Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Pro zaměstnance restaurací
Pro zaměstnance restaurací
→ Mohou Vaši podřízení pracovat z domova? Sledujete nějak, co v práci dělají a zda nedělají vedle práce ještě něco jiného? ←
(průzkum pro diplomovou práci, cca 10 minut)
Základní údaje o provedeném průzkumu
Autor průzkumu: | Michaela Soukupová |
---|---|
Šetření: | 16. 11. 2010 - 15. 12. 2010 |
Počet respondentů: | 27 |
Počet otázek (max/průměr): | 15 / 13.19 |
Použité ochrany: | žádné |
Zobrazení otázek: | celý dotazník najednou |
Návratnost dotazníků: | 46,9 % |
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník). | |
Průměrná doba vyplňování: | 00.03:40 |
odpovědi & grafy segmentace závislosti zdroje dotazník citovat |
Úvodní informace zveřejněné respondentům
Ráda bych Vás poprosila o vyplnění dotazníku který mi pomůže při vypracování mé diplomové práce na téma Analýza dodržování zásad HACCP v gastronomické praxi.
Jsem si vědoma, že povaha některých otázek je velmi osobní, ale i přesto bych Vás ráda požádala o pravdivé odpovědi, protože jedině ty mi dovolí zpracovat a vyhodnotit potřebné závěry.
Odpovědi respondentů
1. Pracuji či jsem pracoval/a v gastronomickém provozu (restaurace, jídelny, fastfoody, atd.)
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 2, ne → konec dotazníku].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 26 | 96,3 % | 96,3 % |
ne | 1 | 3,7 % | 3,7 % |
2. Moje pozice byla (pokud jste pracovali na více pozicích, uvažujte prosím tu nejvyšší):
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Kuchař, číšník (řadový zaměstnanec) | 17 | 65,38 % | 62,96 % |
Vedoucí provozu | 5 | 19,23 % | 18,52 % |
Řídící pracovník | 2 | 7,69 % | 7,41 % |
Kuchař, číšník (řadový zaměstnanec | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
Pomocná síla, neodborná pozice | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
3. Po dobu práce v tomto provozu jsem vlastnil/a zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství (potravinářský průkaz)
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano, byl požadován zaměstnavatelem → otázka č. 4, Ano, byl mi doporučen zaměstnavatelem → otázka č. 4, Ne, ale byl mi doporučen zaměstnavatelem → konec dotazníku, Ne, zaměstnavatel ho nepožadoval → otázka č. 5, Ne, nevím, co to je → otázka č. 5].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano, byl požadován zaměstnavatelem | 21 | 80,77 % | 77,78 % |
Ne, zaměstnavatel ho nepožadoval | 2 | 7,69 % | 7,41 % |
Ne, ale byl mi doporučen zaměstnavatelem | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
Ne, nevím, co to je | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
Ano, byl mi doporučen zaměstnavatelem | 1 | 3,85 % | 3,7 % |
4. Pokud jste někdy obdrželi potravinářský průkaz: Jak důkladně jste byli lékařem seznámeni s povinnostmi při manipulaci s potravinami?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Vůbec | 11 | 50 % | 40,74 % |
Spíše důkladně | 7 | 31,82 % | 25,93 % |
Důkladně | 2 | 9,09 % | 7,41 % |
Nedůkladně | 1 | 4,55 % | 3,7 % |
Velmi důkladně | 1 | 4,55 % | 3,7 % |
5. Když jsem naposledy onemocněl/a rýmou:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Přechodil/a jsem ji, i když vím, že bych neměla manipulovat s potravinami | 10 | 40 % | 37,04 % |
Vzal/a jsem si v práci na pár dní volno | 9 | 36 % | 33,33 % |
Přechodil/a jsem ji, nevidím v tom žádné riziko | 4 | 16 % | 14,81 % |
Okamžitě jsem nahlásil/a zaměstnavateli svoji pracovní neschopnost a léčil/a jsem se doma | 2 | 8 % | 7,41 % |
6. Byl/a jste někdy svědkem porušení hygienických zásad v provozu (nebo jste je porušil sám)? Pokud ano z jakého důvodu se tak podle vás stalo? (Lze zvolit více odpovědí.)
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Nikdy jsem zásady manipulace s potravinami neporušil/a (dodržovat zvýšenou hygienu při práci, jakékoli onemocnění hlásit zaměstnavateli, dbát na osobní čistotou, zachovávat zdravotnické pokyny o hygieně) | 10 | 40 % | 37,04 % |
O nic nešlo, požadavky jsou přehnané | 7 | 28 % | 25,93 % |
Má vlastní nezodpovědnost nebo lenost | 5 | 20 % | 18,52 % |
Forma nátlaku ze strany zaměstnavatele (kvůli časté nemocnosti bych měl/a strach o místo) | 4 | 16 % | 14,81 % |
Neumožňoval to provoz (např. nemám čas si stále mýt ruce) | 4 | 16 % | 14,81 % |
Forma nátlaku ze strany zaměstnavatele (nemůžu si dovolit být kvůli každému zakašlání nemocný/á – finance) | 3 | 12 % | 11,11 % |
Forma nátlaku ze strany zaměstnavatele (v práci máme odměny za 100% docházku | 1 | 4 % | 3,7 % |
7. V provozu, ve kterém jsem pracoval/a (pracuji) jsme používali systém bezpečnosti potravin HACCP:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano, certifikovaný → otázka č. 8, Ano, necertifikovaný (nebo nejsem si jist/a, jestli byl certifikovaný) → otázka č. 8, Ne, nepoužívali → otázka č. 10, Zavedení bylo (je) plánované → otázka č. 8, Nevím → otázka č. 10].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano, certifikovaný | 9 | 36 % | 33,33 % |
Nevím | 9 | 36 % | 33,33 % |
Ano, necertifikovaný (nebo nejsem si jist/a, jestli byl certifikovaný) | 7 | 28 % | 25,93 % |
8. Byl/a jsem zaměstnavatelem nebo nadřízeným seznámen/a s fungováním systému HACCP:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Nebyl/a jsem vůbec seznámen/a → otázka č. 10, Byl/a jsem seznámen/a jen okrajově → otázka č. 9, Byl/a jsem seznámen/a na vstupním školení → otázka č. 9, Byl/a jsem seznámen/a na pravidelných školeních → otázka č. 9, Byl/a jsem seznámen/a a sám/sama se účastním vedení záznamů → otázka č. 9, Ne, nebyl/a jsem seznámen/a → otázka č. 10, Nepoužívali jsme nebo nevím zda-li jsme používali HACCP → otázka č. 10].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Byl/a jsem seznámen/a a sám/sama se účastním vedení záznamů | 7 | 43,75 % | 25,93 % |
Byl/a jsem seznámen/a na vstupním školení | 5 | 31,25 % | 18,52 % |
Byl/a jsem seznámen/a jen okrajově | 2 | 12,5 % | 7,41 % |
Ne, nebyl/a jsem seznámen/a | 1 | 6,25 % | 3,7 % |
Nebyl/a jsem vůbec seznámen/a | 1 | 6,25 % | 3,7 % |
9. Při vedení záznamů v HACCP:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Snažil/a jsem se dodržovat všechny předepsané postupy, ale ne vždy je to možné | 9 | 64,29 % | 33,33 % |
Vedení HACCP jsem se neúčastnil/a | 2 | 14,29 % | 7,41 % |
Byl/a jsem vždy svědomitý/á, dodržoval/a jsem všechny předepsané postupy | 1 | 7,14 % | 3,7 % |
Často předepsané postupy obcházím, jsou zdlouhavé | 1 | 7,14 % | 3,7 % |
Předepsané postupy nedodržuji, pouze vedu potřebné záznamy, je to pro mě zbytečnost | 1 | 7,14 % | 3,7 % |
10. Při práci v gastronomii jsem byl/a svědkem (lze zvolit více odpovědí):
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Rozmrazování potravin při pokojové teplotě | 13 | 52 % | 48,15 % |
Používání nevyhovujících (zkažených, prošlých ) potravin | 12 | 48 % | 44,44 % |
Nemocní zaměstnanci pracovali s potravinami | 10 | 40 % | 37,04 % |
Přeplňování mrazáků či chladících boxů | 10 | 40 % | 37,04 % |
Výskytu hmyzu, hlodavců či jiných živočichů v kuchyni | 7 | 28 % | 25,93 % |
Nevyhovující prostředí kuchyně (loupající se zdi, plíseň na stěnách) | 6 | 24 % | 22,22 % |
Skladování čerstvých vajec společně s ostatními potravinami | 6 | 24 % | 22,22 % |
Skladování čistících prostředků v blízkosti potravin | 5 | 20 % | 18,52 % |
Nic z uvedeného | 4 | 16 % | 14,81 % |
Krájení syrového masa na zeleninovém úseku | 3 | 12 % | 11,11 % |
a mnoho dalšího | 1 | 4 % | 3,7 % |
11. Co by podle Vás zlepšilo či usnadnilo dodržování, postupů při vedení HACCP?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Pravidelná školení všech zaměstnanců | 13 | 52 % | 48,15 % |
Zjednodušení systému | 11 | 44 % | 40,74 % |
Speciálně vyškolený pracovník | 5 | 20 % | 18,52 % |
Speciální software, e – HACCP | 4 | 16 % | 14,81 % |
nevím | 2 | 8 % | 7,41 % |
12. Jsem:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Žena | 18 | 72 % | 66,67 % |
Muž | 7 | 28 % | 25,93 % |
13. Věk:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Do 26 let | 18 | 72 % | 66,67 % |
27 - 35 let | 6 | 24 % | 22,22 % |
46 - 55 let | 1 | 4 % | 3,7 % |
14. V gastro provozu (provozech) jsem pracoval/a (sečtěte celkovou praxi):
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
1 - 5 let | 15 | 60 % | 55,56 % |
Do 1 roku | 5 | 20 % | 18,52 % |
6 - 10 let | 3 | 12 % | 11,11 % |
Více než 10 let | 2 | 8 % | 7,41 % |
15. Nejvyšší dokončené vzdělání:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Středoškolské s maturitou | 13 | 52 % | 48,15 % |
Vysokoškolské | 5 | 20 % | 18,52 % |
Základní | 3 | 12 % | 11,11 % |
Vyučení bez maturity | 3 | 12 % | 11,11 % |
Vyučení s maturitou | 1 | 4 % | 3,7 % |
Citace
Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko
Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.