Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Střední odborné školství v gastronomii
Střední odborné školství v gastronomii
→ Mohou Vaši podřízení pracovat z domova? Sledujete nějak, co v práci dělají a zda nedělají vedle práce ještě něco jiného? ←
(průzkum pro diplomovou práci, cca 10 minut)
Základní údaje o provedeném průzkumu
Autor průzkumu: | Edita Zeithammerová |
---|---|
Šetření: | 02. 03. 2017 - 14. 03. 2017 |
Počet respondentů: | 102 |
Počet otázek (max/průměr): | 21 / 16.74 |
Použité ochrany: | žádné |
Zobrazení otázek: | po jedné otázce |
Návratnost dotazníků: | 55 % |
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník). | |
Průměrná doba vyplňování: | 00.06:41 |
odpovědi & grafy segmentace závislosti zdroje dotazník citovat |
Úvodní informace zveřejněné respondentům
Prosím vás o vyplnění dotazníku k mé bakalářské práci na téma "Šéfkuchaři a budoucnost české gastronomie". Je určen pouze kuchařům a kuchařkám, kteří v oboru nějakou dobu aktivně pracovali nebo stále pracují.
Účelem je zjistit, jaká je úroveň školství z pohledu profesionálů, jaká je motivace pracujících v oboru přijímat čerstvě vyučené kuchaře a v neposlední řadě - jaká bude česká kuchyně budoucnosti. Výsledky budou veřejně přístupné.
Moc vám děkuji za spolupráci!
DOTAZNÍK JE ANONYMNÍ.
Odpovědi respondentů
1. Je pro vás důležité, aby byli zaměstnanci (spolupracovníci) vyučení kuchaři?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 2, ne → otázka č. 3].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 69 | 67,65 % | 67,65 % |
ano | 33 | 32,35 % | 32,35 % |
2. Proč je to pro vás důležité?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Přijímám pouze vyučené kuchaře | 15 | 45,45 % | 14,71 % |
Myslím, že úroveň středního školství je dobrá | 10 | 30,3 % | 9,8 % |
základy su doležité pre rýchlejšie zaúčanie sa nových vecí | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
no asi aby umeli makat, ne? | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
zaučení je časově náročné | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
Z me zkusenosti je skolstvi dost pozadu,nicmene velky kus prace odvede misto kde mate praxi.Praxe to je to nej...U nevyucenych mi zkratka neco chybi... | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
Zalezi vzdy hodne zda ucen mel zajem se ucit | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
být vyučenej ještě není žádná výhra, ale ten člověk by měl vědět ( bavíme se o seriozních lidech ) proč to dělá, prč dělal tudle školu a chce pracovat v gastronomii, tudíž jeho přístup k řemeslu je znát, narozdíl od mých vrstevníků, kteří vystudovali kuchařinu jen z důvodu, žejim nic jiného nezbylo | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
Chci, aby byli me služby na profesionální úrovni. Proto je potřeba mít i kvalifikovaný personál. | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
úroveň školství není dobrá, ale minimální úroveň znalostí tam získají | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
Mají přehled o základních znalostech, postupech a během studii si zažili i ostrý provoz. Jsou tedy následně rychleji zapravcovano. Nicméně talent někdy nemusí potřebovat studia, takových ale člověk nepotká deset za den. | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
styl práce vyučeného je specifický pro obor | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
Nevím | 1 | 3,03 % | 0,98 % |
3. Proč to pro vás není důležité?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Neřeším to, důležitá je praxe | 43 | 62,32 % | 42,16 % |
Úroveň středního školství není odpovídající | 24 | 34,78 % | 23,53 % |
Sám jsem vyučený a nic jsem se nenaučil | 6 | 8,7 % | 5,88 % |
Ten co není vyučený a má zápal pro vaření, je kolikrát lepší kuchař než vyučený. | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Důležité je nadšení pro práci | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
myslím si že školy dají kuchařům dobrý základ, nicméně kuchař se pozná až v kuchyni :) | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
a přístup člověka | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Důležitější je zájem | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
přijde mi že většina kvalitních kuchaří se k vaření dalo až třeba po gymnáziu a jsou to lepší pracanti než spousta vyučených lidíí | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Spousta nadšených kluků má lepší cit pro chuť, kompozici a osobitejsi přístup k řemeslu než mnozí vyučení... Ten papír z nikoho kuchaře neudělá | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
praxe a chut pracovat a ucit se,je lepsi jak vyuceni | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Dulezite je nasazeni | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Jde o chuť pracovat. Vše lze naučit. Znám spoustu ženských v domácnosti, na které jako kuchař nemám! | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Nejsem vyučený a nikdy to nebyl problém... | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Praxí se člověk naučí nejvíc. | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Jsem vyuceny, ale to co se kuchar nauci behem skolni praxe se nauci v provozu za zlomek casu, pokud chce.. | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
ti, co se o to pouze zajímají a baví je to vaří lépe jak vyučení | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
vytrvalost a predevsim kladny vztah k danemu oboru | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Mnohdy člověk bez vzdelani v oboru umí zna vice nežli student Hotel.školy | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Důležitý je zápal a chut pracovat, pokud je to srdcem ... | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Důležitý je "tah na branku" | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
důležitý je zápal, láska k oboru, a člověk co vystudoval např. strojarnu si může říct, že to není to pravé a toho vždy ke gastru | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
Stačí když se dívají na s Italem v kuchyni | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
pokud umí dobře vařit, tak ať je třeba automechanik... | 1 | 1,45 % | 0,98 % |
4. Přijímáte do vašeho podniku čerstvě vyučené kuchaře?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano → otázka č. 5, Ne → otázka č. 6].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ano | 78 | 76,47 % | 76,47 % |
Ne | 24 | 23,53 % | 23,53 % |
5. Co je pro vás rozhodující při přijímání čerstvě vyučeného kuchaře?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Zájem o obor | 69 | 88,46 % | 67,65 % |
Praxe během školy | 19 | 24,36 % | 18,63 % |
Typ školy, kterou navštěvoval | 7 | 8,97 % | 6,86 % |
co umí | 1 | 1,28 % | 0,98 % |
Pracovitost a zodpovědnost | 1 | 1,28 % | 0,98 % |
musí mít zájem a ukázat co umí | 1 | 1,28 % | 0,98 % |
Jestli má všech 5 pohromadě a myslí to s gastrem alespon trošku vážně | 1 | 1,28 % | 0,98 % |
Záleží na provozu, buď se vám hodí např. na studenou kuchyň, nebo chcete někoho mladého si naučit pro svoje podmínky a dát někomu mladému šanci se odpíchnout od stabilních základů, obě možnosti spolu souvisí, pak jde pouze o to, zda li má mladý kuchař chuť se obětovat pro gastronomii ( co si budem povídat ) | 1 | 1,28 % | 0,98 % |
Já jsem rád, že vůbec někdo přijde, že chce pracovat. | 1 | 1,28 % | 0,98 % |
předvedené schopnosti | 1 | 1,28 % | 0,98 % |
láska k "řemeslu" | 1 | 1,28 % | 0,98 % |
"nezkazenost" z jiného podniku | 1 | 1,28 % | 0,98 % |
6. Proč byste nepřijali čerstvě vyučeného kuchaře?
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Nedůvěřuji učňovskému školství | 8 | 33,33 % | 7,84 % |
Nemají dost zkušeností | 8 | 33,33 % | 7,84 % |
Nevím | 3 | 12,5 % | 2,94 % |
Radeji bych prijala cloveka se zajmem o obor,nez ucne. | 1 | 4,17 % | 0,98 % |
Muze byt vyjimka | 1 | 4,17 % | 0,98 % |
poslala bych je ještě na stáž do zahraničí | 1 | 4,17 % | 0,98 % |
Nejsou spolehlivi | 1 | 4,17 % | 0,98 % |
záleželo by na tom zda by ho práce naplňovala, pokud ano tak bych ho přijal(a) | 1 | 4,17 % | 0,98 % |
Teď jsme otevřeli, třeba se to časem změní | 1 | 4,17 % | 0,98 % |
orientuji se na své známé | 1 | 4,17 % | 0,98 % |
Ješté neciděli Kluky v akci | 1 | 4,17 % | 0,98 % |
7. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu šéfkuchaři?
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
30000 | 13 | 16,05 % | 12,75 % |
35000 | 12 | 14,81 % | 11,76 % |
40000 | 11 | 13,58 % | 10,78 % |
20000 | 10 | 12,35 % | 9,8 % |
25000 | 8 | 9,88 % | 7,84 % |
18000 | 6 | 7,41 % | 5,88 % |
15000 | 4 | 4,94 % | 3,92 % |
50000 | 2 | 2,47 % | 1,96 % |
22000 | 2 | 2,47 % | 1,96 % |
12000 | 2 | 2,47 % | 1,96 % |
ostatní odpovědi | 11 | 13,58 % | 10,78 % |
Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.
Statistická poloha | Hodnota |
---|---|
Průměr: | 27952.05 |
Minimum: | 12000 |
Maximum: | 50000 |
Variační rozpětí: | 38000 |
Rozptyl: | 81473363.77 |
Směrodatná odchylka: | 9026.26 |
Medián: | 30000 |
Modus: | 30000 |
8. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu zástupci šéfkuchaře?
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
30000 | 13 | 14,61 % | 12,75 % |
25000 | 9 | 10,11 % | 8,82 % |
27000 | 8 | 8,99 % | 7,84 % |
18000 | 6 | 6,74 % | 5,88 % |
28000 | 6 | 6,74 % | 5,88 % |
35000 | 6 | 6,74 % | 5,88 % |
20000 | 5 | 5,62 % | 4,9 % |
32000 | 4 | 4,49 % | 3,92 % |
40000 | 3 | 3,37 % | 2,94 % |
22000 | 3 | 3,37 % | 2,94 % |
ostatní odpovědi | 26 | 29,21 % | 25,49 % |
Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.
Statistická poloha | Hodnota |
---|---|
Průměr: | 25725.93 |
Minimum: | 10000 |
Maximum: | 40000 |
Variační rozpětí: | 30000 |
Rozptyl: | 42253194.44 |
Směrodatná odchylka: | 6500.25 |
Medián: | 27000 |
Modus: | 30000 |
9. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupujícímu kuchaři?
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
25000 | 18 | 20,22 % | 17,65 % |
20000 | 13 | 14,61 % | 12,75 % |
23000 | 7 | 7,87 % | 6,86 % |
15000 | 7 | 7,87 % | 6,86 % |
18000 | 5 | 5,62 % | 4,9 % |
30000 | 3 | 3,37 % | 2,94 % |
22000 | 3 | 3,37 % | 2,94 % |
16000 | 3 | 3,37 % | 2,94 % |
35000 | 3 | 3,37 % | 2,94 % |
24000 | 3 | 3,37 % | 2,94 % |
ostatní odpovědi | 24 | 26,97 % | 23,53 % |
Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.
Statistická poloha | Hodnota |
---|---|
Průměr: | 20997.53 |
Minimum: | 8000 |
Maximum: | 35000 |
Variační rozpětí: | 27000 |
Rozptyl: | 26160493.83 |
Směrodatná odchylka: | 5114.73 |
Medián: | 20000 |
Modus: | 25000 |
10. Jaké platové ohodnocení byste nabídli nastupující pomocné síle?
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
15000 | 22 | 24,18 % | 21,57 % |
18000 | 14 | 15,38 % | 13,73 % |
13000 | 8 | 8,79 % | 7,84 % |
17000 | 8 | 8,79 % | 7,84 % |
20000 | 6 | 6,59 % | 5,88 % |
12000 | 5 | 5,49 % | 4,9 % |
16000 | 4 | 4,4 % | 3,92 % |
10000 | 4 | 4,4 % | 3,92 % |
14000 | 3 | 3,3 % | 2,94 % |
8000 | 3 | 3,3 % | 2,94 % |
ostatní odpovědi | 14 | 15,38 % | 13,73 % |
Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.
Statistická poloha | Hodnota |
---|---|
Průměr: | 15102.41 |
Minimum: | 4000 |
Maximum: | 22000 |
Variační rozpětí: | 18000 |
Rozptyl: | 10443652.66 |
Směrodatná odchylka: | 3231.66 |
Medián: | 15000 |
Modus: | 15000 |
11. Mají dle vaší zkušenosti čerstvě vyučení kuchaři motivaci k práci v oboru?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 65 | 63,73 % | 63,73 % |
ano | 37 | 36,27 % | 36,27 % |
12. Snažíte se sami přispět k rozvoji oborového školství a zlepšení celkové situace?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 13, ne → otázka č. 14].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 55 | 53,92 % | 53,92 % |
ano | 47 | 46,08 % | 46,08 % |
13. Jakými konkrétními aktivitami přispíváte k rozvoji školství a zlepšení celkové situace?
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.
Kurzy
Motivace
Nabídka praxe
Nabizime studentum moznost brigad a stazi pres debaras.cz
Naborem mladych lidi a pokusem je kladne motivovat.
Občas dělám pro střední školy kurzy studené kuchyně.
podporujeme juniorske souteze (inventar i ceny), startujeme motivacni projekt pro studenty a cerstve absolventy hlavne co do praxe a pripadneho uplatneni.
Pořádám kurzy vaření. Jsem členem AKC. Věnuji se učňům
Přijímám čerstv kuchaře
Sám jsem mladý kuchař který moc nedbal na docházku do školy, ale díky svému nadšení se dopracoval na svoji zkučenost do hodně dobrýých provozů, například spolupráce na hotelu s Lukášem Nečasem když mi bylo 16 snad v prváku. Když se viděl jeho práci a možnosti jak vařit, rozsvítili se mi oči a říkal sem si že jednou chci vařit jako on, lituju právě mých vrstevníků a vpodstatě skupině lidí o kterých se teď bavíme, když nemají ono nadšení pro obor a loupou někde brambory a česnek, místo toho aby raději dělali maso nebo regulerně vařili. Ač musím uznat že naše škola byla na vaření slabší, přičemž ohledně servisu byla fajn, to mě naučilo už základní komunikaci s obsluhou, servisem, inventářem, funkčností apod. Poté odešel ze školy, zjistil že vastně nic neumí, jen teorii a poté narazit na realitu a nepodělat se z ní. Chci tím říct, že většina škol váš na todle nepřipraví, jen jakési osnovy a plány, proto většina vyučených kuchařů to brzy zabalí protože nebyli připravení nebo neměli štěstí a nebo někdo jim tento obor znechutil což je velká škoda. Rád chodím do školy za mojí mistrovou a v rámci jejich praxe s nimi vařím a dělím se o know how, zvlášť u prváků to funguje skvěle když jim ukážete nějaké techniky vaření či kombinace chutí že jim to připadne jak kouzlo a začnou se na praxi těšit. Já todle ,,štěstí,, neměl. Víc asi dělat nemohu
Sám vzdelavam nejen seniory, ale s týmem školím i juniory, mentorujeme
Semináře, workshopy.
Snazim se kluky neco naucit:-))
Snazim se sve dosavadni zkusenosti predavad mladsi generaci. Hlavni je pustit je k vareni aby si osahali suroviny. A naucili se s nimi zachazet
Snažím se motovovat kamarády (učně), aby neházeli flintu to žita.
Snažím se předávat své zkušenosti.
Spolupráce na poli odborných praxí.
Spolupracuji se skoliteli, zastupci AKC a sam skolim.
stážemi, jednak samotných lidí co mají zájem, ale i učitelům, kteří pak předávají zkušenosti dále, kurzy vaření, hostování jiných kuchařů
tím, že je posíláme na stáže nebo na kurzy
učím
V našem hotelu je učňovské středisko, takže se s kolegy snažíme mladým kuchařům a kuchařkám předat naše zkušenost a dovednosti.
Vseobecne
Vzdelávání mistru odborneho vycviku po stránce technologii v kuchyni
Zařizuji zahranicni stáže pro studenty.
ZaučujI studenty
Zaujmout učně oborem, experimentovat
14. Na jaké pozici pracujete?
Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
šéfkuchař | 28 | 29,47 % | 27,45 % |
kuchař | 25 | 26,32 % | 24,51 % |
zástupce šéfkuchaře | 16 | 16,84 % | 15,69 % |
cukrář | 4 | 4,21 % | 3,92 % |
pomocná síla | 3 | 3,16 % | 2,94 % |
Provozní | 2 | 2,11 % | 1,96 % |
v bankovnictvi | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
management | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
hospodský | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
capo di tuti capo | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
majitel firmy | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
Zastupce znacky vyrobce konvektomatu | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
Majitel restauraci | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
provozní/barman | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
Šéf směny | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
sefkuchar-majitel | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
Provozovatel gastro | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
Již nepracují, nicméně jsem si prošla od pomocné síly, přes kuchaře i cukráře v provozu. | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
šéfkuchař, odborný učitel | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
Na vsech | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
hospodarka | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
majitel | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
Studentka | 1 | 1,05 % | 0,98 % |
15. Jaké je vaše platové ohodnocení?
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
25000 | 12 | 14,46 % | 11,76 % |
28000 | 5 | 6,02 % | 4,9 % |
0 | 4 | 4,82 % | 3,92 % |
17000 | 4 | 4,82 % | 3,92 % |
35000 | 4 | 4,82 % | 3,92 % |
40000 | 3 | 3,61 % | 2,94 % |
30000 | 3 | 3,61 % | 2,94 % |
24000 | 2 | 2,41 % | 1,96 % |
18000 | 2 | 2,41 % | 1,96 % |
20000 | 2 | 2,41 % | 1,96 % |
ostatní odpovědi | 42 | 50,6 % | 41,18 % |
Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.
Statistická poloha | Hodnota |
---|---|
Průměr: | 24587.85 |
Minimum: | 0 |
Maximum: | 55000 |
Variační rozpětí: | 55000 |
Rozptyl: | 146707253.07 |
Směrodatná odchylka: | 12112.28 |
Medián: | 25000 |
Modus: | 25000 |
16. Jste vyučený?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano → otázka č. 17, ne → otázka č. 19].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 70 | 68,63 % | 68,63 % |
ne | 32 | 31,37 % | 31,37 % |
17. Motivovalo vás studium k tomu, abyste zůstal v oboru?
Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 37 | 52,86 % | 36,27 % |
ne | 28 | 40 % | 27,45 % |
nevím | 5 | 7,14 % | 4,9 % |
18. Vykonával jste během studia praxi?
Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 68 | 97,14 % | 66,67 % |
ne | 2 | 2,86 % | 1,96 % |
19. Máte praxi ze zahraničí?
Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 56 | 54,9 % | 54,9 % |
ne | 46 | 45,1 % | 45,1 % |
20. Kolik je vám let?
Povinná otázka, respondent musel napsat číselnou odpověď.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
25 | 8 | 8,51 % | 7,84 % |
27 | 7 | 7,45 % | 6,86 % |
37 | 7 | 7,45 % | 6,86 % |
29 | 6 | 6,38 % | 5,88 % |
28 | 6 | 6,38 % | 5,88 % |
23 | 6 | 6,38 % | 5,88 % |
32 | 5 | 5,32 % | 4,9 % |
21 | 5 | 5,32 % | 4,9 % |
35 | 5 | 5,32 % | 4,9 % |
36 | 4 | 4,26 % | 3,92 % |
ostatní odpovědi | 35 | 37,23 % | 34,31 % |
Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.
Statistická poloha | Hodnota |
---|---|
Průměr: | 31.81 |
Minimum: | 21 |
Maximum: | 52 |
Variační rozpětí: | 31 |
Rozptyl: | 50.79 |
Směrodatná odchylka: | 7.13 |
Medián: | 30.5 |
Modus: | 25 |
21. Česká kuchyně budoucnosti bude:
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Sezónní | 66 | 64,71 % | 64,71 % |
Lokální | 65 | 63,73 % | 63,73 % |
Tradiční | 57 | 55,88 % | 55,88 % |
Inspirovaná přírodou | 39 | 38,24 % | 38,24 % |
Lehká | 33 | 32,35 % | 32,35 % |
Přebírat vlivy z jiných kuchyní | 32 | 31,37 % | 31,37 % |
Plná zeleniny | 24 | 23,53 % | 23,53 % |
Založená na mase | 14 | 13,73 % | 13,73 % |
Těžká | 6 | 5,88 % | 5,88 % |
Bio | 6 | 5,88 % | 5,88 % |
Molekulární | 4 | 3,92 % | 3,92 % |
Minimalistická | 3 | 2,94 % | 2,94 % |
proste zranica, toz ty svine mrtve, jitrnice a tak. a taky mame dobry kolacky | 1 | 0,98 % | 0,98 % |
Poctivá a vařená s odpovídající péčí | 1 | 0,98 % | 0,98 % |
Modlím se aby byla sezónní a přirozená | 1 | 0,98 % | 0,98 % |
Pikantní | 1 | 0,98 % | 0,98 % |
vegan | 1 | 0,98 % | 0,98 % |
TV vaření | 1 | 0,98 % | 0,98 % |
Citace
Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko
Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.