Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Marketingový výzkum stravovacích preferencí obyvatel v Praze a okolí

Marketingový výzkum stravovacích preferencí obyvatel v Praze a okolí

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Adam Topinka
Šetření:05. 08. 2016 - 16. 08. 2016
Počet respondentů:126
Počet otázek (max/průměr):26 / 20.11
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:75,5 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.04:34
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Smyslem tohoto dotazníku je zjistit jaké stravovací preference mají obyvatelé, kteří jsou dočasnými či trvalými obyvateli hlavního města Prahy a středočeského kraje.

Dotazník je anonymní a jeho vyplněním souhlasíte se zpracováním Vámi poskytnutých informací pro marketingové účely. Dotazník je složen ze dvou částí. První část tothoto dotazníku se bude týkat informací o Vašich stravovacích preferencích. Drůhá část tohoto dotazníku se bude týkat informací o Vás samotných, což pomůže roztřídení Vámi poskytnutých informací.

V případě zájmu o zaslání výsledků tohoto výzkumu me prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu.

Mnohokrát Vám děkuji za spolupráci.

Odpovědi respondentů

1. Stravujete se někdy formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 2, neotázka č. 20].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano11792,86 %92,86 %  
ne97,14 %7,14 %  

Graf

2. Jak často se stravujete formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1x – 2x týdně6454,24 %50,79 %  
3x – 4x týdně2823,73 %22,22 %  
5x – 6x týdně2016,95 %15,87 %  
každý den v týdnu65,08 %4,76 %  

Graf

3. Které z denních jídel takto kupujete (případně byste rád kupoval/a) mimo domov jako hotový pokrm (lze vybrat více možností)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
oběd9983,9 %78,57 %  
večeře5244,07 %41,27 %  
odpolední svačina3227,12 %25,4 %  
snídaně2117,8 %16,67 %  
dopolední svačina1815,25 %14,29 %  

Graf

4. Jakou částku utratíte běžně utratíte za jeden mimo domov zakoupený hotový pokrm?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
do 200 Kč10287,18 %80,95 %  
200 Kč – 400 Kč119,4 %8,73 %  
400 Kč – 600 Kč21,71 %1,59 %  
600 Kč a více21,71 %1,59 %  

Graf

5. Jaký způsob stravování Vám více vyhvouje?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [jídlo na místěotázka č. 6, jídlo s sebouotázka č. 7, obojí, záleží na situaciotázka č. 6].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
obojí, záleží na situaci7866,67 %61,9 %  
jídlo na místě2622,22 %20,63 %  
jídlo s sebou1311,11 %10,32 %  

Graf

6. Jaké prostředí Vám pro stravování na místě vyhovujte (lze vybrat více možností)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
sezení u okna s výhledem do města (např. do ulice, do parku, k řece, apod.)7673,08 %60,32 %  
sezení venku6966,35 %54,76 %  
prosvětlené5956,73 %46,83 %  
menší prostory3028,85 %23,81 %  
blízko MHD2725,96 %21,43 %  
větší prostory2725,96 %21,43 %  
možnost sledování přípravy jídel2625 %20,63 %  
s parkovacími místy2524,04 %19,84 %  
přitemnělé1716,35 %13,49 %  

Graf

7. Jaký přístup k balení jídla s sebou máte rádi?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
jakékoliv balení udržující teplotu a odolené vůči rozlití jídla7463,25 %58,73 %  
úhledné a stylové balení udržující teplotu a odolné vůči rozlití jídla2924,79 %23,02 %  
jakékoliv balení1411,97 %11,11 %  

Graf

8. Jaký je Váš přístup k placení za balení jídla s sebou?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nevadí Vám zaplatit za balení, ale musí být kvalitní a jeho cena odpovídající7059,83 %55,56 %  
nechcete platit za jakékoliv balení, balení by mělo být v ceně2723,08 %21,43 %  
nevadí Vám platit za jakékoliv balení, je to služba navíc a rád/a ji zaplatíte2017,09 %15,87 %  

Graf

9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [vysoce kvalitní jídlootázka č. 10, kvalitní jídlootázka č. 10, průměrné jídlootázka č. 12, podprůměrné jídlootázka č. 20, sníte cokoliv co Vás zasytí a neotrávíotázka č. 20].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
kvalitní jídlo6656,41 %52,38 %  
průměrné jídlo3126,5 %24,6 %  
vysoce kvalitní jídlo1210,26 %9,52 %  
sníte cokoliv co Vás zasytí a neotráví75,98 %5,56 %  
podprůměrné jídlo10,85 %0,79 %  

Graf

10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
čerstvost surovin7191,03 %56,35 %  
výborná chuť výsledného pokrmu6178,21 %48,41 %  
vysoké hygienické standardy sladování a příravy3747,44 %29,37 %  
podpora lokálních dodavatelů při nákupu surovin2633,33 %20,63 %  
organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO)1215,38 %9,52 %  

Graf

11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, ale jen do určité míry6988,46 %54,76 %  
ano ať je jakákoliv810,26 %6,35 %  
ne cena by měla být stejná jako u pokrmů průměrné, podprůměrné a horší kvality11,28 %0,79 %  

Graf

12. Máte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (pokrmy z čerstvých surovin organického původu, s vysokými hygienickými strandardy příravy, bez použití chemických látek a konzervantů, bez použití nezdravých cukrů, bez použití nezdravých tuků, bez použití nezdravých bílkovin, s vitamíny a minerály, vyváženého nutričního složení)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 14, neotázka č. 13].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano8378,3 %65,87 %  
ne2321,7 %18,25 %  

Graf

13. Proč nemáte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (lze vybrat více možností)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
myslíte si, že vliv na Vaše zdraví to má, ale ne moc velký1565,22 %11,9 %  
zdravá strava Vám nechutná a nechcete se přemáhat521,74 %3,97 %  
nemyslíte si, že to může mít vliv na Vaše zdraví313,04 %2,38 %  
Vaše zdraví Vás nezajímá14,35 %0,79 %  

Graf

14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 15, neotázka č. 16].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano5058,82 %39,68 %  
ne3541,18 %27,78 %  

Graf

15. Kde se takto stravujete (vypište názvy podniků)?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

-

Cafe imperial, restaurace naj aleji, grosseto marina

co? třeba doma

Counry Life, Ugova salaterie

Country life

Delmart

Delmart, Ugo, Wine food market

Dhaba Beas, Maitrea, Lehká hlava, Erhartova cukrárna

doma

doma

doma

doma

Doma nebo Bio obchod

Doma, v zaměstnání

Freshlandia Jana,

Gurmet pauza,vietnamské bistro na Jiřího z Poděbrad a jejich polévka Pho-bo,

hihi

Kamera Barrandov,

Kare

Kfc

Le Camille (Anděl), UGO, Delmart

Loving Hut, vegekebab, běžné restaurace s kvalitnějšími jídly.

Nechci odpovídat

nestravuji se pouze takto, ale snažím se o to :) konkrétní podnik tedy neznám.

nevypíšu; je to různé; střídám několik podniků na Vinohradech ;-)

O'Papa, zdravéstravování.cz, Delmart, Marks&Spencer

Papa Ugo Bistro Raw Veg Country Life

Pastva, Plavecka polevka, Lavande, Prostor, Purtes,..

Plevel, Bruxx, Jam and Co, Yami, Hanabi, Secret of Raw

Polední menu v restauraci. (v téměř všech je alepson jedno jídlo zdravé).

Především UGO

Restaurace Alena

Restaurace Country life, jinak především doma

Restaurace Tomáše Hanáka-Zastávka Nižbor

Retro, Beta

Různě

různě

Stravuji se ve firemní jídelně 5x týdně, občas zajdeme s přítelkyní na večeři do nějaké italské restaurace, občas zajdu v týdnu na polední menu do hospody, stejně jako na výletě. Jídlo si dávám vždy racionálního charakteru a pokud například ke kuřecím prsoum nabízí hranolky, požádám obsluhu o vařené brambory.

Takoveto standardy si vytvorim jedine doma, tim, ze si sama uvarim. Zadny podnik nemuzu kontrolovat, zda vse splnuji...

U Dubá, U šneka

ugo

Ugo

v práci

Vaření doma

Vegetárna Impala

Vegie garden, rana pakistana,

vietnamská bistra (pho viet, banh mi ba), Ugova salaterie, Loving hut, O' papas, Burrito loco

Všude možně

x

16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
zdravá strava je příliš drahá a není to ve Vašich finančních možnostech1440 %11,11 %  
nevíte kde si takový pokrm můžete zakoupit hotový1337,14 %10,32 %  
víte jak to dělat, ale nemáte čas to připravovat1131,43 %8,73 %  
nevíte jak to správně dělat a nemáte čas to zjišťovat925,71 %7,14 %  
nevíte jak to správně dělat a nebaví Vás to zjišťovat720 %5,56 %  
zdravá strava Vám nechutná a nechcete se přemáhat411,43 %3,17 %  
víte jak to dělat, ale nebaví Vás to připravovat411,43 %3,17 %  

Graf

17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano, navštěvovali byste ho častootázka č. 18, ano, občas byste ho navštíviliotázka č. 18, ano, určitě byste to zkusiliotázka č. 18, neotázka č. 20].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, občas byste ho navštívili3440,48 %26,98 %  
ano, navštěvovali byste ho často2327,38 %18,25 %  
ano, určitě byste to zkusili2327,38 %18,25 %  
ne44,76 %3,17 %  

Graf

18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
do 200 Kč5467,5 %42,86 %  
200 Kč – 400 Kč2430 %19,05 %  
600 Kč a více22,5 %1,59 %  

Graf

19. Měli byste zájem stát se registrovaným zákazníkem a každý týden obdržet aktuální polední menu se slevovým kódem k uplatnění na dané menu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano4657,5 %36,51 %  
ne3442,5 %26,98 %  

Graf

20. Jakého jste pohlaví?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena7458,73 %58,73 %  
muž5241,27 %41,27 %  

Graf

21. Do jaké věkové kategorie spadáte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
15-308365,87 %65,87 %  
31-453326,19 %26,19 %  
46-60107,94 %7,94 %  

Graf

22. Jaký je váš současný status (lze vybrat více možností)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
zaměstnaný – sedavá práce7257,14 %57,14 %  
zaměstnaný – práce v pohybu3124,6 %24,6 %  
student2923,02 %23,02 %  
nezaměstnaný a nestudující97,14 %7,14 %  

Graf

23. Jaký je váš celkový čistý měsíční příjem?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
10 000 – 20 0004535,71 %35,71 %  
20 000 – 30 0003729,37 %29,37 %  
0 – 10 0002923,02 %23,02 %  
30 000 a více1511,9 %11,9 %  

Graf

24. V jakém regionu ČR současně bydlíte (dočasně či trvale)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Praha8567,46 %67,46 %  
Středočeský kraj3326,19 %26,19 %  
Ostatní86,35 %6,35 %  

Graf

25. Stravujete se v rámci nějaké diety (systém stravování podepřený názorem či filozofí, vedoucí k nějakému účelu)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 26, ne → konec dotazníku].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne9776,98 %76,98 %  
ano2923,02 %23,02 %  

Graf

26. V rámci jaké diety se stravujete (lze vybrat více možností)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vegetariánská dieta931,03 %7,14 %  
redukční dieta827,59 %6,35 %  
jiná dieta620,69 %4,76 %  
bezlepková dieta413,79 %3,17 %  
veganská dieta310,34 %2,38 %  
bezlaktózová dieta26,9 %1,59 %  

Graf

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 7 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

6. Jaké prostředí Vám pro stravování na místě vyhovujte (lze vybrat více možností)?

  • odpověď sezení u okna s výhledem do města (např. do ulice, do parku, k řece, apod.):
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi snídaně na otázku 3. Které z denních jídel takto kupujete (případně byste rád kupoval/a) mimo domov jako hotový pokrm (lze vybrat více možností)?

7. Jaký přístup k balení jídla s sebou máte rádi?

  • odpověď jakékoliv balení udržující teplotu a odolené vůči rozlití jídla:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi nevíte kde si takový pokrm můžete zakoupit hotový na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?

9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?

  • odpověď kvalitní jídlo:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi podpora lokálních dodavatelů při nákupu surovin na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?

10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?

  • odpověď čerstvost surovin:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi vysoce kvalitní jídlo na otázku 9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi podpora lokálních dodavatelů při nákupu surovin na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi vysoké hygienické standardy sladování a příravy na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
    • zobrazit další souvislosti
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano, ale jen do určité míry na otázku 11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi výborná chuť výsledného pokrmu na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO) na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi 200 Kč – 400 Kč na otázku 18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?
  • odpověď výborná chuť výsledného pokrmu:
    • 1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi vysoce kvalitní jídlo na otázku 9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?

11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?

  • odpověď ano, ale jen do určité míry:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi podpora lokálních dodavatelů při nákupu surovin na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi vysoké hygienické standardy sladování a příravy na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO) na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
    • zobrazit další souvislosti
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi výborná chuť výsledného pokrmu na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi čerstvost surovin na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?

12. Máte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (pokrmy z čerstvých surovin organického původu, s vysokými hygienickými strandardy příravy, bez použití chemických látek a konzervantů, bez použití nezdravých cukrů, bez použití nezdravých tuků, bez použití nezdravých bílkovin, s vitamíny a minerály, vyváženého nutričního složení)?

  • odpověď ano:
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO) na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ne na otázku 14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi nevíte kde si takový pokrm můžete zakoupit hotový na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
    • zobrazit další souvislosti
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi víte jak to dělat, ale nemáte čas to připravovat na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi zdravá strava je příliš drahá a není to ve Vašich finančních možnostech na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano, navštěvovali byste ho často na otázku 17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano, občas byste ho navštívili na otázku 17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi do 200 Kč na otázku 18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano na otázku 19. Měli byste zájem stát se registrovaným zákazníkem a každý týden obdržet aktuální polední menu se slevovým kódem k uplatnění na dané menu?
  • odpověď ne:
    • 5.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi myslíte si, že vliv na Vaše zdraví to má, ale ne moc velký na otázku 13. Proč nemáte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (lze vybrat více možností)?

14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?

  • odpověď ano:
    • 2.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO) na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
  • odpověď ne:
    • 3.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi nevíte kde si takový pokrm můžete zakoupit hotový na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
    • 3.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi víte jak to dělat, ale nemáte čas to připravovat na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
    • 3.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi zdravá strava je příliš drahá a není to ve Vašich finančních možnostech na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Stravujete se někdy formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?

2. Jak často se stravujete formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?

3. Které z denních jídel takto kupujete (případně byste rád kupoval/a) mimo domov jako hotový pokrm (lze vybrat více možností)?

4. Jakou částku utratíte běžně utratíte za jeden mimo domov zakoupený hotový pokrm?

5. Jaký způsob stravování Vám více vyhvouje?

6. Jaké prostředí Vám pro stravování na místě vyhovujte (lze vybrat více možností)?

7. Jaký přístup k balení jídla s sebou máte rádi?

8. Jaký je Váš přístup k placení za balení jídla s sebou?

9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?

10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?

11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?

12. Máte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (pokrmy z čerstvých surovin organického původu, s vysokými hygienickými strandardy příravy, bez použití chemických látek a konzervantů, bez použití nezdravých cukrů, bez použití nezdravých tuků, bez použití nezdravých bílkovin, s vitamíny a minerály, vyváženého nutričního složení)?

13. Proč nemáte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (lze vybrat více možností)?

14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?

16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?

17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?

18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?

19. Měli byste zájem stát se registrovaným zákazníkem a každý týden obdržet aktuální polední menu se slevovým kódem k uplatnění na dané menu?

20. Jakého jste pohlaví?

21. Do jaké věkové kategorie spadáte?

22. Jaký je váš současný status (lze vybrat více možností)?

23. Jaký je váš celkový čistý měsíční příjem?

24. V jakém regionu ČR současně bydlíte (dočasně či trvale)?

25. Stravujete se v rámci nějaké diety (systém stravování podepřený názorem či filozofí, vedoucí k nějakému účelu)?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Stravujete se někdy formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?

2. Jak často se stravujete formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?

3. Které z denních jídel takto kupujete (případně byste rád kupoval/a) mimo domov jako hotový pokrm (lze vybrat více možností)?

4. Jakou částku utratíte běžně utratíte za jeden mimo domov zakoupený hotový pokrm?

5. Jaký způsob stravování Vám více vyhvouje?

6. Jaké prostředí Vám pro stravování na místě vyhovujte (lze vybrat více možností)?

7. Jaký přístup k balení jídla s sebou máte rádi?

8. Jaký je Váš přístup k placení za balení jídla s sebou?

9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?

10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?

11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?

12. Máte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (pokrmy z čerstvých surovin organického původu, s vysokými hygienickými strandardy příravy, bez použití chemických látek a konzervantů, bez použití nezdravých cukrů, bez použití nezdravých tuků, bez použití nezdravých bílkovin, s vitamíny a minerály, vyváženého nutričního složení)?

13. Proč nemáte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (lze vybrat více možností)?

14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?

16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?

17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?

18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?

19. Měli byste zájem stát se registrovaným zákazníkem a každý týden obdržet aktuální polední menu se slevovým kódem k uplatnění na dané menu?

20. Jakého jste pohlaví?

21. Do jaké věkové kategorie spadáte?

22. Jaký je váš současný status (lze vybrat více možností)?

23. Jaký je váš celkový čistý měsíční příjem?

24. V jakém regionu ČR současně bydlíte (dočasně či trvale)?

25. Stravujete se v rámci nějaké diety (systém stravování podepřený názorem či filozofí, vedoucí k nějakému účelu)?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Citace

Topinka, A.Marketingový výzkum stravovacích preferencí obyvatel v Praze a okolí (výsledky průzkumu), 2016. Dostupné online na https://marketingovy-vyzkum-stravova.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.