Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Názor veřejnosti na úroveň a kvalitu služeb v oblasti stravovacích a u

Názor veřejnosti na úroveň a kvalitu služeb v oblasti stravovacích a u

Víte, že... můžete dotazníky vyplňovat i pomocí mobilních aplikací?
K dispozici jsou aplikace pro iPhone, iPad a Android.

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Petra Siwková
Šetření:19. 10. 2013 - 30. 10. 2013
Počet respondentů:20
Počet otázek (max/průměr):17 / 17
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:34,4 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.08:56
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

tento dotazník jsem vložila v rámci své diplomové práce, jedná se o Olomoucký kraj - názor veřejnosti na úroveń a kvalitu stravovacích a ubytovacích služeb v Olomouckém kraji - tzn. Olomouc, Přerov, Postějov, Jeseník a Šumperk. Děkuji za vyplnění :)

Odpovědi respondentů

použijte známkování jako ve škole

1. Jak hodnotíte celkovou úroveň kvality služeb gastronomických zařízení? 1 2 3 4 5

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
31365 %65 %  
2420 %20 %  
4315 %15 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o jeden extrém z každé strany - odpovědí je však příliš málo na to, aby z nich šlo cokoli vyvozovat:

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.94
Minimum:2
Maximum:4
Variační rozpětí:2
Rozptyl:0.29
Směrodatná odchylka:0.54
Medián:3
Modus:3

Graf

2. Jak hodnotíte odbornost a profesionalitu personálu v gastron. zařízeních? 1 2 3 4 5

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
3945 %45 %  
4840 %40 %  
2315 %15 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o jeden extrém z každé strany - odpovědí je však příliš málo na to, aby z nich šlo cokoli vyvozovat:

Statistická polohaHodnota
Průměr:3.28
Minimum:2
Maximum:4
Variační rozpětí:2
Rozptyl:0.45
Směrodatná odchylka:0.67
Medián:3
Modus:3

Graf

3. Jak hodnotíte chování a vstřícnost personálu v gastronomických zařízeních? 1 2 3 4 5

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
31155 %55 %  
2735 %35 %  
515 %5 %  
115 %5 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o jeden extrém z každé strany - odpovědí je však příliš málo na to, aby z nich šlo cokoli vyvozovat:

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.61
Minimum:2
Maximum:3
Variační rozpětí:1
Rozptyl:0.25
Směrodatná odchylka:0.5
Medián:3
Modus:3

Graf

možno více odpovědí

4. Co je podle Vás potřeba zlepšit v gastronomických zařízeních? Možno uvést i více odpovědí.

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
kvalitu pokrmů a nápojů1575 %75 %  
chování a vstřícnost personálu1260 %60 %  
celkovou kvalitu služeb1260 %60 %  
sledování současných trendů (zážitková gastronomie, enogastronomie, bio food aj.)945 %45 %  
čistota a hygiena840 %40 %  
odbornost personálu840 %40 %  
rozšíření nabízeného sortimentu315 %15 %  

Graf

5. Jaký druh stravovacího zařízení požadujete v Olomouckém kraji více rozšířit?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
zařízení s regionální kuchyní840 %40 %  
žádný525 %25 %  
restaurace se současnými moderními trendy v oblasti gastronomie315 %15 %  
zařízení s mezinárodní kuchyní (čínské restaurace, Sushi bary, italské pizzerie, řecké taverny aj.)315 %15 %  
rychlé občerstvení (fast food)15 %5 %  

Graf

prosím u uvedení 5 zařízení

6. Uveďte 5 gastronomických zařízení, které podle Vás patří mezi nejoblíbenější či nejzajímavější v Olomouckém kraji (uveďte také, ve kterém městě se Vámi uvedené zařízení nachází):

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

Floria (Přerov), U Madony (Přerov), U Labutě (Přerov), Steak Bar Kaskáda (Olomouc), Na Jížní (Přerov)

MC Donald´s,KFC Olomouc Panda-Olympia Olomouc Labuť,Kebab-Přerov

Nebydlím v Olomouckém kraji.

nevim

Nevim

nevím, neznám

nostalgie- hranice

Olomoucky kraj neznam :)

Pivovar U Václava, U Drapala, Siesta food - Olomouc, U Labutě, U Bukacku - Prerov

potrefená husa - olomouc, Fieta - Prostějov, Restaurace na Hrazi ( U Tondy)-Kojetín

Potrefená husa-Olomouc, U Švejka-Olomouc, Madona-Přerov, Restaurace Michalov-Přerov,Labuť-Přerov

Restaurace Drápal, Taboo restaurant, Café Restaurant Caesar, Hanácká restaurace, Potrefená Husa - všechny restaurace jsou v Olomouci

restaurace Jízdárna-Olomouc restaurace Labuť-Přerov restaurace Madona-Přerov KFC-Olomouc :D

Restaurace Strojař Přerov Kormorán Přerov Sushi bar Olomouc Pepinova pizza Přerov Zubr Arena Přerov

restaurace U Bukáčků,Madona,U Labutě,Zlatá Husa.MYslivna Velký újezd,

Restaurace u Labutě - Přerov Potrefená Husa -Olomouc Restaurace U Madonny - Přerov U Bukáčků - Přerov U Medvídka - Přerov

restaurace u Madony Přerov , restaurace Strojař Přerov , restaurace Podkova Olomouc , restaurace Vila Primavesi Olomouc , restaurace u Labutě Přerov

restautace u Ječmínka (Prostějov), restaurace u Červeného volka (Olomouc), restaurace Floria (Přerov), pizzerie Osíčko, Il Castelllo (Olomouc)

U Labutě (Přerov), Madona (Přerov), Corso (Přerov), Viktoria (Olomouc), Anděl (Olomouc)

U labutě, Potrefená Husa, Restaurace U Fleka, U Madony, Restaurace Na Kovárně

7. Uveďte, kde se nejčastěji stravujete:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
doma1575 %75 %  
v restauraci či podobném zařízení420 %20 %  
v rychlém občerstvení15 %5 %  

Graf

8. Týká se Vás současný moderní trend tzv. “zdraví životní styl“?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano1155 %55 %  
spíše ne840 %40 %  
ano15 %5 %  

Graf

9. Jak hodnotíte celkovou úroveň kvality služeb ubytovacích zařízení? 1 2 3 4 5

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
31155 %55 %  
2840 %40 %  
415 %5 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o jeden extrém z každé strany - odpovědí je však příliš málo na to, aby z nich šlo cokoli vyvozovat:

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.61
Minimum:2
Maximum:3
Variační rozpětí:1
Rozptyl:0.25
Směrodatná odchylka:0.5
Medián:3
Modus:3

Graf

10. Jak hodnotíte odbornost a profesionalitu personálu v ubyt. zařízeních? 1 2 3 4 5

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
21155 %55 %  
3840 %40 %  
415 %5 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o jeden extrém z každé strany - odpovědí je však příliš málo na to, aby z nich šlo cokoli vyvozovat:

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.44
Minimum:2
Maximum:3
Variační rozpětí:1
Rozptyl:0.26
Směrodatná odchylka:0.51
Medián:2
Modus:2

Graf

11. Jak hodnotíte chování a vstřícnost personálu v ubytovacích zařízeních? 1 2 3 4 5

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
31050 %50 %  
2945 %45 %  
115 %5 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o jeden extrém z každé strany - odpovědí je však příliš málo na to, aby z nich šlo cokoli vyvozovat:

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.5
Minimum:2
Maximum:3
Variační rozpětí:1
Rozptyl:0.26
Směrodatná odchylka:0.51
Medián:2.5
Modus:3

Graf

12. Co je podle Vás potřeba zlepšit v ubytovacích zařízeních? Možno uvést i více odpovědí.

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
čistota a hygiena1155 %55 %  
sledování současných trendů (wellness, zelené hoteliérství – ekologie aj.)1050 %50 %  
celkovou kvalitu služeb945 %45 %  
chování a vstřícnost personálu735 %35 %  
bezpečnost630 %30 %  
doplňkové služby v oblasti CR630 %30 %  
odbornost personálu315 %15 %  

Graf

13. Jaký typ ubytování nejvíce preferujete během pobytu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
penzion945 %45 %  
hotel 4- 5 hvězdiček525 %25 %  
hotel 1- 3 hvězdičky420 %20 %  
kemp (chata, stan)15 %5 %  
soukromý apartmán15 %5 %  

Graf

14. Uveďte, jaký typ hotelu se Vám nejvíce zamlouvá:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
wellness hotely1260 %60 %  
menší hotel s rodinnou atmosférou630 %30 %  
jiný …………………………………………….15 %5 %  
luxusní a design hotely15 %5 %  

Graf

15. Uveďte 5 ubytovacích zařízení, které podle Vás patří mezi nejoblíbenější či nejzajímavější v Olomouckém kraji (uveďte také, ve kterém městě se Vámi uvedené zařízení nachází):

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

Aldo (Uničov), Hotel Fit (Přerov), Hotel Jana (Přerov), Na Jižní (Přerov), Hotel Prachárna (Olomouc)

Clarion Congress hotel ****, Hotel V Ráji****, Pension U Jakuba, Hotel Pension Na Hradě****,NH Olomouc Congress - všechny ubytovací zařízení jsou v Olomouci

Hotel Jana Hotel Fit

Hotel Jana - Přerov Clarion congress hotel - Olomouc Hotel Alley - Olomouc

Hotel Jana (Přerov), Hotel Fit (Přerov), Hotel Centrum (Hranice), Hotel Na Jížní (Přerov)

hotel Jana Přerov , hotel Na Jižní Přerov , hotel Fit Přerov ,hotel Senimo Olomouc, hotel Hesperia Olomouc

hotel Jana-Přerov hotel Fit-Přerov penzoin Labuť-Přerov

Hotel Stará Pošta, Apartmány Kouty, Hotel Helios, Pension U Jakuba, Hotel Senimo

Madona-Přerov,Clarion hotel-Olomouc,Hotel Jana-Přerov,Arigone-Olomouc,Laffayete-Olomouc

Myslivna Velký Ujezd,hotel Jana,hotel FIT,hotel Flora Olomouc,hotel Praděd

na strelnici-hranice

Nejsem z Olomouckého kraje.

nemohu posoudit

nevim

Nevim

Nevím ...

nevím, neznám

neznám

Neznam Olomoucky kraj:)

V Olomouckém kraji zadny nejzajimavejsi ani nejoblibenejsi zarizeni nemam.

16. Máte zájem, aby region reagoval na nejmodernější trendy v tomto oboru?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano1155 %55 %  
nevím, je mi to jedno945 %45 %  

Graf

17. Jaký je Váš věk?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
21 – 301260 %60 %  
do 20 let525 %25 %  
41 – 50210 %10 %  
31 – 4015 %5 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Tento dotazník byl vyhodnocen jako nevhodný pro úlohu DZD (s největší pravdědpodobností jej zodpovědělo příliš málo respondentů).

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Siwková, P.Názor veřejnosti na úroveň a kvalitu služeb v oblasti stravovacích a u (výsledky průzkumu), 2013. Dostupné online na https://nazor-verejnosti-na-uroven-a.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.