Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Dobrý den, jsem studentkou oboru Chemie a technologie potravin na Mendelově univerzite v Brně. Obracím se na Vás s žádostí o vyplnění mého dotazníku, který poslouží jako podklad k mé bakalářské práci.
Odpovědi respondentů
1. Pohlaví
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
žena
368
73,45 %
73,45 %
muž
133
26,55 %
26,55 %
2. Váš věk
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
10 - 30 let
386
77,05 %
77,05 %
31 - 50 let
89
17,76 %
17,76 %
51 let a více
26
5,19 %
5,19 %
3. Jste:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
student
283
56,49 %
56,49 %
pracující
175
34,93 %
34,93 %
nezaměstnaný
26
5,19 %
5,19 %
důchodce
17
3,39 %
3,39 %
4. Jak často konzumujete chléb a pečivo?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [zpravidla 1x denně → otázka č. 6, několikrát denně → otázka č. 6, nepravidelně (párkrát do týdne) → otázka č. 6, konzumuji pouze chléb → otázka č. 6, chléb a pečivo nekonzumuji vůbec → otázka č. 5].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
zpravidla 1x denně
176
35,13 %
35,13 %
několikrát denně
174
34,73 %
34,73 %
nepravidelně (párkrát do týdne)
112
22,36 %
22,36 %
chléb a pečivo nekonzumuji vůbec
24
4,79 %
4,79 %
konzumuji pouze chléb
15
2,99 %
2,99 %
5. Z jakého důvodu nekonzumujete chléb a pečivo?
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
vyřadila jsem je z jídelníčku, protože je k životu nepotřebuji a snažím se vyhýbat lepku
1
4 %
0,2 %
fsdfsdf
1
4 %
0,2 %
z důvodu diety
1
4 %
0,2 %
Chléb není, co býval. Není to dobrý zdroj energie, tloustne se po tom a je to nezdravé (špatné na cévy apod.).
1
4 %
0,2 %
Nadýmání
1
4 %
0,2 %
neni pro telo vhodne, neni zdrave, jist pecivo nepotrebuji
1
4 %
0,2 %
celiakie
1
4 %
0,2 %
kojím syna a predchazim tak jeho případnému voleni briska
1
4 %
0,2 %
GMO pšenice, obsah lepku, jsou to celkově nekvalitní potraviny s negativním vlivem na zdraví
1
4 %
0,2 %
nezdravost
1
4 %
0,2 %
ostatní odpovědi
po pečivu mám zažívací potíže nepovažujem ich za zrdavé- hlavne pečivá z bielej múky pšeničnej nie je to zDRAVé, snažím sa chudnúť Jím pouze bezlepkové pečivo Nemám peníze Bezlepková dieta alergie nezdravé potraviny Citlivost na lepek vyhýbám se bílé mouce téměř nekonzumuji, v dětství jsme nejedli téměř nic jiného, nyní si radši něco upeču sama diéta Nechybí mi kvoli zdravemu stravovaniu inkontinance lepku
15
60 %
2,99 %
6. Kde nejčastěji nakupujete pekařské výrobky?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
hypermarkety, supermarkety, samoobsluhy
355
74,42 %
70,86 %
pekařství
86
18,03 %
17,17 %
obchody se zdravou výživou
10
2,1 %
2 %
pekárna
2
0,42 %
0,4 %
Peču ve vlastní peci. :)
1
0,21 %
0,2 %
Brněnka, Vietnamec na rohu
1
0,21 %
0,2 %
je to tak půl na půl pekárna x supermarket
1
0,21 %
0,2 %
svoje vlastní a pekařství
1
0,21 %
0,2 %
Trhy
1
0,21 %
0,2 %
Pecu
1
0,21 %
0,2 %
peču si sama
1
0,21 %
0,2 %
supermarkety + vlastní výroba
1
0,21 %
0,2 %
rodiče jsou pekaři - tedy nekupujeme
1
0,21 %
0,2 %
malý vesnický krám
1
0,21 %
0,2 %
tam kde mají skutečně ověřené kvalitní pečivo
1
0,21 %
0,2 %
Všude
1
0,21 %
0,2 %
chléb si sami pečeme doma
1
0,21 %
0,2 %
chléb v obchodě, zbytek peču doma
1
0,21 %
0,2 %
peču vlastní
1
0,21 %
0,2 %
půl na půl supermarkety a pekařství
1
0,21 %
0,2 %
Všechny tři varianty.
1
0,21 %
0,2 %
kde se da - to neni vtip. Obcas u nas v obchudku, obcas v pekarstvi, obcas supermarket ....
1
0,21 %
0,2 %
Mám je jako součást celodenního stravování
1
0,21 %
0,2 %
pečeme si vlastní chléb, občas koupíme v supermarketu jiné pečivo
1
0,21 %
0,2 %
pečeme doma
1
0,21 %
0,2 %
obchod se smíšeným zbožím na vesnici
1
0,21 %
0,2 %
pekařství + peču si sama
1
0,21 %
0,2 %
gay bar
1
0,21 %
0,2 %
7. Jaké faktory ovlivňují Váš výběr?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
předchozí vlastní zkušenost
350
73,38 %
69,86 %
složení produktu
171
35,85 %
34,13 %
nízká cena
121
25,37 %
24,15 %
slevová akce
58
12,16 %
11,58 %
žádný z uvedených faktorů
28
5,87 %
5,59 %
reklama
3
0,63 %
0,6 %
8. Co v prodejně ovlivní Váš výběr?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
čerstvost
280
58,7 %
55,89 %
vzhled produktu
161
33,75 %
32,14 %
vůně výrobku
21
4,4 %
4,19 %
nic z výše uvedených
15
3,14 %
2,99 %
9. Kupujete pekařské výrobky s delší trvanlivostí? (balené)
Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ne
260
54,51 %
51,9 %
ano
217
45,49 %
43,31 %
10. Dbáte při výběru chleba a pečiva na složení daného výrobku?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
občas
152
31,87 %
30,34 %
ne, o složení výrobku se nezajímám
134
28,09 %
26,75 %
většinou si složení zjišťuji
120
25,16 %
23,95 %
ano, vždy se zajímám o složení
71
14,88 %
14,17 %
11. Myslíte si, že jsou pekařské výrobky v obchodních sítích dostatečně značeny?
Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ne
239
50,1 %
47,7 %
nevím
150
31,45 %
29,94 %
ano
88
18,45 %
17,56 %
12. Víte, že pekařské výrobky (zejména z pšeničné mouky) lze dobarvovat, aby získaly požadovanou tmavou barvu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano, o této informaci vím a při výběru pečiva ovlivňuje můj výběr
185
38,78 %
36,93 %
ano, o této informaci vím, ale nemá vliv na můj výběr
161
33,75 %
32,14 %
ne, o této informaci slyším poprvé
131
27,46 %
26,15 %
13. Jaký druh chleba nejčastěji konzumujete?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
pšenično-žitný chléb (více než 50 % pšeničné mouky)
124
26 %
24,75 %
je mi to jedno
120
25,16 %
23,95 %
pšeničný chléb (více než 90 % pšeničné mouky)
114
23,9 %
22,75 %
žitno-pšeničný chléb (více než 50 % žitné mouky)
75
15,72 %
14,97 %
žitný (formový) chléb (více než 90 % žitné mouky)
35
7,34 %
6,99 %
bezlepkový chléb
9
1,89 %
1,8 %
14. Jaký druh běžného pečiva nejčastěji konzumujete?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
běžné bílé pečivo (rohlíky, housky, bagety...)
250
52,41 %
49,9 %
vícezrnné pečivo (např. s obsahem různých semen - slunečnice, len, dýně...)
142
29,77 %
28,34 %
celozrnné pečivo (pečivo s obsahem více než 80 % celozrnné mouky)
77
16,14 %
15,37 %
bezlepkové pečivo
8
1,68 %
1,6 %
15. Konzumujete celozrnné a vícezrnné pečivo?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano, zpravidla 2 - 3x do týdne
185
38,78 %
36,93 %
ano, ale pouze příležitostně
182
38,16 %
36,33 %
ano, denně
60
12,58 %
11,98 %
ne, nekonzumuji
50
10,48 %
9,98 %
16. Víte, jaké zdravotní aspekty přináší konzumace celozrnných a vícezrnných výrobků?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 17, ne → otázka č. 18].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
257
53,88 %
51,3 %
ne
220
46,12 %
43,91 %
17. Uveďte jaké
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
vláknina
7
2,73 %
1,4 %
lepší trávení
5
1,95 %
1 %
.
4
1,56 %
0,8 %
...
2
0,78 %
0,4 %
zdroj vlákniny
2
0,78 %
0,4 %
jsou zdravější
2
0,78 %
0,4 %
lepsí trávení
2
0,78 %
0,4 %
Vyšší obsah vlákniny
2
0,78 %
0,4 %
vláknina, minerály
2
0,78 %
0,4 %
lepší zažívání
2
0,78 %
0,4 %
ostatní odpovědi
prevence některých druhů rakoviny, správné působení trávicí soustavy vláknina působí dobře na střevo Spravne traveni, prijem vlakniny obsah vlakniny priznive ovlivnuje zdravi Soucast zdraveho zivotniho stylu, obsahuji vlakninu, mineraly, maji nizky GI apod. vyšší obsah vlákniny přispívá ke zdraví střev a zažívací soustavy pozitivní působení na trávicí trakt z důvodu vysokého obsahu vlákniny Vyšší obsah vlákniny napomáhá trávení a funguje také jako prevence rakoviny tlustého střeva Obsahují vlákninu a mají vyšší nutriční hodnotu (zejména vícezrnné). zlepšení trávení, vliv na sřevní peristaltiku, nižší glykemický index jsou prostě zdravé vice vlakniny, vitaminu prevence rakoviny tlusteho streva (vlaknina) mají více vlákniny dobre traveni šiřší spektrum žádaných prospěšných látek Jsou zdravejsi dietetické vlastnosti, prevece rakoviny, snížení vysokého krevního tlaku a cholesterolu, ... vliv na traveni Čistí střívko :-) Tuk - Lepší využití živin obsažených ve výrobku to by bylo na dlouho! :D celozrnné pečivo působí pozitivně na střevní trakt, má vyšší nutriční hodnotu,.. ochrana proti rakovině, proti srdečním chorobám, celkově lepší trávení, lepší volba pro redukci hmotnosti Zanešení střev nadýmání? Energie, vitaminy skupiny B, vláknina je výživově hodnotnější pěkná peristaltika střívek, nižší krevní tláček, dobrá náladička nižší krevní tlak, dobrá nálada Obsahuji vlakninu vláknina, GI, minerály Nevýhodou celozrnné mouky je její kratší trvanlivost re správné fungování střev, žádné nadýmání je to zdravější člověk rychleji zhubne mate po nich prdíky lépe se tráví a jsou výživnější, chutnější Je v něm více vlákniny, více zasytí. Snizuje riziko nahlych onemocneni traveni podporuje příjem vlákniny - prevence zácpy, cukrovky Zdravotně prospěšné-celozrnné pečivo je zdrojem např.vlákniny Zdravi Vláknina, vyšší obsah minerálů a vitamínů Tloustnutí. rychlost vstřebání curku, hladinu glykemického indexu např. pozitivní prý zdravější mě nevyhovuje Živiny jsou zachovány jsou stravitelnější, zdravější, zasytí na delší dobu obsahuje vlákninu - pozitivní vliv na zdraví střev a na vyprazdňování, i na vstřebávání cukru. Miminka kojících maminek, které jí celozrnné pečivo, ale na druhou stranu mívají problémy s bolestí bříška snižení cholesterolémie (vláknina), zrychlení peristaltiky, prevence kolorektálního karcinomu vláknina, minerální látky, vitamíny zdroj vlákniny, vitamínů a tuků prospěšných pro lidské tělo vlaknina, zlepseni strevni pasaze, vitaminy, delsi doba zasyceni... hodne vitaminu, vlakniny, pomalejsi vstřebávání, delší doba zasycení,snizeni rizika rakoviny strev ... Když asi nekonzumuji...? a jsem celiatik..? Celozrnné přispívají k čištění zažívacího traktu. Vícezrnné jsou jen past na lidi, co hledají celozrnné pečivo. přísun vlákniny, vitamínů ve slupkách zrn, zdraví prospěšných tuků vyssi pbsah vlakniny, vic mineralu, nizsi glykemicky index, vic zasyti zácpu Větší podíl vlákniny - vhodný pro funkci a čištění střev. Plus vysoká energetická hodnota vláknina, živiny ze semínek např. menší výskyt nadýmání, obohacení o vlákninu, ... snížení krevního tlaku přísun vlákniny Jsou zdravější, méně tučné a obsahují více prospěšných látek. větší pocit sytosti, nízký glykemický index, obsah vlákniny a zlepšení trávicích procesů Bohatci slozeni, plnohodnotne, zdravejsi... celozrné pečivo je zdravější než bílé, obsahuje vlákninu.. o negativních vlivech nevím obsah vlákniny pro správnou funkci střev, minerální látky obsahuje hodně vlákniny, která pomáhá se zažíváním, ale i při problémech s cévami atd. pšeničná mouka je v dnešní době celkem nezdravá a ve velké konzumaci zatěžuje tělo ok jsou zdravější, lepší pro zažívání lepší stravitelnost, obsah vlákniny, enzymy Více kvalitních živin (např. vláknina) lepší střeva obsahují víc vlákniny, oproti pšeničným nižší riziko kaardiovaskulárních onemocnění Podporuje střevní peristaltiku, snižuje riziko některých chorob lepší trávení a očištění organismu Vyšší podíl vlákniny, minerálních látek, vitaminů obsahuje mineraly a vitaminy, vlaknina v nich zasyti na delsi dobu říká se, že jsou zdravější - zrna jsou zdravá jsou vhodnejsi diky obsahu vlakniny, ovsem i tak dle meho nazoru je celkove lepsi pecivo konzumovat jen obcasne má nižší glykemický index oproti necelozrnnému a tak po něm nejsme tak rychle hladoví vícezrnné či celozrnné pečivo by mělo být alespoň o trochu prospěšnější, než klasické bílé pečivo, ale i tak obsahuje lepek lepší pro trávení a střeva, mají více vlákniny obsahují hodně vlákniny která je prospěšná pro zdraví střeva nejsou tolik zalepena světlou moukou více vlákniny zdraví prospěšné jsou zdravější pro trávicí trakt lepek ...., bílá mouka vysoky obsah vlakniny a vitaminu, pozitivni vliv na zazivani lepší trávení, více vitamínů a stopových prvků, vláknina... nižší glykemický index, vyšší podíl vlákniny semínka ztrácejí svoji nutriční hodnotu Zdravější alternativa pečiva obsahují více prospěšných látek, lepší trávení, vhodnější při dietě vláknina, prospěšné látky v semínkách, tuky Celozrnné výrobky mají více vlákniny a na déle zasytí. Také jsou zdravější. Mají vyšší obsah vlákniny - zrychlují motilitu střeva, váží na sebe vodu lépe se potom cítím Podporují trávení Obsahují hodně vlákniny, která napomáhá s trávením a čištěním střev, více zasytí Obsah vlakniny. Většinou větší obsah žitne mouky záleží na použitých semenech, pro mě osobně hl. lepší trávení, nepálí mě žáha, atd zdravá výživa Lepší zažívání z důvodu vyššího množství vlákniny .. obsahují vlákninu, která čistí střeva, ale - tmavé pečivo mi dělá zle(kyselé šťávy) nejím ho. dobrá peristaltika Vláknina, nasycené kyseliny. vláknina - střeva výživnější na živiny, obsah vlákniny pravidelné vyprazdnování Chutnají mi Např. nadýmání, průjem kjhghg U vícezrnných prakticky nic, u celozrnných by měl být pozitivní vliv na střeva pozitivní vliv na trávení lepší trávení, více vlákniny Obsah vlákniny je prospěšný pro střeva a trávení pokud se to s nimi prehani, hrozi napriklad zacpa podpora zažívání jsou zdravější než bílé pečivo, semínka podporují trávení Jaka seminka obsahuje prý se po něm hubne je to zdravé, a tělu prospěšné trávicí ústrojí cholesterol, cukrovka, obsahují vitamíny, vlákninu lepší trávení-vláknina obsahuje cenné látky, které v bílém pečivu nenajdeme pročistí střeva lépe stravitelné, víc zasytí, pomáhá lepšímu zažívání Obsahují více vlákniny, což přispívá k lepšímu trávení. Zásadní rozdíl tu ale není, a celozrnné pečivo je naopak tučnější.. prospěšné pro střeva zdroj vlákniny - podpora funkce střev, vyprazdňování Přísun mineralů pročištují střeva, obsahují více vlákniny obsahují více vlákniny, podporují trývení a peristaltiku střev více vlákniny, lepší využitelnost pro tělo Celozrnné obsahují více vlákniny a minerálů člověk po nich nemá tak brzo hlad jako po světlém pečivu + vláknina či co lepší peristaltika rozhodně je zdravější je zdravější s více prospěšnými látkami než bílé pečivo lepší trávení - vyšší obsah vlákniny. Vyšší obsah minerálních látek. Bohatší zastoupení aminokyselin. nevim nižší glykemický index, prospěšnost vlákniny pro střeva, více užitečných látek Obsah vlákniny - pozitivní účinky na střeva trávení je to zdravější varianta, je vyráběna z mouky, která obsahuje i vnější vrstvy zrna, takže obsahuje vitaminy, vlákninu, ... podpora travenia doplnenie vitaminov Je to zdravější obsahuje vlákninu - lepší trávení obsah vlákniny pozitivně působí na trávení, olej ze semen je nejspíš také zdravý Větší obsak tělu prospěšných látek (minerály, antioxidanty, mastné kyseliny, vláknina, ... lepší stravitelnost např. lepší peristaltiku strev Těžké kovy se kumulují v osemení. pro správný chod střev obsahují vlákninu prospěšnou pro zdravé trávení lepší trávení, minimalizace alergie na lepek, štíhlejší linie více vlákniny, nižší glykemický index - Vliv na trávící ústrojí, přijatelnost pro metabolismus. najdi si to na internetu nádhero čištění střev vysoký obsah bílkoviny, vlákniny, různé vitamíny a AMK velké množství vlákniny,jako prevence proti rakovině střev lepší funkce zažívacího traktu (více vlákniny), větší podíl minerálních a stopových látek Je jich víc, z nejdůležitějších je to prevence rakoviny tlustého střeva . lepšie trávanie vláknina podporující trávení a vyprazdňování podpora peristaltiky Celiakie lepší stravitelnost daného pečiva vliv na metabolismus Nejsem slepice, tudíž zrní nejím a ani ho propagovat nebudu. Lepší trávení, méně rychlých cukru je zdravější lepší vyprazdńování, čištění střeva, tmavé pečivo bývá mleté se slupkou, což obsahuje vláknibu a ta je důležitá pro správnou peristaltiku střev Problémy se zažíváním, alergické reakce .... dobre Je to zdravější a je v nich méně lepku, případně žádný. Zlepšení životního stylu (zdraví) mají lepší glykemický index, mají více minerálů Lepší stolice zlepšuje trávení jako konzumace semen a vlákniny jj vyšší výživová hodnota, obsah minerálů už nevím vláknina některé další výhody Nezmulásím vyšší příjem vlakniny nechce se mi vypisovat nevolnost více vlákniny, větší množství minerálů zejména správné trávení Jsou zdravotní vyživné. zlepšuje zážívání podpora trávenia, obsahujú viac vlákniny 0 dodá vlakninu lepší funkce trávicího ústrojí díky vláknině reakce trávicího systému na semínka, obrana pozitivní vliv na trávení, prospěšné omega kyseliny lépe pracují střeva, nepřibírá se po něm tolik lepšie zdravie nízký GI vyšší obsah vlákniny, vitamínů a minerálů obsahují více vlákniny Vyšší množství minerálních látek a vitamínů obsažnených při semletí celého zrna. Nižší glykemický index. celozrnné pečivo je výživnější a déle zasytí zdravější větší příjem vlákniny minerální látky, vláknina, esenciální mastné kyseliny, vitamíny zdravíčko
226
88,28 %
45,11 %
18. Konzumujete jemné pečivo? (např. koblihy, croissanty, slané a sladké výrobky z listového těsta, loupáky..)
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano, často (4x týdně) → konec dotazníku, ano, občas (2x týdně) → konec dotazníku, ne → otázka č. 19].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano, občas (2x týdně)
320
67,09 %
63,87 %
ne
119
24,95 %
23,75 %
ano, často (4x týdně)
38
7,97 %
7,58 %
19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
nechutna mi
11
9,24 %
2,2 %
nechci
2
1,68 %
0,4 %
je drahé
2
1,68 %
0,4 %
Dieta
1
0,84 %
0,2 %
složení, pečeno z mraženého polotovaru
1
0,84 %
0,2 %
zbytečně drahé, nejsou bezlepkové, sladké nejím
1
0,84 %
0,2 %
je problem koupit kvalitni chutne bezlepkove pecivo. CO ma trvanlivost 6 mesicu a je baleno z principu nekupuji
1
0,84 %
0,2 %
-
1
0,84 %
0,2 %
většinou jsou to dopeky nebo rozmrazy a na to nemám chuť
1
0,84 %
0,2 %
vadí mi chuť, nejím moc sladké a přijde mi tučné
1
0,84 %
0,2 %
ostatní odpovědi
Těsto i náplňe vesměs obsahují palmový olej. moc kalorické Konzumuji, jen ne tak často jako denně, ani několikrát týdně. Možná 2x měsíčně. Nechci bejt tlustej asi proto, že si ho nekupuju :D Není zdravé Konzumuji, ale tak 2x do mesice Konzumuji ho ale asi jednou za měsíc, tato možnost v nabídce ale nebyla. zbytečné sacharidy ne většinou to jsou rozpékané produkty, nejsou čerstvé Nechutnaji mi jednou za čas konzumuji, ale rozhodně ne 2x týdně, spíše 1x za 14 dní jako snídani (vánočka, loupák,...). Častěji nekonzumuji, protože mne nezasytí, je velmi sladké. kvůli množství přidaného cukru, vysokému obsahu tuku (listové těsto), zvýšení hladiny glyk.indexu (mám po něm chuť na další) konzumuji, ale výrazně méně často než několikrát týdně nedobré moc mi nechutná, raději si upeču domácí buchtu/koláč než bych si nějaké sladké pečivo koupila moc tučné Když jsou z mouky tak je asi nebudu jíst ne? Není zdravé a navíc je prakticky vždy sladké. Nicméně je jím, ale mnohem méně často, tak dvakrát do měsíce. Je plné lepku a cukru obsahuje prilis mnoho tuku veganství prilis tucne Vyhýbám se lepku, jsou to spíš pochoutky jednou za delší období konzumuji ale mnohem méně často, než je v možnostech... jinak jde spíš o složení (nezdravost) a cenu (jím tak 2-3x měsíčně) Pečivo obecně jím příležitostně, a tohle sladké a tučné téměř vůbec. Malo kdymupecu, kupovane nejim Nemám ho ráda a není zdravé listové těsto není zdravé, jde to na váhu, nezdravé konzumuju, ale míň něž každý týden myslím si, že jsou to jen prázdné kalorie Neobsahuje moc živin, jsou to pro mě spíše "prázdné kalorie", většinou obsahuje i hodně cukru a jsou z pšeničné mouky, které se snažím vyhýbat. Konzumuji, ale v nižší četnosti, kterou nenabízíte. Nejsou zdravé příliš sladké a tučné Pro vysoký podíl tuku (s podílem SFA) a odrazuje mě jejich dlouhá trvanlivost sladke pecivo je pro telo horsi nez drogy :) ze zdravotnich duvodu, jako je zanaseni strev, velky obsah konzervantu a cukru Jím ho jen velmi málo maximálně 1x měsíčně, protože ho nepreferuji nemám potřebu, příliš nezdravé občas ano ale nebyla tam taková možnost na výběr většinou jde o sladké pečivo, které nevyhledávám tloustne se po něm Špatně se shánějí v bezlepkové formě. je příliš sladké a kalorické, přitom se ale jedná jen o prázdné kalorie, protože toto pečivo nemá žádný význam pro zdraví Patří do nezdravého způsobu stravování cena (drahé) nezdravé, nechutná 1x za 2 týdny max. mám na to chuť, ale potom se necítím dobře jsou pro mě příliš sladké cukr Nemám ráda sladké, jsou to zbytečné kalorie nejím sladký Příliš mi nechutná. pocit těžkého břicha-nafouknutí nevyhledávám, není pro mne vhodné držím linii snaha eliminovat kalorické potraviny konzumuji ale max. 2x měsíčně...protože je zpravidla přeslazené, nezdravé a jen z bílé mouky nechutná mě nadýmání, pocity těžkosti, zdravotní komplikace je většinou sladký vysoky Gi Nemyslím si, že jsou prospěšné tělu Konzumuji, ale tak 2x do měsíce, není nabídka vysoky obsah tuku Je to z bílé mouky Jen zridka,kdyz mam na neco chut, ale k jidlu vetsinou ne, protoze se z jednoho kousku nenajim a vic uz vyjde draz Tloustne se z něj nevyhledávám ho, raději si upeču doma konzumuji, ale cca 1x týdně, někdy ani to ne nemám ho ráda, moc cukru není zdravé,léčím se -chronické onemocněné žaludku,proto se snžím jíst zdravě Jemné pečivo konzumuji, ale rozhodně ne 2x nebo 4x týdně, ale tak třeba 4x za půl roku nebo za rok :). dobrůtky si pečeme sami a používáme jen dobré suroviny nevidím důvod ho konzumovat Tucne moc cukrů konzumuji ho, ale maximálně jednou za měsíc, tato varianta v předchozí nabídce odpovědí chyběla Nemám na nej chut konzumuji méně než 2x týdně konzumuji velmi příležitostně, několikrát do roka, není součástí mého každodenního jídelníčku, považuji to za "sladkost, moučník, pochutinu" neprospívá mi to zdraví nepříliš zdravé a drahé nepotřebuju ho jist příliš tuku, cukru ... chuť z dietních důvodů nevím bílá mouka, cukr, neni zdravé vysoký obsah cukru, pšeničné mouky, tuku snažím se hlídat si váhu + kupované mi příliš nechutná, raději si něco upeču doma je nezdravé konzumuji, ale málo a velice nepravidelně pečivu a celkově bílé mouce se snažím vyhýbat kvůli životosprávě konzumuju, ale méně jak 2× týdně!
97
81,51 %
19,36 %
SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA
Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!
Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.
Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3
Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5
Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 3 otázek.
Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).
2.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi nic z výše uvedených na otázku 8. Co v prodejně ovlivní Váš výběr?
9. Kupujete pekařské výrobky s delší trvanlivostí? (balené)
odpověď ne:
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi nechutna mi na otázku 19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?
18. Konzumujete jemné pečivo? (např. koblihy, croissanty, slané a sladké výrobky z listového těsta, loupáky..)
odpověď ne:
4.2x vetší pravděpodobnost při odpovědi nechutna mi na otázku 19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?
Zjišťování závislostí odpovědí
Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).
1. Pohlaví
2. Váš věk
3. Jste:
4. Jak často konzumujete chléb a pečivo?
6. Kde nejčastěji nakupujete pekařské výrobky?
7. Jaké faktory ovlivňují Váš výběr?
8. Co v prodejně ovlivní Váš výběr?
9. Kupujete pekařské výrobky s delší trvanlivostí? (balené)
10. Dbáte při výběru chleba a pečiva na složení daného výrobku?
11. Myslíte si, že jsou pekařské výrobky v obchodních sítích dostatečně značeny?
12. Víte, že pekařské výrobky (zejména z pšeničné mouky) lze dobarvovat, aby získaly požadovanou tmavou barvu?
13. Jaký druh chleba nejčastěji konzumujete?
14. Jaký druh běžného pečiva nejčastěji konzumujete?
15. Konzumujete celozrnné a vícezrnné pečivo?
16. Víte, jaké zdravotní aspekty přináší konzumace celozrnných a vícezrnných výrobků?
18. Konzumujete jemné pečivo? (např. koblihy, croissanty, slané a sladké výrobky z listového těsta, loupáky..)
19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?
B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).
1. Pohlaví
2. Váš věk
3. Jste:
4. Jak často konzumujete chléb a pečivo?
6. Kde nejčastěji nakupujete pekařské výrobky?
7. Jaké faktory ovlivňují Váš výběr?
8. Co v prodejně ovlivní Váš výběr?
9. Kupujete pekařské výrobky s delší trvanlivostí? (balené)
10. Dbáte při výběru chleba a pečiva na složení daného výrobku?
11. Myslíte si, že jsou pekařské výrobky v obchodních sítích dostatečně značeny?
12. Víte, že pekařské výrobky (zejména z pšeničné mouky) lze dobarvovat, aby získaly požadovanou tmavou barvu?
13. Jaký druh chleba nejčastěji konzumujete?
14. Jaký druh běžného pečiva nejčastěji konzumujete?
15. Konzumujete celozrnné a vícezrnné pečivo?
16. Víte, jaké zdravotní aspekty přináší konzumace celozrnných a vícezrnných výrobků?
18. Konzumujete jemné pečivo? (např. koblihy, croissanty, slané a sladké výrobky z listového těsta, loupáky..)
19. Z jakého důvodu nekonzumujete jemné pečivo?
C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI
Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.
Poznámky: 1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli. 2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 % 3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat. 4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.
a:: Dotazník nezohledňuje dnešní trend pečení domácího chleba a pečiva - řada lidí konzumuje denně pečivo, ale zároveň nekupuje žádné pekařské výrobky - pro tuto variantu nelze dotazník vyplnit.