Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Moderní zařízení v gastronomii

Moderní zařízení v gastronomii

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Ondrej Svicka
Šetření:23. 03. 2013 - 30. 03. 2013
Počet respondentů:79
Počet otázek (max/průměr):8 / 8
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:96,1 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.01:00
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,
jmenuji se Ondřej Svíčka, jsem studentem Obchodní akademie a Hotelové školy v Havlíčkově Brodě. Chtěl bych Vás oslovit o vyplnění dotazníků na téma Moderní zařízení v kuchyni. Tento dotazník je anonymní a nezabere víc jak 5minut, Vaše odpovědi vyhodnotím a použiji ke své závěrečné maturitní práci. Zakroužkujte odpovědi nebo odpověd vypište na vymezené místo.

Odpovědi respondentů

1. Vaše pohlaví:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena5670,89 %70,89 %  
muž2329,11 %29,11 %  

Graf

2. Věk:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
do 254759,49 %59,49 %  
25 - 352025,32 %25,32 %  
35 - 45911,39 %11,39 %  
45 - 5533,8 %3,8 %  

Graf

3. Dosažené vzdělání:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
3240,51 %40,51 %  
2835,44 %35,44 %  
1113,92 %13,92 %  
VOŠ810,13 %10,13 %  

Graf

4. V součastné době:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
student (středoškolák, vysokoškolak)4962,03 %62,03 %  
pracující2734,18 %34,18 %  
nezaměstnaný33,8 %3,8 %  

Graf

5. Vaříte si doma?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano, velmi často4962,03 %62,03 %  
Pouze o víkendech2430,38 %30,38 %  
Ne, na přípravu jídel nemám čas67,59 %7,59 %  

Graf

6. Využíváte v kuchyni moderní zařízení? (výběr z více možností)

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
mikrovlnou troubu5974,68 %74,68 %  
ruční, nebo větší robotické elektrické šlehače5873,42 %73,42 %  
kávovar3848,1 %48,1 %  
indukční sporák s troubou (sklokeramická deska)3544,3 %44,3 %  
kombinovaný sporák (plynový s elektrickou troubou)3240,51 %40,51 %  
jiné (elektrické pánve1518,99 %18,99 %  

Graf

7. Jaký preferujete tepelný zdroj?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Elektrika4658,23 %58,23 %  
Plyn3341,77 %41,77 %  

Graf

8. Z jakých surovin jídlo připravujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Převážne z čerstvých surovin5974,68 %74,68 %  
Pouze z čerstvých surovin1417,72 %17,72 %  
Čerstvé suroviny využívám jen velmi zřídka56,33 %6,33 %  
Převážně využívám různých polotvarů a předpřipravených surovin11,27 %1,27 %  

Graf

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 2 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

2. Věk:

  • odpověď do 25:
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi na otázku 3. Dosažené vzdělání:

4. V součastné době:

  • odpověď student (středoškolák, vysokoškolak):
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi na otázku 3. Dosažené vzdělání:

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Vaše pohlaví:

2. Věk:

3. Dosažené vzdělání:

4. V součastné době:

5. Vaříte si doma?

6. Využíváte v kuchyni moderní zařízení? (výběr z více možností)

7. Jaký preferujete tepelný zdroj?

8. Z jakých surovin jídlo připravujete?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Vaše pohlaví:

2. Věk:

3. Dosažené vzdělání:

4. V součastné době:

5. Vaříte si doma?

6. Využíváte v kuchyni moderní zařízení? (výběr z více možností)

7. Jaký preferujete tepelný zdroj?

8. Z jakých surovin jídlo připravujete?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Citace

Svicka, O.Moderní zařízení v gastronomii (výsledky průzkumu), 2013. Dostupné online na https://moderni-zarizeni-v-gastronom.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.