Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Zdravé stravování v restauracích
Zdravé stravování v restauracích
→ Mohou Vaši podřízení pracovat z domova? Sledujete nějak, co v práci dělají a zda nedělají vedle práce ještě něco jiného? ←
(průzkum pro diplomovou práci, cca 10 minut)
Základní údaje o provedeném průzkumu
Autor průzkumu: | Iveta Florišová |
---|---|
Šetření: | 23. 03. 2012 - 09. 04. 2012 |
Počet respondentů: | 190 |
Počet otázek (max/průměr): | 14 / 10.64 |
Použité ochrany: | žádné |
Zobrazení otázek: | celý dotazník najednou |
Návratnost dotazníků: | 80,3 % |
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník). | |
Průměrná doba vyplňování: | 00.02:05 |
odpovědi & grafy segmentace závislosti zdroje dotazník citovat |
Úvodní informace zveřejněné respondentům
Vážený respondente,
studuji obor Řízení hotelového provozu a v rámci mé absolventské práce zjišťuji spokojenost se současnou nabídkou zdravého stravování v restauracích. Cílem průzkumu je zkvalitnění služeb konkrétní restaurace (to je důvod pro otázku č. 10 a 11). Výsledky průzkumu, které budou veřejné, však může využít kterákoli jiná restaurace či respondent. Proto Vás žádám o chvíli pozornosti k vyplnění následujícího krátkého dotazníku.
Dotazník je určen pro všechny a je zcela anonymní.
Děkuji za Váš čas a ochotu a přeji Vám příjemný den.
Odpovědi respondentů
1. Stravujete se "zdravě"?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Spíše ano | 98 | 51,58 % | 51,58 % |
Spíše ne | 65 | 34,21 % | 34,21 % |
Určitě ano | 21 | 11,05 % | 11,05 % |
Vůbec ne | 6 | 3,16 % | 3,16 % |
2. Které tepelné úpravy nejvíce preferujete? (Můžete vybrat více možností)
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Vaření | 151 | 79,47 % | 79,47 % |
Pečení | 92 | 48,42 % | 48,42 % |
Dušení | 90 | 47,37 % | 47,37 % |
Grilování | 81 | 42,63 % | 42,63 % |
Smažení | 61 | 32,11 % | 32,11 % |
Pečení bez tuku | 42 | 22,11 % | 22,11 % |
vaření v páře | 2 | 1,05 % | 1,05 % |
smažení bez tuku | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
vaření v páře (parní hrnec) | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
fritování, pokud se pokaždé mění olej | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
žádné tepelné úpravy | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
všechny možné | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
vsechno mozne | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
restování | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
3. Které druhy masa nejvíce preferujete? (Můžete vybrat více možností)
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Drůbeží | 148 | 77,89 % | 77,89 % |
Rybí | 104 | 54,74 % | 54,74 % |
Hovězí | 75 | 39,47 % | 39,47 % |
Vepřové | 62 | 32,63 % | 32,63 % |
Skopové | 16 | 8,42 % | 8,42 % |
Žádné, jsem vegetarián | 10 | 5,26 % | 5,26 % |
a na vegany nemyslíte? | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
žádné, jsem vegan | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
králičí | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
Králičí, Zvěřina | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
vnitřnosti | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
4. Které druhy příloh nejvíce preferujete? (Můžete vybrat více možností)
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Brambory vařené | 137 | 72,11 % | 72,11 % |
Zelenina | 133 | 70 % | 70 % |
Těstoviny | 123 | 64,74 % | 64,74 % |
Rýže bílá | 96 | 50,53 % | 50,53 % |
Rýže natural | 58 | 30,53 % | 30,53 % |
Luštěniny | 53 | 27,89 % | 27,89 % |
Kuskus | 49 | 25,79 % | 25,79 % |
Brambory smažené (hranolky apod.) | 48 | 25,26 % | 25,26 % |
Těstoviny celozrné | 32 | 16,84 % | 16,84 % |
Kynuté knedlíky | 30 | 15,79 % | 15,79 % |
Jáhly | 15 | 7,89 % | 7,89 % |
Bulgur | 12 | 6,32 % | 6,32 % |
rýže basmati | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
kroupy | 1 | 0,53 % | 0,53 % |
5. Stravujete se v restauracích?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí a podle toho se mu zobrazily další otázky [Ano, pravidelně → otázka č. 7, Příležitostně → otázka č. 7, Ne, nikdy → otázka č. 6].
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Příležitostně | 151 | 79,47 % | 79,47 % |
Ano, pravidelně | 34 | 17,89 % | 17,89 % |
Ne, nikdy | 5 | 2,63 % | 2,63 % |
6. Uveďte důvod proč se nestravujete v restauracích:
Povinná otázka, respondent musel zvolit alespoň některou z nabízených odpovědí nebo dopsat nějakou vlastní.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Ceny | 3 | 60 % | 1,58 % |
Myslím si, že si umím doma uvařit lépe a ještě zdravěji, než v restauracích, kde to vaří ve velkých porcích a ještě mi třeba nechutná jejich koření.. | 1 | 20 % | 0,53 % |
Nevyhovující nabídka (např. z důvodu zdraví atd.) | 1 | 20 % | 0,53 % |
Kvalita služeb | 1 | 20 % | 0,53 % |
neochota personálu pokusit se připravit mi jídlo podle mých požadacků, nebo její velice neúspěšné splnění, čímž jsem ztratila důvěru a už o ani nezkouším, ztráta času, peněz, ochuzené chuťové buňky, zkrátka propadák. | 1 | 20 % | 0,53 % |
7. Jste spokojen(a) s nabídkou "zdravých" pokrmů v restauracích?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Spíše ne | 91 | 47,89 % | 47,89 % |
Spíše ano | 44 | 23,16 % | 23,16 % |
Nevím, je mi to jedno | 27 | 14,21 % | 14,21 % |
Vůbec ne | 25 | 13,16 % | 13,16 % |
Určitě ano | 3 | 1,58 % | 1,58 % |
8. Uvítal(a) byste širší nabídku "zdravých" pokrmů v restauracích?
Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ano | 163 | 85,79 % | 85,79 % |
ne | 27 | 14,21 % | 14,21 % |
9. Znáte restauraci, která nabízí i dobrou zdravou stravu? Pokud ano, uveďte.
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 7 | 13,21 % | 3,68 % |
Country Life | 3 | 5,66 % | 1,58 % |
neznám | 2 | 3,77 % | 1,05 % |
Rebio | 2 | 3,77 % | 1,05 % |
Vegalité, Kupé (Brno) | 1 | 1,89 % | 0,53 % |
znám, nevím jak se jmenuje, ale vím kde leží :) | 1 | 1,89 % | 0,53 % |
Byla jsem jen jednou v Liberci-vegetar. restaurace | 1 | 1,89 % | 0,53 % |
green bar olomouc, rebio brno | 1 | 1,89 % | 0,53 % |
Symbiosa v ČB | 1 | 1,89 % | 0,53 % |
Loving Hut, Green Life, Country Life | 1 | 1,89 % | 0,53 % |
ostatní odpovědi | 33 | 62,26 % | 17,37 % |
10. Žijete v Lednici nebo v jejím nejbližším okolí?
Povinná otázka, respondent se musel rozhodnout mezi odpověďmi „ano” a „ne”.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 151 | 79,47 % | 79,47 % |
ano | 39 | 20,53 % | 20,53 % |
11. Máte oblíbenou restauraci v Lednici nebo v jejím okolí? Uveďte kterou a odůvodněte prosím (např. nabídka pokrmů, prostředí atd.)
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
ne | 10 | 22,22 % | 5,26 % |
Restaurace Korunka | 5 | 11,11 % | 2,63 % |
restaurace Onyx | 4 | 8,89 % | 2,11 % |
nemám | 2 | 4,44 % | 1,05 % |
restaurace U Tlustých | 2 | 4,44 % | 1,05 % |
restaurace Včelařský dvůr | 2 | 4,44 % | 1,05 % |
restaurace u tří korunek v Lednici | 1 | 2,22 % | 0,53 % |
onyx v lednici - dobrá obsluha | 1 | 2,22 % | 0,53 % |
park restaurant - dobrá kuchyně, prostředí, personál | 1 | 2,22 % | 0,53 % |
Restaurace Onyx Lednice | 1 | 2,22 % | 0,53 % |
ostatní odpovědi | 16 | 35,56 % | 8,42 % |
12. Jste?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
Žena | 127 | 66,84 % | 66,84 % |
Muž | 63 | 33,16 % | 33,16 % |
13. Kolik je Vám let?
Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.
Odpověď | Počet | Lokálně % | Globálně % |
---|---|---|---|
15 - 25 | 118 | 62,11 % | 62,11 % |
26 - 35 | 33 | 17,37 % | 17,37 % |
36 - 45 | 24 | 12,63 % | 12,63 % |
46 - 55 | 9 | 4,74 % | 4,74 % |
56 - 65 | 4 | 2,11 % | 2,11 % |
66 a více | 2 | 1,05 % | 1,05 % |
14. Zde je prostor pro Vaše připomínky a náměty:
Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.
:-)
bez připomínek
Do zdravé restauce bych možná ani nešel, zdravě se stravuji doma, restauraci nevštěvuji tak vyjíměčně, že si můžu dovolit si dát i "nezdravé" jídlo. Především chodím do opravdu dobrých restaurací, kde skutečně vaří, takže to jídlo není zas tak úplně nezdravé.
jídla by byla jestě zdravější, kdyby se nedělala na přepáleném oleji, a kdyby suroviny byly kvalitnější. jinak nevidím důvod, proč bych měl přestat jíst gulášek, tatarák a místo toho jíst zeleninu
Mám celiakii a často se mi stává, že v nabídce restaurace nenajdu nic bezlepkového.
Myslím, že v této lokalitě chybí restaurace, preferující rybí pokrmy
Nejlepší a cenově dostupná restaurace ve které jsem byla Prachanda na Dobříši u Prahy.. Vaří výborně, jídlo vám donesou za chvíli a ještě je to za normální peníze.
Nejraději bych měla takovou restauraci sama, kde by bylo zdravé jídlo... bohužel to není možné.
nepotřebovala bych nějak extra zdravou stravu, ale někdy by stačilo aby neměli v nabídce jen extra nezdravý
neverim na "zdrava" a "nezdrava" jidla, myslim, ze jde hlavne o miru a pestrost stravovani. proto jsou mi podozrive restaurace nabizejici primarne "zdravou" stravu. kdyz jdu do restaurace, chci chutne jidlo, o "zdrave" kombinace je postaram sama.
totalne nepouzitelny dotaznik,nechapu co z toho chcete vyhodnocovat...ztrata casu
Určitě bych uvítala širší nabídku zdravých pokrmů, tzn. bez tuku. A ne jen saláty.
V jídelním lístku značení zdravých pokrmů nějakým symbolem - nejen dle způsobu přípravy, ale také dle kvality (nezávadnosti) použitých surovin. MSF L.
vadí mi přítomnost šunky, salámů, ryb či mořských plodů v položkách "bezmasé/vegetarián" v jídelních lístcích... a celkově hloupost, kdy jsou ryby aj. stavěny mezi bezmasá jídla.
Vařím si téměř každý den sama, polévku na více dní, proferuji bezmasé pokrmy(brokolici, květák, kedlubny, žampiony, sýry,atd..z masa kuřecí a filé)
Většina lidí (nikoli horních 10 tisíc) preferuje kvantitu před kvalitou. Hlavně, aby se najedli, hodně hranolků, dukátků, "amerických" brambor dělaných ve fritéze - a výsledek je, že se nacpou a zeleninu nechají. Pracuji v hotelové recepci a vidím, co se v restauraci vyhazuje. Vždycky zbyde hlávkový salát, paprika - nikdy nenechají hranolky. Pak se lidi diví, že máme vysoké procento rakoviny střev. Hrůůůůza.
většina restaurací diskriminuje vegetariány
Vše¨ho moc škodí, i zdravé potraviny
Citace
Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko
Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.