Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Proteiny ve výživě člověka

Proteiny ve výživě člověka

Víte, že... si na Vyplňto.cz můžete zdarma vytvořit vlastní dotazník?

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Lucie Fialová
Šetření:09. 03. 2014 - 20. 03. 2014
Počet respondentů:88
Počet otázek (max/průměr):47 / 42.4
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:72,5 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.08:13
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den, 

 

 prosím o vyplnění dotazníku k diplomce Proteiny ve výživě člověka.

 

Děkuji.

Odpovědi respondentů

1. Věk (doplňte):

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
241011,36 %11,36 %  
231011,36 %11,36 %  
21910,23 %10,23 %  
2577,95 %7,95 %  
2666,82 %6,82 %  
2066,82 %6,82 %  
2944,55 %4,55 %  
2744,55 %4,55 %  
3533,41 %3,41 %  
2233,41 %3,41 %  
ostatní odpovědi 19
36
33
37
48
49
46
24,9 let
40
44
34
39
9999
17
sdfsdfsddsfsdfsdf
13
16
30
18
32
42
2629,55 %29,55 % 

Graf

2. Hmotnost (doplňte):

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
6077,95 %7,95 %  
8055,68 %5,68 %  
5555,68 %5,68 %  
5055,68 %5,68 %  
9544,55 %4,55 %  
7033,41 %3,41 %  
5833,41 %3,41 %  
4833,41 %3,41 %  
6433,41 %3,41 %  
5322,27 %2,27 %  
ostatní odpovědi 61
90
54
59
75
62
57
66
52
71
96
51
46
78
83
68kg
72
67
85
60kg
999
94
73
105
sfdsdfsdsfsdfsdsf
69
111
65
93
86,8kg
68
60 kg
89
84
82
79
63
72,6
4854,55 %54,55 % 

Graf

3. Pohlaví

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena6573,86 %73,86 %  
muž2326,14 %26,14 %  

Graf

4. Bydliště

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nad 7000 obyv.6776,14 %76,14 %  
do 3000 obyv1618,18 %18,18 %  
od 3000 do 7000 obyv.55,68 %5,68 %  

Graf

5. Dosažené vzdělání

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vysokoškolské3944,32 %44,32 %  
střední s maturitou3337,5 %37,5 %  
vyšší odborné vzdělání89,09 %9,09 %  
základní66,82 %6,82 %  
střední s maturitou22,27 %2,27 %  

Graf

6. Zaměření vzdělání

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
humanitní3843,18 %43,18 %  
technické2022,73 %22,73 %  
zdravotnické1112,5 %12,5 %  
přírodovědné1112,5 %12,5 %  
pedagogické89,09 %9,09 %  

Graf

7. Během pracovního týdne bydlíte

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vlastní domácnost4955,68 %55,68 %  
s rodiči2730,68 %30,68 %  
koleje/internát1011,36 %11,36 %  
s rodiči22,27 %2,27 %  

Graf

8. Kolikrát denně jíte

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
3-4krát4045,45 %45,45 %  
5-6krát4045,45 %45,45 %  
1-2krát55,68 %5,68 %  
Více než 6krát33,41 %3,41 %  

Graf

9. Forma stravování – oběd

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
doma3438,64 %38,64 %  
veřejné stravování (jídelny, menza atd.)2326,14 %26,14 %  
nosíte si z domova2022,73 %22,73 %  
v restauraci89,09 %9,09 %  
jiné (nákup)33,41 %3,41 %  

Graf

10. Zajímáte se o zásady racionální výživy

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano6472,73 %72,73 %  
ne2427,27 %27,27 %  

Graf

11. Pokuste se jednou větou definovat termín zdravá (racionální) výživa:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

-

.

0

ano

Bez chemikálií, velkým množstvím nezdravých tuků a cukrů, hodně zeleniny a ovoce.

Bez tuku a cukru,

bohatá na vitamíny, minerály, bílkoviny

Cézar salát z mekáče.

Co to je?:)

dodávající tělu přesně to, co tělo potřebuje a v potřebném množství

Dostatečný přísun všech nezbytných surovin

eat food, not too much, mostly plants.

Jak jíst správně

je to k jídlu ale nepochutnám i na tom

Jednoduché, snadno stravitelné jídlo obsahující veškeré živiny, které naše tělo potřebuje pro svoji bezproblémovou funkci.

jesť všetkov malých množstvách

Jídlo připravené doma z prospěšných potravin,bez přílišného tuku.

Jídlo s minimen cukrů a tuků.

Jídlo s vyváženým poměrem živin a stopových prvků, bez přemíry tuku a éček.

Jíst všechno s mírou, nepřejídat se.

jist všechno, malo a pravidelne

Jíst vyváženě, od všeho něco...

Konzumace zdravých potravin v přiměřeném množství, vyhýbání se toxinům, dodržování pitného režimu, pohybová aktivita.

Lehké jídlo, převážně zelenina, které je doplněno netučnými výrobky dle potřeb strávníka.

low-carb paleo

málo tuků a cukrů

Méně tučných a "nezdravých" jídel, více zeleniny a ovoce.

minimum tuku, spravna priprava, vyvazena strava

neobsahuje nevhodné látky pro tělo

nevím

nevim

nevím

obsahujici dostatek vsech potrebnych zivin v primerenem mnozstvi

Pestrá strava s vyváženým poměrem výživových látek, příjem energie odpovídá výdeji.

Pravidelná strava v menších dávkách s minimem škodlivých látek

pravidelná strava, určité množství jídla, vybraná jídla (ne mastná, tučná)

Pravidelně se stravovat a nepřejídat se

Především vyvážená strava, bohatá na vitamíny a minerály.

příjem adekvátního množství kaloricky vyvážené pestré stravy, která obsahuje správný poměr živin, ve správnou dobu a ve správné frekvenci

sdfsdfsfasdfs

Strava založena na velkém přísunu zeleniny a ovoce, obilovin, s malým příjmem mléčných výrobků a masa.

Strava, která podporuje tělo a nezanáší ho zbytečnými škodlinami.

Vhodně kombinovaná a přiměřené míře s odpovídající užitnou hodnotou pro tělo.

VÍCE OVOCE A ZELENINY

Všestranná rozmanitá strava obsahující v dostatečném zastoupení všechny pro tělo potřebné makro- i mikrosložky, která ve svém rozsahu energeticky odpovídá výdejům daného jedince.

Vyrovnaná stravy na všechny důležité složky.

vyvazeny pomer cukru, tuku a bilkovin, cukry zdrave z ovoce, medu atd. vlaknina

Vyvážená

vyvážená

vyvážená

Vyvážená a pestrá strava

Vyvážená a pravidelná strava, bez přidatných éček apod.

vyvážená strava

vyvážená strava

vyvážená strava

Vyvážená strava

Vyvážená strava bez prázdné energie

vyvážená strava na obsah sacharidů, tuků a proteinů

Vyvážená strava obsahující ideální (pro každou osobu individuání) poměr cukrů, tuků,bílkovin, vitamínů a minerálů.

Vyvážená strava obsahující všechny důležité složky a vitamíny se spoustou ovoce a zeleniny.

Vyvážená strava přispívající ke zdraví organismu.

Vyvážená strava s podíly látek na základě doporučených denních dávek.

Vyvážená strava, která obsahuje všechny živiny ve správném poměru.

Vyvážená strava,která obsahuje vhodnou skladbu potravin,pokud možno bez konzervantú..škodlivých.

Vyvážená, šitá na míru potřebám konkrétního organismu, bez zbytečných aditiv, s velkou variabilitou.

vyvážené složení živin

Vyvážený poměr sacharidů, bílkovin a tuků a dbát na dostatečný příjem tekutin

Vyváženy poměr živin

výživa málo zatěžující lidský organismus

výživa oproštěná o umělé složky, nadbytečné cukry a tuky, snažící se o co nejpřirozenější produkty z celozrnné mouky, dostatek zeleniny a ovoce apod.

výživa v souladu s potřebami lidského organismu a životního prostředí

Výživa vhodná pro lidský organismus, nezpůsobuje a může léčit nemoci.

Výživa zajišťující přísun veškerých živin které tělo potřebuje

výživná

výživná a pestrá

výživná, kvalitní, obsahující všechny důležité složky

Výžova, která člověku nedá "prázdnou" energii, pouze tu využitelnou.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.

Zastoupení všech složek potavin v žádoucím množství a poměru.

Zdravé je to na co mám chuť. Tělo si umí říct o to, co právě potřebuje.

Zdravé jídlo 4-5krát denně, hodně zeleniny, ovoce, luštěnin a vlákniny

Zdraví prospěšná jídla - co víc dodat?

zelenina a ovoce, méně tučná jídla

zelenina, libové maso,

Zelenina, ovoce, bílkoviny... zkrátka vše tak akorát.

způsob výživy, který tělu prospívá.

žádné smažení, spousta zeleniny

12. Kdo vám poskytl základní informace o výživě (označte jednu a více možností)

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Internet5663,64 %63,64 %  
Odborná literatura3843,18 %43,18 %  
Rodina3337,5 %37,5 %  
Sdělovací prostředky2022,73 %22,73 %  
Střední škola1213,64 %13,64 %  
Kamarádi1112,5 %12,5 %  
Základní škola77,95 %7,95 %  
kurz výživového poradce11,14 %1,14 %  
vysoká škola11,14 %1,14 %  
Kombinace více faktorů a vlastní názor.11,14 %1,14 %  
trenér11,14 %1,14 %  
voš11,14 %1,14 %  
spovědnice.cz11,14 %1,14 %  
školení11,14 %1,14 %  
Mé tělo :)11,14 %1,14 %  
nikdo11,14 %1,14 %  
lékař11,14 %1,14 %  

Graf

13. Patříte do některé z následujících kategorií? (označte jednu a více možností)

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žádná4551,14 %51,14 %  
Duševně pracující3742,05 %42,05 %  
Vrcholový sportovec/sportovkyně55,68 %5,68 %  
Těžce pracující22,27 %2,27 %  
Kojící žena11,14 %1,14 %  

Graf

14. Jaké faktory zohledňujete při výběru potravin? (označte jednu a více možností)

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Cena potraviny6573,86 %73,86 %  
Kladná osobní zkušenost6472,73 %72,73 %  
Složení potraviny5865,91 %65,91 %  
Nutriční hodnoty potraviny4450 %50 %  
Země původu potraviny3337,5 %37,5 %  
Jiné označení kvality, např. označení Klasa, Regionální potravina2022,73 %22,73 %  
Značka2022,73 %22,73 %  
Vzhled a tvar obalu1517,05 %17,05 %  
Bio kvalita89,09 %9,09 %  

Graf

15. Myslíte, že jste lépe informováni o zásadách „zdravé výživy“ než Vaši rodiče

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano6472,73 %72,73 %  
nevím1820,45 %20,45 %  
ne66,82 %6,82 %  

Graf

16. Mám (dodržuji) dietní režim

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 17, Neotázka č. 19].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne6573,86 %73,86 %  
Ano2326,14 %26,14 %  

Graf

17. Důvod

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Dodržování zásad zdravé výživy1145,83 %12,5 %  
Redukce hmotnosti729,17 %7,95 %  
Zdravotní problémy312,5 %3,41 %  
etické důvody14,17 %1,14 %  
nemám kluka14,17 %1,14 %  
prakticky nejim maso - prevazne z etickych duvodu (velkochovy)14,17 %1,14 %  

Graf

18. Máte dostatečné informace o účincích Vámi držené diety, případně negativech?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano2295,65 %25 %  
ne14,35 %1,14 %  

Graf

19. Speciální stravovací návyky

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žádné7585,23 %85,23 %  
Veganství33,41 %3,41 %  
Vegetariánství33,41 %3,41 %  
bezlepková dieta11,14 %1,14 %  
bílkovinová dieta11,14 %1,14 %  
Sanžím se nekonzumovat přepálené tuky a zbytečné cukry (zejména v tekutinách). 11,14 %1,14 %  
Makrobiotika11,14 %1,14 %  
Slanina11,14 %1,14 %  
temer vegetarianstvi, nektere dny veganstvi, minimum polotovaru11,14 %1,14 %  
jem všetko čo nezje mňa11,14 %1,14 %  

Graf

20. Vysvětlete vlastními slovy, co rozumíte pod pojmem bílkovina (protein):

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

odborně proteiny, přírodní látky

-

.

0

Dobré pro regeneraci svalů, jsou prostě potřeba :)

Důležitá složka lidské potravy, její nedostatečnost může způsobovat chudokrevnost, únavu, špatné kosti.

Důležitá složka potravy pro naši svalovou soustavu.

esenciální sloučenina, nezbytně nutná pro udržování a rozvoj svalové hmoty

chemická látka např v mase

je zaklad vsech organismů

Jeden typ živin obsažený především v mase a mléčných výrobcích, existuje však i rostlinná podoba - luštěniny, soja apod.

jedna z látek, důežitá pro náš zdravý růst a celkové zdraví

Jedna ze základních organických látek, nutná pro vývoj organismů, růst svalů...

jedna ze základních složek potravy a z nejdůležitějších stavebních a funkčních látek živých organismů

Jedna ze základních složek potravy.

jedna ze základních složek výživy - voda, cukry, tuky, bílkoviny;

ježiši to nevím

jsou tvořeny aminokyselina mi (21AK), základní prvek všech organismů, plní různé funkce (ochrana před infekcemi, stavební a pohybová funkce(svaly)

látka nezbytná pro náš organismus, pro budování svalové hmoty

Látka pro podporu růstu svalstva

látka sloužící ke stavbě a obnově svalů

látka, která je potřebná pro zdravý vývoj a fungování lidského těla

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse fermentum fringilla turpis, sed hendrerit diam porta vel. In rhoncus posuere sollicitudin. Maecenas lectus purus, ornare ut nunc non, venenatis tempor erat. Curabitur placerat gravida mi, eu tempor lectus ultrices nec. Donec nec scelerisque mi, vel egestas mauris. Cras ullamcorper nunc ipsum, vitae posuere purus accumsan vitae. Mauris placerat diam sagittis sem pharetra dignissim. Aenean sed erat accumsan, elementum leo quis, malesuada tortor. Maecenas in nibh sagittis arcu venenatis euismod nec sed tortor. Ut quis justo feugiat, varius elit vitae, elementum massa.

maso

maso

Nejsem chemik, bílkovina je zákl. stavební kámen svalové hmoty.

nevím

nevím

nevím

nevím

nevim

nevím

nevím jak vysvětlit

nevím, dodává nějaké vitamíny

Nezbytná živina, důležitá stavební látka, která je potřebná ke stavbě kostí, buněčných membrán. Základní jednotkou je aminokyselina.

nic

organická sloučenina, spolu se sacharidy a tuky v zásadě stavební složka potravy

patří mezi biopolymery, jsou to látky složené z aminokysein

podstata nebo základ živých organizmů

potřeba pro svaly

potřebná složka pro vlastní stavbu těla

Potřebné pro tělo, získáváme z masa

Převážně živočišná složka (maso, mléčné výrobky, vejce aj.), v menžím množství s evyskytují ale ve všech, i rostlinných, potravinách. Stavební kámen svalstva.

přírodní látka

přírodní látka nutná pro život

přírodní látka, základní složka živých organismů

retezec aminokyselin

Rostlinná nebo živočišná látka, která není ani sacharidem, ani tukem, ani vitamínem či stopovým prvkem.

Rostlinná nebo živočišná složka, která je základním stavebním prvkem lidksého těla, zejména svalů.

rust svalu

řetězece L-aminokyselin různé délky a sterické orientace

sdfsdfsd

sloučeniny aminokyselin

sloučeniny z aminokyselin

složka potravy důležitá nejen pro svalovou činnost

Součást buněk živých tvorů?

Stavební hmota, z níž je složena naše pohybová soustava (tkáně, svalstvo, orgány).

stavebni jednotka svalu

stavební látka

stavebný prvok bunky

taková ta bílá věc v čikn burgru

To co Ňam tvoří svaly

typ komplikovane molekuly

vajco

Více než 100 aminokyselin propojených peptidovými vazbami

xxxxxxxxxxxxx

z bílkovin se skládá lidské tělo

základní skladební složka všech živých organismů

Základní složka potravin (spolu s tuky a cukry), chemicky jde o dlouhé řetězce aminokyselin

základní složka potravy

základní stavební jednotka buńky

základní stavební jednotka svalové hmoty

základní stavební jednotka svalové hmoty

základní stavební jednotka svalů.....

základní stavební jednotka v lidském těle

zakladni stavebni kamen organizmu

základní stavební látka svalů a kostí

Základní stavební prvek

Základní stavební prvek svalu.

Základní živina a stavební prvek těla

základní živina nutná pro fungování organismu

zdroj energie

zdroj energie

Zdroj esenciálních aminokyselin.

zivina pro cloveka nezbytna - svaly

živina

živina nezbytná pro tělo

21. Považujete proteiny (bílkoviny) za součást lidské výživy

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
nezbytnou8394,32 %94,32 %  
nevím22,27 %2,27 %  
škodlivou22,27 %2,27 %  
nepotřebnou, ale neškodící11,14 %1,14 %  

Graf

22. Víte, z čeho se skládají bílkoviny?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne4854,55 %54,55 %  
ano4045,45 %45,45 %  

Graf

23. Víte, co ovlivňuje kvalitu bílkovin z hlediska výživy?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 24, neotázka č. 25].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne6472,73 %72,73 %  
ano2427,27 %27,27 %  

Graf

24. Napište co ovlivňuje kvalitu bílkovin z hlediska výživy, výživového složení

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

aminokyselinové složení

Čerstvost potraviny, původ potraviny (hovězí bílkoviny jsou výživnější a hodnotnější než jalové kuřecí), zemědělská půda

druh, puvod

jejich původ, zpracování a také forma úpravy (vaření)

Jejich zdroj, rostlinné a živočišné, také přítomnost nasycených a nenasycených mastných kyselin.

jsou důležité pro životaschopnost živých organismů

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse fermentum fringilla turpis, sed hendrerit diam porta vel. In rhoncus posuere sollicitudin. Maecenas lectus purus, ornare ut nunc non, venenatis tempor erat. Curabitur placerat gravida mi, eu tempor lectus ultrices nec. Donec nec scelerisque mi, vel egestas mauris. Cras ullamcorper nunc ipsum, vitae posuere purus accumsan vitae. Mauris placerat diam sagittis sem pharetra dignissim. Aenean sed erat accumsan, elementum leo quis, malesuada tortor. Maecenas in nibh sagittis arcu venenatis euismod nec sed tortor. Ut quis justo feugiat, varius elit vitae, elementum massa.

množství esenciálních aminokyselin

Množství různých aminokyselin, které jsou součástí proteinu. V ideálním případě by měla obsahovat všechny esenciální aminokyseliny, které si naše tělo nedokáže vyprodukovat samo. Dalším významným faktorem u kvality proteinu je jeho vstřebatelnost a také z jakého je zdroje a případně jaké další makrosložky jsou v potravě ještě obsaženy.

nesmí bejt stará

obsah aminokyselin, ktere si telo neumi vytvorit samo

Obsah esenciálních aminokyselin v bílkovinném řetězci

Ovlivňuje ji kvalita života zdroje bílkovin (pro rostliny půdní, povětrnostní podmíny, podpůrných látek - hnojivo, chemikálie atd., pro živočichy kvalita jejich života).

poměr přítomnosti esenciálních aminikyselin

Původ bílkovin

původ bílkovin a jejich stravitelnost lidským organismem

původ bílkoviny a úprava

sdfsdfsdfsdf

slozeni aminokyselin

Složení bílkovin, jestli obsahuje všechny esenciální aminokyseliny.

úprava

zda je bílkovina živočišná či rostlinná, což ovlivňuje její vstřebatelnost organismem

Zpracování (tepelná úprava), zacházení s rostlinami/zvířaty za jejich života.

zpracování, původ

25. Uveďte dle Vás 5 nejdůležitějších zdrojů (potravin) bílkovin ve výživě člověka:

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

.

0

cervene i bile maso, ryby, semena, zelenina

ddd

fazole, hrách, čočka, cizrna, jáhly

fsdssfdsdfsdf

JE tu rozpor mezi "svalovci" a lékaři. Kondiční trenéři navádí k velkému příjmu bílkovin (min 2 - 2,5g a více na 1 kg tělesné váhy denně), lékaři k mnohem nižšímu, někdy i pod 1g na 1 kg tělesné váhy. Kondiční trenéři říkají, že živočišné bílkoviny jsou kvalitnější, lékaři, že ty rostliné.

kuřecí maso, bílek, luštěniny, mléčné výrobky, zelenina

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse fermentum fringilla turpis, sed hendrerit diam porta vel. In rhoncus posuere sollicitudin. Maecenas lectus purus, ornare ut nunc non, venenatis tempor erat. Curabitur placerat gravida mi, eu tempor lectus ultrices nec. Donec nec scelerisque mi, vel egestas mauris. Cras ullamcorper nunc ipsum, vitae posuere purus accumsan vitae. Mauris placerat diam sagittis sem pharetra dignissim. Aenean sed erat accumsan, elementum leo quis, malesuada tortor. Maecenas in nibh sagittis arcu venenatis euismod nec sed tortor. Ut quis justo feugiat, varius elit vitae, elementum massa.

lusteniny, orechy, semena, vejce, mlecne vyrobky

luštěniny, drůbeží či rybí maso, mléčné výrobky. ořechy, některé druhy zeleniny (brokolice)

luštěniny, maso, mléčné výrobky, vejce, seitan

luštěniny, obiloviny, maso, mléčné výrobky, vejce

luštěniny, obiloviny, mléčné výrobky, nápoje

luštěniny, obiloviny, zelenina, ořechy, semena

luštěniny, semena, tofu a tempeh a víc nevím

maso mléko luštěniny vejce sója

maso mléko vejce obiloviny luštěniny

maso vejce soja

maso

maso

Maso (všechny druhy), mléko, luštěniny, vejce, rýže

maso, jiný nevím

maso, lusteniny, zelenina, mlecne vyrobky vyzivove doplnky

maso, luštěniny, mléčné produkty

maso, luštěniny, mléčné výrobky, soja, vejce

maso, luštěniny, proteinové doplňky stravy, mléčné výrobky

maso, maso, maso, sýr, luštěniny

Maso, mléčné výrobky

maso, mléčné výrobky, luštěniny

maso, mléčné výrobky, luštěniny, obiloviny, vejce

maso, mléčné výrobky, luštěniny, ryby

maso, mléčné výrobky, sója, vejce, luštěniny

maso, mléčné výrobky, vejce, lušťeniny, celozrné pečivo

maso, mléčné výrobky, vejce, luštěniny, salámy

maso, mléko a ml. výrobky, luštěniny, zelenina

maso, mléko,

maso, mléko, jogurt, sýr, máslo

maso, mléko, jogurty a tvaroh, sýry, luštěniny

Maso, mléko, luštěniny

maso, mléko, mléčné výrobky, vajíčka

maso, mléko, mléčné výrobky, vejce,

maso, mléko, sýry, vejce, máslo

maso, mleko, testoviny

maso, mléko, vaječný bílek, sója, obiloviny, tuky

maso, mléko, vajíčka

Maso, mléko, vejce, mléčné produkty,...

maso, mléko, vejce, sýr, sója

Maso, mléko, vejce, zelenina, ovoce,

Maso, no, dál si teď nevzpomenu...

maso, ryby, jogurty, zelenina, sýr

maso, sojové maso, tofu, luštěniny

maso, sýry, čočka, tvaroh, ryby

maso, sýry, luštěniny, vejce

maso, sýry, luštěniny, vejce, sója

maso, sýry, vejce, mléko, brambory

maso, tofu, lusteniny

maso, tvaroh, mléko, sojové maso, vejce

mäso, vajco cestoviny, ryža chlieb

mäso, vajíčka, mliečne výrobky, hrach, sója

maso, vejce, luštěniny, mléčné výrobky, obiloviny

maso, vejce, mlecne vyrobky, soja, ryze

Maso, vejce, mléčné výrobky, luštěniny, ovoce a zelenina

maso, vejce, mléčné výroby - jogurty, sýry, mléko,

Maso, vejce, mléko + výrobky z něj (především sýry), luštěniny, semínka a ořechy (dýňová semínka, mandle)

maso, vejce, mléko, tvaroh, sušené maso

maso, vejce, sýry, luštěniny

maso, vejce, sýry, mléko

Maso, zelenina, sýry,

maso, zmrzka, slanina, kečup, hranolky

maso,mléčné výrobky,luštěniny,maso-ryby,

Maso,mléko,vejce,luštěniny,ořechy

maso,vejce,mléčné výrobky,obilniny,luštěniny

mléčné výrobky, luštěniny, maso

mléčné výrobky, maso,

Mléko maso zakysané mléčné výrobky sýry luštěniny

mléko

Mliko,vejce,maso,jogurt,tvaroh,proteinaky

nevím

ryba, maso, ovoce, zelenina, orechy

sója, sýr, arašídy, luštěniny, tvaroh

sojové maso, čočka, hrách, fazole, krůtí maso

tvaroh, maso, ryby, jogurt, sója

Vajíčka, BCAA, Máslo, Maso, Tvaroh

vejce, luštěniny, zelenina, maso

vejce, mléko, maso, ryby, zelenina

vejce, mléko, tvaroh, luštěniny, maso

živočišný původ: mléčné výrobky, vejce, maso rostlinný původ: luštěniny, obiloviny

26. Je rozdíl ve složení a kvalitě živočišných a rostlinných bílkovin?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 27, neotázka č. 28, nevímotázka č. 28].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano4955,68 %55,68 %  
nevím3742,05 %42,05 %  
ne22,27 %2,27 %  

Graf

27. Napište rozdíl ve složení a kvalitě živočišných a rostlinných bílkovin?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

0

asdsdfsdfsdfsdf

c

ddd

každá je jiná

kvalita je zhruba stejná, pouze u rostlinných je třeba je přijímat z více různých rostlin, protože pouze jedna obvykle neobsahuje všechny esenciální aminokyseliny liší se dále i vstřebatelností a tím, jak na ně náš organismus reaguje

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse fermentum fringilla turpis, sed hendrerit diam porta vel. In rhoncus posuere sollicitudin. Maecenas lectus purus, ornare ut nunc non, venenatis tempor erat. Curabitur placerat gravida mi, eu tempor lectus ultrices nec. Donec nec scelerisque mi, vel egestas mauris. Cras ullamcorper nunc ipsum, vitae posuere purus accumsan vitae. Mauris placerat diam sagittis sem pharetra dignissim. Aenean sed erat accumsan, elementum leo quis, malesuada tortor. Maecenas in nibh sagittis arcu venenatis euismod nec sed tortor. Ut quis justo feugiat, varius elit vitae, elementum massa.

neumím definovat

Nevim

nevim

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím

nevím jaký

nevím přesně

nevím v čem je přesně rozdíl, ale říká se, že živočišné jsou kvalitnější

Nevím, moje "poznatky" viz. odpověď 25

nevím.

Oboje má svá pro a proti, např. rostlinné obsahují méně cholesterolu, živočišné jsou zase lépe stravitelné.

obsah bílkovin

obsahuji jine aminokyseliny a jejich vstrebavani do organizmu je odlisne

poměr esenciální × nesenciální

proste sou ruzny :)

rostlinne bilkoviny je potrebne lepe kombinovat (ruzne esencialni bilkoviny se nachazeji v ruznych rostlinach, obvykle ne pohromade.) s masem je to jednodussi. v kvalite jednotlivych bilkovin rozdil neni.

Rostlinné bílkoviny neobsahují všechny esenciální aminokyseliny, proto se musí kombinovat. Maso obsahuje všechny najednou.

Rostlinné bílkoviny neobsahují všechny esenciální AMK

Rostlinné jsou lépe stravitelné a nezpůsobují závažné nemoci.

rostlinné sója, živočišné maso

rostlinnym chybi B12 vitamin ktery je nezbytny pro spravne fungovani organismu

v živočišných je vyšší obsah esenciálních aminokyseli, v rostlinných méně tuku a více vláknin

Ve stravitelnosti

Vím že je, ale upřímně moc nevím.

vstřebatelnost pro organismus

vyšší podíl esenciálních aminokyselin

xxxxxxxxxxxxxxxxx

zastoupením aminokyselin

zdravé vs. nezdravé

živočisné jsou podobnější lidským, jejich využití je pro tělo snadnější

živočišné bílkoviny obsahují všechny esenciální aminokyseliny ve správném poměru.

živočišné bílkoviny spíše překyselují náš organismus

živočišné jsou chutné

živočišné jsou kvalitnější

Živočišné jsou lepe stravitelné

živočišné jsou plnohodnotné, obsahují všechny EAK, rostlinné nejsou

Živočišné jsou pro tělo lépe(snáze) využitelné, díky rozdílnému obsahu esenciálních aminokyselin.

Živočišné mají vyšší obsah bílkovin.

živočišnější jsou kvalitnější

28. Máte povědomí o doporučeném množství příjmu bílkovin za den?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 29, Neotázka č. 30].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne5663,64 %63,64 %  
Ano3236,36 %36,36 %  

Graf

29. Jaké je doporučené množství přijatých bílkovin za den?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1g/kg/den13,13 %1,14 %  
1 g bílkoviny na 1 kg váhy13,13 %1,14 %  
nevzpomenu si, neco kolem 6g 10 10g hmotnosti nebo tak nejak13,13 %1,14 %  
80g/ den13,13 %1,14 %  
1,2-1,5 gramů na kilogram čisté váhy13,13 %1,14 %  
50 g13,13 %1,14 %  
asi 2g na kilo vahy13,13 %1,14 %  
80 až 160 gramů za den, úměrně fyzické zátěži organismu13,13 %1,14 %  
1 gram na kg hmotnosti13,13 %1,14 %  
dle člověka... asi 50%?13,13 %1,14 %  
ostatní odpovědi 0
cca 1 g / 1 kg hmotnosti
1,2-1,5 g/kg a den
9999
viz. odpověď 25
1g/kg
3g/kg
1g * naše hmotnost v kg
Záleží dle aktivitě jedince a jeho cílů. Osobně konzumuji 1,2g na 1kg.
Dotazník, do kterýho se musí vepisovat odpovědi je na nic, lidi Vám ho nebudou chtít vyplňovat!! Přečtěte si základní pravidla pro tvorbu dotazníku.
dsfsdfsdf
10
20
záleží na výšce a váze,moje kolem 150 gramů na den
podle hmotnosti a dalších faktorů, kolem cca 70 gramů
odvíjí se od cílů a priorit jednotlivce, profesionální kulturista 3g na kg tělesné váhy denně. Člověku bez sportovních ambicí či potřeb postačí 0,5 - 0,7g na kg tělesné váhy
cca 1g/1kg
1,5g na 1kg hmotnosti
1g/ kg hmotnosti
max 1,5 kg na kg váhy člověka
25%
cca 75g
2268,75 %25 % 

Graf

30. Víte, jaký má dopad na konzumenta nedostatek bílkovin?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 31, Neotázka č. 32].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne4854,55 %54,55 %  
Ano4045,45 %45,45 %  

Graf

31. Napište jaký má dopad na konzumenta nedostatek bílkovin

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

0

brzo umre.

dopad na celý organismus - metabolismus, tvorba a růst tkání, imunita, energetická bilance oragnismu...

Chudokrevnost, únava, špatný zdrav. stav zubů a kostí, zhoršené vidění, špatný stav kůže, vlasů a nehtů

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse fermentum fringilla turpis, sed hendrerit diam porta vel. In rhoncus posuere sollicitudin. Maecenas lectus purus, ornare ut nunc non, venenatis tempor erat. Curabitur placerat gravida mi, eu tempor lectus ultrices nec. Donec nec scelerisque mi, vel egestas mauris. Cras ullamcorper nunc ipsum, vitae posuere purus accumsan vitae. Mauris placerat diam sagittis sem pharetra dignissim. Aenean sed erat accumsan, elementum leo quis, malesuada tortor. Maecenas in nibh sagittis arcu venenatis euismod nec sed tortor. Ut quis justo feugiat, varius elit vitae, elementum massa.

Malá síla, slabé svaly, poruchy růstu, špatné hojení ran, nízká imunita...

Málo energie, koncetrace.

málo krve

méně svalů, zpomalení metabolismu

Může dostat VAGINITIDU !!! :D ( http://www.youtube.com/watch?v=WEOIGqAiAR0 ) Atrofie svalstva.

Může mít za následek úbytek tukové a následně svalové hmoty. Záleží i na dalších faktorech ale.

nedostatek energie

nedostatek svalové hmoty

nedostatek svalové hmoty

ochablost, ztráta svalové hmoty

podvýživa

podvýživa

podvýživa,úbytek svalů

podvýživu

pokles svalove hmoty a jejei ochabovani plus jine ochoreni souvisejici s nedostatkem proteinu

problémy s kostmi

různé nemoci

sdfsdfsdfssdfds

špatná syntéze tělních bílkovin

špatná tvorba svalů, nedostatek energie

špatné hojení ran, neprospívání, obranyschopnost org....

špatný

úbytek svalové hmoty

Úbytek svalové hmoty, nechutenství, únava, deprese....

úbytek svalové hmoty, únava, křeče

úbytek svalové hmoty,zkřivení kostí

Ubytek svalové hmoty.

Únava, nedostatek svalové hmoty, špatný růst u dětí, vyšší nemocnost

únava, otoky,úbytek svalové hmoty,zhoršení odolnosti imunitního systému

únava, špatná funkce některých orgánů, nedostatek svalové hmoty

Ztráta svalové hmoty, zvýšená chuť na sladké

ztráta svaloviny

ztrata svaloviny, nebo naopak nedostatecna tvorba svaloviny

ztráta svaloviny, otoky, malnutrice

ztrata svalu

32. Víte, jaký má dopad na konzumenta přebytek bílkovin?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 33, Neotázka č. 34].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne6776,14 %76,14 %  
Ano2123,86 %23,86 %  

Graf

33. Napište jaký má dopad na konzumenta přebytek bílkovin

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

0

dna

Dna

dna

dna.

jejich premena na glukozu a jejich usadzovani ve "filtracnim potrubi"

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse fermentum fringilla turpis, sed hendrerit diam porta vel. In rhoncus posuere sollicitudin. Maecenas lectus purus, ornare ut nunc non, venenatis tempor erat. Curabitur placerat gravida mi, eu tempor lectus ultrices nec. Donec nec scelerisque mi, vel egestas mauris. Cras ullamcorper nunc ipsum, vitae posuere purus accumsan vitae. Mauris placerat diam sagittis sem pharetra dignissim. Aenean sed erat accumsan, elementum leo quis, malesuada tortor. Maecenas in nibh sagittis arcu venenatis euismod nec sed tortor. Ut quis justo feugiat, varius elit vitae, elementum massa.

na mě nedopadlo

nadměrná zátěž některých orgánů při vylučování, především ledvin

prakticky žádný, tělo přebytečné bílkoviny nezpracuje a vyloučí

Problémy s klouby, se střevy, někteří poukazují i na vyšší riziko rakoviny, zejména střev.

Přeměna bílkovin na tuky a nárůst tukové tkáně.

přetěžování ledvin?

přetížení orgánů

Riziko rakoviny

těžkost, stravitelnost. Znaky podobné otravě.

zátěž ledvin a jater, tloustnutí

zatížení jater a ledvin

zažívací potíže

Zvýšené riziko rakoviny zažívacího ústrojí. Kde si pšoukne, tam 100 let tráva neroste. Také další nemoci, jako např. dna (nemoc králů).

zvýšení cholesterolu, zátěž pro ledviny a játra, riziko karcinomu

34. Kolikrát týdně konzumujete mléko a mléčné výrobky (jogurty, jogurtové nápoje, kefíry, podmáslí)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
5-7x týdně3843,18 %43,18 %  
3-4x týdně2326,14 %26,14 %  
1-2x týdně2022,73 %22,73 %  
Nikdy77,95 %7,95 %  

Graf

35. Kolikrát týdně konzumujete vepřové, drůbeží, hovězí maso nebo zvěřinu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
3-4x týdně3337,5 %37,5 %  
5-7x týdně2427,27 %27,27 %  
1-2x týdně2123,86 %23,86 %  
Nikdy1011,36 %11,36 %  

Graf

36. Kolikrát týdně konzumujete uzeniny?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1-2x týdně4753,41 %53,41 %  
Nikdy2225 %25 %  
3-4x týdně1314,77 %14,77 %  
5-7x týdně66,82 %6,82 %  

Graf

37. Kolikrát týdně konzumujete rybí maso?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1-2x týdně6371,59 %71,59 %  
Nikdy1921,59 %21,59 %  
3-4x týdně55,68 %5,68 %  
5-7x týdně11,14 %1,14 %  

Graf

38. Kolikrát týdně konzumujete různé druhy sýrů a tvaroh?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
3-4x týdně2932,95 %32,95 %  
1-2x týdně2932,95 %32,95 %  
5-7x týdně2427,27 %27,27 %  
Nikdy66,82 %6,82 %  

Graf

39. Kolikrát týdně konzumujete vejce nebo náhražky masa vyrobených z čistých vaječných bílků?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1-2x týdně4551,14 %51,14 %  
3-4x týdně2225 %25 %  
Nikdy1618,18 %18,18 %  
5-7x týdně55,68 %5,68 %  

Graf

40. Kolikrát týdně konzumujete ovesné vločky, jáhly, pohanku, amarant?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1-2x týdně3135,23 %35,23 %  
Nikdy3034,09 %34,09 %  
3-4x týdně1415,91 %15,91 %  
5-7x týdně1314,77 %14,77 %  

Graf

41. Kolikrát týdně konzumujete pekárenské výrobky a těstoviny?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
5-7x týdně3640,91 %40,91 %  
3-4x týdně3034,09 %34,09 %  
1-2x týdně1921,59 %21,59 %  
Nikdy33,41 %3,41 %  

Graf

42. Kolikrát týdně konzumujete rýži?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1-2x týdně6169,32 %69,32 %  
3-4x týdně1618,18 %18,18 %  
5-7x týdně77,95 %7,95 %  
Nikdy44,55 %4,55 %  

Graf

43. Kolikrát týdně konzumujete luštěniny?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1-2x týdně6371,59 %71,59 %  
Nikdy1517,05 %17,05 %  
3-4x týdně66,82 %6,82 %  
5-7x týdně44,55 %4,55 %  

Graf

44. Kolikrát týdně konzumujete sójové maso, tofu a jiné výrobky ze sóji?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Nikdy5663,64 %63,64 %  
1-2x týdně2326,14 %26,14 %  
3-4x týdně77,95 %7,95 %  
5-7x týdně22,27 %2,27 %  

Graf

45. Kolikrát týdně konzumujete ořechy?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1-2x týdně4348,86 %48,86 %  
Nikdy2730,68 %30,68 %  
3-4x týdně1517,05 %17,05 %  
5-7x týdně33,41 %3,41 %  

Graf

46. Kolikrát týdně konzumujete syrovátku?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Nikdy6877,27 %77,27 %  
1-2x týdně1517,05 %17,05 %  
3-4x týdně44,55 %4,55 %  
5-7x týdně11,14 %1,14 %  

Graf

47. Kolikrát týdně konzumujete komerčně vyráběné proteinové izoláty nebo koncentráty (proteinové nápoje)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Nikdy7281,82 %81,82 %  
1-2x týdně66,82 %6,82 %  
5-7x týdně55,68 %5,68 %  
3-4x týdně55,68 %5,68 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 5 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

16. Mám (dodržuji) dietní režim

  • odpověď Ano:
    • 3.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano na otázku 18. Máte dostatečné informace o účincích Vámi držené diety, případně negativech?
    • 3.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi Dodržování zásad zdravé výživy na otázku 17. Důvod

18. Máte dostatečné informace o účincích Vámi držené diety, případně negativech?

  • odpověď ano:
    • 3.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ano na otázku 16. Mám (dodržuji) dietní režim

26. Je rozdíl ve složení a kvalitě živočišných a rostlinných bílkovin?

  • odpověď ano:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ano na otázku 32. Víte, jaký má dopad na konzumenta přebytek bílkovin?
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ano na otázku 30. Víte, jaký má dopad na konzumenta nedostatek bílkovin?

30. Víte, jaký má dopad na konzumenta nedostatek bílkovin?

  • odpověď Ano:
    • 2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi ano na otázku 23. Víte, co ovlivňuje kvalitu bílkovin z hlediska výživy?
    • 2.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi Ano na otázku 32. Víte, jaký má dopad na konzumenta přebytek bílkovin?
  • odpověď Ne:
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi nevím na otázku 26. Je rozdíl ve složení a kvalitě živočišných a rostlinných bílkovin?
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Dodržování zásad zdravé výživy na otázku 17. Důvod

44. Kolikrát týdně konzumujete sójové maso, tofu a jiné výrobky ze sóji?

  • odpověď Nikdy:
    • 1.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi Nikdy na otázku 43. Kolikrát týdně konzumujete luštěniny?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Věk (doplňte):

3. Pohlaví

4. Bydliště

5. Dosažené vzdělání

6. Zaměření vzdělání

7. Během pracovního týdne bydlíte

8. Kolikrát denně jíte

9. Forma stravování – oběd

10. Zajímáte se o zásady racionální výživy

12. Kdo vám poskytl základní informace o výživě (označte jednu a více možností)

13. Patříte do některé z následujících kategorií? (označte jednu a více možností)

14. Jaké faktory zohledňujete při výběru potravin? (označte jednu a více možností)

15. Myslíte, že jste lépe informováni o zásadách „zdravé výživy“ než Vaši rodiče

16. Mám (dodržuji) dietní režim

17. Důvod

18. Máte dostatečné informace o účincích Vámi držené diety, případně negativech?

19. Speciální stravovací návyky

21. Považujete proteiny (bílkoviny) za součást lidské výživy

22. Víte, z čeho se skládají bílkoviny?

23. Víte, co ovlivňuje kvalitu bílkovin z hlediska výživy?

26. Je rozdíl ve složení a kvalitě živočišných a rostlinných bílkovin?

28. Máte povědomí o doporučeném množství příjmu bílkovin za den?

30. Víte, jaký má dopad na konzumenta nedostatek bílkovin?

32. Víte, jaký má dopad na konzumenta přebytek bílkovin?

34. Kolikrát týdně konzumujete mléko a mléčné výrobky (jogurty, jogurtové nápoje, kefíry, podmáslí)?

35. Kolikrát týdně konzumujete vepřové, drůbeží, hovězí maso nebo zvěřinu?

36. Kolikrát týdně konzumujete uzeniny?

37. Kolikrát týdně konzumujete rybí maso?

38. Kolikrát týdně konzumujete různé druhy sýrů a tvaroh?

39. Kolikrát týdně konzumujete vejce nebo náhražky masa vyrobených z čistých vaječných bílků?

40. Kolikrát týdně konzumujete ovesné vločky, jáhly, pohanku, amarant?

41. Kolikrát týdně konzumujete pekárenské výrobky a těstoviny?

42. Kolikrát týdně konzumujete rýži?

43. Kolikrát týdně konzumujete luštěniny?

44. Kolikrát týdně konzumujete sójové maso, tofu a jiné výrobky ze sóji?

45. Kolikrát týdně konzumujete ořechy?

46. Kolikrát týdně konzumujete syrovátku?

47. Kolikrát týdně konzumujete komerčně vyráběné proteinové izoláty nebo koncentráty (proteinové nápoje)?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Věk (doplňte):

3. Pohlaví

4. Bydliště

5. Dosažené vzdělání

6. Zaměření vzdělání

7. Během pracovního týdne bydlíte

8. Kolikrát denně jíte

9. Forma stravování – oběd

10. Zajímáte se o zásady racionální výživy

12. Kdo vám poskytl základní informace o výživě (označte jednu a více možností)

13. Patříte do některé z následujících kategorií? (označte jednu a více možností)

14. Jaké faktory zohledňujete při výběru potravin? (označte jednu a více možností)

15. Myslíte, že jste lépe informováni o zásadách „zdravé výživy“ než Vaši rodiče

16. Mám (dodržuji) dietní režim

17. Důvod

18. Máte dostatečné informace o účincích Vámi držené diety, případně negativech?

19. Speciální stravovací návyky

21. Považujete proteiny (bílkoviny) za součást lidské výživy

22. Víte, z čeho se skládají bílkoviny?

23. Víte, co ovlivňuje kvalitu bílkovin z hlediska výživy?

26. Je rozdíl ve složení a kvalitě živočišných a rostlinných bílkovin?

28. Máte povědomí o doporučeném množství příjmu bílkovin za den?

30. Víte, jaký má dopad na konzumenta nedostatek bílkovin?

32. Víte, jaký má dopad na konzumenta přebytek bílkovin?

34. Kolikrát týdně konzumujete mléko a mléčné výrobky (jogurty, jogurtové nápoje, kefíry, podmáslí)?

35. Kolikrát týdně konzumujete vepřové, drůbeží, hovězí maso nebo zvěřinu?

36. Kolikrát týdně konzumujete uzeniny?

37. Kolikrát týdně konzumujete rybí maso?

38. Kolikrát týdně konzumujete různé druhy sýrů a tvaroh?

39. Kolikrát týdně konzumujete vejce nebo náhražky masa vyrobených z čistých vaječných bílků?

40. Kolikrát týdně konzumujete ovesné vločky, jáhly, pohanku, amarant?

41. Kolikrát týdně konzumujete pekárenské výrobky a těstoviny?

42. Kolikrát týdně konzumujete rýži?

43. Kolikrát týdně konzumujete luštěniny?

44. Kolikrát týdně konzumujete sójové maso, tofu a jiné výrobky ze sóji?

45. Kolikrát týdně konzumujete ořechy?

46. Kolikrát týdně konzumujete syrovátku?

47. Kolikrát týdně konzumujete komerčně vyráběné proteinové izoláty nebo koncentráty (proteinové nápoje)?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Fialová, L.Proteiny ve výživě člověka (výsledky průzkumu), 2014. Dostupné online na https://proteiny-ve-vyzive-cloveka.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.