Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Vnímání francouzské gastronomie na území České republiky

Vnímání francouzské gastronomie na území České republiky

Dopis Ježíškovi - Vánoční dárky 2016
Jaké dárky Vám udělají pod stromečkem radost a jaké byste radši nedostávali?

(veřejné výsledky pro všechny "ježíšky" již 10. prosince ve 12:00)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Petra Nemčeková
Šetření:14. 11. 2012 - 14. 12. 2012
Počet respondentů:271
Počet otázek (max/průměr):15 / 11.8
Použité ochrany:žádné
Zobrazení otázek:po jedné otázce
Návratnost dotazníků:78,3 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.04:27
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF-1 PDF-2 PDF-3 PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Vážení respondenti, prosím Vás o vyplnění následujícího dotazníku. Dané dotazníkové šetření je anonymní a získaná data budou vyhodnocena za celý soubor respondentů a zároveň budou použity pro potřeby tohoto výzkumu resp. mé diplomové práce na téma "Analýza stravovacích zařízení zaměřených na francouzskou gastronomii v Praze" a také pro potřeby široké veřejnosti.
 

Odpovědi respondentů

1. Které z vyjmenovaných národních kuchyň dáváte přednost a je Vám nejbližší?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí nebo napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
italská16360,15 %60,15 %  
asijská3512,92 %12,92 %  
francouzská228,12 %8,12 %  
řecká124,43 %4,43 %  
česká124,43 %4,43 %  
americká82,95 %2,95 %  
indická82,95 %2,95 %  
thajská a italská10,37 %0,37 %  
italská i francouzská10,37 %0,37 %  
turecká10,37 %0,37 %  
anglická10,37 %0,37 %  
nezalezi na puvodu, nejim maso, takze vegetarianska jidla z celeho sveta.10,37 %0,37 %  
neupřednostňuji žádnou 10,37 %0,37 %  
vaříme podle toho na co máme chuť a střídáme kuchyně10,37 %0,37 %  
Nejvíce znám asi italskou, ale chtěla bych vyzkoušet francouzskou10,37 %0,37 %  
Nedá se říct, že je mi některá z nich nejbližší (btw proč tam není česká?)10,37 %0,37 %  
jaký je rozdíl mezi asijskou a indickou???10,37 %0,37 %  
rád je střídám10,37 %0,37 %  

Graf

2. Z jakého důvodu dáváte přednost právě Vámi zvolené kuchyni?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
chutná18969,74 %69,74 %  
zdravá, svěží a vyvážená12245,02 %45,02 %  
jednoduchá na přípravu10839,85 %39,85 %  
cenově dostupná6624,35 %24,35 %  
netradiční a zajímavá na neobvyklé chutě2910,7 %10,7 %  
bydlela jsem tam a zvykla si10,37 %0,37 %  
široce vegetatiánská10,37 %0,37 %  
nejim maso.:)10,37 %0,37 %  
studium v Itálii10,37 %0,37 %  
není sytá, těžká, mastná, vhodná v létě i zimě, poskytuje různé chutě10,37 %0,37 %  
Francie mě přitahuje10,37 %0,37 %  
pestrost chutí10,37 %0,37 %  
Jsem Čech10,37 %0,37 %  

Graf

3. Jaké je dle Vašeho názoru typické francouzské jídlo a které speciality se Vám vybaví?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Šneci62,21 %2,21 %  
žabí stehýnka62,21 %2,21 %  
ratatouille51,85 %1,85 %  
sýr41,48 %1,48 %  
sýry41,48 %1,48 %  
Bageta31,11 %1,11 %  
croissant31,11 %1,11 %  
nevím20,74 %0,74 %  
fondue20,74 %0,74 %  
foie gras20,74 %0,74 %  
ostatní odpovědi creme brulée
quiche
bagety, sýry
morske plody
fois gras
sneci
paštiky
sýry, žabí stehýnka
o francouzské kuchyni moc nevím; napadá mě cibulačka, paštiky
lanýže, kachní maso
creme brulee, víno, sýry
lasagne, bagety
Les Escargots, Creme Brulee, Profiteroles
plody moře, palačinky, galety, les tartes, makronky
paštika, kaštanová nádivka, husa, croc en bouche
žabí stehýnka, escargot, croissant, lanýž
sýry, paštiky,
ratatouile, šneci
Kachní játra foie gras, bagety, ústřice, šneci, žabí stehýnka
ratatouille, quiche
bagety,sýry, víno
delikatesy jako šneci, žáby a crème brûlée
Creme Brulee, dezerty obecne, kachna
nic moc, šnek
creme brulle ( nevím jak se to píše)
ústřice
žabí stehýnka, croissanty, šneci, cibulačka
palačinky, mušle
fois gras, coc au vin, boeuf bourguignon
francouzská cibulačka, ratatouille, sýry, creme brulee
Fondue Savoyarde - rozpuštěný sýr s přílohou
cibulačka
qiche, bagety
Sýr, šneci, fois gras
syry a vino
Ratatouille, Sauce Choron, Boef Talleyrand, Garniture Richelieu, La Coupe Marie Louise, Tripes a la mode de Caen, Consommé Colbert, Aspérges avec sauce Mousseline, Les Pommes de Bonne Femme, Tarte Tatin, Les Pommes d´Aremberg, Poulet Vauclusienne, ect.
la boulabaise,
ratatouille,vybaví se mi sýr,víno
sýry, makronky, bageta
Typické jídlo Ratatouille,sýr a francouzské bagety. Speciality žabí stehýnka, plněný holub, hovězí pupek.
žabí stehýnka a hlemýždi
jídlo: různé saláty třeba s kozím sýrem, speciality: paštika, sýry
šneci, hodně zeleniny
bujabéza, cibulová polévka, šneci, bagety, sýry
galletes
Croissant, quiche, šneci !
husí játra, francouzské sýry
ryby, mořské plody, sýry
Mušle, Plátek kachních foie gras
Rattatouile, sýrové recepty, paštiky, žabí stehýnka, šneci
sýry, mořské plody a ryby
šneci, žáby :)
foie gras, sneci, syry
fois gras, l´agneau, creme brulée, mousse au chocolat, fromage chevre, quiche, creme caramel...
Palacinky
šnek, croisant, makronky, vino
Spíše sladké - např. creme brulee... jinak mě nic nenapadá
creme brule, paštika, kohout na víně, mořské plody, kachna
Boeuf bourguignon, makronky
Sýry, vína
Specialita určitě šněci, typické jídlo francozská cibulová polevka a sýry
cibulová polévka
žabí stehýnka, croissant, šneci, ratatouille
šneci, foie gras (pokud to pisu spravne), sýry
Kohout na vine, "bujabeza", kachni konfit, ratatouille, tarte tatin, crem brule, cokoladova pena,syr s modrou plisni
speciality sýr, bagety, croiasant, typické jídlo mě nenapadá
camembert
musle s hranolky
ratatouie (nevím jak se to píše), creme brulé,
Zelenina, víno, maso na přírodno. Ratatuje.
sýr, víno, olivy
ratatuite, sýr, víno
Cibulová polévka, quiche, rybí polévka, tarte au citron, mousse au chocolat
quiche lorraine
Bagety, polosyrové steaky, žabí stehýnka, Ratatouille, dušená zelenina s lilkem, hranolky.
sýr, foie gras, víno
sýry, plody moře
šneci, croissanty, hořčice
bagety, palačinky, šneci
sýry, croisanty, palačinky, ryby, lasagne
nic se mi nevybaví
sýry, ratatouille
Ratatouille, Créme Brulée, sýry, pečivo-bagety různých druhů, koření, víno
fois gras, bagety
Králík na hořčici
šneci, žabí stehýnka, creme brulée
šneci, zapékané smetanové brambory, cibulová polévka, créme brulée
kachní prsíčka na jakýkoliv způsob
netuším, znám víno a sýry
víno a sýry
šneci s bylinkovým máslem
fondue, raclette
kohoutek na víně, šneci,
lanýž, mušle
sýry, šneci, bagety
fois gra, creme brule, králík
Šneci, kohout na víně, creme brulle, bagety, croissanty
Pečené hovězí maso na červeném víně, název jsem zapomněla.
žáby, šneci...
Šneci, žabí stehýnka, bujabéza,
creambrileau
creme brulée, coq au vin, andouille
Sýry, bagety
ratatouille, coq au vin, jablečný koláč
crumble, husí játra, franc. cibulová polévka
hodně voňavé,-brambory na všechny způsoby,ryby,šneci,plody moře,sýry,bylinky...kohout na víně
Veľmi noblesné a vybavia sa mi pri ňom slimáky:-).
foie gras, creme brule, sýry, šneci
kohout na vine, macarons (makronky),bagety, francouzske palacinky
sýry, víno .... jídlo mě žádné nenapadá..
lehké, žádná
bageta, paštika, víno, sýry
francouzská cibulačka, šneci v ulitě
burgundske hovězí, cibulový koláč, jehněčí žebra, Foie Gras, lanýže, teriny, voňavé bylinky (včetně levandule)
Baguette, bouilabaise, crepes, šneci, sýr s vínem
šneci, fondue, bagety, raqlette, pierrade
šneci, rattatouille, kohout na víně
kachní paštika, croissant, sýry
koláče, bagety, makaronky
víno, bylinky
francouzský kohout, francouzská cibulačka, cream brulé, cibulový koláč
šneci, bageta, sýr, víno
francouzský sýr
těstoviny, pizza
pita
Bageta, plněné držťky, ústřice, žabí stehýnka, listové saláty se sladkou zálivkou ,slané koláče
Makarónky
šneci, žabí stehýnka, foei gras
Ratatuil...syry
Kohout na víně, Gratan,
sýry, víno
sýry a víno, šneci, bagety
lanýž, šnek, žabí stehýnka, dary moře
zaby?
ratatoulle
croisant
palačinky
croissant, Cuisses de Grenouilles, eclair, Bearnaise sauce
-
coq au vin, morske plody, bagety!, sneci, horcice,vino..
sýry, žáby, ústřice.
Typičtí jsou šneci a žabí stehýnka, vybaví se mi choucroute, tarte flambée
zelenina, maso, víno - speciality: cocque au vin, ratatouille, raclette...
kačena na víně
Šneci, ratatouille, foie gras, choucroute, palačinky
OLIVY,MOŘSKÉ PLODY, FLAMMKUCHE, SLADKÉ MOUČNÍKY, UZENINY, SÝRY
Quiché, bagety
hovězí po burgundsku, les moules frites
baguette, ratatouille, foie gras, syry, vino
nejake komplikovane masove s mini karotkami ako prilohou :) a bagety, syry a vino
kohout na víně, vaření hlemýždi, creme brulee
šneci, plody moře
šnek, žabí stehínka, creme brulee, fondue
sýry, quich
Crepes, syry
typicke francouzke jidlo: sneci na ruzne spusoby, Foie Gras, cokoladova pena
žabí stehýnka, šneci
fois gras, šneci, hřebenatky apod., chocolate fondant, creme brulle
bageta, kachní játra, creme brule
bagety
cibulová polévka, créme brullé
rybí a mořské plody se zeleninou na různý způsob
cibulačka, croissant
Coq au Vin, Tarte Tatin, croissant
quiche, flan, víno, foie gras
hovězí po burgunsku, červené víno, crepes - palačinky, kachna, čokoladový fondan, obrácený jablečný koláč
foies gras
mořské plody, ryby
především francouzské sýry a bujabéza
francozské brambory
vařené mušle ve víně, šneci,
pastika, hovezi na vine,kohout
Cibulačka, kachna na pomerančích
Foie gras,creme brule
žabí stehýnka, bagenta, víno, ratatouille
sýry, žabí stehýnka, šneci
Creme Brulée, Plnění šneci
chilli co carne, sýry, šneci, víno
cibulová polévka s rozpečenou bagetkou se sýrem
šneci, žabí stehýnka, víno, sýr, bageta
šneci, žabí stehýnka
crepes, ratatouille
cibulačka, fondan, šneci, mušle
ratatoule, francouzská cibulačka, mořské plody
momentálně žádné
ratatouille, šneci, sýry
typické jídlo nevím; speciality: foie gras, žabí stehínka, čokoládové poleno, bagety, palačinky, mořské potvory na všechny způsoby
burgundské hovězí, foie gras, creme brulee, ústřice
creme brulée, francouzské víno
bageta, croisant
Pave du Saumon
šneci, žáby, mušle
vepřové na houbách a paštika
šnek
Lasagne
lanýži, šneci
croissant, cibulačka, šneci, sýry
telecí maso, kachní paštika
šneci, sýry, vína, žabí stehýnka, quiche, pečivo obecně
žáby a šneci
créme brulée, cibulačka, fois gras
rybí polévka, úprava ryb
Crepes Suzette, cibulová polévka, mořské plody (zejm.ústřice), sýry a olivy, žabí stehýnka, šneci
kohout na víně, créme brulle
lanýže, kachní játra
bujabéza, šneci, sýry, víno
ŠNECI, KAVIÁR
Francouzské brambory, citronový koláč
kohout na víně, ratatouille
Coq au vin, Escargots, Cuisses des grenouilles, Boeuf bourgignon, Crepes a galettes, Tarte au citron
kachna na pomerančích, šneci, ústřice, creme brulee, fois gras (ty bych okamžitě zakázala), sýry, croissanty
créme brulée, šneci, ústřice, šampaňské, omáčka bešamel, quiche, kachna na pomerančích
žabí nožky a šneci
cibulova polevka, sufle, creme brile, plody more
paté, šneci, sýry
žáby, šneci, lanýži.
bageta, sýry
polévka "bujabéza", škeble, francouzská cibulová polévka, šneci, sýry, mořské plody, ryby, jehněčí a králičí, často jídlo na víně
cibulová polévka, šneci, lanýže
šneci, croisanty, žáby
šneci, krém brilé
bageta, šneci
žádné
šneci, croissant, bageta, sýr
lanýži
bageta, creme bruille
23486,35 %86,35 % 

Graf

4. Měli jste již někdy možnost ochutnat francouzskou kuchyni v některém restauračním zařízení v České republice?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [ano, tyto provozovny navštěvuji pravidelněotázka č. 5, ano, několikrátotázka č. 5, ano, jeden krátotázka č. 5, ještě ne, ale v budoucnu bych o to měl/a zájemotázka č. 9, ne a ani o to nemám zájemotázka č. 9].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ještě ne, ale v budoucnu bych o to měl/a zájem14352,77 %52,77 %  
ano, několikrát7527,68 %27,68 %  
ne a ani o to nemám zájem3111,44 %11,44 %  
ano, jeden krát145,17 %5,17 %  
ano, tyto provozovny navštěvuji pravidelně82,95 %2,95 %  

Graf

5. Ve kterém typu stravovacího zařízení jste měli možnost ochutnat francouzskou gastronomii?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
klasická restaurace5657,73 %20,66 %  
pekárna4445,36 %16,24 %  
kavárna4142,27 %15,13 %  
luxusní restaurace2929,9 %10,7 %  
vinárna1414,43 %5,17 %  
hotelová restaurace1212,37 %4,43 %  
doma - vlastní výroba11,03 %0,37 %  
bistro11,03 %0,37 %  
hotelová škola11,03 %0,37 %  
školní jídelna11,03 %0,37 %  

Graf

6. Ve stravovacích zařízeních, které jsou orientované na francouzskou gastronomii preferujete:

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
večeře5254,74 %19,19 %  
oběd3334,74 %12,18 %  
snídaně2223,16 %8,12 %  
brunch1717,89 %6,27 %  
rychlé občerstvení - take away66,32 %2,21 %  

Graf

7. Kolik jste ochotni za 1 návštěvu takovéto provozovny zanechat útratu?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
100 - 300 Kč3537,23 %12,92 %  
300 - 600 Kč3234,04 %11,81 %  
víc než 600 Kč1920,21 %7,01 %  
0 - 100 Kč88,51 %2,95 %  

Graf

8. Které konkrétní provozovny se zaměřením na francouzskou kuchyň jste navštívili v hlavním městě Praha?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit více z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
pekárny Paul4651,69 %16,97 %  
Café Louvre na Národní třídě4044,94 %14,76 %  
Art Nouveau v Obecním domě1213,48 %4,43 %  
Céleste v Tančícím domě1011,24 %3,69 %  
Le Saint - Tropez na Staroměstském náměstí1011,24 %3,69 %  
Le Milléme na vinohradech1011,24 %3,69 %  
žádnou910,11 %3,32 %  
La Gare22,25 %0,74 %  
žádné22,25 %0,74 %  
chez marcel22,25 %0,74 %  
v Praze žádné, nejsem z Prahy11,12 %0,37 %  
La gare, Saint-Tropez Vodickova11,12 %0,37 %  
La Bastille11,12 %0,37 %  
Cafè Amandine11,12 %0,37 %  
žádnou z uvedených11,12 %0,37 %  
naproti Celnici, název si nepamatuji11,12 %0,37 %  
BrasserieM, La Gare11,12 %0,37 %  
au gurmand, la gare11,12 %0,37 %  
V Praze žádné11,12 %0,37 %  
nejedla jsem v Praze11,12 %0,37 %  
žáné11,12 %0,37 %  
v Praze nenavštívil11,12 %0,37 %  
Svatá Klára11,12 %0,37 %  
obchod, ale nemůžu si vzpomenout na jméno11,12 %0,37 %  
Bresto11,12 %0,37 %  
v praze nikde11,12 %0,37 %  
v Praze nic11,12 %0,37 %  

Graf

9. Máte v oblibě francouzské vína?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [anootázka č. 10, neotázka č. 11].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ano18066,42 %66,42 %  
ne9133,58 %33,58 %  

Graf

10. Pokud ano, které to konkrétně jsou?

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Chardonnay119,82 %4,06 %  
Bordeaux98,04 %3,32 %  
Beaujolais43,57 %1,48 %  
červená vína21,79 %0,74 %  
chablis21,79 %0,74 %  
nevzpomenu si21,79 %0,74 %  
sauvignon21,79 %0,74 %  
nevím21,79 %0,74 %  
bordeau10,89 %0,37 %  
cervene10,89 %0,37 %  
ostatní odpovědi ryzlink Alsace
bourgogne blanc
Beaujolais, Les Vins de Bourgogne, Les Vins de Bordeaux, Le Vins du sud - Merlot, Cabernet savignon, Chardonay, Hospice de Beaune, Vins de Mersault, Champagne, Chateauneuf du Papes, Les vins du Cote de Rhone,
beaujolais, bordeaux, sekty
bílé víno Vouvray
Chardoney
Neznam jmena, beru podle ceny a barvicky xD
chardonnay a ještě nějaký, který si nepamatuju
Sauvignon, Merlot
Muscat
všechna!hlavně rosé
Chardonay, Sauvignon blanc, Pinot noir,
Pinot noire
brise
chenet
Božolé, bordó.
chardonay
Bouvet
savignon blanc
Bordó
Champagne
Laurent Perrier Brut, Moët
anjou, burgundské
vyzkoušela jsem ve francii, značky si nepamatuji
champagne, beaujolais
Bordeaux, Chablis
většinou vybírám dle označení D.O.C.
La Vielle Fermce Blanc
savignon
Lanson Ivory Label Demi SEc, Taittinger Prestige Rose
chardonnay z oblasti Montrachet (Burgunsko), Pinot Noir z Cote d'Or, bílá alsaská vína a některá červená vína z oblasti Provence
boujolais
různá
polosladká
Merlot
Chardonnay, Savignon blanc
bojealouis
Bordoux
Proste vina
bílé chardonnay
J.P.Chenet
-
burgundy, alsace
nemám vyhraněný vkus
ČERVENÉ Z OBLASTI BEAUJOALIS,BÍLÉ ALSASKÉ
značku nevím
provensálská růžová
Šabľové
Chateau Loyasson
konkretne nevim
sancerre
Bordeax
Chateu Margot
bourgogne
šampaňské
Buzet d Oc
Chardonney
Bordeaux, chateaunaufdepape
láhev od lahve
k
chateau du pape
Champaigne
?
Pinot Noir
champagne všeho druhu
chateau lednice
vína z okolí Champagne
Merlot, Chardonney
značky nevím:(
Macon Village, Alicoté, obecně spíš bílá vína, nejlépe s creme de cassis a la kir :)
pinot noir, pinot blanc, chardonnay, champagne
požolé, guevany
chutnala mi vína z Bordeuax
chateneuf du pape
sardone
Bordeaux, Brise, Cuvee
7667,86 %28,04 % 

Graf

11. Zúčastnili jste se někdy jakékoliv gastronomické akce zaměřené na francouzskou kuchyň s cílem ochutnat národní jídla a poznat francouzskou kulturu? Např. francouzské trhy, dny francouzské gastronomie, lekce vaření francouzských pokrmů a pod.

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
ještě ne, ale v budoucnu bych o to měl/a zájem17263,47 %63,47 %  
ne a ani o to nemám zájem4817,71 %17,71 %  
ano, několikrát2910,7 %10,7 %  
ano, jeden krát176,27 %6,27 %  
ano, tyto akce navštěvuji pravidelně51,85 %1,85 %  

Graf

12. Vaše pohlaví:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
žena21880,44 %80,44 %  
muž5319,56 %19,56 %  

Graf

13. Váš věk:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
18 - 25 let19873,06 %73,06 %  
26 - 35 let4416,24 %16,24 %  
46 - 55 let103,69 %3,69 %  
36 - 45 let93,32 %3,32 %  
do 18 let93,32 %3,32 %  
víc než 60 let10,37 %0,37 %  

Graf

14. Vaše dosažené vzdělání

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
vysokoškolské - bakalářský stupeň13650,18 %50,18 %  
středoškolské s maturitou7427,31 %27,31 %  
vysokoškolské - magisterský stupeň3914,39 %14,39 %  
základní134,8 %4,8 %  
vyšší odborní41,48 %1,48 %  
středoškolské bez maturity41,48 %1,48 %  
vyučená/ý10,37 %0,37 %  

Graf

15. Jste:

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
student + part time job10137,27 %37,27 %  
student9936,53 %36,53 %  
zaměstnaný5921,77 %21,77 %  
nezaměstnaný62,21 %2,21 %  
na mateřské dovolené62,21 %2,21 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u 3 otázek.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

4. Měli jste již někdy možnost ochutnat francouzskou kuchyni v některém restauračním zařízení v České republice?

  • odpověď ano, několikrát:
    • 3.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi hotelová restaurace na otázku 5. Ve kterém typu stravovacího zařízení jste měli možnost ochutnat francouzskou gastronomii?
    • 3.3x vetší pravděpodobnost při odpovědi kavárna na otázku 5. Ve kterém typu stravovacího zařízení jste měli možnost ochutnat francouzskou gastronomii?

9. Máte v oblibě francouzské vína?

  • odpověď ano:
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi hotelová restaurace na otázku 5. Ve kterém typu stravovacího zařízení jste měli možnost ochutnat francouzskou gastronomii?
    • 1.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi Chardonnay na otázku 10. Pokud ano, které to konkrétně jsou?

15. Jste:

  • odpověď student:
    • 2.5x vetší pravděpodobnost při odpovědi základní na otázku 14. Vaše dosažené vzdělání
  • odpověď zaměstnaný:
    • 4.6x vetší pravděpodobnost při odpovědi 46 - 55 let na otázku 13. Váš věk:

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Které z vyjmenovaných národních kuchyň dáváte přednost a je Vám nejbližší?

2. Z jakého důvodu dáváte přednost právě Vámi zvolené kuchyni?

4. Měli jste již někdy možnost ochutnat francouzskou kuchyni v některém restauračním zařízení v České republice?

5. Ve kterém typu stravovacího zařízení jste měli možnost ochutnat francouzskou gastronomii?

6. Ve stravovacích zařízeních, které jsou orientované na francouzskou gastronomii preferujete:

7. Kolik jste ochotni za 1 návštěvu takovéto provozovny zanechat útratu?

8. Které konkrétní provozovny se zaměřením na francouzskou kuchyň jste navštívili v hlavním městě Praha?

9. Máte v oblibě francouzské vína?

10. Pokud ano, které to konkrétně jsou?

11. Zúčastnili jste se někdy jakékoliv gastronomické akce zaměřené na francouzskou kuchyň s cílem ochutnat národní jídla a poznat francouzskou kulturu? Např. francouzské trhy, dny francouzské gastronomie, lekce vaření francouzských pokrmů a pod.

12. Vaše pohlaví:

13. Váš věk:

14. Vaše dosažené vzdělání

15. Jste:

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Které z vyjmenovaných národních kuchyň dáváte přednost a je Vám nejbližší?

2. Z jakého důvodu dáváte přednost právě Vámi zvolené kuchyni?

4. Měli jste již někdy možnost ochutnat francouzskou kuchyni v některém restauračním zařízení v České republice?

5. Ve kterém typu stravovacího zařízení jste měli možnost ochutnat francouzskou gastronomii?

6. Ve stravovacích zařízeních, které jsou orientované na francouzskou gastronomii preferujete:

7. Kolik jste ochotni za 1 návštěvu takovéto provozovny zanechat útratu?

8. Které konkrétní provozovny se zaměřením na francouzskou kuchyň jste navštívili v hlavním městě Praha?

9. Máte v oblibě francouzské vína?

10. Pokud ano, které to konkrétně jsou?

11. Zúčastnili jste se někdy jakékoliv gastronomické akce zaměřené na francouzskou kuchyň s cílem ochutnat národní jídla a poznat francouzskou kulturu? Např. francouzské trhy, dny francouzské gastronomie, lekce vaření francouzských pokrmů a pod.

12. Vaše pohlaví:

13. Váš věk:

14. Vaše dosažené vzdělání

15. Jste:

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Nemčeková, P.Vnímání francouzské gastronomie na území České republiky (výsledky průzkumu), 2012. Dostupné online na https://vnimani-francouzske-gastrono.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.