Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Zážitková restaurace

Zážitková restaurace

Dopis Ježíškovi - Vánoční dárky 2016
Jaké dárky Vám udělají pod stromečkem radost a jaké byste radši nedostávali?

(veřejné výsledky pro všechny "ježíšky" již 10. prosince ve 12:00)

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Ondrej Svicka
Šetření:20. 03. 2011 - 25. 03. 2011
Počet respondentů:51
Počet otázek (max/průměr):11 / 9.47
Použité ochrany:unikátní IP
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:55,7 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.03:50
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Dobrý den, ahoj,

 

chtěl bych Vás požádat o vyplnění krátkého dotazníku. Otázky se týkají zážitkové gastronomie, která je hlavním tématem mé maturitní práce.

 

 

Předem děkuji, že si najdete chvíli k vyplnění tohoto dotazníku.
 

Odpovědi respondentů

1. Chodíte rádi do restaurace?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano, pravidelněotázka č. 2, Ano, při významných událostechotázka č. 3, Neotázka č. 3].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano, pravidelně2650,98 %50,98 %  
Ano, při významných událostech2243,14 %43,14 %  
Ne35,88 %5,88 %  

Graf

2. Jak často?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Jednou za týden934,62 %17,65 %  
Několikrát za týden726,92 %13,73 %  
Párkrát za měsíc726,92 %13,73 %  
Jednou za měsíc311,54 %5,88 %  

Graf

3. Ve vaší oblíbené restauraci uvítáte?

Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Netradiční pokrmy (cizí kuchyně,krajové speciality,historické)2854,9 %54,9 %  
Nezvyklá úprava pokrmů na talíři 1631,37 %31,37 %  
Zážitek spojený s hudbou a netradičním posezením (historický styl, romantický podvodní svět apod.)1631,37 %31,37 %  
Zážitkové programy, na kterých se ůžete sami podílet (suši,fondue,příprava kávy,vyřezávání ovoce a zeleniny,příprava a dochucování salátů)1121,57 %21,57 %  
Ani jedno917,65 %17,65 %  
Atraktivní inventář na podávání pokrmů611,76 %11,76 %  
Degustace vín s vybranými pokrmy47,84 %7,84 %  

Graf

4. Co si představíte pod pojmem zážitková gastronomie?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

co nejvíce zapojene smysly

Člověk si z restaurace odnese více než plný žaludek (příjemnou náladu např.)

Dobré jídlo, hezké prostředí, živá hudba

Doplňkové služby.

doprovodný program

flambování

flambování, úprava pokrmů před hostem

forma podávání jídla, která v nás zanechá silný dojem

chody

chuť, vzhled, vůně

je to gastronomicky zazitek, ktery host prozije jak u jidla tak i mimo nej

jídlo spojené se zážitkem

jíst něco netradičního

kavarnu po tme

kvalitní gastronomie, zvláštní způsob podávání jídla, zajímavý a netradiční interiér

malé porce, ochutnávka různých, netradičních jídel, zajímavé ingredience

mno jestli je myšleno, že na mě bude při jídle řvát rádoby středověký holomek, tak to mě teda neba...

mohu se na nich podilet

myslela jsem, že to bude výjezd někam za (speciálním) jídlem, ale spíše (po přečtení předchozí otázky) bych řekla, že to je restaurace,.kde má host možnost zapojit se do přípravy jídla, nebo je v zajímavě uzpůsobeném prostředí (třeba jídlo z meče ve středověké restauraci...)

Něco co mi přinese nějaký zážitek, ať už jídlo, nebo doprovodný program v restauraci (viz. Dětěnice)

Něco z čeho budu mít zážitek, co se týče stravování.

Neobvyklé jídlo, zajímavá úprava, netradiční místo, ...

Netradiční prostředí restaurace,netradiční pokrmy,netradiční způsob stolování..

Netradiční přííštup v restauracích. Nemyslím se tím jenom podávání jídla, ale také servis, prostředí a podobně. Vše co je s restaurací spojeno.

netradiční zážitky z gastronomie

netradiční, specifická svým sortimentem

nevim

nic

Nic, nevim o co jde.

nieco viac, ako len prist sa najest, napr. otvorena kuchyna, mozno priprava jedla priamo pred zakaznikom

nové kombinace chutí

omg

pod pojmem zážitková gastronomie si představuji netradiční pokrmy , pokrmy cizí kuchyně

Pravděpodobně spojení jídla s nějakou aktivitou, která souvisí s přípravou nebo úpravou pokrmu, který se pak sní

priprava pokrmu pred hostem

program restaurace, který by mne "nutil" restauraci navštěvovat častěji, abych si odnesla vždy nějaké pozitivní dojmy odtud

Příprava či úprava pokrmu před hostem.

Pseudohistorické tatrmanství, které se snaží vyvolat atmosféru středověku. Pro historika směšné.

samostatrná úprava pokrmů, vidět jak se pokrm připravuje atd..

slavnostní večeře při stoji na rukou v houpací síti

stolování spestřené zajímavostí

suši,fondue,příprava kávy,vyřezávání ovoce a zeleniny,příprava a dochucování salátů, ...

Vybraná jídla, netradiční, např. pravá maďarská kuchyně, jídlo připravené ze surovin pochazejících z daného státu

vychutnávání

Z restaurace si odnesu pěkné dojmy, zážitky z něčeho dosud nepoznaného

zážitek

Zážitek, buď v podobě kuchyřské show nebo, že si sama něco připravím, především je pro mě zážitek nějáká specialitka, takové to pohlezení chuťových buněk.

Zážitková gastronomie není pouze záležitostí drahého luxusu a pokrmu samotného, tento způsob stravování nemá hranice a záleží pouze na provozovateli a jeho zkušenostech, jakou formou zážitku hosty osloví. Uměním je uspokojit všechny smysly, tak aby se zážitek z pokrmu, z prostředí restaurace a z dovednosti obsluhy vzájemně doplňoval a umocňoval atmosféru.

žáážitek pro chu´tové buňky

Že spolu s dobrým jídlem dostanu i něco navíc.

5. Jaké další zážitky by Vás přilákaly do restaurace?

Povinná otázka, respondent musel napsat odpověď vlastními slovy.

.

asi zadne, rada normalne jim

Degustace vín, ochutnávka mořských plodů

dobová restuarace

Doprovodný program, Gastronomie, Luxusní restaurace, Stylový interiér, Tématické akce, Zdravý životní styl

exotická jídla

Hlavně dobré jídlo a příjemná atmosféra

hudba

hudba

hudební

jen výše uvedené

Jídlo!

Koncert, výstava

letní grilovani, priprava jidla u stolu

možnost nahlédnout do kuchyně a na postup přípravy jídla

např. večery věnované vždy jedné zemi (francouzská kuchyně, čínská kuchyně,...)

něco netradičního, ale nic konkrétního mě nenapadá :) Nejvíc by mě přilákala restaurace, kde se nekouří, hraje hudba ne moc nahlas a příjemná mým uším a ceny jsou příznivé, zároveň jídla jsou zajímavé (utopie :D ) - nebaví mě chodit do restaurace na jídla, která můžu mít doma.

nenasilny rogram

netradicny interier

Netrdiční druhy piv, při každé návštěvě jiné...

nevím

nevim

nevim

nevím

nevím

nevím

nic mě nenapadá

obsluha nahoře bez :-)

Obsluha nahoře bez.

ochutnávky různých jídel, příjemná hudba a atmosféra, netradiční podávní jídel, zajímavé prostředí restaurace

podílet se na přípravě pokrmů ,například na přípravě suši

pojídání mrtvol

použití méně známých surovin

příjemná obsluha, dobré jídlo

příjemné prostředí, zajímavá nabídka

příprava pokrmů na stole

sám si upravit jídlo, např. steak na lávovém kameni

skvělá obsluha, netradiční podmínky

slavná osobnost, venkovní posezení, společenské hry - šipky, kulečník,

slevy)))

Tematická nabídka jídel a nápojů

Tradiční, ale také i netradiční večerní programu. Programy v různém stylu, ale aby byly kreativní, jedinečné a aby to restrarace sama vymýšlela, ne jen převzala od jiné. Nezaměřit se jen na jednu skupinu osob, ale aby si každý mohl najít v restauraci to práce co se mu tam líbí a poté by se lidé v restaurace střídali.

ulovit si vlastní večeři

Určitě hry jako bowling, kulečník. Ale také pokrmy, které můžou být klasické, přitom je konkurence nevaří nebo neumí dobře připravit

večer na nějaké téma

Výborná obsluha

zomg

Žádné

Žádné, restauracím se programově vyhýbám.

Žádné. Jde mi jenom o jídlo a dobře se najíst.

6. Byl by pro Vás zážitek dívat se na přípravu pokrmů? (u stolu hosta číšníkem,v průhledné kuchyni přímo kuchařem)

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano3058,82 %58,82 %  
Ne1427,45 %27,45 %  
Nevím713,73 %13,73 %  

Graf

7. Pohlaví?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žena3466,67 %66,67 %  
Muž1733,33 %33,33 %  

Graf

8. Věk?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
18-253466,67 %66,67 %  
25-35917,65 %17,65 %  
do 18611,76 %11,76 %  
35-4523,92 %3,92 %  

Graf

9. Jste studentem?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Anootázka č. 10, Neotázka č. 11].

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Ano4486,27 %86,27 %  
Ne713,73 %13,73 %  

Graf

10. Jakou studuješ školu?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
2250 %43,14 %  
2045,45 %39,22 %  
VOŠ24,55 %3,92 %  

Graf

11. Dosažené vzdělání?

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
457,14 %7,84 %  
342,86 %5,88 %  

Graf


(placená inzerce)

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Nebyly nalezeny žádné zajímavé souvislosti mezi odpovědmi.

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Chodíte rádi do restaurace?

3. Ve vaší oblíbené restauraci uvítáte?

6. Byl by pro Vás zážitek dívat se na přípravu pokrmů? (u stolu hosta číšníkem,v průhledné kuchyni přímo kuchařem)

7. Pohlaví?

8. Věk?

9. Jste studentem?

10. Jakou studuješ školu?

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Chodíte rádi do restaurace?

3. Ve vaší oblíbené restauraci uvítáte?

6. Byl by pro Vás zážitek dívat se na přípravu pokrmů? (u stolu hosta číšníkem,v průhledné kuchyni přímo kuchařem)

7. Pohlaví?

8. Věk?

9. Jste studentem?

10. Jakou studuješ školu?

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Zdroje respondentů

Níže uvedený seznam obsahuje odkazy na nejvýznamnější stránky, ze kterých přišli respondenti (dle refereru):

Z bezpečnostních důvodů nejsou zobrazeny kompletní adresy, ze kterých uživatelé přišli, ani minoritní zdroje respondentů. V případě následování odkazu z outlooku, icq nebo použití firewallu obvykle není možné zdroj zjistit. Jedná se o statistiku návštěvnosti dotazníku, nikoli jeho úspěšného odeslání (z různých zdrojů mohla být úspěšnost vyplnění dotazníku různá). Údaje tedy mohou sloužit pouze pro velmi hrubou orientaci.

Citace

Svicka, O.Zážitková restaurace (výsledky průzkumu), 2011. Dostupné online na https://zazitkova-restaurace.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.