Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Maso v našem jídelníčku

Maso v našem jídelníčku

Atraktivita turistických oblastí Jeseníky a Střední Morava
Znáte Střední Moravu nebo Jeseníky? Co považujete za největší lákadla regionu?

(veřejné výsledky 12. 12.)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Tereza Langrova
Šetření:11. 03. 2014 - 18. 03. 2014
Počet respondentů:302
Počet otázek (max/průměr):17 / 15.51
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:84,8 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.02:45
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-3 PDF-4 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den, jsem student Masarykovi univerzity v Brně a chtěla bych Vás moc poprosit o anonymní vyplnění dotazníku o tom, jakou roli hraje maso v dnešní každodenní stravě. Moc mi tím pomůžete

Děkuji

Tereza Langrová

Odpovědi respondentů

1. Jste pohlaví?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena23276,82 %76,82 %  
muž7023,18 %23,18 %  

Graf

2. Váš věk je v rozmezí?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
21-3419765,67 %65,23 %  
15-205719 %18,87 %  
35 let a více4113,67 %13,58 %  
pod 15 let51,67 %1,66 %  

Graf

3. Jíte maso?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano, jím ho denněotázka č. 4, jím maso, ale nemusím jej mít každý denotázka č. 4, jím, ale nevyhledávám jejotázka č. 4, ne, jsem vegetariánotázka č. 17].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
jím maso, ale nemusím jej mít každý den18962,58 %62,58 %  
ano, jím ho denně5518,21 %18,21 %  
jím, ale nevyhledávám jej3411,26 %11,26 %  
ne, jsem vegetarián247,95 %7,95 %  

Graf

4. Jaký druh masa preferujete?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
drůbeží23484,78 %77,48 %  
rybí15455,8 %50,99 %  
hovězí14151,09 %46,69 %  
vepřové14050,72 %46,36 %  
králičí5218,84 %17,22 %  
druhy mas střídám5018,12 %16,56 %  
zvěřina3813,77 %12,58 %  
telecí165,8 %5,3 %  
jehněčí145,07 %4,64 %  
skopové93,26 %2,98 %  
konina10,36 %0,33 %  

Graf

5. Preferujete droby?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne24589,09 %81,13 %  
ano3010,91 %9,93 %  

Graf

6. Pokud preferujete droby, jaké?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nepreferuji18083,72 %59,6 %  
drůbeží2612,09 %8,61 %  
vepřové73,26 %2,32 %  
hovězí20,93 %0,66 %  

Graf

7. Jak často maso jíte?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
5x týdně10537,91 %34,77 %  
3x týdně9835,38 %32,45 %  
1x týdně3713,36 %12,25 %  
denně3311,91 %10,93 %  
nejím maso41,44 %1,32 %  

Graf

8. Jaké tepelné úpravě dáváte přednost? (maximálně 2 odpovědi)

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
maso pečené19771,12 %65,23 %  
maso grilované15656,32 %51,66 %  
maso smažené7527,08 %24,83 %  
maso dušené6222,38 %20,53 %  
maso vařené3914,08 %12,91 %  
maso nejím31,08 %0,99 %  

Graf

9. Sledujete původ masa, když si jej vybíráte?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ne10036,76 %33,11 %  
spíše ano8932,72 %29,47 %  
ano4215,44 %13,91 %  
ne4115,07 %13,58 %  

Graf

10. Jakým chovům dáváte přednost?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
preferuji chovy české17665,19 %58,28 %  
neřeším původ masa8832,59 %29,14 %  
preferuji maso ze zahraničí62,22 %1,99 %  

Graf

11. Myslíte si, že je maso pro náš jídelníček nenahraditelné?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano, hraje důležitou roli v naší výživě17162,18 %56,62 %  
ano, ale jde nahradit jinou potravinou8330,18 %27,48 %  
ne, není důležité pro náš organismus217,64 %6,95 %  

Graf

12. Jaké maso je pro náš organismus z výživového hlediska nejhodnotnější?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
rybí14654,89 %48,34 %  
hovězí8732,71 %28,81 %  
drůbeží197,14 %6,29 %  
vepřové145,26 %4,64 %  

Graf

13. Dopřejete si někdy hovězí steaky z vyzrálého masa?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne, nelákají mě9334,19 %30,79 %  
ano, mám je velice rád6724,63 %22,19 %  
ano, ale nemusím je příliš často6624,26 %21,85 %  
ještě jsem je nezkusil, ale hodlám to změnit4616,91 %15,23 %  

Graf

14. Jak propečené preferujete hovězí steaky?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nejím hovězí steaky7327,55 %24,17 %  
medium6323,77 %20,86 %  
medium - propečený5922,26 %19,54 %  
propečený4215,85 %13,91 %  
krvavý - medium238,68 %7,62 %  
krvavý51,89 %1,66 %  

Graf

15. Dáváte přednost klasické české svíčkové a guláši, nebo raději steaky?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
česká klasika13951,29 %46,03 %  
steaky12646,49 %41,72 %  
nejím maso62,21 %1,99 %  

Graf

16. Poslední otázka ohledně masa. Jíte tatarký biftek?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano13750,18 %45,36 %  
ne, nejím syrové maso11742,86 %38,74 %  
ne, ale chci jej jednou zkusit196,96 %6,29 %  

Graf

17. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
středoškolské15552,19 %51,32 %  
9531,99 %31,46 %  
základní279,09 %8,94 %  
VOŠ206,73 %6,62 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 3 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

3. Jíte maso?

  • odpověď ano, jím ho denně:
    • 5x vetší pravděpodobnost při odpovědi denně na otázku 7. Jak často maso jíte?

4. Jaký druh masa preferujete?

  • odpověď hovězí:
    • 2x vetší pravděpodobnost při odpovědi telecí na otázku 4. Jaký druh masa preferujete?

10. Jakým chovům dáváte přednost?

  • odpověď preferuji chovy české:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi spíše ano na otázku 9. Sledujete původ masa, když si jej vybíráte?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano na otázku 9. Sledujete původ masa, když si jej vybíráte?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Jste pohlaví?

2. Váš věk je v rozmezí?

3. Jíte maso?

4. Jaký druh masa preferujete?

5. Preferujete droby?

6. Pokud preferujete droby, jaké?

7. Jak často maso jíte?

8. Jaké tepelné úpravě dáváte přednost? (maximálně 2 odpovědi)

9. Sledujete původ masa, když si jej vybíráte?

10. Jakým chovům dáváte přednost?

11. Myslíte si, že je maso pro náš jídelníček nenahraditelné?

12. Jaké maso je pro náš organismus z výživového hlediska nejhodnotnější?

13. Dopřejete si někdy hovězí steaky z vyzrálého masa?

14. Jak propečené preferujete hovězí steaky?

15. Dáváte přednost klasické české svíčkové a guláši, nebo raději steaky?

16. Poslední otázka ohledně masa. Jíte tatarký biftek?

17. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Jste pohlaví?

2. Váš věk je v rozmezí?

3. Jíte maso?

4. Jaký druh masa preferujete?

5. Preferujete droby?

6. Pokud preferujete droby, jaké?

7. Jak často maso jíte?

8. Jaké tepelné úpravě dáváte přednost? (maximálně 2 odpovědi)

9. Sledujete původ masa, když si jej vybíráte?

10. Jakým chovům dáváte přednost?

11. Myslíte si, že je maso pro náš jídelníček nenahraditelné?

12. Jaké maso je pro náš organismus z výživového hlediska nejhodnotnější?

13. Dopřejete si někdy hovězí steaky z vyzrálého masa?

14. Jak propečené preferujete hovězí steaky?

15. Dáváte přednost klasické české svíčkové a guláši, nebo raději steaky?

16. Poslední otázka ohledně masa. Jíte tatarký biftek?

17. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Langrova, T.Maso v našem jídelníčku (výsledky průzkumu), 2014. Dostupné online na https://maso-v-nasem-jidelnicku.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.