Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Gastronomické magazíny

Gastronomické magazíny

Víte, že... si na Vyplňto.cz můžete zdarma vytvořit vlastní dotazník?

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Tereza Čumrdová
Šetření:30. 05. 2018 - 31. 05. 2018
Počet respondentů:32
Počet otázek (max/průměr):15 / 9.19
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:62,3 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.05:02
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,

ráda bych vás poprosila o vyplnění krátkého dotazníku na téma: Povědomí o magazínech se zaměřením na gastronomii. Dotazník slouží ke zpracování analýzy o povědomí o konkrétním magazínu a zároveň k vypracování návrhu jak tento magazín efektivněji zpracovat. Vyplnění dotazníku zabere přibližně 5 minut.

Mockrát děkuji za Váš čas,

Tereza Čumrdová

Odpovědi respondentů

1. Čtete/odebíráte časopisy o vaření?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 3, Neotázka č. 2].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne2165,63 %65,63 %  
Ano1134,38 %34,38 %  

Graf

2. Co by Vás přesvědčilo o pořízení magazínu o vaření?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Nějaké zajímavosti, abych se naučil trošku vařit i při netalentovanosti, nějaké revoluční zlepšováky

nevím

Nic,vařím podle kuchařek.

Nic.

recepty a pokrmy,které neznám

rychlé, jednoduché recepty

To nevim, v době internetu

V roce 2018 v době elektronických masmédií asi nic...

Veganské recepty.

vizuální stránka

Zájem o vaření?

Zajímavé, neokoukané, zdravé a cenově dostupné recepty

3. Jak často vaříte podle receptů z těchto magazínů?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
méně jak jednou týdně758,33 %21,88 %  
jednou týdně433,33 %12,5 %  
více jak jednou týdně18,33 %3,13 %  

Graf

4. Jaké se Vám vybaví časopisy/magazíny o vaření?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

-

Ano šéfe, apetit

Apetit

Apetit, Albert v kuchyni

Apetit, Albert, Food, Gurmet

Apetit, Gurmán

F.o.o.d, apetit, albert v kuchyni

F.O.O.D, Apetit, Chvilka v Kuchyni, Albert v Kuchyni

Food

FOOD, Gurmet

Gurmet

letáky obchodů - Kaufland, Albert Apetit

Nemůžu si vzpomenout na název, ale mívají ho zdarma ve zdravých výživách.

Penny, Albert, Apetit

Žádné

5. Je pro Vás při pořizování magazínu o vaření rozhodující jeho cena?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 6, neotázka č. 6].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano853,33 %25 %  
ne746,67 %21,88 %  

Graf

6. Znáte magazín Albert v kuchyni?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [nikdy jsem o něm neslyšel/neslyšelaotázka č. 9, už jsem o něm slyšel/slyšela, ale nikdy jsem ho nečetl/nečetlaotázka č. 7, příležitostně tento magazín odebírámotázka č. 7, pravidelně tento magazín odebírámotázka č. 7].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
příležitostně tento magazín odebírám853,33 %25 %  
pravidelně tento magazín odebírám320 %9,38 %  
nikdy jsem o něm neslyšel/neslyšela213,33 %6,25 %  
už jsem o něm slyšel/slyšela, ale nikdy jsem ho nečetl/nečetla213,33 %6,25 %  

Graf

7. Jak byste ohodnotili kvalitu tohoto magazínu:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [výbornýotázka č. 9, chvalitebnýotázka č. 9, dobrýotázka č. 9, dostatečnýotázka č. 8, nedostatečnýotázka č. 8].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
chvalitebný430,77 %12,5 %  
výborný323,08 %9,38 %  
dobrý323,08 %9,38 %  
nedostatečný215,38 %6,25 %  
dostatečný17,69 %3,13 %  

Graf

8. Co byste v tomto magazínu zlepšili?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Driv byl lepsi, vice receptu mene reklam. Ted aby recepty pohledal (reklamni "smichej tenhle prasek s vodou a ovocem a mas dort" neni recept

momentálně je to spíše reklamní plátek než magazín o gastronomii, takže bych jej vrátila původnímu účelu - gastronomii, nová redaktorka tomu nepomohla

Snížit množství reklam. Takle je to jak Metro

9. Jak jsou pro Vás zajímavá tato témata v gastronomickém magazínu? (1 nejzajímavější, 10 nezajímavé)

Povinná otázka, respondent musel u každé z nabízených odpovědí určit jedinečné pořadí.

OdpověďPrůměrné pořadíRozptyl
atraktivní recepty3.5338.649
sezonní a lokální suroviny48.133
životní styl6.85.093
sortiment kvalitních potravin4.3335.422
netradiční recepty5.1334.516
zajímavé osobnosti s příběhem (celebrity, food bloggeři)7.5338.516
náročné recepty v podmínkách domácí kuchyně6.2677.529
zdravá výživa4.7334.329
vegetariánská, veganská kuchyně6.26710.462
"vzdělávání" čtenářů - víme co jíme6.43.84

Graf

10. Jaká další témata byste v gastronomickém magazínu uvítali?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

Alternativni jidla-bezlepek, bezmlecne

informace o původu a pěstování/chování potravin - prostě kde a jak co roste rostlina či kráva

Jak zhubnout

Levné a výživné pokrmy

Myslím, že vše občas otisknou. Nejvíce mě zajímají jednoduché recepty, hlavně ze surovin, které mám běžně doma. Dále pak sezónní speciality (hamburgery..), a sváteční recepty (Vánoce).

nápady na zajímavé prostírání stolu

Nevím

Nevím

Obchody se surovinami

Recepty zaměřené na speciání diety (keto, celiak, atd)

Stačilo by mi, že by byl celý o vegan receptech.

Tipy a triky jak na vaření

více receptů vycházejících z omezených surovin (bezlepkových, bezlaktózových, apod.)

Více receptů zdravé kuchyně.

Žádné

11. Co by Vás motivovalo k tomu, abyste vnímali jídlo jako každodenní radost a požitek?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Ale já ho jako každodenní radost a požitek rozhodně vnímám !!!!!!!

ale já vnímám jídlo jako každodenní radost a požitek!

Čas

hlad

já ho tak vnímám

já ho tak vnímám a vždy se na každé jídlo těším, nevadí mi ho připravovat a vařit i dlouhou dobu, když to pak stojí za to :-) na to ale nepotřebuju recepty a časopisy

Já tak jídlo již vnímám.

Já to tak mám. Jídlo neberu jako nutnost, ale jako něco navíc. Ráda si pochutnám i na něčem nezdravém, jako je rostlinný burger.

Jídlo je moje droga

Jídlo je to nejlepší z celého dne!

Již ho tak vnímám.

Kdyby děti jedly :-D

Kdyby mi ho někdo připravil a následně uklidil

kdybych neměla potravinové alergie a nebylo mi po kdečem zle

Kvalita potravin

levnější potraviny, kdyby se po něm netloustlo, kurzy vaření - naučit se vařit a tak mít vždy dobré a zdravé jídlo

levnější suroviny a větší možnost jejich výběru

Mít na něj čas.

Nic

nic, protože jídlo vnímám jako radost a požitek

Předpřipravené seznamy na vaření určitých pokrmů s poznámkami kde je lze nalézt v obchodě

Recepty na chutná dietní jídla

Rychlá příprava.

Rychlé a jednoduché recepty

Vědomí, že je jídlo zdravé a dá mému tělu vše potřebné a prospěšné...

Vědomí, že kvůli mému jídlu netrpělo žádné zvíře a že je prospěšné pro mé zdraví.

Vnímám ho tak.

12. Pohlaví:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena2784,38 %84,38 %  
muž515,63 %15,63 %  

Graf

13. Věk:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
26-351134,38 %34,38 %  
18-251031,25 %31,25 %  
36-50721,88 %21,88 %  
51-6526,25 %6,25 %  
66+26,25 %6,25 %  

Graf

14. Počet dětí:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
01546,88 %46,88 %  
1825 %25 %  
2825 %25 %  
3 a více13,13 %3,13 %  

Graf

15. Povolání:

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
IT Specialista14,17 %3,13 %  
student14,17 %3,13 %  
pedagog14,17 %3,13 %  
Administrativní referent14,17 %3,13 %  
úředník14,17 %3,13 %  
státní správa14,17 %3,13 %  
stavební inženýr14,17 %3,13 %  
Dispečer14,17 %3,13 %  
administrativní pracovník14,17 %3,13 %  
Grafik14,17 %3,13 %  
ostatní odpovědi školní psycholog, výtvarník, ilustrátor, grafik
péče o osobu blízkou
Manželka
Účetní
podnikatel
Operátor genby, výroba světel do aut
Učitelka ZŠ
státní zaměstnanec
Analytik potravin
Učitelka na základní škole
Specialista jištění jakosti ve farmacii
Specialista v oboru Telekomunikace
Ředitelka
Prodavačka
1458,33 %43,75 % 

Graf

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Tento dotazník byl vyhodnocen jako nevhodný pro úlohu DZD (s největší pravdědpodobností jej zodpovědělo příliš málo respondentů).

Citace

Čumrdová, T.Gastronomické magazíny (výsledky průzkumu), 2018. Dostupné online na https://gastronomicke-magaziny.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.