Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Průzkum stravování v Olomouci

Průzkum stravování v Olomouci

Atraktivita turistických oblastí Jeseníky a Střední Morava
Znáte Střední Moravu nebo Jeseníky? Co považujete za největší lákadla regionu?

(veřejné výsledky 12. 12.)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Veronika Opravilová
Šetření:05. 04. 2016 - 08. 04. 2016
Počet respondentů:28
Počet otázek (max/průměr):14 / 12.32
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:55,8 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.03:58
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dotazník je vytvořen jako součást bakálářské práce.

Odpovědi respondentů

1. Připlatili byste si za jídlo BIO kvality?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Občas1967,86 %67,86 %  
Ano621,43 %21,43 %  
Ne310,71 %10,71 %  

Graf

2. Je pro Vás důležitá nabídka vegetariánských jídel?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano, ale není to pro mě nutnost1553,57 %53,57 %  
Ne, vegetariánské pokrmy mě nezajímají1035,71 %35,71 %  
Ano, nechodím do podniků kde bezmasá jídla nenabízejí310,71 %10,71 %  

Graf

3. Jakým způsobem se informujete o restauračních podnicích?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
na facebookových stránkách1967,86 %67,86 %  
na webových stránkách1346,43 %46,43 %  
jinak725 %25 %  
skrz aplikace, restaurační průvodce621,43 %21,43 %  

Graf

4. Jakým způsobem se rozhodujete při výběru restauračního podniku?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

cena, atmosféra, nabídka, sleva, porce

Cena, hodnoceni, recenze

cena, kvalita, dporuceni, tradice

Časové možnosti ...kolik času na jidlo mám

Dle nabidky vegan jidla

dobré jídlo,blízko okolí, cena,

doporučení známých

doporučení známých, kamarádů

Doporučení, design interiéru.

chodime tam kde nám už někdy chutnalo a byli jsme spokojeni...

Kde se dobře vaří

kvalita jídla, doporučení od přátel, cena

Obsluha, prostředí, dobré jídlo, cena

Podle ceny, nabídky a doporučení

Podle doporučení, nabídky jídel...

Podle kvality jídel, která dané restaurace používá, podle typu kuchyně, podle doporučení.

Podle nabídky a designu restaurace.

podle nabídky jídla, kvality podniku a vzdálenosti od místa, kde právě jsem

podle nálady, chutě, peněz, společnosti, míry opilosti

Podle předchozí zkušenosti

Podle referenci od mych znamych, podle ceny, typu podavanych jidel, kvality, atd

Recenze

recenze

To je různé, ale čistota a příjemný vzhled hrají určitě nemalou roli.

Vzhled, prostredi, doporučení znamych, nabidka vegetariánskych jidel, dostupnost, menicka jen kousek od prace

xx

zkušenost, zvědavost na nový podnik

známí

5. Jakých využíváte aplikací?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Damejidlo1553,57 %53,57 %  
žádné1139,29 %39,29 %  
Zomato414,29 %14,29 %  
Foursquare27,14 %7,14 %  
Restu13,57 %3,57 %  
Scuk13,57 %3,57 %  

Graf

6. Navštěvujete stále ty stejné osvědčené podniky? / Co by Vás přimělo to změnit?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

Ano

Ano / podniky nabízející služby na stejné úrovni

Ano navštěvuji, ale jsem otevřená i jiným. Pokud by se kvalita daného podniku zhoršila či nespokojenost s obsluhou.

ano, názor mi ovlivňují lidé v mém okolí, takže podle jejich doporučení podniky vyzkouším, nebo zavrhuju předem (předsudky, no).

ano, nedávno se v jednom z mých oblíbených podniků změnil kuchař a kvalita šla dolů. Přestala jsem tam chodit.

Ano. Lepší nabídka.

Ano. Opakující se problémy, nalezení lepších podniků.

Ano. Primela by me zmena nabidky vhodna pro vegany. Ci nabidka z lokalni zeleniny

Ano....možná jen zvědavost...

Jídlo

Komplení změna jidelního lísku; cena; popřípadě, kdyby se kvalita změnila

Lepší podnik. :)

Navštěvuji podniky i které neznám... Zkouším ráda nové věci

Navštěvuji, přimělo by mě to změnit nějaká pozitivní zpětná vazba na novou restauraci

Ne, zajimava nabidka jidel

Nové gastronomické zážitky,prostředí

Podstatné změny v těch co nenavštěvuji.

Vetsinou ano, ale rada zkousim nove veci, pokud by byla v okoli nova restaurace s necim zajimavym, rada bych ji vyzkousela

Vetsinou ano, rad zkousim nove jidla

většinou ..v olomouci jich tolik zas neni

většinou ano, kde vím, co čekat, ale rád zkouším nové věci, záleží jestli se chytnou

většinou ano, nové podniky navštěvuji většinou na doporučení přátel.

Většinou ano.

většinou navštěvuji stejné

Většinou navštěvuji ty, které již znám. Změna vítám, ale jen v případě, že mám spolehlivé reference.

xx

zkouším nové

změna kvality stávajícího podniku, popř. otevření nového podniku, který splňuje mé podmínky

7. Jste spokojeni s nabídkou restaurací v Olomouc?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano1864,29 %64,29 %  
spíše ne621,43 %21,43 %  
Ano27,14 %7,14 %  
ne27,14 %7,14 %  

Graf

8. Jestliže ne, co Vám v Olomoucí v restauracích chybí? (Například co znáte z jiných měst apod.)

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Dobré levné a rychlé jídlo17,69 %3,57 %  
Kvalitní obsluha a kvalitní jídlo za odpovídající ceny17,69 %3,57 %  
restaurace zaměřená na moderní, zdravou stravu, nemusela by být nutně vegan/vegetariánská, ale bylo by to určitě výhodou, každopádně hlavně zdravě, ale aby se to dalo jíst a nechutnalo to jak seno, prostě trochu taková hipstrovinka aby v Olomouci byla.17,69 %3,57 %  
Vice all you can eat restauraci17,69 %3,57 %  
Vegan jidlo17,69 %3,57 %  
Jako v Brně, spousta výběru vegan/vegetarian jídla, různé kuchyně, v Olomouci pořád ta samá česká klasika a pár pizzerií. Chybí vegan hladový okno, nebo nějakáý snackbar17,69 %3,57 %  
Restaurace s indickou kuchyni, neco typu Oaza v Brne (klidne i s masem)17,69 %3,57 %  
Různorodost17,69 %3,57 %  
Více restaurací s exotickou nabídkou jídel, víc restaurací by mohli používat kvalitní potraviny a postupy. 17,69 %3,57 %  
větší nabídka jiné než české kuchyně v dobré kvalitě, více vegetariánských jídel17,69 %3,57 %  
ostatní odpovědi Lepší poměr cena - kvalita
Více vegetariánských restaurací.
Vegetarianske pokrmy-sirsi nabidka nez smazak
323,08 %10,71 % 

Graf

9. Znáte restauraci U Červeného volka?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano2589,29 %89,29 %  
ne310,71 %10,71 %  

Graf

10. Jestliže ano, byli jste s návštěvou spokojeni?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „výborný”, „chvalitebný”, „dobrý”, „dostatečný” a „nedostatečný”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
chvalitebný840 %28,57 %  
dobrý735 %25 %  
dostatečný315 %10,71 %  
výborný210 %7,14 %  

Graf

11. Co Vám chybělo / co byste změnili?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Nic212,5 %7,14 %  
obsluha katastrofa16,25 %3,57 %  
Kvalitnější kuchyně16,25 %3,57 %  
vstricnejsi obsluha a kvalita potravin16,25 %3,57 %  
Interiér, kvalita jídla je průměrná, ale ničím výjimečná16,25 %3,57 %  
když on Volek zanechává takovej nicneříkající, průměrnej dojem, člověk tam posedí, popije, ale nenandchne neurazí, takže co by se dalo měnit těžko říct. I když prý si pohoršili s jídlem, což osobně nemůžu soudit, ale je to slyšet z více stran, tak možná zapracovat na tom?16,25 %3,57 %  
širší nabídka jídel se zaměřením na lehkou stravu, například kuskus klidně i s masem, ale i bezmasé jídla16,25 %3,57 %  
Nepamatuju si, asi mě moc nezaujal16,25 %3,57 %  
Znam ji, ale nevim, nebyla jsem tam16,25 %3,57 %  
Ceny, pivo16,25 %3,57 %  
ostatní odpovědi Obsluhu
Chyběli mi kvalitnější potraviny, např. čerstvé pečivo, ne mražené.
více vege. jídel
Jídlo nebylo nijak výrazně dobré.
Bylo to ok
531,25 %17,86 % 

Graf

12. Doporučili byste naši restauraci členů Vaší rodiny, přátelům anebo známým?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
rozhodně ano1168,75 %39,29 %  
rozhodně ne531,25 %17,86 %  

Graf

13. Jaké je Vaše pohlaví?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žena1657,14 %57,14 %  
Muž1242,86 %42,86 %  

Graf

14. Do které věkové skupiny patříte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
21-302382,14 %82,14 %  
31-40310,71 %10,71 %  
51-6013,57 %3,57 %  
41-5013,57 %3,57 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Tento dotazník byl vyhodnocen jako nevhodný pro úlohu DZD (s největší pravdědpodobností jej zodpovědělo příliš málo respondentů).

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Opravilová, V.Průzkum stravování v Olomouci (výsledky průzkumu), 2016. Dostupné online na https://pruzkum-stravovacih-navyku-a.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.