Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > hmyzí restaurace

hmyzí restaurace

Víte, že... můžete dotazníky vyplňovat i pomocí mobilních aplikací?
K dispozici jsou aplikace pro iPhone, iPad a Android.

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Aneta Severinová
Šetření:21. 05. 2013 - 27. 05. 2013
Počet respondentů:131
Počet otázek (max/průměr):14 / 11.95
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:po jedné otázce
Návratnost dotazníků:80,9 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.02:06
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Vážené dámy a pánové,
jsem studentka Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné a tvořím práci na téma „Podnikatelský plán pro založení hmyzí restaurace v ostravském regionu.“
Tímto bych Vás chtěla poprosit o vyplnění tohoto anonymního dotazníku, který bude zpracován v rámci mé diplomové práce.

 

Odpovědi respondentů

1. Vaše pohlaví:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena9975 %75,57 %  
muž3325 %25,19 %  

Graf

2. Kolik je Vám let?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
do 25 let9975 %75,57 %  
26 - 40 let2619,7 %19,85 %  
41 - 60 let64,55 %4,58 %  
61 let a více10,76 %0,76 %  

Graf

3. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vysokoškolské9068,18 %68,7 %  
střední s maturitou3022,73 %22,9 %  
základní86,06 %6,11 %  
střední bez maturity43,03 %3,05 %  

Graf

4. Odkud pocházíte? (u cizinců stát)

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ostrava96,82 %6,87 %  
Brno86,06 %6,11 %  
Karviná75,3 %5,34 %  
Praha75,3 %5,34 %  
ČR64,55 %4,58 %  
Orlová53,79 %3,82 %  
Třinec53,79 %3,82 %  
Olomoucký kraj43,03 %3,05 %  
Olomouc43,03 %3,05 %  
Pardubice43,03 %3,05 %  
ostatní odpovědi Zlín
Slovensko
český těšín
plzen
bohumín
Přerov
Vsetín
SR
Vysočina
Pardubický kraj
Karlovy Vary
jeseník (olomoucký kraj)
Jižní Morava
Znojmo
Kopřivnice
Jeseník
Uherský Brod
Z Brna
okr. FM
Prostějov
Havířov (Moravskoslezský kraj)
česká republika, Opava
Valašské Meziříčí
ukrajina, jižní čechy
Dolní Lutyně (okres Karviná)
hradec králové
okr. Karvina
Valašské Klobouky
Švýcarsko
Petřvald
Krnov
Havířov
Bystřice
čr-mělník
ŠENOV U OSTRAVY
moravskoslezský kraj
rožnov pod radhoštěm
Příbram
křtomil
roznov pod radhostem
Královéhradecký kraj
Dolní Lutyně
Havířoív
Ústecký kraj
česko
Čáslav
Ústecký kraj, Chomutov, Domina
Hodonín
kam jdu
neurčitá otázka! Hradec Králové
czech

Vojtov
Morava
otrokovice
české budějovice
odtud
7355,3 %55,73 % 

Graf

5. Ochutnali jste již někdy hmyzí pokrm?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 6, neotázka č. 7].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne11184,09 %84,73 %  
ano2115,91 %16,03 %  

Graf

6. Chutnal Vám?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano1047,62 %7,63 %  
ne838,1 %6,11 %  
nevím314,29 %2,29 %  

Graf

7. Který druh hmyzu by Vám nevadil ochutnat?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
cvrček5843,94 %44,27 %  
moučný červ3224,24 %24,43 %  
jakýkoli2821,21 %21,37 %  
saranče2619,7 %19,85 %  
včelí larvy2418,18 %18,32 %  

Graf

8. V jaké formě byste dokázali konzumovat hmyz?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
tepelně upravený10579,55 %80,15 %  
mletý5541,67 %41,98 %  
sušený3929,55 %29,77 %  
živý43,03 %3,05 %  

Graf

9. Jakou přípravu hmyzu byste preferovali?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
na slano11284,85 %85,5 %  
na sladko2518,94 %19,08 %  
přírodně bez ochucení75,3 %5,34 %  
nevím jak chutná, asi bych to nechal na kuchaři10,76 %0,76 %  
Myslím, že je dotazník špatně sestavený. Chybí možnost, kde jsem pokrm jedl. Jestli ho chci dále jíst a pokud ne, tak proč ne..atd..10,76 %0,76 %  
pikantní, kořeněný10,76 %0,76 %  
pálivě kořeněné10,76 %0,76 %  
NIKDY BYCH TO NEDALA DO PUSY10,76 %0,76 %  
radsi zadny!10,76 %0,76 %  
kořeněný - pálivý10,76 %0,76 %  
zadny10,76 %0,76 %  
nijak. A ta možnost tu dost chybí.10,76 %0,76 %  
žádnou10,76 %0,76 %  
asi bych to nezvladla dat do pusy vubec :-(10,76 %0,76 %  
běžte do řiti i s těmi chrobáky!10,76 %0,76 %  

Graf

10. Uvítali byste hmyzí restaurace v tomto regionu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 11, neotázka č. 12, nevímotázka č. 13].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne6952,27 %52,67 %  
nevím4030,3 %30,53 %  
ano2317,42 %17,56 %  

Graf

11. ANO uvítali, protože

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nový zážitek, chuť1982,61 %14,5 %  
zajímavé zpestření1252,17 %9,16 %  
nový trend, obměna stálého jídelníčku1147,83 %8,4 %  
kvalita stravování28,7 %1,53 %  
Nový zdroj proteinů14,35 %0,76 %  

Graf

12. NE neuvítali, protože

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
hmyz se mi hnusí, nejsem odvážný5376,81 %40,46 %  
nedůvěra, obava z přípravy2739,13 %20,61 %  
jsme v Česku a máme své speciality2333,33 %17,56 %  
neznalost ze strany strávníka1217,39 %9,16 %  
restaurace by nenašla dostatečný počet zákazníků na to, aby se udržela na trhu a byla zisková11,45 %0,76 %  
fůůůůj11,45 %0,76 %  
příjde mi to zvláštní jíst hmyz, asi bych to nesnědla11,45 %0,76 %  
Protože si myslím, že tato oblast zde nemá potenciál z důvodu neustálého vymýšlení zlepšení a přitom do sebe rveme spoustu jedů a brouků i tak. Mnohem lepší by bylo zlepšit podmínky souščasné kuchyně, zlepšit zpracovávání surovin apod.11,45 %0,76 %  
nebyl by o ni zájem11,45 %0,76 %  
"nejsem odvážný", co je to zase za debilitu.. Nebudu přece jíst cvrčky, když nechci. 11,45 %0,76 %  
běžte do řiti i s těmi chrobáky!11,45 %0,76 %  

Graf

13. Jaký název hmyzí restaurace je pro Vás jako pro protencionálního zákazníka nejpřijatelnější?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
U Cvrčka5138,64 %38,93 %  
Bugs4131,06 %31,3 %  
Exotic2921,97 %22,14 %  
Manana1813,64 %13,74 %  
Gurmán139,85 %9,92 %  
Brošety43,03 %3,05 %  
žádný21,52 %1,53 %  
Hmyzárna10,76 %0,76 %  
U Cvrčka to zní z broučího pohledu dost morbidně :-DD10,76 %0,76 %  
Croustálna u Chrousta10,76 %0,76 %  
-10,76 %0,76 %  
U Cvrcka :D lol10,76 %0,76 %  
Bee's10,76 %0,76 %  
rika se "potencialniho"10,76 %0,76 %  
insects10,76 %0,76 %  

Graf

14. Říká se, že hmyz je potravou budoucnosti:

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „souhlasím”, „spíše souhlasím”, „nevím”, „spíše nesouhlasím” a „nesouhlasím”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše nesouhlasím3728,03 %28,24 %  
spíše souhlasím3627,27 %27,48 %  
nevím2720,45 %20,61 %  
nesouhlasím2619,7 %19,85 %  
souhlasím64,55 %4,58 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 3 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

5. Ochutnali jste již někdy hmyzí pokrm?

  • odpověď ano:
    • 6.2x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano na otázku 6. Chutnal Vám?

10. Uvítali byste hmyzí restaurace v tomto regionu?

  • odpověď ano:
    • 5.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi nový trend, obměna stálého jídelníčku na otázku 11. ANO uvítali, protože
    • 5.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi nový zážitek, chuť na otázku 11. ANO uvítali, protože
    • 5.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi zajímavé zpestření na otázku 11. ANO uvítali, protože
  • odpověď ne:
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi hmyz se mi hnusí, nejsem odvážný na otázku 12. NE neuvítali, protože
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi jsme v Česku a máme své speciality na otázku 12. NE neuvítali, protože
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi nedůvěra, obava z přípravy na otázku 12. NE neuvítali, protože
    • zobrazit další souvislosti
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi neznalost ze strany strávníka na otázku 12. NE neuvítali, protože
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi nesouhlasím na otázku 14. Říká se, že hmyz je potravou budoucnosti:

12. NE neuvítali, protože

  • odpověď nedůvěra, obava z přípravy:
    • 4.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi neznalost ze strany strávníka na otázku 12. NE neuvítali, protože

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Vaše pohlaví:

2. Kolik je Vám let?

3. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání

5. Ochutnali jste již někdy hmyzí pokrm?

6. Chutnal Vám?

7. Který druh hmyzu by Vám nevadil ochutnat?

8. V jaké formě byste dokázali konzumovat hmyz?

9. Jakou přípravu hmyzu byste preferovali?

10. Uvítali byste hmyzí restaurace v tomto regionu?

11. ANO uvítali, protože

12. NE neuvítali, protože

13. Jaký název hmyzí restaurace je pro Vás jako pro protencionálního zákazníka nejpřijatelnější?

14. Říká se, že hmyz je potravou budoucnosti:

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Vaše pohlaví:

2. Kolik je Vám let?

3. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání

5. Ochutnali jste již někdy hmyzí pokrm?

6. Chutnal Vám?

7. Který druh hmyzu by Vám nevadil ochutnat?

8. V jaké formě byste dokázali konzumovat hmyz?

9. Jakou přípravu hmyzu byste preferovali?

10. Uvítali byste hmyzí restaurace v tomto regionu?

11. ANO uvítali, protože

12. NE neuvítali, protože

13. Jaký název hmyzí restaurace je pro Vás jako pro protencionálního zákazníka nejpřijatelnější?

14. Říká se, že hmyz je potravou budoucnosti:

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Severinová, A.hmyzí restaurace (výsledky průzkumu), 2013. Dostupné online na https://hmyzi-restaurace.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.