Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Vaření a stolování

Vaření a stolování

Závisí psychická pohoda na znalostech o předcích? (soutěžní dotazník)
Zúčastněte se průzkumu o vztahu psychické pohody a znalostech o předcích a soutěžte o čokolády značky LÍLÁ

(cca 15 minut)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Anna Fantová
Šetření:20. 11. 2017 - 04. 12. 2017
Počet respondentů:234
Počet otázek (max/průměr):20 / 18.8
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:82,2 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.03:58
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-3 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,
​udělejte si, prosím, čas na vyplnění mého dotazníku. Týká se vaření, jezení i etiky při stolování.

Odpovědi respondentů

1. Váš věk k 31. 12. 2017:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
15-24 let10746,93 %45,73 %  
25-39 let7332,02 %31,2 %  
40-54 let2410,53 %10,26 %  
0-14 let135,7 %5,56 %  
55-64 let73,07 %2,99 %  
65-89 let31,32 %1,28 %  
90 let a více10,44 %0,43 %  

Graf

2. Vaše pohlaví:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žena15869,91 %67,52 %  
Muž6830,09 %29,06 %  

Graf

3. Váš status:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Student10144,89 %43,16 %  
Zaměstnaný8638,22 %36,75 %  
Důchodce94 %3,85 %  
Žena v domácnosti94 %3,85 %  
OSVČ52,22 %2,14 %  
Dítě52,22 %2,14 %  
Nezaměstnaný20,89 %0,85 %  
žák10,44 %0,43 %  
Mateřská dovolená10,44 %0,43 %  
osvc10,44 %0,43 %  
něco jako OSVČ10,44 %0,43 %  
zaměstnaný student10,44 %0,43 %  
studující zaměstnanec10,44 %0,43 %  
Podnikatel10,44 %0,43 %  
samostatný vědecký pracovník10,44 %0,43 %  

Graf

4. Pracujete v potravinářském průmyslu?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne21293,81 %90,6 %  
ano114,87 %4,7 %  
nevím31,33 %1,28 %  

Graf

5. Držíte dietu?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne18883,19 %80,34 %  
Jsem vegan135,75 %5,56 %  
Jsem vegetarián73,1 %2,99 %  
Redukční dieta62,65 %2,56 %  
Jsem diabetik31,33 %1,28 %  
ano, mám intoleranci laktózy10,44 %0,43 %  
Celiakie10,44 %0,43 %  
Nazvat dietou životní styl opravdu není moudré... proto napíšu všežravec často se stravující vegansky10,44 %0,43 %  
Bez koření a dvou alergenů10,44 %0,43 %  
intolerance na laktózu10,44 %0,43 %  
Pravidelně menší porce 10,44 %0,43 %  
Bezlaktózová10,44 %0,43 %  
jaterní10,44 %0,43 %  
bezlaktózovou10,44 %0,43 %  
low carb10,44 %0,43 %  
Bodovou - co najdu to zbodnu.10,44 %0,43 %  

Graf

6. Připravoval/a jste už někdy doma jídlo?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano22397,81 %95,3 %  
ne31,32 %1,28 %  
nevím20,88 %0,85 %  

Graf

7. Vaříte rád/a?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano16170,93 %68,8 %  
ne4519,82 %19,23 %  
nevím219,25 %8,97 %  

Graf

8. Kde jíte rád/a?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Doma20288,99 %86,32 %  
V restauraci15769,16 %67,09 %  
V přírodě (piknik, výlet)8236,12 %35,04 %  
V menším podniku (bufet, kavárna atd.)6126,87 %26,07 %  
Na návštěvě5825,55 %24,79 %  
Ve fastfoodu3816,74 %16,24 %  
V hospodě3615,86 %15,38 %  
Ve škole o přestávce10,44 %0,43 %  
všude10,44 %0,43 %  
chata10,44 %0,43 %  
Na osadě10,44 %0,43 %  
v klidu10,44 %0,43 %  
všude, kde jsem zaškrtla10,44 %0,43 %  
Moment, Praha10,44 %0,43 %  

Graf

9. Kým připravené jídlo Vám chutná nejvíce?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Matkou7433,33 %31,62 %  
Uvařím si nejlépe sám/sama4922,07 %20,94 %  
Kuchařem v mém oblíbeném podniku3515,77 %14,96 %  
Babičkou2913,06 %12,39 %  
Otcem146,31 %5,98 %  
manželem31,35 %1,28 %  
manželka31,35 %1,28 %  
manžel20,9 %0,85 %  
dcera20,9 %0,85 %  
Praděda10,45 %0,43 %  
přítel10,45 %0,43 %  
partner a sestra10,45 %0,43 %  
Od mého muže10,45 %0,43 %  
To takhle nemám.10,45 %0,43 %  
moje žena :)10,45 %0,43 %  
PARTNER10,45 %0,43 %  
manžel, a to co nevaří on nejlépe připravím sama10,45 %0,43 %  
moje kamarádka10,45 %0,43 %  
Dědou10,45 %0,43 %  
Oba rodiče.10,45 %0,43 %  

Graf

10. Které pokrmy rád/a připravujete?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Hlavní chody12857,4 %54,7 %  
Těstoviny11551,57 %49,15 %  
Polévky9341,7 %39,74 %  
Saláty9341,7 %39,74 %  
Maso7935,43 %33,76 %  
Moučníky7533,63 %32,05 %  
Dezerty6830,49 %29,06 %  
Pomazánky5625,11 %23,93 %  
Cukroví4721,08 %20,09 %  
Omáčky4620,63 %19,66 %  
Luštěniny3917,49 %16,67 %  
Nápoje3917,49 %16,67 %  
Nic z toho nepřipravuji, ale rád to jím.10,45 %0,43 %  
žádné10,45 %0,43 %  
slepování lineckého10,45 %0,43 %  
Chaluhy na cibulce10,45 %0,43 %  
Všechny10,45 %0,43 %  
Vajíčka 10,45 %0,43 %  
nevarim10,45 %0,43 %  
hlavně aby to bylo jednoduché a rychlé10,45 %0,43 %  
koláče10,45 %0,43 %  
čočku s masem10,45 %0,43 %  
Ryby10,45 %0,43 %  
Steaky, burgery10,45 %0,43 %  
Michana vejce10,45 %0,43 %  

Graf

11. Máte radši sladké nebo slané jídlo?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Mám radši slané9943,42 %42,31 %  
Oboje stejně6930,26 %29,49 %  
Mám radši sladké4720,61 %20,09 %  
Nevím135,7 %5,56 %  

Graf

12. Jak připravujete jídlo nejradši?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Pečením9441,78 %40,17 %  
Vařením7232 %30,77 %  
Smažením198,44 %8,12 %  
Bez tepelného zpracování146,22 %5,98 %  
Nijak104,44 %4,27 %  
V mikrovlnné troubě62,67 %2,56 %  
V páře41,78 %1,71 %  
dušením10,44 %0,43 %  
Jakoukoliv 10,44 %0,43 %  
vaření a pečení používám zhruba stejně často10,44 %0,43 %  
Nemám oblíbený způsob10,44 %0,43 %  
pomalé dušení10,44 %0,43 %  
co nejméně práce a nejvíce užitku10,44 %0,43 %  

Graf

13. Je některý z Vašich receptů mezi Vašimi známými oblíbený?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano9442,15 %40,17 %  
nevím7031,39 %29,91 %  
Ne5022,42 %21,37 %  
Čočkovou krémovou polévku10,45 %0,43 %  
kulajda10,45 %0,43 %  
americké palačinky10,45 %0,43 %  
Moussaku10,45 %0,43 %  
palačinky10,45 %0,43 %  
bábovku z mletého masa, pomalu pečenou kachnu na medu plněnou jablky10,45 %0,43 %  
Italská rajčatová omáčka10,45 %0,43 %  
cokoli, co zůstane poživatelné10,45 %0,43 %  
pudinkovou buchtu, bebe buchtu, kuřecí křídla10,45 %0,43 %  
Kuřecí placičky, brambory na smetaně10,45 %0,43 %  
Houbove rizoto10,45 %0,43 %  
bavorské pomalu pečené vepřové kolínko10,45 %0,43 %  
chutná jim všechno10,45 %0,43 %  
kanelbullar, cibulačka10,45 %0,43 %  
perníčky10,45 %0,43 %  

Graf

14. Experimentujete někdy v kuchyni s cizokrajnými recepty?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano12355,41 %52,56 %  
Ne9643,24 %41,03 %  
výjimečně, nemám vyhraněnou zahraniční zemi10,45 %0,43 %  
Itálie, Vietnam/Thajsko10,45 %0,43 %  
francouzské, středomořské, italské10,45 %0,43 %  
Thajsko, Asie10,45 %0,43 %  
india, taliansko10,45 %0,43 %  
Francie 10,45 %0,43 %  
Itálie10,45 %0,43 %  
Asie10,45 %0,43 %  
New Caledonia10,45 %0,43 %  

Graf

15. Záleží Vám na vkusném prostírání stolu (příbory na svém místě, ubrousky atd.)?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne10646,9 %45,3 %  
ano8939,38 %38,03 %  
nevím3113,72 %13,25 %  

Graf

16. Umíte skládat ubrousky (např. do tvaru vějíře)?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne14463,16 %61,54 %  
ano8436,84 %35,9 %  

Graf

17. Jak máte správně naložit s ubrouskem, který při usedání ke stolu v restauraci naleznete složený na talíři?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Rozložený ubrousek položit volně na klín10045,05 %42,74 %  
Položit ho napravo od talíře6931,08 %29,49 %  
Nevím5424,32 %23,08 %  
Položit ho nalevo od talíře188,11 %7,69 %  
Pokud jím humra, umístím ubrousek kolem krku146,31 %5,98 %  
Založit ubrousek pod talíř104,5 %4,27 %  
Nechat ubrousek na místě, dokud ho číšník neodklidí94,05 %3,85 %  
Umístit ubrousek kolem krku52,25 %2,14 %  
Schovat ubrousek do kabelky / do kapsy31,35 %1,28 %  
Látkový položím volně na klín a papírový položím napravo od talíře.10,45 %0,43 %  
látkový rozložit na klín, papírový položit nalevo od talíře10,45 %0,43 %  
Nechat ho na talíři, jen ho rozložit10,45 %0,43 %  
Položím ho mimo talíř a nebořím ho.10,45 %0,43 %  
Papírový ubrousek položím na levou stranu od talíře, pokud je látkový tak na klín10,45 %0,43 %  
Složím z něj lodičku a pustím na polévku10,45 %0,43 %  
textilni na klin10,45 %0,43 %  
To je úplně jedno.10,45 %0,43 %  
strčím do kapsy a použiju jako kapesník - já vím, jsem prase :)10,45 %0,43 %  
sníst ho10,45 %0,43 %  
pokud je látkový rozložím si ho na klín (lepší restaurace), v případě obyč. restaurace si položím papírový ubrousek vedle talíře10,45 %0,43 %  
odpoved k otazce cislo 20 - nevim jak chutna kaviar10,45 %0,43 %  

Graf

18. Řídíte se při výběru restaurace i tím, zda je elegantně a vkusně zařízena?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano13660,18 %58,12 %  
ne6528,76 %27,78 %  
nevím2511,06 %10,68 %  

Graf

19. Kolikrát za měsíc se jdete navečeřet do restaurace/hospody?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď (pouze nezáporná čísla).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
16633,5 %28,21 %  
24723,86 %20,09 %  
02010,15 %8,55 %  
3178,63 %7,26 %  
4147,11 %5,98 %  
5126,09 %5,13 %  
652,54 %2,14 %  
1052,54 %2,14 %  
2521,02 %0,85 %  
0.110,51 %0,43 %  
ostatní odpovědi 20
0.5
0.16
0.4737832
7
0.05
0,5
2x
84,06 %3,42 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.01
Minimum:0
Maximum:6
Variační rozpětí:6
Rozptyl:2.19
Směrodatná odchylka:1.48
Medián:2
Modus:1

Graf

20. Jak byste oznámkoval/a chuť pravého černého kaviáru?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
35336,55 %22,65 %  
53020,69 %12,82 %  
12215,17 %9,4 %  
42114,48 %8,97 %  
21913,1 %8,12 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:3.14
Minimum:1
Maximum:5
Variační rozpětí:4
Rozptyl:1.46
Směrodatná odchylka:1.21
Medián:3
Modus:3

Graf

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 2 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

10. Které pokrmy rád/a připravujete?

  • odpověď Hlavní chody:
    • 1.7x vetší pravděpodobnost při odpovědi Omáčky na otázku 10. Které pokrmy rád/a připravujete?

14. Experimentujete někdy v kuchyni s cizokrajnými recepty?

  • odpověď Ano:
    • 1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi Jsem vegan na otázku 5. Držíte dietu?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Váš věk k 31. 12. 2017:

2. Vaše pohlaví:

3. Váš status:

4. Pracujete v potravinářském průmyslu?

5. Držíte dietu?

6. Připravoval/a jste už někdy doma jídlo?

7. Vaříte rád/a?

8. Kde jíte rád/a?

9. Kým připravené jídlo Vám chutná nejvíce?

10. Které pokrmy rád/a připravujete?

11. Máte radši sladké nebo slané jídlo?

12. Jak připravujete jídlo nejradši?

13. Je některý z Vašich receptů mezi Vašimi známými oblíbený?

14. Experimentujete někdy v kuchyni s cizokrajnými recepty?

15. Záleží Vám na vkusném prostírání stolu (příbory na svém místě, ubrousky atd.)?

16. Umíte skládat ubrousky (např. do tvaru vějíře)?

17. Jak máte správně naložit s ubrouskem, který při usedání ke stolu v restauraci naleznete složený na talíři?

18. Řídíte se při výběru restaurace i tím, zda je elegantně a vkusně zařízena?

19. Kolikrát za měsíc se jdete navečeřet do restaurace/hospody?

20. Jak byste oznámkoval/a chuť pravého černého kaviáru?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Váš věk k 31. 12. 2017:

2. Vaše pohlaví:

3. Váš status:

4. Pracujete v potravinářském průmyslu?

5. Držíte dietu?

6. Připravoval/a jste už někdy doma jídlo?

7. Vaříte rád/a?

8. Kde jíte rád/a?

9. Kým připravené jídlo Vám chutná nejvíce?

10. Které pokrmy rád/a připravujete?

11. Máte radši sladké nebo slané jídlo?

12. Jak připravujete jídlo nejradši?

13. Je některý z Vašich receptů mezi Vašimi známými oblíbený?

14. Experimentujete někdy v kuchyni s cizokrajnými recepty?

15. Záleží Vám na vkusném prostírání stolu (příbory na svém místě, ubrousky atd.)?

16. Umíte skládat ubrousky (např. do tvaru vějíře)?

17. Jak máte správně naložit s ubrouskem, který při usedání ke stolu v restauraci naleznete složený na talíři?

18. Řídíte se při výběru restaurace i tím, zda je elegantně a vkusně zařízena?

19. Kolikrát za měsíc se jdete navečeřet do restaurace/hospody?

20. Jak byste oznámkoval/a chuť pravého černého kaviáru?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Citace

Fantová, A.Vaření a stolování (výsledky průzkumu), 2017. Dostupné online na https://vareni-a-stolovani.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.