Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Jak chutnají jižní Čechy

Jak chutnají jižní Čechy

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Eva Horská
Šetření:28. 02. 2012 - 15. 03. 2012
Počet respondentů:74
Počet otázek (max/průměr):17 / 15.2
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:54,7 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.07:45
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,

jmenuji se Eva Horská a výsledky tohoto dotazníku na téma Jak chutnají jižní Čechy použiji v mé maturitní práci o jihočeské gastronomii.

Dotazník je určen pro všechny, kteří mají rádi jídlo a chtějí si vyzkoušet, zda mají přehled o české gastronomii.

Odpovědi respondentů

1. Kolik jste ochotni do stravy denně investovat?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
do 150 Kč3445,95 %45,95 %  
150 – 250 Kč3141,89 %41,89 %  
250 – 500 Kč810,81 %10,81 %  
více než 500 Kč11,35 %1,35 %  

Graf

2. Jak často se stravujete v restauraci?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
párkrát za měsíc3547,3 %47,3 %  
párkrát do roka1925,68 %25,68 %  
párkrát za týden1317,57 %17,57 %  
jen o víkendu56,76 %6,76 %  
denně11,35 %1,35 %  
méně11,35 %1,35 %  

Graf

3. Máte oblíbené stravovací zařízení v jižních Čechách, do kterého se rádi vracíte? Uveďte, prosím, název a důvod:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

-

Alchymista České Budějovice - příznivé ceny, velké porce, chutné jídlo

Alchymista v Českých Budějovicích - velké porce, výborná jídla, super prostředí a obsluha

b j

Biker´s Bar, Český Krumlov Skvělý utopenec, dobré pivo, skvělá hudba

Bohužel ne, jsem z jiného regionu

Čínská restaurace ve Strakonicích U hvězdy (nabízejí zde čínská jídla za velmi přijatelné ceny)

Hospoda v Řepči u Tábora - pocházela odsud maminka

Hostinec U Vikinga. Restaurace se nachází na vodácké trase Dolní Vltava, mezi Rožmberkem a Českým Krumlovem. Je to neskutečně sympatická hospůdka s naprosto neskutečnými cenami a vysokou kvalitou všech pokrmů. Před návštěvou doporučuji den nejíst a poté si objednat co nejvíc chodů snesete. Dále bych ráda vychválila budějovickou restauraci Symbiosa.

Hotel Biograf Písek - kvalita přípravy pokrmů, ochotná obsluha

Hotel Koruna - Prachatice, dobré jídlo

Hotel U růže, Slavonice velmi dobré jídlo, skvělé prostředí, personál

Lotos - prostredi, obsluha, dobra kuchyně

Lotte ve Vimperku, to je kousek.

McDonald'-> rychlé a hlavně dobře udělané jídlo Restaurace Blata -> vaří tam výborně, mám to kousek od domova

McDonald's. Je to rychlé a dobré občerstvení

menza JU

Miláček v Albrechticích, příjemné, rychlé a chutné

Motorest Pegast - příjemné prostředí, výborné jídlo a milá obsluha

Na Zahrádce, České Budějovice - nízké ceny, velké porce, přiměřená chuť jídla a kvalita služeb

ne

ne

ne

ne

NE

ne

ne

ne

ne

Ne

ne, nejsem z jižních Čech

nemám

nemám

nemám

Nemám

nemám

nemám

nemám

nemám

Nemám

nemam

Nemám

nemám

nemám

nemám vyloženě oblíbenou restauraci, jsem spíše kavárenský typ-Sluníčko, U Kláštera, u Malého pivovaru je kvalitní obsluha, výborné pochutiny a příjemné prostředí a dělají tam i svatební hostiny na docela vysoké úrovni

Nemám žádné oblíbené restaurace. Ráda zkouším nová místa.

Nemám.

papa´s living restaurant v českém krumlově

pasta grande, symbioza, vin de cafe, solna brana - vyborná kuchyně

Pizza di Carlo

pizzerie

Pizzerie Latrán

Pizzerie Marco, mají výbornou pizzu

pizzerie Padrino v Jindřichově Hradci- mají výbornou pizzu a můžu zde uplatnit ISIC

Restaurace "Šupina" v Třeboni - výborná příprava ryb

Restaurace Alcymista v Českých Budějovicích

Restaurace Alchymista - příjemné prostředí, které dělá čest svému jménu; velké porce; příjemná teplota i v létě, originální nápad

Restaurace Blata, Sedlec - luxusní kuřecí špíz

Restaurace na Pintovce v Tabore

restaurace San Marco- mají tam dobré pivo

Restaurace Tipsport, Pražská

Restaurace U Vily, Sezimovo Ústí 1 - jídlo skvělé, obsluha skvělá, prostředí restaurace působí velmi příjemným dojmem

Sokolovna - Blatná (dobře vaří), Šupina - Třeboň ( byla jsem tam jen jednou, jídlo bylo výborný)...spousta lidí v mém okolí má rádo restauraci v Sepekově (kousek od Tábora)

Stodola - známí, chuť, prostředí

Šupina - Třeboň, dobré jídlo, hezké prostředí

Tábor- Havana -smetanové brambory

třeboňské restaurace, ve většině chutná dobře. Vyhlášená samozřejmě Šupinka

U Černého ptáka - JH, v jídelníčku vyberu vždy alespoň jedno "zdravé jídlo"

U Štěpína

V Blatné do cukrárny, vynikající poháry a zelený čaj

Včelná u Českýc Budějovic - dostupnost, cena, nabídka jídel.

Vimperk Miš maš a Dolany 29 u Čkyně - Nekuřácká hospoda u Marťana Dobré jídlo, příjemná obsluha

wc v OD. Dvořák Tábor

žádné

4. Myslíte si, že se kvalita nabídky krajových specialit podílí na cestovním ruchu v dané oblasti?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano, ale nijak zásadně3952,7 %52,7 %  
Ano velmi, podílí se na dobrém jméně oblasti2837,84 %37,84 %  
Ne, pokud nejsou krajové speciality v nabídce, návštěvník si objedná něco jiného45,41 %5,41 %  
Vůbec ne, návštěvník si objedná, co zná, není ovlivněn navštívenou oblastí34,05 %4,05 %  

Graf

5. Jaké jídlo považujete za národní specialitu?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
svíčková1824,32 %24,32 %  
Svíčková na smetaně56,76 %6,76 %  
Knedlo, zelo, vepřo56,76 %6,76 %  
svíčkovou56,76 %6,76 %  
knedlo, vepřo, zelo34,05 %4,05 %  
vepřo, knedlo, zelo34,05 %4,05 %  
vepřo knedlo zelo 22,7 %2,7 %  
knedlo vepřo zelo, svíčková22,7 %2,7 %  
vepřo-knedlo-zelo22,7 %2,7 %  
kynute knedliky22,7 %2,7 %  
ostatní odpovědi Knedlo vepřo zelo
knedlíky
Knedlo-vepřo-zelo, Svíčková na smetaně, Řízek!!!
kachna+knedlík+zelí
Pečenou kachnu
knedlo-vepřo-zelo
knedlo, vepřo, zelo; svičkova
svíčková; moravský vrabec se špenátem a bramborový knedlik
svíčková, kachna, kapr
knedlo, vepřo zelo
nolú
Svíčková, Škubánky, Bramborák, ...
nevím
Svíčková, knedlo zelo vepřo
knedlo, vepřo
Knedlo-vepřo-zelo, Svíčková, houskový knedlík, knedlíky, smažený sýr-to je český vynález
knedlo zelo vepřo
Vepřoknedlo
Vepřo knedlo zelo?
SMAŽENÝ SÝR
Vepřo, knedlo, zelo.
oplatky, salamy
vepřé, knedlo, zelo, pivo
knedlík
svíčková a vepřo knedlo zelo
2736,49 %36,49 % 

Graf

6. Jaké jídlo považujete za JIHOČESKOU specialitu?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
kapr810,81 %10,81 %  
nevím79,46 %9,46 %  
ryba34,05 %4,05 %  
Cmunda34,05 %4,05 %  
táborská bašta34,05 %4,05 %  
kapra34,05 %4,05 %  
žádné22,7 %2,7 %  
bramboráky22,7 %2,7 %  
cemundu po kaplicku11,35 %1,35 %  
Masová topinka.11,35 %1,35 %  
ostatní odpovědi kapr, kulajda
Kapr na jakýkoliv způsob, bramboračka
zabíječku
knedlo, vepřo , zelo
netuším
kapr na různe způsoby; cmunda po kaplicku; zelňaky
Polévka prdelačka
Bramborák, Zelňák, ...
ryba na různý způsob
Šumavské topinky
Kapr na všechny způsoby
jkoi
zelňáky
houbová polévka
sladkovodní ryby
Lipánek
cokoli s houbama
Jihočeská bašta (někde Táborská bašta)
jsem neznalý v jihočeských specialitách
bramboračka
houbová omáčka
Bramboráky po kaplicku
lepenice, kulajda
Cmunda po kaplicku, niva, Budvar, bramborák, jihočeská kulajda.
lívance s borůvkovou kapajdou od mé babičky
chlupaté knedlíky
nic mě nenapadá
táborská bašta, ryby
Netuším, jíme tu všechno.
Kapr a jiné ryby
Cmunda po Kaplicku
ŘÍČNÍ ÚHOŘ
Třeboňského kapra
mlecne vyrobky
hranolky z třebońského kapra
pivo
jsou to jídla z brambor, hub či zelí - zelnice, kulajda, bramborové placky, knedle. Určitě bych ráda nědke typické jídlo ochutnala, ne jídlo, které je nazváno jihočeskou spoecialitou a vymysleli ho kuchaři v Praze (tak jak vznikaly Czech specials)
Kapr v různých variantách
ryby
cmunda??
kaplická cmunda
4155,41 %55,41 % 

Graf

7. Zkuste vyjmenovat speciality dalších krajů, k jídlu uveďte místo původu:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

Kapr na mnoho způsobů - Třeboň, houbová polévka a bramborový šterc - Šumava, chodské koláče zdobené makem, tvarohem; halušky s brynzou - Beskydy, Slovensko, Je těžké určit typické jídlo pro určitou oblast, dnes už jsou to jídla spíše lokální - recepty po babičce a pod.

--

,

....

...netuším.

Brčálka - Plzeňsko

cmunda po kaplicku -Kaplice

frgál - jihomoravský

Frgále - Morava

halušky - SK

halušky - Slovensko

houbová polévka-jižní Čechy slivovice, víno- Morava

karlovarský knedlík - karlovarský Pražská šunka - Praha

Karlovarský kraj - karlovarský knedlík

Koláče - Morava

krkonoše - brambory s tvarohem, praha-gulas, morava-zelňačka

Krkonoše - kyselo, Morava - koláčky, Jižní Čechy - kapr, kulajda

krkonošské kyselo, štramberské uši, slejšky - domažlicko, zelné placky - domažlicko, žahour, lepenice

lokše - beskydy, plzeňské koláče, štramberské uši, olomoucké tvarůžky

morava - kyselice, krkonoše - kulajda

morava - sýry

morava - víno, halušky, podebrady - oplatky

nejsou krajové speciality, všude se vaří zhruba to samé

nesjem schopen odpovědět

netušim

nevím

nevim

Nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevim

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

Nevim.

nevzpomenu si

neznám

Neznám přesná místa, odkud pocházejí české speciality.

Olomouc - sirečky, Pardubice - perník, K. Vary - Becherovka

Olomouc - syrečky

Olomoucke syrecky, pardubicky pernik

Olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky - 0lomouc

Olomoucké tvarůžky - Olomouc

olomoucké tvarůžky - Olomouc

Olomoucké tvarůžky (Olomouc), lázeňské oplatky (západní Čechy), frgály (Beskydy)

olomoucké tvarůžky-Olomoucký kraj,štramberské uši -sevemoravský Štramberk, valašská slivovice

olomoucké tvarůžky, krkonošské kyselo, pavlišovský řízek

Olomoucký - olomoucké syrečky, JIhočeský - kapr, nevím

Oloumcké syrečky - Olomouc, Štramberské uši - Štramberk

polevka kyselica, valašský frgál - Valašsko

PRAHA - GULÁŠ

pražská šunka, moravské uzené, kladenská pečěně, ostravská klobása a z dalekých krajů přiletivší španělský ptáček

pražský koláč - Praha Pražská šunka - Praha moravský vrabec - Morava Řízek Ondráš - Valašsko

Sedlčany - hermelín, Morava - víno,

syrečky - olomoucký kraj,

Štramberské uši- Štramberk

ůo

valašská kyselica - valašsko, kaldoun - šumava, škubánky s mákem - východní čechy

Vánočka s různými druhy salámů a klobás to vše s křenem- Trutnovsko Šupály se zakysanou smetanou- Domažlicko

víno - jižní morava

Víno - jižní morava

víno-Morava

Východní Čechy- kyselo Valašsko - kyselica Haná - buchty

znojemské okurky-Znojmo, pardubický perník-pardubice, olomoucké syrečky-Olomouc

Zrovna mě nic nenapadá

8. Doma vařím (e) převážně:

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
česká jídla6385,14 %85,14 %  
zahraniční jídla3344,59 %44,59 %  
krajová jídla56,76 %6,76 %  

Graf

9. Jmenujte jídla, která doma nejčastěji připravujete a místo, z něhož jídla pochází:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

-

"čína" - čína, indie rizoto - itálie

Bramboráky - kaplice

brambory s vepřovým masem těstoviny s omáčkou a točenákem chleba s florou a salámem většinou koupeno v globuse a kde ten to bere, bůh ví

Cmunda po Kaplicku, Halušky (původ - Slovensko), Řízek vepřový, kuřecí - (původ nevím), Vepřo-knedlo-zelo (Morava)

Česka jidla Svetova - Lasagne, Špagety, Pizza, .. - Italie, Tortily, fazole, .. - Mexiko,

česká jídla

čína (Čína), kuskus (arabské země), maďarský guláš (Maďarsko), lasí (Indie), nudle (Čína), špagety (Itálie), pizza (Itálie), člověk na divoko (Borneo)

čína, těstoviny

dělám různá jídla

děláme různá jídla - kuře, kachna, králík

Hodně těstoviny - italksou kuchyni

chili con carne - Španělské, Empanadas - Lat. Amerika, Toskánská pečeně - Toskánsko

Itálie - několik druhů špaget, tyrolská sekaná (z hovězího mletého masa), pizza Indie - chutney ČR - ptáčci, svíčková, řízky Mexiko - fazole Čína - čína, mravenci (rýžové nudle se zeleninou, mletým masem a fazolemi) Francie/Anglie - slaný koláč

Itálie, Asie

italske testoviny

je to jedno, hlavně když to chutná

jihočeská kulajda - jižní Čechy

jihoevropská kuchyně

jio§

kaše s karbanátkem

klasické omáčka - rajská, koprovka (česko) těstoviny (itálie) maso na čínsý způsob

knedlo-vepřo-zelo

knedlo, vepřo, zelo rajská omáčka s těstovinami svíčková a houskovými knedlíky

krémové rizoto (Itálie), tuňákový salát, hovězí vývar

Kuře - Vodňany :D

kuře na různé způsoby-vlasní tvorba; polévky;

kuřecí maso

Kuřecí plátek s broskví, s hranolkama a tatarkou - z ČR Vepřový řízek s bramborama - ČR Špagety se speciální omáčkou - Itálie

Kuřecí, vepřové na různé způsoby, těstoviny. Netuším, odkud pochází, vůbec mě to nezajímá.

kyselo - nevím dušená mrkev s brambory - nevím

lasagně -itálie, paella -španělsko, butter chicken - indie

lívance, houbovou polévku, kubu, čočku, z polévek hrachovku, porkovou, rajskou, vývar, z hlavních jídel kuře na paprice, plněnou papriku, rajskou, koprovku, řízek s bramborem nebo slátem, bramborové knedlíky se špenátem, vepřoknedlozelo, svíčková, guláš, bramboráky,

Něco na způsob číny s rýží a dost často těstovinové saláty s masem a zeleninou, obojí podle mé fantazie, recepty nepoužívám

nevím

nevim

omáčková, jídla bezmasá bramborová, řízky, ... vše z obchodu

palačinky :-D nevím, odkud pocházejí

pizza a špagety-Itálie, guláš-Madarsko, kuře na všechny způsoby,Knedlo-vepřo-zelo, Svíčková, houskový knedlík, knedlíky, smažený sýr-to je český vynález-ČR,bílá klobása-Bavorsko, palačinky-Francie,

Připravuji všechno. Snažím se udržovat domácí kuchyni pestrou a vyváženou.

pstruh na másle - pstruh z rybárny a máslo z obchodu?

Rajská omáčka s vařeným uzeným kolenem Knedlo-vepřo-zelo Steaky Pečené kuře s nádivkou Řízky naruby Pečené krůtí stehno na divoko Kachní roláda Domnívám se, že se jedná o česká jídla.

rajská, svíčková, pečené kuře, směs masa

rybí speciality-Jihočeský kraj,vepřo-knedlo-zelo-Jihočeský kraj

řízek - _ČR čínská směs - čína

řízek - nevím, omáčky - nevím

řízek Rakousko

řízek, svíčková, guláš.. místa nevim

Řízky

Snažím se vařit z toho co vypěstujeme (žijeme na venkově) a jsem přesvědčená, že stejně se chovali i naši předci - v zimě masitá jídla,Jehněčí pečeně, hovězí plátky, v létě převážně zeleninová, ovocné knedle

svíčková - česká republika

Svíčková, guláš-Praha

Svíčková, knedlo-vepřo-zelo, špagety, pečené kuře,..

svíčková, rajská - naše, špageti - Itálie

šmakoun - ČR, grilovaný kuře - Vodňany

špagety, steaky, masové směsy

těstoviny - itálie kuřecí maso na všechny způsoby - nevím

Těstoviny - Itálie

těstoviny - Itálie

TĚSTOVINY - ITALIE

těstoviny - Itálie

těstoviny (Itálie), ryby (středomoří), knedlíky (Česká republika), čočka (Česká republika)

Těstoviny na mnoho způsobu - Itálie

Těstoviny na různé způsoby, Omáčky, ...

těstoviny s něčím, knedlo-vepřo-zelo, řízky, guláš

těstoviny-itálie, zelenina - všude, kuskus-arabské státy

těstoviny, risoto - itálie, quiche - francie, saláty - hlavně americké

těstoviyn- Itálie Gnocchi- Itálie pizza- Itálie

Vaříme hlavně omáčky podle staročeských recptů

vepřo knedlo zelo ČR špagety ITálie

vepřové

Vepřové výpečky, bramborový knedlík, špenát Hamburská kýta na smetaně Řízek s bramborem Těstoviny s kuřecím masem

Vídeňský řízek - Vídeň Pečené kuře - ? Bramborová polévka - Čechy

zapečená masa, brambory, čína, těstoviny...

10. Napište, odkud (z kterého kraje, případně konkrétněji) následující speciality pochází: Sklářské knedlíky

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nevím1640 %21,62 %  
Východní Čechy25 %2,7 %  
asi severní Čechy, fakt nevím12,5 %1,35 %  
severni cechy12,5 %1,35 %  
nemám ponětí12,5 %1,35 %  
,ů§12,5 %1,35 %  
Vysočina12,5 %1,35 %  
?12,5 %1,35 %  
Šumava12,5 %1,35 %  
Česká republika12,5 %1,35 %  
ostatní odpovědi to nevím
Západní Čechy-Plzeňský kraj
severní Čechy
asi liberecko
SEVEROČESKÝ
Liberecko
Rakousko?
že by JČ?
Plzeňsko
jihočeský
Šumava ) ve středověku zde bylo mnoho malých skláren.
Šumava - Volarsko
jižní čechy
Domnvám se, že pochází ze Středočeského kraje.
1435 %18,92 % 

Graf

11. Navazuje - žahour, škubánky s mlékem a mákem, kyselo, kyselica, bryndza:

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

ano

beskydy

beskydy?

bryndza - moravskoslezský kraj

brynza-Slovensko, kyselo-Krkonoše, žahour-Jihočeský kraj,škubánky s mlékem a mákem-Jizerské hory, Krkonoše, kyselica-Valašsko,

jižní čechy

kpú

Krkonoše

Kyselo - staročeské, kyselica - Morava, bryndza - Slovensko

Morava

Morava

Morava

Morava

morava

Morava

Morava

moravskoslezský kraj

moravskoslezský kraj

někde na Moravě

nevím

nevim, jižní Čechy, Morava, Ostravsko, Slovensko

poslední 3 typy z Valašska

SK

slezsko

slovensko

Slovensko

Slovensko

Slovensko

Slovensko

Slovensko

Slovensko, případně oblast, která s ním hraničí

valassko

Valašsko

všechny horské a podhorské oblasti naší vlasti - typické suroviny - lesní plody, brambory,

Vysočina

Z Moravy a Slovenska.

ZÁPADOČESKÝ, VÝCHODOČESKÝ, VÝCHODOČESKÝ, ZLÍNSKÝ, ZLÍNSKÝ

žahour -JČ, kyselica - Valašsko, Slovensko, bryndza - SLovensko

žahour a škubánky - z Jižních Čech Kyselo, kyselica, bryndza - SR

žahour nevím, škubánky s mlékem a mákem - jižní čechy, kyselo-krkonoše, kyselica-morava, brynza-slovensko

žahour, škubánky s mlékem a mákem, kyselo, - krkonoše kyselica, bryndza - slovenské pomezí

12. Navazuje - moravské uzené, masopustní koblihy, bosáky (=drbáky), frgály:

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

ano

asi Morava

Bosáky - Jižní Čechy

frgály-valašská specialita, bosáky- Jihočeský kraj,moravské uzené-Morava,

jihomoravský

JIHOMORAVSKÝ, STŘEDOČESKÝ, OLOMOUCKÝ, ZLÍNSKÝ

jižní morava

jižní Morava

Jižní Morava, Slovensko

moranvské uzeneé - morava, frgály - valašsko

morava

Morava

Morava

morava

Morava

morava

Morava

Morava

Morava

Morava

morava

Morava

Morava

Morava

Morava

Morava, jižní Čechy, Morava, Morava

morava, ostravso

moravská jídla

Moravské uzené - Morava, Masopustní koblihy - východní Čechy

moravské uzené - moravskoslezský kraj

Moravskoslezské Beskydy, Morava obecně

Moravský kraj

Moravský kraj

nevim

nevim

taky Morava

udilo se v každé chalupě, která měla k hospodaření alespoň několik hektarů, aby uživila čuníka. Takže přestože v názvu je moravské uzené - není to lokální potravina, ani ostatní jídla

uzené-morava, koblihy nevím, bosáky nevím, frgály - valašsko

Valašsko

Valašsko

valašsko

Vsetínsko, Zlínsko, Valašské Meziříčí, Štramberk

13. Navazuje - špekové knedlíky, olomoucké tvarůžky, škvarkové pagáčky, bramboračka, hořické trubičky, kulajda, hrstková polévka:

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

?

asi Morava

Haná a Východní Čechy

Hanácko

hořické trubičky-Východní Čechy, olomoucké tvarůžky-Loštice-Olomoucký kraj, špekové knedlíky, škvarkové pagáčky-Valaško,kulajda-Krkonoše a Šumava(jihočeská kulajda)

l-

Morava

morava

morava

Morava - střední

ne

nevím

Olomocký kraj

Olomouc

Olomouc

olomouc, horice,

Olomouc, Hořice

Olomouc, Jižní Čechy

olomoucké tvarůžka - olomouc hoř.trubičky - Hořice

olomoucké tvarůžky - Olomouc, Hořické trubičky - Hořice v Podkrkonoší

Olomoucké tvarůžky ano - typické pro tu oblast, stejně tak hořické trubičky. Ostatní jsou opět jídla, která se vařila všude po čechách.

olomoucko

olomoucko

olomoucko

olomoucký

olomoucký kraj

Olomoucký kraj

Olomoucký kraj

Olomoucký kraj

pomezí východních čech a severní moravy

první 3 jídla jsou moravská,poslední 2 polévky jihočeské

Severní Morava

Slezsko

Slezsko

STŘEDOČESKÝ, OLOMOUCKÝ, ZLÍNSKÝ, ZÁPADOČESKÝ, VÝCHODOČESKÝ, JIHOČESKÝ, SEVEROČESKÝ

syrečky - olomoucký kraj bramboračka, kulajda - jihočeský kraj

špekové knedlíky - slovensko, tvarůžky - olomoucko?, pagáčky morava, hořické trubičky-hořice, kulajda-krkonoše,hrstková pol.nevím

Vysočina

Vysočina

14. Odkud jste?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Nejsem z jižních Čech3952,7 %52,7 %  
České Budějovice a okolí1722,97 %22,97 %  
Tábor a okolí45,41 %5,41 %  
Prachatice a okolí45,41 %5,41 %  
Strakonice a okolí34,05 %4,05 %  
Český Krumlov a okolí34,05 %4,05 %  
Jindřichův Hradec a okolí22,7 %2,7 %  
Písek a okolí22,7 %2,7 %  

Graf

15. Jste:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Student5675,68 %75,68 %  
Pracuji1520,27 %20,27 %  
Nezaměstnaný34,05 %4,05 %  

Graf

16. Kolik je Vám let?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
19 – 305777,03 %77,03 %  
41 – 5979,46 %9,46 %  
18 a méně68,11 %8,11 %  
31 – 4034,05 %4,05 %  
60 a více11,35 %1,35 %  

Graf

17. Jste:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žena6081,08 %81,08 %  
Muž1418,92 %18,92 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Nebyly nalezeny žádné zajímavé souvislosti mezi odpovědmi.

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Kolik jste ochotni do stravy denně investovat?

2. Jak často se stravujete v restauraci?

3. Máte oblíbené stravovací zařízení v jižních Čechách, do kterého se rádi vracíte? Uveďte, prosím, název a důvod:

4. Myslíte si, že se kvalita nabídky krajových specialit podílí na cestovním ruchu v dané oblasti?

5. Jaké jídlo považujete za národní specialitu?

7. Zkuste vyjmenovat speciality dalších krajů, k jídlu uveďte místo původu:

8. Doma vařím (e) převážně:

10. Napište, odkud (z kterého kraje, případně konkrétněji) následující speciality pochází: Sklářské knedlíky

12. Navazuje - moravské uzené, masopustní koblihy, bosáky (=drbáky), frgály:

14. Odkud jste?

15. Jste:

16. Kolik je Vám let?

17. Jste:

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Kolik jste ochotni do stravy denně investovat?

2. Jak často se stravujete v restauraci?

3. Máte oblíbené stravovací zařízení v jižních Čechách, do kterého se rádi vracíte? Uveďte, prosím, název a důvod:

4. Myslíte si, že se kvalita nabídky krajových specialit podílí na cestovním ruchu v dané oblasti?

5. Jaké jídlo považujete za národní specialitu?

7. Zkuste vyjmenovat speciality dalších krajů, k jídlu uveďte místo původu:

8. Doma vařím (e) převážně:

10. Napište, odkud (z kterého kraje, případně konkrétněji) následující speciality pochází: Sklářské knedlíky

12. Navazuje - moravské uzené, masopustní koblihy, bosáky (=drbáky), frgály:

14. Odkud jste?

15. Jste:

16. Kolik je Vám let?

17. Jste:

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Horská, E.Jak chutnají jižní Čechy (výsledky průzkumu), 2012. Dostupné online na https://jak-chutnaji-jizni-cechy.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.