Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Informovanost o Celiakii

Informovanost o Celiakii

Reklamy na spotřebitelské úvěry (dotazník vč. ukázek)
Viděli jste někdy nějakou televizní reklamu na půjčku? Co se Vám (ne)líbilo?

(veřejné výsledky 24. února 2017)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Daniela Uzlová
Šetření:20. 02. 2014 - 10. 03. 2014
Počet respondentů:223
Počet otázek (max/průměr):12 / 10.63
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:75,7 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.03:58
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-3 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,

jmenuji se Daniela Uzlová a jsem studentkou Vyšší odborné školy zdravotnické v Kladně.

Chtěla bych Vás poprosit o vyplnění mého dotazníku, který je součástí mé absolventské práce na téma "Informovanost společnosti o Celiakii". Dotazník je zcela anonymní a výsledky budou použity pouze pro mou práci. 

Děkuji

Odpovědi respondentů

1. Jste

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žena17678,92 %78,92 %  
Muž4721,08 %21,08 %  

Graf

2. Váš věk

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
21 až 4015469,06 %69,06 %  
20 a méně3214,35 %14,35 %  
41 až 602511,21 %11,21 %  
61 a více125,38 %5,38 %  

Graf

3. Bydlíte v/ve

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Středočeském kraji11752,47 %52,47 %  
Jihomoravském kraji219,42 %9,42 %  
Praha208,97 %8,97 %  
Moravskoslezském kraji156,73 %6,73 %  
Zlínském kraji73,14 %3,14 %  
Kraj Vysočina62,69 %2,69 %  
Severomoravském kraji52,24 %2,24 %  
Královehradeckém kraji52,24 %2,24 %  
Plzeňském kraji41,79 %1,79 %  
Ústeckém kraji41,79 %1,79 %  
Západočeském kraji31,35 %1,35 %  
Olomouckém kraji31,35 %1,35 %  
Jihočeském kraji20,9 %0,9 %  
Pardubickém kraji20,9 %0,9 %  
Olomoucký kraj10,45 %0,45 %  
Nemecko10,45 %0,45 %  
Východočeském kraji10,45 %0,45 %  
Jihočeský kraj10,45 %0,45 %  
liberecký10,45 %0,45 %  
Severočeském kraji10,45 %0,45 %  
USA, San Francisco10,45 %0,45 %  
Libereckém kraji10,45 %0,45 %  
Karlovarském kraji10,45 %0,45 %  

Graf

4. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Střední škola s maturitou11250,22 %50,22 %  
Vysoká škola5926,46 %26,46 %  
Střední škola s výučním listem2310,31 %10,31 %  
Základní škola177,62 %7,62 %  
Vyšší odborná škola114,93 %4,93 %  
Student v maturitním oboru10,45 %0,45 %  

Graf

5. Víte co je to celiakie?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne6830,49 %30,49 %  
Alergie na lepek4721,08 %21,08 %  
nesnášenlivost lepku2410,76 %10,76 %  
Intolerance lepku52,24 %2,24 %  
zánět stěn tenkého střeva31,35 %1,35 %  
BEZLEPKOVÁ DIETA31,35 %1,35 %  
nesnasenlivost lepku20,9 %0,9 %  
alergie lepek10,45 %0,45 %  
"Alergie na lepek"10,45 %0,45 %  
onemocneni kdy člověk je alergický na lepek 10,45 %0,45 %  
alergie na bilkovinu obili10,45 %0,45 %  
alergie na lepek/glutein10,45 %0,45 %  
intolerance glutenu10,45 %0,45 %  
Alergie na lepek, neschopnost organizmu zpracovávat lepek10,45 %0,45 %  
bezlepková nemoc10,45 %0,45 %  
onemocnění10,45 %0,45 %  
spatne vstrebavani lepku10,45 %0,45 %  
alergická reakce na lepek10,45 %0,45 %  
onemocneni kdy organismus nedokaze zpracovavat lepek10,45 %0,45 %  
nemoc při které se drží bezlepková dieta10,45 %0,45 %  
nemoc - alergie na lepek10,45 %0,45 %  
chronické onemocnění tenkého střeva10,45 %0,45 %  
nesnášení lepku10,45 %0,45 %  
nemoc tlustého střeva10,45 %0,45 %  
netolerance k lepku,posléze až alergie na něj10,45 %0,45 %  
onemocnění střev způsobené nesnášenlivostí lepku10,45 %0,45 %  
porucha metabolismu lepku10,45 %0,45 %  
intolerance na gluten - lepek10,45 %0,45 %  
porucha příjmu lepku, člověk ji nesmí10,45 %0,45 %  
nasnášenlivost lepku10,45 %0,45 %  
onemocnění střev10,45 %0,45 %  
alergie na lepek (gluten)10,45 %0,45 %  
citlivost organismu na potraviny obsahující lepek10,45 %0,45 %  
problém s lepkem v potravě10,45 %0,45 %  
porucha štěpení sacharidů10,45 %0,45 %  
autoimunitní onemocnění tenkého střeva reagujícího na bílkovinnou směs gluten10,45 %0,45 %  
...10,45 %0,45 %  
Celiakie je autoimunitní onemocnění, které je předáváno geneticky (ne však 100%). Jeko jedinné léčení je bezlepková dieta, kdy by měli ustoupit všechny příznaky. Je to nevyléčitelné.10,45 %0,45 %  
nemožnost jíst potraviny obsahující lepek, neboť ubírají nemocnému jedinci příliš hodně energie10,45 %0,45 %  
autoimunitní onemocnění tenkého střeva10,45 %0,45 %  
je onemocnění střev které u nás není tak rozšířené 10,45 %0,45 %  
nemoc tenkého střeva10,45 %0,45 %  
onemocnění tenkého střeva v důsledku alergie na lepek10,45 %0,45 %  
nemůže jíst potraviny které obsahují lepek10,45 %0,45 %  
problemy se zazivanim10,45 %0,45 %  
onemocnění střev, kdy se nemůže jíst lepek10,45 %0,45 %  
nemoc travici soustavy10,45 %0,45 %  
tělo neumí zpracovat lepek10,45 %0,45 %  
alergická reakace na lepek10,45 %0,45 %  
Nesnášenlivost na lepek.10,45 %0,45 %  
neschopnost organismu zpracovat lepek10,45 %0,45 %  
sama jsem celiak10,45 %0,45 %  
nesnášedlivost lepku10,45 %0,45 %  
nesnaseni lepku10,45 %0,45 %  
onemocnění, kdy pacient nesnáší lepek10,45 %0,45 %  
situace,kdy organismus spatne snasi lepek10,45 %0,45 %  
onemocnění, kdy člověk nesmí lepek10,45 %0,45 %  
nemoc trávicího systému (nesnášenlivost lepku)10,45 %0,45 %  
autoimunní onemocnění10,45 %0,45 %  
Nesnášenlivost lepku, člověk je na něj alergický10,45 %0,45 %  
ano10,45 %0,45 %  
chronické onemocnění, alergie na lepek10,45 %0,45 %  
Autoimunitní onemocnění tenkého střeva - nesnášenlivost lepku způsobující ubývání klků a důsledkem toho celou řadu negativních příznaků.10,45 %0,45 %  
alergie na lepek a potraviny z něj vyrobené10,45 %0,45 %  
alergie(netolerance) na lepek10,45 %0,45 %  
alergie na lepek, resp. nesnášenlivost střevní stěny na lepek --> zanítí se, následná neschopnost trávit10,45 %0,45 %  
nemoc, při které tělo nezvládá zpracovat lepek, je na něj alergické nebo tak něco10,45 %0,45 %  
lide nemuzou jist lepek10,45 %0,45 %  
nesnášenlivost lepku, chronické onemocnění tenkého střeva10,45 %0,45 %  
bezlepková dieta, alergie na lepek10,45 %0,45 %  
onemocnění střev, nesnášenlivost lepku10,45 %0,45 %  
nemoc kdy by neměli jíst lidé potraviny, které obsahují lepek10,45 %0,45 %  
Neschopnost těla zpracovat lepek.10,45 %0,45 %  
Co to je10,45 %0,45 %  
porucha traveni10,45 %0,45 %  
reakce na lepek10,45 %0,45 %  
chcete přesný termíny? alergie na lepek?10,45 %0,45 %  
má sestra ji má10,45 %0,45 %  

Graf

6. Víte co je to lepek?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne5926,46 %26,46 %  
bílkovina73,14 %3,14 %  
bílkovina v obilí52,24 %2,24 %  
mouka41,79 %1,79 %  
součást obilnin31,35 %1,35 %  
gluten31,35 %1,35 %  
obilná bílkovina20,9 %0,9 %  
součást obilovin20,9 %0,9 %  
je obsažen v obilninách20,9 %0,9 %  
Pšenice, ječmen, žito a oves10,45 %0,45 %  
pšeničná, žitná,ovesná a ječná bílkovina10,45 %0,45 %  
něco, co se dává do jídla a nekteří jsou na to alergičtí 10,45 %0,45 %  
Složka stravy obsažena v mouce pšeničné, žitné atd., ale ne například v kukuřičné10,45 %0,45 %  
látka obsažená v určitých obilninách10,45 %0,45 %  
je obsažen v mouce a váže k sobě molekuly dalších surovin10,45 %0,45 %  
psenice.zito.jecmen.zito10,45 %0,45 %  
látka obsažená v obilninách(př.pšenice)10,45 %0,45 %  
bílkovina v ječmeni, pšenici, ovsi a žitu10,45 %0,45 %  
obsažena v pšeničných výrobcich10,45 %0,45 %  
bílkovina obsažena v některých druzích obilí10,45 %0,45 %  
škrob v obilninách10,45 %0,45 %  
mouka pšeničná10,45 %0,45 %  
část potraviny10,45 %0,45 %  
bílkovina v obilovinách10,45 %0,45 %  
cast obili10,45 %0,45 %  
bílkovina obsažená v mouce10,45 %0,45 %  
látka obsažená v obilninách10,45 %0,45 %  
je to složka, která je obsažena v obilovinách10,45 %0,45 %  
složka obsažená v pšeničné mouce10,45 %0,45 %  
lepek je složka obsažená v obilovinách10,45 %0,45 %  
složka obsažená v obilí10,45 %0,45 %  
soucast obilovin10,45 %0,45 %  
Typ škrobu10,45 %0,45 %  
směs bílkovin obsažená v obilovinách10,45 %0,45 %  
součást některých potravin10,45 %0,45 %  
je to bílkovina v obilovinách10,45 %0,45 %  
jen okrajově10,45 %0,45 %  
součást škrobu10,45 %0,45 %  
rostlinná bílkovina10,45 %0,45 %  
gluten,v ječmeni,žitu,pšenici10,45 %0,45 %  
gluten - směs dvou bílkovin - glyadin a glutein10,45 %0,45 %  
Nějaká látka obsažená v obilovinách.10,45 %0,45 %  
lepek obsahuje obilí10,45 %0,45 %  
bílkovina v obininách10,45 %0,45 %  
je to součást bílé mouky, obilovin10,45 %0,45 %  
složka v mouce10,45 %0,45 %  
směs bílkovin, která se nachází v některých obilovinách10,45 %0,45 %  
sloučenina obsažená v zrnu10,45 %0,45 %  
určitá bílkovina obsažená v obilí10,45 %0,45 %  
jinak glutein, základ je mouka10,45 %0,45 %  
Součast jídla10,45 %0,45 %  
alergen10,45 %0,45 %  
latka v potravinach,na kterou lze vytvorit alergii10,45 %0,45 %  
gluten obsažen v mouce10,45 %0,45 %  
součástí mouky a jiných obilovin10,45 %0,45 %  
enzym v potravinách jako pšenice, oves, ječmen10,45 %0,45 %  
součást mouky při mletí10,45 %0,45 %  
obsahují jej obiloviny,10,45 %0,45 %  
gluten obsažen v ječmeni,žitě,pšenici10,45 %0,45 %  
nějaká složka mouky10,45 %0,45 %  
gluten - bílkovina obsažená v obilovinách - pšenici, ječmeni, žitu10,45 %0,45 %  
látka nacházející se v obilninách10,45 %0,45 %  
směs bílkovin10,45 %0,45 %  
bílkovina v pšeničné mouce10,45 %0,45 %  
součást výrobků z mouky10,45 %0,45 %  
...10,45 %0,45 %  
složenina dvou bílkovin10,45 %0,45 %  
nějaká součást obilovin10,45 %0,45 %  
látka v obilninách10,45 %0,45 %  
Bílkovina z pšenice. Dále se lepek v menším množství vyskytuje v ovsu, ječmeni a žetě.10,45 %0,45 %  
pšeničná bílkovina10,45 %0,45 %  
obsažen v mouce, obilninách10,45 %0,45 %  
bílkovina, která je spolu se škrobem v semeni10,45 %0,45 %  
jen pro představu (lidé s bezlepkovou dietou nemohou jíst normální mouku)10,45 %0,45 %  
je směs dvou bílkovin 10,45 %0,45 %  
něco v mouce10,45 %0,45 %  
látka obsažená v produktech z obilí 10,45 %0,45 %  
je to součást zrna obilí10,45 %0,45 %  
směs bílkovin v obilninách10,45 %0,45 %  
nebo také gluten je směsice dvou bílkovin, nevím přesně jaké. je používán v potravním průmyslu (mouka)10,45 %0,45 %  
druh cukru ? např v těstovinách10,45 %0,45 %  
bílkovina a zároveň alergen10,45 %0,45 %  
druh bílkovin10,45 %0,45 %  
je to látka obsažená v mouce10,45 %0,45 %  
potravina s moukou10,45 %0,45 %  
bez lepková dieta člověk který nesmí nic mléčného 10,45 %0,45 %  
Je to z mouky a je vsude.10,45 %0,45 %  
surovina obsažená v mouce10,45 %0,45 %  
latka obsazena v potravinacg10,45 %0,45 %  
cosi v obilí10,45 %0,45 %  
Látka obsažená v mouce a výrobcích z ní vzešlých10,45 %0,45 %  
Nachazi se v mouce a je nestravitelny pro organizmus a ucpava střeva10,45 %0,45 %  
součást mouky10,45 %0,45 %  
slozka potravy obsahovana v mouce např.10,45 %0,45 %  
surovina v obilovinách?10,45 %0,45 %  
Látka, kterou obsahuje většina potravin (hlavně obiloviny).10,45 %0,45 %  
obilovina10,45 %0,45 %  
jsem celiak, musím to vědět10,45 %0,45 %  
složka obilovin10,45 %0,45 %  
směs dvou bílkovin10,45 %0,45 %  
složka v potravinách10,45 %0,45 %  
je to surovina z psenice nebo aspon psenice toto obsahuje10,45 %0,45 %  
látka, která je obsažená v obilných produktech10,45 %0,45 %  
látka, která se vyskytuje v některých potravinách, tuším, že v obilovinách10,45 %0,45 %  
součást potravin, bílkovina glutein10,45 %0,45 %  
směs nacházející se v některých obilninách10,45 %0,45 %  
protein obsazeny prevazne v obilovinach10,45 %0,45 %  
část v obilí10,45 %0,45 %  
je v mouce 10,45 %0,45 %  
LÁTKA OBSAŽENÁ V POTRAVINÁCH10,45 %0,45 %  
ano10,45 %0,45 %  
obiloviny10,45 %0,45 %  
bílkovina pocházející z obilovin10,45 %0,45 %  
součást moučných výrobků10,45 %0,45 %  
Enzym nacházející se v obilí (pšenice, ječmen, žito a některé pseudoobiloviny, také oves v důsledku kontaminace)10,45 %0,45 %  
látka, která je obsažena v mouce10,45 %0,45 %  
alergie10,45 %0,45 %  
látka obsažená v běžných obilninách - pšenice, oves, ječmen, žito10,45 %0,45 %  
nevím jistě, ale je obsažen téměř ve všech běžných obilovinách10,45 %0,45 %  
v mouce, moucnych vyrobcícj, pecivo testoviny, vsude kde je mouka10,45 %0,45 %  
látka obsažená v některých obilovinách, směs bílkovin10,45 %0,45 %  
obilný škrob10,45 %0,45 %  
prvek obsažený v obilovinách10,45 %0,45 %  
bílkovina, v obilí?10,45 %0,45 %  
složka potravin jako je mouka10,45 %0,45 %  
Látka, kterou obsahují některé obiloviny10,45 %0,45 %  
látka obsažená v obilí10,45 %0,45 %  
je obsažen v mouce10,45 %0,45 %  
Látka obsažená v mouce10,45 %0,45 %  
bílkoviny obsažené v obilí10,45 %0,45 %  
rostlinná bílkovina, ponejvíce v obilovinách (typicky pšenice, žito...)10,45 %0,45 %  
látka, která se nachází v některých obilovinách a působí některým lidem zdravotní problémy10,45 %0,45 %  
škrob obsažený v obilovinách10,45 %0,45 %  
obsažen v obilovinách10,45 %0,45 %  
Složka10,45 %0,45 %  
látka obsažená v některých potravinách, někdo je na ni alergický10,45 %0,45 %  
gluten, složka obsažená v obilí a jeho produktech10,45 %0,45 %  
je obsažen např. v mouce a někteří lidé ho nesmí pozřít10,45 %0,45 %  
gluten - látka obsažena v různých surovinách/rostlinách/potravinách....10,45 %0,45 %  
pšeničné produkty10,45 %0,45 %  
alergie na mouku10,45 %0,45 %  
látka obsažená v obilovinách10,45 %0,45 %  
Lepek obsahuje většina obilovin, je to směs dvou bílkovin rostlinného typu, gliadinu a gluteninu.10,45 %0,45 %  
obilná bílkovina, alergen10,45 %0,45 %  
Smes dvou bilkovou, ktera se nachazi v obilovinach10,45 %0,45 %  

Graf

7. Jaká je léčba celiakie?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Nevím8236,77 %36,77 %  
Bezlepková dieta3214,35 %14,35 %  
dieta3013,45 %13,45 %  
nejist lepek31,35 %1,35 %  
žádná31,35 %1,35 %  
speciální dieta20,9 %0,9 %  
dieta bezlepková20,9 %0,9 %  
dietou20,9 %0,9 %  
změna jídelníčku, vynechání (pšenice, ječmene,...) 10,45 %0,45 %  
dieta vše bez lepku10,45 %0,45 %  
vím jen o bezlepkové dietě10,45 %0,45 %  
dieta s úplným vyloučením lepku10,45 %0,45 %  
MUDr, moc nepomohou, vedou to jako neléčitelnou chorobu, ovšem jsou alterantivní směry, které mohou pomoci, jako například regresní terapie, detoxikace organismu, urinoterapie....10,45 %0,45 %  
vyhýbat se potravinám s lepkem10,45 %0,45 %  
dietní opatření10,45 %0,45 %  
vyloučení lepku ze stravy10,45 %0,45 %  
přísná dieta10,45 %0,45 %  
vyhýbat se konzumaci lepku10,45 %0,45 %  
absolutní vyloučení potravin s lepkem z jídelníčku, pro úpravu trávení se doporučují probiotika10,45 %0,45 %  
odstranit z jídelníčku potraviny obsahující lepek10,45 %0,45 %  
přísná bezlepková dieta10,45 %0,45 %  
dietní opatření - vyloučení potravin obsahujících lepek, resp. mouku nebo jiné probukty z obilovin.10,45 %0,45 %  
dieta, vyřadit ji z jídelníčku úplně10,45 %0,45 %  
bezlepková dieta, víc nevím10,45 %0,45 %  
beylepková dieta10,45 %0,45 %  
alergie na lepek10,45 %0,45 %  
dieta, použití potravin bez lepku10,45 %0,45 %  
dieta - potraviny bez lepku10,45 %0,45 %  
pouze vyhýbání se potravinám s lepkem10,45 %0,45 %  
přísná dieta na potraviny která obsahujá lepek10,45 %0,45 %  
dieta - vyloučení potravin s lepkem10,45 %0,45 %  
dietou bez glutenu10,45 %0,45 %  
základem je bezlepková dieta10,45 %0,45 %  
dieta+léky?10,45 %0,45 %  
bezlekova dieta10,45 %0,45 %  
...10,45 %0,45 %  
musí se jíst výrobky, které neobsahují lepek.10,45 %0,45 %  
dieta od lepku10,45 %0,45 %  
dieta - vynechávání nevhodných potravin10,45 %0,45 %  
spočívá v dietě 10,45 %0,45 %  
asinejíst lepek a prášky10,45 %0,45 %  
Nejspíše bezlepková dieta + nějaké medikamenty (nevím jaké)10,45 %0,45 %  
vyloučení potravin obsahující lepek10,45 %0,45 %  
specuální dieta10,45 %0,45 %  
dieta, bezlepkova potrava10,45 %0,45 %  
dieta, konzumace bezlepkových potravin10,45 %0,45 %  
Dieta - jíst bezlepkové potraviny.10,45 %0,45 %  
přísné dodržování bezlepkové diety10,45 %0,45 %  
doživotní bezlepková dieta10,45 %0,45 %  
clovek se musi vyhybat vsem potravinam ktere obsahuji lepek10,45 %0,45 %  
celoživotní bezlepková dieta10,45 %0,45 %  
lecba neni, dotycny by mel jist potraviny, ktere neobsahuji lepek10,45 %0,45 %  
dieta - úplný zákaz lepku10,45 %0,45 %  
neni lecitelna, ale priznaky se daji zmirnit az eliminovat vynechanim lepku ze stravy10,45 %0,45 %  
ano10,45 %0,45 %  
dodržování diety10,45 %0,45 %  
drží se bezlepková dieta10,45 %0,45 %  
Úplné vyléčení není možné. Dodržováním přísné bezlepkové diety nemoc pouze stagnuje a v tenkém střevě se postupně obnovují klky a dochází ke zmírnění nebo dokonce vymizení příznaků. Porušením diety všakch nastává relaps.10,45 %0,45 %  
dieta (vyloučení potravin obsahujících lepek)10,45 %0,45 %  
úprava stravy10,45 %0,45 %  
bezlepková dieta, jinak nevím10,45 %0,45 %  
především dietní opatření, tzv. bezlepková dieta10,45 %0,45 %  
vyhnout se potravinám obsahující lepek10,45 %0,45 %  
žádná. dodržuje se dieta na potlačení příznaků10,45 %0,45 %  
vyloučení některých potravin ze stravy10,45 %0,45 %  
Dieta. Vynechání potravin s obsahem lepku10,45 %0,45 %  
nevyléčitelné, dieta10,45 %0,45 %  
dieta, úplné vyloučení potravin obsahujích lepek z jídelníčku10,45 %0,45 %  
dieta, nikdy se nevyléčí10,45 %0,45 %  
léčba není žádná, pouze bezlepková dieta10,45 %0,45 %  
celoživotní dieta10,45 %0,45 %  
dieta, kde se nahrazují moučné výrobky moukou kukuřičnou a podobně10,45 %0,45 %  
Dodržování diety, kdy jsou vynechány potraviny s větším obsahem glutenu. Pozn. pro autora - nezávidím vyhodnocování polootevřených odpovědí a doporučuji více se zamyslet nad konstrukcí dotazníku.10,45 %0,45 %  
člověk nesmí jíst jídla jako ostatní lidé, musí se vyhýbat jídlům,která obsahují lepek10,45 %0,45 %  
drží se speciální bezlepková dieta10,45 %0,45 %  

Graf

8. Myslíte, že o tomto onemocnění se dostatečně mluví a ví?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne, o tomto onemocnění se mluví velmi málo.10647,53 %47,53 %  
Ano, myslím si to.4921,97 %21,97 %  
Ne, o tomto onemocnění slyším poprvé.3716,59 %16,59 %  
Ne, o tomto onemocnění se mluví velmi málo a vím jen pár informací.3113,9 %13,9 %  

Graf

9. Zaškrtněte tři potraviny, co se v bezlepkové dietě smí a nemusí se u nich celiak obávat, že se v něm nachází lepek.

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 3).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ovoce21094,17 %94,17 %  
Brambory15569,51 %69,51 %  
Rýže15569,51 %69,51 %  
Zmrzlina6127,35 %27,35 %  
Uzeniny2611,66 %11,66 %  
Pivo198,52 %8,52 %  
Paštiky167,17 %7,17 %  
Pečivo94,04 %4,04 %  
Sušenky94,04 %4,04 %  
Instantní polévky94,04 %4,04 %  

Graf

10. Je ve vašem okolí někdo, kdo dodržuje bezlepkovou dietu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ne → konec dotazníku, Anootázka č. 12, Ano, sám / sama ji dodržujiotázka č. 11].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano11551,57 %51,57 %  
Ne9643,05 %43,05 %  
Ano, sám / sama ji dodržuji125,38 %5,38 %  

Graf

11. Kdy Vám přibližně byla diagnostikována celiakie?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ve studentském věku758,33 %3,14 %  
V dětském věku325 %1,35 %  
V dospělém věku216,67 %0,9 %  

Graf

12. Jaké jsou jejich/vaše příznaky při porušení diety?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Střevní obtíže8566,41 %38,12 %  
Kožní projevy97,03 %4,04 %  
nevím64,69 %2,69 %  
žádné21,56 %0,9 %  
to nevím21,56 %0,9 %  
Střevní i kožní obtíže10,78 %0,45 %  
porucha plodnosti, mdloby v době, kdy o nemoci ještě nevěděla10,78 %0,45 %  
nevím, pouze vím, že drží dietu, nebaví se se mnou o tom10,78 %0,45 %  
bolest břicha, svědění10,78 %0,45 %  
značné snížení váhy10,78 %0,45 %  
střevní obtíže a kožní projevy10,78 %0,45 %  
Nevím přesně. Pokud je mi známo, tak melé děti při porušení diety neprospívají, takže patrně poruchy trávení, nevstřebávají se potřebné živiny, snad i nějaká obdoba alergické reakce. 10,78 %0,45 %  
střevní potíže, migrény, vyrážky, deprese, únava10,78 %0,45 %  
snížená imunita10,78 %0,45 %  
Na první pohled neviditelné :D ale paní doktorka by určitě hudrovala, po větším zkoumání. Příznaky při porušení diety nemám, ale víte, jak to chodí uvnitř těla.10,78 %0,45 %  
nedostatek energie, únava10,78 %0,45 %  
netusim10,78 %0,45 %  
únava, blednutí10,78 %0,45 %  
obojí10,78 %0,45 %  
slabé bolení břicha, ale nijak velká příznaky nemám10,78 %0,45 %  
anémie10,78 %0,45 %  
oslabena imunita a casta onemocneni 10,78 %0,45 %  
bolest břicha10,78 %0,45 %  
neporušuji, celiakii mi zjistili v dětském věku a nyní ji již nemám10,78 %0,45 %  
to nevím10,78 %0,45 %  
Bolest hlavy, únava, střevní obtíže, bolest břicha, suchá pokožka, otupělost smyslů, apatie, nechutenství, hormonální poruchy...10,78 %0,45 %  
nevím, kamarádka dodržuje dietu pořád10,78 %0,45 %  
únava10,78 %0,45 %  
nevím, neporušují to, ale asi jim je špatně10,78 %0,45 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 4 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

3. Bydlíte v/ve

  • odpověď Středočeském kraji:
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi 61 a více na otázku 2. Váš věk
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ne, o tomto onemocnění se mluví velmi málo a vím jen pár informací. na otázku 8. Myslíte, že o tomto onemocnění se dostatečně mluví a ví?

5. Víte co je to celiakie?

  • odpověď Ne:
    • 3.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ne, o tomto onemocnění slyším poprvé. na otázku 8. Myslíte, že o tomto onemocnění se dostatečně mluví a ví?

7. Jaká je léčba celiakie?

  • odpověď Nevím:
    • 2.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ne, o tomto onemocnění slyším poprvé. na otázku 8. Myslíte, že o tomto onemocnění se dostatečně mluví a ví?

10. Je ve vašem okolí někdo, kdo dodržuje bezlepkovou dietu?

  • odpověď Ano:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Střevní obtíže na otázku 12. Jaké jsou jejich/vaše příznaky při porušení diety?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Jste

2. Váš věk

3. Bydlíte v/ve

4. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání

5. Víte co je to celiakie?

6. Víte co je to lepek?

7. Jaká je léčba celiakie?

8. Myslíte, že o tomto onemocnění se dostatečně mluví a ví?

9. Zaškrtněte tři potraviny, co se v bezlepkové dietě smí a nemusí se u nich celiak obávat, že se v něm nachází lepek.

10. Je ve vašem okolí někdo, kdo dodržuje bezlepkovou dietu?

12. Jaké jsou jejich/vaše příznaky při porušení diety?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Jste

2. Váš věk

3. Bydlíte v/ve

4. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání

5. Víte co je to celiakie?

6. Víte co je to lepek?

7. Jaká je léčba celiakie?

8. Myslíte, že o tomto onemocnění se dostatečně mluví a ví?

9. Zaškrtněte tři potraviny, co se v bezlepkové dietě smí a nemusí se u nich celiak obávat, že se v něm nachází lepek.

10. Je ve vašem okolí někdo, kdo dodržuje bezlepkovou dietu?

12. Jaké jsou jejich/vaše příznaky při porušení diety?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Uzlová, D.Informovanost o Celiakii (výsledky průzkumu), 2014. Dostupné online na https://informovanost-o-celiakii.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.