Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Vaření a stolování

Vaření a stolování

Víte, že... si na Vyplňto.cz můžete zdarma vytvořit vlastní dotazník?

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Anna Fantová
Šetření:20. 11. 2017 - 04. 12. 2017
Počet respondentů:234
Počet otázek (max/průměr):20 / 18.8
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:82,2 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.03:58
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-3 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den,
​udělejte si, prosím, čas na vyplnění mého dotazníku. Týká se vaření, jezení i etiky při stolování.

Odpovědi respondentů

1. Váš věk k 31. 12. 2017:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
15-24 let10746,93 %45,73 %  
25-39 let7332,02 %31,2 %  
40-54 let2410,53 %10,26 %  
0-14 let135,7 %5,56 %  
55-64 let73,07 %2,99 %  
65-89 let31,32 %1,28 %  
90 let a více10,44 %0,43 %  

Graf

2. Vaše pohlaví:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žena15869,91 %67,52 %  
Muž6830,09 %29,06 %  

Graf

3. Váš status:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Student10144,89 %43,16 %  
Zaměstnaný8638,22 %36,75 %  
Důchodce94 %3,85 %  
Žena v domácnosti94 %3,85 %  
OSVČ52,22 %2,14 %  
Dítě52,22 %2,14 %  
Nezaměstnaný20,89 %0,85 %  
žák10,44 %0,43 %  
Mateřská dovolená10,44 %0,43 %  
osvc10,44 %0,43 %  
něco jako OSVČ10,44 %0,43 %  
zaměstnaný student10,44 %0,43 %  
studující zaměstnanec10,44 %0,43 %  
Podnikatel10,44 %0,43 %  
samostatný vědecký pracovník10,44 %0,43 %  

Graf

4. Pracujete v potravinářském průmyslu?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne21293,81 %90,6 %  
ano114,87 %4,7 %  
nevím31,33 %1,28 %  

Graf

5. Držíte dietu?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ne18883,19 %80,34 %  
Jsem vegan135,75 %5,56 %  
Jsem vegetarián73,1 %2,99 %  
Redukční dieta62,65 %2,56 %  
Jsem diabetik31,33 %1,28 %  
ano, mám intoleranci laktózy10,44 %0,43 %  
Celiakie10,44 %0,43 %  
Nazvat dietou životní styl opravdu není moudré... proto napíšu všežravec často se stravující vegansky10,44 %0,43 %  
Bez koření a dvou alergenů10,44 %0,43 %  
intolerance na laktózu10,44 %0,43 %  
Pravidelně menší porce 10,44 %0,43 %  
Bezlaktózová10,44 %0,43 %  
jaterní10,44 %0,43 %  
bezlaktózovou10,44 %0,43 %  
low carb10,44 %0,43 %  
Bodovou - co najdu to zbodnu.10,44 %0,43 %  

Graf

6. Připravoval/a jste už někdy doma jídlo?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano22397,81 %95,3 %  
ne31,32 %1,28 %  
nevím20,88 %0,85 %  

Graf

7. Vaříte rád/a?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano16170,93 %68,8 %  
ne4519,82 %19,23 %  
nevím219,25 %8,97 %  

Graf

8. Kde jíte rád/a?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Doma20288,99 %86,32 %  
V restauraci15769,16 %67,09 %  
V přírodě (piknik, výlet)8236,12 %35,04 %  
V menším podniku (bufet, kavárna atd.)6126,87 %26,07 %  
Na návštěvě5825,55 %24,79 %  
Ve fastfoodu3816,74 %16,24 %  
V hospodě3615,86 %15,38 %  
Ve škole o přestávce10,44 %0,43 %  
všude10,44 %0,43 %  
chata10,44 %0,43 %  
Na osadě10,44 %0,43 %  
v klidu10,44 %0,43 %  
všude, kde jsem zaškrtla10,44 %0,43 %  
Moment, Praha10,44 %0,43 %  

Graf

9. Kým připravené jídlo Vám chutná nejvíce?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Matkou7433,33 %31,62 %  
Uvařím si nejlépe sám/sama4922,07 %20,94 %  
Kuchařem v mém oblíbeném podniku3515,77 %14,96 %  
Babičkou2913,06 %12,39 %  
Otcem146,31 %5,98 %  
manželem31,35 %1,28 %  
manželka31,35 %1,28 %  
manžel20,9 %0,85 %  
dcera20,9 %0,85 %  
Praděda10,45 %0,43 %  
přítel10,45 %0,43 %  
partner a sestra10,45 %0,43 %  
Od mého muže10,45 %0,43 %  
To takhle nemám.10,45 %0,43 %  
moje žena :)10,45 %0,43 %  
PARTNER10,45 %0,43 %  
manžel, a to co nevaří on nejlépe připravím sama10,45 %0,43 %  
moje kamarádka10,45 %0,43 %  
Dědou10,45 %0,43 %  
Oba rodiče.10,45 %0,43 %  

Graf

10. Které pokrmy rád/a připravujete?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Hlavní chody12857,4 %54,7 %  
Těstoviny11551,57 %49,15 %  
Polévky9341,7 %39,74 %  
Saláty9341,7 %39,74 %  
Maso7935,43 %33,76 %  
Moučníky7533,63 %32,05 %  
Dezerty6830,49 %29,06 %  
Pomazánky5625,11 %23,93 %  
Cukroví4721,08 %20,09 %  
Omáčky4620,63 %19,66 %  
Luštěniny3917,49 %16,67 %  
Nápoje3917,49 %16,67 %  
Nic z toho nepřipravuji, ale rád to jím.10,45 %0,43 %  
žádné10,45 %0,43 %  
slepování lineckého10,45 %0,43 %  
Chaluhy na cibulce10,45 %0,43 %  
Všechny10,45 %0,43 %  
Vajíčka 10,45 %0,43 %  
nevarim10,45 %0,43 %  
hlavně aby to bylo jednoduché a rychlé10,45 %0,43 %  
koláče10,45 %0,43 %  
čočku s masem10,45 %0,43 %  
Ryby10,45 %0,43 %  
Steaky, burgery10,45 %0,43 %  
Michana vejce10,45 %0,43 %  

Graf

11. Máte radši sladké nebo slané jídlo?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Mám radši slané9943,42 %42,31 %  
Oboje stejně6930,26 %29,49 %  
Mám radši sladké4720,61 %20,09 %  
Nevím135,7 %5,56 %  

Graf

12. Jak připravujete jídlo nejradši?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Pečením9441,78 %40,17 %  
Vařením7232 %30,77 %  
Smažením198,44 %8,12 %  
Bez tepelného zpracování146,22 %5,98 %  
Nijak104,44 %4,27 %  
V mikrovlnné troubě62,67 %2,56 %  
V páře41,78 %1,71 %  
dušením10,44 %0,43 %  
Jakoukoliv 10,44 %0,43 %  
vaření a pečení používám zhruba stejně často10,44 %0,43 %  
Nemám oblíbený způsob10,44 %0,43 %  
pomalé dušení10,44 %0,43 %  
co nejméně práce a nejvíce užitku10,44 %0,43 %  

Graf

13. Je některý z Vašich receptů mezi Vašimi známými oblíbený?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano9442,15 %40,17 %  
nevím7031,39 %29,91 %  
Ne5022,42 %21,37 %  
Čočkovou krémovou polévku10,45 %0,43 %  
kulajda10,45 %0,43 %  
americké palačinky10,45 %0,43 %  
Moussaku10,45 %0,43 %  
palačinky10,45 %0,43 %  
bábovku z mletého masa, pomalu pečenou kachnu na medu plněnou jablky10,45 %0,43 %  
Italská rajčatová omáčka10,45 %0,43 %  
cokoli, co zůstane poživatelné10,45 %0,43 %  
pudinkovou buchtu, bebe buchtu, kuřecí křídla10,45 %0,43 %  
Kuřecí placičky, brambory na smetaně10,45 %0,43 %  
Houbove rizoto10,45 %0,43 %  
bavorské pomalu pečené vepřové kolínko10,45 %0,43 %  
chutná jim všechno10,45 %0,43 %  
kanelbullar, cibulačka10,45 %0,43 %  
perníčky10,45 %0,43 %  

Graf

14. Experimentujete někdy v kuchyni s cizokrajnými recepty?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano12355,41 %52,56 %  
Ne9643,24 %41,03 %  
výjimečně, nemám vyhraněnou zahraniční zemi10,45 %0,43 %  
Itálie, Vietnam/Thajsko10,45 %0,43 %  
francouzské, středomořské, italské10,45 %0,43 %  
Thajsko, Asie10,45 %0,43 %  
india, taliansko10,45 %0,43 %  
Francie 10,45 %0,43 %  
Itálie10,45 %0,43 %  
Asie10,45 %0,43 %  
New Caledonia10,45 %0,43 %  

Graf

15. Záleží Vám na vkusném prostírání stolu (příbory na svém místě, ubrousky atd.)?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne10646,9 %45,3 %  
ano8939,38 %38,03 %  
nevím3113,72 %13,25 %  

Graf

16. Umíte skládat ubrousky (např. do tvaru vějíře)?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ne14463,16 %61,54 %  
ano8436,84 %35,9 %  

Graf

17. Jak máte správně naložit s ubrouskem, který při usedání ke stolu v restauraci naleznete složený na talíři?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Rozložený ubrousek položit volně na klín10045,05 %42,74 %  
Položit ho napravo od talíře6931,08 %29,49 %  
Nevím5424,32 %23,08 %  
Položit ho nalevo od talíře188,11 %7,69 %  
Pokud jím humra, umístím ubrousek kolem krku146,31 %5,98 %  
Založit ubrousek pod talíř104,5 %4,27 %  
Nechat ubrousek na místě, dokud ho číšník neodklidí94,05 %3,85 %  
Umístit ubrousek kolem krku52,25 %2,14 %  
Schovat ubrousek do kabelky / do kapsy31,35 %1,28 %  
Látkový položím volně na klín a papírový položím napravo od talíře.10,45 %0,43 %  
látkový rozložit na klín, papírový položit nalevo od talíře10,45 %0,43 %  
Nechat ho na talíři, jen ho rozložit10,45 %0,43 %  
Položím ho mimo talíř a nebořím ho.10,45 %0,43 %  
Papírový ubrousek položím na levou stranu od talíře, pokud je látkový tak na klín10,45 %0,43 %  
Složím z něj lodičku a pustím na polévku10,45 %0,43 %  
textilni na klin10,45 %0,43 %  
To je úplně jedno.10,45 %0,43 %  
strčím do kapsy a použiju jako kapesník - já vím, jsem prase :)10,45 %0,43 %  
sníst ho10,45 %0,43 %  
pokud je látkový rozložím si ho na klín (lepší restaurace), v případě obyč. restaurace si položím papírový ubrousek vedle talíře10,45 %0,43 %  
odpoved k otazce cislo 20 - nevim jak chutna kaviar10,45 %0,43 %  

Graf

18. Řídíte se při výběru restaurace i tím, zda je elegantně a vkusně zařízena?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „ano”, „nevím” a „ne”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano13660,18 %58,12 %  
ne6528,76 %27,78 %  
nevím2511,06 %10,68 %  

Graf

19. Kolikrát za měsíc se jdete navečeřet do restaurace/hospody?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat číselnou odpověď (pouze nezáporná čísla).

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
16633,5 %28,21 %  
24723,86 %20,09 %  
02010,15 %8,55 %  
3178,63 %7,26 %  
4147,11 %5,98 %  
5126,09 %5,13 %  
652,54 %2,14 %  
1052,54 %2,14 %  
2521,02 %0,85 %  
0.110,51 %0,43 %  
ostatní odpovědi 20
0.5
0.16
0.4737832
7
0.05
0,5
2x
84,06 %3,42 %

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:2.01
Minimum:0
Maximum:6
Variační rozpětí:6
Rozptyl:2.19
Směrodatná odchylka:1.48
Medián:2
Modus:1

Graf

20. Jak byste oznámkoval/a chuť pravého černého kaviáru?

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
35336,55 %22,65 %  
53020,69 %12,82 %  
12215,17 %9,4 %  
42114,48 %8,97 %  
21913,1 %8,12 %  

Statistická data byla pro následující výpočty očištěna o 5 % hodnot z každé strany.

Statistická polohaHodnota
Průměr:3.14
Minimum:1
Maximum:5
Variační rozpětí:4
Rozptyl:1.46
Směrodatná odchylka:1.21
Medián:3
Modus:3

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Metabáze tohoto průzkumu dosud nebyla analyzována, zkuste se vrátit později (cca za hodinu).

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Váš věk k 31. 12. 2017:

2. Vaše pohlaví:

3. Váš status:

4. Pracujete v potravinářském průmyslu?

5. Držíte dietu?

6. Připravoval/a jste už někdy doma jídlo?

7. Vaříte rád/a?

8. Kde jíte rád/a?

9. Kým připravené jídlo Vám chutná nejvíce?

10. Které pokrmy rád/a připravujete?

11. Máte radši sladké nebo slané jídlo?

12. Jak připravujete jídlo nejradši?

13. Je některý z Vašich receptů mezi Vašimi známými oblíbený?

14. Experimentujete někdy v kuchyni s cizokrajnými recepty?

15. Záleží Vám na vkusném prostírání stolu (příbory na svém místě, ubrousky atd.)?

16. Umíte skládat ubrousky (např. do tvaru vějíře)?

17. Jak máte správně naložit s ubrouskem, který při usedání ke stolu v restauraci naleznete složený na talíři?

18. Řídíte se při výběru restaurace i tím, zda je elegantně a vkusně zařízena?

19. Kolikrát za měsíc se jdete navečeřet do restaurace/hospody?

20. Jak byste oznámkoval/a chuť pravého černého kaviáru?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Váš věk k 31. 12. 2017:

2. Vaše pohlaví:

3. Váš status:

4. Pracujete v potravinářském průmyslu?

5. Držíte dietu?

6. Připravoval/a jste už někdy doma jídlo?

7. Vaříte rád/a?

8. Kde jíte rád/a?

9. Kým připravené jídlo Vám chutná nejvíce?

10. Které pokrmy rád/a připravujete?

11. Máte radši sladké nebo slané jídlo?

12. Jak připravujete jídlo nejradši?

13. Je některý z Vašich receptů mezi Vašimi známými oblíbený?

14. Experimentujete někdy v kuchyni s cizokrajnými recepty?

15. Záleží Vám na vkusném prostírání stolu (příbory na svém místě, ubrousky atd.)?

16. Umíte skládat ubrousky (např. do tvaru vějíře)?

17. Jak máte správně naložit s ubrouskem, který při usedání ke stolu v restauraci naleznete složený na talíři?

18. Řídíte se při výběru restaurace i tím, zda je elegantně a vkusně zařízena?

19. Kolikrát za měsíc se jdete navečeřet do restaurace/hospody?

20. Jak byste oznámkoval/a chuť pravého černého kaviáru?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Fantová, A.Vaření a stolování (výsledky průzkumu), 2017. Dostupné online na https://vareni-a-stolovani.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.