Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Konzumace pekařských výrobků

Konzumace pekařských výrobků

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Markéta Stará
Šetření:19. 02. 2016 - 04. 03. 2016
Počet respondentů:501
Počet otázek (max/průměr):19 / 16.22
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:po jedné otázce
Návratnost dotazníků:78,7 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.03:17
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-3 PDF-4 PDF-5 PDF-6 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,
jsem studentkou oboru Chemie a technologie potravin na Mendelově univerzite v Brně. Obracím se na Vás s žádostí o vyplnění mého dotazníku, který poslouží jako podklad k mé bakalářské prác
i.

Odpovědi respondentů

1. Pohlaví

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena36873,45 %73,45 %  
muž13326,55 %26,55 %  

Graf

2. Váš věk

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
10 - 30 let38677,05 %77,05 %  
31 - 50 let8917,76 %17,76 %  
51 let a více265,19 %5,19 %  

Graf

3. Jste:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
student28356,49 %56,49 %  
pracující17534,93 %34,93 %  
nezaměstnaný265,19 %5,19 %  
důchodce173,39 %3,39 %  

Graf

4. Jak často konzumujete chléb a pečivo?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [zpravidla 1x denněotázka č. 6, několikrát denněotázka č. 6, nepravidelně (párkrát do týdne)otázka č. 6, konzumuji pouze chlébotázka č. 6, chléb a pečivo nekonzumuji vůbecotázka č. 5].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
zpravidla 1x denně17635,13 %35,13 %  
několikrát denně17434,73 %34,73 %  
nepravidelně (párkrát do týdne)11222,36 %22,36 %  
chléb a pečivo nekonzumuji vůbec244,79 %4,79 %  
konzumuji pouze chléb152,99 %2,99 %  

Graf

5. Z jakého důvodu nekonzumujete chléb a pečivo?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vyřadila jsem je z jídelníčku, protože je k životu nepotřebuji a snažím se vyhýbat lepku 14 %0,2 %  
fsdfsdf14 %0,2 %  
z důvodu diety14 %0,2 %  
Chléb není, co býval. Není to dobrý zdroj energie, tloustne se po tom a je to nezdravé (špatné na cévy apod.).14 %0,2 %  
Nadýmání 14 %0,2 %  
neni pro telo vhodne, neni zdrave, jist pecivo nepotrebuji14 %0,2 %  
celiakie14 %0,2 %  
kojím syna a predchazim tak jeho případnému voleni briska14 %0,2 %  
GMO pšenice, obsah lepku, jsou to celkově nekvalitní potraviny s negativním vlivem na zdraví14 %0,2 %  
nezdravost14 %0,2 %  
ostatní odpovědi po pečivu mám zažívací potíže
nepovažujem ich za zrdavé- hlavne pečivá z bielej múky pšeničnej
nie je to zDRAVé, snažím sa chudnúť
Jím pouze bezlepkové pečivo
Nemám peníze
Bezlepková dieta
alergie
nezdravé potraviny
Citlivost na lepek
vyhýbám se bílé mouce
téměř nekonzumuji, v dětství jsme nejedli téměř nic jiného, nyní si radši něco upeču sama
diéta
Nechybí mi
kvoli zdravemu stravovaniu
inkontinance lepku
1560 %2,99 % 

Graf

6. Kde nejčastěji nakupujete pekařské výrobky?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
hypermarkety, supermarkety, samoobsluhy35574,42 %70,86 %  
pekařství8618,03 %17,17 %  
obchody se zdravou výživou102,1 %2 %  
pekárna20,42 %0,4 %  
Peču ve vlastní peci. :) 10,21 %0,2 %  
Brněnka, Vietnamec na rohu10,21 %0,2 %  
je to tak půl na půl pekárna x supermarket10,21 %0,2 %  
svoje vlastní a pekařství10,21 %0,2 %  
Trhy10,21 %0,2 %  
Pecu10,21 %0,2 %  
peču si sama10,21 %0,2 %  
supermarkety + vlastní výroba10,21 %0,2 %  
rodiče jsou pekaři - tedy nekupujeme10,21 %0,2 %  
malý vesnický krám10,21 %0,2 %  
tam kde mají skutečně ověřené kvalitní pečivo10,21 %0,2 %  
Všude10,21 %0,2 %  
chléb si sami pečeme doma10,21 %0,2 %  
chléb v obchodě, zbytek peču doma10,21 %0,2 %  
peču vlastní10,21 %0,2 %  
půl na půl supermarkety a pekařství 10,21 %0,2 %  
Všechny tři varianty.10,21 %0,2 %  
kde se da - to neni vtip. Obcas u nas v obchudku, obcas v pekarstvi, obcas supermarket ....10,21 %0,2 %  
Mám je jako součást celodenního stravování10,21 %0,2 %  
pečeme si vlastní chléb, občas koupíme v supermarketu jiné pečivo10,21 %0,2 %  
pečeme doma10,21 %0,2 %  
obchod se smíšeným zbožím na vesnici10,21 %0,2 %  
pekařství + peču si sama10,21 %0,2 %  
gay bar10,21 %0,2 %  

Graf

7. Jaké faktory ovlivňují Váš výběr?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
předchozí vlastní zkušenost35073,38 %69,86 %  
složení produktu17135,85 %34,13 %  
nízká cena12125,37 %24,15 %  
slevová akce5812,16 %11,58 %  
žádný z uvedených faktorů285,87 %5,59 %  
reklama30,63 %0,6 %  

Graf

8. Co v prodejně ovlivní Váš výběr?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
čerstvost28058,7 %55,89 %  
vzhled produktu16133,75 %32,14 %  
vůně výrobku214,4 %4,19 %  
nic z výše uvedených153,14 %2,99 %  

Graf

9. Kupujete pekařské výrobky s delší trvanlivostí? (balené)

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne26054,51 %51,9 %  
ano21745,49 %43,31 %  

Graf

10. Dbáte při výběru chleba a pečiva na složení daného výrobku?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
občas15231,87 %30,34 %  
ne, o složení výrobku se nezajímám13428,09 %26,75 %  
většinou si složení zjišťuji12025,16 %23,95 %  
ano, vždy se zajímám o složení7114,88 %14,17 %  

Graf

11. Myslíte si, že jsou pekařské výrobky v obchodních sítích dostatečně značeny?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne23950,1 %47,7 %  
nevím15031,45 %29,94 %  
ano8818,45 %17,56 %  

Graf

12. Víte, že pekařské výrobky (zejména z pšeničné mouky) lze dobarvovat, aby získaly požadovanou tmavou barvu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, o této informaci vím a při výběru pečiva ovlivňuje můj výběr18538,78 %36,93 %  
ano, o této informaci vím, ale nemá vliv na můj výběr16133,75 %32,14 %  
ne, o této informaci slyším poprvé13127,46 %26,15 %  

Graf

13. Jaký druh chleba nejčastěji konzumujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
pšenično-žitný chléb (více než 50 % pšeničné mouky)12426 %24,75 %  
je mi to jedno12025,16 %23,95 %  
pšeničný chléb (více než 90 % pšeničné mouky)11423,9 %22,75 %  
žitno-pšeničný chléb (více než 50 % žitné mouky)7515,72 %14,97 %  
žitný (formový) chléb (více než 90 % žitné mouky)357,34 %6,99 %  
bezlepkový chléb91,89 %1,8 %  

Graf

14. Jaký druh běžného pečiva nejčastěji konzumujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
běžné bílé pečivo (rohlíky, housky, bagety...)25052,41 %49,9 %  
vícezrnné pečivo (např. s obsahem různých semen - slunečnice, len, dýně...)14229,77 %28,34 %  
celozrnné pečivo (pečivo s obsahem více než 80 % celozrnné mouky)7716,14 %15,37 %  
bezlepkové pečivo81,68 %1,6 %  

Graf

15. Konzumujete celozrnné a vícezrnné pečivo?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, zpravidla 2 - 3x do týdne18538,78 %36,93 %  
ano, ale pouze příležitostně18238,16 %36,33 %  
ano, denně6012,58 %11,98 %  
ne, nekonzumuji5010,48 %9,98 %  

Graf

16. Víte, jaké zdravotní aspekty přináší konzumace celozrnných a vícezrnných výrobků?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 17, neotázka č. 18].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano25753,88 %51,3 %  
ne22046,12 %43,91 %  

Graf

17. Uveďte jaké

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vláknina72,73 %1,4 %  
lepší trávení51,95 %1 %  
.41,56 %0,8 %  
...20,78 %0,4 %  
zdroj vlákniny20,78 %0,4 %  
jsou zdravější20,78 %0,4 %  
lepsí trávení20,78 %0,4 %  
Vyšší obsah vlákniny20,78 %0,4 %  
vláknina, minerály20,78 %0,4 %  
lepší zažívání20,78 %0,4 %  
ostatní odpovědi prevence některých druhů rakoviny, správné působení trávicí soustavy
vláknina působí dobře na střevo
Spravne traveni, prijem vlakniny
obsah vlakniny priznive ovlivnuje zdravi
Soucast zdraveho zivotniho stylu, obsahuji vlakninu, mineraly, maji nizky GI apod.
vyšší obsah vlákniny přispívá ke zdraví střev a zažívací soustavy
pozitivní působení na trávicí trakt z důvodu vysokého obsahu vlákniny
Vyšší obsah vlákniny napomáhá trávení a funguje také jako prevence rakoviny tlustého střeva
Obsahují vlákninu a mají vyšší nutriční hodnotu (zejména vícezrnné).
zlepšení trávení, vliv na sřevní peristaltiku, nižší glykemický index
jsou prostě zdravé
vice vlakniny, vitaminu
prevence rakoviny tlusteho streva (vlaknina)
mají více vlákniny
dobre traveni
šiřší spektrum žádaných prospěšných látek
Jsou zdravejsi
dietetické vlastnosti, prevece rakoviny, snížení vysokého krevního tlaku a cholesterolu, ...
vliv na traveni
Čistí střívko :-)
Tuk
-
Lepší využití živin obsažených ve výrobku
to by bylo na dlouho! :D
celozrnné pečivo působí pozitivně na střevní trakt, má vyšší nutriční hodnotu,..
ochrana proti rakovině, proti srdečním chorobám, celkově lepší trávení, lepší volba pro redukci hmotnosti
Zanešení střev
nadýmání?
Energie, vitaminy skupiny B, vláknina
je výživově hodnotnější
pěkná peristaltika střívek, nižší krevní tláček, dobrá náladička
nižší krevní tlak, dobrá nálada
Obsahuji vlakninu
vláknina, GI, minerály
Nevýhodou celozrnné mouky je její kratší trvanlivost
re
správné fungování střev, žádné nadýmání
je to zdravější člověk rychleji zhubne
mate po nich prdíky
lépe se tráví a jsou výživnější, chutnější
Je v něm více vlákniny, více zasytí.
Snizuje riziko nahlych onemocneni
traveni podporuje
příjem vlákniny - prevence zácpy, cukrovky
Zdravotně prospěšné-celozrnné pečivo je zdrojem např.vlákniny
Zdravi
Vláknina, vyšší obsah minerálů a vitamínů
Tloustnutí.
rychlost vstřebání curku, hladinu glykemického indexu
např.
pozitivní
prý zdravější mě nevyhovuje
Živiny jsou zachovány
jsou stravitelnější, zdravější, zasytí na delší dobu
obsahuje vlákninu - pozitivní vliv na zdraví střev a na vyprazdňování, i na vstřebávání cukru. Miminka kojících maminek, které jí celozrnné pečivo, ale na druhou stranu mívají problémy s bolestí bříška
snižení cholesterolémie (vláknina), zrychlení peristaltiky, prevence kolorektálního karcinomu
vláknina, minerální látky, vitamíny
zdroj vlákniny, vitamínů a tuků prospěšných pro lidské tělo
vlaknina, zlepseni strevni pasaze, vitaminy, delsi doba zasyceni...
hodne vitaminu, vlakniny, pomalejsi vstřebávání, delší doba zasycení,snizeni rizika rakoviny strev ...
Když asi nekonzumuji...? a jsem celiatik..?
Celozrnné přispívají k čištění zažívacího traktu. Vícezrnné jsou jen past na lidi, co hledají celozrnné pečivo.
přísun vlákniny, vitamínů ve slupkách zrn, zdraví prospěšných tuků
vyssi pbsah vlakniny, vic mineralu, nizsi glykemicky index, vic zasyti
zácpu
Větší podíl vlákniny - vhodný pro funkci a čištění střev. Plus vysoká energetická hodnota
vláknina, živiny ze semínek
např. menší výskyt nadýmání, obohacení o vlákninu, ...
snížení krevního tlaku
přísun vlákniny
Jsou zdravější, méně tučné a obsahují více prospěšných látek.
větší pocit sytosti, nízký glykemický index, obsah vlákniny a zlepšení trávicích procesů
Bohatci slozeni, plnohodnotne, zdravejsi...
celozrné pečivo je zdravější než bílé, obsahuje vlákninu.. o negativních vlivech nevím
obsah vlákniny pro správnou funkci střev, minerální látky
obsahuje hodně vlákniny, která pomáhá se zažíváním, ale i při problémech s cévami atd.
pšeničná mouka je v dnešní době celkem nezdravá a ve velké konzumaci zatěžuje tělo
ok
jsou zdravější, lepší pro zažívání
lepší stravitelnost, obsah vlákniny, enzymy
Více kvalitních živin (např. vláknina)
lepší střeva
obsahují víc vlákniny, oproti pšeničným nižší riziko kaardiovaskulárních onemocnění
Podporuje střevní peristaltiku, snižuje riziko některých chorob
lepší trávení a očištění organismu
Vyšší podíl vlákniny, minerálních látek, vitaminů
obsahuje mineraly a vitaminy, vlaknina v nich zasyti na delsi dobu
říká se, že jsou zdravější - zrna jsou zdravá
jsou vhodnejsi diky obsahu vlakniny, ovsem i tak dle meho nazoru je celkove lepsi pecivo konzumovat jen obcasne
má nižší glykemický index oproti necelozrnnému a tak po něm nejsme tak rychle hladoví
vícezrnné či celozrnné pečivo by mělo být alespoň o trochu prospěšnější, než klasické bílé pečivo, ale i tak obsahuje lepek
lepší pro trávení a střeva, mají více vlákniny
obsahují hodně vlákniny která je prospěšná pro zdraví
střeva nejsou tolik zalepena světlou moukou
více vlákniny
zdraví prospěšné
jsou zdravější pro trávicí trakt
lepek ...., bílá mouka
vysoky obsah vlakniny a vitaminu, pozitivni vliv na zazivani
lepší trávení, více vitamínů a stopových prvků, vláknina...
nižší glykemický index, vyšší podíl vlákniny
semínka ztrácejí svoji nutriční hodnotu
Zdravější alternativa pečiva
obsahují více prospěšných látek, lepší trávení, vhodnější při dietě
vláknina, prospěšné látky v semínkách, tuky
Celozrnné výrobky mají více vlákniny a na déle zasytí. Také jsou zdravější.
Mají vyšší obsah vlákniny - zrychlují motilitu střeva, váží na sebe vodu
lépe se potom cítím
Podporují trávení
Obsahují hodně vlákniny, která napomáhá s trávením a čištěním střev, více zasytí
Obsah vlakniny. Většinou větší obsah žitne mouky
záleží na použitých semenech, pro mě osobně hl. lepší trávení, nepálí mě žáha, atd
zdravá výživa
Lepší zažívání z důvodu vyššího množství vlákniny
..
obsahují vlákninu, která čistí střeva, ale - tmavé pečivo mi dělá zle(kyselé šťávy) nejím ho.
dobrá peristaltika
Vláknina, nasycené kyseliny.
vláknina - střeva
výživnější na živiny, obsah vlákniny
pravidelné vyprazdnování
Chutnají mi
Např. nadýmání, průjem
kjhghg
U vícezrnných prakticky nic, u celozrnných by měl být pozitivní vliv na střeva
pozitivní vliv na trávení
lepší trávení, více vlákniny
Obsah vlákniny je prospěšný pro střeva a trávení
pokud se to s nimi prehani, hrozi napriklad zacpa
podpora zažívání
jsou zdravější než bílé pečivo, semínka podporují trávení
Jaka seminka obsahuje
prý se po něm hubne
je to zdravé, a tělu prospěšné
trávicí ústrojí
cholesterol, cukrovka, obsahují vitamíny, vlákninu
lepší trávení-vláknina
obsahuje cenné látky, které v bílém pečivu nenajdeme
pročistí střeva
lépe stravitelné, víc zasytí, pomáhá lepšímu zažívání
Obsahují více vlákniny, což přispívá k lepšímu trávení. Zásadní rozdíl tu ale není, a celozrnné pečivo je naopak tučnější..
prospěšné pro střeva
zdroj vlákniny - podpora funkce střev, vyprazdňování
Přísun mineralů
pročištují střeva, obsahují více vlákniny
obsahují více vlákniny, podporují trývení a peristaltiku střev
více vlákniny, lepší využitelnost pro tělo
Celozrnné obsahují více vlákniny a minerálů
člověk po nich nemá tak brzo hlad jako po světlém pečivu + vláknina či co
lepší peristaltika
rozhodně je zdravější
je zdravější s více prospěšnými látkami než bílé pečivo
lepší trávení - vyšší obsah vlákniny. Vyšší obsah minerálních látek. Bohatší zastoupení aminokyselin.
nevim
nižší glykemický index, prospěšnost vlákniny pro střeva, více užitečných látek
Obsah vlákniny - pozitivní účinky na střeva
trávení
je to zdravější varianta, je vyráběna z mouky, která obsahuje i vnější vrstvy zrna, takže obsahuje vitaminy, vlákninu, ...
podpora travenia doplnenie vitaminov
Je to zdravější
obsahuje vlákninu - lepší trávení
obsah vlákniny pozitivně působí na trávení, olej ze semen je nejspíš také zdravý
Větší obsak tělu prospěšných látek (minerály, antioxidanty, mastné kyseliny, vláknina, ...
lepší stravitelnost
např. lepší peristaltiku strev
Těžké kovy se kumulují v osemení.
pro správný chod střev
obsahují vlákninu prospěšnou pro zdravé trávení
lepší trávení, minimalizace alergie na lepek, štíhlejší linie
více vlákniny, nižší glykemický index -
Vliv na trávící ústrojí, přijatelnost pro metabolismus.
najdi si to na internetu nádhero
čištění střev
vysoký obsah bílkoviny, vlákniny, různé vitamíny a AMK
velké množství vlákniny,jako prevence proti rakovině střev
lepší funkce zažívacího traktu (více vlákniny), větší podíl minerálních a stopových látek
Je jich víc, z nejdůležitějších je to prevence rakoviny tlustého střeva .
lepšie trávanie
vláknina podporující trávení a vyprazdňování
podpora peristaltiky
Celiakie
lepší stravitelnost daného pečiva
vliv na metabolismus
Nejsem slepice, tudíž zrní nejím a ani ho propagovat nebudu.
Lepší trávení, méně rychlých cukru
je zdravější
lepší vyprazdńování, čištění střeva,
tmavé pečivo bývá mleté se slupkou, což obsahuje vláknibu a ta je důležitá pro správnou peristaltiku střev
Problémy se zažíváním, alergické reakce
....
dobre
Je to zdravější a je v nich méně lepku, případně žádný.
Zlepšení životního stylu (zdraví)
mají lepší glykemický index, mají více minerálů
Lepší stolice
zlepšuje trávení
jako konzumace semen a vlákniny
jj
vyšší výživová hodnota, obsah minerálů
už nevím
vláknina některé další výhody
Nezmulásím
vyšší příjem vlakniny
nechce se mi vypisovat
nevolnost
více vlákniny, větší množství minerálů
zejména správné trávení
Jsou zdravotní vyživné.
zlepšuje zážívání
podpora trávenia, obsahujú viac vlákniny
0
dodá vlakninu
lepší funkce trávicího ústrojí díky vláknině
reakce trávicího systému na semínka, obrana
pozitivní vliv na trávení, prospěšné omega kyseliny
lépe pracují střeva, nepřibírá se po něm tolik
lepšie zdravie
nízký GI
vyšší obsah vlákniny, vitamínů a minerálů
obsahují více vlákniny
Vyšší množství minerálních látek a vitamínů obsažnených při semletí celého zrna. Nižší glykemický index.
celozrnné pečivo je výživnější a déle zasytí
zdravější
větší příjem vlákniny
minerální látky, vláknina, esenciální mastné kyseliny, vitamíny
zdravíčko
22688,28 %45,11 % 

Graf

18. Konzumujete jemné pečivo? (např. koblihy, croissanty, slané a sladké výrobky z listového těsta, loupáky..)

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano, často (4x týdně) → konec dotazníku, ano, občas (2x týdně) → konec dotazníku, neotázka č. 19].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, občas (2x týdně)32067,09 %63,87 %  
ne11924,95 %23,75 %  
ano, často (4x týdně)387,97 %7,58 %  

Graf

19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nechutna mi119,24 %2,2 %  
nechci21,68 %0,4 %  
je drahé21,68 %0,4 %  
Dieta10,84 %0,2 %  
složení, pečeno z mraženého polotovaru10,84 %0,2 %  
zbytečně drahé, nejsou bezlepkové, sladké nejím10,84 %0,2 %  
je problem koupit kvalitni chutne bezlepkove pecivo. CO ma trvanlivost 6 mesicu a je baleno z principu nekupuji10,84 %0,2 %  
-10,84 %0,2 %  
většinou jsou to dopeky nebo rozmrazy a na to nemám chuť10,84 %0,2 %  
vadí mi chuť, nejím moc sladké a přijde mi tučné10,84 %0,2 %  
ostatní odpovědi Těsto i náplňe vesměs obsahují palmový olej.
moc kalorické
Konzumuji, jen ne tak často jako denně, ani několikrát týdně. Možná 2x měsíčně.
Nechci bejt tlustej
asi proto, že si ho nekupuju :D
Není zdravé
Konzumuji, ale tak 2x do mesice
Konzumuji ho ale asi jednou za měsíc, tato možnost v nabídce ale nebyla.
zbytečné sacharidy
ne
většinou to jsou rozpékané produkty, nejsou čerstvé
Nechutnaji mi
jednou za čas konzumuji, ale rozhodně ne 2x týdně, spíše 1x za 14 dní jako snídani (vánočka, loupák,...). Častěji nekonzumuji, protože mne nezasytí, je velmi sladké.
kvůli množství přidaného cukru, vysokému obsahu tuku (listové těsto), zvýšení hladiny glyk.indexu (mám po něm chuť na další)
konzumuji, ale výrazně méně často než několikrát týdně
nedobré
moc mi nechutná, raději si upeču domácí buchtu/koláč než bych si nějaké sladké pečivo koupila
moc tučné
Když jsou z mouky tak je asi nebudu jíst ne?
Není zdravé a navíc je prakticky vždy sladké. Nicméně je jím, ale mnohem méně často, tak dvakrát do měsíce.
Je plné lepku a cukru
obsahuje prilis mnoho tuku
veganství
prilis tucne
Vyhýbám se lepku, jsou to spíš pochoutky jednou za delší období
konzumuji ale mnohem méně často, než je v možnostech... jinak jde spíš o složení (nezdravost) a cenu (jím tak 2-3x měsíčně)
Pečivo obecně jím příležitostně, a tohle sladké a tučné téměř vůbec.
Malo kdymupecu, kupovane nejim
Nemám ho ráda a není zdravé
listové těsto není zdravé, jde to na váhu, nezdravé
konzumuju, ale míň něž každý týden
myslím si, že jsou to jen prázdné kalorie
Neobsahuje moc živin, jsou to pro mě spíše "prázdné kalorie", většinou obsahuje i hodně cukru a jsou z pšeničné mouky, které se snažím vyhýbat.
Konzumuji, ale v nižší četnosti, kterou nenabízíte.
Nejsou zdravé
příliš sladké a tučné
Pro vysoký podíl tuku (s podílem SFA) a odrazuje mě jejich dlouhá trvanlivost
sladke pecivo je pro telo horsi nez drogy :)
ze zdravotnich duvodu, jako je zanaseni strev, velky obsah konzervantu a cukru
Jím ho jen velmi málo maximálně 1x měsíčně, protože ho nepreferuji
nemám potřebu, příliš nezdravé
občas ano ale nebyla tam taková možnost na výběr
většinou jde o sladké pečivo, které nevyhledávám
tloustne se po něm
Špatně se shánějí v bezlepkové formě.
je příliš sladké a kalorické, přitom se ale jedná jen o prázdné kalorie, protože toto pečivo nemá žádný význam pro zdraví
Patří do nezdravého způsobu stravování
cena (drahé)
nezdravé, nechutná
1x za 2 týdny max. mám na to chuť, ale potom se necítím dobře
jsou pro mě příliš sladké
cukr
Nemám ráda sladké, jsou to zbytečné kalorie
nejím sladký
Příliš mi nechutná.
pocit těžkého břicha-nafouknutí
nevyhledávám, není pro mne vhodné
držím linii
snaha eliminovat kalorické potraviny
konzumuji ale max. 2x měsíčně...protože je zpravidla přeslazené, nezdravé a jen z bílé mouky
nechutná mě
nadýmání, pocity těžkosti, zdravotní komplikace
je většinou sladký
vysoky Gi
Nemyslím si, že jsou prospěšné tělu
Konzumuji, ale tak 2x do měsíce, není nabídka
vysoky obsah tuku
Je to z bílé mouky
Jen zridka,kdyz mam na neco chut, ale k jidlu vetsinou ne, protoze se z jednoho kousku nenajim a vic uz vyjde draz
Tloustne se z něj
nevyhledávám ho, raději si upeču doma
konzumuji, ale cca 1x týdně, někdy ani to ne
nemám ho ráda, moc cukru
není zdravé,léčím se -chronické onemocněné žaludku,proto se snžím jíst zdravě
Jemné pečivo konzumuji, ale rozhodně ne 2x nebo 4x týdně, ale tak třeba 4x za půl roku nebo za rok :).
dobrůtky si pečeme sami a používáme jen dobré suroviny
nevidím důvod ho konzumovat
Tucne
moc cukrů
konzumuji ho, ale maximálně jednou za měsíc, tato varianta v předchozí nabídce odpovědí chyběla
Nemám na nej chut
konzumuji méně než 2x týdně
konzumuji velmi příležitostně, několikrát do roka, není součástí mého každodenního jídelníčku, považuji to za "sladkost, moučník, pochutinu"
neprospívá mi to zdraví
nepříliš zdravé a drahé
nepotřebuju ho jist
příliš tuku, cukru ...
chuť
z dietních důvodů
nevím
bílá mouka, cukr, neni zdravé
vysoký obsah cukru, pšeničné mouky, tuku
snažím se hlídat si váhu + kupované mi příliš nechutná, raději si něco upeču doma
je nezdravé
konzumuji, ale málo a velice nepravidelně
pečivu a celkově bílé mouce se snažím vyhýbat kvůli životosprávě
konzumuju, ale méně jak 2× týdně!
9781,51 %19,36 % 

Graf

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 3 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

3. Jste:

  • odpověď pracující:
    • 2.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi nic z výše uvedených na otázku 8. Co v prodejně ovlivní Váš výběr?

9. Kupujete pekařské výrobky s delší trvanlivostí? (balené)

  • odpověď ne:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi nechutna mi na otázku 19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?

18. Konzumujete jemné pečivo? (např. koblihy, croissanty, slané a sladké výrobky z listového těsta, loupáky..)

  • odpověď ne:
    • 4.2x vetší pravděpodobnost při odpovědi nechutna mi na otázku 19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Pohlaví

2. Váš věk

3. Jste:

4. Jak často konzumujete chléb a pečivo?

6. Kde nejčastěji nakupujete pekařské výrobky?

7. Jaké faktory ovlivňují Váš výběr?

8. Co v prodejně ovlivní Váš výběr?

9. Kupujete pekařské výrobky s delší trvanlivostí? (balené)

10. Dbáte při výběru chleba a pečiva na složení daného výrobku?

11. Myslíte si, že jsou pekařské výrobky v obchodních sítích dostatečně značeny?

12. Víte, že pekařské výrobky (zejména z pšeničné mouky) lze dobarvovat, aby získaly požadovanou tmavou barvu?

13. Jaký druh chleba nejčastěji konzumujete?

14. Jaký druh běžného pečiva nejčastěji konzumujete?

15. Konzumujete celozrnné a vícezrnné pečivo?

16. Víte, jaké zdravotní aspekty přináší konzumace celozrnných a vícezrnných výrobků?

18. Konzumujete jemné pečivo? (např. koblihy, croissanty, slané a sladké výrobky z listového těsta, loupáky..)

19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Pohlaví

2. Váš věk

3. Jste:

4. Jak často konzumujete chléb a pečivo?

6. Kde nejčastěji nakupujete pekařské výrobky?

7. Jaké faktory ovlivňují Váš výběr?

8. Co v prodejně ovlivní Váš výběr?

9. Kupujete pekařské výrobky s delší trvanlivostí? (balené)

10. Dbáte při výběru chleba a pečiva na složení daného výrobku?

11. Myslíte si, že jsou pekařské výrobky v obchodních sítích dostatečně značeny?

12. Víte, že pekařské výrobky (zejména z pšeničné mouky) lze dobarvovat, aby získaly požadovanou tmavou barvu?

13. Jaký druh chleba nejčastěji konzumujete?

14. Jaký druh běžného pečiva nejčastěji konzumujete?

15. Konzumujete celozrnné a vícezrnné pečivo?

16. Víte, jaké zdravotní aspekty přináší konzumace celozrnných a vícezrnných výrobků?

18. Konzumujete jemné pečivo? (např. koblihy, croissanty, slané a sladké výrobky z listového těsta, loupáky..)

19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Citace

Stará, M.Konzumace pekařských výrobků (výsledky průzkumu), 2016. Dostupné online na https://konzumace-pekarskych-vyrobku.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.