Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Hodnocení Vysoké školy ekonomické

Hodnocení Vysoké školy ekonomické

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:2bj
Šetření:09. 12. 2008 - 06. 01. 2009
Počet respondentů:89
Počet otázek (max/průměr):15 / 9.91
Použité ochrany:unikátní IP
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:15,6 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.02:22
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Cílem průzkumu je zjistit, jak hodnotí studenti VŠE svoji alma mater a její jednotlivé fakulty, případně obory. Výsledky průzkumu mohou být zveřejněny, aby opět rozvířily nekonečné diskuze na téma "Která fakulta je nejlepší?" případně, aby posloužily firmám k lepší orientaci mezi potenciálními zaměstnanci. Anketa si však neklade za cíl stát se nějakým oficiálním žebříčkem. Jde pouze o průzkum.

Odpovědi respondentů

1. Jsem

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [studentem bakalářského studia VŠEotázka č. 3, studentem magisterského studia nebo absolventem VŠEotázka č. 3, studentem jiné vysoké školyotázka č. 2, nejsem vysokoškolákotázka č. 2].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
studentem bakalářského studia VŠE4955,06 %55,06 %  
studentem magisterského studia nebo absolventem VŠE2932,58 %32,58 %  
studentem jiné vysoké školy66,74 %6,74 %  
nejsem vysokoškolák55,62 %5,62 %  

Graf

2. O VŠE mám následující mínění (z doslechu)

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout na každém řádku mezi dvěma odpověďmi.

KritériumŠkálaPrůměr*Rozptyl
zaměřená spíše na praxi vs. spíše teoreticky zaměřená1-0-10.4550.43
kvalitní vs. nekvalitní1-0-1-0.1820.694
prestižní vs. nepříliš prestižní1-0-1-0.0910.628
podceňovaná vs. přeceňovaná1-0-10.4550.248

* S výjimkou škál 1-2-3-4-5 a 1-2-3-4-5-6-7 odpovídají záporné hodnoty prvnímu výrazu.

3. O VŠE mám následující mínění

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout na každém řádku mezi dvěma odpověďmi.

KritériumŠkálaPrůměr*Rozptyl
zaměřená spíše na praxi vs. spíše teoreticky zaměřená1-0-10.4230.424
kvalitní vs. nekvalitní1-0-1-0.3720.336
obtížná vs. jednoduchá1-0-1-0.0640.342
prestižní vs. nepříliš prestižní1-0-1-0.4490.452
podceňovaná vs. přeceňovaná1-0-1-0.3080.393

* S výjimkou škál 1-2-3-4-5 a 1-2-3-4-5-6-7 odpovídají záporné hodnoty prvnímu výrazu.

4. Studuji nebo jsem studoval na fakultě/ách

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Fakulta financí a účetnictví (F1)2330,67 %25,84 %  
Fakulta národohospodářská (F5)1621,33 %17,98 %  
Fakulta mezinárodních vztahů (F2)1520 %16,85 %  
Fakulta informatiky a statistiky (F4)1418,67 %15,73 %  
Fakulta podnikohospodářská (F3)1114,67 %12,36 %  
Fakulta managementu22,67 %2,25 %  

Graf

5. Myslíte si, že dokážete objektivně zhodnotit, která fakulta je "nej"?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 6, neotázka č. 14, špíše subjektivně, ale pokusím seotázka č. 6].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
špíše subjektivně, ale pokusím se3943,82 %43,82 %  
ne3134,83 %34,83 %  
ano1921,35 %21,35 %  

Graf

6. Z hlediska náročnosti požadavků kladených na studenty a nastavených pravidel je nejobtížnější:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Fakulta financí a účetnictví (F1)3051,72 %33,71 %  
Fakulta národohospodářská (F5)1017,24 %11,24 %  
Fakulta informatiky a statistiky (F4)915,52 %10,11 %  
Fakulta mezinárodních vztahů (F2)610,34 %6,74 %  
Fakulta managementu23,45 %2,25 %  
Fakulta podnikohospodářská (F3)11,72 %1,12 %  

Graf

7. Z hlediska náročnosti požadavků kladených na studenty a nastavených pravidel je nejjednodušší:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Fakulta podnikohospodářská (F3)2237,93 %24,72 %  
Fakulta mezinárodních vztahů (F2)1525,86 %16,85 %  
Fakulta národohospodářská (F5)1118,97 %12,36 %  
Fakulta informatiky a statistiky (F4)712,07 %7,87 %  
Fakulta managementu23,45 %2,25 %  
Fakulta financí a účetnictví (F1)11,72 %1,12 %  

Graf

8. Z hlediska vyučovaných předmětů a přístupu pedagogů je nejkvalitnější

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Fakulta financí a účetnictví (F1)1527,78 %16,85 %  
Fakulta národohospodářská (F5)1222,22 %13,48 %  
Fakulta informatiky a statistiky (F4)1120,37 %12,36 %  
Fakulta mezinárodních vztahů (F2)1120,37 %12,36 %  
Fakulta podnikohospodářská (F3)59,26 %5,62 %  

Graf

9. Z hlediska vyučovaných předmětů a přístupu pedagogů je nejméně kvalitní:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Fakulta národohospodářská (F5)1932,76 %21,35 %  
Fakulta mezinárodních vztahů (F2)1220,69 %13,48 %  
Fakulta podnikohospodářská (F3)1118,97 %12,36 %  
Fakulta informatiky a statistiky (F4)813,79 %8,99 %  
Fakulta financí a účetnictví (F1)610,34 %6,74 %  
Fakulta managementu23,45 %2,25 %  

Graf

10. Z hlediska získaných poznatků a jejich využitelnosti v praxi je nejlepší:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Fakulta financí a účetnictví (F1)2339,66 %25,84 %  
Fakulta informatiky a statistiky (F4)2237,93 %24,72 %  
Fakulta mezinárodních vztahů (F2)610,34 %6,74 %  
Fakulta podnikohospodářská (F3)46,9 %4,49 %  
Fakulta národohospodářská (F5)23,45 %2,25 %  
Fakulta managementu11,72 %1,12 %  

Graf

11. Z hlediska získaných poznatků a jejich využitelnosti v praxi je nejméně užitečná:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Fakulta národohospodářská (F5)2441,38 %26,97 %  
Fakulta mezinárodních vztahů (F2)1525,86 %16,85 %  
Fakulta podnikohospodářská (F3)813,79 %8,99 %  
Fakulta managementu712,07 %7,87 %  
Fakulta informatiky a statistiky (F4)35,17 %3,37 %  
Fakulta financí a účetnictví (F1)11,72 %1,12 %  

Graf

12. Z hlediska budování kariéry a pohledu budoucích zaměstnavatelů je nejlepší:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Fakulta financí a účetnictví (F1)2543,1 %28,09 %  
Fakulta informatiky a statistiky (F4)1525,86 %16,85 %  
Fakulta mezinárodních vztahů (F2)1017,24 %11,24 %  
Fakulta podnikohospodářská (F3)46,9 %4,49 %  
Fakulta managementu23,45 %2,25 %  
Fakulta národohospodářská (F5)23,45 %2,25 %  

Graf

13. Z hlediska budování kariéry a pohledu budoucích zaměstnavatelů je nejhorší volbou:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Fakulta národohospodářská (F5)3255,17 %35,96 %  
Fakulta managementu1017,24 %11,24 %  
Fakulta mezinárodních vztahů (F2)813,79 %8,99 %  
Fakulta informatiky a statistiky (F4)46,9 %4,49 %  
Fakulta podnikohospodářská (F3)35,17 %3,37 %  
Fakulta financí a účetnictví (F1)11,72 %1,12 %  

Graf

14. Který obor je podle Vás nejobtížnějším na celé škole? Můžete napsat i více oborů.

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Aplikovaná informatika a Finance.

Bankovnictví, finance, daně

daně

Diplomacie

ekonomie

finance

finance

finance

finance

finance

finance

Finance

finance

Finance

Finance

Finance aspol.

finance, daně

Finance, ekonometrie

Finance, Matematické metody v ekonomii

finance, národní hospodářství

Finance, obory na F4

Finance, Statistika a ekonometrie

informatika

informatika a statistika

Informatika a statistika, Bankovnictví a účetnictví, Diplomacie

kognitivní informatika

Matematické metody v ekonomii

nemam prehled, ale tipuji nejaky obor z financi

Nemůžu posoudit, studuji Finance a mám ráda matematiku. Pro mě by bylo velmi náročné "drtit" se předměty typu dějiny čehosi apod. Na druhou stranu si dokážu představit studium statistiky. Pro každého je to jiné, tato otázka nemá opodstatnění, když nikdo z nás nevystudoval všechny obory a všechny fakulty

nevím

nevim

neznám všechny obory. z těch co znám zřejmě pojistná statistika

Obor ekonomie na 5. fakulte

politologie

sDV

Statistické metody

Statistika (no něco v tom stylu na F4).

Statistika a ekonometrie

Statistika a ekonometrie (F4)

účetnictví na FFÚ

všechny obory neznám, ale určitě bych sem zařadila obory spojené s programováním a finance

Zdanění a daňová politika :)

15. Které předměty jsou podle Vás nejobtížnější?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

11F201

11F201, 4ST201, 1MT200

4ST432 Modelování ve financích (Brada) Mezinárodní finance (Brůna) FU_330 Finanční matematika

5EN302 0VS201 5HP300

Dějiny ekonomického myšlení s Holmanem, Ekonomie s Chytilem

Ekonomie 2 Nákladové účetnictví

ekonomie 2

ekonomie 2

Ekonomie II.

ekonomie, fin. teorie

Ekonomie, Hospodářské dějiny

ekonomie, monetární makroanalýza

EVG

hospodářské dějiny

Hospodářské dějiny, Práva, Ekonomie

katedra MT

Makroanalýza, Ekonomie II

mam problem se splnenim pozadavku mikra II (jinak jsem se zatim nesetkala)

Manažerské účetnictví

manažerské účetnictví, statistika

Manažerské účetnictví; zdanění příjmů; finanční teorie, politika, instituce; matematika; centrální bankovnictví

Matematika

Matematika

matika statistika

mezinárodní monetární ekonomie a makroanalýza

Monetární makroanalýza

monetarni makroanalýza

Nákladové účetnictví, Finanční matematika

od katedry menove teorie a politiky

predmety F1 a F4

statistika

Statistika, Centrální bankovnictví

Statistika, finanční teorie, politika a instituce, matematika.

statistika, účetnictví

Statistika,ekonomie

teoretické bláboly z managementu a marketingu jakéhokoliv zaměření

Ty hodně teoretické jako jsou 11F201, 1MT200

z 1. fakulty - obtížná látka zkombinovaná se zvláštními profesory


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u jedné otázky.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

10. Z hlediska získaných poznatků a jejich využitelnosti v praxi je nejlepší:

  • odpověď Fakulta informatiky a statistiky (F4):
    • 3.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Fakulta informatiky a statistiky (F4) na otázku 8. Z hlediska vyučovaných předmětů a přístupu pedagogů je nejkvalitnější

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Jsem

3. O VŠE mám následující mínění

4. Studuji nebo jsem studoval na fakultě/ách

5. Myslíte si, že dokážete objektivně zhodnotit, která fakulta je "nej"?

6. Z hlediska náročnosti požadavků kladených na studenty a nastavených pravidel je nejobtížnější:

7. Z hlediska náročnosti požadavků kladených na studenty a nastavených pravidel je nejjednodušší:

8. Z hlediska vyučovaných předmětů a přístupu pedagogů je nejkvalitnější

9. Z hlediska vyučovaných předmětů a přístupu pedagogů je nejméně kvalitní:

10. Z hlediska získaných poznatků a jejich využitelnosti v praxi je nejlepší:

11. Z hlediska získaných poznatků a jejich využitelnosti v praxi je nejméně užitečná:

12. Z hlediska budování kariéry a pohledu budoucích zaměstnavatelů je nejlepší:

13. Z hlediska budování kariéry a pohledu budoucích zaměstnavatelů je nejhorší volbou:

14. Který obor je podle Vás nejobtížnějším na celé škole? Můžete napsat i více oborů.

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Jsem

3. O VŠE mám následující mínění

4. Studuji nebo jsem studoval na fakultě/ách

5. Myslíte si, že dokážete objektivně zhodnotit, která fakulta je "nej"?

6. Z hlediska náročnosti požadavků kladených na studenty a nastavených pravidel je nejobtížnější:

7. Z hlediska náročnosti požadavků kladených na studenty a nastavených pravidel je nejjednodušší:

8. Z hlediska vyučovaných předmětů a přístupu pedagogů je nejkvalitnější

9. Z hlediska vyučovaných předmětů a přístupu pedagogů je nejméně kvalitní:

10. Z hlediska získaných poznatků a jejich využitelnosti v praxi je nejlepší:

11. Z hlediska získaných poznatků a jejich využitelnosti v praxi je nejméně užitečná:

12. Z hlediska budování kariéry a pohledu budoucích zaměstnavatelů je nejlepší:

13. Z hlediska budování kariéry a pohledu budoucích zaměstnavatelů je nejhorší volbou:

14. Který obor je podle Vás nejobtížnějším na celé škole? Můžete napsat i více oborů.

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

, 2.Hodnocení Vysoké školy ekonomické (výsledky průzkumu), 2009. Dostupné online na https://hodnoceni-vysoke-skoly-ekonomicke.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.