Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Smyslem tohoto dotazníku je zjistit jaké stravovací preference mají obyvatelé, kteří jsou dočasnými či trvalými obyvateli hlavního města Prahy a středočeského kraje.
Dotazník je anonymní a jeho vyplněním souhlasíte se zpracováním Vámi poskytnutých informací pro marketingové účely. Dotazník je složen ze dvou částí. První část tothoto dotazníku se bude týkat informací o Vašich stravovacích preferencích. Drůhá část tohoto dotazníku se bude týkat informací o Vás samotných, což pomůže roztřídení Vámi poskytnutých informací.
V případě zájmu o zaslání výsledků tohoto výzkumu me prosím kontaktujte prostřednictvím e-mailu.
Mnohokrát Vám děkuji za spolupráci.
Odpovědi respondentů
1. Stravujete se někdy formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 2, ne → otázka č. 20].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
117
92,86 %
92,86 %
ne
9
7,14 %
7,14 %
2. Jak často se stravujete formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
1x – 2x týdně
64
54,24 %
50,79 %
3x – 4x týdně
28
23,73 %
22,22 %
5x – 6x týdně
20
16,95 %
15,87 %
každý den v týdnu
6
5,08 %
4,76 %
3. Které z denních jídel takto kupujete (případně byste rád kupoval/a) mimo domov jako hotový pokrm (lze vybrat více možností)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
oběd
99
83,9 %
78,57 %
večeře
52
44,07 %
41,27 %
odpolední svačina
32
27,12 %
25,4 %
snídaně
21
17,8 %
16,67 %
dopolední svačina
18
15,25 %
14,29 %
4. Jakou částku utratíte běžně utratíte za jeden mimo domov zakoupený hotový pokrm?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
do 200 Kč
102
87,18 %
80,95 %
200 Kč – 400 Kč
11
9,4 %
8,73 %
400 Kč – 600 Kč
2
1,71 %
1,59 %
600 Kč a více
2
1,71 %
1,59 %
5. Jaký způsob stravování Vám více vyhvouje?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [jídlo na místě → otázka č. 6, jídlo s sebou → otázka č. 7, obojí, záleží na situaci → otázka č. 6].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
obojí, záleží na situaci
78
66,67 %
61,9 %
jídlo na místě
26
22,22 %
20,63 %
jídlo s sebou
13
11,11 %
10,32 %
6. Jaké prostředí Vám pro stravování na místě vyhovujte (lze vybrat více možností)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
sezení u okna s výhledem do města (např. do ulice, do parku, k řece, apod.)
76
73,08 %
60,32 %
sezení venku
69
66,35 %
54,76 %
prosvětlené
59
56,73 %
46,83 %
menší prostory
30
28,85 %
23,81 %
blízko MHD
27
25,96 %
21,43 %
větší prostory
27
25,96 %
21,43 %
možnost sledování přípravy jídel
26
25 %
20,63 %
s parkovacími místy
25
24,04 %
19,84 %
přitemnělé
17
16,35 %
13,49 %
7. Jaký přístup k balení jídla s sebou máte rádi?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
jakékoliv balení udržující teplotu a odolené vůči rozlití jídla
74
63,25 %
58,73 %
úhledné a stylové balení udržující teplotu a odolné vůči rozlití jídla
29
24,79 %
23,02 %
jakékoliv balení
14
11,97 %
11,11 %
8. Jaký je Váš přístup k placení za balení jídla s sebou?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
nevadí Vám zaplatit za balení, ale musí být kvalitní a jeho cena odpovídající
70
59,83 %
55,56 %
nechcete platit za jakékoliv balení, balení by mělo být v ceně
27
23,08 %
21,43 %
nevadí Vám platit za jakékoliv balení, je to služba navíc a rád/a ji zaplatíte
20
17,09 %
15,87 %
9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [vysoce kvalitní jídlo → otázka č. 10, kvalitní jídlo → otázka č. 10, průměrné jídlo → otázka č. 12, podprůměrné jídlo → otázka č. 20, sníte cokoliv co Vás zasytí a neotráví → otázka č. 20].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
kvalitní jídlo
66
56,41 %
52,38 %
průměrné jídlo
31
26,5 %
24,6 %
vysoce kvalitní jídlo
12
10,26 %
9,52 %
sníte cokoliv co Vás zasytí a neotráví
7
5,98 %
5,56 %
podprůměrné jídlo
1
0,85 %
0,79 %
10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
čerstvost surovin
71
91,03 %
56,35 %
výborná chuť výsledného pokrmu
61
78,21 %
48,41 %
vysoké hygienické standardy sladování a příravy
37
47,44 %
29,37 %
podpora lokálních dodavatelů při nákupu surovin
26
33,33 %
20,63 %
organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO)
12
15,38 %
9,52 %
11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano, ale jen do určité míry
69
88,46 %
54,76 %
ano ať je jakákoliv
8
10,26 %
6,35 %
ne cena by měla být stejná jako u pokrmů průměrné, podprůměrné a horší kvality
1
1,28 %
0,79 %
12. Máte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (pokrmy z čerstvých surovin organického původu, s vysokými hygienickými strandardy příravy, bez použití chemických látek a konzervantů, bez použití nezdravých cukrů, bez použití nezdravých tuků, bez použití nezdravých bílkovin, s vitamíny a minerály, vyváženého nutričního složení)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 14, ne → otázka č. 13].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
83
78,3 %
65,87 %
ne
23
21,7 %
18,25 %
13. Proč nemáte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (lze vybrat více možností)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
myslíte si, že vliv na Vaše zdraví to má, ale ne moc velký
15
65,22 %
11,9 %
zdravá strava Vám nechutná a nechcete se přemáhat
5
21,74 %
3,97 %
nemyslíte si, že to může mít vliv na Vaše zdraví
3
13,04 %
2,38 %
Vaše zdraví Vás nezajímá
1
4,35 %
0,79 %
14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 15, ne → otázka č. 16].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
50
58,82 %
39,68 %
ne
35
41,18 %
27,78 %
15. Kde se takto stravujete (vypište názvy podniků)?
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
-
Cafe imperial, restaurace naj aleji, grosseto marina
Plevel, Bruxx, Jam and Co, Yami, Hanabi, Secret of Raw
Polední menu v restauraci. (v téměř všech je alepson jedno jídlo zdravé).
Především UGO
Restaurace Alena
Restaurace Country life, jinak především doma
Restaurace Tomáše Hanáka-Zastávka Nižbor
Retro, Beta
Různě
různě
Stravuji se ve firemní jídelně 5x týdně, občas zajdeme s přítelkyní na večeři do nějaké italské restaurace, občas zajdu v týdnu na polední menu do hospody, stejně jako na výletě.
Jídlo si dávám vždy racionálního charakteru a pokud například ke kuřecím prsoum nabízí hranolky, požádám obsluhu o vařené brambory.
Takoveto standardy si vytvorim jedine doma, tim, ze si sama uvarim. Zadny podnik nemuzu kontrolovat, zda vse splnuji...
U Dubá, U šneka
ugo
Ugo
v práci
Vaření doma
Vegetárna Impala
Vegie garden, rana pakistana,
vietnamská bistra (pho viet, banh mi ba), Ugova salaterie, Loving hut, O' papas, Burrito loco
Všude možně
x
16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
zdravá strava je příliš drahá a není to ve Vašich finančních možnostech
14
40 %
11,11 %
nevíte kde si takový pokrm můžete zakoupit hotový
13
37,14 %
10,32 %
víte jak to dělat, ale nemáte čas to připravovat
11
31,43 %
8,73 %
nevíte jak to správně dělat a nemáte čas to zjišťovat
9
25,71 %
7,14 %
nevíte jak to správně dělat a nebaví Vás to zjišťovat
7
20 %
5,56 %
zdravá strava Vám nechutná a nechcete se přemáhat
4
11,43 %
3,17 %
víte jak to dělat, ale nebaví Vás to připravovat
4
11,43 %
3,17 %
17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano, navštěvovali byste ho často → otázka č. 18, ano, občas byste ho navštívili → otázka č. 18, ano, určitě byste to zkusili → otázka č. 18, ne → otázka č. 20].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano, občas byste ho navštívili
34
40,48 %
26,98 %
ano, navštěvovali byste ho často
23
27,38 %
18,25 %
ano, určitě byste to zkusili
23
27,38 %
18,25 %
ne
4
4,76 %
3,17 %
18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
do 200 Kč
54
67,5 %
42,86 %
200 Kč – 400 Kč
24
30 %
19,05 %
600 Kč a více
2
2,5 %
1,59 %
19. Měli byste zájem stát se registrovaným zákazníkem a každý týden obdržet aktuální polední menu se slevovým kódem k uplatnění na dané menu?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ano
46
57,5 %
36,51 %
ne
34
42,5 %
26,98 %
20. Jakého jste pohlaví?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
žena
74
58,73 %
58,73 %
muž
52
41,27 %
41,27 %
21. Do jaké věkové kategorie spadáte?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
15-30
83
65,87 %
65,87 %
31-45
33
26,19 %
26,19 %
46-60
10
7,94 %
7,94 %
22. Jaký je váš současný status (lze vybrat více možností)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
zaměstnaný – sedavá práce
72
57,14 %
57,14 %
zaměstnaný – práce v pohybu
31
24,6 %
24,6 %
student
29
23,02 %
23,02 %
nezaměstnaný a nestudující
9
7,14 %
7,14 %
23. Jaký je váš celkový čistý měsíční příjem?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
10 000 – 20 000
45
35,71 %
35,71 %
20 000 – 30 000
37
29,37 %
29,37 %
0 – 10 000
29
23,02 %
23,02 %
30 000 a více
15
11,9 %
11,9 %
24. V jakém regionu ČR současně bydlíte (dočasně či trvale)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Praha
85
67,46 %
67,46 %
Středočeský kraj
33
26,19 %
26,19 %
Ostatní
8
6,35 %
6,35 %
25. Stravujete se v rámci nějaké diety (systém stravování podepřený názorem či filozofí, vedoucí k nějakému účelu)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 26, ne → konec dotazníku].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ne
97
76,98 %
76,98 %
ano
29
23,02 %
23,02 %
26. V rámci jaké diety se stravujete (lze vybrat více možností)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
vegetariánská dieta
9
31,03 %
7,14 %
redukční dieta
8
27,59 %
6,35 %
jiná dieta
6
20,69 %
4,76 %
bezlepková dieta
4
13,79 %
3,17 %
veganská dieta
3
10,34 %
2,38 %
bezlaktózová dieta
2
6,9 %
1,59 %
SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA
Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!
Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.
Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3
Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5
Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 7 otázek.
Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).
6. Jaké prostředí Vám pro stravování na místě vyhovujte (lze vybrat více možností)?
odpověď sezení u okna s výhledem do města (např. do ulice, do parku, k řece, apod.):
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi snídaně na otázku 3. Které z denních jídel takto kupujete (případně byste rád kupoval/a) mimo domov jako hotový pokrm (lze vybrat více možností)?
7. Jaký přístup k balení jídla s sebou máte rádi?
odpověď jakékoliv balení udržující teplotu a odolené vůči rozlití jídla:
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi nevíte kde si takový pokrm můžete zakoupit hotový na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?
odpověď kvalitní jídlo:
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi podpora lokálních dodavatelů při nákupu surovin na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
odpověď čerstvost surovin:
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi vysoce kvalitní jídlo na otázku 9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi podpora lokálních dodavatelů při nákupu surovin na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi vysoké hygienické standardy sladování a příravy na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano, ale jen do určité míry na otázku 11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi výborná chuť výsledného pokrmu na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO) na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi 200 Kč – 400 Kč na otázku 18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?
odpověď výborná chuť výsledného pokrmu:
1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi vysoce kvalitní jídlo na otázku 9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?
11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?
odpověď ano, ale jen do určité míry:
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi podpora lokálních dodavatelů při nákupu surovin na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi vysoké hygienické standardy sladování a příravy na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO) na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi výborná chuť výsledného pokrmu na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi čerstvost surovin na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
12. Máte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (pokrmy z čerstvých surovin organického původu, s vysokými hygienickými strandardy příravy, bez použití chemických látek a konzervantů, bez použití nezdravých cukrů, bez použití nezdravých tuků, bez použití nezdravých bílkovin, s vitamíny a minerály, vyváženého nutričního složení)?
odpověď ano:
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO) na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ne na otázku 14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi nevíte kde si takový pokrm můžete zakoupit hotový na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi víte jak to dělat, ale nemáte čas to připravovat na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi zdravá strava je příliš drahá a není to ve Vašich finančních možnostech na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano, navštěvovali byste ho často na otázku 17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano, občas byste ho navštívili na otázku 17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi do 200 Kč na otázku 18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano na otázku 19. Měli byste zájem stát se registrovaným zákazníkem a každý týden obdržet aktuální polední menu se slevovým kódem k uplatnění na dané menu?
odpověď ne:
5.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi myslíte si, že vliv na Vaše zdraví to má, ale ne moc velký na otázku 13. Proč nemáte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (lze vybrat více možností)?
14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?
odpověď ano:
2.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi organický původ surovin (suroviny spadající do oblasti BIO) na otázku 10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
odpověď ne:
3.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi nevíte kde si takový pokrm můžete zakoupit hotový na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
3.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi víte jak to dělat, ale nemáte čas to připravovat na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
3.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi zdravá strava je příliš drahá a není to ve Vašich finančních možnostech na otázku 16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
Zjišťování závislostí odpovědí
Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).
1. Stravujete se někdy formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?
2. Jak často se stravujete formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?
3. Které z denních jídel takto kupujete (případně byste rád kupoval/a) mimo domov jako hotový pokrm (lze vybrat více možností)?
4. Jakou částku utratíte běžně utratíte za jeden mimo domov zakoupený hotový pokrm?
5. Jaký způsob stravování Vám více vyhvouje?
6. Jaké prostředí Vám pro stravování na místě vyhovujte (lze vybrat více možností)?
7. Jaký přístup k balení jídla s sebou máte rádi?
8. Jaký je Váš přístup k placení za balení jídla s sebou?
9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?
10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?
12. Máte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (pokrmy z čerstvých surovin organického původu, s vysokými hygienickými strandardy příravy, bez použití chemických látek a konzervantů, bez použití nezdravých cukrů, bez použití nezdravých tuků, bez použití nezdravých bílkovin, s vitamíny a minerály, vyváženého nutričního složení)?
13. Proč nemáte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (lze vybrat více možností)?
14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?
16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?
18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?
19. Měli byste zájem stát se registrovaným zákazníkem a každý týden obdržet aktuální polední menu se slevovým kódem k uplatnění na dané menu?
20. Jakého jste pohlaví?
21. Do jaké věkové kategorie spadáte?
22. Jaký je váš současný status (lze vybrat více možností)?
23. Jaký je váš celkový čistý měsíční příjem?
24. V jakém regionu ČR současně bydlíte (dočasně či trvale)?
25. Stravujete se v rámci nějaké diety (systém stravování podepřený názorem či filozofí, vedoucí k nějakému účelu)?
B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).
1. Stravujete se někdy formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?
2. Jak často se stravujete formou zakoupení hotového pokrmu mimo domov?
3. Které z denních jídel takto kupujete (případně byste rád kupoval/a) mimo domov jako hotový pokrm (lze vybrat více možností)?
4. Jakou částku utratíte běžně utratíte za jeden mimo domov zakoupený hotový pokrm?
5. Jaký způsob stravování Vám více vyhvouje?
6. Jaké prostředí Vám pro stravování na místě vyhovujte (lze vybrat více možností)?
7. Jaký přístup k balení jídla s sebou máte rádi?
8. Jaký je Váš přístup k placení za balení jídla s sebou?
9. Jakou kvalitu jídla (čerstvost a kvalita surovin, vysoké hygienické standardy při skladování a přípavě, výborná chuť výsledného pokrmu) vyhledáváte?
10. Jaké hlediska zvažujete při výběru kvaltních a vysoce kvalitních pokrmů (lze vybrat více možností)?
11. Jste ochotni za kvalitní a vysoce kvalitní pokrmy zaplatit vyšší cenu?
12. Máte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (pokrmy z čerstvých surovin organického původu, s vysokými hygienickými strandardy příravy, bez použití chemických látek a konzervantů, bez použití nezdravých cukrů, bez použití nezdravých tuků, bez použití nezdravých bílkovin, s vitamíny a minerály, vyváženého nutričního složení)?
13. Proč nemáte zájem o stravování se formou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování (lze vybrat více možností)?
14. Stravujete se formnou pokrmů spadajících do všeobených mezí zdravého stravování?
16. Proč se takto nestravujete (lze vybrat více možností)?
17. Pokud by byl v oblasti centra Prahy podnik (restaurace/bistro), který by nabízel pokrmy spadající do všeobených mezí zdravého stravování, s příjemným prostředím, nabízející chtuné pokrmy za přijatelnou cenou, navštěvovali byste ho?
18. Kolik byste byli ochotni za jeden pokrm v takovém podniku utratit?
19. Měli byste zájem stát se registrovaným zákazníkem a každý týden obdržet aktuální polední menu se slevovým kódem k uplatnění na dané menu?
20. Jakého jste pohlaví?
21. Do jaké věkové kategorie spadáte?
22. Jaký je váš současný status (lze vybrat více možností)?
23. Jaký je váš celkový čistý měsíční příjem?
24. V jakém regionu ČR současně bydlíte (dočasně či trvale)?
25. Stravujete se v rámci nějaké diety (systém stravování podepřený názorem či filozofí, vedoucí k nějakému účelu)?
C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI
Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.
Poznámky: 1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli. 2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 % 3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat. 4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.
Adam Topinka: Dobrý den, mnohokrát Vám děkuji za vyplnění dotazníku a za Váš názor. Definovat pojem zdravá strava je z mého hlediska náročné protože existují různé přístupy a názory, které se ne vždy shodují a tak vycházím z všeobecných předpokladů a při formulaci nejdu příliš do hloubky. Vycházím též z předpokladu, že někteří respondenti nebudou znát moc informací a pojmů týkající se stravování všeobecně a tak jsem to chtěl říci jaksi lidově. Smyslem dotazníku není vysvětlit co je zdravá strava, na to je zdrojů dost a každý si musí udělat vlastní názor k čemu se přikloní. Formulace v závorce mají pouze přiblížit co lze obecně očekávat v podniku nabízející "zdravou stravu". Chci tím říci, že pojmy jako nezdravé cukry, tuky a bílkoviny se i mě příčili, ale přišlo mi to jako nejsrozumitelnější pro širokou veřejnost. Např. u pojmu nezdravé tuky mám na mysli minimální konzumaci tuků obsahující nasycené a transnenasycené mastné kyseliny a konzumovat spíše tuky s obsahem mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin apod.
Fighter: Zamyslete se nad formulací otázek,už se Vám někdy rozlila třeba bageta? 12. otázka nedává smysl,ano,zajímá mě,jestli je jídlo kvalitní a nutričně hodnotné,,ale to,jestli je surovina "organická" s tím nijak nesouvisí,použití laických a nesprávných pojmů jako nezdravé cukry/tuky/bílkoviny ukazuje,že o výživě autor neví nic. Před sestavením dotazníku by bylo fajn udělat si aspoň základní přehled o tématu,než začnete psát nesmysly. Mezi módními trendy a mediální masáží a skutečnými poznatky moderní dietologie je zásadní rozdíl.