Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Preference pokrmů a služeb - restaurace

Preference pokrmů a služeb - restaurace

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Martin Riegel
Šetření:14. 12. 2010 - 10. 01. 2011
Počet respondentů:139
Počet otázek (max/průměr):15 / 12.04
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:76,1 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.04:26
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Vyplněním tohoto dotazníku pomůžete při hledání správného konceptu nové restaurace ve Zlíně. Dotazník obsahuje 11 povinných otázek a jeho vyplnění zabere několik málo minut vašeho času.

Snažte se vyplnit dotazník pravdivě a pokud možno nacházet odpovědi v případě, že vyberete možnost "jiný pokrm".

Děkuji

Odpovědi respondentů

1. Vyberte prosím z následujících pokrmů ten, na který máte největší chuť.

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Drůběží vývar se zeleninou a domácími nudlemi5438,85 %38,85 %  
Tartar z lososa s toastem, bylinkovým máslem3726,62 %26,62 %  
Domácí paštika z husích jater s brusinkovou omáčkou2215,83 %15,83 %  
Carpacio z červené řepy s rukolou a kozím sýrem1410,07 %10,07 %  
Škvarky se sádlem10,72 %0,72 %  
Hovězí Carpaccio. Ale tu řepu bych taky uvitala :)10,72 %0,72 %  
Těstoviny10,72 %0,72 %  
ani jeden10,72 %0,72 %  
kuřecí prsíčka s anglickou slaninou a hermelínem10,72 %0,72 %  
paštiku. ot. č. 5 nejdou poslední dvě možnosti :-(10,72 %0,72 %  
salátek s rukoulou a kozím sýrem, bez řepy10,72 %0,72 %  
nic10,72 %0,72 %  
u bodů 3 a 4 si nedovedu představit o co jde10,72 %0,72 %  
lasagne10,72 %0,72 %  
pizza quatro formagi10,72 %0,72 %  
kure s ryzi10,72 %0,72 %  

Graf

2. Kterou národní kuchyni v restauraci preferujete nejvíce?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Mezinárodní (prolínání různých stylů)5841,73 %41,73 %  
Tradiční česká5035,97 %35,97 %  
Italská4935,25 %35,25 %  
Moderní česká3928,06 %28,06 %  
Asijská1812,95 %12,95 %  
Mexická1712,23 %12,23 %  
Francouzská1510,79 %10,79 %  

Graf

3. Kolikrát jste odhadem povečeřel/a v restauraci za uplynulý rok?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
9-20 krát5741,01 %41,01 %  
více jak 20 krát4129,5 %29,5 %  
3-8 krát3223,02 %23,02 %  
0-2 krát96,47 %6,47 %  

Graf

4. Přiřaďte následujícím faktorům body od 1 do 4 podle důležitosti, kterou danému faktoru při výběru restaurace přisuzujete (1-nedůležité, 2-méně důležité, 3-důležité, 4-zásadní)

Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3” a „4”.

PodotázkaPrůměrRozptyl
Chuť jídel3.6330.75
Velké porce jídel2.5680.547
Široká a rozmanitá nabídka jídel2.5040.638
Prostředí3.230.638
Obsluha3.1650.699
Ceny2.9140.597
Široká nabídka nápojů2.3450.543
Lokalita2.4890.682

Graf

5. V restauraci si obvykle k večeři objednám:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Pouze hlavní jídlootázka č. 7, Hlavní jídlo + nápojotázka č. 7, Polévku nebo předkrm + hlavní jídlo + nápojotázka č. 6, Polévku nebo předkrm + hlavní jídlo + dezert + nápojotázka č. 6].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Hlavní jídlo + nápoj11884,89 %84,89 %  
Polévku nebo předkrm + hlavní jídlo nápoj117,91 %7,91 %  
Polévku nebo předkrm + hlavní jídlo dezert nápoj96,47 %6,47 %  
Pouze hlavní jídlo10,72 %0,72 %  

Graf

6. Jaká částka je pro vás přijatelná za večeři v restauraci ve dvou se dvěma až třemi chody a lahví vína?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žádné odpovědi

7. Vyberte prosím z následujících porkmů ten, na který máte největší chuť.

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Prsa z kukuřičného kuřete s grilovanou zeleninkou3529,41 %25,18 %  
Pfeffersteak s koňakovou omáčkou s opékanými brambory3428,57 %24,46 %  
Konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem s cibulkou2924,37 %20,86 %  
Hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší86,72 %5,76 %  
červené zelí, bramborový knedlík, sojové maso10,84 %0,72 %  
losos se zeleninou10,84 %0,72 %  
ani na jeden10,84 %0,72 %  
brokolice se sýrovou omáčkou10,84 %0,72 %  
vepřové medailonky, bramborová kaše10,84 %0,72 %  
dobry gulas s 8knedlikmi naj madarsky ten sboznuje10,84 %0,72 %  
salát Caesar10,84 %0,72 %  
špagety10,84 %0,72 %  
chybí mi rozmanitá vegetariánská kuchyně10,84 %0,72 %  
Foccacia s tymiánem a česnekem10,84 %0,72 %  
nevim:(10,84 %0,72 %  
kuřecí steak s bohatou oblohou a americkými brambo10,84 %0,72 %  
vegetarián10,84 %0,72 %  

Graf

8. Kde v týdnu nejčastěji obědváte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Doma6554,62 %46,76 %  
Firemní jídelna, menza3025,21 %21,58 %  
Restaurace - polední menu2016,81 %14,39 %  
Fast food21,68 %1,44 %  
nosim si obed10,84 %0,72 %  
různě,většinou obědvám teplé jídlo jen o víkendech10,84 %0,72 %  

Graf

9. Ovlivňují vás fotografie v jídelním lístku při výběru jídla?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Někdy mě mohou přesvědčit8873,95 %63,31 %  
Fotografie mě neovlivňují2016,81 %14,39 %  
Ano, téměř vždy119,24 %7,91 %  

Graf

10. Vyberte prosím z následujících dezertů ten, na který máte největší chuť:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Palačinka s tvarohovým kréměm, jahodovou omáčkou a čokoládou3731,09 %26,62 %  
Tiramisu (tradiční italský dezert z mascarpone, kávy a mandlového likéru)3731,09 %26,62 %  
Créme Bruleé (klasický francouzský krémový dezert s karamelovou krustou)2218,49 %15,83 %  
Jablečný koláček s vanilkovou zmrzlinou1512,61 %10,79 %  
medovník43,36 %2,88 %  
čokoládové fondue nebo již zmíněný Creme Bruleé10,84 %0,72 %  
zmrzlinový pohár10,84 %0,72 %  
čokoládový pudink10,84 %0,72 %  
ovocný salát10,84 %0,72 %  

Graf

11. Vaše trvalé bydliště:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Čechy5445,38 %38,85 %  
okres Zlín3327,73 %23,74 %  
Morava s Slezsko2621,85 %18,71 %  
Zlínský kraj43,36 %2,88 %  
Zahraničí21,68 %1,44 %  

Graf

12. Pohlaví

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena9177,12 %65,47 %  
muž2722,88 %19,42 %  

Graf

13. Věk

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď (pouze kladná čísla).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
232622,81 %18,71 %  
242118,42 %15,11 %  
22108,77 %7,19 %  
2197,89 %6,47 %  
2076,14 %5,04 %  
2676,14 %5,04 %  
2743,51 %2,88 %  
2543,51 %2,88 %  
1932,63 %2,16 %  
1832,63 %2,16 %  
ostatní odpovědi 31
28
29
35
34
17
50
36
41
30
42
32
37
38
2017,54 %14,39 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:24.25
Minimum:19
Maximum:36
Variační rozpětí:17
Rozptyl:12.48
Směrodatná odchylka:3.53
Medián:23
Modus:23

Graf

14. Zaměstnání

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Student4448,35 %31,65 %  
studentka55,49 %3,6 %  
kuchař22,2 %1,44 %  
MD22,2 %1,44 %  
úředník22,2 %1,44 %  
doktorské studium11,1 %0,72 %  
sales, pol. uvazek11,1 %0,72 %  
Asistentka - administrativa11,1 %0,72 %  
hlavní pokladní11,1 %0,72 %  
na volné noze11,1 %0,72 %  
ostatní odpovědi IT
porodní asistentka
administrativní pracovnice
v oboru kvality
Letiště-odbavení cestujících
administrativní pracovník
ano
fyzioterapeut
casnik barman
média
VŠ student
školní psycholog
materska dovolenka
rodičovská dovolená
státní zaměstnanec
grafik
letiště - odbavení cestujících
tester software
pracující student v oboru marketingu
OSVČ
kancelářská krysa
redaktorka
pedagog
střední management
energetický průmysl
vš učitel
zaměstnanec
instruktorka
mateřská dovolená
recepční
učitelka
3134,07 %22,3 % 

Graf

15. Váš průměrný měsíční příjem

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď (pouze kladná čísla).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
5000914,75 %6,47 %  
2000711,48 %5,04 %  
600058,2 %3,6 %  
100046,56 %2,88 %  
1800046,56 %2,88 %  
1500046,56 %2,88 %  
700034,92 %2,16 %  
2500034,92 %2,16 %  
1700023,28 %1,44 %  
1200023,28 %1,44 %  
ostatní odpovědi 4000
13000
23000
20000
50000
2500
14000
10000
300
24000
30000
56000
3500
7600
1829,51 %12,95 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:10156.36
Minimum:1000
Maximum:25000
Variační rozpětí:24000
Rozptyl:55961393.94
Směrodatná odchylka:7480.73
Medián:7000
Modus:5000

Graf

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 4 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

4. Přiřaďte následujícím faktorům body od 1 do 4 podle důležitosti, kterou danému faktoru při výběru restaurace přisuzujete (1-nedůležité, 2-méně důležité, 3-důležité, 4-zásadní)

  • odpověď Ceny=2:
    • 3x vetší pravděpodobnost při odpovědi Široká a rozmanitá nabídka jídel=1 na otázku 4. Přiřaďte následujícím faktorům body od 1 do 4 podle důležitosti, kterou danému faktoru při výběru restaurace přisuzujete (1-nedůležité, 2-méně důležité, 3-důležité, 4-zásadní)

13. Věk

  • odpověď < 17 - 21 >:
    • 2.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi Polévku nebo předkrm + hlavní jídlo nápoj na otázku 5. V restauraci si obvykle k večeři objednám:

14. Zaměstnání

  • odpověď Student:
    • 2.9x vetší pravděpodobnost při odpovědi ( 2500 - 5000 > na otázku 15. Váš průměrný měsíční příjem

15. Váš průměrný měsíční příjem

  • odpověď < 300 - 2500 >:
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi Polévku nebo předkrm + hlavní jídlo nápoj na otázku 5. V restauraci si obvykle k večeři objednám:

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Vyberte prosím z následujících pokrmů ten, na který máte největší chuť.

2. Kterou národní kuchyni v restauraci preferujete nejvíce?

3. Kolikrát jste odhadem povečeřel/a v restauraci za uplynulý rok?

4. Přiřaďte následujícím faktorům body od 1 do 4 podle důležitosti, kterou danému faktoru při výběru restaurace přisuzujete (1-nedůležité, 2-méně důležité, 3-důležité, 4-zásadní)

5. V restauraci si obvykle k večeři objednám:

7. Vyberte prosím z následujících porkmů ten, na který máte největší chuť.

8. Kde v týdnu nejčastěji obědváte?

9. Ovlivňují vás fotografie v jídelním lístku při výběru jídla?

10. Vyberte prosím z následujících dezertů ten, na který máte největší chuť:

11. Vaše trvalé bydliště:

12. Pohlaví

13. Věk

14. Zaměstnání

15. Váš průměrný měsíční příjem

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Vyberte prosím z následujících pokrmů ten, na který máte největší chuť.

2. Kterou národní kuchyni v restauraci preferujete nejvíce?

3. Kolikrát jste odhadem povečeřel/a v restauraci za uplynulý rok?

4. Přiřaďte následujícím faktorům body od 1 do 4 podle důležitosti, kterou danému faktoru při výběru restaurace přisuzujete (1-nedůležité, 2-méně důležité, 3-důležité, 4-zásadní)

5. V restauraci si obvykle k večeři objednám:

7. Vyberte prosím z následujících porkmů ten, na který máte největší chuť.

8. Kde v týdnu nejčastěji obědváte?

9. Ovlivňují vás fotografie v jídelním lístku při výběru jídla?

10. Vyberte prosím z následujících dezertů ten, na který máte největší chuť:

11. Vaše trvalé bydliště:

12. Pohlaví

13. Věk

14. Zaměstnání

15. Váš průměrný měsíční příjem

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Citace

Riegel, M.Preference pokrmů a služeb - restaurace (výsledky průzkumu), 2011. Dostupné online na https://preference-pokrmu-a-.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.