Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Volám sa Barbora Krausová, študujem tretí ročník Provozně ekonomickej fakulty MENDELU v Brně, obor Management cestovního ruchu. Touto cestou by som Vás chcela požiadať o vyplnenie dotazníka k mojej bakalárskej práci na tému Motívy a postoje hosťov českých reštaurácií k prepitnému. Budem veľmi vďačná za každú odpoveď. Dotazník je úplne anonymný a jeho vyplnenie Vám zaberie maximálne 10 minút.
Keďže je dotazník cielený na hosťov českých reštaurácii, všetky otázky sú v českom jazyku.
Vopred Vám ďakujem za odpovede.
Odpovědi respondentů
1. Jak často se průměrně stravujete v restauračních zařízeních?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
2krát až 3krát do měsíce
48
36,36 %
36,36 %
Méně než 1krát do měsíce
42
31,82 %
31,82 %
Několikrát týdně
24
18,18 %
18,18 %
1krát do týdne
18
13,64 %
13,64 %
2. Zanechali jste někdy při návštěvě restaurace obsluze spropitné?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano → otázka č. 3, Ne → otázka č. 12].
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Ano
128
96,97 %
96,97 %
Ne
4
3,03 %
3,03 %
3. Spropitné obsluze v restauračním zařízení nechávám přibližně
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
V 76-100 % případech
77
60,16 %
58,33 %
V 0-25 % případech
28
21,88 %
21,21 %
V 51-75 % případech
17
13,28 %
12,88 %
V 26-50 % případech
6
4,69 %
4,55 %
4. Spropitné v restauračním zařízení nechávám, protože
Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi na dané škále.
Automatizované zpracování této otázky zatím není podporováno, odpovědi je nutné zpracovat "ručně" na základě exportu surových dat (xls/xlsx/csv apod.)
5. Seřaďte následující typy restauračních zařízení podle toho, jak často jste zvyklí je navštěvovat (1 nejčastěji – 5 nejméně často)
Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi na dané škále.
Podotázka
Průměr
Rozptyl
Restaurace (klasická obslužná se širokým sortimentem pokrmů)
1.539
0.795
Samoobslužná restaurace
3.563
1.605
Motorest
4.586
0.571
Bistro/ fast food
2.953
1.529
Bufet
3.688
1.309
6. Označte, kolik procent z účtu jste zvyklí přibližně dávat v následujících typech provozoven
Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi na dané škále.
Automatizované zpracování této otázky zatím není podporováno, odpovědi je nutné zpracovat "ručně" na základě exportu surových dat (xls/xlsx/csv apod.)
7. Za společenský standard při zanechaní spropitného v restauračním zařízení považuji
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
5-10 % z účtu
91
71,09 %
68,94 %
11-15 % z účtu
19
14,84 %
14,39 %
Méně než 5 % z účtu
11
8,59 %
8,33 %
16-20 % z účtu
6
4,69 %
4,55 %
Více než 20 % z účtu
1
0,78 %
0,76 %
8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi na dané škále.
Automatizované zpracování této otázky zatím není podporováno, odpovědi je nutné zpracovat "ručně" na základě exportu surových dat (xls/xlsx/csv apod.)
9. Při rozhodovaní se o výšce spropitného, jsem zvyklý výši účtu zaokrouhlovat na desítky směrem nahoru.
Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „souhlasím”, „spíše souhlasím”, „nevím”, „spíše nesouhlasím” a „nesouhlasím”.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
souhlasím
90
70,31 %
68,18 %
spíše souhlasím
28
21,88 %
21,21 %
spíše nesouhlasím
5
3,91 %
3,79 %
nevím
4
3,13 %
3,03 %
nesouhlasím
1
0,78 %
0,76 %
10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi na dané škále.
Podotázka
Průměr
Rozptyl
Typ restauračního zařízení
3.344
1.944
Výše účtu
3.391
1.519
Způsob platby (hotovost, karta)
2.93
2.253
Moje aktuální finanční situace
3.133
2.037
Frekvence mých návštěv v dané restauraci
2.813
1.855
Počet lidí, se kterými jsem navštívil restauraci
2.156
1.804
Počet lidí, za které platím účet
2.375
2.078
Příležitost/osoby, kvůli kterým jsem v restauraci (oběd s přáteli, večeře s partnerem, oslava...)
2.648
2.056
Chování a příjemnost obsluhy
4.156
2.022
Pozornost a ochota obsluhy
4.18
2.054
Rychlost obsluhy
3.914
1.813
Vzhled obsluhy
2.945
1.614
Pohlaví obsluhy
2.102
1.857
Obsluha je můj známý
2.773
2.285
Vzhled jídla
3.406
1.319
Chuť jídla
4.008
1.867
Poměr ceny a kvality obdržených služeb
3.891
2.051
Atmosféra restaurace
3.516
1.437
Čistota restaurace
3.797
1.662
Zařízení restaurace
3.289
1.315
Den v týdnu (pracovní den, víkend)
1.891
1.816
Část dne (ráno, poledne, večer)
1.938
1.699
Počasí
1.727
1.73
Používání alkoholických nápojů
2.094
1.866
Moje nálada pří návštěvě restaurace
2.758
1.84
11. Jaké jiné faktory mají na Vás vliv při rozhodovaní se o výšce spropitného?
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.
Aktuální finanční situace
Dělám to hlavně proto, že mi to přijde správné. Akorát je blbé, že člověk nemá jistotu, že spropitné opravdu připadne obsluze...
dříve jsem ze zásady nedával spropitné v zařízeních, kde se kouřilo
Jednoduše - nechceme se patlat s drobnými. Na druhou stranu, jsou situace, kdy si číšník nezaslouží NIC, a na ta HRA, kterou hrají s nekonečně dlouhým hledáních drobných na zpět, jen potvrzuje že by zasloužili přetáhnout hadrem a vyhodit z pracovního poměru.
Jsem pro zavedení "coperto e pane", tedy fixní účtované a daněné položky za jednorázový obrus, obsluhu, karafu s vodou na stole "zdarma" a ošatku s pečivem. To by měl být standard a ne se handrkovat o drobné.
nejradši bych si to nechala vrátit do koruny ale je to trapné
Prezentování pokrmů a nápojů. To se týká tzv. vysoké obsluhy.
Především chování a ochota obsluhy a kvalita objednaných pokrmů a nápojů.
Spropitné dávám vždy, i kdyby jídlo bylo děsivé a obsluha strašná. Bylo by mě trapné, nechat si drobné nechat vyskládat do koruny (a taky jako hospodský vím, že o drobné je nouze, ale to ví asi jen obchodník, blebs určitě ne). Drobné nechávám taky i krámě, na pumpě a tak podobně. Není to nic proti ničemu, a obsluhu to asi vždy potěší, že jim tam pár korunek zbude. Na vojně jsem byl na důstojnickém klubu a i s toho malého spropitného bylo na cigára a pivo. To asi už se dneska nedá pochopit. V době kreditních karet a pod. Vzhůru k lepším zítřkům!
U mě fakt obecně spokojenost. Pokud jsem nespokojen, tak si nechám vrátit do poslední koruny, i kdyby útrata činila 127 Kč a platil bych pětistovkou.
Velikost poprsí obsluhy
Vlídnost a nálada obsluhy - 5
Výše ceny (tedy možnost zaokrouhlení).
zanechávám vždy, a vždy počítám 10% ceny... když jsem byla vyloženě nespokojená s obsluhou, nechám kolem 5%. Tam kde není obsluha, spropitné nenechávám.
12. Moje pohlaví je
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Žena
90
68,18 %
68,18 %
Muž
42
31,82 %
31,82 %
13. Pocházím z
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Hlavní město Praha
37
28,03 %
28,03 %
Moravskoslezký kraj
14
10,61 %
10,61 %
Jihomoravský kraj
12
9,09 %
9,09 %
Středočeský kraj
11
8,33 %
8,33 %
Ústecký kraj
10
7,58 %
7,58 %
Královohradecký kraj
9
6,82 %
6,82 %
Olomoucký kraj
7
5,3 %
5,3 %
Pardubický kraj
7
5,3 %
5,3 %
Plzeňský kraj
7
5,3 %
5,3 %
Vysočina
7
5,3 %
5,3 %
Zlínsky kraj
4
3,03 %
3,03 %
Jihočeský kraj
3
2,27 %
2,27 %
Liberecký kraj
2
1,52 %
1,52 %
Karlovarský kraj
2
1,52 %
1,52 %
14. Můj věk je
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
24-30 let
59
44,7 %
44,7 %
19-23 let
35
26,52 %
26,52 %
31-40 let
20
15,15 %
15,15 %
41-50 let
7
5,3 %
5,3 %
51-60 let
5
3,79 %
3,79 %
Do 18 let
4
3,03 %
3,03 %
61-70 let
2
1,52 %
1,52 %
15. Moje nejvyšší ukončené vzdělání je
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Středoškolské
67
50,76 %
50,76 %
Vysokoškolské
58
43,94 %
43,94 %
Základní, výuční
7
5,3 %
5,3 %
16. Moje převažující ekonomická aktivita je
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Zaměstnanec
74
56,06 %
56,06 %
Student
32
24,24 %
24,24 %
Mateřská/rodičovská dovolená
10
7,58 %
7,58 %
OSVČ
9
6,82 %
6,82 %
Důchodce
4
3,03 %
3,03 %
Nezaměstnaný
3
2,27 %
2,27 %
17. Můj průměrný čistý měsíční příjem je
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
10 001 Kč-20 000 Kč
41
31,06 %
31,06 %
Do 10 000 Kč
35
26,52 %
26,52 %
20 001 Kč-30 000 Kč
33
25 %
25 %
30 001 Kč-40 000 Kč
14
10,61 %
10,61 %
Nad 40 000 Kč
9
6,82 %
6,82 %
18. Jestli máte něco, čím byste mi chtěli přispět v mém výzkumu, neváhejte mi napsat Vaše připomínky.
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.
Hodně štěstí :)
Můj bratranec je hamoun, sice disponuje několika miliony, ale spropitné nedává. Když jsem se ptal proč, tak odvětil, že to nemusí. To mi připomíná současného premiera, prostě urvat se musí všechno, co se dá. Takový já nejsem, zase ale nejsem dobroser, který zachraňuje celý svět. Ideální je, když se každý postará sám o sebe.
Nepracuji, tudíž nemám příjem. To by mohlo být také jako možnost.
Spropitné většinou dávám, ale ráda bych se odnaučila ho dávat. Spropitné neuznávám - od toho má řádně platit zaměstnavatel své zaměstnance.
Bohužel je to někdy takový společenský tlak, že něco navíc dám.
Úplně nejhlavnější je chování obsluhy.
v otazce 17 jsem vedome lhal, tutu informaci si nechavam pro sebe
SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA
Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!
Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.
Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3
Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5
Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 5 otázek.
Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).
3. Spropitné obsluze v restauračním zařízení nechávám přibližně
odpověď V 76-100 % případech:
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Chci zapůsobit na obsluhu=Spíše ano na otázku 4. Spropitné v restauračním zařízení nechávám, protože
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Pohlaví obsluhy=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
4. Spropitné v restauračním zařízení nechávám, protože
odpověď Chci odměnit obsluhu za poskytnutý servis=Ano:
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Bistro/ fast food=5-10 % na otázku 6. Označte, kolik procent z účtu jste zvyklí přibližně dávat v následujících typech provozoven
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Počet lidí, se kterými jsem navštívil restauraci=4 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Chci vyjádřit celkovou spokojenost se všemi poskytnutými službami v době návštěvy restaurace=Ano:
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Část dne (ráno, poledne, večer)=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Den v týdnu (pracovní den, víkend)=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
6. Označte, kolik procent z účtu jste zvyklí přibližně dávat v následujících typech provozoven
odpověď Motorest=<5 %:
1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Restaurace (klasická obslužná se širokým sortimentem pokrmů)=<5 % na otázku 6. Označte, kolik procent z účtu jste zvyklí přibližně dávat v následujících typech provozoven
8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
odpověď 501-750 Kč=11-25 Kč:
5.2x vetší pravděpodobnost při odpovědi 751-1000 Kč=11-25 Kč na otázku 8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
5x vetší pravděpodobnost při odpovědi Nad 1000 Kč=11-25 Kč na otázku 8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
odpověď 751-1000 Kč=11-25 Kč:
7.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Nad 1000 Kč=11-25 Kč na otázku 8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
odpověď 751-1000 Kč=51-99 Kč:
2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi 501-750 Kč=51-99 Kč na otázku 8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
odpověď Do 150 Kč=11-25 Kč:
1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Bistro/ fast food=5-10 % na otázku 6. Označte, kolik procent z účtu jste zvyklí přibližně dávat v následujících typech provozoven
odpověď Do 150 Kč=Do 10 Kč:
2.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi 151-300 Kč=Do 10 Kč na otázku 8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
2.2x vetší pravděpodobnost při odpovědi 301-500 Kč=Do 10 Kč na otázku 8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Čistota restaurace=5:
2.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Zařízení restaurace=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Den v týdnu (pracovní den, víkend)=1:
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Část dne (ráno, poledne, večer)=1 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Moje nálada pří návštěvě restaurace=1 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Den v týdnu (pracovní den, víkend)=5:
10.2x vetší pravděpodobnost při odpovědi Část dne (ráno, poledne, večer)=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Chování a příjemnost obsluhy=1:
7.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi Pozornost a ochota obsluhy=1 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
7.2x vetší pravděpodobnost při odpovědi Chuť jídla=1 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
7.2x vetší pravděpodobnost při odpovědi Rychlost obsluhy=1 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Chování a příjemnost obsluhy=5:
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi Atmosféra restaurace=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Chuť jídla=5:
1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Vzhled jídla=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Počet lidí, se kterými jsem navštívil restauraci=1:
2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi Méně než 5 % z účtu na otázku 7. Za společenský standard při zanechaní spropitného v restauračním zařízení považuji
odpověď Pohlaví obsluhy=1:
1.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Vzhled obsluhy=1 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Používání alkoholických nápojů=1:
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Méně než 5 % z účtu na otázku 7. Za společenský standard při zanechaní spropitného v restauračním zařízení považuji
odpověď Pozornost a ochota obsluhy=1:
7.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi Chování a příjemnost obsluhy=1 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
6.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Chuť jídla=1 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
6.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Rychlost obsluhy=1 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
6.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Počasí=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
odpověď Pozornost a ochota obsluhy=5:
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi Atmosféra restaurace=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi Rychlost obsluhy=5 na otázku 10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
Zjišťování závislostí odpovědí
Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).
1. Jak často se průměrně stravujete v restauračních zařízeních?
2. Zanechali jste někdy při návštěvě restaurace obsluze spropitné?
3. Spropitné obsluze v restauračním zařízení nechávám přibližně
4. Spropitné v restauračním zařízení nechávám, protože
5. Seřaďte následující typy restauračních zařízení podle toho, jak často jste zvyklí je navštěvovat (1 nejčastěji – 5 nejméně často)
6. Označte, kolik procent z účtu jste zvyklí přibližně dávat v následujících typech provozoven
7. Za společenský standard při zanechaní spropitného v restauračním zařízení považuji
8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
9. Při rozhodovaní se o výšce spropitného, jsem zvyklý výši účtu zaokrouhlovat na desítky směrem nahoru.
10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
12. Moje pohlaví je
13. Pocházím z
14. Můj věk je
15. Moje nejvyšší ukončené vzdělání je
16. Moje převažující ekonomická aktivita je
17. Můj průměrný čistý měsíční příjem je
B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).
1. Jak často se průměrně stravujete v restauračních zařízeních?
2. Zanechali jste někdy při návštěvě restaurace obsluze spropitné?
3. Spropitné obsluze v restauračním zařízení nechávám přibližně
4. Spropitné v restauračním zařízení nechávám, protože
5. Seřaďte následující typy restauračních zařízení podle toho, jak často jste zvyklí je navštěvovat (1 nejčastěji – 5 nejméně často)
6. Označte, kolik procent z účtu jste zvyklí přibližně dávat v následujících typech provozoven
7. Za společenský standard při zanechaní spropitného v restauračním zařízení považuji
8. Při následujících výších účtu jsem zvyklý nechávat spropitné ve výšce
9. Při rozhodovaní se o výšce spropitného, jsem zvyklý výši účtu zaokrouhlovat na desítky směrem nahoru.
10. Ohodnoťte následující faktory podle toho, jak moc na Vás působí při rozhodovaní se o výšce zanechaného spropitného v restauračním zařízení (1=velmi malý vliv, 5=velmi vysoký vliv)
12. Moje pohlaví je
13. Pocházím z
14. Můj věk je
15. Moje nejvyšší ukončené vzdělání je
16. Moje převažující ekonomická aktivita je
17. Můj průměrný čistý měsíční příjem je
C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI
Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.
Poznámky: 1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli. 2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 % 3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat. 4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.