Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Mykotoxiny a bakterie v potravinách
Mykotoxiny a bakterie v potravinách
→ Hrajete nebo byste rádi hráli nějakou kolektivní hru? ←
(veřejné výsledky, cca 1 minuta)
Základní údaje o provedeném průzkumu
Autor průzkumu: | Patrik Pollák |
---|---|
Šetření: | 02. 03. 2017 - 16. 03. 2017 |
Počet respondentů: | 100 |
Počet otázek (max/průměr): | 14 / 13.45 |
Použité ochrany: | žádné |
Zobrazení otázek: | celý dotazník najednou |
Návratnost dotazníků: | 79,5 % |
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník). | |
Průměrná doba vyplňování: | 00.02:04 |
odpovědi & grafy segmentace závislosti zdroje dotazník citovat |
Úvodní informace zveřejněné respondentům
Vážení respondenti,
Jmenuji se Patrik Pollák a jsem studentem posledního ročníku oboru diplomovaný farmaceutický asistent na Vyšší odborné škole zdravotnické v Ústí nad Labem. Tímto bych Vás chtěl poprosit o vyplnění krátkého dotazníku k mé absolventské práci na téma: „Nejvýznamnější zástupci mykotoxinů a bakterií v potravinách“. Dotazník je anonymní. Předem děkuji za vyplnění a Váš čas.
Odpovědi respondentů
1. Vaše pohlaví:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Žena | 67 | 67 % | 67 % |
Muž | 33 | 33 % | 33 % |
2. Kolik je Vám let?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
18-26 let | 54 | 54 % | 54 % |
27-40 let | 27 | 27 % | 27 % |
41-50 let | 9 | 9 % | 9 % |
Více než 50 let | 7 | 7 % | 7 % |
méně než 18 | 3 | 3 % | 3 % |
3. Jaké je Vaše vzdělání?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Střední s maturitou | 46 | 46 % | 46 % |
Vysokoškolské | 31 | 31 % | 31 % |
Vyšší odborné | 10 | 10 % | 10 % |
Základní | 8 | 8 % | 8 % |
Střední odborné učiliště | 3 | 3 % | 3 % |
Střední odborné | 2 | 2 % | 2 % |
4. Zajímáte se o původ, skladování a složení potravin?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano, zajímám se. | 72 | 72 % | 72 % |
Ne, nezajímám se. | 28 | 28 % | 28 % |
5. Znáte pojem mykotoxiny (tj. toxické produkty plísní)?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano | 69 | 69 % | 69 % |
ne | 31 | 31 % | 31 % |
6. Viděli jste někdy v obchodě plesnivé ovoce, zeleninu, maso nebo jiné potraviny?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano | 93 | 93 % | 93 % |
Ne | 7 | 7 % | 7 % |
7. Jaké druhy potravin jsou ve vašem obchodě nejvíce kazivé ? Uveďte konkrétní druh (např. jablka).
Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
rajčata | 6 | 6 % | 6 % |
jahody | 5 | 5 % | 5 % |
mandarinky | 5 | 5 % | 5 % |
Papriky | 4 | 4 % | 4 % |
banány | 4 | 4 % | 4 % |
nevím | 3 | 3 % | 3 % |
maso | 3 | 3 % | 3 % |
Ovoce | 2 | 2 % | 2 % |
brambory | 2 | 2 % | 2 % |
sýry | 2 | 2 % | 2 % |
ostatní odpovědi | 64 | 64 % | 64 % |
8. Kupujete někdy potraviny s prošlou dobou minimální trvanlivosti v akci?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ne. | 64 | 64 % | 64 % |
Ano občas. | 34 | 34 % | 34 % |
Ano často. | 2 | 2 % | 2 % |
9. Konzervujete, nakládáte, zavařujete nebo jinak uchováváte potraviny za účelem prodloužení jejich poživatelnosti?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ne | 53 | 53 % | 53 % |
Ano | 47 | 47 % | 47 % |
10. Jakým způsobem konzervujete potraviny ? Vypište.
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
zavařování | 5 | 11,11 % | 5 % |
zavařujeme | 2 | 4,44 % | 2 % |
mražení | 2 | 4,44 % | 2 % |
počítá se, když je hodím do mrazáku? | 1 | 2,22 % | 1 % |
nakupuji denne, tzn. ze konverzace neni treba | 1 | 2,22 % | 1 % |
Mražením. | 1 | 2,22 % | 1 % |
Lednice | 1 | 2,22 % | 1 % |
mrazák | 1 | 2,22 % | 1 % |
suším - v sušičce ovoce (ovoce, bylinky), mrazím - rychlým zmrazením (hotová jídla, polotovary, maso, přebytky zeleniny či ovoce), nakládám + steriluji (okurky), zavařuji džemy (uvařenou zavařeninu plním do lahví s přidáním lžíce pálenky a uchovávám v chladu) | 1 | 2,22 % | 1 % |
Normálním | 1 | 2,22 % | 1 % |
ostatní odpovědi | 29 | 64,44 % | 29 % |
11. Jak zacházíte s částečně zkaženou potravinou?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Vyhodím ji do odpadu nebo do kompostu celou | 77 | 77 % | 77 % |
Odkrojím/odstraním zkaženou část potraviny | 23 | 23 % | 23 % |
12. Nakupujete:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Potraviny běžné nebo s delší dobou trvanlivosti | 89 | 89 % | 89 % |
Bio potraviny k rychlé spotřebě | 11 | 11 % | 11 % |
13. Trpíte nebo jste trpěli zažívacím nebo jiným závažnějším onemocněním způsobeným kontaminovanou potravou? Pokud ano, vypište jakým.
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ne | 81 | 81 % | 81 % |
Střevní chřipka | 1 | 1 % | 1 % |
prujem, kapacka, dehydratace | 1 | 1 % | 1 % |
Salmonelóza | 1 | 1 % | 1 % |
Jako sračka? | 1 | 1 % | 1 % |
občas jsem se z něčeho posral, ale bez konkrétní znalosti příčiny | 1 | 1 % | 1 % |
moc prdim někdy | 1 | 1 % | 1 % |
krevety | 1 | 1 % | 1 % |
Zvracení, průjem. | 1 | 1 % | 1 % |
únava, nechutenství, nevolnost, zvracení, tlak pod pravými žebry, tmavá moč (2 dny) | 1 | 1 % | 1 % |
mykoza | 1 | 1 % | 1 % |
mléčné výrobky | 1 | 1 % | 1 % |
průjem | 1 | 1 % | 1 % |
Průjmík | 1 | 1 % | 1 % |
Zvracení, průjem. otrava | 1 | 1 % | 1 % |
šílený průjem po zkažené majonéze, pomazánce, rybí pomazánce, | 1 | 1 % | 1 % |
zánět žaludku | 1 | 1 % | 1 % |
Akutní zánět žaludku a střev | 1 | 1 % | 1 % |
za dobu mého života to bylo hodně případů z rozmanitých důvodů, takže to vypsat nelze | 1 | 1 % | 1 % |
průjem, zvracení | 1 | 1 % | 1 % |
14. Jaký vliv má na Vás reklama v televizi nebo v letáku?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Neovlivňuje mě, nakupuji podle sebe nebo co je dobré | 51 | 51 % | 51 % |
Nesleduji reklamy. | 31 | 31 % | 31 % |
Ovlivňuje mé rozhodování při nákupu potravin | 18 | 18 % | 18 % |
Citace
Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko
Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.