Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Střední odborné školství v gastronomii

Střední odborné školství v gastronomii

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Edita Zeithammerová
Šetření:02. 03. 2017 - 14. 03. 2017
Počet respondentů:102
Počet otázek (max/průměr):21 / 16.74
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:po jedné otázce
Návratnost dotazníků:55 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.06:41
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Prosím vás o vyplnění dotazníku k mé bakalářské práci na téma "Šéfkuchaři a budoucnost české gastronomie". Je určen pouze kuchařům a kuchařkám, kteří v oboru nějakou dobu aktivně pracovali nebo stále pracují. 

Účelem je zjistit, jaká je úroveň školství z pohledu profesionálů, jaká je motivace pracujících v oboru přijímat čerstvě vyučené kuchaře a v neposlední řadě - jaká bude česká kuchyně budoucnosti. Výsledky budou veřejně přístupné. 

Moc vám děkuji za spolupráci! 

DOTAZNÍK JE ANONYMNÍ. 

Odpovědi respondentů

1. Je pro vás důležité, aby byli zaměstnanci (spolupracovníci) vyučení kuchaři?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 2, neotázka č. 3].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne6967,65 %67,65 %  
ano3332,35 %32,35 %  

Graf

2. Proč je to pro vás důležité?

Můžete vybrat více možností

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Přijímám pouze vyučené kuchaře1545,45 %14,71 %  
Myslím, že úroveň středního školství je dobrá1030,3 %9,8 %  
základy su doležité pre rýchlejšie zaúčanie sa nových vecí13,03 %0,98 %  
no asi aby umeli makat, ne?13,03 %0,98 %  
zaučení je časově náročné13,03 %0,98 %  
Z me zkusenosti je skolstvi dost pozadu,nicmene velky kus prace odvede misto kde mate praxi.Praxe to je to nej...U nevyucenych mi zkratka neco chybi...13,03 %0,98 %  
Zalezi vzdy hodne zda ucen mel zajem se ucit13,03 %0,98 %  
být vyučenej ještě není žádná výhra, ale ten člověk by měl vědět ( bavíme se o seriozních lidech ) proč to dělá, prč dělal tudle školu a chce pracovat v gastronomii, tudíž jeho přístup k řemeslu je znát, narozdíl od mých vrstevníků, kteří vystudovali kuchařinu jen z důvodu, žejim nic jiného nezbylo13,03 %0,98 %  
Chci, aby byli me služby na profesionální úrovni. Proto je potřeba mít i kvalifikovaný personál.13,03 %0,98 %  
úroveň školství není dobrá, ale minimální úroveň znalostí tam získají 13,03 %0,98 %  
Mají přehled o základních znalostech, postupech a během studii si zažili i ostrý provoz. Jsou tedy následně rychleji zapravcovano. Nicméně talent někdy nemusí potřebovat studia, takových ale člověk nepotká deset za den.13,03 %0,98 %  
styl práce vyučeného je specifický pro obor13,03 %0,98 %  
Nevím13,03 %0,98 %  

Graf

3. Proč to pro vás není důležité?

Můžete vybrat více možností

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Neřeším to, důležitá je praxe4362,32 %42,16 %  
Úroveň středního školství není odpovídající2434,78 %23,53 %  
Sám jsem vyučený a nic jsem se nenaučil68,7 %5,88 %  
Ten co není vyučený a má zápal pro vaření, je kolikrát lepší kuchař než vyučený.11,45 %0,98 %  
Důležité je nadšení pro práci 11,45 %0,98 %  
myslím si že školy dají kuchařům dobrý základ, nicméně kuchař se pozná až v kuchyni :)11,45 %0,98 %  
a přístup člověka11,45 %0,98 %  
Důležitější je zájem11,45 %0,98 %  
přijde mi že většina kvalitních kuchaří se k vaření dalo až třeba po gymnáziu a jsou to lepší pracanti než spousta vyučených lidíí11,45 %0,98 %  
Spousta nadšených kluků má lepší cit pro chuť, kompozici a osobitejsi přístup k řemeslu než mnozí vyučení... Ten papír z nikoho kuchaře neudělá 11,45 %0,98 %  
praxe a chut pracovat a ucit se,je lepsi jak vyuceni11,45 %0,98 %  
Dulezite je nasazeni11,45 %0,98 %  
Jde o chuť pracovat. Vše lze naučit. Znám spoustu ženských v domácnosti, na které jako kuchař nemám!11,45 %0,98 %  
Nejsem vyučený a nikdy to nebyl problém...11,45 %0,98 %  
Praxí se člověk naučí nejvíc.11,45 %0,98 %  
Jsem vyuceny, ale to co se kuchar nauci behem skolni praxe se nauci v provozu za zlomek casu, pokud chce.. 11,45 %0,98 %  
ti, co se o to pouze zajímají a baví je to vaří lépe jak vyučení11,45 %0,98 %  
vytrvalost a predevsim kladny vztah k danemu oboru11,45 %0,98 %  
Mnohdy člověk bez vzdelani v oboru umí zna vice nežli student Hotel.školy11,45 %0,98 %  
Důležitý je zápal a chut pracovat, pokud je to srdcem ...11,45 %0,98 %  
Důležitý je "tah na branku" 11,45 %0,98 %  
důležitý je zápal, láska k oboru, a člověk co vystudoval např. strojarnu si může říct, že to není to pravé a toho vždy ke gastru 11,45 %0,98 %  
Stačí když se dívají na s Italem v kuchyni11,45 %0,98 %  
pokud umí dobře vařit, tak ať je třeba automechanik...11,45 %0,98 %  

Graf

4. Přijímáte do vašeho podniku čerstvě vyučené kuchaře?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 5, Neotázka č. 6].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano7876,47 %76,47 %  
Ne2423,53 %23,53 %  

Graf

5. Co je pro vás rozhodující při přijímání čerstvě vyučeného kuchaře?

Můžete vybrat více možností

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Zájem o obor6988,46 %67,65 %  
Praxe během školy1924,36 %18,63 %  
Typ školy, kterou navštěvoval78,97 %6,86 %  
co umí11,28 %0,98 %  
Pracovitost a zodpovědnost 11,28 %0,98 %  
musí mít zájem a ukázat co umí11,28 %0,98 %  
Jestli má všech 5 pohromadě a myslí to s gastrem alespon trošku vážně11,28 %0,98 %  
Záleží na provozu, buď se vám hodí např. na studenou kuchyň, nebo chcete někoho mladého si naučit pro svoje podmínky a dát někomu mladému šanci se odpíchnout od stabilních základů, obě možnosti spolu souvisí, pak jde pouze o to, zda li má mladý kuchař chuť se obětovat pro gastronomii ( co si budem povídat )11,28 %0,98 %  
Já jsem rád, že vůbec někdo přijde, že chce pracovat.11,28 %0,98 %  
předvedené schopnosti11,28 %0,98 %  
láska k "řemeslu"11,28 %0,98 %  
"nezkazenost" z jiného podniku 11,28 %0,98 %  

Graf

6. Proč byste nepřijali čerstvě vyučeného kuchaře?

Můžete vybrat více možností

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Nedůvěřuji učňovskému školství833,33 %7,84 %  
Nemají dost zkušeností833,33 %7,84 %  
Nevím312,5 %2,94 %  
Radeji bych prijala cloveka se zajmem o obor,nez ucne.14,17 %0,98 %  
Muze byt vyjimka14,17 %0,98 %  
poslala bych je ještě na stáž do zahraničí14,17 %0,98 %  
Nejsou spolehlivi14,17 %0,98 %  
záleželo by na tom zda by ho práce naplňovala, pokud ano tak bych ho přijal(a)14,17 %0,98 %  
Teď jsme otevřeli, třeba se to časem změní 14,17 %0,98 %  
orientuji se na své známé14,17 %0,98 %  
Ješté neciděli Kluky v akci14,17 %0,98 %  

Graf

7. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu šéfkuchaři?

Čistý měsíční plat

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
300001316,05 %12,75 %  
350001214,81 %11,76 %  
400001113,58 %10,78 %  
200001012,35 %9,8 %  
2500089,88 %7,84 %  
1800067,41 %5,88 %  
1500044,94 %3,92 %  
5000022,47 %1,96 %  
2200022,47 %1,96 %  
1200022,47 %1,96 %  
ostatní odpovědi 99999999999999999999999999999999999999999999999999
75000
20.000
13000
18.000
45000
16500
60000
28000
14000
10000
1113,58 %10,78 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:27952.05
Minimum:12000
Maximum:50000
Variační rozpětí:38000
Rozptyl:81473363.77
Směrodatná odchylka:9026.26
Medián:30000
Modus:30000

Graf

8. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu zástupci šéfkuchaře?

Čistý měsíční plat

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
300001314,61 %12,75 %  
25000910,11 %8,82 %  
2700088,99 %7,84 %  
1800066,74 %5,88 %  
2800066,74 %5,88 %  
3500066,74 %5,88 %  
2000055,62 %4,9 %  
3200044,49 %3,92 %  
4000033,37 %2,94 %  
2200033,37 %2,94 %  
ostatní odpovědi 29000
15000
26000
30.000
45000
10000
23000
18800
99999999999999999999
50000
15.000
21000
14000
24.000
22500
19000
24000
11000
16000
17000
16500
2629,21 %25,49 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:25725.93
Minimum:10000
Maximum:40000
Variační rozpětí:30000
Rozptyl:42253194.44
Směrodatná odchylka:6500.25
Medián:27000
Modus:30000

Graf

9. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu kuchaři?

Čistý měsíční plat

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
250001820,22 %17,65 %  
200001314,61 %12,75 %  
2300077,87 %6,86 %  
1500077,87 %6,86 %  
1800055,62 %4,9 %  
3000033,37 %2,94 %  
2200033,37 %2,94 %  
1600033,37 %2,94 %  
3500033,37 %2,94 %  
2400033,37 %2,94 %  
ostatní odpovědi 12000
19000
28000
27000
14000
8000
350000
18800
9999999999
15.000
25.000
13000
23.000
26000
30.000
10000
17000
2426,97 %23,53 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:20997.53
Minimum:8000
Maximum:35000
Variační rozpětí:27000
Rozptyl:26160493.83
Směrodatná odchylka:5114.73
Medián:20000
Modus:25000

Graf

10. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupující pomocné síle?

Čistý měsíční plat

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
150002224,18 %21,57 %  
180001415,38 %13,73 %  
1300088,79 %7,84 %  
1700088,79 %7,84 %  
2000066,59 %5,88 %  
1200055,49 %4,9 %  
1600044,4 %3,92 %  
1000044,4 %3,92 %  
1400033,3 %2,94 %  
800033,3 %2,94 %  
ostatní odpovědi 18.000
22000
11000
4000
19000
25000
99999999999999
23000
10.000
14500
15.000
1415,38 %13,73 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:15102.41
Minimum:4000
Maximum:22000
Variační rozpětí:18000
Rozptyl:10443652.66
Směrodatná odchylka:3231.66
Medián:15000
Modus:15000

Graf

11. Mají dle vaší zkušenosti čerstvě vyučení kuchaři motivaci k práci v oboru?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne6563,73 %63,73 %  
ano3736,27 %36,27 %  

Graf

12. Snažíte se sami přispět k rozvoji oborového školství a zlepšení celkové situace?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 13, neotázka č. 14].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne5553,92 %53,92 %  
ano4746,08 %46,08 %  

Graf

13. Jakými konkrétními aktivitami přispíváte k rozvoji školství a zlepšení celkové situace?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

Kurzy

Motivace

Nabídka praxe

Nabizime studentum moznost brigad a stazi pres debaras.cz

Naborem mladych lidi a pokusem je kladne motivovat.

Občas dělám pro střední školy kurzy studené kuchyně.

podporujeme juniorske souteze (inventar i ceny), startujeme motivacni projekt pro studenty a cerstve absolventy hlavne co do praxe a pripadneho uplatneni.

Pořádám kurzy vaření. Jsem členem AKC. Věnuji se učňům

Přijímám čerstv kuchaře

Sám jsem mladý kuchař který moc nedbal na docházku do školy, ale díky svému nadšení se dopracoval na svoji zkučenost do hodně dobrýých provozů, například spolupráce na hotelu s Lukášem Nečasem když mi bylo 16 snad v prváku. Když se viděl jeho práci a možnosti jak vařit, rozsvítili se mi oči a říkal sem si že jednou chci vařit jako on, lituju právě mých vrstevníků a vpodstatě skupině lidí o kterých se teď bavíme, když nemají ono nadšení pro obor a loupou někde brambory a česnek, místo toho aby raději dělali maso nebo regulerně vařili. Ač musím uznat že naše škola byla na vaření slabší, přičemž ohledně servisu byla fajn, to mě naučilo už základní komunikaci s obsluhou, servisem, inventářem, funkčností apod. Poté odešel ze školy, zjistil že vastně nic neumí, jen teorii a poté narazit na realitu a nepodělat se z ní. Chci tím říct, že většina škol váš na todle nepřipraví, jen jakési osnovy a plány, proto většina vyučených kuchařů to brzy zabalí protože nebyli připravení nebo neměli štěstí a nebo někdo jim tento obor znechutil což je velká škoda. Rád chodím do školy za mojí mistrovou a v rámci jejich praxe s nimi vařím a dělím se o know how, zvlášť u prváků to funguje skvěle když jim ukážete nějaké techniky vaření či kombinace chutí že jim to připadne jak kouzlo a začnou se na praxi těšit. Já todle ,,štěstí,, neměl. Víc asi dělat nemohu

Sám vzdelavam nejen seniory, ale s týmem školím i juniory, mentorujeme

Semináře, workshopy.

Snazim se kluky neco naucit:-))

Snazim se sve dosavadni zkusenosti predavad mladsi generaci. Hlavni je pustit je k vareni aby si osahali suroviny. A naucili se s nimi zachazet

Snažím se motovovat kamarády (učně), aby neházeli flintu to žita.

Snažím se předávat své zkušenosti.

Spolupráce na poli odborných praxí.

Spolupracuji se skoliteli, zastupci AKC a sam skolim.

stážemi, jednak samotných lidí co mají zájem, ale i učitelům, kteří pak předávají zkušenosti dále, kurzy vaření, hostování jiných kuchařů

tím, že je posíláme na stáže nebo na kurzy

učím

V našem hotelu je učňovské středisko, takže se s kolegy snažíme mladým kuchařům a kuchařkám předat naše zkušenost a dovednosti.

Vseobecne

Vzdelávání mistru odborneho vycviku po stránce technologii v kuchyni

Zařizuji zahranicni stáže pro studenty.

ZaučujI studenty

Zaujmout učně oborem, experimentovat

14. Na jaké pozici pracujete?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
šéfkuchař2829,47 %27,45 %  
kuchař2526,32 %24,51 %  
zástupce šéfkuchaře1616,84 %15,69 %  
cukrář44,21 %3,92 %  
pomocná síla33,16 %2,94 %  
Provozní22,11 %1,96 %  
v bankovnictvi11,05 %0,98 %  
management11,05 %0,98 %  
hospodský11,05 %0,98 %  
capo di tuti capo11,05 %0,98 %  
majitel firmy11,05 %0,98 %  
Zastupce znacky vyrobce konvektomatu11,05 %0,98 %  
Majitel restauraci11,05 %0,98 %  
provozní/barman11,05 %0,98 %  
Šéf směny 11,05 %0,98 %  
sefkuchar-majitel11,05 %0,98 %  
Provozovatel gastro11,05 %0,98 %  
Již nepracují, nicméně jsem si prošla od pomocné síly, přes kuchaře i cukráře v provozu.11,05 %0,98 %  
šéfkuchař, odborný učitel11,05 %0,98 %  
Na vsech11,05 %0,98 %  
hospodarka11,05 %0,98 %  
majitel11,05 %0,98 %  
Studentka11,05 %0,98 %  

Graf

15. Jaké je vaše platové ohodnocení?

Čistý měsíční plat

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
250001214,46 %11,76 %  
2800056,02 %4,9 %  
044,82 %3,92 %  
1700044,82 %3,92 %  
3500044,82 %3,92 %  
4000033,61 %2,94 %  
3000033,61 %2,94 %  
2400022,41 %1,96 %  
1800022,41 %1,96 %  
2000022,41 %1,96 %  
ostatní odpovědi 23000
21000
36000
55000
27000
22000
32000
12000
70000
37000
80000
38000
26500
10000
16000
3.50
26000
0000000
42000
45000
50000
10.000
28.000
13000
22.000
120000
25500
15000
33000
7000
25.000
14000
8000
4250,6 %41,18 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:24587.85
Minimum:0
Maximum:55000
Variační rozpětí:55000
Rozptyl:146707253.07
Směrodatná odchylka:12112.28
Medián:25000
Modus:25000

Graf

16. Jste vyučený?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 17, neotázka č. 19].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano7068,63 %68,63 %  
ne3231,37 %31,37 %  

Graf

17. Motivovalo vás studium k tomu, abyste zůstal v oboru?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano3752,86 %36,27 %  
ne2840 %27,45 %  
nevím57,14 %4,9 %  

Graf

18. Vykonával jste během studia praxi?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano6897,14 %66,67 %  
ne22,86 %1,96 %  

Graf

19. Máte praxi ze zahraničí?

Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano5654,9 %54,9 %  
ne4645,1 %45,1 %  

Graf

20. Kolik je vám let?

Povinná otázka, respondent musel napsat číselnou odpověď.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
2588,51 %7,84 %  
2777,45 %6,86 %  
3777,45 %6,86 %  
2966,38 %5,88 %  
2866,38 %5,88 %  
2366,38 %5,88 %  
3255,32 %4,9 %  
2155,32 %4,9 %  
3555,32 %4,9 %  
3644,26 %3,92 %  
ostatní odpovědi 39
40
42
30
24
38
33
22
46
47
59
55
45
48
26
31
20
43
52
34
57
56
18
3537,23 %34,31 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:31.81
Minimum:21
Maximum:52
Variační rozpětí:31
Rozptyl:50.79
Směrodatná odchylka:7.13
Medián:30.5
Modus:25

Graf

21. Česká kuchyně budoucnosti bude:

Můžete vybrat více možností

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Sezónní6664,71 %64,71 %  
Lokální6563,73 %63,73 %  
Tradiční5755,88 %55,88 %  
Inspirovaná přírodou3938,24 %38,24 %  
Lehká3332,35 %32,35 %  
Přebírat vlivy z jiných kuchyní3231,37 %31,37 %  
Plná zeleniny2423,53 %23,53 %  
Založená na mase1413,73 %13,73 %  
Těžká65,88 %5,88 %  
Bio65,88 %5,88 %  
Molekulární43,92 %3,92 %  
Minimalistická32,94 %2,94 %  
proste zranica, toz ty svine mrtve, jitrnice a tak. a taky mame dobry kolacky10,98 %0,98 %  
Poctivá a vařená s odpovídající péčí 10,98 %0,98 %  
Modlím se aby byla sezónní a přirozená10,98 %0,98 %  
Pikantní10,98 %0,98 %  
vegan10,98 %0,98 %  
TV vaření10,98 %0,98 %  

Graf

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 2 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

1. Je pro vás důležité, aby byli zaměstnanci (spolupracovníci) vyučení kuchaři?

  • odpověď ano:
    • 3.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi Myslím, že úroveň středního školství je dobrá na otázku 2. Proč je to pro vás důležité?
    • 3.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi Přijímám pouze vyučené kuchaře na otázku 2. Proč je to pro vás důležité?

7. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu šéfkuchaři?

  • odpověď ( 30000 - 40000 >:
    • 4.1x vetší pravděpodobnost při odpovědi ( 28000 - 30000 > na otázku 8. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu zástupci šéfkuchaře?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Je pro vás důležité, aby byli zaměstnanci (spolupracovníci) vyučení kuchaři?

2. Proč je to pro vás důležité?

3. Proč to pro vás není důležité?

4. Přijímáte do vašeho podniku čerstvě vyučené kuchaře?

5. Co je pro vás rozhodující při přijímání čerstvě vyučeného kuchaře?

7. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu šéfkuchaři?

8. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu zástupci šéfkuchaře?

9. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu kuchaři?

10. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupující pomocné síle?

11. Mají dle vaší zkušenosti čerstvě vyučení kuchaři motivaci k práci v oboru?

12. Snažíte se sami přispět k rozvoji oborového školství a zlepšení celkové situace?

14. Na jaké pozici pracujete?

15. Jaké je vaše platové ohodnocení?

16. Jste vyučený?

17. Motivovalo vás studium k tomu, abyste zůstal v oboru?

18. Vykonával jste během studia praxi?

19. Máte praxi ze zahraničí?

20. Kolik je vám let?

21. Česká kuchyně budoucnosti bude:

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Je pro vás důležité, aby byli zaměstnanci (spolupracovníci) vyučení kuchaři?

2. Proč je to pro vás důležité?

3. Proč to pro vás není důležité?

4. Přijímáte do vašeho podniku čerstvě vyučené kuchaře?

5. Co je pro vás rozhodující při přijímání čerstvě vyučeného kuchaře?

7. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu šéfkuchaři?

8. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu zástupci šéfkuchaře?

9. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu kuchaři?

10. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupující pomocné síle?

11. Mají dle vaší zkušenosti čerstvě vyučení kuchaři motivaci k práci v oboru?

12. Snažíte se sami přispět k rozvoji oborového školství a zlepšení celkové situace?

14. Na jaké pozici pracujete?

15. Jaké je vaše platové ohodnocení?

16. Jste vyučený?

17. Motivovalo vás studium k tomu, abyste zůstal v oboru?

18. Vykonával jste během studia praxi?

19. Máte praxi ze zahraničí?

20. Kolik je vám let?

21. Česká kuchyně budoucnosti bude:

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Citace

Zeithammerová, E.Střední odborné školství v gastronomii (výsledky průzkumu), 2017. Dostupné online na https://stredni-odborne-skolstvi-v-g.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.