Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Kulinářský turismus aneb gastronomie jako nedílná součást CR

Kulinářský turismus aneb gastronomie jako nedílná součást CR

Víte, že... si na Vyplňto.cz můžete zdarma vytvořit vlastní dotazník?

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Anna Krejcárková
Šetření:14. 03. 2012 - 21. 03. 2012
Počet respondentů:117
Počet otázek (max/průměr):23 / 20.35
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:po jedné otázce
Návratnost dotazníků:77,6 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.04:52
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Vážení respondenti,
jsem studentkou Vysoké školy obchodní a jako téma své bakalářské práce jsem si vybrala Kulinářský turismus aneb gastronomie jako nedílná součást cestovního ruchu. Ve své práci se zaměřuji nejen na všeobecné informace o kulinářském turismu a zahraniční kulinářské destinace, ale také na kulinářský turismus v ČR a projekty založené na jeho podporu. Cílem dotazníku je zjistit, jaké je všeobecné povědomí o tomto novém druhu CR a zda je gastronomie pro účastníky CR vůbec důležitá. Dotazník je zcela anonymní a zabere Vám jen pár minut.
Děkuji za vyplnění.
Anna Krejcárková
 

Odpovědi respondentů

1. Zajímáte se o gastronomii?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano9682,05 %82,05 %  
Ne2117,95 %17,95 %  

Graf

2. Víte, co znamená kulinářský turismus?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano9278,63 %78,63 %  
Ne2521,37 %21,37 %  

Graf

3. Považujete stravování a poznávání kulinářských specialit během své dovolené za důležité?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Spíše ano5647,86 %47,86 %  
Určitě ano4235,9 %35,9 %  
Spíše ne1714,53 %14,53 %  
Určitě ne21,71 %1,71 %  

Graf

4. Jaké země jsou pro Vás gastronomicky lákavé?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Francie7160,68 %60,68 %  
Itálie6454,7 %54,7 %  
Řecko6252,99 %52,99 %  
Španělsko4135,04 %35,04 %  
Jiné země3227,35 %27,35 %  
Asie - Japonsko, Korea, Thajsko, Vietnam10,85 %0,85 %  

Graf

5. Zúčastnili jste se někdy nějakého kulinářského zájezdu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne11295,73 %95,73 %  
Ano54,27 %4,27 %  

Graf

6. Měli byste zájem o nabídku zájezdu, který by se specializoval na výuku kulinářských specialit v místě pobytu s místními kuchaři?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 7, Neotázka č. 8].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano7059,83 %59,83 %  
Ne4740,17 %40,17 %  

Graf

7. V jaké zemi byste se chtěl/a kurzu zúčastnit?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Francie1725,37 %14,53 %  
Itálie1420,9 %11,97 %  
španělsko68,96 %5,13 %  
Mexiko45,97 %3,42 %  
Indie34,48 %2,56 %  
Řecko34,48 %2,56 %  
Japonsko22,99 %1,71 %  
francie, itálie22,99 %1,71 %  
mkl11,49 %0,85 %  
Italie nebo Francie11,49 %0,85 %  
ostatní odpovědi Indonesie
V Itálii, protože mám ráda těstoviny na všechny způsoby
Španělsko, Afrika, Asie, Japonsko, Francie, Itálie, Švédsko
Japonsko, Mexiko, Španělsko
itálie, španělsko , řecko
v řecku, ve francii
Itálie, Japonsko
Čína
Anglie
Francie, Itálie, Řecko
v Číně
nevím
Maďarsko
Francie,Řecko
1420,9 %11,97 % 

Graf

8. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 9, Neotázka č. 10].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano6252,99 %52,99 %  
Ne5547,01 %47,01 %  

Graf

9. Které projekty jste zaznamenal/a?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Ano Šéfe, projekty Českého kulinářského institutu

Ano, šéfe!

asi Česko na talíři

cjlka j

Czech speciale od Czech tourismu

Czech Specials

Czech specials

czech specials

Czech Specials

Czech specials

Czech specials

Czech Specials

Czech Specials

Czech Specials

Czech Specials

Czech specials

Czech Specials

Czech specials

Czech Specials

Czech specials

Czech specials

czech specials

Czech Specials

Czech Specials

czech specials

Czech Specials

czech specials

Czech specials, Ano, šéfe!

Czech Specials, Czech Tourism

Czech Specials, kurzy vaření PRAKUL, Kudy z nudy, Česká ryba

Czech Specials, Stezky dědictví

CzechMade

CzechSpecial

czechspecials

Czechspecials

Jak peče Praha.

Kulinářské projekty

Michelinské hvězdy, Czech specials.

náyev přesně nevím - něco jako Sousedé na talíři?

Názvy si nepamatuji, ale protože čtu časopisy tipu Apetit a Gurmet, o nějakých projektech jsem slyšel.

Ochtutnejte Českou republiku

Ochutnejte Česko

Ochutnejte Českou republiku

Plzeňský kraj - nabídka kulinářských specialit na cestovních veletrzích. Podpora místních pivovarů v cestovním ruchu obcí.

prague food festival

Ryba domácí

Stezky dědictví, regionální produkty

škola vaření

Tak chutná Česko (Czech Tourism)

televizní pořady a tisk

10. Navštívil/a jste certifikovanou restauraci označenou logem Czech Specials?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne8875,21 %75,21 %  
Ano2924,79 %24,79 %  

Graf

11. Navštívil/a jste restauraci, která je uvedená v Průvodci dobrými restauracemi (projekt Stezky dědictví)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne10186,32 %86,32 %  
Ano1613,68 %13,68 %  

Graf

12. Zúčastnila jste se někdy gastronomického festivalu či veletrhu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 13, Neotázka č. 14].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne8068,38 %68,38 %  
Ano3731,62 %31,62 %  

Graf

13. Kterého festivalu či veletrhu jste se zúčastnill/a?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

nmnkn

EX Plzeň, nyní organizovaná pod jiným názvem.

Gastro Praha - nejsem si jistá názvem, veletrhy v Brně - taky nevím název, Znojemský hrozen

GASTRO TOUR 2011

Gastro veletrh v Hradci Králové

gastrofest

Gastrofest

Na Staroměstském náměstí v Praze

Nevím jak se jmenoval

nevzpomínám si na název

Pivní festival v Praze

Prague food festival

prague food festival, pivní festival

salima

Salima

Salima,Grand Majer,IBU,...

slavnosti piva

Ted si přesně nevybavuji název

Top Gastro

Už si nepamatuju

Veletrh cestovního ruchu,golfu a gastronomie

Vinobraní

14. Které jídlo považujete za tradiční českou specialitu?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Svíčková2521,37 %21,37 %  
Svíčková na smetaně65,13 %5,13 %  
vepřo knedlo zelo65,13 %5,13 %  
knedlo zelo vepřo54,27 %4,27 %  
Svíčkovou54,27 %4,27 %  
knedlo vepřo zelo43,42 %3,42 %  
knedlo, zelo, vepřo43,42 %3,42 %  
svíčková s knedlíkem32,56 %2,56 %  
knedlo-vepřo-zelo32,56 %2,56 %  
vepřo, knedlo, zelo21,71 %1,71 %  
ostatní odpovědi svíčková, vepřo knedlo zelo
Bramboračka
Knedlo, vepřo, zelo
njknkj
pečené koleno, knedlo zelo vepřo
kulajda
svíčková, karlovarský knedlík
vepřo-knedlo-zelo
Svickova na smetane s brusinkami
Knedlo-vepřo-zelo; svíčková s knedlíky
Vepřo,knedlo,zelo
svíčková, knedlo zelo vepřo
Krkonošský bramborák
vrabec se zelim
svickova, ovocne knedliky, smazeny syr
Svíčková, Kachna se zelím, bramboráky
Svíčková s knedlíkem, sladký kynutý knedlíky (s jahodama, švestkama), žemlovka.
Svíčková, knedlo-zelo-vepřo
svíčková na smetaně a houskový knedlík
knedlo-vepřo-zelo, pečené koleno
svíčková, strapačky, je jich nepřeberný množství
Knedlo zelo
Svíčkovou omáčku s kynutým knedlíkem, hovězím masem
plněné knedlíky uzeným masem se zelím nebo špenátem
Knedlo, zelo,vepřo
knedlo, zelo, vepřo, - vošouch - guláš
Knedlo vepřo zelo, svíčková ,
svíčková, knedlo vepřo zelo
Knedlo, zelo vepřo
Vepřová se zelím a knedlíkem, pivo
knedlíky, pečená kolena
knedlíky
Houbového kubu, svíčkovou na smetaně, ovocné kynuté knedlíky, kapra na modro.
švestkové knedliky
svíčková, vývar s játrovými knedlíčky, bramboráky
vepřo-knedlo-zelo, svíčková
Knedlo,zelo,vepřo
knedlík,vepřové a zelí
svíčková, vepřo knedlo zelo, škubánky
Knedo vepřo zelo
Svíčková na smetáku
zabíjačka
vepro knedlo zelo
moravský vrabec
cmunda, kapr s bramborovým salátem, vepřo-zelo-knedlo, domácí zabíjačkové speciality
nevím
knedlík vepřo zelo
svíčková s kynutými knedlíky
svíčková na smetaně, houskový knedlík
Knedlo, zelo, vepřo.
Svíčková na smetaně, Vepřo knedlo zelo, Guláš - houskové knedlíky
5446,15 %46,15 % 

Graf

15. Který nápoj považujete za tradiční český?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
pivo9278,63 %78,63 %  
kofola43,42 %3,42 %  
pivo, kofola21,71 %1,71 %  
pivo, becherovka21,71 %1,71 %  
nknk10,85 %0,85 %  
plzeňské pivo10,85 %0,85 %  
pivo plzeňského typu10,85 %0,85 %  
pivo, kofola, medovina10,85 %0,85 %  
becherovka, pivo10,85 %0,85 %  
pivo10,85 %0,85 %  
ostatní odpovědi pivo Plzeň !
džus
víno
malinovka
Plzeň
Pivo, víno.
Pivečko
becherovka
kofola / pivo
bohužel asi pivo, ale i víno nebo třeba Matonka, Becherovka, atd.
nevím
119,4 %9,4 % 

Graf

16. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu) případnému cizinci?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

---

Becher :-)

becherovku

boršč

Bramborák

bramboráky nebo Podkrkonošké kyselo

cmunda po kaplicku

guláš

guláš, kachna + knedlík + zelí

HMM

Houbového kubu.

Hovězí na česneku

Hovězí pečeně na pivě

Chlupaté knedlíky

Jahodovou omáčku.

Jaternice a plzeňský guláš

jižní Moravu

jsem ze Znojma - když pominu víno a zavařené okurky určitě bych NEdoporučila jídla se Znojemskými okurkami - neznám Znojmáka, který by měl opravdu rád "teplou" okurku, jako je např. v omáčce ke znojemské roštěné :-))

kachna se zelím

kachna se zelím a karlovarský knedlík

kachna se zelím, plněné bramboráky(cmunda se zelím)

kapr

kapr (jižní Čechy)

karlovarské knedlíky lázeńské oplatky

karlovarske knedliky, oplatky, becherovka

Karlovarske oplatky

Karlovarské oplatky

karlovarské oplatky

Karlovarské oplatky

Karlovarský knedlík

karlovarský knedlík

karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

karlovarský knedlík s gulášem

karlovarský knedlík, Becherovka

Knedlo vepřo zelo

knedlo vepřo zelo

Knedlo zel ovepřo

knedlo zelo vepřo

knedlo zelo vepřo a pivo

knedlo-velo-zepřo

knedlo, zelo, vepřo

knedlo, zelo, vepřo

Krkonošská bramboračka, sejkory

kynuté knedle s ovocem

kyselo

Kyselo, Zelňačka, Kuba, kulajda

l

moravský vrabec a pivo :)

nemáme regionální speciality

Nemyslím si, že by náš kraj měl nějakou zvláštní specialitu.

netuším

Netuším

netušim :)

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevim

nevím

nevím

nevím

nic

Nic mě nenapadá

njůknůkj

olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky

oplatky

Pečenou kachnu na švestkách

Pelhřimovský řízek

perník

Pivní guláš

pivo

Pivo - Staropramen

Pivo 12 st. Prazdroj, vošouch, krchlebské koláče, pivovarský guláš,

pivo, špekové knedlíky

Pivo, utopenci, nakládaný hermelín, svíčková, knedlo-zelo-vepřo, české buchty

sekané šišky s uzeným masem

slivovice

Slivovici, báleše, povidla

svíčková

Svíčková

svíčková a pivo

svíčková na smetaně

svíčková, pražský koláč

svíčkovou

Svíčkovou

svíčkovou

svíčkovou

Svíčkovou

Svíčkovou

svíčkovou

svíčkovou

Svíčkovou

svíčkovou

svíčkovou

svíčkovou od mojí maminky

Svíčkovou s knedlíky

Svíčkovou s knedlíky

Svíčkovou, knedlo zelo vpeřo

švestkové knedliky

tvarůžky

Tvarůžky

Uzené s šimlenou a bramborovým knedlíkem.

valašskou kyselici

vepro knedlo zelo

vepřo,knedlo,zelo

Víno (např. VOC Znojmo)

víno, zabijačkové speciality

Vzhledem k žalostnému stavu restaurací v KK, tak raději nic.

Zelňačku

žádnou specialitu nemáme

Žahoura.

17. Který turistický region v ČR, z pohledu kulinářského turismu, považujete za nejvíce vhodný pro gastroturistiku?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Jižní Morava4034,19 %34,19 %  
Praha2218,8 %18,8 %  
Jižní Čechy119,4 %9,4 %  
Krkonoše a Podkrkonoší119,4 %9,4 %  
Východní Morava65,13 %5,13 %  
Střední Morava a Jeseníky65,13 %5,13 %  
Plzeňsko a Český les54,27 %4,27 %  
Šumava43,42 %3,42 %  
Severní Morava a Slezsko32,56 %2,56 %  
Západočeské lázně21,71 %1,71 %  
Český ráj21,71 %1,71 %  
Střední Čechy21,71 %1,71 %  
Vysočina10,85 %0,85 %  
Severozápadní Čechy10,85 %0,85 %  
Východní Čechy10,85 %0,85 %  

Graf

18. Navštívili jste někdy v České republice restauraci zaměřenou na zážitkovou gastronomii?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 19, Neotázka č. 20].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne9278,63 %78,63 %  
Ano2521,37 %21,37 %  

Graf

19. Napište název zážitkové restaurace, kterou jste navštívil/a:

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Dětenice315,79 %2,56 %  
Pravěk315,79 %2,56 %  
knk15,26 %0,85 %  
Krčma Dětenice15,26 %0,85 %  
Dětenice - středověká restaurace15,26 %0,85 %  
Miyabi15,26 %0,85 %  
Restaurace Švejk, Restaurace Pintovka Tábor15,26 %0,85 %  
ambiente brasileiro, nebo tak nějak, žejo15,26 %0,85 %  
Výtopna, Praha15,26 %0,85 %  
Výtopna- Praha15,26 %0,85 %  
ostatní odpovědi restaurace Vltava - hotel President
Celesté,La Boheme,U kašpárka,....
restaurace Primavesi Olomouc
Šatlava, Český Krumlov
Nepamatuji si :(
526,32 %4,27 % 

Graf

20. Jaké je Vaše pohlaví:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žena9278,63 %78,63 %  
Muž2521,37 %21,37 %  

Graf

21. Do jaké věkové kategorie patříte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
21-309379,49 %79,49 %  
31-501512,82 %12,82 %  
15-2054,27 %4,27 %  
51 a více43,42 %3,42 %  

Graf

22. Vaše dosažené vzdělání:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vyšší odborné4538,46 %38,46 %  
středoškolské s maturitou4336,75 %36,75 %  
vysokoškolské2017,09 %17,09 %  
středoškolské s výučním listem54,27 %4,27 %  
základní43,42 %3,42 %  

Graf

23. Z jakého kraje pocházíte:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Karlovarský2218,8 %18,8 %  
Praha1311,11 %11,11 %  
Karlovarský kraj86,84 %6,84 %  
ústecký65,13 %5,13 %  
Středočeský65,13 %5,13 %  
Jihomoravský65,13 %5,13 %  
Moravskoslezsky54,27 %4,27 %  
jihočeský43,42 %3,42 %  
Plzeňský43,42 %3,42 %  
Středočeský kraj43,42 %3,42 %  
ostatní odpovědi Olomoucký
Vysočina
Jižní Morava
liberecký
Zlínský
Pardubický
Královéhradecký
nkk
západní čechy
Plzeňského
Liberecký kraj
Karlovy Vary
Praha (Středočeský kraj)
Vary
kh
KK
Střední čechy
západočeský
jižní Čechy
Moravskoslezského.
Plzeňský kraj
Jihočeský kraj
moravskoslezského
mimo cr
CZ
3933,33 %33,33 % 

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 4 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

4. Jaké země jsou pro Vás gastronomicky lákavé?

  • odpověď Francie:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Francie na otázku 7. V jaké zemi byste se chtěl/a kurzu zúčastnit?
  • odpověď Itálie:
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Itálie na otázku 7. V jaké zemi byste se chtěl/a kurzu zúčastnit?

6. Měli byste zájem o nabídku zájezdu, který by se specializoval na výuku kulinářských specialit v místě pobytu s místními kuchaři?

  • odpověď Ano:
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Francie na otázku 7. V jaké zemi byste se chtěl/a kurzu zúčastnit?
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Itálie na otázku 7. V jaké zemi byste se chtěl/a kurzu zúčastnit?

8. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně?

  • odpověď Ano:
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Czech Specials na otázku 9. Které projekty jste zaznamenal/a?

22. Vaše dosažené vzdělání:

  • odpověď vyšší odborné:
    • 2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi Czech Specials na otázku 9. Které projekty jste zaznamenal/a?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Zajímáte se o gastronomii?

2. Víte, co znamená kulinářský turismus?

3. Považujete stravování a poznávání kulinářských specialit během své dovolené za důležité?

4. Jaké země jsou pro Vás gastronomicky lákavé?

5. Zúčastnili jste se někdy nějakého kulinářského zájezdu?

6. Měli byste zájem o nabídku zájezdu, který by se specializoval na výuku kulinářských specialit v místě pobytu s místními kuchaři?

7. V jaké zemi byste se chtěl/a kurzu zúčastnit?

8. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně?

9. Které projekty jste zaznamenal/a?

10. Navštívil/a jste certifikovanou restauraci označenou logem Czech Specials?

11. Navštívil/a jste restauraci, která je uvedená v Průvodci dobrými restauracemi (projekt Stezky dědictví)?

12. Zúčastnila jste se někdy gastronomického festivalu či veletrhu?

14. Které jídlo považujete za tradiční českou specialitu?

15. Který nápoj považujete za tradiční český?

16. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu) případnému cizinci?

17. Který turistický region v ČR, z pohledu kulinářského turismu, považujete za nejvíce vhodný pro gastroturistiku?

18. Navštívili jste někdy v České republice restauraci zaměřenou na zážitkovou gastronomii?

20. Jaké je Vaše pohlaví:

21. Do jaké věkové kategorie patříte?

22. Vaše dosažené vzdělání:

23. Z jakého kraje pocházíte:

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Zajímáte se o gastronomii?

2. Víte, co znamená kulinářský turismus?

3. Považujete stravování a poznávání kulinářských specialit během své dovolené za důležité?

4. Jaké země jsou pro Vás gastronomicky lákavé?

5. Zúčastnili jste se někdy nějakého kulinářského zájezdu?

6. Měli byste zájem o nabídku zájezdu, který by se specializoval na výuku kulinářských specialit v místě pobytu s místními kuchaři?

7. V jaké zemi byste se chtěl/a kurzu zúčastnit?

8. Zaznamenal/a jste projekty na podporu české kuchyně?

9. Které projekty jste zaznamenal/a?

10. Navštívil/a jste certifikovanou restauraci označenou logem Czech Specials?

11. Navštívil/a jste restauraci, která je uvedená v Průvodci dobrými restauracemi (projekt Stezky dědictví)?

12. Zúčastnila jste se někdy gastronomického festivalu či veletrhu?

14. Které jídlo považujete za tradiční českou specialitu?

15. Který nápoj považujete za tradiční český?

16. Kterou regionální specialitu byste doporučil/a z Vašeho kraje (regionu) případnému cizinci?

17. Který turistický region v ČR, z pohledu kulinářského turismu, považujete za nejvíce vhodný pro gastroturistiku?

18. Navštívili jste někdy v České republice restauraci zaměřenou na zážitkovou gastronomii?

20. Jaké je Vaše pohlaví:

21. Do jaké věkové kategorie patříte?

22. Vaše dosažené vzdělání:

23. Z jakého kraje pocházíte:

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Krejcárková, A.Kulinářský turismus aneb gastronomie jako nedílná součást CR (výsledky průzkumu), 2012. Dostupné online na https://kulinarsky-turismus-aneb-gas.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.