Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
vrámci své diplomové práce, bych Vás chtěla požádat o vyplnění krátkého dotazníku. Píši o vizuálním stylu restaurací a velmi by mě zajímal Váš názor. Děkuji za Váš čas. Veronika Hrabcová
Odpovědi respondentů
1. Pohlaví:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
žena
101
72,66 %
72,66 %
muž
38
27,34 %
27,34 %
2. Do jaké věkové skupiny patříte?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
21-30 let
77
55,4 %
55,4 %
31-40 let
23
16,55 %
16,55 %
15-20 let
22
15,83 %
15,83 %
41-50 let
13
9,35 %
9,35 %
51-60 let
3
2,16 %
2,16 %
60 a více
1
0,72 %
0,72 %
3. Řadíte se do kategorie:
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
pracující
77
55,4 %
55,4 %
student
58
41,73 %
41,73 %
důchodce
4
2,88 %
2,88 %
4. Jaké jsou podle Vás nejdůležitější aspekty dobré restaurace? Ohodnoťte jako ve škole.
Povinná otázka, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”, respondent se musel u každé podotázky rozhodnout mezi odpověďmi na dané škále.
Podotázka
Průměr
Rozptyl
vizuální styl restaurace (logo, jídelní lístek, webové stránky, design interiéru)
2.331
1.085
reklama, propagace a doporučení
2.935
1.341
atmosféra a prostředí
1.727
1.019
jídlo a pití
1.424
1.007
příjemný personál
1.64
1.036
5. Zaulaja Vás po vizuální stránce některá restaurace? Prosím, jmenujte.
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
Ne
4
6,06 %
2,88 %
Ano
2
3,03 %
1,44 %
nevzpomínám si
2
3,03 %
1,44 %
Prašád
1
1,52 %
0,72 %
Mám jich více
1
1,52 %
0,72 %
Cafe Frida, Lokál Hamburk, Cafe Louvre
1
1,52 %
0,72 %
-
1
1,52 %
0,72 %
Beergeek bar, Pivovar Kolčavka, Modrý zub Anděl,...
1
1,52 %
0,72 %
Skog
1
1,52 %
0,72 %
ne, rozhodující je jídlo
1
1,52 %
0,72 %
ostatní odpovědi
Café Imperial některé nové restaurace s malými pivovary v Praze Černý kohout (Liberec) Minipivovar Hostivar La lučina, cafe imperial Restaurace v Chudenicích u Klatov U Mlynare (Haj ve Slezsku), Si (Ostrava), sport Al Mulino Cafe Imperial, Café Imperiál, Life is Dream, Restaurace U Štěpána Polívkárna v Ostravě Italská restaurace ambiente v Praze na Staroměstském náměstí Luna ano, např. restaurace u 3 prasátek na Vinohradech. Koliba Senec např. Kozlovna ve Zlíně Buccatiny Kladno Hodně Středověká krčma. Replay v Usti nad Labem Eska Kaskáda Carbon ve Frydku-Mistku Blackdog, LaPaz Mexická restaurace Metropole, Teplice Zámecká restaurace Holešov Zatím ne Suzie's Brno Nyní nevim Spousta brevnovka, praha 6 Bistro Proti Proudu Palanda Sí ( ostrava ) restaurace na Krymské ulici Restaurant v hotelu Popovicky Královický dvůr středověké pivní sklepy Značkové restaurace povovarů Radniční sklípek Liberec, italská restaurace na náměstí Dr.Edvarda Beneše, Liberec Café Imperial (Na Poříčí 15, Praha 1); Sarah Bernhardt Restaurant (U Obecního domu 1080/1, Praha 1) brasileiro slovanský dům Praha, Zlatá Praha Buddha Brno dětenice, Toscana Pardubice Ambiente brasileiro Výtopna - Railway Restaurant Orlová Název nevím, ale byla do takového staršího stylu (z kamene a dřeva) Ambiente SOHO
51
77,27 %
36,69 %
6. Vyberte aspekty vizuálního stylu restaurace, které jsou pro Vás důležité:
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí (min. 1).
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
design interiéru a použité materiály
130
93,53 %
93,53 %
tiskové materiály (např. jídelní lístek)
92
66,19 %
66,19 %
webové stránky
42
30,22 %
30,22 %
logo (vývěsní štít)
32
23,02 %
23,02 %
7. Upřednostňujete restaurace se zdravou výživou?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď
Počet
Lokálně %
Globálně %
Akce
ne
52
71,23 %
37,41 %
ano
21
28,77 %
15,11 %
SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA
Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!
Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.
Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3
Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5
Byly nalezeny zajímavé souvislosti u jedné otázky.
Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).
1.8x vetší pravděpodobnost při odpovědi 31-40 let na otázku 2. Do jaké věkové skupiny patříte?
odpověď student:
2.4x vetší pravděpodobnost při odpovědi 15-20 let na otázku 2. Do jaké věkové skupiny patříte?
Zjišťování závislostí odpovědí
Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).
1. Pohlaví:
2. Do jaké věkové skupiny patříte?
3. Řadíte se do kategorie:
4. Jaké jsou podle Vás nejdůležitější aspekty dobré restaurace? Ohodnoťte jako ve škole.
6. Vyberte aspekty vizuálního stylu restaurace, které jsou pro Vás důležité:
7. Upřednostňujete restaurace se zdravou výživou?
B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:
Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).
1. Pohlaví:
2. Do jaké věkové skupiny patříte?
3. Řadíte se do kategorie:
4. Jaké jsou podle Vás nejdůležitější aspekty dobré restaurace? Ohodnoťte jako ve škole.
6. Vyberte aspekty vizuálního stylu restaurace, které jsou pro Vás důležité:
7. Upřednostňujete restaurace se zdravou výživou?
C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI
Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.
Poznámky: 1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli. 2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 % 3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat. 4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.