Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Porovnání úrovně služeb menzy ČZU a VŠE

Porovnání úrovně služeb menzy ČZU a VŠE

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Petra Benešová
Šetření:09. 11. 2010 - 10. 11. 2010
Počet respondentů:105
Počet otázek (max/průměr):24 / 24
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:93,8 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.01:51
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Odpovědi respondentů

1. Jak často se stravujete mimo domov?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
několik dní v týdnu8379,05 %79,05 %  
několikrát do měsíce1211,43 %11,43 %  
každý den v týdnu76,67 %6,67 %  
jen několikrát do roka32,86 %2,86 %  

Graf

2. Pokud obědváte mimo domov, kde se nejčastěji stravujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
menza7470,48 %70,48 %  
restaurace1918,1 %18,1 %  
rychlé občerstvení109,52 %9,52 %  
v jídelně firmy10,95 %0,95 %  
kombinace menza, rychlé občerstvení10,95 %0,95 %  

Graf

3. Jaký druh jídel preferujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
masitá jídla6763,81 %63,81 %  
vegetariánská nebo bezmasá jídla2220,95 %20,95 %  
sladká jídla109,52 %9,52 %  
jídla z biopotravin21,9 %1,9 %  
slaná10,95 %0,95 %  
kvalitní a dobré10,95 %0,95 %  
dietní - nízkokalorické10,95 %0,95 %  
podle toho na co mám chuť10,95 %0,95 %  

Graf

4. Jak často navštěvujete menzu pro účely stravování?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
několik dní v týdnu, ale není to každý den8076,19 %76,19 %  
několikrát do měsíce, ale není to každý týden pravidelně2220,95 %20,95 %  
každý den v týdnu21,9 %1,9 %  
několikrát do roka10,95 %0,95 %  

Graf

5. Vyhovuje Vám otevírací doba menzy v čase oběda?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano8782,86 %82,86 %  
ne1817,14 %17,14 %  

Graf

6. Jaké kritérium u Vás rozhoduje při výběru jídla?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
chuťová preference5653,33 %53,33 %  
vzhled jídla3533,33 %33,33 %  
cena1312,38 %12,38 %  
výživné hodnoty10,95 %0,95 %  

Graf

7. Zasytí Vás porce hlavního jídla?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano7470,48 %70,48 %  
ne3129,52 %29,52 %  

Graf

8. Jak byste hodnotil/a úroveň podávaného jídla? (1 nejlepší, 5 nejhorší) - Teplota

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
25148,57 %48,57 %  
32725,71 %25,71 %  
41413,33 %13,33 %  
11211,43 %11,43 %  
510,95 %0,95 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.42
Minimum:1
Maximum:4
Variační rozpětí:3
Rozptyl:0.61
Směrodatná odchylka:0.78
Medián:2
Modus:2

Graf

9. Vzhled jídla

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
25653,33 %53,33 %  
32927,62 %27,62 %  
41413,33 %13,33 %  
154,76 %4,76 %  
510,95 %0,95 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.52
Minimum:2
Maximum:4
Variační rozpětí:2
Rozptyl:0.47
Směrodatná odchylka:0.68
Medián:2
Modus:2

Graf

10. Chuť

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
34441,9 %41,9 %  
24240 %40 %  
41211,43 %11,43 %  
154,76 %4,76 %  
521,9 %1,9 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.65
Minimum:2
Maximum:4
Variační rozpětí:2
Rozptyl:0.42
Směrodatná odchylka:0.65
Medián:3
Modus:3

Graf

11. Podle vzhledu a chuti hlavního jídla byste hodnotil/a, že personál menzy vaří hlavní jídla:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
z polotovarů6360 %60 %  
nevím3230,48 %30,48 %  
z čerstvých surovin (nikoli z polotovarů)109,52 %9,52 %  

Graf

12. Jak byste hodnotil/a čistotu vybavení menzy: (1 nejlepší, 5 nejhorší) - Příbory

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
25451,43 %51,43 %  
12927,62 %27,62 %  
31413,33 %13,33 %  
476,67 %6,67 %  
510,95 %0,95 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:1.96
Minimum:1
Maximum:4
Variační rozpětí:3
Rozptyl:0.53
Směrodatná odchylka:0.73
Medián:2
Modus:2

Graf

13. Táců

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
24441,9 %41,9 %  
13230,48 %30,48 %  
32120 %20 %  
487,62 %7,62 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2
Minimum:1
Maximum:4
Variační rozpětí:3
Rozptyl:0.64
Směrodatná odchylka:0.8
Medián:2
Modus:2

Graf

14. Talířů

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
25350,48 %50,48 %  
14643,81 %43,81 %  
332,86 %2,86 %  
432,86 %2,86 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:1.58
Minimum:1
Maximum:3
Variační rozpětí:2
Rozptyl:0.27
Směrodatná odchylka:0.52
Medián:2
Modus:2

Graf

15. Prostorů pro odkládání špinavého nádobí

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
14845,71 %45,71 %  
24441,9 %41,9 %  
398,57 %8,57 %  
521,9 %1,9 %  
421,9 %1,9 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:1.63
Minimum:1
Maximum:3
Variační rozpětí:2
Rozptyl:0.41
Směrodatná odchylka:0.64
Medián:2
Modus:1

Graf

16. Prostorů pro výdej jídla

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
25754,29 %54,29 %  
13129,52 %29,52 %  
31312,38 %12,38 %  
432,86 %2,86 %  
510,95 %0,95 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:1.85
Minimum:1
Maximum:3
Variační rozpětí:2
Rozptyl:0.38
Směrodatná odchylka:0.62
Medián:2
Modus:2

Graf

17. Jak byste hodnotil/a personál menzy? (1 nejlepší, 5 nejhorší) - Zevnější úprava a čistota oděvu personálu:

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
24845,71 %45,71 %  
32624,76 %24,76 %  
12523,81 %23,81 %  
532,86 %2,86 %  
432,86 %2,86 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.08
Minimum:1
Maximum:4
Variační rozpětí:3
Rozptyl:0.52
Směrodatná odchylka:0.72
Medián:2
Modus:2

Graf

18. Rychlost obsluhy

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
24340,95 %40,95 %  
32725,71 %25,71 %  
11918,1 %18,1 %  
41312,38 %12,38 %  
532,86 %2,86 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.37
Minimum:1
Maximum:4
Variační rozpětí:3
Rozptyl:0.77
Směrodatná odchylka:0.88
Medián:2
Modus:2

Graf

19. Komunikace a vystupování

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
24643,81 %43,81 %  
32220,95 %20,95 %  
42019,05 %19,05 %  
11413,33 %13,33 %  
532,86 %2,86 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.52
Minimum:1
Maximum:4
Variační rozpětí:3
Rozptyl:0.83
Směrodatná odchylka:0.91
Medián:2
Modus:2

Graf

20. Kolik jste maximálně ochotný/á zaplatit za 1 hlavní jídlo pro studenty v menze?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
40 Kč4744,76 %44,76 %  
50 Kč3937,14 %37,14 %  
60 Kč98,57 %8,57 %  
30 Kč43,81 %3,81 %  
70 Kč32,86 %2,86 %  
3510,95 %0,95 %  
podle toho, jak chutná10,95 %0,95 %  
podle kvality10,95 %0,95 %  

Graf

21. V menze preferujete platbu svého obědu:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
studentskou kartou9388,57 %88,57 %  
hotovostí1211,43 %11,43 %  

Graf

22. Jakou VŠ studujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
VŠE v Praze5350,48 %50,48 %  
ČZU v Praze5249,52 %49,52 %  

Graf

23. Jste:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena7470,48 %70,48 %  
muž3129,52 %29,52 %  

Graf

24. Je Vám 19 - 28 let?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano105100 %100 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u jedné otázky.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

9. Vzhled jídla

  • odpověď 2:
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi několikrát do měsíce na otázku 1. Jak často se stravujete mimo domov?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Jak často se stravujete mimo domov?

2. Pokud obědváte mimo domov, kde se nejčastěji stravujete?

3. Jaký druh jídel preferujete?

4. Jak často navštěvujete menzu pro účely stravování?

5. Vyhovuje Vám otevírací doba menzy v čase oběda?

6. Jaké kritérium u Vás rozhoduje při výběru jídla?

7. Zasytí Vás porce hlavního jídla?

8. Jak byste hodnotil/a úroveň podávaného jídla? (1 nejlepší, 5 nejhorší) - Teplota

9. Vzhled jídla

10. Chuť

11. Podle vzhledu a chuti hlavního jídla byste hodnotil/a, že personál menzy vaří hlavní jídla:

12. Jak byste hodnotil/a čistotu vybavení menzy: (1 nejlepší, 5 nejhorší) - Příbory

13. Táců

14. Talířů

15. Prostorů pro odkládání špinavého nádobí

16. Prostorů pro výdej jídla

17. Jak byste hodnotil/a personál menzy? (1 nejlepší, 5 nejhorší) - Zevnější úprava a čistota oděvu personálu:

18. Rychlost obsluhy

19. Komunikace a vystupování

20. Kolik jste maximálně ochotný/á zaplatit za 1 hlavní jídlo pro studenty v menze?

21. V menze preferujete platbu svého obědu:

22. Jakou VŠ studujete?

23. Jste:

24. Je Vám 19 - 28 let?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Jak často se stravujete mimo domov?

2. Pokud obědváte mimo domov, kde se nejčastěji stravujete?

3. Jaký druh jídel preferujete?

4. Jak často navštěvujete menzu pro účely stravování?

5. Vyhovuje Vám otevírací doba menzy v čase oběda?

6. Jaké kritérium u Vás rozhoduje při výběru jídla?

7. Zasytí Vás porce hlavního jídla?

8. Jak byste hodnotil/a úroveň podávaného jídla? (1 nejlepší, 5 nejhorší) - Teplota

9. Vzhled jídla

10. Chuť

11. Podle vzhledu a chuti hlavního jídla byste hodnotil/a, že personál menzy vaří hlavní jídla:

12. Jak byste hodnotil/a čistotu vybavení menzy: (1 nejlepší, 5 nejhorší) - Příbory

13. Táců

14. Talířů

15. Prostorů pro odkládání špinavého nádobí

16. Prostorů pro výdej jídla

17. Jak byste hodnotil/a personál menzy? (1 nejlepší, 5 nejhorší) - Zevnější úprava a čistota oděvu personálu:

18. Rychlost obsluhy

19. Komunikace a vystupování

20. Kolik jste maximálně ochotný/á zaplatit za 1 hlavní jídlo pro studenty v menze?

21. V menze preferujete platbu svého obědu:

22. Jakou VŠ studujete?

23. Jste:

24. Je Vám 19 - 28 let?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Benešová, P.Porovnání úrovně služeb menzy ČZU a VŠE (výsledky průzkumu), 2010. Dostupné online na https://porovnani-urovne-sluzeb-menzy-czu-a-vse.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.