kachnu si určitě nedávám proto,abych si držel denní porci kalorií

plný talíř, knedlíky ke všemu, kombinovatelnost

poctivost

polévky

polévky

polévky

polévky - vývar, bramboračku, zelnou, česnečku, čočkovou

Polévky (konkrétně tzv. bílé polévky)

polévky,omáčky,řízek

propracovanost

přítomnost masa ve většině jídel

Rozmanitost

rozmanitost

rozmanitost

rozmanitost

rozmanitost

rozmanitost

rozmanitost

rozmanitost

rozmanitost a tučnost

různorodost

různorodost- např. příloh, není monotónní

řízky

skoro nic

Snad jedině zelí.

spoustu masa, vynalézavost, tradice

staročeská jídla

Svíčková

svíčková, bramborové knedlíky, plněné papriky s rajskou omáčkou, moravský vrabec, mastné maso v kombinaci se zelím, uzené maso se špenátem, bažant, divočina

Svíčková, smažený sýr, guláš, knedlo vepřo, kyseláky, halušky, koprovka, rajská.. je toho víc

svíčkovou :D

svíčkovou s knedlíkem a brusinkami, bramborák, kynuté buchty s tvarohem nebo povidly, houby, bramboračka, kulajda

Svíčkovou. Knedlíky na všechny možné způsoby.

sytost

šunkové fleky

tatarák. maso.

téměř nic

tradici

Tradicni jidla.

Tradiční domácí produkty......maso,zeleninu atd.

tradiční jídla

Tradiční jídla

tradiční poctivá jídla, lokální speciálity, sezóní potraviny připravované s láskou

tradičnost

Tvarohové knedlíky s jahodami.

Typická česká jídla - Svíčková, Knedlo-vepřo zelo apod., ale ne často

Typická jídla, svíčkovou, ptáčky.

Typicky česká jídla, které níkde jinde nemají.

upravu staročeských jídel do moderna

určitou tradici, pestrost českých jídel.

variabilitu

Variabilitu. Člověk se také dobře a sytě nají

Velký výběr chutí - maso, sladká jídla, zeleninová jídla

vepřo knedlo zelo, guláš

vepřo-knedlo-zelo

vepřové knedlík zelí.svíčkovou.kapra,v aspiku,pečenáče z kapra,kapr na pivě štika vařená v klasické marinádě.

vím co jím

vse

Vše co vařila babička a maminka.

všechno

všechno - od polévek po moučníky

všechno kromě hub a vnitřností

Vynikající omáčky, pečená masíčka a marinády a saláty ve smetanových přelivech s kořením. Co se týče pečení tak se domnívám, že naše kuchařky jsou dosti bohaté. To samé platí o receptech-zpracování hub, nepřeberné bohatství receptů.

výraznost chutí - kyselá jednoduchost zaručené nasycení :)

využívá hodně masa, je hutná a tučná - člověk se zasytí, plus samozřejmě knedlíky :)

vždycky mi připomene prázdniny u babičky

zeleninové polévky

zelí

zelí

žemlovka

7. Co naopak nemáte rád/a?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

těžké omáčky s knedlíkama

-

....

Až moc nezdravý

Bohužel, mám ráda vše.

Brokolici

casta jednotvarnost

celou českou kuchyni

Časová náročnost vaření a výsledek mnohdy není až tak světoborný.

často bývá dost tučná

Často je tučná.

často tuk,sádlo,až moc masa a skoro žádná zelenina

často vysokou kalorickou hodnotu

Česká jídla jsou hodně tučná a těžká.

Česká jídla jsou velmi tučná. Což o to, mě to nevadí, ale lidem, co se snaží žít zdravě, to může činit problémy

české tiramisu..

délku vaření

dlouhé vaření, tučné věci

dršťková polévka

držkovú polievku, vnútornosti

dušené ledvinky,vařený jazyk..

experimentování s českými jídli

hodně tuku

houby a vnitřnosti

houby, šišky se strouhankou, těstoviny s mákem

houby:)

houskové knedlíky

Chybí v ní více čerstvé zeleniny - saláty s oliv. olejem. Nechutnají mi saláty s octovými zálivkami - slané a kyselé

Jak moc se při tom přibírá.

Jak už jsem říkala - tučnost a hutnost některých pokrmů.

Játra

Játra a škvarky.

je kalorická, velmi dobře se po ní tloustne

je prilis tezka

je to pořád t ostejné

Je tučná

jídla jen pro množství

jídla jsem někdy opravdu příliš sytá

jídla jsou dost tučná

jídla z vnitřností

jídlo je těžké, špatně stravitelné

Jsou to povětšinou těžká jídla!!!

jsou to většinou těžká jídla, špatně stravitelná (knedlo zelo vepřo, svíčková)

kaloricka

kalorickou hodnotu

kapra na všechny způsoby

když je jídlo moc mastné

Když jídlo obsahuje moc tuku.

knedlíky

knedlíky

knedlíky

knedlíky

knedlíky a hovězí maso na všechny způsoby

Knedlíky a mastná jídla.

knedliky, jak je tezka

Knedliky. Prestoze mi chutnaji, je to skoro zdravi nebezpecne

knedlo vepro zelo

koprová omáčka a přílíšnou mastnotu.

koprovku

koprovou omacku

luštěniny

málo zeleniny

málokdy si dávám obrovské steaky, hranolky, krokety, hamburgery

mám ráda vše

mám ráda vše, pokud je toho přiměřeně

maso

Maso, omáčky, vývary, ...

mastná jídla a omáčky

Mastná jídla.

mastnota

mastnotu

mastnotu u některých pokrmů

menici se kvalita ceskych jidel, ktera vyrazne ovlivnuje chut

moc nemusím houskové knedlíky

moc těžká.

moc tučná

mořské tvory vyjma ryb

Na české kuchyni jako takové mi nic nevadí, to už je asi pak jen konkrétně v kuchařích.

někdy je její "těžkost" nevhodná, proto ji zpravidla nepreferuju

někdy je toho tuku moc, je těžká na trávení

některá jídla jsou příliš těžká

nemám ráda ovocné knedlíky a omáčky

Nemám ráda, když je jídlo moc tučné nebo když je plné různých nesourodých surovin, které k sobě nepatří. A nemám také ráda, když je jídlo nedovařené. Převařené být může, ale nedovařené bych opravdu nesnědla. Nemám také ráda, když jsou jídla nazývána názvy, pod kterými nevím, co si mohu představit, nebo názvy, které jsou směšné. Pokud je to grilovaný steak se zeleninou, tak by název měl být grilovaný steak se zeleninou, apod. Tedy nemám ráda nazývání obyčejných jídel roztodivnými jmény za účelem větší atraktivity.

nemám žádné zásadní výhrady

Nemusím nákypy, ale tady záleží spíše na chuti strávníka a nikoli na kuchyni.

není nic co bych neměl rád

nepreferuji přílohy jako např. knedlíky a také nemám rád překombinovanou přílohu

Nesmyslné kombinace ovoce z masem atd..

nevibírám si je dobré vše

nevim

nevím o ničem co bych vyloženě neměl rád

neznám

nic

nic

nic

nic

nic :-)

nic extra

nic takového asi neni

občas příliš tuku

omáčky

omáčky a knedlíky

omáčky, knedlíky (oba druhy), vepřové, kachny, husy, svíčkovou, koprovku, syté polévky... ach jo, skoro všechno!

Omáčky, to, že je jídlo těžké a někdy nezdravé.

ostrá jídla - např. thajská

pečená kachna, pečená krůta, houskové knedlíky v kombinaci s pečeným bůčkem, velmi mastná jídla

plrilis tuku a preplacanost

podle mého je někdy zbytečně složitá a těžká na strávení

Představivost některých kuchařů :)

Příliš kalorická, nemá moc odlehčených jídel

Příliš mnoho tuku.

Recepty, ktere vychazeji z vesnickych tradic (napr. zabijacka).

Různé paskvily, jako třeba smažený sýr s omáčkou a knedlíkem.

sladká jídla

Sladká jídla, škubánky, nákyp.

smazeny celer

smažené

Smažený květák

sním vše

svíčková omáčka

Syrečky

špenát

Špenát z protlaku.

špenát, květák, brokolice

špenátová polívka

Tezká jídla

tezky pocit v brisku po snezeni :)

těžká jídla

Těžká jídla

těžká jídla v české kuchyni - hodně energeticky vydatná

Těžká, kalorická jídla.

těžkost jídel

Težkost většiny jídel.

tlusté maso, česnek, papriku

tlustý maso

tlustý maso

To že jsou některá jídla těžká a špatně stravitelná.

tolik se nevyvíjí, nejde s dobou

topinky

Tučná jídla Sladká jídla - nákypy, atd.

tučná jídla

tučná jídla

tučná jídla

tučná jídla

tučná jídla

tučná jídla

Tučná jídla, Jitrnice, Tlačenky

tučné, uměle vylepšované, stereotypní neoriginální jídla

tučnost mouku odfláklá příprava

tučnost

tučnost

tučnost

tučnost české kuchyně

tučnost u některých pokrmů

tučnost, a sytost jidel

tučnost, nezdravost

tuk

tuk, mastn jídla

tuky a mouku

tuky a zahuštění omáčky moukou

Úpravu masa a nabídku většiny českých restaurací.

utopence, syrečky, a další smradlavý vynálezy

v mnoha případech je nezdravá, moc tučná

veganskou stravu

Vepřo-knedlo-atd.

vepřové maso

vepřové maso, omáčky, tuk, ...

vepřové na všechny způsoby, kuře na všechny způsoby

vnitřnosti

vnitřnosti

Vnitřnosti, moc masa.

Vsetko

vsude jsou knedliky

všechno

všechno, nejvíce však zabijačkové "dobroty" a pod

vysoká kalorická hodnota

zahušťované omáčky moukou s knedlíky, tzv UHO z jídelen, přesolování a dochucování náhražkami, bramborovou kaši z prášku apod

zakouřené prostředí českých restaurací

zelí

zelí

Že je mnohdy těžká, mastná, tučná a těžko stravitelná

Že většina jídel je dost "kalorických"

8. Myslíte si, že je česká gastronomie jedním z nástrojů propagace České republiky?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano16287,1 %87,1 %  
ne2412,9 %12,9 %  

Graf

9. Znáte projekt Czech Specials?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano, známotázka č. 10, ne, neznámotázka č. 11].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne, neznám16086,02 %86,02 %  
ano, znám2613,98 %13,98 %  

Graf

10. Kde jste se o něm dozvěděl/a?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
tisk415,38 %2,15 %  
www.kudyznudy.cz311,54 %1,61 %  
www.czechtourism.cz311,54 %1,61 %  
v restauraci311,54 %1,61 %  
škola27,69 %1,08 %  
televize27,69 %1,08 %  
ve škole13,85 %0,54 %  
metro13,85 %0,54 %  
v práci13,85 %0,54 %  
od Nory Dolanské :), jinak jsem o něm neslyšela13,85 %0,54 %  
ve skole od Nory :)13,85 %0,54 %  
internet13,85 %0,54 %  
škola/profesorka pracuje v CT13,85 %0,54 %  
už nevím13,85 %0,54 %  
studuji cestovní ruch13,85 %0,54 %  

Graf

11. Motivovala by Vás certifikace restaurace (záštita CzechTourism, záruka kvality české kuchyně) k její návštěvě?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano13069,89 %69,89 %  
ne5630,11 %30,11 %  

Graf

12. Pokud cestujete po České republice, zahrnujete do svého programu také návštěvu restaurace a ochutnávku místních specialit?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano13069,89 %69,89 %  
ne5630,11 %30,11 %  

Graf

13. Pokud byste měl/a zvolit 3 synonyma pro českou kuchyni – jaká by to byla?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

...

...

1) Dobrá. 2) Sytá. 3) Nezdravá.

Báječná, výživná, chutná.

bohatá, pestrá, kalorická :-))

dobra , masita, knedlikova

dobrá, chutná, pestrá

dobrá, připomínající domov, sytá

dobra, tradicni, kvalitni

Dobrá, trdiční, naše.

Dobré, chutné, výtečné..

dobrota,jednoduchost,kýč

domácí, pestrá, zdravá a výživná

domácí, vydatná

Hnus, spina, nekvalita

hutná, chutná, složitá

hutná, těžká, výživná

hutná, tučná, velké porce

hutnost, knedlík, omáčka

hutnost,tradice

chuť, tradice, dostupnost

chuť, vitalita,sytost

chutná delikátní obyčejná

chutná originální bez hranic

Chutná Tradiční Známá

chutná rychlá občas těžká jídla

chutná

chutná originální tučná

chutná levná proměnlivá

Chutná, Dobra,Skvostna

chutná, domáca, žiadaná

Chutná, kvalitní, těžká kuchyně

chutná, levná, velké množství

Chutná, Pestrá, Neustále překvapující

chutná, pestrá, výživnější

chutná, roznorodá,

chutna, tezka, monotnonni

chutná, těžká, svým způsobem jedinečná (tolik druhů knedlíků v žádné jiné kuchyni nenajdete)

chutna, tradicni, obcasna

Chutná, tradiční, výborná, lákavá.

chutná, tučná, masitá

chutná, tučná, náročne pripavitelna

chutná, tučná, nezdravá

chutná, tučná, špatně stravitelná,

chutná,dobrá,rozmanitá

chutné,tučné,tradiční

chuťově vyvážená, originální, lákavá

jedinečná nezaměnitelná charakteristická

jedinečná, výživná, tradiční

jednoduchá, pestrá, tučná

jidlo,stolovani,prostirani

kalorická bomba, požitek z chuti, pestrost

klasická

klasika, bašta, gáblik

klasika, hutnost, kačena

knedlík maso omáčky

knedlík maso zelí

Knedlík, omáčky, vydatnost

knedlíková, mastná,nezdravá

knedlíky omáčka obyčejnost (v dobrém slova smyslu)

Knedlíky, omáčky, smažené.

Knedlíky, Pečeně, Zelí

knedlíky, pivo, svíčková

knedlíky, řízky, tuk

knedlíky, tučná jídla, hodně příloh

knedlíky, UHO, svíčková

knedlíky, zelí, svíčková

Knedlo - zelo - vepřo :)

knedlo vepřo zelo

knedlo vepřo zelo, svíčková, bramboračka

knedlo zelo vepřo

knedlo-vepro-zelo

knedlo, vepřo, zelo maso omáčka

knedlo, vepřo, zelo

knedlo, zelo, vepřo

kvalita, poctivost, tradice

KVZ svíčková tlačenka

lidová pestrá chutná

masitá, těžká, dobrá k alkoholu

maso-knedlik zeli

maso, knedlík, pivo

maso, maso, maso

Maso, omáčka, knedlík

mňam mňam mňam

mňam mňam mňam

mňamka tradice umění

nadčasová chutná pro někoho těžká, či těžce stravitelná

národní, chutná, originální

nepůvodnost, slabá reflexe původní - autochtonní suroviny, nemedializace

nevím

nevím

nevšední, tučná, masitá

nevýrazná glykemicky nevhodná dobrá k pivu

nezdravá dobrá pohostinná

nezdravá, dobrá, tradiční

nezdrava, mastna, neprizpusobiva

omacka, knedlik, nezdrave ale dobre

Omácky, knedlíky, buchty

Omáčky (svíčková, šípková, koprová), polévky (kulajda, bramboračka, pórková), deserty (vánočka, mazanec, cukroví)

omáčky, knedlíky, uzený koleno :D

omáčky, polévka, málo čerství zeleniny

omáčky,knedlíky a oblohy

originální chutná variabilní

originální, zasytí a je rozmanitá

originální.chutná, klasická

pajzl,knajpa hospoda :D

pečivo, knedlíky, uzeniny,

pestrá tradiční hutná

pestrá, chutná, zajímavá pro cizince

Pestrá, chutná, zdravá

pestrá, sytá, jednoduchá

pestrost-jednoduchost-chutnost

pestrost, chutnost

pivo svíčková čevabčiči

poctivá tradiční naše

Poctivá, hřejivá a popravdě oproti ostatním kuchyním i poměrně kalorická.

poctivá, tradiční, kalorická

poctivý domácí dlabanec

Rozmanitá, typická, originální.

rozmanitost, tučnost, knedlo-zelo-vepřo

slast,radost,láska

Složitá, knedlíková, jedinečná.

Smetana, maso, těsto.

sváteční, těžká, vydatná

svíčková vepřové knedlíky

svíčková na smetaně, guláš, tlačenka

svíčková, guláš, vepřo-knedlo-zelo

svíčková, ovocné knedlíky, škvarky

synonyma slova česká kuchyně? tak to nevím

sytá výborná originální

sytá někdy težká jídla zajímavá pro cizince

syta, chutna, nezdrava

sytá,chutná,pečená

tezka

těžká, mastná, chutná

těžká, příliš velké porce, málo zeleniny

Těžká, tučná, mas(t)ná.

těžká, tučná, nezdravá

těžké, nezdravé, tučné

Tradice, pestrost, chutnost.

Tradice, Sytost, Fantazie

Tradicni, poctiva, domaci.

tradiční vynikající specifická

tradiční, dobrá, nezdravá- ve velké míře

tradiční, chutná, originální

tradiční, chutná, zdravá

tradiční, mastná, vydatná

tradiční, poctivá, chutná

tradiční, těžká, chutná

tradiční, tučná, vynikající

tradiční, výborná, mimořádná

tucna, tezka,sladka

tucnost, nezdravost, knedlik

tučná nezdravá chutná

Tučná Tučná Tučná

tučná sladká šizená

tučná, bohatá, vydatná

tučná, dobrá, těžká

tučná, těžce stravitelná a mastná kuchyně

tučná, těžká, nezdravá

Tučná, výborná, poctivá

tučná,těžká a hlavně hodně za málo :-)

tučné, masité, těžké

Tučnost, nezdravá jídla, hodně těžká jídla na strávení

tuk, maso, brambory

UHO - univerzální hnědá omáčka. Víc mě nenapadá (bohužel).

úžasná, uspokojivá, super

velké porce, těžko stravitelné, mastné

vepržo, knedlo, zelo

vepřo-knedlo-zelo

Vnikající, Sytá, Poctivá

všestranná, bohatá na množství variant, afrodiziakní

výborná, tučná, nezdravá

výborná, znamenitá, výtečná, skvělá

vydatná mastná labužnická

vydatná, chutná, klasická

vydatná, chutná, těžká

vydatná, různorodá, tradiční

výraznost jednoduchost sytost

Vysoce kalorická, chutná, náročná

Vývar, svíčková, guláš

zajímavá chuť, velké množství variant,

14. Kolik je vám let?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
19 - 3011360,75 %60,75 %  
31 - 453619,35 %19,35 %  
46 - 602111,29 %11,29 %  
61 a více105,38 %5,38 %  
do 18 let63,23 %3,23 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u jedné otázky.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

5. Objednáváte si české speciality?

  • odpověď ne:
    • 2.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi ne na otázku 2. Máte rád/a českou kuchyni?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Jakou kuchyni upřednostňujete?

2. Máte rád/a českou kuchyni?

4. Jak často navštěvujete restaurace?

5. Objednáváte si české speciality?

6. Co máte na české kuchyni rád/a?

8. Myslíte si, že je česká gastronomie jedním z nástrojů propagace České republiky?

9. Znáte projekt Czech Specials?

11. Motivovala by Vás certifikace restaurace (záštita CzechTourism, záruka kvality české kuchyně) k její návštěvě?

12. Pokud cestujete po České republice, zahrnujete do svého programu také návštěvu restaurace a ochutnávku místních specialit?

14. Kolik je vám let?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Jakou kuchyni upřednostňujete?

2. Máte rád/a českou kuchyni?

4. Jak často navštěvujete restaurace?

5. Objednáváte si české speciality?

6. Co máte na české kuchyni rád/a?

8. Myslíte si, že je česká gastronomie jedním z nástrojů propagace České republiky?

9. Znáte projekt Czech Specials?

11. Motivovala by Vás certifikace restaurace (záštita CzechTourism, záruka kvality české kuchyně) k její návštěvě?

12. Pokud cestujete po České republice, zahrnujete do svého programu také návštěvu restaurace a ochutnávku místních specialit?

14. Kolik je vám let?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Michlová, M.Česká kuchyně (výsledky průzkumu), 2011. Dostupné online na https://ceska-kuchyne.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.