Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Mexická gastronomie v ČR

Mexická gastronomie v ČR

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Lenka Syrováková
Šetření:04. 06. 2011 - 11. 06. 2011
Počet respondentů:173
Počet otázek (max/průměr):12 / 11.72
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:89,2 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.02:06
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,

prosím o pomoc při vyplnění krátkého dotazníku k mé diplomové práci, která se týká úrovně mexické gastronomie v ČR.

Děkuji mockrát

 

Bc. Lenka Syrovátková

Odpovědi respondentů

1. Navštívil/a jste někdy mexickou nebo tex-mex restauraci?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 2, neotázka č. 3].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano12974,57 %74,57 %  
ne4425,43 %25,43 %  

Graf

2. Byl/a jste spokojen/a s jídlem?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano12596,9 %72,25 %  
ne43,1 %2,31 %  

Graf

3. Preferujete možnost přiostřit si pokrm sami, pomocí pikantních omáček, které Vám naservírují spolu s jídlem?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano13980,35 %80,35 %  
ne2313,29 %13,29 %  
nevím116,36 %6,36 %  

Graf

4. Máte rádi mexickou gastronomii a mexická tradiční jídla (burritos, quesadillas, flautas, tacos...)?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano13578,03 %78,03 %  
nevím2514,45 %14,45 %  
ne137,51 %7,51 %  

Graf

5. Máte rádi pikantní jídlo?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano13779,19 %79,19 %  
ne3620,81 %20,81 %  

Graf

6. Máte zájem o to, aby Vám byly předkládány pokrmy z čerstvých surovin (čerstvě připravené tortilly, salsy z čerstvých chilli papriček, rajčat, bylinek…)?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano17098,27 %98,27 %  
nevím21,16 %1,16 %  
ne10,58 %0,58 %  

Graf

7. Umíte si představit, že byste finančně lépe ohodnotil/a jídlo, které je připravené z čerstvých a kvalitních surovin?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano16092,49 %92,49 %  
ne137,51 %7,51 %  

Graf

8. Pokud jdete na běžný oběd do restaurace, upřednostňujete

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
záleží na okolnostech, jídla střídám12975 %74,57 %  
spíše hotová jídla (hotovky)2413,95 %13,87 %  
spíše minutky1911,05 %10,98 %  

Graf

9. Co je pro Vás při výběru podniku, do kterého jdete na večeři/oběd, rozhodující?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
dobré jídlo14585,8 %83,82 %  
ochota a profesionalita personálu10461,54 %60,12 %  
čistota prostředí8751,48 %50,29 %  
čerstvé suroviny8147,93 %46,82 %  
cena7343,2 %42,2 %  
autenticita prostředí3621,3 %20,81 %  

Graf

10. Když jdete, nebo když byste šli, do mexické restaurace, preferujete autenticitu prostředí – dekorace, hudba, oblečení?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano10158,38 %58,38 %  
nevím3721,39 %21,39 %  
ne3520,23 %20,23 %  

Graf

11. Jste

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena12371,1 %71,1 %  
muž5028,9 %28,9 %  

Graf

12. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání - škola

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vysoká škola11063,58 %63,58 %  
střední škola s maturitou5632,37 %32,37 %  
střední odborné učiliště42,31 %2,31 %  
základní škola31,73 %1,73 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Nebyly nalezeny žádné zajímavé souvislosti mezi odpovědmi.

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Navštívil/a jste někdy mexickou nebo tex-mex restauraci?

2. Byl/a jste spokojen/a s jídlem?

3. Preferujete možnost přiostřit si pokrm sami, pomocí pikantních omáček, které Vám naservírují spolu s jídlem?

4. Máte rádi mexickou gastronomii a mexická tradiční jídla (burritos, quesadillas, flautas, tacos...)?

5. Máte rádi pikantní jídlo?

6. Máte zájem o to, aby Vám byly předkládány pokrmy z čerstvých surovin (čerstvě připravené tortilly, salsy z čerstvých chilli papriček, rajčat, bylinek…)?

7. Umíte si představit, že byste finančně lépe ohodnotil/a jídlo, které je připravené z čerstvých a kvalitních surovin?

8. Pokud jdete na běžný oběd do restaurace, upřednostňujete

9. Co je pro Vás při výběru podniku, do kterého jdete na večeři/oběd, rozhodující?

10. Když jdete, nebo když byste šli, do mexické restaurace, preferujete autenticitu prostředí – dekorace, hudba, oblečení?

11. Jste

12. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání - škola

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Navštívil/a jste někdy mexickou nebo tex-mex restauraci?

2. Byl/a jste spokojen/a s jídlem?

3. Preferujete možnost přiostřit si pokrm sami, pomocí pikantních omáček, které Vám naservírují spolu s jídlem?

4. Máte rádi mexickou gastronomii a mexická tradiční jídla (burritos, quesadillas, flautas, tacos...)?

5. Máte rádi pikantní jídlo?

6. Máte zájem o to, aby Vám byly předkládány pokrmy z čerstvých surovin (čerstvě připravené tortilly, salsy z čerstvých chilli papriček, rajčat, bylinek…)?

7. Umíte si představit, že byste finančně lépe ohodnotil/a jídlo, které je připravené z čerstvých a kvalitních surovin?

8. Pokud jdete na běžný oběd do restaurace, upřednostňujete

9. Co je pro Vás při výběru podniku, do kterého jdete na večeři/oběd, rozhodující?

10. Když jdete, nebo když byste šli, do mexické restaurace, preferujete autenticitu prostředí – dekorace, hudba, oblečení?

11. Jste

12. Vaše nejvyšší dosažené vzdělání - škola

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Syrováková, L.Mexická gastronomie v ČR (výsledky průzkumu), 2011. Dostupné online na https://mexicka-gastronomie-v-cr.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.