Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Restaurace se statkem a vlastní produkcí surovin

Restaurace se statkem a vlastní produkcí surovin

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Petr Kudlička
Šetření:07. 04. 2015 - 07. 05. 2015
Počet respondentů:129
Počet otázek (max/průměr):8 / 6.17
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:85 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.01:31
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,

chtěl bych vám předem poděkovat za vyplnění mého dotazníku týkajícího se plánované výstavby restaurace v Moraskoslezském kraji s vlastním chovem zvířat a soužitím s přírodou. 

Odpovědi respondentů

1. Měli byste zájem o restauraci, která by si převážnou část surovin sama produkovala v prvotřídní kvalitě a navíc by poskytovala velké množství vyžití pro celou rodinu, kde by byla možnost nahlédnout do "zákulisí" hospodářství?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 2, Neotázka č. 8].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano12496,12 %96,12 %  
Ne53,88 %3,88 %  

Graf

2. Jaký je Váš věk?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
16 - 25 let5645,16 %43,41 %  
26 - 35 let3427,42 %26,36 %  
36 - 50 let2822,58 %21,71 %  
51 a více let54,03 %3,88 %  
15 a méně let10,81 %0,78 %  

Graf

3. Z jakého kraje pocházíte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Moravskoslezský3225,81 %24,81 %  
Praha2620,97 %20,16 %  
Středočeský129,68 %9,3 %  
Jihomoravský129,68 %9,3 %  
Olomoucký108,06 %7,75 %  
Královéhradecký64,84 %4,65 %  
Zlínský64,84 %4,65 %  
Jihočeský64,84 %4,65 %  
Pardubický43,23 %3,1 %  
Plzeňský32,42 %2,33 %  
Ústecký kraj32,42 %2,33 %  
Vysočina32,42 %2,33 %  
Liberecký10,81 %0,78 %  

Graf

4. Kolik kilometrů byste byli ochotni jet za restaurací tohoto typu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
21 - 40 km4536,29 %34,88 %  
0 - 20 km4233,87 %32,56 %  
41 - 60 km1915,32 %14,73 %  
80 a více km108,06 %7,75 %  
61 - 80 km86,45 %6,2 %  

Graf

5. Kolik peněz byste byli ochotni utratit za hlavní chod v restauraci tohoto typu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
100 - 200 Kč6250 %48,06 %  
200 - 300 Kč3629,03 %27,91 %  
400 a více Kč1512,1 %11,63 %  
300 - 400 Kč86,45 %6,2 %  
0 - 100 Kč32,42 %2,33 %  

Graf

6. Už jste někdy nějaký podobný podnik navštívili?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne9677,42 %74,42 %  
Ano2822,58 %21,71 %  

Graf

7. Pokud jste zvolili možnost "Ano", tak kde a jak se Vám to líbilo?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

byl jsem na farmě+restauraci Rýžovna v Krušných horách a líbilo se mi to, budilo to dojem dvojnásobné čerstvosti nabízených pokrmů.

Byla to nějaká rodinná farma na západním Slovensku, narazili jsme na to náhodou díky ceduli u silnice. Kde přesně to bylo si už bohužel nepamatuju.

bylo to v Rakousku a byla jsem nadšená

Krišnův dvůr, Bauerův dvůr, velmi se mi tam líbilo

Lara Čeladná - odběr surovin od místního farmáře - hezké prostředí, kvalitní jídlo, ale nedostatečná zeleninová obloha

Myslím někde u Bruntálu, prostředí moc příjemné

Opavsko

Pstruží farma Bělá supeeer

Rakousko

Restaurace u Štěpána, líbilo moc, vše čerstvé, krásná krajina, příjemný personál.

Slovenská Republika

Štěpán - u Sušice

Šumava a moc

U Štěpána

U Štěpána - Sušice, chystám se tuto restauraci navštívit znovu

U Štěpána na Šumavě. Vynikající! Skvělé od obsluhy, atmosféru až po jídlo.

Veľmi

8. Pokud chcete, vyjádřete svůj názor ohledně projektu tohoto typu.

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

asi by bylo dobre si stanovit hlavni cilovou skupinu (skupiny), snaha vyhovet vsem muze byt nekdy osidna. Za zvazeni muze stat i organizace zajezdu nebo hromadnych vyletu; absolvoval jsem neco podobneho v madarsku (http://revber.hu/): doprava na misto, show, velkolepy obed a odvoz.

Bude to hodně přínosné v prostředí restaurací s pochybným původem surovin třeba z nechvalně známého Polska, nebo kde sice na oko OK, ale v kuchyni plíseň, myši, nevhodné uskladnění a další “lahůdky“, Vaše restaurace by byla skutečně fajn, pokud to budete dělat poctivě s rozumnými cenami!

Bylo by super, kdyby vedle restaurace sídlil také obcůdek, kde by se daly vypěstované suroviny koupit, sehnat kvalitní potraviny není moc jednoduché (zelenina, maso).

Hodne tomu fandim

Idealni by bylo, kdyby tam byla dobra dostupnost i autobusem ci vlakem. Ne vsichni maji k dispozici auto

jde mi hlavně o dobré zacházení se zvířaty, dostatek prostoru,dobře živení, možnost výběhu atd, u rostlin pokud možno bez chemických aditiv. Za kvalitu jse ochotna připlatit, navíc člověk nechodí do restaurace každý den.

Je to atraktivní a dobrý nápad :) který může mít budoucnost

Je to moc dobrý nápad a hlavně možnost,než by se udělalo jídlo,tak se jít podivat na zvířátka.

jsem jednoznačně pro, čim více tim lépe

Kdyby byla podobná restaurace v Havířově, byla bych moc ráda. Opravdu tady něco takového chybí!

Líbí se mi.

Líbil se mi i projekt kdy se krávy pásly na louce na kterou byl výhled a vy jste si mohli dát výborné masko a dívat se na krávy na pastvě ... ale věřím, že se určitě najdou šťouralové

Lidé by měli podporovat drobné zemědělce na úkor velkých a dovozů. Chemie je už v jídle příliš. Mohlo by se nabízet i kvalitní levné jídlo v restauracích jako chleba s máslem a s ředkvičkou.

Mám rád lokální věci. Nejlepší co jsem slyšel, že kdesi v Beskydech je dodnes provozován rodinný hotel, kam jezdíval slavný herec Hugo Haas, kde, když si ukázal na dvorku na kohouta, tak mlask mu sekyrou za uši (kohoutovi, a ne hercovi) , a za 2,5 hodiny již snědl herec svého vytouženého kohouta na víně..... Toto se mi líbí lokální. Já nepotřebuju med z Argentiny, česnek z Číny, krůtí z Polska. Limonádu z USA ! Proč bych občas nezašel do podobné lokální restaurace ? (pochopitelně, co mi peněženka dovolí).

Moc rádi jezdíme do Karviné, Dvůr Olšiny, protože tam mají koně. Takže po jídle mají děti zábavu a my relax. Takže bych uvítala i možnost setkání dětí se zvířaty a třeba i nakouknutí pod pokličku.

Moc takovému projektu fandím

Myslim si, ze keby bola takato moznost, tak by to mohlo poskodit len samotneho podnikatela je dobre, ked je zakaznik informovany, ale podnikatelske tajomstvo by malo byt zachovane pokial si pestuje sama kvalitne suroviny, staci o tom len informovat zakaznikov

myslím že by to mělo úspěch, ale taky záleží na cenách...

Myslím, že restaurace tohoto typu může určitě hodně prosperovat, po domácích, bio, farmářských atp. produktech je čím dál větší poptávka. Kdyby se dalo i přespat, možná byste nalákali i lidi z Prahy, kteří o takové věci mají hodně zájem, a jinak by takovou dálku spíš necestovali. Dobrá marketingová strategie (navázání na další turistické cíle v okolí atp.) je samozřejmostí, ale to máte určitě dávno rozmyšlené. Přeju hodně úspěchů v podnikání! :-)

neuživí vás - místní burani nevudou chodit - pujdou do Lidl

Nevěřím, že podnik, který si sám produkuje převážnou část surovin, si jich dokáže vyprodukovat tolik v prvotřídní kvalitě.

Perfektní nápad, dík tomu, kdo to vymyslel, jen ještě zrealizovat! Jen k otázce č. 5 dodatek, bylo by určitě dobře větší rozpětí cen u nabízených pokrmů, jednodušší jídla okolo 50-70, další okolo 100 a náročnější z nákladnějších surovin adekvátně víc, samozřejmě. Vašemu projektu palec nahoru, ať se povede!

Při rozumném přístupu bez bez nesmyslů a zbytečného rozhazování to může dobře fungovat a prosperovat.

přijde mi to jako zajímavý nápad

Supr, bomba, bezva, cool :D

Ukažte zákulisí zabijačky a pak je pozvete na ovárek :-)

Určitě by se mi tento projekt líbil, záleželo by však na kvalitě surovin a také cenové politice. Nevím o žádné restauraci, která by takto na 100%využívala vypěstované suroviny, pokud jsou, chtělo by asi pro ně vytvořit lepší reklamu.

Úžasná myšlenka! Návštěvníci by nemuseli polemizovat o často hrůzných podmínkách života na farmách. Podpořili bychom tím české produkty a české farmáře a naši ekonomiku. Vše by bylo čerstvé a né dovežené z ciziny ještě nezralé nebo dozrále u nás za pomoci plynových komor (banány). Byla bych ochotná vzdát se surovin, jež se u nás přirozeně nevyskytují za to, abych měla na talíři jídlo kompletně z ČR. :)

V cizině je to běžné

zajímavé, agroturistika má velký potenciál rozvoje


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Nebyly nalezeny žádné zajímavé souvislosti mezi odpovědmi.

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Měli byste zájem o restauraci, která by si převážnou část surovin sama produkovala v prvotřídní kvalitě a navíc by poskytovala velké množství vyžití pro celou rodinu, kde by byla možnost nahlédnout do "zákulisí" hospodářství?

2. Jaký je Váš věk?

3. Z jakého kraje pocházíte?

4. Kolik kilometrů byste byli ochotni jet za restaurací tohoto typu?

5. Kolik peněz byste byli ochotni utratit za hlavní chod v restauraci tohoto typu?

6. Už jste někdy nějaký podobný podnik navštívili?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Měli byste zájem o restauraci, která by si převážnou část surovin sama produkovala v prvotřídní kvalitě a navíc by poskytovala velké množství vyžití pro celou rodinu, kde by byla možnost nahlédnout do "zákulisí" hospodářství?

2. Jaký je Váš věk?

3. Z jakého kraje pocházíte?

4. Kolik kilometrů byste byli ochotni jet za restaurací tohoto typu?

5. Kolik peněz byste byli ochotni utratit za hlavní chod v restauraci tohoto typu?

6. Už jste někdy nějaký podobný podnik navštívili?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Kudlička, P.Restaurace se statkem a vlastní produkcí surovin (výsledky průzkumu), 2015. Dostupné online na https://restaurace-se-statkem-a-vlas.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.