Vyplňto.cz > Průzkumy > Archiv výsledků > Změna image menzy UTB

Změna image menzy UTB

Základní údaje o provedeném průzkumu

Autor průzkumu:Aleš Vávra
Šetření:31. 03. 2010 - 07. 04. 2010
Počet respondentů:52
Počet otázek (max/průměr):17 / 16.08
Použité ochrany:unikátní IP
Zobrazení otázek:celý dotazník najednou
Návratnost dotazníků:69,9 %
Návratnost dotazníků je dána poměrem vyplněných a zobrazených dotazníků. Jedná se o orientační údaj, který nebere v potaz ty oslovené respondenty, kteří ani nezobrazili úvodní text (neklikli na odkaz na dotazník).
Průměrná doba vyplňování:00.02:38
Stáhnout surová data:XLS XLSX CSV XHTML PDF PDF-kódy
Stáhnout grafy:Všechny grafy
odpovědi & grafy   segmentace   závislosti   zdroje   dotazník   citovat

Úvodní informace zveřejněné respondentům

Tento dotazník je součástí Studentské vysokoškolské odborné činnosti. Chcete-li přispět ke zvýšení kvality menzy UTB, vyplňte následující otázky co nejpečlivěji. Chceme změnit menzu, chceme kvalitní stravovací prostory pro studenty Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně!

Odpovědi respondentů

1. Jak často navštěvujte menzu?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Několikrát do týdne 2853,85 %53,85 %  
Občas1121,15 %21,15 %  
Jednou týdně 713,46 %13,46 %  
Každý den 59,62 %9,62 %  
Byl jsem tam pouze jednou11,92 %1,92 %  

Graf

2. Jakou menzu navštěvujete nejvíce?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
U42955,77 %55,77 %  
U51223,08 %23,08 %  
U13 (Univerzitní centrum)1019,23 %19,23 %  
U2 Bufet11,92 %1,92 %  

Graf

3. Podle čeho vybíráte menzu, kterou navštívíte?

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Vzdálenost4178,85 %78,85 %  
Prostředí815,38 %15,38 %  
Kvalita jídla 23,85 %3,85 %  
Kvalita služeb 11,92 %1,92 %  

Graf

4. Cena jídla Vám přijde...

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Přemrštěná 4280,77 %80,77 %  
Přiměřená kvalitě 917,31 %17,31 %  
Nízká11,92 %1,92 %  

Graf

5. Prostředí menzy Vám přijde...

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Dobré4076,92 %76,92 %  
Velmi dobré815,38 %15,38 %  
Špatné35,77 %5,77 %  
Úplně špatné11,92 %1,92 %  

Graf

6. Dobíjení karty pouze nad 200,-Kč

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Vadí mi3669,23 %69,23 %  
Nevadí mi1223,08 %23,08 %  
Neakceptuji ho a platím u pokladny47,69 %7,69 %  

Graf

7. Kvalita jídla mi přijde...

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Špatná2548,08 %48,08 %  
Dobrá 1528,85 %28,85 %  
Přiměřená ceně 1223,08 %23,08 %  

Graf

8. V jídelníčku bych uvítal...

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Informace o složení jídla2550 %48,08 %  
Více dietních jídel1632 %30,77 %  
Více vegetariánských jídel 918 %17,31 %  

Graf

9. Otvírací hodiny menzy bych...

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Prodloužil3057,69 %57,69 %  
Jsou v pořádku 2242,31 %42,31 %  

Graf

10. Myslíte si, že zaměstnanci menzy a univerzity

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Dostávají stejné jídlo jako studenti3772,55 %71,15 %  
Dostávají lepší jídlo 1427,45 %26,92 %  

Graf

11. Společné stravování - uvítal bych kdyby...

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Žádná z možností3264 %61,54 %  
Zaměstnanci univerzity a studenti jedli společně 1530 %28,85 %  
Šéfkuchař a presonál mezny a studenti jedli společně36 %5,77 %  

Graf

12. Uvítal bych kdyby...

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Menza pořádala týdny s jinou, tématickou kuchyní3572,92 %67,31 %  
Mi menza zasílala týdně newsletter s jídelníčkem a novinkami 816,67 %15,38 %  
Menza sloužila i jako výstavní a informační prostor pro práce studentů univerzity510,42 %9,62 %  

Graf

13. Jídlo v menze mě...

Nepovinná otázka, respondent mohl zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Zasytí 3874,51 %73,08 %  
Vůbec nezaplní žaludek1019,61 %19,23 %  
Zasytí 23,92 %3,85 %  
Velmi zasytí 11,96 %1,92 %  

Graf

14. Pohlaví - jsem...

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
Muž2650 %50 %  
Žena2650 %50 %  

Graf

15. Jsem studentem

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
1. ročníku1528,85 %28,85 %  
2. ročníku1426,92 %26,92 %  
3. ročníku1121,15 %21,15 %  
4. ročníku713,46 %13,46 %  
5. ročníku59,62 %9,62 %  

Graf

16. Studuji fakultu

Povinná otázka, respondent musel zvolit jednu z nabízených odpovědí.

OdpověďPočetLokálně %Globálně %Akce
FMK2344,23 %44,23 %  
FAME1325 %25 %  
FAI917,31 %17,31 %  
FT59,62 %9,62 %  
FHS23,85 %3,85 %  

Graf

17. Kavlitu menzy k lepšímu bych změnil...

Nepovinná otázka, respondent mohl napsat odpověď vlastními slovy.

aby to nebyly polotovary, kaše z pytlíku a podobně. Také kvalita malých salátů se zhoršila

jídlem, sice někdy chutná, ale to jsou vyjímky, většinou nejsem spokojený s výběrem jídla, opakují se pořád ty samá jídla

Kvalita ať si klidně zůstane taková jaká je, ale ta cena musí jít dolů!

ne tolik smažených jídel více čerstvé zeleniny - i v těstovinových salátech buď nižší ceny za stejnou kvalitu jako teď nebo stejné ceny, ale lepší kvalita.

Nelíbí se mi uspořádání fronty - někdo čeká na minutky, jiný na pizzu, někdo už chce k pokladně, ale protože je ulička široká asi tak půl metru, tak se nedá projít, navíc dost často hrozí, že můj oběd skončí v něčím výstřihu.

nevím, jestli menza se svými zamestnanci na U5 je schopna zlepšení.... Paní za pokladnou pomalá jak finanční úřad vracející přeplatky... Paní u výdeje příjemná jako trn v pr....:) Nemyslím tím tu mladou kočku u minutek, tak mi příjde v pohodě...

Nové brambory, dopečené/dosmažené/dovařené jídlo - ne zpola syrové (zvlášť u vajec v těstovinách a trojobalech u květáku a brokolice) a hlavně servírovat teplé a s čerstvou oblohou. To nahnilé rajče a okoralý salát už mě taky přestává bavit...

Rozhodně by měli začít používat čerstvé NEZAMRAŽOVANÉ brambory, protože jsou neustále sladké. Nepoužívat práškovou kaši

Slevněním jídel

Urcite by som upravil ceny jedal, nakolko sa mi zda ze su neprimerane drahe v pomere cena / kvantita.. porcie su male, co sa tyka porcii masa, az smesne. Cena je NEPRIMERANA!!

Určitě by měla být volba přílohy k jídlům a zeleninová obloha u hotovek by měla bý bohatší. Také by se měla zlepšit kvalita příloh, protože těstoviny jsou většinou rozvařené a brambory chutnají (a vypadají) všelijak.

Výměna kuchařů případně jejich zaslání na nějaké přeškolení? :) Změna jídelníčku, více hotovek, méně minutek.

zlevnila bych stravu, prý máme nejdražší menzu v ČR, jídelníček by se měl více měnit, minutky jsou pořád stejné, přílohy jsou často rozvařené či nedovařené, bramborová kaše se nedá jíst, mohla by se nějak lepe upravit a rozdělit místa, kde se vydávají minutky a hotovky, netvořily by se takové fronty a nebyl by tam chaos...

zlevnit a prodloužit otevírací dobu.

SEGMENTACE RESPONDENTŮ A OVĚŘOVÁNÍ HYPOTÉZ BETA

Pomocí tohoto nástroje můžete získat přepočítané výsledky pro jednotlivé segmenty respondentů a zjistit, zda se odpovědi určitého segmentu respondentů liší od „průměrného” respondenta. Funkce je v tomto momentě v testovacím režimu a zcela bez záruky, nepoužívejte ji jako jedinou metodu pro vyhodnocení hypotéz!

Metodická část této funkce se teprve připravuje, časem přibude podpora také pro chybějící typy otázek. V případě, že objevíte nějakou chybu, neváhejte mě kontaktovat.

Segmentační otázka č. 1
Segmentační otázka č. 2
Segmentační otázka č. 3

Analýza zajímavých souvislostí a závislostí (DZD)5

Byly nalezeny zajímavé souvislosti u jedné otázky.

Upozornění: V případě, že se Vám u otázky zobrazuje pouze jedna odpověď, nejedná se patrně o žádná senzační zjištění. Při interpretaci výsledků se vždy řiďte také výsledky uvedenými výše - pokud určitou odpověď zvolila většina lidí, nejsou zjištění zajímavá (např. pokud je věk 90% respondentů v rozmezí 15 - 25 lety, jsou veškeré závislosti k této odpovědi prakticky bezcenné).

Tip: Vysvětlení této funkce i s příklady naleznete v nápovědě

14. Pohlaví - jsem...

  • odpověď Muž:
    • 2x vetší pravděpodobnost při odpovědi U5 na otázku 2. Jakou menzu navštěvujete nejvíce?

Zjišťování závislostí odpovědí

Pomocí této funkce můžete analyzovat vztahy mezi různými odpověďmi. V části A vždy vyberte jeden výrok (odpověď na určitou otázku), který Vás zajímá. V části B poté zaškrtněte odpovědi, u kterých předpokládáte, že by mohly mít nějakou souvislost s odpovědí z části A. Po stisku tlačítka Analyzovat na konci formuláře se dozvíte sílu závislosti A na B.

Tip: Delší vysvětlení i s příklady naleznete v nápovědě

A) VYBERTE ODPOVĚĎ (VÝROK), KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky tyto výroky sloučíte (logická spojka NEBO), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek docílíte vytvoření kombinovaného výroku (logická spojka A).

1. Jak často navštěvujte menzu?

2. Jakou menzu navštěvujete nejvíce?

3. Podle čeho vybíráte menzu, kterou navštívíte?

4. Cena jídla Vám přijde...

5. Prostředí menzy Vám přijde...

6. Dobíjení karty pouze nad 200,-Kč

7. Kvalita jídla mi přijde...

8. V jídelníčku bych uvítal...

9. Otvírací hodiny menzy bych...

10. Myslíte si, že zaměstnanci menzy a univerzity

11. Společné stravování - uvítal bych kdyby...

12. Uvítal bych kdyby...

13. Jídlo v menze mě...

14. Pohlaví - jsem...

15. Jsem studentem

16. Studuji fakultu

B) DEFINUJTE SKUPINU RESPONDENTŮ NA ZÁKLADĚ ODPOVĚDÍ:

Poznámka: Můžete zaškrtnout více výroků. Zaškrtnutím více výroků v rámci jedné otázky skupinu respondentů rozšíříte (podskupiny respondentů budou sloučeny), zaškrtnutím více výroků v rámci více otázek skupinu zúžíte (použije se podskupina respondentů vyhovující všem otázkám).

1. Jak často navštěvujte menzu?

2. Jakou menzu navštěvujete nejvíce?

3. Podle čeho vybíráte menzu, kterou navštívíte?

4. Cena jídla Vám přijde...

5. Prostředí menzy Vám přijde...

6. Dobíjení karty pouze nad 200,-Kč

7. Kvalita jídla mi přijde...

8. V jídelníčku bych uvítal...

9. Otvírací hodiny menzy bych...

10. Myslíte si, že zaměstnanci menzy a univerzity

11. Společné stravování - uvítal bych kdyby...

12. Uvítal bych kdyby...

13. Jídlo v menze mě...

14. Pohlaví - jsem...

15. Jsem studentem

16. Studuji fakultu

C) KLEPNUTÍM NA TLAČÍTKO SPUSŤTE ANALÝZU ZÁVISLOSTI

Analýza Vám řekne, zda má Vaše definice skupiny respondentů nějaký vliv na Vámi vybraný výrok.

Citace

Vávra, A.Změna image menzy UTB (výsledky průzkumu), 2010. Dostupné online na https://zmena-image-menzy-utb-.vyplnto.cz.

Licence Creative Commons   Výsledky průzkumu podléhají licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Česko

Poznámky:
1) Globální procenta se počítají s ohledem na celkový počet respondentů, lokální četnost bere potaz pouze respondenty, kteří danou otázku zodpověděli.
2) U otázek typu "seznam - alespoň jedna" si mohli respondenti zvolit více odpovědí, proto součet procent u jednotlivých odpovědí nemusí dát dohromady 100 %
3) Na povinnou otázku musí respondent zodpovědět pouze v případě, kdy mu je zobrazena. Dotazník může obsahovat skoky mezi otázkami, takže lze na základě určitých odpovědí některé otázky přeskakovat.
4) Tato funkce je zatím v testovacím stadiu a je určena spíše pro zábavu - mějte na paměti, že může zobrazovat i nesmysly. V tomto momentě probíhá pouze automatická analýza dvojic výroků, zavislosti kombinací výroků můžete zatím sledovat pouze prostřednictvím funkce zjišťování závislostí odpovědí.