Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Kulturní turismus a regionální gastronomie
Kulturní turismus a regionální gastronomie
→ Mohou Vaši podřízení pracovat z domova? Sledujete nějak, co v práci dělají a zda nedělají vedle práce ještě něco jiného? ←
(průzkum pro diplomovou práci, cca 10 minut)
Základní údaje o provedeném průzkumu
Autor průzkumu: | Alena Zedková |
---|---|
Šetření: | 02. 07. 2013 - 09. 07. 2013 |
Počet respondentů: | 26 |
Počet otázek (max/průměr): | 28 / 27.81 |
Použité ochrany: | žádné |
Zobrazení otázek: | celý dotazník najednou |
Návratnost dotazníků: | 37,1 % |
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník). | |
Průměrná doba vyplňování: | 00.15:58 |
odpovědi & grafy segmentace závislosti zdroje dotazník citovat |
Úvodní informace zveřejněné respondentům
Vážená paní, vážený pane,
tento dotazník je určen turistům, kteří pobývají na dovolené či výletě v některém z regionů Moravskoslezského nebo Olomouckého kraje (nebo některý z nich v nedávné době navštívili). Vyplněním dotazníku přispějete k výzkumu katedry cestovního ruchu Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné, který se zabývá vztahem kulturního turismu a regionální gastronomie. Veškeré informace, které zde uvedete, jsou anonymní. Děkujeme za vyplnění, Váš čas a přejeme příjemný den.
Odpovědi respondentů
1. Z jakého kraje jste přijel/a? Uveďte prosím i PSČ.
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Praha | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
19000 | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Olomoucký, 787 01 | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
ZLÍNSKÝ KRAJ, 687 65 | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
jihomoravský, 69681 | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Moravskoslezský, 739 61 | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Z Moravskoslezského kraje | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Zlínský, 763 21 | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Moravskoslezský kraj | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
155 00 | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
ostatní odpovědi | 15 | 57,69 % | 57,69 % |
2. Jaký je převažující důvod Vaší návštěvy v regionu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Poznávání | 16 | 61,54 % | 61,54 % |
Turistika a sport | 15 | 57,69 % | 57,69 % |
Návštěva příbuzných a přátel | 9 | 34,62 % | 34,62 % |
Relaxace a wellnes | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
Práce | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
Zdraví | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
Nákupy farmářských a místních potravin a produktů (např. umělecky zdobené medové perníčky, med, biozelenina, kraslice, svíčky z parafínu) | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
jsem tady doma | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
škola | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
P | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
studium | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Zlatá tretra Ostrava 2013 | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
3. Které aktivity v regionu Vás nejvíce lákají?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Pěší turistika | 19 | 73,08 % | 73,08 % |
Poznávací turistika | 17 | 65,38 % | 65,38 % |
Návštěvy kulturních akcí | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Zábava a společenský život | 7 | 26,92 % | 26,92 % |
Cykloturistika | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
Koupání a vodní sporty | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
Péče o fyzickou a duševní kondici | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
Jiný aktivní sport | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
Návštěvy sportovních akcí | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
Gastronomické aktivity a festivaly | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
Venkovská turistika | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Ochutnávka regionálních produktů | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
geocaching | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Pobyt na ekologické farmě s výkonem lehčích farmářských prací | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
historické objekty | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
radioamatérský sport - využití hor | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
P | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
4. Jak dlouhý je Váš pobyt?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
3 - 7 nocí | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
1 - 2 noci | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
Déle než 7 nocí | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
Jednodenní | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
5. Jakým způsobem jste se do regionu dopravil/a?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Auto (motocykl) | 14 | 53,85 % | 53,85 % |
Hromadná doprava (autobus, vlak) | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Hromadná doprava (zájezd) | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
6. S kým cestujete
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
S partnerem/partnerkou | 9 | 34,62 % | 34,62 % |
S rodinou | 9 | 34,62 % | 34,62 % |
Sám/sama | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
S přáteli | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
7. Kde jste ubytován/a?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Penzion | 8 | 30,77 % | 30,77 % |
Hotel*** nebo více | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
Vlastní chata, chalupa/u známých | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
Bez ubytování | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
Jiné hromadné ubytovací zařízení | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
Kemp | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Hotel* nebo**, hotel garni, motel | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
8. Kolik utratíte za pobyt (výlet) průměrně na osobu a den?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
201 - 500 Kč | 9 | 34,62 % | 34,62 % |
Do 200 Kč | 7 | 26,92 % | 26,92 % |
1000 - 2000 Kč | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
2000 Kč a více | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
501 - 1000 Kč | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
9. Využil/a jste při výběru dovolené (výletu) informace z některých těchto zdrojů?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Internet | 19 | 73,08 % | 73,08 % |
Doporučení rodiny/přátel/známých | 9 | 34,62 % | 34,62 % |
Turistické informační centrum | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
Knižní průvodce | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
Rozhlas | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
Tisk | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Jel/a jsem tzv. "naslepo" | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Přátelé a rodina řekla o možnostech. | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
mapy | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
nepotřebuji vyhledávat informace, jezdím sem pravidelně | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
skola vybrala destinaci | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
vlastní databáze | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
P | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
10. Pokud jste při vyhledvávání informací využil/a internet, specifikujete prosím konkrétní zdroj.
Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
internetové vyhledávače | 17 | 80,95 % | 65,38 % |
turistické informační potrály (např. Kudy z nudy) | 9 | 42,86 % | 34,62 % |
katalogy ubytování | 4 | 19,05 % | 15,38 % |
ostatní | 2 | 9,52 % | 7,69 % |
žádný | 1 | 4,76 % | 3,85 % |
11. Vyznačte, prosím, na stupnici 0 – 4 do jaké míry Vás zajímají a k cestování do různých regionů České republiky motivují následující prvky lokální kultury. 0 = žádný zájem, 1 = mírný zájem, 2 = průměrný zájem, 3 = silný zájem, 4 = maximální zájem. Hodnotu 5, prosím, nevyplňujte.
Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi „0”, „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.
Podotázka | Průměr | Rozptyl |
---|---|---|
Zvyky a tradice (např. masopust, stavění máje, posvícení, poutě, jízda králů, tradiční vánoční zvyky apod.) | 1.923 | 2.225 |
Způsob života místních lidí (místní kultura), náboženský a spolkový život (myslivci, hasiči, zahrádkáři divadelní spoly apod.) | 1.769 | 1.793 |
Jazyk, nářečí, lidová slovesnost, pověsti, tradiční tance | 2.115 | 2.179 |
Typické regionální pokrmy, tradiční gastronomie | 2.115 | 1.487 |
Drobné artefakty (lidové kroje, kulturní tradice a životní styl, kroniky, historické mapy, historický nábytek, pracovní nástroje, předměty každodenní potřeby, typické místní produkty, výrobní postupy) | 2.385 | 1.852 |
Historie regionu | 2.846 | 0.899 |
Lidová architektura (vesnické památkové rezervace a zóny, venkovské stavby, zemědělské usedlosti, skanzeny) | 3.038 | 1.114 |
Městská architektura (měšťanské domy, historická centra měst, paláce, brány, kašny, městské památkové rezervace a zóny apod.) | 3.154 | 1.053 |
Panská sídla a feudální památky (hrady, zámky, letohrádky, zříceniny, tvrze, panské dvory, lovecké zámečky, hradby, paláce apod.) | 3.385 | 0.852 |
Vojenské památky (pevnosti, bunkry, katakomby, systémy dochovaného opevnění apod.) | 2.385 | 2.006 |
Technické památky (mlýny, mosty, kovárny, papírny, továrny, doly, podzemní šachty, vodárny, rozhledny, plavební kanály, rybniční soustavy, studny, pily apod.) | 3.077 | 1.533 |
Církevní památky (kostely, kláštery, chrámy, baziliky, kříže, boží muka, zvonice, kapličky, křížové cesty, rotundy apod.) | 2.846 | 1.592 |
Funerální památky (hřbitovy, kostnice, márnice, hrobky, hřbitovní kaple) | 1.962 | 1.729 |
Archeologické lokality, archeologické památky | 2.231 | 1.716 |
Umělecké, uměleckořemeslné aj. památky (díla sochařská, malířská, uměleckých řemesel - pomníky, pamětní desky, pranýře, obětní kameny, chrliče, sochy a sousoší, plastiky, soubory plastik morové sloupy apod.) | 2.654 | 1.765 |
Kulturní krajina, historické zahrady a parky, arboreta | 3.077 | 1.148 |
Fauna a flora | 3.154 | 1.13 |
Kulturní události | 2.769 | 1.331 |
Muzea, galerie, stálé expozice, výstavy apod. | 2.731 | 1.197 |
Další kulturní instituce a organizace | 2.308 | 1.444 |
12. Motivovaly Vás některé z výše uvedených kulturních prvků k návštěvě regionu, v němž se právě nacházíte?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Technické památky (mlýny, mosty, kovárny, papírny, továrny, doly, podzemní šachty, vodárny, rozhledny, plavební kanály, rybniční soustavy, studny, pily apod.) | 14 | 53,85 % | 53,85 % |
Městská architektura (měšťanské domy, historická centra měst, paláce, brány, kašny, městské památkové rezervace a zóny apod.) | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Panská sídla a feudální památky (hrady, zámky, letohrádky, zříceniny, tvrze, panské dvory, lovecké zámečky, hradby, paláce apod.) | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Kulturní krajina, historické zahrady a parky, arboreta | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Historie regionu | 10 | 38,46 % | 38,46 % |
Kulturní události | 9 | 34,62 % | 34,62 % |
Vojenské památky (pevnosti, bunkry, katakomby, systémy dochovaného opevnění apod.) | 8 | 30,77 % | 30,77 % |
Muzea, galerie, stálé expozice, výstavy apod. | 7 | 26,92 % | 26,92 % |
Lidová architektura (vesnické památkové rezervace a zóny, venkovské stavby, zemědělské usedlosti, skanzeny) | 7 | 26,92 % | 26,92 % |
Církevní památky (kostely, kláštery, chrámy, baziliky, kříže, boží muka, zvonice, kapličky, křížové cesty, rotundy apod.) | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
Fauna a flora | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
Zvyky a tradice (např. masopust, stavění máje, posvícení, poutě, jízda králů, tradiční vánoční zvyky apod.) | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
Umělecké, uměleckořemeslné aj. památky (díla sochařská, malířská, uměleckých řemesel - pomníky, pamětní desky, pranýře, obětní kameny, chrliče, sochy a sousoší, plastiky, soubory plastik morové sloupy apod.) | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
Typické regionální pokrmy, tradiční gastronomie | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
Další kulturní instituce a organizace | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
Archeologické lokality, archeologické památky | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
Způsob života místních lidí (místní kultura), náboženský a spolkový život (myslivci, hasiči, zahrádkáři divadelní spoly apod.) | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
Funerální památky (hřbitovy, kostnice, márnice, hrobky, hřbitovní kaple) | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
Drobné artefakty (lidové kroje, kulturní tradice a životní styl, kroniky, historické mapy, historický nábytek, pracovní nástroje, předměty každodenní potřeby, typické místní produkty, výrobní postupy) | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
Jazyk, nářečí, lidová slovesnost, pověsti, tradiční tance | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
Žádný | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
13. Chcete-li své kulturní motivy k návštěvě regionu blíže specifikovat, máte možnost na následujících řádích:
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
-
geocaching
Jsem trochu lokální patriot,tak se zajímám o všechno,co je zajímavé v Moravskoslezském kraji .
k této cestě mě z kulturních důvodů nemotivovalo nic.
krajina, příroda
Líbí se mi nářečí, arboretum.
ne
ne
ne
Ne
ne
nechci
nechci
nechci
nechci blíže specifikovat
nemám
Nemám potřebu dále komentovat své kulturní motivy.
nemám žádné
Není potřebná bližší specifikace.
nic
P
poznání nových míst, jiného stylu života
prohlídka jeskyní, umělecká řemesla-výstavy
spíše než kultura mě zajímá příroda a možnosti rekreace.
Štramberské uši vnímám jako jedinečnou pochoutku.
zajímají mě tradice, kultura, jazyk
14. Stravujete se během pobytu (výletu) v restauračních zařízeních?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano, téměř vždy | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Občas | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Ne, téměř nikdy | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
15. Měl/a jste možnost v restauračních zařízeních, které jste navštívil/a, vybrat si i pokrm, který lze považovat za regionální specialitu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano, takové pokrmy byly v nabídce stravovacího zařízení | 14 | 53,85 % | 53,85 % |
Ne, na takové pokrmy jsem v jídelním lístku nenašel/nenašla | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
Nevím, nenavštívil/a jsem místní restaurační zařízení | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
Nevím, nemám přehled o krajových specialitách | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
16. Dokážete vyjmenovat některé regionální pokrmy či produkty typické pro Olomoucký kraj? Pokud ano, napište je prosím.
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ne | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
Tvarůžky | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
olomoucké tvarůžky | 6 | 23,08 % | 23,08 % |
syrečky, smradlavé zelí | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
tvatůžky | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Olomoucké syrečky :D | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
olomoucké sýrečky | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
olomoucké syrečky, vlastně Loštické | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
tvarůžky,pivo zubr | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Loštické tvarůžky | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
hodolanská omáčka, Skaličský med, Potštátský chléb, | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
17. Dokážete vyjmenovat některé regionální pokrmy či produkty typické pro Moravskoslezský kraj? Pokud ano, napište je prosím.
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ne | 14 | 53,85 % | 53,85 % |
štramberské uši | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
placky na blaše | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
placky,stryky,zabíjačka,frgale a jiné, | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
koláče | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
cmunda, chlupaté knedlíky | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
frgále, pokrmy s použitím švestek, slivovice | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Olma, uzeniny Ondrášek, uzeniny Váhala | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
Hodslavská řezanka, Valašská slivovice, | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
uhlí, ocel, ostravská klobása | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
frgál | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
štramberské uši, bílá klobása v chlebovém těstě, placky na blazsi | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
18. Jak hodnotíte nabídku krajových specialit ve Vámi navštívených stravovacích zařízeních?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Nevím, nedokážu posoudit | 8 | 30,77 % | 30,77 % |
Průměrná | 7 | 26,92 % | 26,92 % |
Dostatečná | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
Nedostatečná | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
Žádná | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
19. Co by Vás při ochutnávce místních potravin a výrobků lákalo nejvíce?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Chuť po poctivých kvalitních surovinách | 21 | 80,77 % | 80,77 % |
Nepřítomnost tzv.“ Éček“ | 15 | 57,69 % | 57,69 % |
Pravé přírodní zabarvení a vůně | 15 | 57,69 % | 57,69 % |
Možnost ochutnat výrobek před koupí | 12 | 46,15 % | 46,15 % |
Nabídka místních nápojů (kravské-kozí-ovčí mléko, domácí ovocné šťávy, mléčné koktejly dochucené čerstvým ovocem apod.) | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Servis v selském balení domácky upraveném | 8 | 30,77 % | 30,77 % |
20. Jak hodnotíte povědomí turistů o regionální gastronomii ve Vámi navštíveném regionu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Turisté mají alespoň základní představu o tradičních regionálních pokrmech | 13 | 50 % | 50 % |
Turisté nemají dostatečné informace o regionální gastronomii | 10 | 38,46 % | 38,46 % |
Turisté nemají žádné informace o typických regionálních pokrmech | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
Turisté jsou dostatečně informováni o typické gastronomii regionu | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
21. Považujete typické místní pokrmy za důležitou součást kultury regionu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano, je důležitý, ale existují ještě významnější prvky | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Ano, je to velmi významný prvek kultury regionu | 10 | 38,46 % | 38,46 % |
Nevím, nezajímám se o tuto problematiku | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
Ne, nepovažuji je za důležité | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
22. Pokládáte místní produkty v lokalitách nedotčené panenské přírody (např. druhové medy, léčivé byliny, lesní ovoce houby, čerstvé ovčí a kravské sýry, zelenina, bylinné čaje, ovocné destiláty a likéry, apod.) za bioprodukty?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano | 14 | 53,85 % | 53,85 % |
Nevím, nedokážu zhodnotit | 10 | 38,46 % | 38,46 % |
Ne | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
23. Máte-li nějaké připomínky či podněty spojené s kulturním dědictvím, kulturními motivy k cestování či s regionální gastronomií Vámi navštíveného regionu Olomouckého či Moravskoslezského kraje, můžete se s námi o ně podělit na následujících řádích.
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
-
chtělo by to zlevnit jízdné :D
Jsem celkem spokojený,je dostatek příležítostí a slavností,kde se dají ochutnat regionální potraviny a také navštěvovat kulturní památky regionů.
Momentálně nemám připomínky a ani podněty.
ne
ne
ne
ne
Ne
ne
nedostatečná i celostátní informovanost o Možnostech rekreace a turistiky na Jesenicku
nemám
nemám
nemám
nemám
Nemám
nemám
nemám
nemám
nemám připomínky
Nemám žádné připomínky.
Nic mě nenapadá...
olomouc je nádherný
Omezená doprava -zrušené vlakové spojení i autobusové /omezená regionální doprava/
P
Velmi krásné jsou parky v Karviné!
24. Jste:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Žena | 15 | 57,69 % | 57,69 % |
Muž | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
25. Jaký je Váš věk?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
25 - 34 let | 9 | 34,62 % | 34,62 % |
55 - 64 let | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
15 - 24 let | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
35 - 44 let | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
45 - 54 let | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
65 let a více | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
26. Jaké je Vaše nejvyšší ukončené vzdělání?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Vysokoškolské | 19 | 73,08 % | 73,08 % |
Středoškolské s maturitou | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
Vyšší odborné | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
Středoškolské s výučním listem | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
27. Jaké je Vaše povolání?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
zaměstnanec | 11 | 42,31 % | 42,31 % |
Student | 5 | 19,23 % | 19,23 % |
OSVČ - podnikatel | 4 | 15,38 % | 15,38 % |
Důchodce | 3 | 11,54 % | 11,54 % |
Nezaměstnaný/á | 2 | 7,69 % | 7,69 % |
Na rodičovské dovolené | 1 | 3,85 % | 3,85 % |
28. Velmi Vám děkujeme za vyplnění dotazníku. Na tomto místě Vás žádáme o zhodnocení dotazníku, neboť slouží pro předvýzkum námi zamýšleného výzkumu. Máte nějaké připomínky k rozsahu, obsahu, struktuře či srozumitelnosti dotazníku? Pokud ano, budeme Vám za ně velmi vděčni.
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
be
bez výhrad
Dotazník je srozumitelný.
Jde vidět, že autoři dotazníku se velice podrobně zamýšleli nad problematikou jako takovou! Chválím nápaditost i způsob jakým byl dotazník sestaven. Hlavně se mi líbí, že je u některých pojmů v závorce dále rozebráná myšlenka, což způsobí nejen větší srozumitelnost, ale i pravdivost odpovědí. Možná někomu bude vadit rozah dotazníku, ale ti, kteří už s tím mají nějaké zkušenosti pochopí, že je rozsah nutný pro zjištění kvalitní zpětné vazby.
Je to zajímavé.
Moc dlouhy
Ne
ne
ne
ne
ne
ne
nejsem si jist, zda je to k něčemu dobré
nemám připomínky
nemám připomínky
nemám připomínky
Nemám připomínky.
nemám žádnou připomínku
P
Přijde mi příliš podrobný, občas jsem ztrácela přehled. A máte chybné číslování.
rozsah, obsah i srozumitelnost OK.
snad dotazník pomůže ke zlepšení služeb a rozšíření nabídky
U některých otázek zvážit možnost kombinace odpovědí tak aby více a přesněji odpověď vystihla skutečnost - např. v otázce č.27 může být varianta student/podnikatel nebo důchodce/OSVČ a to mění kvalitativní zařazení respondenta z hlediska jeho ekonomického zázemí. Podobně u otázek č. 5,6,7 by bylo vhodné umožnit kombinaci vícero možných odpovědí protože by to lépe vystihlo možné varianty skutečností. Dále nevidím důvod aby byla "povinnou" odpověď na otázku č. 13 a 23 pokud respondent toto nepovažuje za potřebné nebo nemá co dalšího sdělit, proč ho nutit k odpovědi ???
V dnešní době se hodně mluví o zdravých a hlavně nezávadných potravinách. V dřívější době to bylo samozdřejmostí, neboť naše zemědělství bylo na vysoké úrovni. Dnes se dováží nekvalitní potraviny, prodává se hlavně obal. Souhlasím s propagací našich domácích regionálních potravin, neboť máme spoustu poctivých farmářů, zahrátkářů, kteří mohou nabídnout své kvalitní a zdravé výrobky. Nedovolí si prodávat šmejdy, ty by jim nikdo nekupoval.
zaměřit se na prohloubení informovanosti o kulturních zvycích, možnostech rekreace a turistiky v oblasti Jeseníků, ale i Osoblažska a přilehlých oblastí. Zlepšení dopravní infrastruktury v této oblasti.
zkrátit :D
Citace
Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko
Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.