Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Hodnocení pozitivity vlastností

Hodnocení pozitivity vlastností

Víte, že... můžete dotazníky vyplňovat i pomocí mobilních aplikací?
K dispozici jsou aplikace pro iPhone, iPad a Android.

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Štěpán Bahník
Šetření:03. 06. 2008 - 10. 06. 2008
Počet respondentů:54
Počet otázek (max/průměr):6 / 5.28
Použité ochrany:unikátní IP
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:nelze zjistit
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:nelze zjistit
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Ahoj všichni!

Žádám Vás o účast v průzkumu na téma "Hodnocení pozitivity vlastností".
V dotazníku budete hodnotit nakolik pozitivní a žádoucí jsou různé vlastnosti. Těchto je okolo 50, vyplnění dotazníku by mělo trvat okolo 5 minut.
Dotazník je součástí studie zabývající se metodologickými problémy v psychologickém výzkumu.

Předem všem děkuji za spolupráci.

Štěpán Bahník

Odpovědi respondentů

1. Představte si osobu popsanou každou z níže uvedených vlastností. Ohodnoťte danou vlastnost na škále od -2 (vlevo) do 2 (vpravo) podle toho, nakolik by se vám byla sympatická daná osoba. Hodnocení -2 (vlevo) znamená "nejméně pozitivní a žádoucí", hodnocení 2 (vpravo) znamená "nejvíce pozitivní a žádoucí". Používejte prosím jednotlivá čísla přibližně stejně často.

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout na každém řádku mezi dvěma odpověďmi.

KritériumŠkálaPrůměr*Rozptyl
Rozmrzelý vs. .1-2-3-4-51.870.52
Agresivní vs. .1-2-3-4-51.2410.294
Společenský vs. .1-2-3-4-54.3890.349
Předvídatelný vs. .1-2-3-4-53.3330.741
Produktivní vs. .1-2-3-4-54.2040.459
Emocionální vs. .1-2-3-4-53.4440.543
Pořádný vs. .1-2-3-4-53.9440.756
Schopný vs. .1-2-3-4-54.6110.312
Stydlivý vs. .1-2-3-4-52.6850.364
Dobrý vyjednávač vs. .1-2-3-4-54.1480.534
Úzkostlivý vs. .1-2-3-4-51.9260.55
Obtížný vs. .1-2-3-4-52.0370.665
Utěšitelný vs. .1-2-3-4-53.1850.373
Hněvivý vs. .1-2-3-4-51.6110.423
Vyhledávající vzrušení vs. .1-2-3-4-53.630.863
Schopný s dětmi vs. .1-2-3-4-54.0190.796
Upřímný vs. .1-2-3-4-54.6850.253
Adaptabilní vs. .1-2-3-4-54.2410.59
Věřící v kontrolu nad svým životem vs. .1-2-3-4-53.9440.682
Pozorný vs. .1-2-3-4-54.50.435
Silný vs. .1-2-3-4-54.0370.628
Všímavý vs. .1-2-3-4-54.5370.286
Zvídavý vs. .1-2-3-4-53.8150.706
Chamtivý vs. .1-2-3-4-51.370.381
Verbálně zdatný vs. .1-2-3-4-54.0740.883
Asertivně mluvící vs. .1-2-3-4-53.5370.804
Aktivní vs. .1-2-3-4-54.1480.46
Snadno rozptýlitelný vs. .1-2-3-4-52.4810.398
Vnímavý vs. .1-2-3-4-54.4630.323
Přátelsky mluvící vs. .1-2-3-4-54.630.27
Veselý vs. .1-2-3-4-54.630.27
Intenzivně reagující vs. .1-2-3-4-53.1110.58
Ustrašený vs. .1-2-3-4-51.8150.447
Zdatný vs. .1-2-3-4-540.519
Vytrvalý vs. .1-2-3-4-53.9810.389
Kontrolující se vs. .1-2-3-4-53.9070.788
Asertivní vs. .1-2-3-4-53.6670.667
Impulzivní vs. .1-2-3-4-52.8520.83
Popudlivý vs. .1-2-3-4-51.7590.627
Sebevědomý vs. .1-2-3-4-53.6480.858
Smutný vs. .1-2-3-4-52.1850.484
Nervózní vs. .1-2-3-4-51.9260.476
Zapomnětlivý vs. .1-2-3-4-52.0930.862
Tichý vs. .1-2-3-4-52.7040.579
Hovorný vs. .1-2-3-4-53.6850.512
Špatně snášející omezení vs. .1-2-3-4-52.5190.916
Pomáhající vs. .1-2-3-4-54.4440.469
Sobecký vs. .1-2-3-4-51.2780.312
Usměvavý vs. .1-2-3-4-54.7040.32

* S výjimkou škál 1-2-3-4-5 a 1-2-3-4-5-6-7 odpovídají záporné hodnoty prvnímu výrazu.

2. Podobně jako v předchozí otázce ohodnoťte jednotlivé položky na škále od -2 do 2. Jedná se o typy vedení. Srovnávejte prosím pozitivitu a žádoucnost těchto typů vedení s vlastnostmi v předchozí otázce.

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout na každém řádku mezi dvěma odpověďmi.

KritériumŠkálaPrůměr*Rozptyl
Zaměřený na úkoly vs. .1-2-3-4-53.870.594
Autokratické vedení vs. .1-2-3-4-52.6480.821
Zaměřený na vztahy vs. .1-2-3-4-54.0370.85
Demokratické vedení vs. .1-2-3-4-54.1850.743

* S výjimkou škál 1-2-3-4-5 a 1-2-3-4-5-6-7 odpovídají záporné hodnoty prvnímu výrazu.

3. Pohlaví

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žena4074,07 %74,07 %  
Muž1425,93 %25,93 %  

Graf

4. Věk

Povinná otázka, respondent musel napsat číselnou odpověď (pouze kladná čísla).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
211222,22 %22,22 %  
20916,67 %16,67 %  
22814,81 %14,81 %  
23611,11 %11,11 %  
2459,26 %9,26 %  
1723,7 %3,7 %  
2523,7 %3,7 %  
2623,7 %3,7 %  
1923,7 %3,7 %  
1811,85 %1,85 %  
ostatní odpovědi 16
33
39
37
14
59,26 %9,26 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:21.82
Minimum:17
Maximum:33
Variační rozpětí:16
Rozptyl:6.68
Směrodatná odchylka:2.58
Medián:21
Modus:21

Graf

5. Povolání

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Student VŠ4175,93 %75,93 %  
Student SŠ59,26 %9,26 %  
zaměstnaná11,85 %1,85 %  
vš tutor11,85 %1,85 %  
účetní11,85 %1,85 %  
VŠE11,85 %1,85 %  
zdravotník11,85 %1,85 %  
manažer11,85 %1,85 %  
student SOU11,85 %1,85 %  
11,85 %1,85 %  

Graf

6. Zde můžete napsat poznámky k dotazníku. Především by mě zajímalo, zdali vám nepřišla nějaká otázka/vlastnost zvláštní nebo jste nevěděli co daná vlastnost znamená.

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

asertivně/přátelsky MLUVÍCÍ jsem považovala pouze, že tak mluví, hraje si na to, rád by možná takový byl anebo právě naopak se tak jen tváří, ale rozhodně takový není ve skutečnosti. Takže přátelsky mluvící není moc ok, přátelský je ok.

Celá otázka číslo 2 je zvláštní.

divný mi přišel obrat: věřící v kontrolu nad svým životem". Dvojice slov "pozorný" - "všímavý" a "úzkostlivý - "ustrašený" a "impulzivní" - "intenzivně reagující" pro mě představují téměř synonyma, aspoň pokud se týká lidských vlastností

Docela zajímavé :-)

dotazník není vhodně sestaven, otázka je složitá a ne každý při tak dlouhé baterii otázek bude i na konci odpovídat konzistentně. Věta Používejte prosím jednotlivá čísla přibližně stejně často na začátku je naprosto nepřípustná, nelze dotazovaného ovlivňovat takovýmto naváděním.

jak se definuje "obtiznost" jako lidska vlastnost?

nevim co je autokraticke a asertivni

Nevím co znamená adaptabilní

stalo se mi, ze jsem omylem preskocila nekolik vlastnosti v prvni otazce a nemohla jsem se zpetne najit, aby sel otaznik odeslat, malem me to odradilo

Vlastnost obtížný - znamená např. křena? i.e. člověka otravného? Intenzivně reagující - správně spíš přehnaně reagující

vlastnost utěšitelný je velice zvláštní

Vlastnost utěšitelný mi přijde trochu divná, ale jinak dobrý:)

vypadalo to jako jeden z mála průzkumů, jejichž autor ví, co chce zjistit. gratuluji!:-)

zdatný a silný jsou podle mě velmi blízké vlastnosti

Zvláštní seznam vlastností. Líbil se mi


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Tento dotazník byl vyhodnocen jako nevhodný pro úlohu DZD (s největší pravdědpodobností jej zodpovědělo příliš málo respondentů).

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

  • nezjištěno (77,8 %)

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Bahník, Š.Hodnocení pozitivity vlastností (výsledky průzkumu), 2008. Dostupné online na https://hodnoceni-pozitivity-vlastnost.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.