Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Čokoláda v súčasnej gastronómii

Čokoláda v súčasnej gastronómii

Dopis Ježíškovi - Vánoční dárky 2016
Jaké dárky Vám udělají pod stromečkem radost a jaké byste radši nedostávali?

(veřejné výsledky pro všechny "ježíšky" již 10. prosince ve 12:00)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Katarína Černajová
Šetření:06. 11. 2015 - 08. 11. 2015
Počet respondentů:35
Počet otázek (max/průměr):19 / 17.11
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:72,9 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.02:32
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý deň,

dovoľte mi požiadať Vás o vyplnenie tohto krátkeho prieskumu, ktorý ma za úlohu získať informácie o podstate čokolády v našich životoch. Dotazník je relatívne krátky, nemal by Vás obrať o viac ako 10 minút a preto verím, že jediné čo Vám môže spôsobiť je chuť na čokoládu.

Chcela by som Vám poďakovať za Váš čas a ochotu, a verím že výsledok tohto šetrenia nebude len prínosom pre moju diplomovú prácu.

Prajem Vám veľa príjemných čokoládových zážitkov!

 

Odpovědi respondentů

1. Konzumujete čokoládu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Áno35100 %100 %  

Graf

2. Ako často konzumujete čokoládu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Občas, 1-2krát do mesiaca1131,43 %31,43 %  
Jeden krát do týždňa925,71 %25,71 %  
Často, aspoň 2krát do týždňa720 %20 %  
Pravideľne, väčšinou aj každý deň514,29 %14,29 %  
Skôr veľmi sporadicky38,57 %8,57 %  

Graf

3. Akú čokoládu preferujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Mliečna2057,14 %57,14 %  
Horká1234,29 %34,29 %  
Biela25,71 %5,71 %  
Podle chuti12,86 %2,86 %  

Graf

4. V akom skupenstve preferujete čokoládu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
tabuľková čokoláda2777,14 %77,14 %  
dezerty, koláče z čokolády514,29 %14,29 %  
čokoládove nápoje25,71 %5,71 %  
všechno, nejde vybrat jen jedno. :-)12,86 %2,86 %  

Graf

5. Pri nákupnom rozhodnutí ma zaujíma (zoraďte podľa dôležitosti, pričom 1 – najvyšší faktor, 3 – najnižší faktor):

Povinná otázka, respondent musel u každé z nabízených odpovědí určit jedinečné pořadí.

OdpověďPrůměrné pořadíRozptyl
cena2.0290.485
kvalita1.2570.191
pôvod2.7140.261

Graf

6. Ochutnali ste niekedy lokálnu značku čokolády? Ak áno, poznali ste rozdiel?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Nie, nemal(a) som príležitosť.1440 %40 %  
Áno, ochutnal(a) ale nijak zvlášť ma nezaujala/ nepoznal(a) som rozdiel.925,71 %25,71 %  
Áno, ochutnal(a) a veľmi ma zaujala, bohužiaľ však ich cena je privysoká.720 %20 %  
Áno, vyhľadávam striktne tieto produkty, rozdiel je značný.38,57 %8,57 %  
Nie, nemám záujem.25,71 %5,71 %  

Graf

7. Čokoláda môže mať pozitívny vplyv na ľudské zdravie.

Zhodnoťte ANO (pravda, súhlasím)/ NE (nepravda, nesúhlasím) ku každému z nasledujúcich tvrdení, podľa vlastného uváženia.

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano3291,43 %91,43 %  
ne38,57 %8,57 %  

Graf

8. Kakao obsahuje antioxidanty a polyfenoly, ktoré v ľudskom tele zabraňujú oxidácii škodlivého cholesterolu (podobne ako červené víno).

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano3188,57 %88,57 %  
ne411,43 %11,43 %  

Graf

9. Čokoláda je veľkým zdrojom energie a má na mnoho ľudí upokojujúci vplyv.

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano3497,14 %97,14 %  
ne12,86 %2,86 %  

Graf

10. Konzumácia čokolády predlžuje život.

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne2057,14 %57,14 %  
ano1542,86 %42,86 %  

Graf

11. Čím viac kakaa čokoláda obsahuje, tým je čokoláda lepšia.

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano2982,86 %82,86 %  
ne617,14 %17,14 %  

Graf

12. Pod označením BIO sa skrýva len marketingový ťah a vyššia cena výrobku.

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne2262,86 %62,86 %  
ano1337,14 %37,14 %  

Graf

13. Lokálne čokoládovne nemôžu nikdy vyprodukovať tak kvalitný výrobok ako kvalitne vybavené továrne.

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne3291,43 %91,43 %  
ano38,57 %8,57 %  

Graf

14. Používate vo svojej domácnosti pri príprave pokrmov čokoládu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Áno, ale len do dezertov a sladkých jedál.2160 %60 %  
Nie, čokoládu konzumujeme, ale len ako hotový produkt.822,86 %22,86 %  
Áno, veľmi rád(a) experimentujem a skúšam zaujímavé kombinácie jedál.411,43 %11,43 %  
Nie nepoužívam, čokoládu nekonzumujeme.12,86 %2,86 %  
Občas do chilli con carne12,86 %2,86 %  

Graf

15. Vyskúšali ste mimo svoj domov nejaký pokrm s čokoládou (ktorý nebol dezert)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Nie, nemal(a) som príležitosť.2365,71 %65,71 %  
Áno a veľmi ma zaujal617,14 %17,14 %  
Ano, ale nijak zvlášť ma nezaujal38,57 %8,57 %  
Nie, takéto experimenty ma nelákajú.38,57 %8,57 %  

Graf

16. Ak ste na otázku č. 9 odpovedali kladne, napíšte názov/popis pokrmu.

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
suflé, čokoládová pěna125 %2,86 %  
kuře s čokoládovou omáčkou, pikantní masové směsi s obsahem čokolády125 %2,86 %  
9. Čokoláda je veľkým zdrojom energie a má na mnoho ľudí upokojujúci vplyv. .... to je otázka č. 9 ... jaký pokrm mám na toto odpovědět? 125 %2,86 %  
kotlety na čokoládě125 %2,86 %  

Graf

17. Akékoľvek ďalšie dotazy

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

žádné odpovědi

18. Vaše pohlavie

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena2982,86 %82,86 %  
muž617,14 %17,14 %  

Graf

19. Váš vek

Povinná otázka, respondent musel napsat číselnou odpověď.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
24514,29 %14,29 %  
22411,43 %11,43 %  
2638,57 %8,57 %  
1838,57 %8,57 %  
2138,57 %8,57 %  
2325,71 %5,71 %  
2825,71 %5,71 %  
2925,71 %5,71 %  
4412,86 %2,86 %  
1512,86 %2,86 %  
ostatní odpovědi 20
34
40
17
25
49
32
27
19
925,71 %25,71 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:24.88
Minimum:17
Maximum:44
Variační rozpětí:27
Rozptyl:35.67
Směrodatná odchylka:5.97
Medián:24
Modus:24

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Tento dotazník byl vyhodnocen jako nevhodný pro úlohu DZD (s největší pravdědpodobností jej zodpovědělo příliš málo respondentů).

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Černajová, K.Čokoláda v súčasnej gastronómii (výsledky průzkumu), 2015. Dostupné online na https://cokolada-v-sucasnej-gastrono.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.