Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Vnímání českých pokrmů FRANCOUZI

Vnímání českých pokrmů FRANCOUZI

Kdo by měl být příštím prezidentem ČR (v roce 2018)?
Zúčastněte se krátkého dotazníku a oznámkujte Havla, Klause a Zemana.

(veřejné výsledky 15. prosince ve 12h)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:John Doe
Šetření:20. 03. 2011 - 26. 03. 2011
Počet respondentů:13
Počet otázek (max/průměr):19 / 18.69
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:70 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.04:05
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den, jsem studentkou Vysoké školy obchodní v Praze. Právě píši diplomovou práci, v níž se zajímám o to, jak FRANCOUZI vnímají českou stravu a jak vnímají svou stravu v rodné zemi.Prosím, aby se tohoto šetření zúčastňovali jen FRANCOUZI, žijící v Čechách. Děkuji moc :)

Odpovědi respondentů

1. Zajímáte se o stravu, kterou konzumujete?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano646,15 %46,15 %  
ano430,77 %30,77 %  
spíše ne215,38 %15,38 %  
ne17,69 %7,69 %  

Graf

2. Které z národních kuchyní dáváte přednost?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
francouzská538,46 %38,46 %  
italská430,77 %30,77 %  
čínská323,08 %23,08 %  
indická17,69 %7,69 %  

Graf

3. Jste pyšní na francouzskou gastronomii?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano753,85 %53,85 %  
spíše ano323,08 %23,08 %  
spíše ne215,38 %15,38 %  
ne17,69 %7,69 %  

Graf

4. Z jakého důvodu?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

hodně druhů sýra, je pestrá, obsahuje hodně zeleniny

je dobrá, jednoduchost přípravy jídel, lehká strava

je chutná, zajímavé recepty

Je chutné a zároveň poměrně zdravé. V Čechách se každý živí akorát vepřovým, hovězím, kuřecím. U nás se často obědvá i například jehněčí a hodně mořské ryby. Základem e ovšem zelenina, to v ČR moc často nevidím.

Je nezaměnitelná,úžasná.Nikdo jiný se nedokáže s potravinami tak pohrát jako právě oni. Mají k potravinám vztah a úctu.

Je pestrá, zdravá

je rozmanita

Je velmi pestrá a různorodá. Každá část naší země má své speciality - kamkoli přijedete, pohostí vás úplně jiným jídlem než na druhé straně Franice.

Máme nejlepší sýry a dezerty na světě.

nemám rád mořské plody, málo ochucená jídla,

není výrazná

protoze

Příjde mi velmi chutná

5. Navštěvujete v Čechách restaurace, kde vaří typická česká jídla?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano538,46 %38,46 %  
spíše ano430,77 %30,77 %  
spíše ne430,77 %30,77 %  

Graf

6. Pokud ano, jak na Vás restaurace či obsluhující personál působí? (Ohodnoťte jako ve škole)

Nepovinná otázka, respondent se mohl rozhodnout mezi odpověďmi „1”, „2”, „3”, „4” a „5”.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
3440 %30,77 %  
2440 %30,77 %  
5110 %7,69 %  
4110 %7,69 %  
Statistická polohaHodnota
Průměr:2.9
Minimum:2
Maximum:5
Variační rozpětí:3
Rozptyl:0.99
Směrodatná odchylka:0.99
Medián:3
Modus:3

Graf

7. Navštěvujete raději francouzskou či českou restauraci?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
francouzskou969,23 %69,23 %  
českou430,77 %30,77 %  

Graf

8. Znáte nějaká typická česká jídla? Jaká?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

ano

jjo

knedlíky

knedlo-zelo-.vepřo

kynuté knedlíky, zelí, maso

pečené kuře s bramborem, rajská omáčka s knedlíkem,

řízek s bramborem, pečené vepřové koleno s křenem

svickova,knedlo vepro zelo

svíčková omáčka s knedlíkem

Svíčková s brusinkami,bramboračka,

svíčková s osmi :)

svíčková, knedlo, vepřo, zelo, bramboračka

vepřový guláš, pečené maso s kynutým knedlíkem,

9. Myslíte si, že se Češi stravují zdravě?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ne753,85 %53,85 %  
ne538,46 %38,46 %  
spíše ano17,69 %7,69 %  

Graf

10. Myslíte si, že by se česká gastronomie měla inspirovat od francouzské?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano861,54 %61,54 %  
spíše ano430,77 %30,77 %  
spíše ne17,69 %7,69 %  

Graf

11. Co byste české gastronomii vytkli?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

Ani snad nic, chutná mi

Asi právě málo zeleniny.

Asi to, že se na to jídlo Češi málo "soustředí", jedí za chůze, stravují se často v Mekáči atd.

hodně tlustého vepřového masa, slanina, smažená jídla

malý výběr zeleninových pokrmů, hodně tučného masa

neexperimentuje

nezdravé jídlo, mastné, hodně kořeněné

noc

Občas moc mastná jídla

příliš těžká jídla, málo zeleninových příloh, hodně vepřového masa

tucna,mastna

Tučná,těžce a dlouho stravitelná jídla.

Vše je moc mastné a tučné.

12. Jakému alkoholickému nápoji dáváte přednost?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
víno861,54 %61,54 %  
pivo215,38 %15,38 %  
jiné215,38 %15,38 %  
alkohol nepiji17,69 %7,69 %  

Graf

13. Přizpůsobujete se českému rychlému temtu života i v oblasti gastronomie?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano538,46 %38,46 %  
ne430,77 %30,77 %  
spíše ne430,77 %30,77 %  

Graf

14. Stravujete se pravidelně?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
spíše ano646,15 %46,15 %  
spíše ne430,77 %30,77 %  
ano323,08 %23,08 %  

Graf

15. Kde obědváte v pracovní době (během školního dne)?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
v restauraci430,77 %30,77 %  
jiné215,38 %15,38 %  
v menze215,38 %15,38 %  
ve fast-foodech215,38 %15,38 %  
neobědvám215,38 %15,38 %  
jídlo si nosím z domova17,69 %7,69 %  

Graf

16. Snažíte se svůj jídelníček obohacovat o zdravou stravu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano861,54 %61,54 %  
spíše ne215,38 %15,38 %  
spíše ano215,38 %15,38 %  
ne17,69 %7,69 %  

Graf

17. Pokud ano, o jaké potraviny konkrétně?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
dietní maso (kuřecí, králičí)325 %23,08 %  
bio potraviny325 %23,08 %  
mořské ryby216,67 %15,38 %  
jiné216,67 %15,38 %  
zelenina a ovoce216,67 %15,38 %  

Graf

18. Pohlaví

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena861,54 %61,54 %  
muž538,46 %38,46 %  

Graf

19. Nejvyšší dosažené vzdělání

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vysokoškolské430,77 %30,77 %  
středoškolské430,77 %30,77 %  
vyšší odborné215,38 %15,38 %  
základní215,38 %15,38 %  
vyučený17,69 %7,69 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Tento dotazník byl vyhodnocen jako nevhodný pro úlohu DZD (s největší pravdědpodobností jej zodpovědělo příliš málo respondentů).

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Doe, J.Vnímání českých pokrmů FRANCOUZI (výsledky průzkumu), 2011. Dostupné online na https://vnimani-ceskych-pokrmu-franc.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.