Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Pro zaměstnance restaurací
Pro zaměstnance restaurací
→ Podle čeho si vybíráte při nakupování potraviny? Všímáte si značek kvality? ←
(cca 3 minuty, dotazník pro bakalářskou práci)
Základní údaje o provedeném průzkumu
Autor průzkumu: | Michaela Soukupová |
---|---|
Šetření: | 16. 11. 2010 - 15. 12. 2010 |
Počet respondentů: | 27 |
Počet otázek (max/průměr): | 15 / 13.19 |
Použité ochrany: | žádné |
Zobrazení otázek: | celý dotazník najednou |
Návratnost dotazníků: | 46,9 % |
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník). | |
Průměrná doba vyplňování: | 00.03:40 |
odpovědi & grafy segmentace závislosti zdroje dotazník citovat |
Úvodní informace zveřejněné respondentům
Ráda bych Vás poprosila o vyplnění dotazníku který mi pomůže při vypracování mé diplomové práce na téma Analýza dodržování zásad HACCP v gastronomické praxi.
Jsem si vědoma, že povaha některých otázek je velmi osobní, ale i přesto bych Vás ráda požádala o pravdivé odpovědi, protože jedině ty mi dovolí zpracovat a vyhodnotit potřebné závěry.
Odpovědi respondentů
1. Pracuji či jsem pracoval/a v gastronomickém provozu (restaurace, jídelny, fastfoody, atd.)
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 2, ne → konec dotazníku].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 26 | 96,3 % | 96,3 % |
ne | 1 | 3,7 % | 3,7 % |
2. Moje pozice byla (pokud jste pracovali na více pozicích, uvažujte prosím tu nejvyšší):
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Kuchař, číšník (řadový zaměstnanec) | 17 | 65,38 % | 62,96 % |
Vedoucí provozu | 5 | 19,23 % | 18,52 % |
Řídící pracovník | 2 | 7,69 % | 7,41 % |
Kuchař, číšník (řadový zaměstnanec | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
Pomocná síla, neodborná pozice | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
3. Po dobu práce v tomto provozu jsem vlastnil/a zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství (potravinářský průkaz)
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano, byl požadován zaměstnavatelem → otázka č. 4, Ano, byl mi doporučen zaměstnavatelem → otázka č. 4, Ne, ale byl mi doporučen zaměstnavatelem → konec dotazníku, Ne, zaměstnavatel ho nepožadoval → otázka č. 5, Ne, nevím, co to je → otázka č. 5].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano, byl požadován zaměstnavatelem | 21 | 80,77 % | 77,78 % |
Ne, zaměstnavatel ho nepožadoval | 2 | 7,69 % | 7,41 % |
Ne, ale byl mi doporučen zaměstnavatelem | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
Ne, nevím, co to je | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
Ano, byl mi doporučen zaměstnavatelem | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
4. Pokud jste někdy obdrželi potravinářský průkaz: Jak důkladně jste byli lékařem seznámeni s povinnostmi při manipulaci s potravinami?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Vůbec | 11 | 50 % | 40,74 % |
Spíše důkladně | 7 | 31,82 % | 25,93 % |
Důkladně | 2 | 9,09 % | 7,41 % |
Nedůkladně | 1 | 4,55 % | 3,7 % |
Velmi důkladně | 1 | 4,55 % | 3,7 % |
5. Když jsem naposledy onemocněl/a rýmou:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Přechodil/a jsem ji, i když vím, že bych neměla manipulovat s potravinami | 10 | 40 % | 37,04 % |
Vzal/a jsem si v práci na pár dní volno | 9 | 36 % | 33,33 % |
Přechodil/a jsem ji, nevidím v tom žádné riziko | 4 | 16 % | 14,81 % |
Okamžitě jsem nahlásil/a zaměstnavateli svoji pracovní neschopnost a léčil/a jsem se doma | 2 | 8 % | 7,41 % |
6. Byl/a jste někdy svědkem porušení hygienických zásad v provozu (nebo jste je porušil sám)? Pokud ano z jakého důvodu se tak podle vás stalo? (Lze zvolit více odpovědí.)
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Nikdy jsem zásady manipulace s potravinami neporušil/a (dodržovat zvýšenou hygienu při práci, jakékoli onemocnění hlásit zaměstnavateli, dbát na osobní čistotou, zachovávat zdravotnické pokyny o hygieně) | 10 | 40 % | 37,04 % |
O nic nešlo, požadavky jsou přehnané | 7 | 28 % | 25,93 % |
Má vlastní nezodpovědnost nebo lenost | 5 | 20 % | 18,52 % |
Forma nátlaku ze strany zaměstnavatele (kvůli časté nemocnosti bych měl/a strach o místo) | 4 | 16 % | 14,81 % |
Neumožňoval to provoz (např. nemám čas si stále mýt ruce) | 4 | 16 % | 14,81 % |
Forma nátlaku ze strany zaměstnavatele (nemůžu si dovolit být kvůli každému zakašlání nemocný/á – finance) | 3 | 12 % | 11,11 % |
Forma nátlaku ze strany zaměstnavatele (v práci máme odměny za 100% docházku | 1 | 4 % | 3,7 % |
7. V provozu, ve kterém jsem pracoval/a (pracuji) jsme používali systém bezpečnosti potravin HACCP:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano, certifikovaný → otázka č. 8, Ano, necertifikovaný (nebo nejsem si jist/a, jestli byl certifikovaný) → otázka č. 8, Ne, nepoužívali → otázka č. 10, Zavedení bylo (je) plánované → otázka č. 8, Nevím → otázka č. 10].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano, certifikovaný | 9 | 36 % | 33,33 % |
Nevím | 9 | 36 % | 33,33 % |
Ano, necertifikovaný (nebo nejsem si jist/a, jestli byl certifikovaný) | 7 | 28 % | 25,93 % |
8. Byl/a jsem zaměstnavatelem nebo nadřízeným seznámen/a s fungováním systému HACCP:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Nebyl/a jsem vůbec seznámen/a → otázka č. 10, Byl/a jsem seznámen/a jen okrajově → otázka č. 9, Byl/a jsem seznámen/a na vstupním školení → otázka č. 9, Byl/a jsem seznámen/a na pravidelných školeních → otázka č. 9, Byl/a jsem seznámen/a a sám/sama se účastním vedení záznamů → otázka č. 9, Ne, nebyl/a jsem seznámen/a → otázka č. 10, Nepoužívali jsme nebo nevím zda-li jsme používali HACCP → otázka č. 10].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Byl/a jsem seznámen/a a sám/sama se účastním vedení záznamů | 7 | 43,75 % | 25,93 % |
Byl/a jsem seznámen/a na vstupním školení | 5 | 31,25 % | 18,52 % |
Byl/a jsem seznámen/a jen okrajově | 2 | 12,5 % | 7,41 % |
Ne, nebyl/a jsem seznámen/a | 1 | 6,25 % | 3,7 % |
Nebyl/a jsem vůbec seznámen/a | 1 | 6,25 % | 3,7 % |
9. Při vedení záznamů v HACCP:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Snažil/a jsem se dodržovat všechny předepsané postupy, ale ne vždy je to možné | 9 | 64,29 % | 33,33 % |
Vedení HACCP jsem se neúčastnil/a | 2 | 14,29 % | 7,41 % |
Byl/a jsem vždy svědomitý/á, dodržoval/a jsem všechny předepsané postupy | 1 | 7,14 % | 3,7 % |
Často předepsané postupy obcházím, jsou zdlouhavé | 1 | 7,14 % | 3,7 % |
Předepsané postupy nedodržuji, pouze vedu potřebné záznamy, je to pro mě zbytečnost | 1 | 7,14 % | 3,7 % |
10. Při práci v gastronomii jsem byl/a svědkem (lze zvolit více odpovědí):
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Rozmrazování potravin při pokojové teplotě | 13 | 52 % | 48,15 % |
Používání nevyhovujících (zkažených, prošlých ) potravin | 12 | 48 % | 44,44 % |
Nemocní zaměstnanci pracovali s potravinami | 10 | 40 % | 37,04 % |
Přeplňování mrazáků či chladících boxů | 10 | 40 % | 37,04 % |
Výskytu hmyzu, hlodavců či jiných živočichů v kuchyni | 7 | 28 % | 25,93 % |
Nevyhovující prostředí kuchyně (loupající se zdi, plíseň na stěnách) | 6 | 24 % | 22,22 % |
Skladování čerstvých vajec společně s ostatními potravinami | 6 | 24 % | 22,22 % |
Skladování čistících prostředků v blízkosti potravin | 5 | 20 % | 18,52 % |
Nic z uvedeného | 4 | 16 % | 14,81 % |
Krájení syrového masa na zeleninovém úseku | 3 | 12 % | 11,11 % |
a mnoho dalšího | 1 | 4 % | 3,7 % |
11. Co by podle Vás zlepšilo či usnadnilo dodržování, postupů při vedení HACCP?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Pravidelná školení všech zaměstnanců | 13 | 52 % | 48,15 % |
Zjednodušení systému | 11 | 44 % | 40,74 % |
Speciálně vyškolený pracovník | 5 | 20 % | 18,52 % |
Speciální software, e – HACCP | 4 | 16 % | 14,81 % |
nevím | 2 | 8 % | 7,41 % |
12. Jsem:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Žena | 18 | 72 % | 66,67 % |
Muž | 7 | 28 % | 25,93 % |
13. Věk:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Do 26 let | 18 | 72 % | 66,67 % |
27 - 35 let | 6 | 24 % | 22,22 % |
46 - 55 let | 1 | 4 % | 3,7 % |
14. V gastro provozu (provozech) jsem pracoval/a (sečtěte celkovou praxi):
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
1 - 5 let | 15 | 60 % | 55,56 % |
Do 1 roku | 5 | 20 % | 18,52 % |
6 - 10 let | 3 | 12 % | 11,11 % |
Více než 10 let | 2 | 8 % | 7,41 % |
15. Nejvyšší dokončené vzdělání:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Středoškolské s maturitou | 13 | 52 % | 48,15 % |
Vysokoškolské | 5 | 20 % | 18,52 % |
Základní | 3 | 12 % | 11,11 % |
Vyučení bez maturity | 3 | 12 % | 11,11 % |
Vyučení s maturitou | 1 | 4 % | 3,7 % |
Zdroje respondentů
Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):
- nezjištěno (69,1 %)
- facebook.com (17,6 %)
- search.seznam.cz (5,9 %)
Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.
Citace
Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko
Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.